Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről

Mivel a növényi hajfestés nagy népszerűségnek örvendő téma, ezért arra gondoltunk, hogy összegyűjtjük Nektek a témával kapcsolatos, leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Igyekeztünk úgy összeállítani az alábbi, bővített kiadású "Henna kisokos"-t, hogy abban minél több kérdésetekre választ kapjatok, ezzel is segítve az eligazodást a növényi hajfestés útvesztőiben.

Tartalom:

Milyen színűre fest a henna?

A henna minden esetben vörös színűre fest, ennek a mélysége a saját hajszínünktől függ: minél világosabb, illetve ősz, annál intenzívebb rézvörös, minél sötétebb, annál gesztenyésebb. Az egészen sötét haj esetében pedig szinte barna, fényben enyhe vöröses csillogással.

Hogyan érhetünk el a vöröstől eltérő árnyalatokat?

Ehhez egyéb növényi porokat is felhasználunk, legfőképpen indigót és cassiát. E három növényi por különböző arányú keverékéből változatos színárnyalatokat kaphatunk.

Henna és indigó

Hamvasításhoz, barnításhoz és sötétítéshez indigót vetünk be (vegyileg szőkített hajon első alaklommal ne használjuk, azután is csak óvatosan, mert bezöldülhet!). Ezen árnyalatok kialakításakor gyakran előfordul, hogy kétszer kell a hajat befesteni (1. festés - alapozás, 2. festés - barnítás/hamvasítás, a kettő megoldható akár ugyanazon a napon).

A cassiát leginkább a henna illetve az indigó "hígításához", ezek festőerejének tompításához használjuk olyan esetekben, amikor kevésbé vörös (pl. vörösesszőke), vagy nem túl sötét (pl. világosbarna) árnyalat a cél.

A pontos keverési arányokat mindig a kiinduló hajszín, a hajszerkezet, illetve a kívánt árnyalat határozza meg.

Mivel érhetem el, hogy inkább a vörös szín domináljon?

Csak 2-3 órát hagyjuk a hajon a hennapépet, amihez keverhetünk pl. kurkumát, jó erős kamillateát. Citromleves vízzel öblítsük le a hajunkat minden mosáskor! Egyes vélemények szerint, ha eleve citromlével keverjük össze a hennát, sötétíteni fogja a végeredményt, ami kb. a 3. napra alakul ki. Tartsuk szem előtt, hogy egész sötét hajból tűzvöröset nem tudunk varázsolni, de a vöröses csillogást tudjuk fokozni.

Ha forrásban lévő folyadékkal forrázzuk a hennát, enyhén narancsosabb lesz az eredmény, bár kevésbé is intenzív.

Bevethetünk még céklalevet, erős hibiszkuszteát, ezek világosabb hajon érvényesülhetnek kissé, de hatásuk semmiképpen sem lesz tartós.

Hogyan festhetem a hajamat feketére?

Két lépésben ajánlott festeni:

 • először hennával, amit forró, jó erős feketeteával és/vagy kávéval;
 • majd indigóval, amit 50° C-os folyadékkal (feketetea/kávé) keverjünk ki.

A hőmérséklet ellenőrzéséhez használjuk hőmérőt, ez fontos! Az indigó ugyanis túl forró folyadék hatására veszíthet festőerejéből. Az indigópép állagjavításához használhatunk xanthan-t (50g indigóhoz 1g xanthan), így krémesebb, könnyebben kenhetővé válik.

Hogyan érhetem el, hogy intenzívebb, és tartósabb legyen a fekete/sötétebb indigóval festett árnyalat?

Festés előtt mossunk hajat, balzsamot ne használjunk, a festéket csak vízzel öblítsük ki, 2-3 napig ne mossunk hajat samponnal. Figyeljünk a pép állagára, könnyen kenhető, se túl híg, se túl száraz ne legyen! Ellenőrizzük a kikeveréshez használt folyadék hőfokát! Hajmosások előtt alkalmazzunk olajos pakolást (növényi olajokkal, Khadi hajolajok).

Lásd lejjebb az egyéb adalékokról szóló bejegyzést is.

Miért nem lehet növényi hajfestékkel hajat világosítani?

A természetes hajszínezők gyakorlatilag növényi porok szárított őrleményei, amelyek kíméletesen színezik meg a hajat, a haj külső rétegében tapadnak meg. Mintegy bevonatot képeznek a hajszál körül anélkül, hogy megváltoztatnák annak szerkezetét.

A hajszín felvilágosításához a szernek be kell hatolnia a hajszál belsejébe, hogy eltávolítson a természetes szín-pigmentekből, illetve ezeket kívülről bevittekkel helyettesítse. Ez viszont már mindenképpen a hajszál szerkezetének megváltoztatásával, roncsolásával érhető csak el.

Sötétszőke, világosbarna hajon működhet a mézes hajvilágosítás (méz - természetes hidrogén-peroxidot tartalmaz - kevés olívaolajjal, fahéjjal kikeverve, hajmosások előtt kb. 1 órára vigyük fel), mosás után öblíthetjük a hajat citromos kamillateával. Először csak óvatosan, mert ezek is szárítanak. Másik lehetőség: hajmosás után sós vízzel leöblíteni a hajat, napon megszárítani, majd vízzel leöblíteni a sót, ha szükséges (olvasói tapasztalat).

Hogyan festhetek ősz hajon szőkét?

Ősz hajon lehetséges szőkét is festeni! A legvilágosabb eredményt úgy kapjuk, ha cassiát keverünk ki citromlével, 12 órát pihentetjük a pépet, majd 3 órát dunsztoljuk a hajat.

Egyéb szőke árnyalatokat is elérhetünk: sok cassia, kevés henna illetve kevés indigó keverékéből. A pontos arányokat mindig a haj állapota, szerkezete, a kívánt árnyalat határozza meg.

Amit még az ősz haj festéséről tudni érdemes

Ha a haj nem teljesen ősz, és nem akarunk sötét színt, a növényi hajfestés eredménye "melíros" hatású lehet: az ősz részeken világosabb árnyalatú lesz, mint a haj többi része, ahol még vannak természetes pigmentek. Ha sötétebb árnyalatot kívánunk elérni az ősz hajszálakon is, akkor a keveréktől a még nem ősz hajszálaink is tovább fognak sötétedni.

Hogyan készítsük fel a hajunkat a hennázásra?

Vegyileg festett haj esetében a növényi hajfestésre való átállás előtt 3 hónap pihentetési  idő javasolt. Ez idő alatt kopik a vegyi festék, illetve ürülhetnek a méreganyagok is. Erre a folyamatra rásegíthetünk belsőleg a következő termékek fogyasztásával: Emóció, Huminiqum, algák, nyírfanedv, halpástétom, la pacho tea, külsőleg pedig agyagpakolással (hajra illetve fejbőrre), talptapasszal.

Már az átállás előtt érdemes a samponunkat és hajápolóinkat tiszta termékekre cserélni. Már csak azért is, mert a szilikon tartalmú hajápolók gátolhatják a növényi hajfestékek (legfőképpen az indigó) megtapadását. Emellett, a henna beindíthat egy méregtelenítési folyamatot a fejbőr szintjén, amit nem érdemes szintetikumokat tartalmazó termékekkel gátolni.

A növényi hajfestéket tiszta hajra érdemes felvinni, mossunk tehát hajat, de lehetőleg hajbalzsamot/pakolást ne használjunk közvetlenül festés előtt.

Hogyan készítsünk henna-, illetve indigópépet?

henna porForraljunk vizet, majd 1-2 perc hűlés után öntsük a hennára. A hennát simán citromlével is kikeverhetjük. Ha erre érzékenyek vagyunk, akkor narancs-, vagy grapefruitlevet használjunk. A savas kémhatás érdekében, citromlé helyett kevés amlát is keverhetünk a hennaporhoz.

Az indigót, illetve az indigót is tartalmazó keverékeket (ilyenek a Khadi barna /mogyoró, sötét, világos/, illetve fekete árnyalati /fekete, kékesfekete/ is) ne forró folyadékkal keverjük ki, mert ebben az esetben az indigó veszít festőerejéből! Ajánlott a minél töményebb, pontosan 50° C-os hőmérsékletű fekete tea/fekete kávé (a méréshez használhatunk teavíz hőmérőt).

Keverjünk tejfölsűrűségű pépet, majd kenjük a hajunkra, amit folpackkal tekerjünk körbe, vagy húzzunk rá zuhanysapkát, és dunsztoljuk be egy sapkával vagy kendővel. Nedves, illetve száraz hajra is felvihetjük a pépet.

Mielőtt befestjük az egész hajunkat, ajánlatos próbatincset készíteni, így elkerülhető a nemkívánatos eredmény.

Forralhatjuk-e a hennát, indigót?

Nem! Akkor elveszíti színezőképességét.

Milyen egyéb adalékokat használjunk/ne használjunk?

Nem ajánlott:

 • olajok, hajbalzsam, joghurt.

Ajánlott:

 • illók: eukaliptusz (a hajszálak "megnyitásához"), levendulát (a fejbőr és a lelkünk megnyugtatásához, illetve fertőtlenítésre), nárdus (árnyalat mélyítése), ylang-ylang (csillogásfokozó), rozmaring (hajerősítő) stb.
 • fekete tea, fekete kávé, szegfűszeg. Kis mértékben mélyítik az árnyalatot, fokozzák a tartósságot
 • 1 mokkáskanál sót adagolva az indigós pépbe tartósabbá tehetjük a színt (az indigó bázikus közegben működik a legjobban)
 • a hennához keverhetünk citromlevet, amlát (a savas kémhatás segíti a színmolekulák kioldódását).

Meddig hagyjuk a henna-, illetve indigópépet a hajunkon?

A hennát minél tovább hagyjuk fent, annál mélyebb színt érhetünk el. Így, ha a mélyebb vörös, gesztenyebarna a célunk, akkor akár 6-8 órát is dunsztolódhatunk a hennában (akár benne is aludhatunk).

Ha narancsosabb, rezesebb árnyalatot szeretnénk, ehhez 2-3 óra bőven elég. Azt tudnunk kell viszont, hogy ha sötétebb barna vagy fekete a hajunk színe, rókavöröset, intenzív rézvöröset nem tudunk elérni természetes hajszínezőkkel.

Az indigó 1 órán belül kiadja maximális festőerejét. Természetesen, ha keverékben, hennával (és egyebekkel) vittük fel, fent hagyhatjuk akár több órát is.

smink-es-hajszin-milyen-aron

A hatóidőt jelentősen lecsökkenthetjük hordozható búra használatával (30 percnyi hennázás búrában, melegítéssel kb. 3 órányi szobahőmérsékleten való dunsztolásnak felel meg).

Befogja-e az indigó henna nélkül is a hajat?

Nem igazán, főleg a világos, ősz hajat nem, ezért érdemes előtte hennázni, vagy keverni a kettőt - a kívánt árnyalat függvényében. Világos ősz hajon az indigó henna nélkül akár kékes/zöldes árnyalatokat is produkálhat.

Miért fordulhat elő, hogy az indigó önmagában szinte nyomot sem hagy a hajon?

Valószínűleg azért, mert különbözőképpen fogják be a hajat, az indigónak kell a henna által körülölelt hajszál.

Hány gramm pép kell rövid, illetve hosszú hajra?

Rövid hajra 50-100g-ot (vékonyszálú haj esetén akár 50g is elég), félhosszúra 80-150g-ot, hosszúra 150-300g-ot javaslunk. A pontos mennyiséget mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hisz függ a hajsűrűségtől, a hajszálak vastagságától, szerkezetétől is, hogy mennyi pépet vesz fel.

Minden hennázáskor be kell kennünk a péppel az egész hajunkat?

Nem! Az első festés után elég csak "tőfestést" végezni, ugyanis a henna nem kopik, csak lenő. Ehhez elegendő 30-80g hennából készült pép is.

Allergizálhat-e a henna, illetve az indigó?

Tulajdonképpen bármilyen természetes anyagra is lehetünk allergiásak, ez az immunrendszerünk leterheltségétől függ. A tapasztalat az, hogy egyáltalán nem jellemző, hogy a henna allergiás reakciókat váltana ki az embereknél, de ha érzékenyebbek vagyunk, érdemes bőrpróbát végeznünk (kis mennyiséget bekeverünk és ezzel akár rajzolhatunk is pl. a csuklónkra, tarkónkra).

Milyen lesz a hajunk minősége, ha behennázzuk?

Csodálatos! A hajszálaink határozottan vastagabbak és fényesebbek lesznek! Ez a hatás ráadásul a szintetikus festékekkel ellentétben soha nem múlik el.

Gyönyörű haj

Kopik-e a henna?

Nem igazán, inkább csak lenő. Bizonyos esetekben, hosszú távon, észlelhető kis mértékű kopás.

Milyen gyakran hennázhatom a hajamat?

Akár minden nap. A hennapakolás tulajdonképpen egy gyógynövénypakolás, a hajunk, fejbőrünk meghálálja, ha ezzel a csodálatos növénnyel ápoljuk.

Mikor tilos hennázni?

Kémiai hajfestés után 2-3 hónapig pihentessük a hajunkat, mert ellenkező esetben elképzelhető, hogy a két anyag érintkezésekor eltörnek a hajszálak.

Használhatják-e várandós nők a hennát?

Nincsenek olyan tapasztalatok, hogy a henna károsítaná a magzat vagy az édesanya egészségét. Ellentétben a szintetikus hajfestékekkel!

Milyen egészségügyi előnyei vannak a hennázásnak?

Nem tartalmaz méreganyagokat, de emellett a csodálatos hatóanyagainak köszönhetően megszüntetheti a korpát, hajhullást, zsírosodást, sőt még a hajnövekedést és sűrűsödést is támogatja. Az már csak hab a tortán, hogy fényes és vastag is lesz a hajunk a gyönyörű színről nem is beszélve!

Hogyan tároljuk a henna-, illetve indigóport?

Por formában zacskóban, száraz, hűvös, fénytől védett helyen. A henna bekevert állapotban 2-3 napig hűtőben is eláll, illetve le is lehet fagyasztani. Az indigós pépet viszont mindig frissen használjuk fel!

A hajfestő henna alkalmas testfestésre is?

Természetesen, de ne várjuk tőle azt a színhatást, amit az utcai henna tatoosoknál tapasztalunk, ugyanis ők NEM TISZTA HENNÁVAL festenek. A valódi hennával készült testfestés sötétbarna, és kb. 10 napig látszik a bőrön.

Lehet hennával/indigóval szemöldököt és szempillát is festeni?

Lehet, ha az alany szempillafestés esetén kibírja, hogy minimum 2 órát fekszik csukott szemmel, ugyanis a pépet ugyanolyan sokáig fent kell hagyni a szempillán és a szemöldökön is, a színező hatás érdekében, mint a hajon. Részletes tapasztalatot erről ITT találsz.

   henna szemöldök

Szempillafestés esetén a henna vagy az indigó nem károsítja a szemet?

Nincsenek erre vonatkozó tapasztalatok, hogy eddig bárkinek is károsította volna a szemét, ellentétben a szintetikus szempillafestékekkel.

Abban az esetben, ha szempillát festünk hennával/indigóval, akkor hagyjuk ki a pépből a szegfűszeget és az illóolajokat. Érzékeny szem esetén a hennapéppel kezelt becsukott szemre helyezzünk szemvidítófű és levendulavirág keverékéből készült teából borogatást.

Ha a pép belemenne a szembe, akkor bő vízzel öblítsük ki!

Átdolgozta és összeállította: Henn Mónika

Nem a márka számít, hanem az összetétel!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Hozzászólások

Növényi hajfesték

Kedves Vali!

Gyógynövényboltban ajánlották az alábbi termékeket hajfestés céljából, mivel mindenképp kíméletes, ammonia mentes szinezőt kerestem, fekete ám nagyon őszülő hajamra.

Szeretném megkérdezni ezekről a termékekről véleményed.

L..... növényi hajfesték por fekete

H..... hajfesték gél fekete

 

Köszönöm.

Anita

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

INCI-összetevő listára van szükség

Szia! 

A honlapon nincsenek fent az összetevők, csak a növényi hatóanyagok, így nem lehet reális képet kapni róluk. Egyébként nekem nagyon gyanús a gél állag... 

Amit mi szeretünk és ajánlunk, azok a Khadi keverékek, belőle is létezik fekete és kékesfekete, viszont alá kell alapozni vörössel ősz haj esetén, mert az ősz hajra nem igazán szeret tapadni az indigó, ami a fekete festékek fő alapanyaga. 

Értékelés: Nincs

kéne egy kkis segítség

Sziasztok!
Kb, egy hete festettem be a világosszőke hajam hennával és kezdetben nem lepett meg, hogy nagyon erős narancsos színt kaptam, mert azt olvastam, hogy egy kicsit fakulni meg sötétedni fog és hogy a 3. napra "érik be teljesen". De ennek már egy hete és még mindig eléggé narancsos.
A kérdésem pedig az lenne, hogy hogyan tudnék rajta sötétíteni, hogy kicsit természetesebb legyen, vagy legalábbis ne világítson ennyire?
Azt is olvastam, hogy többszöri hennázás után sötétedni fog. Ez igaz? és ha igen, akkor milyen gyakorisággal kellene, vagy lehet ezt megtenni?

Előre is köszönöm a válaszokat!! :)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Világos szőke hajra henna

Szia! 
A világos szőke hajon tényleg nagyon rikító tud lenni a henna, és a legtöbbször nem érik be annyira, hogy megfelelően vállalható legyen. 
Ilyenkor jön képbe az indigó, ezt nevezzük kétlépcsős hajfestésnek. Elsőr rétegben felkened a hennát, ahogy meg is tetted. Ez az alapozás. Alapozásként nagyon jó a henna, mert szépen tapad a hajra, tartós, és jól tapad rá az indigó is.
Második lépésként bekened indigóval. Ekkor az indigó szépen letompítja a henna vörösségét, és inkább olyan barnás-vöröses lesz a végeredmény.
Az igaz, hogy minél többet kened, annál sötétebb lesz a haj, de az hosszú idő alatt alakul ki, nem hinném, hogy azt ki kéne várni.  Pont ezért, ha tetszik az elért szín a kétlépéses festéssel, és nem szeretnéd, hogy sötétedjen, akkor a továbbiakban elég csak tőfestést végezni, maximum néhány havonta átkenheted a teljes hajadat egy vékony rétegben. 
Vannak egyébként direkt keverékek is, a Khaditól. Van többféle barna, belinkeltem az összes Khadit, nézegesd meg őket. Viszont lehet, hogy alájuk is szükséges a hennás alapozás a világos szőke alapszín miatt.
Értékelés: Nincs

Nagyon száraz a fejbőröm henna festés után és viszket

Sziasztok! 

Már vagy egy éve használom a hennát, és imádom. Az első pár festés után nagyon sprőd, száraz volt a hajam, de most már szép fényes, egészséges. 

Viszont még most is minden festés után kell kb két hajmosás, hogy ne viszkedjen a fejbőröm. Godolom, hogy kiszárít a henna, és ezért viszket a fejem. Nagyon zavaró. Mint aki bolhás, úgy vakarózok napokig . 

Tudtok erre ajánlani valamit? Keverjek valamit a hennába már festéskor, hogy jobb legyen? 

Köszönöm szépen

Timi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Henna után viszketés

Szia! 

Sikerült normálisan leöblíteni a hennát? Nagyon-nagyon sokáig kell öblíteni, ha lehet, akkor érdemes áztatni is egy kicsit.

Ha száraznak érzed, akkor a hennázás után két-három nappal csinálj egy kókuszvajas-brokkolimagolajos pakolást a fejbőrödre és a teljes hajhosszra.  

Értékelés: Nincs

Száraz haj hennától

Szia!

1 hete festettem be először hennával a hajam. Szép vörösesbarna lett, de egyáltalán nem fényes, és iszonyatosan kiszáradt a hennától.

Ilyen szörnyű állapotban még sosem volt a hajam.

Natúr sampont,balzsamot használok,de hiába teszem rá a balzsamot is, semmit nem használ.

Azt mondjuk hozzátenném hogy fél éve szőkítve volt, lehet emiatt lett ennyire száraz?

Esetleg tudnál ajánlani valamit a hajamra? Olaj, pakolás bármi?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Száraz haj és a henna esete

Szia!

Milyen hennát használtál? Elvileg 3 hónap elég a vegyi festés után. Cassiából  szuper pakolásokat készíthetsz, itt találsz hozzá recepteket.

Értékelés: Nincs

Henna, indigo és haritaki

Henna, indigo és haritaki keveréke.

Igazából a fél éve szőkített rész a nagyon száraz, felül ahol már egészséges a hajam szép fenyes, selymes.

Szereztem kókuszolajat, most már kezelhetőbb a hajam, nem annyira száraz.

A hennázás előtti napon cassiat használtam, de az is eléggé kiszárította.

Esetleg kókuszolaj cassia keveréke is jó?

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Száraz seprűs haj

Szia!

Próbáld ki nyugodtan, szerintem jó lehet. 

Értékelés: Nincs

Végre szép a hajam :)

Befestettem mégegyszer a hajam hennával, eléggé kivilágosodott, pedig csak párszor mostam hajat.

Lemosás után kókuszolajat használtam balzsam helyett.

Végre nem száraz a hajam, hanem puha, fényes. :)

Csatoltam egy képet, henna előtt és most, a második hennázás után.

Szemmel látható, milyen fakó,f énytelen volt, és most milyen szép.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
B.Kinga's picture

Tényleg nagyon szép lett!!

Tényleg nagyon szép lett a hajad!!

Köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalatidat!

Legyen szép napod!

Értékelés: Nincs

Elso henna, haj vialgositas lehetseges?

Sziasztok. Elsore hennaztam a hajam, ami nem igazan latvanyos, csak ott, ahol a hajam mar le volt nove, es az is olyan barnas voroses lett, a Khadi amla-jatropha voroset hasznaltam, 3 honapot vartam a vegyi festes utan. A celom az lenne, h egy szep melysotet voroset v valami indigosat kapjak. A hajam nagyon sotet, a legsotetebb csoki barna. Ha natur hennat kenek a hajamra, megvaltozna a szine vilagosabbra? Vagy csak az ido az, ami segithet, amig teljesen leno a sajat hajam. Kosz valaszotokat elore is

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Növényi hajfestés nagyon sötét hajon

Szia! 

Nem teljesen világos, hogy melyik része nagyon sötét a hajadnak? Az eredeti, vagy a festett rész? 

Növényi hajfestéssel nem lehet hajat világosítani, úgyhogy a nagyon sötét hajon csak a még sötétebb az, ami látványos változást mutathat. Ha a festett rész a nagyon sötét csokibarna, az eredeti hajszíned pedig világosabb, akkor jó, mert akkor a C-vitaminos pakolással le tudod szedni a kémiai festék egy részét, és utána már be tudod kenni majd akár a vörös hennával, akár valamelyik keverékkel (hajszíntől függ, hogy melyikkel lesz majd érdemes). 

Értékelés: Nincs

A saját hajam színe sötétebb

A sajat hajam szine a sotetebb a kemiai festektol. Hat mindenkeppen megprobalom a C-vitaminos pakolast. Koszonom segitsegedet! 

Értékelés: Nincs

Segítséget szeretnék kérni

Sziasztok.

Első hennázás előtt állok, és eltanácstalanodtam picit.

KBá kémiai festés egy éve volt a hajamon, viszont V.... hennás balzsammal nemrég színeztem (111-es természetes szőkével).

Váll alá érő a hajam, a hajtöveknél sötétszőke, az aljánál mivel egy éve szőkítve volt most a venita-s világosabb natúrszőke.

Most vettem észre, hogy a V.... balzsamban van szilikon :/ Emiatt most beparáztam kicsit.

Kérdésem az lenne, hogy megfogja-e ilyenkor a rendes kikevert henna por? Nemkívánt reakciókba léphet a két anyag egymással, vagy ez csak a kémiai festékek esetében van?

Fontos lenne még ebben a hónapban behennázzam a hajam, szeretnék egy egységes mélyvöröses-barnás árnyalatot.

Már megvettem a hennát és indigót, hétvégén terveztem megcsinálni a kétlépcsős festést.

Mit mondotok? C vitaminos pakolással lehet rajta segíteni illetve szilikon mentes samponnal/balzsammal?

Köszi előre is a válaszokat! :)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Ez egy színező balzsam?

Természetes szőke henna? Mit tartalmaz ez? Beírnád az INCI összetevőit, kérlek? Ha a szilikon a legrosszabb dolog benne, akkor még akár nyert ügyed is lehet a C-vitaminos pakolással, de nekem nagyon gyanús ez a "természetes szőke" hennás-szilikonos dolog. 

Értékelés: Nincs

Színező balzsam

Összetevői:

Aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, isopropyl alcohol, hydroxyethylcellulose, lawsonia inermis (henna) extract, polyquaternum-7, amodimethicone, trideceth-12, cetrimonium chloride, lauryl alcohol, peg-75 lanolin, glycerin, metylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, bht, parfum, hc blue nr.2, 3-nitro-p-hydroxyethylaminophenol, hc yellow no.2, ci 60730.

No, ezt nehéz volt lebetűzni :D lehet itt-ott vétettem kis hibákat is...

Lényeg a lényeg, nem tetszik az összetevője, így rázummolva...

Viszont azért kérdeztem, mert hennázás előtt állok, már meg is vettem, és bekészítettem a kikevert port, és csak afelől szerettem volna infót, hogy a szilikon miatt lehetséges-e, hogy nem marad majd meg a hajamon a szín? Valahol azt hallottam, hogy ha nem ürül ki a szilikon, akkor nem fogja be a hajat a henna...sajna nem tudok hagyni egy hónapot 

Szilikonmentesre váltottam már mindent, ilyen samponnal mosok előtte hajat is. 

Köszi előre is a válaszod

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Ez tényleg NAGYON gáz!

A képet kivettem, nem szeretnék bajba kerülni, hogy nyilvánosan lehúzom, bár aki megnézi az összetevőit, látja, hogy a hennán kívül semmi jó nincs benne... 

Szerintem nyomassad a C-vitaminost, akár többször is, ha kell, és utána tényleg csak természetes hajápolókat használj. Szerintem befogja. 

Értékelés: Nincs

Szerencsés hennázás :)

Köszönöm a válaszod.

Időközben megtörtént a többlépcsős henna+ henna-indigó festés. Ezekkel terveztem/tervezem ezek után festeni én is.

Ez nem is volt kérdéses, hisz emiatt akartam átállni 

C-vitaminos pakolás nélkül is megmaradtak, és ezentúl csak ők lesznek használva.

A képek magukért beszélnek:

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Henna= szép szín

Szia!

Szép lett a hajad! Köszönöm a képeket!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ősz hajszálak, henna+indigó

sziasztok,

a hajam hosszú, gesztenyebarna. (vagyis olyan, mint a képen.) márciusban festettem utoljára, csak hennával. a cél az, h az ősz hajszálakat befedje. (10-20%) be is fedi, de narancssárgásak lesznek, és mivel a halántékomnál jobban őszülök, az egész tincs narancssárgás. (legalábbis, ha frissen van mosva.)

ezekre a kérdésekre szeretném tudni a választ:
- ha indigót keverek a hennához, akkor az javítani fog a narancssárgás tincsek színén? sötétebbek lesznek, barnábbak lesznek?

- utoljára 4 evőkanál hennával festettem be. mennyi indigót keverjek a hennához, h a gesztenyebarnánál ne legyen sötétebb a hajam? (tudom, h ha a narancssárga tincset/szálakat sötétíteni akarom, akkor a még eredeti hajszínem is sötétedni fog, de rettegek a sokkal sötétebb hajtól.)

- lehet, h pusztán az is segítene, ha csak hennát raknék rá, de többet?

- az indigót már megvettem, mert a khadiról előtte nem hallottam. azt terveztem, h henna+indigó kombóval oldom meg, ha lehet.
de lehet, h jobban járnék pl a mogyoróbarna khadival?

- a khadit össze lehet keverni a hennával, vagy csak két lépésben lehet őket használni?

előre is köszi a válaszokat, zazi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Henna + indigó, narancssárgás tincsek

Szia! 

A képen én inkább világosbarnának látom a hajadat, de lehet, hogy csak a monitor másképp adja vissza. 

Az egyik variáció, hogy mogyoróbarna Khadit használsz. Ha elsőre nem fogná be teljesen, vagy vörösebb lenne, mint szeretnéd, akkor még egyszer érdemes bekenni ugyanazzal a színnel, mert másodjára jobban érvényesül benne az indigó vörös-kioltó hatása. Bár, ha már lealapoztad hennával, akkor valószínűleg elég lenne egyszer is bekenni a Khadival. Viszont nem tudom, hogy mennyire lett sötét a "nem ősz" részeken. Mert ha túl sötét, akkor nem tudna világosítani rajta, maximum tényleg tompítja a vörösséget valamennyire. Az eredeti részeken középbarnát, a rikítóbb részeken barnás-vöröset saccolok eredményként. 

Másik variáció, hogy a mostani hennázott hajadra indigó+cassia keveréket teszel 1:1 arányban. A cassia nem engedi, hogy túl sötét legyen, az indigó pedig igyekszik tompítani a vörös élénkségén. 

Egyébként a Khadi is keverhető bármilyen növényi őrleménnyel. 

Értékelés: Nincs

Henna és indigó

köszi!

leginkább azt szeretném tudni, h a már megvásárolt hennával és indigóval meg tudom vhogy oldani, h ne legyenek narancssárgák az ősz tincsek?
mert cassia és khadi nincs itthon, és ma befesteném.
(aztán legközelebb majd veszek khadit.)

alapozva annyira van, h márciusban festettem 4 evőknál hennával. (de lehet, h ehhez a hosszúsághoz több kell?)

köszi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Hennával és indigóval megoldani

Meg lehet oldani, de nem garantált, hogy nem lesz túl sötét, ha nincs benne a cassia. 

Alapozásnak mindenképp kell valamilyen hennát tartalmazó keverék, vagy maga a natúr henna, mert az indigó a hennára tapad, a hajra pedig nem igazán. Főleg az ősz hajra nem tapad önmagában, ezért ha van már lenőtt hajtöved, akkor mindenképp kend be újra hennával, majd lemosás után következhet az indigó. Ezáltal barnásabb lesz a hajad, a rikító részek pedig barnás-vörösek, mélyebbek. De előfordulhat, hogy ezzel a módszerrel sötétebb lesz a végeredmény, mint ahogy szeretnéd, úgyhogy ha biztosra akarsz menni, csinálj próbatincset. 

Össze is keverheted a hennát és az indigót, és akkor egy lépésben kened fel, de biztosabb a kétlépéses megoldás. Ugyanis a henna szépen tapad a hajra, a hennára pedig az indigó. Ha elsőre keverve viszed fel, akkor nem biztos, hogy az indigó teljes mértékben érvényesülni fog, Arra is ügyelni kell, hogy az indigót ne forró vízbe tedd, hanem csak olyan max. 40 fokosba, mert magasabb hő hatására csökken a festőereje. 

Értékelés: Nincs

Szerintem keverni fogom,

köszi!
sztem keverni fogom, mert úgyis tartok az indigótól. inkább narancssárga maradjon, mint sötétebb legyen.. aztán később majd meglátom..


arra gondoltam, h 3 evőkanál hennához teszek 1 evőkanál indigót. ez jónak tűnik?
és akkor 40 fokos vízben keverem őket össze.


fekete tea/kávé/kakaó, vagy bármilyen más természetes anyag segíthet a helyzeten? (hogy ne legyen narancssárga, de ne is legyen túl sötét.)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Henna-indigó

Nem kell félni az indigótól, mert hennára kenve nem igazán sötétíti azt, hanem inkább a vörösséget oltja ki. De ha keverve biztosabbnak érzed, próbáld ki nyugodtan! Akár próbatincset is csinálhatsz. 

Szerintem jó lehet a 3:1 arány, és - ahogy írod - keverhetsz bele feketekávét, fekete teát (kifőzve mindkettőt, és azzal keverni fel a port). Utóbbiaknak nem túl nagy jelentőségük van, de arra éppen jók, hogy még jobban tompítsák a narancsos árnyalatot. 

Értékelés: Nincs

Khadival festés

Szia!

Kétszer volt szőkítve a sötétbarna hajam,először 2 éve majd legutóbb pedig most télen,decemberben.

Nagyon megviselte a hajam,+ az állandó festés minden hónapban.Régen rengeteg hajam volt,gyönyörű fényes egészséges,most viszont fele annyi van,nagyon vékonyszálú lett és a vége elég szálkás töredezett mindig.

Olvastam hogy 3 hónapot kell várni hennázás előtt ha vegyi festékkel volt festve,nekem legutóbb 1 hónapja volt.Felül barnás vöröses,a többi nagyobb része pedig rézvöröses mert ott fakul ki a leghamarabb a hajam a szőkítés miatt.

A kérdésem az lenne nyugodtan befesthetem khadival ha letelt a 3 hónap vagy több idő kell hogy elteljen mert ugye 5 hónapja volt szőkítve is?

Valamint ha nem szeretném hogy túl sötét barna legyen melyik színt ajánlanád?

A világos vagy mogyoróbarnát?

Előre is köszönöm a választ!

 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Áttérés Khadira

Szia! 

A 3 hónap eltelte után nyugodtan be lehet már kenni Khadival! Azt viszont tudnod kell, hogy növényi készítményekkel világosítani nem tudsz. Nem írtad, milyen színű az eredeti hajszíned. A festett, úgy értelmezem, hogy sötétebb, mint az a szín, amit el kívánsz érni. Sajnos ez nem lehetséges... Ha rákened a barnásvörösre vagy a rézvörösre a világosbarnát vagy a mogyoróbarnát, nagy valószínűséggel semmi sem fog látszani belőle. 

Megcsinálhatod a C-vitaminos pakolást, az segít, hogy a kémiai festék sötétebb pigmentjeinek egy részét eltávolítsd a hajadból, és kapj egy világosabb alapot. Ezen aztán már nagyobb valószínűséggel fog látszani a világosabb növényi festék is. 

Ha az eredeti hajszíned világos, akkor nyert ügyed van, de ha nem, akkor sajnos nem tudod világosítani azt sem a növényi festékkel, és akkor már a C-vitaminos pakolás sem segít. 

Értékelés: Nincs

Az eredeti hajszínem

Az eredeti hajszínem sötétbarna,kb.1 centis lenövésem van,a többi része a hajamnak elég világos viszont.

Nem szeretném világosítani,a jelenleginél sötétebb színt szeretnék,egy szép középbarnát.

És azért gondoltam a világos vagy mogyoróbarnára mert ezektől gondolom nem lenne túl sötét a hajam,bár olvastam már olyat is hogy valakinek sötétbarnára fogta be..

Csatoltam egy képet a hajmaról hogy milyen színű.

Szerintem be kell hogy fogja a khadi világos és mogyoróbarna.

És lenne még egy kérdésem,mivel 1 hónapja nem volt festve a hajam nagyon látszódnak az ősz hajszálak amik nagyon zavarnak,esetleg ha 2 hónapot várok nem hármat az baj?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

A mogyoró talán jó lenne

A világosbarna szerintem egyáltalán nem látszana a hajadon. Ha csak az a cél, hogy eltűnjenek az ősz hajszálak, és a többi nem baj, ha ugyanolyan marad, mint amilyen most, akkor megpróbálhatod a világosbarnát is. De ha szeretnéd, hogy egységesen befogja a teljes hajadat, akkor szerintem inkább a mogyoróbarna lenne a nyerő. Ha gondolod, szerelkezz fel hozzá cassiával, azzal tudsz még rajta világosítani. Minél több cassiát keversz a mogyoróbarnához, annál világosabb lesz. Csinálhatsz próbatincseket is, az a biztos. 

Ha megcsinálod a C-vitaminos világosítást, akkor talán elég lesz 2 hónap is, de semmi sem garantált. 

Értékelés: Nincs

Hajfestés Khadival menzesz alatt

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy menzesz alatt lehet-e hajat festeni Khadival? Most, a 3 napos hétvége alatt tervezten beiktatni a festést, de már vannak előjelek. Másrészt amennyiben nem lenne javasolt, akkor a kezdődő menzeszes időszakban sem lehet (apró barnázások), nekem ez napokig eltart, mire rendesen megjön.

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Festhetsz ilyenkor is!

Szia szhh01!

Menzesz előtt/alatt is bátran festhetsz Khadi hennával, nincs ilyen ellenjavallat!

Szép hajat, jó hétvégét neked! 

Értékelés: Nincs

Allergia/érzékenység?

Sziasztok!

Új vagyok, kérlek segítsetek! 

Pár hónapja beleástam magam a henna kérdésbe és április elején el is szántam magam. Ausztriában élek, itt nem kapni csak s... hennát így azt vettem. 1 natúr vőröset és egy barnát, meg henna volum sampont. Utoljára vegyi festése október elején volt: gesztenyebarna. 2-3 havonta festettem, a vörös festést vittem barnába egy ideje. Eredeti színem a középbarna. Mikor befejeztem a hajam a natur vörössel, frankón égett/bizsergett/viszketést a fejbőrőm. Rengeteg hajam van, nehezen, többszöi nekifutásra  öblítettem ki a pépet belőle. A kellemetlen érzés kb 1 napig megmaradt. Öblítésre ecetes vizet használok. Minden hajmosás után jön ez a kellemetlen érzés. És nagyon kellemetlen tapintású lett a hajam, ragadós. Létezik hogy nekem nem jó ez a termékcsalád? A színnel se vagyok megelégedve de szerintem egy következő festéssel az javulna de nem merem felvinni. 

Ötlet?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Mi az összetétele?

Szia! 

Mi az összetétele a hennádnak és a samponodnak? A henna biztos nem sima henna, mert a sima henna nem gesztenyebarna, hanem vörös. Megoldható a gesztenyebarna szín puszán növényi őrleményekkel, ezért kérdezem, hogy mi az összetétele, tényleg csak növényi őrleményeket artalmaz-e, vagy vannak esetleg benne szintetikus anyagok. 

Gyanús lehet a sampon is... Nézd meg az INCI után milyen anyagok állnak! 

Értékelés: Nincs

mèg1 kèrdès: méregtelenítès miatt lenne?

Szia! Ha minden igaz, pár napja már válaszoltam csak mèg nem jelent meg. (Remélem nem trèfált meg a technika :) ). Arra gondoltam hogy mèregtelenítès miatt lehet ez a mocsok a hajamban? Fèsülködèsnèl szó szerint bevonja a hajkefèt....de már lassan 1 hónapja hogy befestettem a hajam. A hèten már 2x mostam hajat de ma este megint fogok....mert vmi katasztrófa. (Korábban heti 1 hajmosás bőven elég volt....erősen gondolkodom, hogy visszatèrek a korábbi, vegyi festèkemhez. Vajon ha azzal mosom meg, milyen lesz utána a hajam állapota.... egyébként mièrt nem ajánlott (túl azon hogy vegyi)?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Méregtelenítés miatt simán lehet!

Szia! 

Naná, hogy lehet, sőt... Nagyon gyakori! Vissza ne térj a vegyire, tarts ki még egy kicsit! El fog múlni! De a szervezeted először kidúrja magából az évek alatt felhalmozódott "szennyet". 

Belülről is méregtelenítesz? Vagy csak kívülről, hogy elkezdtél tiszta termékeket használni? 

A termékeid egyébként nagy vonalakban tiszták, bár van bennük olyan, amire elvileg akár érzékeny is lehetsz. 

Én a helyedben megpróbálkoznék mégiscsak a Khadival. És ha attól is érzed a fura tüneteket, viszketést, akkor azt mondom, hogy ne használd a hennát. Egyébként külfölre is szállít a Bionom. Hol laksz? 

Értékelés: Nincs

Feladtam. :(

Szia!

Feladtam. :( visszatèrtem a vegyi samponhoz ès azóta sokkal tisztább a hajam. Csütörtökön megyek fodrászhoz vágatni, illetve megnèzi, mit lehet tenni a hajammal.

Tirolban lakunk, Ausztria.   

Belülről nem mèregteleníthetek mert szoptatok....remènyeim szerint mèg kb 1,5 èvig.

Értékelés: Nincs

Hennázás és a pöttyök

Kedves Admin :-) 

Sajnos nyáron elkezdtem őszülni, és el kellett kezdenem festetni a hajam. Először a fodrász festette be sima festékkel, amitől borzasztóan elkezdett hullani, utána pedig vettem egy bio boltban Henna Ct, amitől pedig tiszta kiütés lett az arcom (igaz, legalább a hullás megállt), és a karjaimon is mgejelent durva csalánkiütés, ami főleg izzadás hatására jön elő. Itt az oldalon a szakértők a Khadit ajánlották, amiről én is jókat hallottam. Megvártam, míg lekopik a Henna Cr, és befestettem tegnap Khadival, sötét barnával. (időközben a bőrgyógyásznál elvégeztettem egy hajfesték allergia tesztet is, ami negatív lett fura módon). BÁr a Khadit olyan szempontból nem is érinti, hogy ezek a káros P-vel kezdődő anyagok nincsenek benne. Ennek ellenére néhány óra elteltével megint borzasztó sok ronda piros pötty lett az arcomon. Teljesen elkeseredtem, mert a Khadi volt az "utolsó esélyem", vagy tippem, hogy mivel fessem a hajam. Van esetleg valami ötletetek, mi az a termék, ami egészséges, de más összetevői vannak, amire nem leszek allergiás? köszönöm előre is a választ! 

Értékelés: Nincs
Betty's picture

A megtévesztő hennás hajfestékek

Szia Kamilla!

Szerintem ne keseredj el, én mindenképp adnék még egy esélyt a hennával történő hajfestésnek.

Átmozgattam a hozzászólásod a fenti cikk alá, amiben szinte minden kérdésre választ találsz, ami a növényi hajfestést illeti. A Henna C...r hajfesték szinte csak a nevében utal a hennára, a hajszínező hatást ugyanúgy vegyi hatóanyagok segítségével éri el.

A Khadi viszont 100% növényi hatóanyagokat tartalmaz, ez biztonsággal használható. A növényi hajszínezőkről (henna, indigó, amla stb.) érdemes azt tudni, hogy nemcsak színező, hanem ápoló, sőt méregtelenítő hatással is bírnak. Éppen ezért azt szoktuk javasolni, hogy a vegyi hajkezelést követően minimum3 hónap türelmi időt érdemes tartani, nehogy a henna kölcsönhatásba lépjen a vegyi anyagokkal. Lehetséges, hogy nálad is ez történt, hiszen a Henna C...r nem tiszta. Itt is kivártad a 3 hónapot mielőtt a Khadit használtad? A másik, ami még problémát okozhat, azok a hajápoló készítmények. Nem említetted, hogy milyen hajsampont, balzsamot stb. használsz. A növényi hajfestékek használatakor fontos, hogy csakis bionom hajápoló szereket használjunk, ellenkező esetben a vegyi anyagok okozhatnak ilyen jellegű tüneteket. 

Ezek függvényében érdemes átgondolni és újra próbálkozni a növényi hajfestéssel, akár hennát és indigót is használhatsz, ha a barna hajszín a cél.

Ha bármi kérdésed van, írj!

Sok sikert a hennázáshoz!

Értékelés: Nincs

Kedves Betty,

Kedves Betty, köszönöm a válaszod! :-)

igen, sajnos csak két hónapot hagytam ki és nem hármat a két hajfestés között, amúgy nem is fogta be az ősz szálakat a Khadi, illetve ahol igen, ott is annyira nagyon világos barna lett, hogy kivilágít a sötétbarna hajamból. Lehet, h ez is amiatt történt, hogy nem vártam három hónapot? És akkor most akár a héten is megismételhetem a festést, ha már úgyis ráfestettem, vagy meg kell várnom azt a maradék egy hónapot, ami kimaradt a háromból?

A samponra, hajápolókra is rákérdeztél. Hajápolót nem használok, sampont pedig Tőletek rendelek, a Power Up-ot (biloa-naturissimo), úgyh gondolom az nem lehetett a probléma. 

Akkor ha jól értettem, ameddig nem tűnik el totálisan a Henna C.. hatás a hajról, lehetnek ezek a pöttyök amiatt is. 

köszönöm a válaszod előre is :-)

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Kétlépcsős hajfestés

Szia Kamilla!

Ha jól értem, akkor a hajsamponod régóta tiszta vagy azt is kb. 3 hónapja váltottál?

Azért is javasoltam a fenti írást, mert a cikk említést tesz, hogy hogyan tudunk a kétlépcsős módszerrel sötét hajszínt elérni. A Khadi nem mindenkinek válik be, viszont a henna, majd külön az indigó felkenése sikeres szokott lenni. Elsőre macerásnak és hosszúnak tűnhet a folyamat, de például egy hajszárító búrával jelentősen lerövidíthető a hatóidő és a szín is sokkal mélyebb lehet.

Szerintem már tehetsz egy próbát, ha alaposan áttanulmányoztad a fenti blogot. Nagyon lényeges, hogy mind a henna és az indigó is, tiszta, jó minőségű legyen. Én a Neha hennát és ezt az indigót ajánlom.

Értékelés: Nincs

Már értem

Köszönöm a választ! Rendben, nekem nem volt világos a cikkben az, hogy most a Khadi előtt hennázzak, vagy amit Te írsz, hogy indigó meg henna külön, meg hogy milyen gyakran lehet khadis festést khadis fetsésnek követnie. De mostmár értem, köszönöm! 

Nem, ezt a Naturissimo-s sampont csak pár hete használom még. 

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Sampon, henna és a méregtelenítési tünetek

Szia Kamilla!

Ha a Biola Power up sampon előtt "mérges" sampont használtál, akkor a pöttyök simán lehetnek a méregtelenítési tünetek. Adj a bőrödnek néhány hónapot és jó eséllyel elmúlnak a pöttyök is. Remélem az arcápoló készítményed is tiszta már!?

Értékelés: Nincs

Igen, minden :-)

Igen, minden :-) sőt, a mosóporom is :-) most jönnek a tisztítószerek és az étkezésemet is fokozatosan alakítom át. Pont ma érkezik Tőletek csomagom megint :-) Azért a maradék Khadit felhasználom mostmár, ne vesszen kárba. Múlt hét csütörtökön festettem, akkor ezen a hétvégén már megint megpróbálhatom, igaz? Több kérdésem nem lesz már :-) szép napot! :-)

Értékelés: Nincs
Timidudu's picture

Mélyebb vörös színt szeretnék

Sziasztok!

Már régóta olvasgatok henna témában az oldalon (1 éve hennázom a hajam), nagy kisérletezésben voltam egy ideig, de már kifogytam az ötletekből, mivel lehetne pirosabb a hajam színe. Gyümölcspréssel céklalevet készítettem, volt mikor piros bogyósteát is tettem a hennába, de még mindig nem olyan mint az alábbi képen szereplő hölgyé. Egyáltalán el lehet érni ezt a színárnyalatot szerintetek? Van esetleg más tippetek mit lehetne még a hennapépbe keverni? Most kipróbáltam a Khadi vörös hennáját, most nem én kevertem be, reggel megcsodálom milyen árnyalata lett.

Köszönöm előre is az ötleteket és segítséget!


Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Mélyebb vörös hajszín

Szia! 

Milyen az eredeti hajszíned? Nekem hibiszkusz teával és citromlével sikerült egyébként bordós színárnyalatot elérni, de akkor nem csak a tövét festettem, hanem egy jó ideje az egész hajamat, és előbb-utóbb ilyen bordós lett. Főztem egy jó erős hibiszkusz teát, azzal készítettem el a hennapépet. Alaphajszínem világosbarna-szőkésbarna. 

Értékelés: Nincs

Khadi fekete

Sziasztok!

Kicsit el vagyok keseredve.....nyár végén tértem át a növényi alapú "festésre". Khadit használok. Nagyon sötétbarna és erős szálú a hajam, amiben már kezdenek látszani az ősz hajszálak...először Khadi mogyoróbarnát választottam, de vöröses lett a hajam. Ezután már a sötétbarnával folytattam, de szinte semmi változás. Az ősz hajszálak vagy maradtak őszek, vagy vörösek. Most 2 napja már a fektét próbáltam, de alig fedi be a hajamat. Mit tegyek???? Mindenre nagyon figyeltem, vízhőfok, bedunsztolás, hatóidő stb.   és mégis semmi. Igazából egy mély szép természetes, étcsoki szerű színt szeretnék. Lehet nekem a Khadi nem jó? Készítettem fotót is de nem tudom idecsatolni.

Értékelés: Nincs

Étcsoki hajszínt hogyan lehet elérni?

Szia,

Én sem tudok neked mást javasolni, mint amit Melinda már megírt neked egy régebbi kérdéseddel kapcsolatban: ITT.

A legközelebbi festés előtt végezz próbatincs festést!

Akinek sikerült már étcsoki hajszínt elérnie írja meg a receptjét kismano97-nek! Köszönjük!

Értékelés: Nincs

Újra fekete

Sziasztok,

a tanácsotokra, segítségetekre lenne szükségem. Szeretnék áttérni a természetes hajfestésre, mert rengeteg hajam kihullott (bár nem a vegyi festék használatától, más okból, de nem szeretnék kockáztatni). Régen a hajam feketére festettem, majd hagytam lenőni teljesen, de mivel az eredeti hajszínem seszínű sötétszőke és nem voltam kibékülve vele, ezért a fodrászhoz fordultam. Most világos barnás-vörös a hajam, az eredeti hajszínem visszanyerése óta 4szer volt festeve. Most kb. 3 centis lenövésem van. Szeretnék újra fekete lenni, csak úgy éreztem magam igazán jól a bőrömben. Az olvasottak alapján arra gondoltam, hogy a 2 lépéses festésnek állok neki henna porral, majd indigó porral a leírtak alapján. Jó lenne ez kezdésnek vagy mást próbáljak meg? Ha igen, akkor miből mennyit érdemes használni? A hajam 40-45 cm a vállam alá ér, de nagyon kevés és vékonyszálú.
Tudom hogy nem egyszerű, hosszú folyamat lesz, mire elérem a kívánt hatást. De jó lenne tudni, még ha csak mások tapasztalata alapján is, hogy ez kb. mennyi idő? Szeptember 3-án lesz az esküvőnk és nem szeretnék foltos, csúnya hajat. :(

Technikai kérdések:

 • -Henna kikeverése hogy a legjobb? Erős feketetát főzők, hagyom kicsit hűlni és tejföl sűrűségűre keverem. Citrom/narancs/grapefriut levet mindenképp tegyek bele, vagy ha utána szeretném indigózni akkor nem szükséges?
 • -Digitális lázmérővel lehet az indigó hőmérsékletét mérni, vagy szerezzek be erre speciális mérőt és ha igen hol (lehetőleg ne webáruházban)? :)
 • - No sampont használok, ezt használhatom továbbra is? (Hennával dolgozó fodrász ajánlotta.)

Köszönöm előre is!
Szép napot mindenkinek!

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Válaszok a növényi hajfestést illetőleg

Szia!

Elnézést kérek, hogy kicsit megcsúszva válaszolok, de jelenleg nincs fodrász szakértőnk, ezért a növényi hajfestéssel kapcsolatos kérdések megválaszolása lassabban megy.

Ha sötét árnyalatot szeretnél elérni, akkor mindenképp a kétlépcsős megoldást válaszd, és pontosan tartsd be a blogban leírtakat! 

Válaszok a kérdéseidre:

 • Ha sötét hajszín a célod, akkor valóban érdemes fekete teával "nyakon önteni" a hennaport. Ha a hennázás után indigózol, akkor nem kell citromlevet tenned a pépbe, bőven elég a fekete tea.
 • A mennyiségre vonatkozó adatokat a fenti blogban megtalálod. Egyébként ez annyira egyéni, hogy pontosan nem lehet meghatározni, néhány hajfestés után magad is tudni fogod mennyire lesz szükséged.
 • Szerintem a digitális lázmérő nem alkalmas a pép hőmérsékletének az ellenőrzésére (nincs olyan nagy mérési tartománya). Valódi teahőmérőt érdemes beszerezni, ami általában teaboltokban megtalálható. Nézz körül!
 • Sajnos az általad említett samponban olyan hatóanyagaok is vannak, amiket érdemes elkerülni. Ellenőrizd le a hatóanyagelemző segítségével. Ezeket a samponokat bátran használhatod, mindegyik megfelel a bionom elveknek.

Ha nagyon bizonytalan vagy a végeredményt illetőleg, akkor érdemes próbatincs festést alkalmazni.

Sok sikert a növényi hajfestéshez!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Teljesen ősz hajból szőke

Szeretném megtudni, hogy teljesen ősz hajból lehet-e (és ha igen, mivel?) világos szőkét festeni, esetleg ha van Budapesten hozzáértő fodrász szívesen elmennék hozzá.

Választ előre is köszönöm

 

Értékelés: Nincs

Kérdés

Szia! Ne haragudj, de meg tudnád nekem mondanim, hogy hogyan tehetek fel egy kérdést, ezen az oldalon? Már vagy egy órája keresem a lehetőséget, de nem találom. :( 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Hogy tehetsz fel kérdést?

Pontosan így!  Írjad nyugodtan! Keresd meg a megfelelő témát az oldalon, és az alá új hozzászólásként írhatsz ugyanúgy, ahogy most. 

Értékelés: Nincs

Őszből szőkét

Szia,

Kérlek olvasd el a fenti cikket és érdemes használni a belső keresőt is. Sajnos Budapesten nem tudok ajánlani neked fodrászt. Horváth Gabinak szokott hajfestő tanácsadása lenni itt, de most jelenleg nem látok időpontokat rá.

Értékelés: Nincs
Kalinen's picture

Mahagony hajszín hennával

Sziasztok

Az alap hajszínem sötét szőke ( se színű, szürke) és a képen látható hajszín a vágyam...megvalósítható ez hennával? tudtok esetleg "receptet"ajánlani? tudom, hogy kísérletezni kell, mert mindenkinek máshogy reagál a haja, de egy kiinduló recept sokat segítene 

Köszönöm szépen

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Mahagóni vörös szőkéből hennával

Szia!

Nagyon remélem, hogy az olvasók megosztják veled a tapasztalataikat! Br én is hennázom a hajam, de nekem más színű. Érdemes próbafestést végezni: egy tincset befesteni. Az alappéphez kísérletképpen kevernék céklalevet is. Érdemes kísérletezni és próbálgatni a keverékeket.  Ha mégsem akarsz kísérletezgetni, esetleg nincs időd rá, akkor  a Khadi festékeket javaslom Neked. 

Értékelés: Nincs

Hidrogénezett szőke hajból elsőre fekete?

Sziasztok,
Régóta szemezgetek a fekete hajszínnel. Mivel nemrég áttértem a szappanos hajmosásra (ecetes öblítéssel)  és a vegyszeres hajfestékeket is szeretném elhagyni , megpróbálkoznék a henna és indigóval való hajfestéssel .Kérdésem : Két hónapnyi pihentetési idővel mennyi esélyem van , hogy elsőre fekete hajszínt fogok kapni?
Előre is köszönöm  a választ :D 

Értékelés: Nincs

Szőkéből feketét?

Szia,

Kérlek olvasd el figyelmesen a fenti cikket, ezt is olvashatod benne:

"Hamvasításhoz, barnításhoz és sötétítéshez indigót vetünk be (vegyileg szőkített hajon első alaklommal ne használjuk, azután is csak óvatosan, mert bezöldülhet!). Ezen árnyalatok kialakításakor gyakran előfordul, hogy kétszer kell a hajat befesteni (1. festés - alapozás, 2. festés - barnítás/hamvasítás, a kettő megoldható akár ugyanazon a napon)."

Vegyi festés után 3 hónapnyi pihentetési időt kell kivárni a természetes hajfestés előtt. A kívánt szín eléréséhez érdemes próbatincseket festeni!

 Ezt és ezt a hozzászólást is olvasd el kérlek.

Sok sikert!

Értékelés: Nincs

Henna es Cassia hajfestes utan milyen sampont hasznaljak?

Szia, 

szeretnek tanacsot kerni, eletemben eloszor befestettem a hajam fele fele aranyban henna es cassia keverekevel, citromlevel kikeverve es nagyon boldog vagyok az eredmennyel. Szeretnem megkerdezni, hogy ezek a samponok teljesen tisztak-e, hasznalhatom-e a hajamra:

Dr. W..s pure tea tree casile soap, osszetevok: Purified watr (aqua), saponified coconut, hemp and olive oils (with retained glycerin), tocopheryl acetate (vitamin e), tea tree oil, sea salt, citric acid, rosemary (rosemarinus officinalis) extract. no paraben, no phthalate, lauryl/laureth sulfate, no petroleum derivatives.

Dr. B..r, osszetevok: water, organic coconut oil,potassium hydroxide, organic olive oil, tea tree extract, organic fair deal hemp oil, organic jojoba oil, citric acid, tocopherol

Azelott ezeket a samponokat hasznaltam, most hennazas utan nem vagyok biztos benne, hogy jo-e.

Elore is koszonom a valaszt.

Zsuzsa

Értékelés: Nincs

Henna utáni samponok

Szia Zsuzsa,

Az a fontos, hogy a samponod és más hajápoló termékeid ne tartalmazzanak káros vegyi anyagokat, persze mellette az ár-érték arány és gazdag hatóanyagtartalom is lényeges lehet.

Az összetevőket ellenőrizheted  a hatóanyag keresővel. Ha ez a teljes INCI, akkor én nem találok benne káros összetevőket, így szerintem használhatod őket.

Ezeket a hajápoló termékeket is megnézheted.

Értékelés: Nincs

Erős sötétbarna haj hennázása

Sziasztok!
Sokadjára elolvastam az oldalatokat a henna-val kapcsolatban. Most megint, mert már aktuális lesz a hajfestésem. Kicsit elveszek az infókban, ezért inkább kérdezek.
A hajam erősen sötétbarna, kb. 30% őszüléssel, egyéb hajfestékek már lenőve, levágva stb. Kb. 4 hónapja nem festem a hajam, készülve a hennára. Ha jól értem minden képen hennával kezdjek, ezt értitek alapozásnak. Nem akarok nagyon vöröset (répavöröset) gyanítom az ősz hajszálak ki fognak belőle rikítani répásan. Ha ezt nem akarom, akkor már eleve tegyek bele kávét, v. teát a keverékbe? Utána még egyszer fessem be henna-indigó keverékkel?
Köszönöm a segítséget: Edit

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Sötétbarna haj hennázása

Szia!

Az én eredeti hajszínem gesztenyebarna őszhajszálakkal. Nem rikít ki belőle a hennázott őszhajszál. Nekem nem jött be a feketekávés lötyi, mert túl sötét lett, ezért kihagyom belőle és kávé helyett kakaót főzök és leszűröm, ezt keverem össze a hennával, így kellemes barnás-vörös színe van. Egész éjszaka rajta van a hennás pép a fejemen és reggel mosom le. Kicsit viccesen nézek ki nejlonzacskóval a fejemen, de nekem megéri. Mindenképpen érdemes egy tincs próbafestést csinálni. A hennával nagyon jó lehet kísérletezgetni.

A neten is láttam már olyan oldalt, ahol színminták is vannak. 

Értékelés: Nincs

Henna

Sziasztok. Egy ideje tanakodom, hogy befesteném a hajam hennával. Szőkítve volt a hajam, ez több mint 3hónapja volt. Azóta egyszer lett vörös szinezővel befestve ami már azinte teljesen kikopott. Az eredeti hajam seszínű sötétszőke vagy világos barna féle. A kérdésem az lenne, hogy sok helyen olvasom és látom, hogy narancssárgás árnyalatot kap a haj a hennától. Rózsaszín a bőröm, ezt szeretném elkerülni. Túl sötét színt se szeretnék, mert nem szeretnék Hófehérkés lenni. Tudtok valamit ajánlani, hogy mit tehetnék? Illetve vékony és töredezettre hajlamos a hajam, a henna tényleg tud rajta javítani? :)

Értékelés: Nincs

Henna festés kezdőknek

Szia,

Kérlek olvasd el a fenti cikket figyelmesen, és a 10+1 dolog, amiről tudnod kell növényi hajfestés előtt! írásokat és érdemes a hozzászólások között is böngészgetni a belső kereső segítségével pl. ezt a tanácsot is olvasd el a hajszínpalettákról. 

Ha  nem boldogulnál akkor bejelenkezhetsz Horváth Gabriella Bionom fodrászmesterhez - Növényi hajfestés - egyéni tanácsadás és konzultációra.  

A valódi természtes növényi hajfestések ápolják a hajat, de a legjobb ha belülröl is támogatod a szervezeted megfelelő vitaminokkal.

Sok sikert!

Értékelés: Nincs

Miért kopik ki? :(

Sziasztok!

Csaknem 2 éve festem a hajam hennával, de ahhoz képest, hogy állítólag nemigen kopik ki, csak lenő, nekem kb. 1 hónap elteltével alig látszik belőle valami, csak egy kis vöröses árnyalat a hajvégek felé, ahol kicsit világosabb a hajam. Pedig festés után mindig olyan szép csillogó vörös színe van. Odafigyelek rá, natúrsampont használok, almaecetes vízzel szoktam öblíteni. Édesanyám szintén hennázza a haját, de neki tulajdonképpen elég csak a tőfestés a kibukkanó ősz haszálak miatt, évente 1-2x hennázza be az egész haját hajpakolás gyanánt, pedig ő pl. nem is használ natúr sampont meg egyebeket, mégis szépen megmarad a vörös szín. 

Ez vajon mitől lehet? Lehetséges, hogy az én hajam alapból ilyen "mindent ledobós"? (Még régen volt festve kémiai festékkel, az se maradt meg túl sokáig rajta...) Vagy lehet valahogy tartósabbá tenni?

A másik kérdésem pedig, hogy a bekevert henna meddig áll el? Csak mert a fodrászom felajánlotta, hogy ő szívesen felkeni nekem, az meg nekem azért sokkal egyszerűbb lenne, mert nem igazán szeretek vele a tükör előtt szerencsétlenkedni a derékig érő hajammal... :) még ha nem is marad meg a színe sokáig, a hatását akkor is imádom.

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Henna tartósság és az agyagos hajtisztítás

Szia!

Szerintem is, ez alkati kérdés, hogy kinek mennyire tartós a növényi hajfestés. Nekem bőven elég csak a tövét kenni - viszont egy ismerősöm - hozzád hasonlóan az egész haját kényszerül festeni, mert neki is megkopik a szín.

Mivel lehet segíteni, hogy jobban megtapadjon a henna a hajon? A hennázás előtt érdemes alaposan hajat mosni, illetve agyagos hajtisztítást végezni, mivel az agyag képes megkötni a szennyeződéseket, zsírokat, és így tulajdonképpen tökéletesen tisztává varázsolja a hajszálakat, és így jobban megtapadhat rajta a henna. Az agyag ezen kívül ápolja a hajat. Itt olvashatsz róla bővebben.

Nálam már előfordult, hogy előző este bekevertem a hennapépet, de csak másnap tudtam hennázni. Semmilyen minőségi változást nem tapasztaltam, másnap is tökéletes lett a szín. Talán annyi, hogy még melegen jobban esik a hennapakolás, mint hidegen.

Értékelés: Nincs

Hennás-indigós hajfestés

Sziasztok,

Új vagyok még ezen az oldalon, de a segítséget szeretnék kérni, hennás-indigós hajfestéssel kapcsolatban. Karácsony előtt eldöntöttem, hogy szeretnék áttérni a növényi hajfestésre és a tömböket próbáltam ki, kevesebb sikerrel, pedig azóta már 2x is felkentem, a régi festett hajamat befogja, de a tövemet egyáltalán nem.

Szívesen kipróbálnám a tiszta henná és indigó keveréket, de nem tudom, hogy most szükséges e várnom ill. , hogy milyen arányokban keverjem ki, ha neki állok. Igazából vlm szép vöröses-barnás árnyalatot szeretnék, a lényeg, hogy 1 színű legyen a hajam, mert így óriási már a lenövésem és nagyon zavar. Az eredeti hajszínem barna, a régi festett hajszínem egy pötit volt világosabb az eredetinél és rezes barna volt...

Mit tudtok tanácsolni? Előre is köszönöm :)

Üdv

 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Hennázásra fel

Szeritnem bátran csak hennával is festheted a hajtő részt, ha nem nagyon világos a saját színed. Vagy a Khadi Vörös árnyalatát esetleg. 

Értékelés: Nincs

ősz haj hamvasítása

Sziasztok,

úgy döntöttem, nem festem tovább a hajam (krónikus gyulladásban van a fejbőröm), lenövesztem és ősz leszek. Milyen bio hamvasítási módszert tudtok ajánlani? Korpás szeborrea és androgén alopéciára melyik terméketek a leghatékonyabb?

 

Orsi

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel