Henna

Hajfestés Khadi hajfestékkel

Kedves Mindenki!

Az oldalt több héten át böngészve rászántam magam az első hajfestésemre. Nem akartam elkapkodni, ezért nagyon hosszan időztem az előzetes kutatáson, és nagyon nagy segítségemre voltak az itt szereplő tanácsok, amit köszönök mindenkinek!

Hajfestés Khadi hajfestékkel

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Henna, gyógyszer a hajamnak!

Sziasztok!

Nekem eredetileg, még 6 évvel ezelőtt, amikor a kislányom még 2 éves volt, olyan hajam volt, mint a reklámokban a néniknek. Tudjátok, fenékig érő, dús, fényes, nagy hullámokkal, azután egyszer csak elhagyott a fele, elkezdett őszülni, korpásodni, zsírosodni, minden téren cserben hagyott a galád! Röviden összefoglalva, talán a tartós hajkiegyenesítésen, meg a póthajon kívül mindent elkövettem ellene, az elkövetkezendő pár évben. De tényleg! Dauer, szőke, egymás után a kettő, sötétből világos, világosból sötét, minden! Gyakorlatilag ahelyett, hogy segítettem volna neki, kentem rá a sok mérget.

Elkezdett kihullani a hajamKopasz foltok a fejemen

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Rémálom a nyaralás után - azaz, hogyan járatják le hazugságokkal egyes újságok a hennát!

Felháborítónak tartom ezt a fajta lejáratást és pánikkeltést, amit a természetes kozmetikumok ellen indítottak az utóbbi hetekben. Egyre több népszerű médium közöl le "felesemigaz" cikkeket a kakaóvaj, a természetes illóolajok, a szőlőmagolaj, a sheavaj halálos veszélyeiről, miközben azt figyelmen kívül hagyják, hogy a problémát okozó kozmetikumnak csak az egyik komponense volt a kérdéses hatóanyag, és a bőrreakciót még véletlenül sem az váltotta ki, hanem valamelyik allergén és szintetikus adalék.

A buta nép pedig ahelyett, hogy utánajárna az igazságnak, ész nélkül osztja ezeket a cikkeket a közösségi oldalakon. Itt, az AntalVali.com-on meg nem győzünk magyarázkodni, és válaszolni a hülyébbnél hülyébb kérdésekre, amit sajnos ezek az uszító cikkek generálnak. Épphogy kilábaltunk a kakaóvaj körüli rémhírek eloszlatásából, már itt is van a következő remekbe szabott baromság egy gondolkodni igen kevéssé tudó újságíró tollából:

Forrás: 
http://www.kiskegyed.hu/kikapcsolodas/szines-hirek/remalom-a-nyaralas-utan-szetegette-boret-a-henna-tetovalas-foto-139166
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

10+1 érv a növényi hajfestés mellett

Hagyd, hogy magával ragadjon a növényi hajfestés! Engedd el régi megszokásaidat, megkövesült elvárásaidat. A következő 10 pont segít neked abban, hogy te is olyan elfogulttá válj, mint én.  Fogadd el a lehetőségeidet, és színezz tisztán, természetesen!

A végeredmény gyönyörű fényes haj

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

India kincse: az amla (Emblica officialis)

AmlaAz amla - más néven indiai egres, indiai pöszméte, amalaki vagy Vayastha - egy indiai fa gyümölcse, és egyben az ayurvéda egyik legfontosabb gyógynövénye, szanszkrit elnevezése annyit tesz: "a legjobb gyógyító". Indiában az amla a gyógynövények között olyan, mint az arany az ásványok között. A fát szent faként tisztelik, úgy tartják, a bőség istennőjének lakhelye.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Így használd az indigót a tökéletes eredmény érdekében

Engedd meg, hogy megosszam veled a tapasztalatainkat, amelyekhez a növényi színező porok professzionális felhasználása közben jutottunk.

indigofera_tinctoria

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről

Mivel a növényi hajfestés nagy népszerűségnek örvendő téma, ezért arra gondoltunk, hogy összegyűjtjük Nektek a témával kapcsolatos, leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Igyekeztünk úgy összeállítani az alábbi, bővített kiadású "Henna kisokos"-t, hogy abban minél több kérdésetekre választ kapjatok, ezzel is segítve az eligazodást a növényi hajfestés útvesztőiben.

Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Tapasztalataim a növényi hajfestésről

hennatapasztalatSzeretném megosztani veletek, a növényi hajfestéssel kapcsolatos tapasztalataimat. Elsősorban a növényi hajfestés jótékony mellékhatásairól szeretnék áradozni.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Festett szokeknek cassia, henna es indigo?

Sziasztok!

festettszoke-vilagosbarna_lenovesGondoltam megosztom veletek hajfestesem tortenetet:) , hatha vannak meg olyanok , akik hezitalnak a hennazason.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Henna – indigó tapasztalatok és egy fodrász Budapesten

Sziasztok,

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Túl az első hennázáson

Azoknak, akik még félenek belevágni

Húsz éve festett szőke a hajam, időnként barna melírral, a lenövés ősz és szürke. Régen középszőke voltam. Megelégeltem, hogy csak addig néz ki valahogy a frizurám, amíg kilépek a fodrásztól, azután kezelhetetlenné válik a haj töredezettsége, leplezhetetlenné ritkulása.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Henna+indigó és gyönyörű hajkorona :)

Sziasztok :)

Sok böngészés, olvasgatás után én is rájöttem, hogy le kell raknom a vegyi festéket, és váltanom kell egy olyan dologra ami nem károsítja a hajacskámat! 4 év bolti festék után kivártam a 3 hónapot ( kicsit nehezen:) ) de megérte!!! 

4.75
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (4 votes)

A henna nálam nem opció!

... hangzott el ez a mondat a bionom.hu - n, ami elindított egy beszélgetést. Áttettem ide, hogy ne terheljünk ezzel másokat:

1
Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

Újabb jó érv a hennázás mellett

Mióta olvaslak titeket, már biztosan tudom,  hogy inkább járok ősz hajjal, mint szintetikus festéket használjak. Próbálom az ismerőseimet is erre bíztatni, több-kevesebb  sikerrel, eddig nem igazán vettek komolyan.  A cikk után meglátjuk...

Forrás: 
http://www.borsonline.hu/news.php?hajfestektol-esett-komaba-&op&hid=49619
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel