5 hazugság a rákról, amit szeretnének, hogy elhiggy

Elolvastam, és elgondolkodtam ezen a cikken... Mostanában elég sok ismerősöm lett rákos, akik közül valaki vállalta a kemót, valaki nem. Mégis az az ismerősöm van jobb bőrben, aki visszautasította a hagyományos kemós kezelést, és táplálkozásterápiával, gyógyteákkal, immun erősítőkkel és makrofág aktiválókkal kezeli magát.

Bár, azt nem tudom, hogy én hogy döntenék, ha beütne a baj, de erősen elgondolkoznék azon, hogy bevállaljam-e a kemoterápiás kezelést. Inkább még most odafigyelek az életformámra, hisz a rák valóban megelőzhető lenne, ha nem tennénk tönkre időnap előtt az immunrendszerünket, ami elvileg fel van vértezve a rák ellen.

Zoolee


 

Kemoterápia, mammográfia, gyógyíthatatlan betegség? Az is lehet, hogy minden, amit eddig tudtál a rákgyógyításról, hazugság.

Amikor ennyi éve kutatnak valaminek a gyógymódja után, és még mindig igen szegényes a túlélési arány, az mindenképpen felvet néhány kérdést. Például azt, hogy miért költenek évente többszáz milliárd forintot világszinten egy olyan betegség kutatására, aminek az orvostudomány a hivatalos álláspont szerint nem ismeri a valódi okát. És vajon hogy lehet, hogy ennyi pénz, ennyi kutatómunka után sincs valódi, megnyugtató eredmény?

Ezzel párhuzamosan lassan a hétköznapi ember számára is nyilvánvaló tény, hogy a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, és az ennek következtében legyengült immunrendszerünk felelős azért, hogy nem tudja kordában tartani a hibás sejtosztódási folyamatokat. Logikus lenne, hogy ezeket a területeket célozza meg az orvoslás, de nem, mégsem ez történik. Az történik, hogy aki azt meri állítani, gyógyszerek nélkül ki tud gyógyítani valakit a rákból, az sarlatán, de legalább is hazudik.

Nézzük, mik a leggyakoribb hazugságok, amikkel etetnek bennünket:

1. hazugság: A kemoterápia kötelező kezelés

chemoterapy.jpgAz igazság: az onkológusok 90 százaléka visszautasítaná a kemoterápiás kezelést, ha nekik maguknak lenne rákjuk.

Miért? Mert tudják, hogy egyáltalán nem hatékony, és hogy nagyon mérgező. Egyértelműen kimutatták, hogy a páciensek 98%-ánál hatástalan. És amikor a kemoterápiával kezelt betegek túlélési esélyeit a nem kezeltekkel mérték össze, a nem kezelt emberek jóval magasabb arányban gyógyultak meg, vagy tovább éltek, mint a kezeltek. A kemoterápia teljesen tönkreteszi az immunrendszert, aminek éppen erősítésre, segítségre lenne szüksége, hogy legyőzze a betegséget. Aki a kemó után képes meggyógyulni, az nem amiatt, hanem annak ellenére gyógyul meg.

2. hazugság: Minden 40 év feletti nőnek rendszeresen kéne mammográfiás vizsgálatra járnia

emlorak-mammografia.jpgAz igazság: a mammográfia sokkal többet árt, mint használ. Minden egyes nőre, akinek segít, tíz nő jut, akinek ront az állapotán. Az évi 4 milliárd dolláros mammográfia-ipar arra biztatja a nőket, hogy röntgen besugárzással óvják az egészségüket.

Ezzel szemben a dán Nordic Cochrane Center kutatói megdöbbenő eredményre jutottak 500.000 nő vizsgálata alapján: minden 2000 nőből, akik mammográfiás vizsgálaton vettek részt egy tízéves időszak alatt, mindössze egynek hosszabbítja meg az életét ez a szűrés, másik tízet viszont megbetegít. A mammográfia sugárzása évente 3%-kal növeli a mellrák kialakulásának esélyét, és sok esetben egy magától visszahúzódó tumor olyan behatást kap tőle, hogy gyors terjedésnek indul.

Ennél sokkal veszélytelenebb az ultrahangos szűrés, de houstoni Texas Egészségtudományi Központ munkatársai már olyan tesztet is kidolgoztak, ami nyálból képes megállapítani a mellrák jelenlétét – jóval a kimutatható daganat előtt.

3. hazugság: a rákgyógyszerek hatékonysági mutatói

A tudományos eredményeket sokféleképpen lehet maszkírozni – különösen, ha anyagi érdekek állnak mögöttük. A Tamoxifen nevű, népszerű mellrák-gyógyszer hatékonyságát például úgy hirdetik, hogy 49%-ban képes megelőzni a rák kiújulását. Ez nem igaz. A Tamoxifen független kutatások szerinti hatékonysága mindössze 1.6%, harmincszor kisebb, mint ahogy hirdetik. Mégis, mivel úgynevezett relatív számokat használnak, az eredmény végül is bármi lehet. Hogy mihez mérik a relatív értéket, azt nem tudjuk meg soha, de a 49%, az határozottan meggyőzően hangzik.

A másik jól csengő adat, miszerint a korai szakaszban (természetesen mammográfiával) felfedezett mellrák 91%-os eséllyel gyógyítható ötéves időszakra vetítve, szintén csak egy csali. Mivel a mellrák egy lassú növekedésű tumor, öt év alatt sokszor semmilyen tünete nem észlelhető. Így ha valaki nem is tud róla, hogy mellrákja van, annak 1.) lehet, hogy magától kezeli azt az immunremndszere, 2.) pont ugyanoda jut 5 éven belül, mint az, akinek felfedezték. Viszont a mammográfia, a kemoterápia és a szükségtelen gyógyszerek nélkül sokkal nagyobb a túlélési esélye.

4. hazugság: A rákgyógyszerek a gyógyítást szolgálják

penzesgyogyszer.jpgAz igazság: az onkológus nem azzal keresi a pénzt, hogy gyógyít, hanem azzal, hogy hatalmas jutalékokat kap a felírt gyógyszerek, kezelések után.

A JAMA nevű, híres amerikai orvosi folyóirat szerint egy átlagos onkológus jövedelmének 75%-a abból származik, hogy a rendelőben kemoterápiához használt gyógyszereket értékesít. A gyógyszerek pedig igen drágák – elvégre kell a pénz a kutatásokra. Mégis, a gyógyszerek promóciójára évente több tízmilliárd dollárt költenek csak az egyesült államokban.

Az Eli Lily gyógyszercég egyik volt orvoslátogatójának a Kongresszus előtt, eskü alatt tett tanúskodása szerint a gyógyszercégek volt modelleket, gyönyörű fiatal nőket alkalmaznak, hogy vacsorázni és borozni vigyék az orvosokat, eltúlozzák a gyógyszerek hatékonyságát, és minimálisnak állítsák be a mellékhatásokat.

5. hazugság: A természetes gyógymódokkal való kísérletezésre nincs idő egy halálos betegség esetében.

gyogyteak.jpgAz igazság: a természetes gyógymódokat ismerő és használó orvosokat, gyógyítókat azóta üldözik világszerte, amióta az orvostudományt átvette a gyógyszeripar.

Számos orvos és intézmény nagy sikerrel kezeli a tumort méregtelenítés, immunrendszer-erősítés, megfelelő táplálkozás és gyógynövények segítségével. Van, akinél egy néhány hetes léböjt teljesen visszaszorítja a tumort. Mégis, ezt mind titokban kell tenni, különben megjárja mind az orvos, mind a beteg.

Ott van Dr. William Kelly esete, aki kidolgozott egy olyan enzimterápiát, ami méregtelenítéssel és diétával kombinálva „megeszi” a hasnyálmirigy rákos sejtjeit. Közel 33.000 ember esetében 90%-os gyógyulási rátát tudott felmutatni az első ötéves túlélési szakaszban annak ellenére, hogy a hasnyálmirigy-rák az egyik leggyorsabb, legagresszívabb fajta halálos betegség. Mit tett az amerikai kormány, amikor ezt megtudta? Börtönbe zárta.

Amerikában egyébként sokkal rosszabb a helyzet, mint nálunk, ott annak az egyszerű említése, hogy valaki meg tudja gyógyítani a rákot, automatikusan bűnnek számít.

A jó hír: a rák teljesen megelőzhető, sőt, gyógyítható.

És bár a gyógynövényeket is igyekeznek betiltani, és lassan mindent, amit nem lehet levédeni, azért maradt rengeteg megoldásunk. Elsősorban a tájékozottság: ha az ember egy kicsit utánajár, megdöbbentő és megnyugtató dolgokra bukkan a rákkal kapcsolatban. A saját egészségünk a legjobb helyen a saját kezünkben van.

Forrás: 
http://www.ize.hu/click.php?id=18012&url=http%3A%2F%2Fwww.nana.hu%2Ftest-es-lelek%2Fegeszseg%2F5-hazugsag-a-rakrol-amit-szeretnenek-hogy-elhiggy-107125.html
4.25
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (12 votes)

Hozzászólások

Felelőtlenség ilyen cikket írni

Felelőtlenség ilyen cikket írni.

Két éve diagnosztizáltak Folliculáris limfómával. Kemó helyett végig csináltam a Breuss-kúrát. Nem hogy segített, de még rontott is az állapotomon. Mire a kemóhoz kerültem elég szar állapotban voltam, úgyhogy nyugodtan mondhatom, hogy a kemó megmentette az életemet.

Az, hogy te az egy barátodból általánosítasz és ennek mentén hülyeségeket írsz komoly felelőtlenség - különösen ebben a témában. 

Az onkológusom úgy fogalmazott, hogy "nyugodtan lehet mindenféle kúrákat kipróbálni. Ő nem ajánlja - szerinte kemó minél előbb -, de ha szeretném csinálni, akkor csináljam nyugodtan. Addig lehet kísérletezni amíg nem jelentkezik lymphoödéma".

Igen, ilyet is tudnak mondani onkológusok. A háziorvosom pedig így fogalmazott: "Pár éve még azt mondta volna, hogy amennyire csak lehet kerüljem el a kemót, de egyrészt a mai kezelések már annyira fejlettek, hogy már nyugodtan tudja ajánlani őket, másrészt a rákgyógyítás annyira nagy lépésekkel fejlődik, hogy már 5 év alatt is komoly változásokra lehet számítani. Lehet a mostani kezelések még nem 100%-osak, de a közeljövőben várhatóak olyan megoldások amik teljes gyógyulást eredményezhetnek. Magyarul az időnyerés is jó stratégia".

Legvégül pedig egy idézet:
"Fertőtlenítők, szinezékek, adalékok, tartósítók. Így vagy úgy benne lesznek a kajádban. De nem szabad mindig mindig csak azt enni ami egészséges, mert a szervezeted védtelenné fog válni. A jót a rosszal együtt kell megemészteni. Az étel olyan mint az élet. Szükség van a fájdalomra és a szenvedésre, hogy megtanuld legyőzni őket és erőssé válj."

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (4 votes)

Kemo

Kórházban dolgozom ápolónőként, már lassan 5 éve és látok amit látok nap mint nap, de kb. ezerből!!! egy aki a kemo után ˝meggyógyul˝, az is csak egy két évre esetleg! Utána kiújul, egy sokkal agresszívabb és gyorsabb lefolyású daganat! A kemo kegyetlen méreg, ami ÖL!! A sugár kezelés és a röntgen sugárzás és CT sem jobb, szintén rákkeltő mind! A rák megelőzhető illetve visszafejleszthető, megfelelő életmóddal, minőségi ételek, főképp növényi!!! tudatosan oda kell figyelni, mit eszel, mikor eszel, mennyit eszel, és milyen minőségű ételt! és igenis meg kell nézni a cimkét, ami tele van adalékanyagokkal, én azt mondom amiben 4-nél több hozzáadott adalékanyag van az már nem étel! Én tisztán növényi, húsmentes ételeket eszem, és mindent amit lehet otthon készitek el, a tejtermékek közül csak a minőségi sajtokat eszem meg! Mindenre oda figyelek, mind a vásárlásnál, mind az ételek elkészítésénél. Ez csak hozzászokás kérdése, semmi több, aláírom nem könnyű átállni, az első pár hónap nagyon nehéz. Picit több időbe telik a vásárlás, de ennyit megér! Sok mindent netről rendelek meg amit nem tudok boltban megvenni, és sokszor olcsóbban!! Faluról veszem meg a zöldséget, gyümölcsöt, tojást is csak házit eszek, olyantol veszem meg akit ismerek! Mióta életmódot váltottam, sokkal jobban érzem magam, tele vagyok energiával, semmilyen egészségügyi problémám nincs, még fázva sem vagyok soha!! 7

azt hozzátenném, egy kedves ismerősöm csontáttétes mellrákból gyógyult ki teljesen bio, vegán életmóddal!! Számüzte a háztartásból a vegyszereket, tisztán növényi étrenden él, rengeteget mozog, és mivel tudja hogy a betegségeknek lelki eredete van, igy ezt az oldalát is rendbe tette a dolognak!! és köszöni 6 éve teljesen megyógyult!!! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)
kovcsine123's picture

Gyógyult rákos vagyok

Egy régebbi hozzászólásomat szeretném bemásolni ide:

"Hát, az életemet valóban nem az orvostudománynak köszönhetem
hanem elsősorban magamnak és a szemléletváltásomnak. Érdekes kór a rák. Rá kellett jönnöm, hogy ez a betegség nem átok, hanem áldás. Megtanít arra, hogy valamit rosszul csinálsz, és azon változtatni kell, és nem mások döntéseire (pl.orvosok) bízni az életedet, és áttolni a felelősséget.

Én végigjártam mindent, amit egy rákos végigcsinálhat, és szinte a halál torkában torpantam meg, és fordultam vissza, amikor az orvosok már lemondtak rólam. Mihelyst elfogadtam a tényt, hogy NEKEM kell szembenéznem a problémáimmal, NEKEM kell változtatnom az életemen, a táplálkozásomon és a szemléletemen, máris rájöttem, hogy AGYBAN dől el minden... Én azt vallom, hogy a rák (és szerintem minden betegség) elsősorban a lelkünkben, másodsorban az elménkben képződik. És ha a testünkben adott az ideális táptalaj a rossz étkezés és életforma miatt, akkor a rák materializálódik. Ha kiirtjuk a lelkünkből a rákot azzal, hogy gyakoroljuk a feltétel nélküli szeretetet és a megbocsájtást, ha az elménk nem a halállal, hanem az élettel foglalkozik, ha kiiktatjuk a stresszt, ha elkezdünk emberhez méltó táplálékokat enni, akkor szerintem garantált a siker."

Több, mint 10 éve gyógyult vagyok. Pedig annakidején hazaküldtek meghalni, szinte végső stádiumban voltam, mégis kijöttem belőle kizárólag természetes módszerekkel. Amikor elmentem az orvosomhoz megújítani a jogosítványomat, rám nézett, és megkérdezte: Maga hogyhogy még él? Én: Miért? Nincs jogom élni? Akkor még csak 64 voltam. Most elmúltam 75, és köszönöm jól vagyok.

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a rákgyógyításhoz szerintem köze nincs a hagyományos orvostudománynak. Mert minden fejben dől el!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
verebedit's picture

Rák, kemo és az alternatív terápiák

Kedves Kobor42!

Először is nagyon örülök, hogy meggyógyultál  

Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy ez egy régi cikk és hírszem. Ez azt jelenti, hogy nem mi írtuk, hanem máshonnan vettük át.  Ezek a cikkel  vitaindító cikkek és nem tükrözik a véleményünket.

Nagyon köszönöm, hogy megírtad Te a saját véleményedet és tapasztalatodat. Bevallom őszintén, hogy jómamag nem estem át ezen a betegségen, viszont a rokonságomban akadt egynéhány rákos beteg. Sajnos a legtöbbjük meghalt, pedig hittek a kemóban és  várták a gyógyulást. 

Én a megelőzésben hiszek. Nem értek egyet az utolsó bekezdéseddel. Szerintem igenis  fontos, hogy egészségesen étkezzünk, legyen mozgás és a bensőnk, a lelkünk is rendben legyen. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Méhtestrák

Édesanyámat méhtestrákkal operálták és jelenleg sugárkezelést kap. Neki szeretnék hatásos táplálékkiegészítőt és erre a termékre gondoltam. Ez jó választás-e, vagy tudnátok javasolni esetleg valami mást ami segítené a gyógyulását?

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Rák gyógyítása

Kedves Gigi!

Átmozgattam ide a hozzászólásodat, mert csak ezen az oldalon tudunk Neked segíteni. Úgy gondolom, hogy Neked is és édesanyádnak is érdemes elolvasni a fenti cikket és a hozzászólásokat is. Az Immune Assist Critikal Care szerintem nagyon jó választás, de ezen felül érdemes még elolvasnod Detti válaszát is. Vannak jópáran az olvasóink között, akik már gyógyult rákbetegek, szerintem ők is fognak Neked segíteni. Itt a cikk alatt sok hozzászólást találsz tőlük. Személyesen is megkeresheted őket, ha a nevükre kattintasz.  Éredemes időpontot kérned személyes konzultációra vagy a Nikihez, vagy Tündihez.

Írtad, hogy anyukád sugárkezelésre jár.  A kezelés mellékhatásainak enyhítésére, nagyon jó az indiai citromfű-gyömbér olaj, illetve a harmónia testápoló olaj.

Édesanyádnak mielőbbi gyógyulást kívánok. Természetesen, ha további kérdéseid lesznek, szívesen segítünk.

Értékelés: Nincs

hodgin limfoma

Sziasztok!

A napokban diagnosztizáltak nálam Hodgins limfomát.

Az lenne a kérdesem,hogy milyen termékeket tudnátok ajánlani amivel gyorsitani tudnám a gyógyulásom és elviselhetővé tehetném a kezelés mellékhatásait.Sajnos nagyon szerenyek az anyagi körülményeim.

Válaszotok előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs

Hodgking limfóma

Kedves reece!

Hozzászólásodat átmozgattam életmódoldalunkra a fenti cikk alá, ami a rákról szól. Érdemes a cikk alatti hozzászólásokat is elolvasni. Szeretettel ajánlom Napcsi írását aki gyógyult hodgkin limfómás. Kovcsine123 írásaiban többször leírta tapasztalatait véleményét, itt is. Ő is gyógyult rákos.

Amennyiben magánban szeretnéd valakivel felvenni a kapcsolatot, akkor kattints felhasználó nevére, és Kapcsolat menün keresztül írhatsz neki.

Ha a használod a belső keresőnket (bal felső sarok), és beírod a téged érintő témákat, akkor rengeteg hasznos információra bukkanhatsz, termékjavaslatokat is találsz. DE szakértő felkeresését javaslom, hogy személyre szabott terápiát állítson össze neked. Nikit is felkeresheted ingyenes terméktanácsadásért.

Rákmegelőzés és kezelésre ezekből a termékekből is választhatsz. Dr. Ládi Szabolcs elismert alternatív rákterapeuta, egyik termékét a  Hermes vizet is köztük találod. Ládi doktorról is több cikk van fent az oldalon, például a béta-glükánokról a tumorterápiában.

Nagyon fontos lenne a lehetőségekhez mérten a bionom táplálkozás betartása. Ezen belül rák esetében különösen fontos, hogy míg szakemberrel nem beszélsz addig is a finomított cukor, finomított fehér liszt, állati fehérje (tej, tejtermék hús, tojás) kiiktatása vagy jelentős csökkentése. Recepteket a Boszorkánykonyhában találsz.

Ha bárhol elakadnál akkor írj nekünk és próbálunk segíteni. Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

méhnyakrák

Szeretnek tanacsot kerni, van egy 12 eves lanyom, akinek az iskolaba szoltak, hogy most ingyen beveheto  a mehnyakrak elleni oltas. Az a kerdesem, hogy biztonsaggal beveheti? koszi elore is 

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Méhnyakrák elleni oltás fiatal lányoknak

Szia Denisamatei, én biztos, hogy nem adatnám be a lányomnak ezt az oltást (sem)... Persze, a döntés a Tiéd! Ha szeretnél többet megtudni az oltások hatásárol, akkor kérlek, üsd be a belső keresőnkbe az oltás kulcsszót, majd olvasd el a kilistázott tartalmakat, érdemes...

Értékelés: Nincs
Szabados Pál's picture

tünetmentes élet

Először is gratulálok a túlélőknek.

Az, hogy mi használ egy rákos embernek és mi nem, egy "kívülálló" szemével szerintem nehéz megítélni. Éppen ezért erősen kétséges az eredeti közölt cikk minden állítása. Hangsúlyozom: minden állítása kétséges és felelőtlen.

Ez azt jelenti, hogy minden daganatot túlélő csak azt tudja, hogy ő mit csinált, de valójában pontosan senki sem tudja, hogy pont ő miért és meddig nyert még időt az életre.

Aki pedig nem lett maga beteg - én nem kívánom senkinek sem -, szerintem nem tud száz százalékos gyógyírt mondani egy rákosnak. Még egy orvos sem, még egy ezzel a betegséggel foglalkozó világhírű és elismert kutató sem. Mégpedig azért nem, mert nem tudja, hogy az érintettre milyen felelősség szakad rá abban a pillanatban, hogy megtudja a diagnózist, ugyanis hiányzik a személyes érintettsége.

Szerintem a legjobb megközelítés ehhez a betegséghez, az, hogy a rák a felelősség felébresztésének és fenntartásának a története.

Éppen ezért a rák egy érdekes állapot. Nem betegséget mondok, jobbnak tartom az állapot megjelölést.

Az ember él, ahogy. Ki több, ki kevesebb felelősségtudattal, tudatossággal. Persze van stressz, van egy csomó méreg az ételekben, van minden más tényező is, mindenféle körülmény. Mindezekre mind rá lehet fogni azt, hogy "ez okozza" a rákot.

Csakhogy nem ez okozza, illetve nem csak ezek a tényezők okozzák. Ezek csak statisztikailag bemutathatóan hozzájárulnak a betegség kialakulásához.

Engem arra tanított meg a saját esetem, hogy az ember maga dönt az életéről: még él-e egy darabig, vagy másra mutogat.

A mai közfelfogás, a nevelés, a média, a "fogyasztói társadalom", az állami társadalombiztosítás, egyszóval az egész civilizációnk arra neveli az embert, hogy egyre inkább felelőtlen legyen. Mit jelent ez?

Ez azt jelenti, hogy elhiteti vele, hogy ő nem tehet arról, hogy milyen állapotban van. Nem tehet arról, hogy milyen az anyagi helyzete, a szelemmi-lelki állapota, nem tehet arról, hogy beteg-e vagy egészséges.

A felelősség azt jelenti, hogy az ember elismeri, hogy ő is ott volt az életében, ő is tett, döntött közben, ami mind visszahat rá és a környezetében élőkre, és a saját sorsa főleg az ő tetteinek és döntéseinek az eredménye. Ez annak az elismerése, hogy főleg rajta állt és áll az ő jelenbeli állapotának minősége minden tekintetben. A jelenbeli tettei, döntései pedig az ő személyes jövőjét határozzák meg. 

A jövő nem a jósok kristálygömbjében vagy az ember saját tenyerének vonalaiban van megírva, hanem az ember saját döntéseiben és tetteiben.

Persze az is igaz, hogy a siker vagy kudarc nem csak ezen múlik. Azon is múlik, hogy éppen milyen eszközök, milyen lehetőségek és milyen tudás van a birtokában ahhoz, hogy megküzdjön a betegséggel.

Hihetek én abban, hogy tudok repülni, de erről azonnali és könyörtelen bizonyítékot kapok, amikor kiugrok egy magasban szálló repülőgépből.

Ha van rajtam ejtőernyő, és tudom azt kezelni, akkor jó eséllyel túlélem az ugrást. Ha pedig csak egy szál magamban csak úgy beleugrok a semmibe, akkor minden bizonnyal hatni fog a testemre a gravitáció.

Amikor az ember szembesül azzal, hogy rákos, akkor kikerülhetetlenül ott lesz benne az érzés: éppen most ugrott ki egy jó magasan repülő repülőgépből. Más bizonyossága viszont nincs. Mert azt sem tudja, hogy van-e rajta ejtőernyő vagy nincs. És ott lesz nagyon sok tanács, orvos, természetgyógyász, az egész internet, és mindenki, aki azt kiabálja: az enyém az egy tuti ejtőernyő! Ez a rákot kezelő csodaszer, ez a bajt elhárító módszer, ez a szabadító eljárás, a gyógyító terápia.

És tényleg lehet, hogy az! De lehet, hogy mégsem. Ez csak akkor fog kiderülni, amikor rálép az általa választott útra, és elkezd járni rajta. De lehet, hogy egy ideig még akkor sem.

Ha még lesz holnapja, és egyre jobban van, akkor egyre biztosabban gondolhat arra, hogy a hátán tényleg egy valódi ejtőernyő van, és ő nem zuhan, hanem repül, és még élvezheti is ezt az élményt!

Ha viszont csak zuhan, és minden jel azt mutatja, hogy a helyzet egyre rosszabb, a becsapódás egyre közelebbi, akkor bizony nincs idő a tájban gyönyörködni.

Ezek után csak egyet tudok mondani: most még egyelőre én is élvezem a magaslati kilátást. Azt hiszem, hogy a hátamon egy működő ernyő van, sőt még manővezerni is tudok vele, és más ernyőszerű eszközöket is igyekszek kitanulni, magamhoz vonni, kipróbálni.

És azt is tudom, hogy itt és most nem dőlhetek hátra: nem mondhatom, hogy ez tényleg a tutti: ide emberek, engem kövessetek, mert igazából fogalmam sincs, hogy pontosan miből áll az ernyőm, és az tényleg egy ernyő-e vagy sem.

Csak azt tudom megmondani, hogy mi van benne: van benne hit, vannak benne célok, amiket követek. Van benne élni akarás. Van benne táplálkozási előírás. Vannak benne szabályok, amiket nem mindig tartok be. Volt benne műtét, nem is egy. Volt benne kemoterápia. Volt benne gyógygomba. Volt és van benne vitamin, táplálékkiegészítő. 

És vannak és voltak benne ismeretlen tényezők is.

De lehet, hogy csak mázlim van.

Vagy ahogy az onkológusom mondta: "Szabados úr, maga nagyon jóban van a Jóistennel!"

Hát remélem, hogy neki is igaza van. :)

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (8 votes)
epermami's picture

Kétséges és felelőtlen?

Kedves Pál, nem tudom miért írtad ezt a fenti cikkről, bár úgy vélem, hogy mivel megjártad a "hadak útját", nagyobb rálátásod van erre a történetre, mint nekem, így csak elfogadni tudom a véleményed... egyetértenünk ettől függetlenül nem kell.

A többi, amit az életről és az ahhoz való hozzáállásról írtál..., hát igen! Bárcsak mindenki felismerné, hogy minden belőlünk ered és hozzánk tér vissza, amíg kívülről - másoktól várjuk a segítséget, addig "halálra vagyunk ítélve"! Csak játékszerek vagyunk csupán, akik csapódunk egyik megmentőtől a másikig, aztán győzzük feldolgozni a csalódottságot és a haragot, amit azért érzünk, mert nem mentett meg senki! Köszönöm, hogy leírtad ezeket a sorokat és bízom benne, hogy minél előbb, minél többen FELÉBREDÜNK!

Értékelés: Nincs Átlag: 3.7 (3 votes)

Dr.William Kelly

Borzasztóan jó lenne, ha a cikkben említett Dr. Kelly valóban sikeres rákterápiát alkalmazott volna, de sajnos utánanéztem, és sajnos egyáltalán nem biztos, hogy ez a helyzet. Egyrészt ő maga valóban meggyógyult, miután 3 hónapot adtak csak neki. Ugyanakkor nem találtam adatokat arra, vonatkozóan, hogy mennyire gyógyultak volna az ő betegei. Az egyik híres paciense Steve McQueen, 3 hónap kezelés után meghalt. Dr Kelley módszerét halála után egy Nicholas Gonzalez vette szárnyai alá, és továbbfejlesztette, valamint tudományos vizsgálatnak vetette alá.  Hatalmas összegeket költöttek  a hatásosság vizsgálatára 1999 és 2009 között. Azt találták, hogy az ily módon kezelt hasmigyirrákos betegek még hamarabb meghaltak, és nem volt jobb addig sem az életminőségük, mint a hagyományosan kezelteknek. Akik kemoterápiát kaptak átlag 14 hónapig éltek, akik ezt az alternatív módszert 4,5 hónapig. Az erről szóló tudományos értekezés itt található:

http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/cam/gonzalez/healthprofessional/allpages

Nagyon elszomorított mindez, és örömmel venném, ha valaki tudna valami bizonyítékot küldeni az ellenkezőjére. Én messzemenően annak drukkolok, hogy legyen valami tényleg hatásos dolog, ami kiváltaná a kemoterápiát, mert még belegondolni is szörnyű, ha az ember adott esetben ott állna egy ilyen válaszút előtt, és nem lenne más, mint a félig öngyilkosság kemo.

K. Ilona

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

rák és gyógymódja

Kedves Ilona!

Épp a minap került - ismét - kereszttűzbe a kemoterápia visszautasítása ill. elfogadása. Többek véleményét, saját tapasztalatait e hozzászólás alatt olvashatod.

Niki

Értékelés: Nincs

rák és gyógymódja

Kedves Niki!

Nagyon köszönöm. Sok érdekes dolgot olvastam az általad javasolt hozzászólásoknál. Különösen hasznos a cikk, amelyikből kiderül, hogy melyik rákfajtánál érdmes vagy kevésbé érdemes fontolgatni a kemoterápiát. Reményt keltő volt, amit saját családodban előforduló tapasztalatról írtál. Remélem édesapád azóta is jól van.

Ilona

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

Édesapámat

januárban gyógyultnak nyilvánították. Köszönöm kérdésed, jól van :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Timea's picture

a rák - és a gyógyulás

Sziasztok!

Őszinte leszek, nem olvastam el minden hozzászólást, de szívből gratulálok a gyógyultaknak és kitartást kívánok a gyógyulóknak!

Ám szeretnék én is néhány gondolatot megosztani veletek a témával kapcsolatban.

Hosszú évtizedeken át úgy gondoltam, a rák egy borzasztó betegség, de engem nem érint. És azt is gondoltam, hogy ha az ember beteg lesz, elmegy a dokihoz, szótfogad és meggyógyul. Később, amikor gyerekeim születtek és bölcsis korukban visszatérő felsőlégúti betegségeik voltak, akkor úgy gondoltam, gyógyszergyári katyvaszok helyett jobb a gyógytea. És nagyjából nyugodt voltam.

Aztán 6 évvel ezelőtt beteg lett az Anyám. Méhtestrák. Megoperálták, a műtét jól sikerült. Az utógondozást (sugár, kemo) nem vállalta. 4 évvel ezelőtt kiderült, hogy áttétek képződtek a hasüregében. Nem vállalta a drasztikus kezeléseket, helyette teákat ivott, étrendkiegészítőket szedett, diétázott és nagyon pozitívan igyekezett gondolkodni. Nem volt betegségtudtata. Még akkor sem, amikor már nem tudott felkelni az ágyból. Végignéztem, hogy az a gyönyörű asszony (aki a kedvencetek lehetett volna itt az oldalon), 1 év alatt hogy öregedett 20!!!! évet, hogyan emésztődött el. Etettem, mosdattam, pelenkáztam, bátorítottam, szerettem. Aztán eltemettem.

2011. nyarán Apámról kiderült, hogy rákos. (Milyen változatos az élet, igaz?) Tüdőrák, agyi áttétekkel. Nagyon pozitívan állt a dologhoz: "Ez is csak egy feladat, amit meg kell oldani." Felvállalta a terápiát. Kapott sugarat is, kemót is. Nem hagyta el magát, amikor egy kicsit is jobban volt, dolgozott keményen. És én megint végignézhettem mit csinál ez a szörnyeteg, amit bájosan ráknak becézünk az emberrel!!!! 1 év alatt ő is 20 évet öregedett, a sármos, fiatalos "klassz pasiból" roggyant, totyogó vénember lett!!! Volt, hogy enni sem tudott egyedül, volt, hogy próbált beszélni de nem tudott!!! Etettem, mosdattam, pelenkáztam, bátorítottam, szerettem. A születésnapja előtt 1 nappal temettem el!

Nos? TÉNYLEG GYÓGYÍTHATÓ A RÁK? TÉNYLEG HOZZÁÁLLÁS KÉRDÉSE? TÉNYLEG SEGÍT AZ AGRESSZÍV KEZELÉS? VAGY A TERMÉSZETES, GYENGÉD GYÓGYMÓDOK????? Ezt nekem ne mondja senki!!!!

És mielőtt meg lenne rólam a véleményetek, elmondom, hogy mindkettőjüket támogattam a döntésében, fenntartások nélkül. Mindkettőt ápoltam zokszó nélkül, sőt mosolyogva. Mindkettőt gyermekeik és unokáik szerető serege vette körül. Mindkettő hitt a gyógyulásban. Mindkettőért imádkoztam én is és sokan mások is! Mindkettőre szükség lenne még itt a földön és lenne feladat számukra bőséggel!

Anya egyszer azt mondta, könyvet lehetne írni arról, hogy milyen magányos az ember ebben a betegségben (ez volt az egyetlen alkalom, amikor betegséget mondott és nem állapotot). Én azt mondom, a szerető hozzátartozó kínja is megtölthetne egy kötetet. És minden erőmmel azon vagyok, hogy az én gyerekeimnek ne kelljen majd ugyanezt végignézniük - de sajnos ez nem hiszem, hogy csak rajtam múlik...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)
aninna's picture

A tudatlanság a legnagyobb ellenség

Vagy tájékozatlanság, ugyanis az orvosok tisztelet a kivételnek nem mondják mit kellene tenned valojában, csak latinul beszélnek és titkolóznak. Én reumás vagyok, mindenféle gyógyszereket irtak fel, ami kiette a gyomromat, viszont nem segitett. Az orvosom nem mondta azt a nem elhanyagolható tényt, hogy kell táplálkozni, husokkal csinyán bánni.....stb

A reuma is veleszületett betegség, és van akinek pozitiv a reuma faktora, de tünetmentes. Nagyban függ ez a lélek betegségitöl !! Utána néztem a dolognak, minimumra csökkentettem a húsfogyasztást, tornázok, és jó minőségű halolajat fogyasztok, massziroztatok, és élek mint hal a vizben tünetmentesen évek óta.

A rákkal kapcsolatban olvastam egy professzorrol aki szodabikarbonával gyogyitotta a betegeit nagy sikerrel, ugyanis a rák lúgos közegben nem burjánzik.

Tényleg minden testi nyavaja a lélek egészségéböl fakad! Ajánlanám dr.Joseph Murphy:Tudatalattid csodálatos hatalma cimü könyvet.

Értékelés: Nincs
Jégmadár Praktikái's picture

Sajnos a legtöbb gyógyszerről

nem tudhatod, hogy valóban hatékony, vagy csak jó gyógyszerügynök járt a dokinál.

Értékelés: Nincs

Napcsinak gratulálok

Napcsinak gratulálok a gyógyuláshoz és a világlátásához is!

Kicsit gúnyosan arra szoktam gondolni, hogy mennyire fura, hogy annyian meghalnak rákban, hiszen mindenkinek van minimum egy csodaszer, amiben rendületlenül hisz. Ó igen, én is megtapasztaltam, bár nem a saját bőrömön. A páromat veszítettem el tavaly fél év alatt, holott mindketten nagyon akartuk, hogy éljen, ha volt ember valaha a Földön, aki zokszó nélkül csinálta, küzdött, és a betegsége alatt is örült minden szép pillanatnak (velem együtt), hát az ő volt.

Sokat beszéltünk arról, hogy mit és hogyan kellene csinálni, én abban tudtam neki segíteni (a nyilvánvaló fizikai és lelki segítség mellett), hogy elfogadtam a döntéseit, nem próbáltam megingatni abban, hogy az általa elfogadott kezelés, orvos, gyógyszer, táplálékkiegészítő jó. Mert az ő hite kellett ahhoz is, hogy ennyi ideig túlélje, és még akkor is talpra álljon, mikor már senki sem adott volna egy lyukas garast se az életéért.

Ugyanis ha én mindent kritizálok, minden helyett mást ajánlok, mint amiben ő hitt, akkor lehet, hogy hamarabb vége. De az is lehet, hogy rá kellett volna kényszeríteni a saját akaratomat? Sosem fogom megtudni, mikor döntöttem jól és mikor rosszul. De abban biztos vagyok, hogy meggyógyulni csak úgy lehet, ha valaki az egész életét változtatja meg, ha a gondolkodása változik, nem csak a bogyókat szedi be.

Értékelés: Nincs

Én elmentem, és milyen jól tettem

Kedves Lányok és Fiúk! Befőttet akartam elrakni Veletek, de aztán idekeveredtem a rákos oldalra, ki tudja, miért. (én tudom).

Mammográfiára pedig el kell menni! A mellráknak is több fajtája van és főleg több státusza. Kezdeti státusz (carcinoma), melyet CSAK a mammográfia észlel, az ultrahang még nem! A mammográfia nem rákmegelőzés, hanem kiszűri a mellben lévő sejtburjánzásokat, amik nem feltétlenül daganatok még. Minél előbb "fény derül" a sejtburjánzásra, annál nagyobbak az esélyek a gyógyulásra. Persze kell hozzá a beteg életigenlése is és szeretet, ahogy Napcsi irta. Én is tapasztalatból beszélek, bár még 5 éven belül vagyok, nagyon örülök és szerencsésnek érzem magam, hogy elmentem a mammográfiára. Ha nem megyek el, pár év múlva már az áttéteket kellett volna kezelni és ki tudja fel tudnám-e nevelni a lányaimat? Nagyon sok 40 alatti nővel találkoztam, 'ugyhogy el kell menni. 'Erdemes olvasni Louise L.Hay -t, aki 'erintett valamilyen módon.

Örülök, hogy megoszthattam Veletek, ami a tarsolyomban van, most már nyugodt szivvel mehetek befőzni. Gratulálok egyébként a nagyszerű weboldalhoz -és a rengeteg finom recepthez, van még mit tanulnom.. Minden jót mindenkinek!

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
hirmann's picture

Valóban tőlünk függ

Sziasztok!

Először is köszöntök Mindenkit, mert ez az első jelenésem - de remélem, nem az utolsó - a honlapon.

Egy konferencián hallottam, hogy a normál sejtjeinktől (pl. izomsejtek) eltérően - az őssejtekhez hasonlóan - a rákos sejtek is halhatatlanok. Ha úgy tetszik, együtt élünk velük, valóban csak rajtunk múlik, hogy mekkora teret engedünk nekik. Illetve sajnos nem csak rajtunk...

Én a hajamat tudnám tépni, amikor ilyenkor tavasszal látom a permetező munkagépeket átgrasszálni a városon. Az ország egyik legjobb minőségű földjét tönkreteszik a vegyszerekkel, sterilizálják, mindent kiölnek belőle, mi pedig szívhatjuk a "friss", permetlével teli levegőt, ehetjük azokat a terméseket, amikben állítólag már nincs vegyszer???

Mi otthon vegyszer nélkül termelünk a kis kertünkben, azonkívül egyre több dolgot próbálok meg inkább magam előállítani, mert sajnos (?) mániákus összetevő-olvasó vagyok, és hát van mit olvasni...

Férjem 3 éve halt meg rákban, az Ő tekintetében furcsa azt mondani, hogy rajtunk múlik a túlélés, mivel Ő reikizett igen magas szinten, és mégis elment... én úgy gondolom, valószínűleg ennek így kellett lennie, és Ő ezt tudhatta is. De hogy finoman fogalmazzak, a sugár és a kemo nagyon-nagyon sokat rontott az állapotán... Állítólag már vannak olyan új készülékek, amik csak a ráksejteknek ártanak, dehát ki tudja?

Mindenesetre igazat adok Valinak, nagyon oda kell figyelnünk magunkra, az életünkre, és fontos, hogy a gyermekeinket is ebbe bevonjuk, hogy tudják, miért nem kapnak csipszet, kólát, stb...

Minél közelebb maradjunk a természethez, hiszen hozzá tartozunk!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Napcsi's picture

RÁK!

Most éreztem ugy hogy irni fogok nektek és szeretném ha le is közölnétek!!! Mint Rák érintett azt hiszem itt én vagyok a legjogosultabb a témáról beszélni!!!! Ez a cikk ugyan annyira igaz mint HAMIS!

 Nem szabad elhitetni hogy kizárólag az egészséges életmóddal meg lehet gyógyulni a rákból erre rengeteg ellen példa akad! Volt szerncsém jópár áldozattal találkozni, akik különféle diétákkal, léböjtel, táplálék kiegészitőkkel, gyógynövényekkel és kuruzslókkal kezeltették magukat, és ugyan ugy meghaltak mint azok, akik akiket agyon kemóztak!!!! rant2.gif És ugyanigy jópáran vannak akik kizárolag kemo,sugár és ősejt transzplantációval gyógyulnak meg!

A RÁK elsősorban lelki betegség!! Illetve a lélek soha nem lehet beteg, mert maga a tökéletesség ez csak egy rossz szóhasználat, ami beépült a köztudatba! Ami beteg az valójában az érzelem és gondolatvilágunk!

A rák már évekkel ezelött kialakul mielött megjelenne a szervezetben!!! Hogy miért gyógyulnak meg mégis annyian különféle módokon!!! Egyetlen oka van: mert ÉLNI akarnak, és megértik, hogy változtatniuk kell, mert valamiért meghibásodott a "gépezet", ha ez sikerül, akkor mindenki a maga módján, de eléri a teljes gyógyulást!!

IGAZ sok haszna van a természetes szereknek, segitik a gyógyulást, és erőben tartanak, segitenek megujulni! De hazudik, aki azt állitja, hogy egy akkudt leukémián természetesen tud segiteni! Pár nap alatt meghalnak a drasztikus kezelések nélkül, sőt igy is még sokan reménytelenek, de ennélkül esélyük sincs! És azthiszem ebben DR LÁDI SZABOLCS sem tud senkit megcáfolni!!

Nagy döntés elutasitani az orvostudományt, de ugyan ekkora elfogadni is!! Én nem akarok szembeszálni senkivel, nem jogom és nem tisztem, de azt hiszem a tisztesség és a lelkiismeretem átadni, amit a börömön is megtapasztaltam személyesen!! Igazi gyógyulást csak akkor lehet elérni, ha megértjük a betegség igazi gyökerét, feloldjuk és megváltoztatjuk az életünket! És egyetlen gyógyir van mindenre: a SZERETET!!!

A Rák gyógyszerét sosem fogják feltalálni, mert olyan egyszerüen nincsen, lesznek majd szelidebb és hatékonyabb módszerek, de ezek sohasem hozzák el azt a felszabadulást, mint amikor rájössz, hogy a betegség sohasem ÁTOK hanem ÁLDÁS!! Aki ezt megéli az meggyógyul és soha többé nem fél a kiujjulástól!!!

És még egy fontos dolog amit tudnotok kell!! A rákosok fele még mindig meghal,és ezt nagyban eldönti az a pillanat, amikor közlik, hogy meg fognak halni. Erre az emberek kétféleképpen reagálnak:

  1. szarok rá, én élni fogok mert akarok!
  2. meg fogok halni!!!!

Azt hiszem már magatoktól is rájöttetek, hogy ennek a tipusnak esélye sincs!!!! Mindenkit megkérnék, hogy RÁK esetében, ha már dönteni akar, hogy milyen módon gyógyul, kizárólag a BELSŐ HANGjára hallgasson, és senki másra, és hagyja, hogy az vezérelje lépésről lépésre, és vegye az akadályokat sorban egészen addig, amig el nem jut a teljes megvalósulásig!!!!

Köszönöm hogy meghallgattatok

NAPCSI ( egy hodgkin lymphómás, akinek a professzor azt mondta, hogy rajtam csak az ISTENI CSODA segithet!!

ISTENI CSODÁK MÁRPEDIG LÉTEZNEK!!) laugh.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (23 votes)
kovcsine123's picture

Én is gyógyult rákos vagyok!

Én, ha csak a hagyományos orvosi protokoll által előírt gyógymódokra hagyatkozom, akkor már nem élek! Nagyon sok hozzászólásom van a bionom.hu oldalon azzal kapcsolatban, hogyan is sikerült békén hagynunk egymást a rákkal, és megdöbbentő, hogy ebben a hozzászólásomban szinte ugyanazt írtam le, mint amit Te Napcsi! A rák valóban nem ellenség, hanem BARÁT. Mert figyelmeztet arra, hogy valamit nem jól csinálsz. 

Jó egészséget Neked, és köszöm ezt a szép és őszinte írást!

Kovcsi mama (Kovácsné)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

RÁK - velem is megtörtént

Kedves Napcsi!

Köszönöm az írásod! 35 évesen én is benne vagyok egy - orvosilag gyógyíthatatlannak minősített - rákos betegségben. Teljesen úgy gondolkodok, ahogy TE leírtad. Persze ez nem volt könnyű először. De mivel mindig minden problémához úgy álltam az életben, hogy "innen szép nyerni és én nyerni fogok" ezért mikor megtudtam a diagnózis és a fél éves túlélési időszakot (amit már most túléltem), nem elkeseredtem, hanem elkezdtem azon gondolkozni, hogy min tudok változtatni ahhoz, hogy örömmel, egészségesen és boldogan felneveljem a 2,5 éves kisfiamat. Sokat változtattam az életmódomon, a táplálkozásomon, de ahogy TE is leírtad, a gondolkodásmódomban történt a legtöbb változás!

Sok erőt adott az írásod, mégegyszer köszönöm, hogy olvashattam!

NAnita

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Nagyon jókat írtál köszönjük :)

yes.gifyes.gifyes.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Gyogyultak, tulelok, rakosok

Sziasztok!

Eloszor is elnezest,de nincs ekezetem a billenyuzeten. Emellett a tema mellett en sem tudok szo nelkul elmenni. Es mint tulelo, Napcsival teljesen egyetertek! Es orulok, hogy a tulelo klubban tag :)

Diagnozis: osetosarcoma (bal felkarcsont rosszindulatu daganata)

Eredmeny: 10 eve gyogyult

Terapia: 18 kemo, protetizalt vegtag (egy klasszikust idezve: "elo szovet a femvazon")

Kerdesem Napcsihoz: meg merted volna kozkaztatni, hogy visszautasitod az ortodox orvoslast? En szemely szerint nem. A rak versenyfutas az idovel, minnel elobb eszrevesszuk annal jobb. A csapda, hogy mire tuneteket tapasztalunk vagy fajdalmat, mar eleg nagy a baj, hetek is szamitanak. Szerintem, ha visszautasitottam volna a kemot, eloszor csak amputaltak volna a karom, aztan amilyen gyorsan tud terjedni a dolog jott volna a tudo attet ... halal.

Egyebkent WHO altal evente felulbiralt protokollok vannak kidolgozva betegseg tipusonkent, en nem gondolom, hogy itt sok szerepet jatszananak az orvoslatogatok. Voltam a becsi korhazban is konzultalni, de azt mondtak ugyanazt tudjak ok is, mint a magyar orvosaim. Es az orvosok sem mind rosszak. Nekem sok pozitiv tapasztalatom van. Pl. 80 eves doktorno, aki egesz eleteben gyerekeket gyogyitott, emiatt se csalad, se semmi, se halapenz... aki akkor kezdte, amikor gyakorlatilag meg a leukemiasok elvereztek.... eselytelen volt a gyogyulas, szisziphoszi munka...

STRESSZ En a magam reszerol azt gondolom, hogy stresszbetegseg, nalam az volt, hiaba nottem fel osszetarto szereto csaladban, zuros kamasz voltam, nagyon zuros. A sajat hulyesegeim utan egyre nehezebben vallaltam a felelosseget, kamaszos halalvagy stb. Ennek meglett az eredmenye, rak. Az elet feladta a lecket (kerj es megadatik!), es a lehetoseget is egyben.

En is aldaskent ertekelem a betegsegem, es nem atokkent. Hatalmas tanulasi folyamat a hitrol, szeretetrol, es arrol, hogy mi is az igazan fontos az eletben. Megtanit maskent latni! Bar a kerdes tovabbra is motoszkal a fejemben, hogy a gyerekkori leukemiaval kuzdok kozul miert a 3 eves korosztalybol kerul ki a legtobb??? Stressz?

HIT Szocialis munkaskent vegeztem. A betegseg itt kapora jott, mirol is szolhatna az en szakdolgozatom, ha nem arrol, amirol sajat anyagom, tapasztalatom van, a csalad, a szocialis halo megtarto erejerol.... A szakdolgozatomhoz interjuznom kellett,ami elegge nem profira sikerult,mert a beszelgetes inkabb kerdezz felelekke valt, hogyan kell tulelni, en hogyan csinaltam.

  1. A jo pelda az egyik legfontosabb. Az elso kemom alkalmaval a pszichologus behozott egy lanyt az agyamhoz. "Huu de szep hajad nott!!!" Nagy rohoges, a lany lekapta a parokajat, tett 2 kort a korteremben, es annyit mondott egyszeruen csak "Tul kell elni!" Ez lett a mottom. M....Aginak hivjak, gyogyult. Anyu mindig azt mondja,hogy mindenkinek kell legyen egy M....Agija.
  2. Ezen evek ota gondolkodom. A hit. Ilyen hatalmas hitet sosem tapasztaltam, en magamban hittem, nem volt betegseg tudatom, egyszeruen csak melyen meg voltam gyozodve, hogy minden oke lesz. A kerdes sem fordult meg a fejemben, meg egy pillanatra sem, hogy meghalhatok. Ezeket nehez szavakkal kifejezni, pont ez a problemam. Hogyan lehet a hitet atadni, beleplantalni a masik emberbe? Ez olyan igazan melyrol fakado gigantikus ero es hit. Azt gondolom, lehet mondogatni magunkban, de ha nem erezzuk sajna keves.

TAPLALEKIEGESZITOK, SZUPER ETKEK Erre a kezelo orvosom azt mondana: ki miben hisz :) En aloet nyomtam, ceklalevet nagy mennyisegben, es sok egyebet. Mindenki mindent kiprobalt, ami csak egy kis remenysugarat jelentett :)

Elnezest, ez kicsit hosszura sikeredett, de ez a temarol mindig szivesen beszelek. Hajnal

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Anduska's picture

Gratulálok a gyógyuláshoz,

Gratulálok a gyógyuláshoz, teljesen egyetértek veled! Nekem "csak" pánikbetegségem volt, de a "mindenre jó" antidepresszánsokat én is visszautasítottam, es "csak" akaraterővel es szemléletváltással gyógyultam meg. Sajnos nagyon sok pánikosnak nem sikerül és az egész életük tönkremegy. Szívből kívánok minden jót neked.

Értékelés: Nincs
Vadas Erika's picture

Köszönöm Napcsi!

A cikk is és az utána következő írásod is fantasztikus! Ezekben a körökben ezek köztudott dolgok, mégis nagyon jól szummáztad! Kötelező olvasmány mindenki számára! clap2.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Veronika55's picture

Test - lélek - egész-ség

"A fizikai test alá van rendelve a tudatosságnak. A betegségek, tünetek, fájdalmak mind elmúlhatnak a „kezelések”, a „terápiák”, illetve a „gyógyítások” következtében. Ilyenkor valójában azok csak formát váltanak és nem tűnnek el véglegesen. 

A fizikai test gyógyulása nem történhet meg, anélkül, hogy a páciens tudatossága ne változna!

Ezért van az, hogy a beteg emberek a „Te jó ég meggyógyultam, elmúltak a bajaim” gondolat és tapasztalat után, újra szembesülnek bajaikkal, problémáikkal, Azonban most más formában (de az is lehet, hogy ugyan abban a formában).  

Amíg valaki „kezelésben” részesül, vagy magas tudatosságú emberrel kerül kapcsolatba, gyógyulások történhetnek. Az „átmeneti” gyógyulási időszak, nem más, mint egy esély arra, hogy a beteg személy, befelé fordulva kezdje el felfedezni valós lényét, és kezdje el felfedezni, hogy valójában ki is ő, és mi miért van, és mi a helyzet itt a Földön, stb.

Mert ugyebár, amíg ismét egészségesnek érzi magát valaki, és kevésbé látja nyomorúnak az életét, sokkal könnyebb ezt megtenni, mint mikor az elme zaja szinte az őrületbe kergeti az embert. Ha él ezzel a lehetőséggel, az illető, akkor átveheti az élete feletti irányítást, és a gyógyulás már az ő kezében van.

Általában nem ez történik, mert, mikor megtapasztalja a gyógyulást, annak mámorában úszva mindent ugyanúgy csinál tovább, mint annak előtte.

Elkönyveli magában, hogy egy külső forrás megoldotta a baját és ez tök jó, mert neki valójában nem kellett tennie érte semmit, (esetleg „csak” pénzbe került). Mivel a tudatosságában semmi változás nem következett be, így a problémá(k)nak ismét meg kell jelenniük valamilyen formában, hogy további esélyt kapjon az illető, hogy rájöjjön mi is a lényeg. Ez addig megy így, amíg a fizikai test bírja.

Ez nem lehet másképpen, mert a létezés nem arról szól, hogy egymást megváltoztassuk. Segíthetünk, tükröt mutathatunk egymásnak, de magunknak kell végig vinni a dolgokat akár milyen nehéz is az..."

Forrás itt.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Isteni csodák léteznek!

Napcsi! Nagyon köszönöm, hogy leirtad a véleményed és nagyon köszönöm, hogy általad ismét megerősitést kaptam a hitemben. Pontról pontra úgy gondolkodom a kérdésről ahogy leirtad! Amit még esetleg hozzátennék, hogy szerintem ez más betegségekre is vonatkozik. Sőt, az élet bármely területére vonatkozik. Szép napot, Y.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
verebedit's picture

Kitartás

Gratulálok a gyógyulásodhoz! Sok-sok kitartást és erőt kívánok Neked, hogy végig tudj menni azon az úton, amely kijelöltetett számodra! Azt hiszem sok embernek kellene ezt hallania és olvasnia, mert csak tanulhatnak Tőled!

Értékelés: Nincs

NAPCSINAK

Ugyan nekem egész más bajom volt, de szintén nem gyógyítható a mai nyugati orvostudomány szerint.

A hozzáállás, amit írtál, az viszont pont így van, minden ilyen súlyos esetben. Élni akarsz vagy sem? Boldog akarsz lenni vagy sem? Hiába mondogatja valaki, hogy szeretne élni még, ha nem hisz benne. Nem szeretni kell, hanem AKARNI!!!! Minden erőnkkel!

Amikor egy alig tizenéves gyereknek azt mondják, hogy ételallergiás, ezt meg azt sose ehet, míg a többi cimborája falja két pofára, ő meg csak csurgatja a nyálát, és szenved, mit tud mondani neki az ember? Hogy szerencsés vagy!-mert a tested jelezte, mivel vigyázz. Nekik nem jelzi (még). De téged időben figyelmeztetett, ez egy kivételes képesség. Így jobban akar odafigyelni magára már, nem átokként éli meg.

Amikor én lebénultam, egy percre megijedtem mibe kerültem, de nem hittem el, egy percig sem, hogy az is maradok. Ez csak egy állapot, ami változni fog, mert nem fogadom el! Végig gondoltam, miért történt ez, ami velem. Mi oka volt? Mire figyelmeztet engem? Túl sokat adtam magamból, túl sokat rohantam, túl önzetlen voltam és túl vak mások felszínességére. Tanultam belőle. Megkerestem, kik azok, akik segíthetnek, de a hit a legfontosabb azt hiszem. És meggyógyultam, noha az orvosok azt mondták: "kezelgethetjük mi ezt, kezelgethetjük, de ebből már kéz nem lesz." Ma már szívesen bemutatnék annak a dokinőnek, hogy tessék, ezt nézd, még is tudom mozgatni teeth_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)
Antal Vali's picture

NAPCSI drága!

-ből beszéltél! A "rák" bennünk van, csak tudni kell bánni vele... És valóban úgy van, ahogy mondod: a feltétel nélküli SZERETET mindent felülír és gyógyít. 

Erről eszembe jut egy történet:

Még élt drága megboldugult Dr. Papp B. János barátom, amikor egyszer elvittek hozzá egy rákos 80 éves nénit. A gyerekei mindent meg akartak tenni (anyagilag) annak érdekében, hogy meggyógyuljon: műtét, kemó, alternatív módszerek.

Doki barátom kiküldte az aggódó rokonokat a konzultációról, és megkérdezte a nénit, hogy tetszik lenni? A néni csak annyit mondott, hogy nem érzi magát betegnek, csak elfáradt. Belefáradt abba, hogy állandóan meg akart felelni a családnak, akik ezt egészen addig nem értékelték, amíg be nem ütött a baj, és most is dillemmábam van, mert szíve szerint hazamenne a tyúkocskáihoz, meg a cicuskáihoz, és ráhagyná a sorsra és a jóistenre, hogy mi történik vele, de nem okozhat csalódást a családnak, ezért aláveti magát mindennek, amit ők diktálnak, ha már beleöltek ennyi pénzt.

Doki csak annyit mondott: tessék szépen hazamenni, és végre saját magával foglalkozni egy kicsit, símogatni a cicát, gyönyörködni a kertben, és nem foglalkozni azzal, hogy más mit akar.

A néni nagyon meglepődött, hogy nem gyógyszereket írtak fel neki, és nem terápiákat javasoltak, hanem azt, hogy tessék szeretni az életet úgy ahogy van, és addig élvezni, amíg az ki van szabva rá. És ha menni kell, hát menni kell. De ha van értelme maradni, akkor maradni fog.

Két év múlva csörgött a telefonom, és a néni hívott fel. Dokit kereste. Elmondtam neki, hogy meghalt. Ő csak annyit válaszolt: Lássa aranyom, milyen érdekes az élet? Én hazamentem, és elkezdtem más szemmel nézni a világot 80 évesen, és örültem, hogy végre önmagam lehetek. Erre úgy megijedt az a fránya rák, hogy kimenekült belőlem. De tudja kedves, hogy minek örülök én a legjobban? Amikor a doktor úr annakidején utamra engedett, megkértem, hogy hadd fogjam a kezembe az arcát. Olyan szép arca volt, mint egy angyalnak. Amikor megcirógattam, éreztem a szeretetet, amit belém költöztetett a tekinetével.

Én nagyon meglepődtem ezen, mert Doki nem volt egy átlag kinézetű ember. Szanaszét volt tetoválva az arca, fél kiló piercing lógott rajta, és piros (kék, zöld, mikor milyen) haja volt. Mondtam is a néninek, hogy ez nem zavarta? Erre csak annyit válaszolt: Nem vettem észre aranyom. Én csak a szeretetet láttam rajta, amitől nekem nagyon szép embernek tűnt. Olyan sok szeretet volt benne, hogy biztos azért hívták magukhoz az angyalok, mert valaki őket is kell, hogy meggyógyítsa szeretetével...

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (23 votes)

Nagyon szép, és

Nagyon szép, és elgondolkodtató, sokszor milyen kis dolgokon múlik az életünk, boldogságunk.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty's picture

Kicsit elpityeredtem

cry_smile.gif ezen a szívhezszóló igaz történeten.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
dorka12345's picture

Én is...

Én is...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty's picture

Dorka fotója

De jó, hogy most már fotód is van regular_smile.gif!

Értékelés: Nincs

Élni akarásról

Kedves NAPCSI kívánok Neked hosszú, boldog életet!

Köszönöm, hogy Valival együtt megosztottatok Velünk egy-egy történetet.

Az élni akarásról nekem is eszembe jutott egy történet a Dédimről: 80 éves korában hályog miatt rosszul látott, de az orvos nem akarta megműteni a magas kockázat miatt. Dédim kikelt magából, Őt bizony ne temessék!! A sikeres műtét után kizavarta a nővéreket a kórteremből és ő ápolta a szobatársait is.

Pár évvel később kétoldali tüdőgyulladással otthon lábadozott, úgy tűnt ekkor, hogy nem érdekli a gyógyulása. Anyukámmal nagyon közel álltak egymáshoz, aki végső elkeseredettségében jól "kiosztotta". Ezt hatott, hamar felépült. Nem volt könnyű élete, de mindig a szeretet áradt belőle. Haláláig szellemileg és fizikailag tevékeny volt. 90. születésnapja előtt nem sokkal érkezett a telefon... Mindenkit váratlanul ért, nem számítottunk rá olyan életvidám volt.

 

Rákról: A mi környezetünkben több idős és 4 fiatal ember küzd a rákkal. Mind alig múltak 30! évesek. Van aki többszörös gyógyíthatatlan áttétel meggyógyult. Rák nem kíméli a várandós és szoptatós kismamákat sem.

Kérlek küldjetek sok pozitív energiát mellrákos barátnőm gyógyulásához! A csoda, így a gyógyulás csodája Mindenkiben ott van! Szeretet, pozitív gondolatok, pozitív energiák küldése és az élni akarás csodákra képes! Köszönöm, hogy meghallgattatok.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Beáta's picture

Az Én Dédim

Az Én Dédim 92 éves korában halt meg tavaly októberben. Ő még 91 éves korában is egyedül lakott, hallani sem akart róla, hogy hozzánk költözzön. Beültette az egész kertet, kapálta, sütött-főzött. 89 éves korában vese daganatot állapítottak meg nála, az orvos azt mondta készüljünk fel a legrosszabra, mert legfeljebb 6 hónapig élhet, de Ő tudomást sem vett az egészről hanem azon nyomban haza akart menni a kórházból de nem ám a családhoz akik majd otthon ápolják, hanem a saját kis házába. És 2,5 évvel élte túl az orvos által jósolt időt. Nem vett tudomást a betegségéről, soha nem panaszkodott, főzött, sütött, kapált a kertben, derűsen elbeszélgetett a szomszédokkal, kiült a gyönyörűszép virágos udvarára élvezte a napocskát a madárcsicsergést... Aztán tavaly combnyaktörése lett és Én már tudtam, hogy ott Ő feladta, már nem akart meggyógyulni. Azt mondta eleget élt már annyi mindent látott, jót is -rosszat is, szeretne végleg megpihenni, Pár hónapnyi ágyban fekvés után, egy keddi napon végleg elment Tőlünk...

Értékelés: Nincs
Almamánia's picture

Megsimogattad a lelkem!

Drága Vali!


...könnyeket csalt szemembe ez a szívszorító, de csodaszép történet!
Kórházban töltött fél évem során rengeteg beteg fiatalt láttam, reményvesztett, lelkük betegsége miatt saját testüket sanyargató, önsértő ifjú emberkéket. Tizenéveseket, akik annyit, de annyit szenvedtek, hogy élni sem akartak már...
Hiányzott az életükből a SZERETET!


Mi, itt, antalvalisok, nemcsak azért a sok jóért "járunk" ide, amit Tőletek, általatok kapunk Vali, és Drága Tanácsadónőink! Azért a sok-sok figyelemért, szeretetért és gondoskodásért is, amit Tőletek, és egymástól kapunk! Ebben áll az egész lényege, ez az, amiért ennyien vagyunk már, ez az, amiért egyre többen leszünk! clap2.gif


Nekem új reményt és hitet adtatok, új élet kapujában vártatok, s a segítségetekkel beléphettem rajta: egy szebb, tisztább, boldogabb, egészségesebb világba! Megtanultam újra az életemet szeretni!


KÖSZÖNÖM!!! heartbeat.gifheartbeat.gifheartbeat.gif


Áldás kísérjen Mindannyiunkat, mindenkor! angelic.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)
diva's picture

Mammográfia

Komolyan kérdezem: menjek vagy ne menjek mammográfiai vizsgálatra? Tavaly kihagytam, most újra hívtak. Mit tanácsoltok? Előre is köszönöm: Díva

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Én nem járok!

De ezt mindenkinek magának kell eldöntenie!

Véleményem szerint a rákot nem rákszűréssel lehet megelőzni, hanem életformával!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

bionom lámpás vizsgálat SOS

Szia Vali,

 

ez a lámpás vizsgálat mennyire pontos? 38 éves vagyok, tavaly, gondoltam elmegyek vizsgálatra. Az orvos azt mondta, hogy kell a mamm és az uh is, mert kiegészítik egymást. Ez nekem nem tetszett, mert a mammról sok rosszat olvastam. Úgy gondoltam kibírom. De a vizsgálat utána úgy döntöttem, hogy többet nem fogok menni, FÁJt. Nagyon mirigyes volt a mellem mindig, 1 évig szoptattam, a szoptatás után még 16 hónappal mindig jön tej. Mindenki azt mondja, ez másnál is így van. A gondom az, hogy amelyikből jön a tej ott csomókat fedeztem föl. Én úgy gondolom az a tejtől van, de nem lesz ott baj belőle, mi van ha mégsem a tej maradt ott és hasonló kérdések vannak a fejemben. Ez a lámpás dolog érdeklene, DE a pontossága is fontos!! Tud-e differenciálni a lámpa, az orvos: ciszta, tej....vagy nagy baj?

3500Ft? Ez számomra elég komolytalan összeg. Remélem a módszer nem komolytalan!!! A neten mellvizsgálatok 8-10 ezernél kezdődnek. Köszi!

Értékelés: Nincs

Lámpás mellvizsgálat

A lámpás mellvizsgálat teljesen átvilágítja a mellszövetet, a doktornő alaposan megnézi és el fog látni hasznos tanácsokkal. Én már voltam nála, szívből ajánlom!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Sziasztok! Megint egy lesújtó

hír. sad_smile.gif Hol tudnak segítségre találni a rákban szenvedő emberek? Van egy rákos ismerősöm, nagyon fiatal, négy pici gyereke van. sad_smile.gifcry_smile.gif

Értékelés: Nincs
dorka12345's picture

Itt: antalvali.com

Itt: antalvali.com

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Seres Tünde's picture

Rákkutató orvos

dr Ládi Szabolcsot keresd fel. A tanácsadódtól kérhetsz segítséget telefon és cím ügyben.

Értékelés: Nincs
bayerlekinga's picture

Egyetértek

Nagyon egyetértek az utolsó mondattal ez az egésznek a lényege és szerintem úgy általában az orvoslással kapcsolatosan is. clap2.gif

Értékelés: Nincs

a rákgyógyszerek hatékonysági mutatói

A Tamoxifen nevű, népszerű mellrák-gyógyszer hatékonyságát például úgy hirdetik, hogy 49%-ban képes megelőzni a rák kiújulását. Szóval ez azt jelenti,hogy majdnem 50% ban igen és 50% ban nem hatásos ! Az egyszerű ember erre azt mondaná, hogy vagy-vagyse !!! no.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel