Gyógyító növények

Akácvirág, a sokoldalú

Legtöbbünknek az akácvirágról az akácméz juthat eszébe. Ennél azonban több mindenre használható az akácfa szemet gyönyörködtető, fehér virágfüzére. Főzhetünk belőle teát, készíthetünk desszertet, sőt a fürdővizünkbe is szórhatjuk. Az alábbiakban részletesen is olvashatsz erről a sokoldalú fáról.

Akácvirág, a sokoldalú

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Sebgyógyító körömvirágkrém

Ez egy nagyon egyszerű és nagyszerű recept, minden házipatikában ott a helye. Főleg, a gyerekes családokban.  Remekül hámosít, fertőtlenít. Bevethető pattanás, akné, horzsolás, csípés, pelenkakiütés, de akár bőrgomba vagy herpesz esetén is. Használata során érdemes előbb rózsa hidrolátummal a kezelendő felületet befújni, és úgy a kenőcsöt alkalmazni.

Sebgyogyitó körömviragkrém

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Aloe Vera - "Orvos a cserépben"

Aloe VeraÉveken át, szinte a csapból is az aloe vera folyt, a piramis elven működő cégek marketingjének köszönhetően. Ez kissé talán el is csépelte ezt a remek gyógynövényt, így aktuális lehet újra elővenni, és utánajárni, miért is volt ez a nagy felhajtás.

Számtalan elnevezéssel illették, amik alapján joggal gondolhatjuk, hogy tudhat valamit ez a - és mindjárt itt is az első név - csodanövény. Hívták még a gyógynövények királynőjének, évezredek csodaszerének, konzervált orvosnak, mennyei áldásnak, az élet növényének. Szintén árulkodó név a "csendes gyógyító", vagy "Doktor Aloé" és a címben is szereplő "orvos a cserépben".

4.882355
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (17 votes)

Gynostemma pentaphyllum (Gulan) - a halhatatlanság növénye

jiaogulanNemrég egy orvos konferencián voltunk látogatóban, ahol a világ egyik legnevesebb etnobotanikusa, Michael Balik tartott előadást.

Michael Balikról röviden annyit, hogy a Harvard Egyetemen végezte tanulmányait, PhD doktori címét is a Harvardon védte meg. Három évtizede kutatja a növények és kultúrák, a gyógynövények és tradicionális használatuk kapcsolatát a világ trópusi, szubtrópusi és sivatagi vidékein.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Parlagfüves pálinkát készít allergia ellen

Vérteskethely - Különleges párlat készül Szarvas Tibor Vérteskethely szélén található pálinkafőzdéjében. A gépésztechnikusból lett pálinkafőző olyan növényt tesz szíverősítőjébe, amelyet máshol tűzzel-vassal irtanak: parlagfüvet.

szarvas_tibor_parlagfu_palinkajaSzarvas Tibor az elkészült párlatokat fokolóval méri. Fotó: Palásti Péter

Forrás: 
http://mosolyadag.us/2013/12/14/parlagfuves-palinkat-keszit-allergia-ellen/
4.6
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (10 votes)

Csodagomba

A tibetiek jarca gompónak nevezik; ezerféle nyűgre-nyavalyára ajánlják a gyógyítók: orvos­ság a hátfájásra, az impotenciára, csökkenti a koleszterinszintet, fokozza az életerőt, javítja a látást. Tuber­ku­ló­zis, hörghurut, asztma, májgyulladás, vérszegénység, tüdőtágulat; mindegyikre gyógyír a hernyógomba. 

Forrás: 
http://www.ng.hu/Magazin/magazincikk/1208/csodagomba
4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (4 votes)

Vitamin bombák

Régen a kutatók már pontosan tudták: a skorbutnál és a beriberinél hiányzott valami. Manapság könnyelműen bánunk velük: az ásványi anyagokkal, a nyomelemekkel és a vitaminokkal. Ezekre az embernek mindenekelőtt azért van szüksége, hogy élhessen - ezt manapság minden gyerek tudja.

Forrás: 
Hunza.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Téli vitaminforrások: a cékla

Nyáron és ősszel könnyű dolgunk van a táplálkozással, mert rengeteg féle zöldséget és gyümölcsöt ehetünk. Egy egészséges, felnőtt embernek, aki változatos ételeket eszik, valójában ezekben az évszakokban nincs szüksége az utólagos vitaminpótlásra. A szezonális gyümölcsökkel és zöldségekkel bőven fedezhetjük a vitamin szükségletünket.

4.714285
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (14 votes)

Gyógyító virágok

A Bach-virágterápia XX. századi megjelenése új fordulatot hozott a betegségek szemléletében és a növények gyógyító erejét használta fel.

Forrás: 
vitaminsziget.com
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A korpát nagyon szereti az ősz. Mit tegyünk ellene?

A különböző korpásodás elleni készítményekkel gátolható a gombák szaporodása, de kiirtani őket nem lehet, és nem is kell, hiszen a bélflórához hasonlóan együtt élnek velünk.

Forrás: 
eletforma.hu
4.57143
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (7 votes)

Kurkuma, a gyógyító fűszer

Az újabb kutatási eredmények szerint a curry egyik alkotórésze - a kurkumin - segíthet az Alzheimer-kór, a rák és egy sor más betegség gyógyításában. A kurkumával folytatott klinikai próbák még nem kezdődtek el, a vizsgálatokat végző egyik neves rákkutató intézet ennek ellenére már most kiáll a fűszer használata mellett.

Forrás: 
Gary Stix cikke nyomán, Scientific American, 2007. február, origo.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Az orángutánoknak is van házipatikájuk

A cambridge-i egyetem kutatóinak első ízben sikerült dokumentálniuk, hogy a vadon élő orángutánok gyógynövényekkel orvosolják bajaikat. Helen Morrogh-Bernard és csapata a Borneó szigetén lévő Sabangau tőzeglápos erdőben figyelte meg, hogy az emberszabásúak olyan növényekkel dörzsölik be ízületeiket, amelyeknek gyulladáscsökkentő hatása van.

orangután házipatika

Forrás: 
mi az inforádióban hallottuk
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel