Forró fürdő

A vízgyógyászat reneszánsza

A kevésbé egzotikusnak tűnő vízterápia szó hallatán általában a hideg vizes leöntésekre asszociálunk, ami régimódinak számít. Pedig a hidroterápia ennél többet ér, ráadásul nagyon is modern. Pont nekünk, civilizált életmódot folytató embereknek lehetnek különlegesen hasznosak a hideg-meleg ingerek.vizgyogyaszat_reneszansza.jpg

Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Gyógyít a víz? Hogyan?

Milyen megszokott számunkra, hogy ha kinyitjuk a csapot, friss és iható, hideg vagy meleg vizet kapunk, de az is, hogy bármelyik bevásárlóközpontban kedvünkre válogathatunk a palackozott ásványvizek közül.

Forrás: 
patikamagazin.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Egészséges spermák: hasznos tanácsok a termékenység fokozásához

Ha problémái akadnak a fogamzóképességgel, akkor fontos tudnia, mit tehet azért, hogy egészséges ondóval járuljon hozzá a sikerhez. Ezt szeretnénk elősegíteni az ondósejtek egészségével kapcsolatos összefogaló cikkünkkel, amelyet a Mayo Clinic weboldalának anyaga alapján készítettünk.

A sperma élete

A sperma mennyisége és minősége férfiról férfira változik, és számtalan tényezőtől függ - ezek némelyike befolyásolható, mások nem. Az nem várható el, hogy az összes olyan faktort a kezünkben tudjuk tartani, amelyek javítják a fogamzás esélyét, de bizonyos lépéseket tehetünk azért, hogy spermánkat jó formába hozzuk.

Az ondósejtek (vagy spermiumok) a herékben születnek. A herezacskó speciális, hasüregen kívüli helyzeténél fogva a herék a testhőmérsékletnél kissé alacsonyabb hőmérsékleten vannak, ez kell az egészséges sperma termeléséhez. Fontosságban az ondósejtekkel egyenrangú az ondófolyadék - a férfi ivarmirigyek: a prosztata és az ondóhólyag váladékainak keveréke -, amely a spermiumokat védi és táplálja a petesejthez vezető hosszú út során.

nem-vettem-figyelembe

A spermiumok a mellékherében - egy mindkét heréhez külön-külön csatlakozó kanyargós csőtekercsben -, az ondófolyadék összetevői pedig képződésük helyén várják az ejakulációt. A célbajutáshoz a sperma három követelménynek kell, hogy megfeleljen: ezek a mennyiség, a minőség és a mozgékonyság.

Forrás: 
origo.hu
4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (10 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel