Házikészítésű kenyér

Kovászos 100% rozskenyér

Nagyon szeretek kenyeret sütni, szerintem a frissen sült, meleg cipónál nincs jobb a világon. Gyerekkoromban nagyanyám rengeteget mesélt az igazi kenyérsütésről. Arról az időszakról, amikor még kovásszal, és nem élesztővel készítették.  Az egész családnak több kilónyit sütöttek egyszerre, és akkoriban még nem 1-2, hanem legalább 3-4 kilósakat, hiszen a családok is sokkal nagyobbak voltak. Nagyanyámék például hatan voltak testvérek, szóval a szülőkkel, nagyszülőkkel együtt 10-en éltek a családban. Ma már kisebbek a családok és a kenyerek is, de úgy látom, egyre többen fordultok újra a hagyományok felé, és egyre többször készítetek tradicionális, kovásszal készült kenyeret, aminek nagyon örülök. /verebedit/

100 % Rozskenyér dagasztva és hajtogatva

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Rizskenyér (gluténmentes, élesztőmentes)

Rizs kenyérGluténmentesen étkezem már több mint egy éve, és időközben rengeteg recepttel találkoztam. Legjobban egy normális kenyér recept hiányzik. Az egyedüli, amit ezenkívül sütök, az az itteni gluténmentes zsemle, ami egy igazi etalon!!! A bolti szörnyűségeket én nem tudom megenni. Időközben találkoztam ezzel a recepttel. Finom, ízes, jó állagú kenyér, remek alapszendvicseknek, jól eláll pár napig, és kiváló pirítós készíthető belőle, mint ahogy a képen is látható.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

EM - magvas, gluténmentes kenyér

Mostanában szoktam kenyeret sütögetni megrendelésre a kollégáknak. Többfélét szoktam, de úgy vettem észre, hogy a legnagyobb sikere ennek a gluténmentes kenyérnek van. Az elkészítési ideje viszonylag hosszú, de a konkrét munka vele max. 30 perc.

Állni kell hagyni sokat: Én már előző este bekeverem a tésztát. Áll egy éjszakát. Ez azért kell, mert így a gluténmentes tészta összeáll, és az Emóció pici mikroorganizmusai elkezdenek dolgozni. 

Én nagyon megkedveltem, és ajánlom mindenkinek a figyelmébe. Nem csak diétázóknak. /verebedit/

em-magvas-kenyer

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Saját készítésű kovászos kenyér

Hát ez a kenyérrecept nem a gyors receptek közül való. Viszont nagyon sokáig elvan és egészséges. Sokáig kísérletezgettem, amíg megszületett a saját kovászos kenyér receptem. Elég nehezen szoktam meg a kicsit savanykás ízt, de most már ízlik. Ezenkívül fura volt, hogy sokkal sűrűbb, töményebb, mint az élesztővel készült kenyerek.

kovaszos_kenyer-450x.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Rozsos tönkölykenyér mázatlan cserépedényben

Imádom a friss kenyér illatát.  Mennyivel jobb a családot egy friss sajátkészítésű kenyérrel várni reggelire, vagy este vacsorára, mint a bolti kész kenyérrel. Egész más az illata, a hangulata, az összetevőkről már nem is beszélve. Ahogy mondani szokták: legalább tudod, mi van benne./verebedit/

kenyér cserépedényben

 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel