Gyógyszermellékhatások

Volt Bioparox, nincs Bioparox... Avagy az előnyök, a kockázatok és a mellékhatások dilemmája

A minap kávézás közben megakadt a szemem egy érdekesnek ígérkező cikken: "Már ne keresse a Bioparox-ot!" Miért ne??? Jött a kérdés önkéntelenül. Nagy múltú, közismert, elterjedt, csini narancssárga dobozos, vény nélkül beszerezhető patikai készítmény. Még, ha valaki nem is használta soha, a nevével bizonyára találkozott már.

Volt Bioparox, nincs Bioparox…

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Az AIDS betegséget a HIV vírus okozza... Vagy az orvosságok, gyógyszerek, oltóanyagok használata? - 1. rész

Ghisleaine Lanctot: Az Egészségügyi Maffia című könyvének olvasása során gondoltuk, hogy körbejárjuk a témát. Az első részben a hivatalos álláspontot próbáltuk meg feltérképezni, ilyen-olyan sikerrel.

Nagyon sokat, de vajon mindent tudunk már róla? Már a kilencvenes évek elején voltak olyan tudósok, akik cáfolták azt az elméletet, hogy egy vírus okozná az AIDS betegséget, csak róluk nem készültek filmek, nem kerültek bele a felvilágosító programokba. Ebben a blogbejegyzésben azokat a nézeteket is felsorakoztatjuk, amelyeket a gyógyszergyártó cégek a profitjuk reményében szívesebben eltitkolnának.

aids_betegseg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Súlyos mellékhatásokat okoz a pattanás elleni szer

Az isotretinoin nevű szer hatékonyan kezeli a pattanásokat - azonban olyan mellékhatásokkal jár, mint a száraz bőr, a születendő gyermekeket érintő magasabb kockázat, depresszió, vagy az öngyilkos gondolatok. 

Forrás: 
http://www.hazipatika.com/eletmod/egeszseges_szepseg/cikkek/sulyos_mellekhatasokat_okoz_a_pattanas_elleni_szer/20131118141334
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Van megoldás - gyógyszerek helyett

Nem kell azonnal tablettákat bevennünk, ha fáj a fejünk, köhögünk, vagy influenzásak vagyunk! Betegnek lenni a világ egyik legrosszabb dolga, éppen ezért szeretnénk minél előbb megszabadulni a kínzó fájdalmaktól, rosszulléttől. Erre a leggyorsabb megoldás, ha elszaladunk az orvoshoz, aki felír valamilyen gyógyszert, majd a recepttel mehetünk a patikába, ahol az eladó kimondja, hogy hány ezer forintunkba is kerül az a párszem tabletta. 

Forrás: 
http://hir.ma/egeszseg/gyogyszereket-helyettesito-megoldasok
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Vakcina háború - Hamarosan!

Az oltás a mai napig egy erős érzelmeket kiváltó téma, amely családokat, barátokat, közösségeket, sőt, nemzeteket oszt meg. Oltatni vagy nem oltatni? Az emberek nagyon szenvedélyesen képesek mindkét oldalon állást foglalni annak ellenére, hogy - valljuk be őszintén - a nyilvánosság előtt ezen téma megvitatása igencsak híján van az őszinteségnek, valamint a becsületes és kultúrált kommunikációnak.

oltas_igen_vagy_nem

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/041891_Vaccine_War_documentary_coming_soon.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Súlyos bőrproblémákat okozhat generációk gyógyszere?

"Az acetaminofen (közismertebb nevén Paracetamol) nevű népszerű fájdalomcsillapító ritka, de súlyos bőrirritációkat okozhat." - figyelmeztetett az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet (FDA). Ez a fájdalomcsillapító egyike a leggyakrabban és legrégebb óta alkalmazott gyógyszeres kezeléseknek. Az USA-ban már számtalan név alatt értékesítették, úgymint: Acephen, Actamin, Feverall, Q-pap, Tactinal, Tempra, Tylenol, Uniserts és Vitapap.

paracetamol

Forrás: 
http://www.medicalnewstoday.com/articles/264351.php
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Módosul a mellékhatás-jelentés módja

Mostantól az interneten keresztül is jelenthetik a gyógyszerek mellékhatásait a szakemberek és a betegek.

Személy szerint nagyon örülök annak, hogy már a betegek is tehetnek bejelentést mellékhatással kapcsolatban. Elnézve a beküldési űrlapot, visszamenőleg is tehetünk bejelentést régebben fennálló mellékhatások miatt is. Rögtön a fogamzásgátlók és a Roaccutan jutott az eszembe. Több millió nő szenved világszerte ezeknek a mellékhatásaitól. Ha csak az a pár száz hölgy írna be ezek közül, aki olvassa ezt az oldalt, akkor lehet, hogy elérnénk valamit a felülvizsgálatukkal és/vagy betiltásukkal/kivonásukkal kapcsolatban.

Antal Vali


A GYEMSZI OGYI honlapján elérhető online űrlapok,

  • online mellékhatás jelentés egészségügyi szakembereknek
  • online mellékhatás jelentés betegeknek

egyszerűen és gyorsan kitölthetők.

ogyi_logo

Forrás: 
http://mgyk.hu/index.php?id=modosul-a-mellekhatas-jelentes-modja-gyemszi-ogyi
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hormonok okozta károsodások - a jobb gyógyszer

Összegzés

Már több tanulmány is kimutatta, hogy a fogamzásgátló, valamint a HRT (Hormon Replacement Therapy = Hormonpótló kezelés – a szerk.) rengeteg súlyos problémát tud előidézni az emberi szervezetben.

Forrás: 
http://harmfromhormones.co.uk/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Veszélyes a grapefruit 45 felett???

Fokozatosan nő azoknak a gyógyszereknek a száma, amelyek grépfrúttal együtt fogyasztva akár súlyos mellékhatásokat is okozhatnak. Bár a citrusfélék és a gyógyszerek kölcsönhatása már régóta ismert, sokszor még a szakemberek sincsenek tisztában a lehetséges következményekkel.

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20121127-egyre-tobb-gyogyszer-hatasat-befolyasoljak-a-citrusfelek.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Gyógyszer mellékhatások - antidepresszánst szedett a Pécsi Tudományegyetem hallgatója

A Pécsi Tudományegyetem gyógyszerész hallgatója a lövöldözés napján gyógyszert, előző nap pedig antidepresszánst szedett. Gábriel Róbert az egyetem rektora elmondta, hogy az elsődleges vélemények alapján látens skizofréniában szenvedett.

A gyógyszerek mellékhatásairól kevés szó esik a médiában. Korábbi kutatások is már utaltak arra, hogy egyes estekben akár duplájára növelheti a gyilkossági hajlamot.

Tartalom:

0
Értékelés: Nincs

H1N1 - váratlan vetélések - higgadt megközelítés Dr. Joseph Mercola

A neten több körlevél is terjed a vetélésről és az új oltás (H1N1) esetleges kapcsolatáról. Dr. Joseph Mercola higgadtan közelíti meg ezt a felvetést.

0
Értékelés: Nincs

Súlyos mellékhatások miatt visszahívhatja H1N1 vakcináit a GSK

A GlaxoSmithKline (GSK) azt javasolja a kanadai orvosoknak, hogy szüntessék be Pandemrix nevű oltóanyagának használatát. Az újinfluenza elleni szer a cég közlése szerint 20 ezer páciensnél okozott súlyos mellékhatásokat.

0
Értékelés: Nincs

A H1N1 vírus nem is létezik – állítja egy német szakértő

h1n1.jpgAkkor mi van, kérdezi az ember. Sok hűhó semmiért? Vagy csak a profitért? Az igazság nehezen látható. Egyre több szakértő tartja a H1N1 jelenséget csak vírusszerűnek, és mutat rá, hogy hasonló esetek már a múltban is előfordultak, s akkor is, most is, az oltás többet ártott, mint használt. A valódi probléma a TBC, ami hasonló tünetekkel jár, mint a H1N1 influenza, de az ellen nem folyik komoly küzdelem, mert az nem termel annyi profitot.

4.75
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (4 votes)

Lövöldözős gyógyszer II.

antidepresszans.jpgA vezető média ugyan főcímben számolt be arról, hogy egy amerikai támaszponton valaki meglőtt 43 katonát békeidőben, akik közül 13 meghalt, de a megszokott módon szemérmesen szemet hunyt a lényeg felett.

Forrás: 
http://www.naturhirek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=343:loevoeldoezs-gyogyszer-ii&catid=71:pszichiatria&Itemid=167
0
Értékelés: Nincs
Tartalom átvétel Tartalom átvétel