Gyógyszerreklám

Az orvoslás történelmének legnagyobb hamisítási botránya - Pfizer gyógyszergyár és a profit

Az utobbi évek legnagyobb egészségügyi botránya van kibontakozóban. Dr. Scott Reuben a Pfizer gyógyszergyár alkalmazottja bevallotta, hogy 13 éven át hamisított kutatási eredményeket a profit érdekében.

Dr. Reuben és csapata állította össze azt a tanulmányt is melyben a Celebrex gyógyszerről kiderül, hogy segít csökkenteni a műtétek utáni fájdalmat. A probléma csupán az, hogy egyetlen páciensen sem(!) tesztelték a gyógyszert. A kutatás hamisítvány akár csak a korábban publikált Vioxx és Bextra nevű gyógyszerekről szóló tanulmányok. (...és persze miért is kérdőjelezzünk meg bármit is, hiszen "tudományos bizonyítékokon alapul…")

Tartalom:

pfizer_dr_scott_reuben.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

H1N1 és a média - gondolkodás és megfontolás nélkül...

Érdekes megfigyelni, hogy mire képes a média: "egészséges" ember halt bele az influenzába, a szervezetében kimutatták a H1N1 vírusát... - és még sorolhatnánk az ehhez hasonló szalagcímeket.

A háttérinformációkat persze sohasem tudjuk meg, és a folyamatosan ismétlődő "hírekben" már kezdünk mi is elbizonytalanodni, vajon tényleg veszélyes-e a vírus, hiszen megint bemondta a híradó, a rádió, hogy terjed, nagyon fertőző stb. Vajon láthatunk-e tisztán?

0
Értékelés: Nincs

H1N1 és a hagyományos influenza halálozási statisztikák (KSH)

A szakemberek eddig is hangsúlyozták, hogy a sertésinfluenza és a hagyományos influenza ugyanolyan mértékben okozhat halált. Magyarországon már szinte pánikhangulat alakult ki, és aki korábban úgy döntött, hogy nem oltatja be magát a médiának köszönhetően már vagy bizonytalan, vagy be is oltatta magát.

Az utóbbi évek statisztikai adatai azonban nem indokolják ezt a pánikhangulatot, ha visszanézzük a KSH adatait, akkor kiderül, hogy a hagyományos influenza szövődményeiben nagyságrendekkel többen haltak meg.

0
Értékelés: Nincs

Ne adassuk be magunknak a H1N1 elleni oltóanyagot!

Dr. Mercola arra szólítja fel olvasóit, ne adassák be maguknak a H1N1 elleni oltóanyagot. Ennek okaként a tudomány higanyról alkotott véleményét részletezi, tanulmányokat, bizonyítékokat sorol fel, hogy az influenza elleni védőoltások nem védenek meg a betegséggel szemben, hanem valójában inkább kárt okoznak.

3
Értékelés: Nincs Átlag: 3 (3 votes)

H1N1 és szezonális oltás: együtt veszélyesebbek, mint külön-külön?

Azok, akik a H1N1 elleni oltást megelőző évben kaptak szezonális influenza elleni oltást, kétszer akkora eséllyel fertőződnek meg, mint akiket nem oltottak be. Szakértők ezért azt ajánlják, hogy az idei oltóprogramot csak az újinfluenza elleni vakcinára korlátozzák.

3
Értékelés: Nincs Átlag: 3 (3 votes)

Miért mond nemet egyre több ember a H1N1 védőoltásra?

Miközben a gyártó pereket helyezett kilátásba azokkal szemben, akik nyilvánosan kétségbe merik vonni a vakcinájuk biztonságát, az ANTSz pedig honlapján adóforintokból reklámozza őket, az derült ki felmérésekből, hogy a vártnál nagyságrendekkel kevesebben igénylik az oltást.

Forrás: 
http://www.naturhirek.hu/index.php?option=com
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hétfőn engedélyezték, kedden már oltják

Azon gondolkodtam, mi lett volna, ha a Gyógyszerészeti Intézet azt mondja, hogy nem sikeres a vakcina, vagy nem elégedett az eredménnyel? Ugyanis ha ez történt volna, mi lett volna azzal a több millió már elkészült vakcinával, ami ott lapult a betegségüzletben érdekelt cégek raktáraiban. Azt ugyanis kötve hiszem, hogy anélkül gyártották le az oltóanyagot és juttatták ki, majdnem az orvosi rendelőkig, hogy ne lettek volna teljesen biztosak abban, hogy azt valaki ki fogja fizetni. Függetlenül attól, hogy jó vagy sem.

0
Értékelés: Nincs

Miért utasítja vissza sok egészségügyi dolgozó a sertésinfluenza elleni oltást?

A neves angol orvosi szaklap, a British Medical Journal közölt egy tanulmányt ez év augusztus 26-iki számában arról, hogy a hongkongi egészségügyi dolgozók több mint fele visszautasítja a H1N1 - a sertésinfluenza - elleni védőoltást. Mégpedig azért, mert tartanak a mellékhatásaitól, kételkednek a biztonságosságában és a hatásosságában.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Ön okosabb, mint egy ötödikes?

Akinek nincs televíziója, annak elmondom, hogy van egy műsor, amiben felnőtt emberek mérik össze elsősorban lexikális tudásukat ötödik osztályos gyerekekkel és rendre szégyenletesen alul maradnak, szinte minden témában. Beleértve a matematikát is. Lássuk, Ön okosabb e, mint egy ötödikes?

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Álszerzőkkel népszerűsítették a nők hormonpótló kezelését

Újabb leleplező dokumentumok bizonyítják, hogy egy gyógyszeripari cég "szellemírókat", azaz más nevében író szerzőket bérelt föl a hormonpótló kezelés népszerűsítéséhez.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Nem a gyógyszergyárak szponzorálására

Az Amerikai Pszichiátriai Társaság szerdán jelentette be, hogy véget vet a korábbi gyakorlatnak, mely szerint a gyógyszercégek támogatták éves orvosi továbbképzéseiket és konferenciáikat. A változtatással csökkenteni kívánják a pénzügyi érdekütközéseket.

0
Értékelés: Nincs

A gyógyszerreklámnak is vannak súlyos mellékhatásai

Az Egyesült Államokban ismét napirendre került a gyógyszerreklámok betiltásának kérdése, mert több társadalmi szervezet szerint több gondot okoznak, mint amennyi hasznuk van. Persze haszon azért jócskán keletkezik: a portékáikat hirdető gyógyszergyárak pénztáraiban.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel