Gaps diéta

Szupertáplálékok, természetes vitaminok ételallergiásoknak

Gap-szindrómásoknak, glutén- és tejallergiában szenvedőknek, Candidásoknak.

Mostanában egyre többször teszik fel nekem a kérdést az Együtt-Egymásért klubban,  különböző facebook csoportokban, de itt az antalvali.com oldalon is, hogy milyen alapanyagokat használok a főzéshez, és milyen vitaminokat, étrend-kiegészítőket adok az autista nagy fiamnak. Detti nemrég megjelent blogján felbuzdulva eldöntötten, hogy tiszta vizet öntök a pohárba én is, és egy blogban összeírom neked, hogy nekünk mi vált be és miért.

Milyen alapanyagokat választhatok?

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

GAP-szindróma 1 rész: A bélflóra, az emésztés és az immunrendszer kapcsolata

A GAP-szindróma kifejezéssel 2009-ben találkoztam először, amikor egy nagyon kedves szülőtárs meghívott a Google csoportjába. Nagyon hálás vagyok neki, mert egy rendkívül érdekes, izgalmas világba csöppentem, a táplálkozás és a betegségek közötti kapcsolat világába.

Viselkedési problémák

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Karácsonyi menü Gaps étrendet követőknek

Karácsonyi GAPS diéta menüsorEzt a speciális étrendet   Dr. Natasha Campbell-McBride brit neurológus, táplálkozáskutató dolgozta ki néhány évvel ezelőtt, mondhatom családi indíttatásból is, hiszen az autizmusban szenvedő gyermekén szeretett volna segíteni. A GAP szindróma (Gut And Psychology Syndrom) kifejezés is az ő nevéhez fűződik, mivel a kutatásai során rájött arra, hogy a korábban főként mentális zavarnak tartott problémák, mint pl. az autizmus, diszlexia, hiperaktivitás, skizofrénia, tanulási, magatartási problémák összefüggnek a bélrendszer állapotával.  A bél gyógyításával a tünetek csökkenthetők, sőt meg is szüntethetők, a beteg meggyógyul.  

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel