Hírszem

Hírszem cikkek tőlünk és tőletek, olvasnivalók és vitaindítók
"Küldj be Te is hírszem cikket! >>

HPU (pyroluria) - az antiszociális viselkedés biokémiája

A pyroluria egy komplex vitamin- és ásványianyag-hiányt okozó anyagcsere rendellenesség, amely lehet öröklött, de kialakulhat gyermekkori trauma vagy fertőzés következtében is.

Forrás: 
https://testgazdalkodas.wordpress.com/2016/09/20/hpu-pyroluria/
0
Értékelés: Nincs

Szedd magad alma - 2016-os frissített adatok

Egy kutatókból álló orvoscsoport kiderítette, hogy azok az anyák, akik a magzatuk kihordása alatt rendszeresen fogyasztottak almát, azoknál az újszülött gyermeknél az asztma kialakulásának az esélye jelentősen csökkent.

Megfigyelték még azt is, hogy azoknál a gyerekeknél, akik naponta legalább egy alkalommal ittak almalét, 47%-kal csökkent az asztmás roham előfordulása azokkal szemben, akik ezt jóval ritkábban, havi rendszerességgel tették meg. Emiatt az alma az étkezésekhez való rendszeres bevezetése különösen ajánlott a kismamáknak, állapotos nőknek és gyermekeknek.

almafa

Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-alma
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Szedd magad körte - 2016-os frissített adatok

A körte azon ritka gyümölcseink egyike, amelyet az almához hasonlóan szinte egész évben beszerezhetünk a piacokon. A legkorábbi körte júniusban érik, míg a téli fajták minden különösebb gond nélkül, akár húsvétig is eltarthatóak.

A statisztikai adatok alapján éves szinten 6kg körtét fogyasztunk, míg a fogyasztási idényben megegyező almából ugyanakkor több mint 25 kg-ot eszünk meg.

Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-korte
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Klímajelentés: a tavalyi év volt globálisan a legmelegebb

A 19. század közepe-vége óta nem volt ilyen hőség, állítja az Amerikai Meteorológiai Társaság a klíma állapotáról kiadott éves jelentése. 

Globális felmelegedés

Forrás: 
http://www.medicalonline.hu/kitekinto/cikk/klimajelentes__a_tavalyi_ev_volt_globalisan_a_legmelegebb?utm_source=newsletter&utm_medium=medicalonline_hirlevel&utm_campaign=17162
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Megbocsátani a megbocsáthatatlant

Vannak dolgok, amiken nem lehet csak úgy túllépni. Nem azért, mert amit mástól egyszer elszenvedtél, azt nem tudnád magad mögött hagyni, hanem azért, mert Te magad végleg megváltoztál miatta. Valami elszakadt. Ott belül, ahová csak nagyon keveseket engedsz be: ahol a legőszintébb, legtisztább érzéseidet kaphatja meg az a néhány kiváltságos ember, akit igazán közel engedtél magadhoz. Azok, akiket a teljes bizalmaddal megajándékoztál, vállalva ezzel a kudarc kockázatát. És legtöbbször van is legalább egy olyan ember, aki a bizalmaddal visszaélve a kockázatot valósággá formálja.

Forrás: 
http://hasznaldfel.hu/2016/08/megbocsatani-a-megbocsathatatlant.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Válogasd meg a csatáidat!

Vannak fontos dolgok az életedben. Dolgok, amikért kiállsz a csatatérre. Amikért képes vagy harcolni bármi áron.

Életed csatái között vannak olyanok, amelyeket akaratodon kívül kényszerülsz megvívni. Mert nem tudsz mindig mindent irányítani magad körül, és nem is mindig azt kapod, amit szeretnél, amire számítasz, vagy akár amit megérdemelnél. És vannak olyan csaták is, amelyekben önként veszel részt, mert akkor és ott fontos számodra a győzelem. Hiszel a célodban, és harcolsz, hogy elérd azt.

Forrás: 
http://hasznaldfel.hu/2014/12/valogasd-meg-csataidat.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Korábban használtuk el a Föld éves erőforrásait

okologiai-labnyomIdén augusztus 8-ra esett a túlfogyasztás napja, vagyis mostanra használta el az emberiség a Föld éves erőforrásait. Keddtől már a bolygó tartalékai fogynak.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezetének közleménye szerint az ezredforduló óta mintegy két hónapot rövidült az az idő, amely alatt az emberiség feléli a Föld egy évre szánt, megújulni képes erőforrásait. Mint írják, az emberiség jelenlegi életmódjának fenntartásához 1,6 bolygóra lenne szükség, ha mindenki úgy élne, ahogy a magyarországi lakosság, akkor 1,7 Földre lenne szükségünk, ha azonban a luxemburgi fogyasztási ütem lenne általános, akkor 9,1 Föld sem lenne elég évente.

Forrás: 
http://www.medicalonline.hu/kitekinto/cikk/korabban_hasznaltuk_el_a_fold_eves_eroforrasait?utm_source=newsletter&utm_medium=medicalonline_hirlevel&utm_campaign=17192
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Az epilepszia és az élelmiszerek összefüggése

Az idegrendszer allergiás elváltozásai közé tartozik a migrén, epilepszia, túlmozgásosság, idegfeszültség, a neurózis egyes formái. Bizonyított, hogy egyes élelmiszerek hatnak az agyműködésre, és kóros tüneteket okozhatnak. Egyes orvosok úgy vélik, hogy az allergiás jelenség az élelmiszerekben lévő anyagok gyógyszertani hatásának tulajdonítható, vagyis ezek úgy viselkednek, mint valamely hatóanyag. Az epilepszia és az ételallergia Az epilepszia különböző formáit ismerjük, az érzékszervi módosulást eredményező rohamoktól egészen az eszméletvesztéssel járó görcsrohamokig. De az is előfordulhat, hogy egyeseknél a magas lázat görcs követi. 

Forrás: 
http://epilepszia.neurovital.hu/az-epilepszia-es-az-elelmiszerek-osszefuggese/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A magas koleszterinszint védő hatású 60 év felett

Kisebb az idősek mortalitása, ha magas a koleszterinszintjük, állapítja meg a BMJ Open egy áttekintő közleménye, ami az eredmény fényében megkérdőjelezi azt az elképzelést, hogy a koleszterin érelmeszesedést okoz. Az LDL-C gyógyszeres csökkentését ajánló terápiás irányelvek felülvizsgálatára is szükség lesz. A University of South Florida professzora, David Diamond és nemzetközi kutatócsapata áttekintő közleménye szerint azon idősebb emberek esetében, akik vérében magas a rossznak tartott koleszterin, az LDL-C (alacsony sűrűségű lipoprotein-koleszterin) szintje, ugyanolyan vagy hosszabb élettartamra lehet számítani, mint alacsony koleszterinszintű kortársaiknál.

magas-koleszterin

Forrás: 
http://www.medicalonline.hu/cikk/a_magas_koleszterinszint_vedo_hatasu_60_ev_felett
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Mennyi tápanyag vagy kórokozó van az ételekben? - mindent kimutat az új SCIO szenzor

A 2016-os CES expón mutatták be az új SCiO szenzort, amely kimutatja az ételek tápanyagtartalmát, és azt is kiszűri, mennyi kórokozó van bennük.

Forrás: 
http://impressmagazin.hu/mennyi-tapanyag-vagy-korokozo-van-az-etelekben/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Szedd magad őszibarack - Frissített adatok

Az őszibarack képes megszépíteni a bőrt, védi a szívet, de még csontépítő hatásai is vannak. Nevét valószínűleg az érési idejéről kapták még a legelső fajták.

Manapság már az 500 különböző fajtája miatt az érési ideje jóval kitolódott, így a friss őszibarackot hosszabb időn át élvezhetjük. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy június végétől szeptember közepéig folyamatosan találkozhatunk vele a földeken. 


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-oszibarack
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Nyelvtannal az agyvérzés ellen

Magyar kutatók egy csoportja rájött, hogyan lehet kiszűrni egy ötven év felett szinte mindenkit érintő, de általában jó ideig tünetmentes betegséget egy pofonegyszerű eljárás segítségével. A nyaki verőérszűkület veszélyes dolog, de a beszédkészségben beálló mérhető romlás jól jelzi, ha valakinek további kivizsgálásra van szüksége.

Forrás: 
http://index.hu/tudomany/egeszseg/2013/07/25/nyelvtannal_az_agyverzes_ellen/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Még egy ok, amiért el kell kerülni a D-vitamin hiányát

A D-vitamin hiánya a várandósság elején majdnem kétszeresére növelheti a gyerekeknél a szklerózis multiplex (SM) felnőttkori kockázatát egy új amerikai tanulmány szerint.

A Harvard Egyetem kutatói kimutatták, a terhesség korai szakaszában a D-vitamin alacsony szintje 90 százalékkal növelheti a kockázatát annak, hogy a gyereknél szklerózis multiplex alakul ki később, írta a The Daily Telegraph a JAMA Neurology című szaklap friss számában megjelent tanulmányt idézve.

d-vitamin-szukseglet

Forrás: 
http://www.medicalonline.hu/cikk/meg_egy_ok__amiert_el_kell_kerulni_a_d_vitamin_hianyat
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Minden abortuszt el kell végezni

A Bethesda Gyermekkórház lesz Magyarország első olyan egészségügyi intézménye, ahol nem hajtanak végre abortuszt. Az újonnan nyíló szülészeti osztályon a terhességmegszakítást akkor sem végzik el, ha az anya azt kéri. Más kórházakban ezt a kérést nem utasíthatják vissza az orvosok.

Forrás: 
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/minden_abortuszt_el_kell_vegezni/2483394/?utm_source=rssfeed
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Problémád van a pajzsmirigyeddel? Ez a valódi oka a betegségednek!

Ha pajzsmirigy problémákkal küzdünk, akkor a következő írás a hasznunkra fog válni, amely a felmerülő gondokat pszicho-spirituális témában járja körül. A lényeg, hogy figyeljünk testünk és lelkünk jelzéseire, és találjuk meg azokat a pszichés okokat, amelyek kiválthatják a pajzsmirigyek működési rendellenességeit. 


Forrás: 
http://filantropikum.com/problemad-van-pajzsmirigyeddel-ez-valodi-oka-betegsegednek/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel