Hajfestés

Henna, gyógyszer a hajamnak!

Sziasztok!

Nekem eredetileg, még 6 évvel ezelőtt, amikor a kislányom még 2 éves volt, olyan hajam volt, mint a reklámokban a néniknek. Tudjátok, fenékig érő, dús, fényes, nagy hullámokkal, azután egyszer csak elhagyott a fele, elkezdett őszülni, korpásodni, zsírosodni, minden téren cserben hagyott a galád! Röviden összefoglalva, talán a tartós hajkiegyenesítésen, meg a póthajon kívül mindent elkövettem ellene, az elkövetkezendő pár évben. De tényleg! Dauer, szőke, egymás után a kettő, sötétből világos, világosból sötét, minden! Gyakorlatilag ahelyett, hogy segítettem volna neki, kentem rá a sok mérget.

Elkezdett kihullani a hajamKopasz foltok a fejemen

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Tények és tévhitek az "ártalmatlan" hajfestékekről

A kozmetikai ipar elárasztja a piacot szintetikus hajfestékekkel. A reklámok kecsegtetőek, hisz egyre rövidebb hatóidővel, egyre krémesebb állaggal, kényelmesen, mosolyogva festhetjük akár otthon is a hajunkat. Pénztárcától függetlenül, bárki találhat magának egy jó kis átváltoztató vegyi koktélt féltett hajkoronájára. Egyre gyakrabban fellelhető a reklámban vagy a festék csomagolásán utalás arra, miszerint a termék ápoló hatást fejt ki a benne található (vélhetően finomított), pár csepp egzotikus olajnak vagy valamilyen hozzáadott vitaminnak köszönhetően. Mi több, számos hajfesték nem tartalmaz már ammóniát.Tények és tévhitek a hajfestékekről

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Cassia Obovata - más néven szenna

cassia_obovotaA növényi hajfestésben leggyakrabban használt, és a legnagyobb festőhatással bíró növények a henna és az indigó, amelyek már bemutatásra kerültek külön blogbejegyzésekben (Henna, Hajfestés indigóval, Így használd az indigót a tökéletes eredmény érdekében), illetve a Gyakran Ismételt Kérdésekben is ők voltak a főszereplők.

Az oldalra beérkező kérdések alapján úgy gondoltuk, érdemes lenne az egyéb, kisebb hajszín-megváltoztató tulajdonsággal bíró növényeket is bemutatni (cassia, amla), annál is inkább, mivel remek hajápoló hatású növényi őrleményekről van szó.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről

Mivel a növényi hajfestés nagy népszerűségnek örvendő téma, ezért arra gondoltunk, hogy összegyűjtjük Nektek a témával kapcsolatos, leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Igyekeztünk úgy összeállítani az alábbi, bővített kiadású "Henna kisokos"-t, hogy abban minél több kérdésetekre választ kapjatok, ezzel is segítve az eligazodást a növényi hajfestés útvesztőiben.

Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Tapasztalataim a növényi hajfestésről

hennatapasztalatSzeretném megosztani veletek, a növényi hajfestéssel kapcsolatos tapasztalataimat. Elsősorban a növényi hajfestés jótékony mellékhatásairól szeretnék áradozni.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

A henna nálam nem opció!

... hangzott el ez a mondat a bionom.hu - n, ami elindított egy beszélgetést. Áttettem ide, hogy ne terheljünk ezzel másokat:

1
Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

Újabb jó érv a hennázás mellett

Mióta olvaslak titeket, már biztosan tudom,  hogy inkább járok ősz hajjal, mint szintetikus festéket használjak. Próbálom az ismerőseimet is erre bíztatni, több-kevesebb  sikerrel, eddig nem igazán vettek komolyan.  A cikk után meglátjuk...

Forrás: 
http://www.borsonline.hu/news.php?hajfestektol-esett-komaba-&op&hid=49619
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hajfestés maradandó károsodással!

Kedves szerkesztő!

A velem történt dolog kész rémálom volt számomra, és még 4 hónap után is az. Április elején hajat festettem,  szokásos próba,  semmi probléma nem volt. Rá egy hétre hajnalban arra ébredtem, hogy ragacsos váladék folyik a fejemből, de a meglepi eztán jött: a szemeimet sem tudtam kinyitni. Egy hatalmas tasakot tapintottam ki a kezeimmel, ami egy vizes lufihoz volt hasonló.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Halálos hajfestékek

A festett hajúak száma folyamatosan nő, ma már férfiak is szép számmal megtalálhatóak közöttük. De milyenek a mai hajfestékek, kell egyáltalán tartani tőlük? S ha igen, léteznek alternatív megoldások?

Hajunk az egyik leglátványosabb névjegyünk. Formája, színe, fénye sok mindent elárul rólunk. A természetes, élő színek fiatalítják, a fakó és az ősz hajszálak öregítik az arcunkat. Van, akinek a hajfestés szükséges rossz -„mert hogy néznék ki egyébként" - van, akinek játszadozás az évszaknak vagy a hangulatnak éppen megfelelő színekkel, sokan pedig egyszerűen az aktuális divatnak hódolnak, amikor vörösre, feketére vagy éppen csíkosra festik-színezik hajkoronájukat.

Forrás: 
http://tudatosvasarlo.hu/cikkek/849
4.444445
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (9 votes)

Hajfesték csúfította el az arcát egy fiatal lánynak

Nem is gondolnánk, mennyire veszélyesek tudnak lenni a különböző kozmetikumok, főleg a hajfestékek. Még akkor sem lehetünk biztosak abban, hogy minden rendben lesz, ha az előírásoknak megfelelően használjuk a terméket.

Forrás: 
http://www.life.hu/20091118/loreal-hajfestek-okozott-heves-allergias-rekaciot-egy-fiatal-lanynal/index.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hajfestés Kérdőjelekkel??? Vagy lehet természetesen és egészségesen is?

Legszívesebben lebontanánk a gyárkéményeket, kitiltanánk városunkból az autókat, kivéve persze a sajátunkat. Elméletünk az, hogy mások mérgeznek bennünket. Meg sem fordul a fejünkben, hogy esetleg mi is mérgezzük saját magunkat. Pedig a kozmetikai szerek, amiket magunkra kenünk, a hajfestékek, amelyek behatolnak hajszálaink belsejébe, vegyi anyagokat tartalmaznak.

Forrás: 
http://www.fitway.hu/index.php?module=e_sz_all&tid=32
4.75
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (8 votes)

Ne csak a dohányzást, a hajfestést is hagyja abba!

A sok ivás és a dohányzás mellett a hajfestés is jelentősen növeli a húgyhólyagdaganat kialakulásának kockázatát. Ennek tudatában jelentősen csökkenthető a rizikó.

Forrás: 
betegszoba.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hajerősítő vitaminok

Az egészséges, szép haj vitalitást és szexuális vonzerőt sugároz. Ugyanakkor kevesen vagyunk elégedettek a hajunkkal: túl vékony vagy vastag szálú, sima vagy göndör, nem tetszik a színe, nehezen fésülhető, esetleg töredezik…

Minden hajtípusnak megvannak a sajátosságai: például a vörös hajúaknak kevesebb a hajszáluk, mint a szőkéknek, a sötét haj legtöbbször vastagabb szálú, mint a világos, a férfiak haja gyorsabban nő, mint a nőké.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel