Gyermekétkeztetés

Menzareform

Szeptembertől új ízekkel, elvileg egészségesebb ételekkel találkozhatnak a gyerkőcök a menzán. Tény, hogy egyre több allergiás, elhízott vagy akár cukorbeteg gyermekkel találkozhatunk, ezért úgy gondolták a törvényhozók, reformosítani kell a közétkeztetést. Ez a törekvés teljesen jó, bár sajnos több olyan pontja is van, amelyben inkább a szándékot tudjuk értékelni, és nem a minőséget. Pl. a margarinos kenyér még mindig szerepel a menüben, sőt a tej mennyiségét középiskolásoknak napi fél literben határozták meg.

Menzareform

Forrás: 
Saját tartalom
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Az első ezer napban eldől, mennyire leszünk egészségesek

A legújabb kutatási eredmények is bizonyítják, hogy a fogantatástól számított első 1000 nap egészségvesztesége nem, vagy csak alig nyerhető vissza később. Mit lehet nagyon korán nagyon elrontani?

Egy átlagos élet során körülbelül 15 tonnányi táplálékot fogyaszt el egy ember, nem nehéz belátni, hogy ez alapvető hatással van a szervezetére. Különösen fontos a helyes táplálkozás a fejlődés korai szakaszában. Ezt egyre több tudományos vizsgálat támasztja alá, így világszerte nagy kampányok indultak ennek tudatosítására, az első 1000 nap fontosságát hangsúlyozva.

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20140318-csecsemok-kisgyerekek-taplalkozas-eletmod-az-elso-ezer-nap-fontossaga.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Termoszban sem vihetnek meleg ételt az egész napos suliba

Az egész napos iskola bevezetése ellenére a gyermekek ugyanannyi házi feladatot kapnak majd, mint korábban. A suliban nem tudják megírni a leckét, mert délután is lesznek tanórák, foglalkozások – derült ki az e heti tantestületi üléseken. Aki nem fizet be a menzára, nem tud meleg ételt enni. 

Forrás: 
http://www.168ora.hu/itthon/termoszban-sem-vihetnek-meleg-etelt-diakok-egesznapos-suliba-117897.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Szólj bele! Mit adjanak a gyereknek enni a suliban?

Adjanak cukor helyett édesítőszert? Mégis süssenek zsírban? Május 10-ig várják a véleményeket az új közétkeztetési törvény tervezetéről – szólj hozzá te is!

Forrás: 
http://www.nlcafe.hu/ezvan/20130502/kozetkeztetesi-torveny-gyerek-menza-velemeny/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Parancsra rosszabb a menza egy svéd iskolában

Egy iskolai konyhafőnököt azért figyelmeztettek Svédországban, mert túl jó ételeket adott a diákoknak a menzán. Az ok: az egészséges és minőségi ételek kiadása diszkriminatív, mert a többi svéd iskolában tanulóknak nincs lehetőségük hasonló színvonalú büfében enni. 

Forrás: 
http://www.origo.hu/tafelspicc/hirek/20121010-parancsra-rosszabb-a-menza-egy-sved-iskolaban.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Menza - számomra riasztó, hogy a többi szülő elégedett...

Sziasztok!

Hozzátok menekülök bánatomban. Kisfiam most kezdte az ovit, és máris szembesültem a gyermek élelmezés rémes állapotával. Cukor minden mennyiségben, fehérliszt, túlfőzött zöldségfélék, gyümölcs hiány, ehetetlen ételek.... ami igazan riasztó, hogy a szülők elégedettek.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Az iskolai büfék átka a Cola

Emlékeztek az iskolai wc-kben terjengő hipó és társai szagára? Mi lenne ha inkább a takarítónőre  hagynánk a Cola "fogyasztását"  az iskolákban, mert remekül oldja a vízkövet a wc-ben, anélkül, hogy káros gázokat bocsátana ki használat közben! Így gyermekeink sem szipálkolnák be a maró bűzt! És a kólát semm innák...

Fürtös


Szemfényvesztés, vagy tényleg kivonul a Pepsi az iskolákból?

Világszerte folytatja a cukrozott üdítőitalok iskolai kivonásának akcióját az amerikai PepsiCo. Többszöri megkeresésünkre sem adtak kielégítő választ a Pepsinél, pedig kíváncsiak lettünk volna arra, hogy hazánkra is vonatkozik-e ez a vállalás.

Forrás: 
http://tudatosvasarlo.hu/cikk/szemfenyvesztes-vagy-tenyleg-kivonul-pepsi-iskolakbol
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nem várt "örömteli" fordulat: Mégis csak gond van a menzakajával, nem csak mi reagáljuk túl a problémát és van hely, ahol már változtatnak is - (egy kisebb) Csoda Kondoroson

Berni jóvoltából már mi is többször foglalkoztunk vele, de nem vettek bennünket komolyan, mert bennünket csak egészségtudatos (vagy egészségfóbiás? ) őrültek asszo

Forrás: 
http://hvg.hu/egeszseg/20100518_menza_egeszsegtelen_taplalkozas
0
Értékelés: Nincs
Tartalom átvétel Tartalom átvétel