Gyógyszerfogyasztás

"A KOCKÁZATOK ÉS MELLÉKHATÁSOK tekintetében ..."

"A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!" Talán már kívülről is fújjuk ezt a mondatot, hiszen naponta többször halljuk vagy látjuk a gyógyszerreklámok végén.

Ennek ellenére sokan nem gondolják végig azt, amit hallanak. Egy gyógyszernek, ami elméletileg gyógyít, miért van mellékhatása?

Forrás: 
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pev=2014&pho=05&pnap=18&n=radvanszki_jozsef
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Van megoldás - gyógyszerek helyett

Nem kell azonnal tablettákat bevennünk, ha fáj a fejünk, köhögünk, vagy influenzásak vagyunk! Betegnek lenni a világ egyik legrosszabb dolga, éppen ezért szeretnénk minél előbb megszabadulni a kínzó fájdalmaktól, rosszulléttől. Erre a leggyorsabb megoldás, ha elszaladunk az orvoshoz, aki felír valamilyen gyógyszert, majd a recepttel mehetünk a patikába, ahol az eladó kimondja, hogy hány ezer forintunkba is kerül az a párszem tabletta. 

Forrás: 
http://hir.ma/egeszseg/gyogyszereket-helyettesito-megoldasok
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Az orvoslás történelmének legnagyobb hamisítási botránya - Pfizer gyógyszergyár és a profit

Az utobbi évek legnagyobb egészségügyi botránya van kibontakozóban. Dr. Scott Reuben a Pfizer gyógyszergyár alkalmazottja bevallotta, hogy 13 éven át hamisított kutatási eredményeket a profit érdekében.

Dr. Reuben és csapata állította össze azt a tanulmányt is melyben a Celebrex gyógyszerről kiderül, hogy segít csökkenteni a műtétek utáni fájdalmat. A probléma csupán az, hogy egyetlen páciensen sem(!) tesztelték a gyógyszert. A kutatás hamisítvány akár csak a korábban publikált Vioxx és Bextra nevű gyógyszerekről szóló tanulmányok. (...és persze miért is kérdőjelezzünk meg bármit is, hiszen "tudományos bizonyítékokon alapul…")

Tartalom:

pfizer_dr_scott_reuben.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A közönséges fájdalomcsillapítók rontják az immunrendszer hatékonyságát

A fájdalomcsillapítók szedése veszélyezteti az influenza elleni oltás hatásosságát - állapította meg Richard P. Phipps, a Rochester Egyetem mikrobiológia, immunológia, környezeti orvostan tanszékének professzora, aki évek óta tanulmányozza a fájdalomcsillapítók és az immunrendszer egymásra hatását.

0
Értékelés: Nincs

H1N1 és szezonális oltás: együtt veszélyesebbek, mint külön-külön?

Azok, akik a H1N1 elleni oltást megelőző évben kaptak szezonális influenza elleni oltást, kétszer akkora eséllyel fertőződnek meg, mint akiket nem oltottak be. Szakértők ezért azt ajánlják, hogy az idei oltóprogramot csak az újinfluenza elleni vakcinára korlátozzák.

3
Értékelés: Nincs Átlag: 3 (3 votes)

„Nem adok be teljes vírus vakcinát!”

Egy internetes napilap gyermekorvos tanácsadójaként hozzám intézett kérdését és az arra adott válaszomat olvashatják az alábbiakban: „6 hónapos fiamat ajánlott-e beoltatni H1N1 vakcinával? (Tápszeres baba születése óta.) A testvére 9 éves iskolás. Oltás jeligére várom válaszát!”

4.166665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (6 votes)

Miért nem eszem? - A mikrózott ételről

A második világháború vége felé egy amerikai hadmérnök a mikrohullámokkal végzett kutatást úgy, hogy az árnyékolt terület mögött volt a szendvicse. Éppen végzett, és megfogta a szendvicsét, hogy falatozzon belőle. Meglepődött, hogy forró, és nem értette, mitől….A dolgot azért tartotta érthetetlennek, mert a közelben nem volt fűtőtest vagy más hőforrás. Azután rájött, hogy az árnyékolás nem védte a szendvicsét, és azt a mikrohullám melegíthette fel. Elkérte kollégája szendvicsét, azt is mikrohullámmal "kezelte", s az is felforrósodott. Ekkor született meg bennük az ötlet, hogy ezzel a módszerrel más ételek is hőkezelhetők, süthetők, főzhetők. Megoldották, hogy az egészségre ártalmas sugárzás kifelé le legyen árnyékolva, s hogy az étel minden oldalról, egyenletesen kapjon a mikrohullámból. A sütőhöz speciális melegítő-főző edényeket is terveztek, mivel fémedény nem használható. Innen indult a mikrohullámú sütő karrierje l946-ban.

Forrás: 
kreacica.blogspot.com
4.333335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (6 votes)

Gondolatok a gyógyulásról

Pár évvel ezelőtt egy megfázás alkalmával el kellett mennem a háziorvoshoz. Mielőtt elindultam volna az irodában összetűzésbe kerültem az egyik kollégával. Nagy volt a forgalom, lassan haladtam. A rendelő tele volt és bár volt időpontom mégis várni kellett egy órát.... és folytathatnám. Lényeg az, hogy mire bekerültem szinte reszkettem az idegességtől. 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Miért utasítja vissza sok egészségügyi dolgozó a sertésinfluenza elleni oltást?

A neves angol orvosi szaklap, a British Medical Journal közölt egy tanulmányt ez év augusztus 26-iki számában arról, hogy a hongkongi egészségügyi dolgozók több mint fele visszautasítja a H1N1 - a sertésinfluenza - elleni védőoltást. Mégpedig azért, mert tartanak a mellékhatásaitól, kételkednek a biztonságosságában és a hatásosságában.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Álszerzőkkel népszerűsítették a nők hormonpótló kezelését

Újabb leleplező dokumentumok bizonyítják, hogy egy gyógyszeripari cég "szellemírókat", azaz más nevében író szerzőket bérelt föl a hormonpótló kezelés népszerűsítéséhez.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Nem csak a bőrünket, az életünket is veszélyeztetjük a szoláriummal

Az egészségi kockázatok ellenére töretlen a barna bőr divatja és még mindig tolonganak a szoláriumokban az emberek. Szakértők ezért szigorúbb feltételeket szeretnének bevezetni a napstúdiók számára.

Forrás: 
http://m.hvg.hu/app//plazs/20080207_szolarium_veszelyek
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ti küldtétek: Bekapjuk a gyógyszerreklám-csalit

A vény nélkül kapható gyógyszerek reklámjai jelentősen befolyásolják az embereket, az Európai Unió mégis engedélyezné bizonyos recepttel kapható gyógyszerek esetén a reklámot.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel