Gyógyszer

"A KOCKÁZATOK ÉS MELLÉKHATÁSOK tekintetében ..."

"A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!" Talán már kívülről is fújjuk ezt a mondatot, hiszen naponta többször halljuk vagy látjuk a gyógyszerreklámok végén.

Ennek ellenére sokan nem gondolják végig azt, amit hallanak. Egy gyógyszernek, ami elméletileg gyógyít, miért van mellékhatása?

Forrás: 
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pev=2014&pho=05&pnap=18&n=radvanszki_jozsef
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Súlyos mellékhatásokat okoz a pattanás elleni szer

Az isotretinoin nevű szer hatékonyan kezeli a pattanásokat - azonban olyan mellékhatásokkal jár, mint a száraz bőr, a születendő gyermekeket érintő magasabb kockázat, depresszió, vagy az öngyilkos gondolatok. 

Forrás: 
http://www.hazipatika.com/eletmod/egeszseges_szepseg/cikkek/sulyos_mellekhatasokat_okoz_a_pattanas_elleni_szer/20131118141334
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Van megoldás - gyógyszerek helyett

Nem kell azonnal tablettákat bevennünk, ha fáj a fejünk, köhögünk, vagy influenzásak vagyunk! Betegnek lenni a világ egyik legrosszabb dolga, éppen ezért szeretnénk minél előbb megszabadulni a kínzó fájdalmaktól, rosszulléttől. Erre a leggyorsabb megoldás, ha elszaladunk az orvoshoz, aki felír valamilyen gyógyszert, majd a recepttel mehetünk a patikába, ahol az eladó kimondja, hogy hány ezer forintunkba is kerül az a párszem tabletta. 

Forrás: 
http://hir.ma/egeszseg/gyogyszereket-helyettesito-megoldasok
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Nem kaphatnak drága kezelést a reménytelennek ítélt rákbetegek

Természetesen felháborodást keltett a cikk. Valamilyen szinten az is lehetne. Kíváncsi lennék, hogy abban az esetben, ha megvonják valakitől a gyógyszeres kezelést, vajon a természetes gyógymódok felé fordul-e????

Forrás: 
http://index.hu/belfold/2012/12/12/nem_kaphatnak_draga_kezelest_a_remenytelennek_itelt_rakbetegek/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Veszélyes a grapefruit 45 felett???

Fokozatosan nő azoknak a gyógyszereknek a száma, amelyek grépfrúttal együtt fogyasztva akár súlyos mellékhatásokat is okozhatnak. Bár a citrusfélék és a gyógyszerek kölcsönhatása már régóta ismert, sokszor még a szakemberek sincsenek tisztában a lehetséges következményekkel.

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20121127-egyre-tobb-gyogyszer-hatasat-befolyasoljak-a-citrusfelek.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Az ananász enzimje megöli a rákot anélkül, hogy megölné a rákost

Hébe-hóba egy tanulmány megjelenik a National Library of Medicine bibliográfiai adatbázisában ami nemcsak megerősíti a természetes anyagok terápiás jelentőségét a rák kezelésében, hanem a rákgyógyítás hagyományos megközelítését egyszerűen nevetségessé is teszi. A 2007-ben megjelent Planta Medica folyóirat szerint, a kutatók megállapították, hogy az ananász középső részéből származó bromelain nevű enzim a rákos sejtek elpusztításában állati szervezetben sokkal hatékonyabb volt, mint a kemoterápiában alkalmazott 5-fluorauracil nevű ágens. A kutatók kijelentették:

Forrás: 
http://naturahirek.hu/az-ananasz-enzimje-megoli-a-rakot-anelkul-hogy-megolne-a-rakost/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Mi lenne ha az orvosok autószerelők lennének?

Saját szavas ajánlás és bevezető: 

Most leltem rá erre a szatírára, s bár az eredetije még 2005-ben íródott, még mindig időszerű ... sőt! Kellemes szórakozást kívánok mindenkinek!


Nagyon érdekes dolog történt ma velem. Az autómnál kisebb problémát észleltem. Mivel nem találtam egyetlen szerelőt sem, úgy döntöttem, hogy elviszem egy orvoshoz. Szóval elvittem, miközben azon gondolkodtam, hogy ha az orvosok értenek az emberi anatómiához, akkor azt is ki tudják találni, hogy mi lehet az autóm baja. 

Forrás: 
http://www.naturhirek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=537:mi-lenne-ha-az-orvosok-autoszerelk-lennenek-&catid=111:szatira&Itemid=299 ; http://www.naturalnews.com/008226.html
4.42857
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (7 votes)

Alig szexelő nőkkel teszteltetnék a fogamzásgátlót

Egy új dili. Nem is kommentelném, de jó, ha mi antalvalisok tisztában vagyunk vele, mennyi badarsággal bombázzák a nőket. Na persze aki hagyja, és itt sem hisz a veszélyekben, az tényleg magára vethet... 

Forrás: 
http://www.nlcafe.hu/egeszseg/20120308/uj_fogamzasgatlo_tesztalanyokat_keresnek/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Gyógyszerfigyelő portált létesít az unió

Tán csak nem ébred a Világ végre valahára? Hány vakcina botrány, hány gyógyszermellékhatásként bekövetkezett halál, hány gyógyszertől megnyomorodott ember, hány fogamzásgátlótól meddővé, trombózisossá, szívbeteggé, rákossá vált nő, hány antidepresszánstól öngyilkossá vagy ámokfutóvá vált ember kell még ahhoz, hogy végre komolyan vegyék a gyógyszermaffia befolyását a világra???


Internetes portált létesít az Európai Unió annak figyelemmel kísérésére, hogy az egyes gyógyszerek nem járnak-e káros mellékhatásokkal.

Forrás: 
http://www.sg.hu/cikkek/77137/gyogyszerfigyelo_portalt_letesit_az_unio
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hatástalan a homeopátia?

Nagyon szeretnék hinni a homeopátiában, de ilyen és hasonló cikkek elolvasása után nem könnyű. Én még gyógyításra nem mertem használni csak megelőzésre a bogyókat, hogy működtek-e, azt tényleg csak az Úristen tudja. Sokatoktól olvastam, hogy Nektek bevált. De mi van, ha tényleg humbuk az egész, és gyermekeinket nem a bogyók, hanem a hitünk gyógyítja?

Vera

Forrás: 
http://szkeptikus.blog.hu/2010/02/24/a_homeopatia_visszaminositese_nagy_britanniaban
0
Értékelés: Nincs

Kémkedő gyógyszer? - Egy új fejlesztésű gyógyszer sms-ben árulkodik a kezelőorvosodnak, ha nem veszed be!

Már létezik olyan gyógyszer, amely jelentést küld sms-ben arról, ha bevették. Az új fejlesztést azzal indokolták, hogy a hanyag gyógyszerszedés számos haláleset okozója. De vajon tényleg ez az igazi ok?


Forrás: 
http://index.hu/tudomany/2010/05/24/jelent_a_tabletta_ha_bevettek/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A közönséges fájdalomcsillapítók rontják az immunrendszer hatékonyságát

A fájdalomcsillapítók szedése veszélyezteti az influenza elleni oltás hatásosságát - állapította meg Richard P. Phipps, a Rochester Egyetem mikrobiológia, immunológia, környezeti orvostan tanszékének professzora, aki évek óta tanulmányozza a fájdalomcsillapítók és az immunrendszer egymásra hatását.

0
Értékelés: Nincs

Őszi immunerősítés, avagy hogyan készüljünk a megfázós hónapokra

osz_fak.jpgSzeptember van, még élvezzük a nyárvégi napsugarakat, a friss gyümölcsöket, zöldségeket a kertben, de a hűvös, ködös hajnalok és esték már jelzik az ősz közeledtét. Sokak számára az ősz egyet jelent a megfázásos, influenzás megbetegedések kezdetével, amiből aztán tavaszig ki sem lábalnak.

4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)

D3-vitaminnal a H1N1 ellen

Miután egyre több halálesetről és megbetegedésről számolnak be a szakemberek, és a vakcinával kapcsolatban rengeteg tisztázatlan kérdés merült fel, sokan más megoldást keresnek a betegség leküzdésére.

Forrás: 
http://www.ideal.hu/component/content/article/103027-d3-vitaminnal-a-h1n1-ellen.html
4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (3 votes)

Káposztákról és királyokról géntechnológiai olvasókönyv és képregény III.

Vállalati "zöldrefestés": a géntechnológia eladása az európai közvéleménynek

Az Európai Unió-ban először 1996-ban figyeltek fel a géntechnológiára, amikor megérkezett az első génmódosított Monsanto szójabab importszállítmány az USA-ból (lásd az 1. fejezetet) . Ezt követően a demonstrálók, a közönség és az európai törvényhozás aggályait fejezte ki, az összetétel címkén való feltüntetését és a termékek különválasztását illetően (lásd az 5. fejezetet). Az ipar gyorsan rájött, hogy intézkednie kell. 

Tartalom:

 

Forrás: 
http://www.zpok.hu/genmanipulacio/kepregeny/2.htm
3
Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel