Henna-hajfestés

10+1 dolog, amiről tudnod kell növényi hajfestés előtt!

A növényi hajfestés maga a természetességSzínek, amelyeket a természet alkotott. A növényi hajfestés számomra maga a természetesség, ugyanakkor elfogadás is, hiszen az alapszín meghatározó a kívánt szín kiválasztásánál. Saját hajszíned biztosan jól áll, ezt elfogadva gyönyörűen csillogó színeket festhetünk. Szépülj te is természetesen, több ezer éve bevált módszerrel.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

A hajam henna előtt és után

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek - képes illusztrációval - tapasztalataimat a hennával való hajfestést illetően.

Amiért le akartam cserélni a vegyi festékeket az az, hogy nagyon elkezdett hullani a hajam, és megváltozott a szerkezete, sprőd, fénytelen, elgyengült lett. 20 évig magam festettem a hajam kémiai festékekkel.

A hajam hennázás előtt:

Kriszti haja hennázás előtt

Két és fél hónapot vártam a legutolsó vegyi festés után, igazából a kiváncsiságom, és a lenőtt hajtövem miatt nem vártam tovább. Kikevertem Vali alapreceptjét, mindent szó szerint úgy, ahogy javasolta. Kémiai festékkel vörösbor színűre volt előtte festve a hajam, ami eredetileg középbarna, 45 évesen pár ősz hajszállal. Ez utóbbi kb. 10% lehet. Festés előtt kb. 3-4 cm volt a lenövés.

4.8125
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (16 votes)

10+1 érv a növényi hajfestés mellett

Hagyd, hogy magával ragadjon a növényi hajfestés! Engedd el régi megszokásaidat, megkövesült elvárásaidat. A következő 10 pont segít neked abban, hogy te is olyan elfogulttá válj, mint én.  Fogadd el a lehetőségeidet, és színezz tisztán, természetesen!

A végeredmény gyönyörű fényes haj

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

India kincse: az amla (Emblica officialis)

AmlaAz amla - más néven indiai egres, indiai pöszméte, amalaki vagy Vayastha - egy indiai fa gyümölcse, és egyben az ayurvéda egyik legfontosabb gyógynövénye, szanszkrit elnevezése annyit tesz: "a legjobb gyógyító". Indiában az amla a gyógynövények között olyan, mint az arany az ásványok között. A fát szent faként tisztelik, úgy tartják, a bőség istennőjének lakhelye.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Cassia Obovata - más néven szenna

cassia_obovotaA növényi hajfestésben leggyakrabban használt, és a legnagyobb festőhatással bíró növények a henna és az indigó, amelyek már bemutatásra kerültek külön blogbejegyzésekben (Henna, Hajfestés indigóval, Így használd az indigót a tökéletes eredmény érdekében), illetve a Gyakran Ismételt Kérdésekben is ők voltak a főszereplők.

Az oldalra beérkező kérdések alapján úgy gondoltuk, érdemes lenne az egyéb, kisebb hajszín-megváltoztató tulajdonsággal bíró növényeket is bemutatni (cassia, amla), annál is inkább, mivel remek hajápoló hatású növényi őrleményekről van szó.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Festett szokeknek cassia, henna es indigo?

Sziasztok!

festettszoke-vilagosbarna_lenovesGondoltam megosztom veletek hajfestesem tortenetet:) , hatha vannak meg olyanok , akik hezitalnak a hennazason.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Hófehérke-effektus, avagy indigó világosítása C-vitaminnal tapasztalat

Kedves Lányok!

Ismét rászántam magam egy kis kísérletezgetésre, de most nem befesteni készültem a hajamat, hanem éppen eltávolítani a festéket, vagy legalább világosítani a hajszínemen.
Már egy ideje, hogy külön, hennázás után rakom fel az indigót, mert nagyon szépen befogja az ősz hajszálaimat, és szép, egyenletes barna lesz a hajszínem.  Ez mind rendben is lett volna HA!
Nemrég történt velem egy kis „baleset”, ugyanis teljesen belefeledkeztem a takarításba, és az 1 óra hatóidő helyett bő 2 órát maradt a hajamon az indigó pép.

indigo_utan

4.785715
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (14 votes)

Túl az első hennázáson

Azoknak, akik még félenek belevágni

Húsz éve festett szőke a hajam, időnként barna melírral, a lenövés ősz és szürke. Régen középszőke voltam. Megelégeltem, hogy csak addig néz ki valahogy a frizurám, amíg kilépek a fodrásztól, azután kezelhetetlenné válik a haj töredezettsége, leplezhetetlenné ritkulása.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Első hennázásom

Sziasztok!

Miután rengeteget olvastam a hennáról és kivártam a 3 hónapot a legutolsó szőkítésem után, végre kipróbáltam a hennát. Hozzáteszem, az én hajam szinte fehérre volt szőkítve :)

0
Értékelés: Nincs

Újabb jó érv a hennázás mellett

Mióta olvaslak titeket, már biztosan tudom,  hogy inkább járok ősz hajjal, mint szintetikus festéket használjak. Próbálom az ismerőseimet is erre bíztatni, több-kevesebb  sikerrel, eddig nem igazán vettek komolyan.  A cikk után meglátjuk...

Forrás: 
http://www.borsonline.hu/news.php?hajfestektol-esett-komaba-&op&hid=49619
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Cassia-Henna–Indigó, a 3 új barátom!

Ahogy ígértem, íme a fényképes beszámoló az én hajfestésemről.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Hennafestés tapasztalat

Fél év olvasgatás, hezitálás után végre belevágtam a hennafestésbe és nagyon tetszik az eredmény!!!

Barna hajam van kb 20% ősz hajszállal, és az eredmény szép mahagóni vörös. Az ősz hajszálak valóban világosabb vörös fényben tündökölnek, de szép az összhatás.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Henna-hajfestés: első tapasztalat előtte-utána képpel illusztrálva

Sziasztok!

Tegnap végre kipróbáltam a Bernitől 1 hónapja vásárolt hennát. Kicsit tartottam tőle, hogy nem fog jól sikerülni / nem fogja be majd az ősz szálakat. (41 éves vagyok, hajam sötétbarna, benne ősz szálakkal.)

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Hennafestés tapasztalat

Sziasztok!

4.916665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (12 votes)

Allergiát okozhat a henna?

Félrevezetésre adhat okot a cikk címe, miszerint - A hennától is kaphatsz allergiát.
Az írást végigolvasva, hamar kiderül, hogy nem a henna az allergiás tünet kiváltója, hanem a hennapor mellé kevert, egyéb vegyi anyagok. Sajnos, sok gyártó cég kihasználja a vásárlók "tudatlanságát", és gyönyörű, egészséges hajat ígérve kínálja vegyi-koktéllal turmixolt hennakészítményét, ami általában egy fokkal sem jobb, mint az egyéb vegyi hajfestékek. Tehát, ha biztosra akarunk menni, akkor válasszunk 100% hennaőrleményt, amit otthon mi magunk is felturbózhatunk, értékes gyógynövényekkel, és hajápoló anyagokkal, mint például az olívaolaj. Így anyagilag jóval olcsóbbra jön ki a hennázás, mintha kész hennakészítményt vásárolnánk, aminek, - mint a cikkből is kiderül -, bizony lehetnek káros összetevői.


Forrás: 
http://divany.hu/eletmod/2010/10/20/a_hennatol_is_kaphatsz_allergiat/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel