A gluténérzékenység gyógyítható!

Itt az élő bizonyíték, hogy nem hiába feszegeti a témát Antal Vali sem a három részes cikksorozatában:

Az orvostudomány mai állása szerint a gluténintolerancia egy olyan életre szóló betegség, amelynek sem az okát, sem a gyógyítását nem ismeri az orvostudomány. Holott számtalan élő példa bizonyítja, ennek az ellenkezőjét, hogy a kialakulásának az okai is egyértelműek, és nem csak megelőzhető, hanem gyógyítható is!

Hatvani Galina - akinek előadása már a Bionom Fesztiválon is hatalmas népszerűségnek örvendett - ezúttal a másképp tudás csatornáján beszél bővebben a témáról.

Forrás: 
http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=54882f1ba
4.636365
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (11 votes)

Hozzászólások

Folyamatos felső légúti megbetegedés

Sziasztok, a 12 éves lányom gyerekkora óta nagyon hajlamos a felső légúti megbetegedésekre, szinte havonta elkap valamit. Ezek könnyű lefolyásúak, nincs láz, de állandó tüsszögés, torokfájás, orrfolyás és köhögés jellemzi. Az idén télen egy-két hét kihagyással szinte folyamatos a dolog. Már kipróbáltunk mindet (C-vitamin, Béres-csepp, echinacea, orrmosás stb), de nem igazán adnak tartós megoldást. Szeretném egy kicsit az immunrendszerét felerősíteni- erre javasoljátok a la pacho teát, ha igen, ebben az életkorban milyen adagolásban és mennyi ideig?

Köszönöm előre is! Kóti Ildikó

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Mi állhat az állandó felsőlégúti betegségek hátterében?

Szia Ildikó!

Nem véletlen mozgattam át az írásod a fenti cikkhez, ugyanis a gyakori felsőlégúti panaszok hátterében nagyon gyakran élelmiszerintolerancia áll. Ez még annyira gyerekcipőben jár, hogy maguk az orvosok sem gondolnak erre, és éppen ezért szinte hiába kezelik a látszólagos tüneteket (megfázás, orrfolyás, torokgyulladás stb.), azok újra és újra visszatérnek. Az élemiszerintolerancia és az élelmiszerallergia nem ugyanaz! Az élelmiszerintolerancia  Food detective teszttel már otthoni körülmények között is kimutatható. Érdemes lenne minél előbb elvégezni a lányodnál.

Korábban írtunk egy nagyon részletes összefoglalót az élelmiszerintolerancia kialakulásáról, folyamatáról és kezéléséről, ezt bemásolom ide neked.

"A Bionom Fesztiválon Hatvani Galina (hosszú évek óta dolgozik ezen a területen) előadásából megtudhatta a nagyérdemű, hogy bizony nagyon sok tünet mögött élelmiszerintolerancia áll. Az élelmiszerintoleranciát nem tudják kimutatni az orvosok, de az intolerancia nagyon sok tünetet képes produkálni, mint például:

 • fogyás és hízás
 • fáradékonyság
 • gyulladás
 • ízületi problémák
 • bőrproblémák (ekcéma, akne, pattanás)
 • emésztési problémák (puffadás, székrekedés, hasmenés, gázosodás, hasfájás, hányinger, chron betegség, IBS, IBD,)
 • nőgyógyászati panaszok
 • légszőszervi panaszok (köhögés, orrfolyás, arc-, és homloküreg gyulladás)
 • idegrendszeri, pszichológiai tünetek (migrénes fejfájás, álmatlanság, szorongás, depresszió ).

Éppen ezért szorgalmazta Galina, hogy minél előbb kerüljön be hozzánk a Food Detective teszt, mert ennek a segítségével számos rejtett érzékenységre fény deríthető. Sajnos, nagyon sok esetben itt van a kutya elásva. Ugyanis a rejtett élelmiszerintolerancia ilyen másodlagos tüneteket (lásd fent) produkál, és nem is sejtik, hogy ez áll a háttérben. 

Ételintoleranciáról akkor beszélünk, amikor a szervezetünk egy élelmiszert nem tud maradéktalanul megemészteni, lebontani. Elsősorban az ételfehérjék a veszélyesek (glutén és tejfehérje (kazein)). Az állandó irritációnak köszönhetően a bél egyes szakaszairól "ledörzsölődnek" a bélbolyhok - ennek köszönhetően egyre inkább gyengül a felszívódás -, ami jelentős vitamin-, ásványi anyag-, és nyomelem hiányhoz vezethet. A mikro-, és makroelemek nem tudnak felszívódni, így jönnek a tünetek: fáradság, koncentráció zavar, bőrproblémák, hajhullás, fejfájás és sok esetben fogyás. 

Normális esetben az emésztés folyamán lebontódik a fehérje aminosavakra, és a felszívódás során, a véráram útján eljutnak a szervekhez, sejtekhez.

A  bél fala egy rácsos szerkezet. Ha gyulladásban van a bélnyálkahártya, majd jönnek a megemésztetlen fehérjék (glutén: gliadin és glutenin, kazein), odatapadnak a bélfalhoz, mert ki akarnak jutni a bélből -> kitágítják a pórusokat (szitaszerű bélfal) -> kialakul a szivárgó bélszindróma.

Ezen a lyukas bélfalon keresztül kikerülnek az emésztetlen fehérjék a vérbe. A szervezet észreveszi, hogy nem odavaló fehérje kering a vérben, ezért immunválasz reakciót fog adni, ugyanis ezek a félig emésztett fehérjék antigénként viselkednek.

Erre küld immunválaszként, olyan immunsejteket, mint a G típusú immun-gamma globulinok (IgG). Antitest jellege van. Antitest és antigén komplexet hoz létre, és ez ott kering a vérben.

Egy normális emésztő-, és immunrendszerrel rendelkező szervezet, úgy védekezik ez ellen az immunkomplex ellen, hogy a fehérvérsejteket odaküldi, ezek bekebelezik, megemésztik, és a májon keresztül kivezetik.

Viszont, ahol már ilyen problémák jelentkeznek, ott már se az immunrendszer, se a máj nem működik megfelelően.

Mi történik ekkor?

Ezek az immunkomplexek felhalmozódnak a vérben, és attól függ, hogy a véráram hova szállítja el, ott fognak felhalmozódni és ott okoznak gyulladást.

 • ha az ízületben-> ízületi gyulladás
 • ha az idegrendszerben -> idegrendszeri problémák, migrénes fejfájás
 • ha a bőrben -> akne, pattanás, kiütések, ekcéma stb. 
Ez egy körfolyamat, aminek sok-sok apró mozzanata van. 
Tehát első körben jó lenne, kideríteni, hogy nálad fenn áll-e a szivárgó bélszindróma, és van -e valamilyen élelmiszer intoleranciád. A teszt segítségével kb. 1 óra alatt kiderül.
A gyógyulás menete:
 1. Diéta, azaz a intoleranciát okozó élelmiszert kerüljük el egy ideig. A probléma súlyosságától függően ez 2-6 hónapot is igénybe vehet. A méregtelenítő kúra beiktatásával ez a folyamat gyorsítható.
 2. Megszüntetni a szivárgó bélszindrómát, befoltozni a bélfalat: bélnyálkahártya hámosítókat kell szedni (Ginger ForceEmésztést segítő tinktúra,Gyömbér Tinkúra)
 3. Szinbiotikumok szedése (EmócióImsyser, fermentpatronméz almarosttal)
 4. Bélgyulladás csökkentése (ZyflamendManjuKörömvirág teaKörömvirág tinktúra)
 5. Emésztőenzimek szedése (Trópusi enzimkoktélEnzymixRaw Enzymes WomenRaw Enzymes MenCsírák)
 6. Vitaminok, ásványi anyagok pótlása (Every Woman/ManPerfect PrenatalNC Iron Food,Nyírfanedv.) Itt előnyt élveznek a kettősen fermentált étrendkiegészítők, mivel a fermentációnak köszönhetően jobban tudnak hasznosulni.
 7. Májméregtelenítés és májregenerálás (HuminiqumMéz-koktél, Szűzbogáncsos méz,Halpástétom kúra,  Canadian Essence teaGoji)
 8. Nehézfémek eltávolítása (Koriander csepp+algák vagy Huminiqum)
 9. Stressz kezelése (Móksha cseppRhodiola ForceCitromfű tinktúraLevendula tinktúraCitromfű teaGondűző-vidító tinktúraTriomed Alfa és Delfin Egészség Medál,Triomed Vital készülék stresszkezelő program)
 10. Az immunrendszer erősítése és támogatása (Huminqum, Immun Assist 247Bioconnect,Immun ElixírManó Manna Elixír, Manju, CordycepsGanoUltra)
 11. Önfegyelem

Kiegészítésképpen ajánlom figyelmedbe ezt a 3 cikket:

http://eletmodszer.com/allergia-1-etelintolerancia-etelallergia-kontaktallergia.html

http://eletmodszer.com/allergia-2-glutenintolerancia-betegseg-vagy-sem.html

http://eletmodszer.com/allergia-valoban-akkora-mumus-a-gluten-mennyire-kell-felni-tole.html

Hatvani Galina itt is beszél erről.

Mindennemű bélprobléma, bélgyulladás esetén nagy segítséget nyújthat a Triomed Milliméteres Hullámterápia. A Vital készülékhez tartozik egy komplett dvd-nyi receptúra, amely emésztőrendszeri gyulladásokra is ad kúraleírást (nagyon hatásos, tapasztalatból mondom!). A Triomed Egészség Medálok közül a VITA medál kifejezetten bélproblémák esetén nyújt segítséget. Helyileg alkalmazható illetve információs víz is készíthető a segítségével.

Nagyon lényeges a stressz kezelése, ugyanis az emésztőrendszeri problémák hátterében szinte mindig fülöncsíphető a kezeletlen stressz! Ha stresszesek vagyunk, akkor az emésztés már eleve zavart szendved. 

Az alap tehát a diéta/étkezés betartása lenne. Én azt javaslom, hogy egy ideig iktasd ki a glutént-, és az állati tejtermék tartalmú ételeket. A Boszorkánykonyhában találsz sok ötletet. Ez a diéta útmutató a bionom táplálkozást is magában foglalja, erre kellene törekedni."

A fenti összefoglalóban találsz útmutatót az immunrendszer erősítéséhez is. A la pacho teát fogyaszthatják gyerekek is, nagyon jó az élettani hatása, de mindenképp derítsétek ki mi állhat ennek az állandó megfázásnak a hátterében. Komáromy doktornő is segíthet ebben egy biorezonanciás vizsgálattal.

Bízom benne, hogy mihamarabb fény derül a probléma okára!

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm a gyors választ!

Köszönön a gyors választ, most feladtad nekem a leckét, van min gondolkodni..

Értékelés: Nincs

Tipikusan tejfehérje allergia

Szia Pave és akik még hasonló tünetekkel küzküdnek,

Felső légúti tüneteket tipikusan a tejfehérje allergia okoz. Rengeteg gyereknek veszik ki manapság az orrmanduláját, sajnos az orvosoknak ez az egyetlen megoldásuk erre. Amitől persze a közvetlen tünetek megszűnnek, de a probléma ugyanúgy megmarad. Sokat olvastam erről, többek között azt is, hogy 3 csoportja van: egyiket kimutatják, a másikat nem, a harmadikat vagy ki lehet mutatani vagy nem. Tehát semmit nem jelent az sem, hogy a vérvétel mit mutat. Ki kell próbálni, több hétre el kell hagyni mindenféle tejszármazékot és kb. 2 hét után már látszik az első eredmény. Sajnos sok a felelőtlen szülő. Vagyis inkább kényelmeseknek nevezném őket. A diéta macerás. Ha ismerőseimnek mondom, hogy mi az oka azoknak a tüneteknek, amiket naponta mesél a gyerekéről, inkább homokba dugja a fejét. Mert persze az ő gyereke nem iszik közvetlenül tejet... de eszik tejes fagyit, sütit, tejcsokit (a tejpornál nincs rosszabb) és egyéb őrültségeket. De tenni egyik sem akar semmit. Szegény gyerekek. A bölcsiben is láttam a tüneteket: a legtöbbnek állandóan nyitva van a szája. Nem is csoda, hiszen hetente 10-szer (!) kapnak tejet, plusz ami még az ételbe kerül (sajt, tejföl... stb) és még amit otthon is isznak/esznek. Ez valami iszonyat mennyiség! Ha elmész a boltba, szinte mindenben van tej és tejpor. A lényeg, hogy SEMMI tejeset ne egyen. És javaslom a szülőknek is. Nálam is akkor derült ki, hogy ez volt az oka minden bajomnak 20 éve (pattanások, reflux, fejfájás). Sokkal jobban érzem magam tej nélkül :)

Értékelés: Nincs

Stresszkezelés

Szervusztok! 

Érdeklődve hallgattam Galina előadását, és lenyűgözött. Csodálatos amit ő művel és ahogy érti az emberek problémáit! 

A stresszkezeléssel kapcsolatban szeretném kérdezni, van-e olyan könyv, amiből tanulhatunk, hogyan tudjuk jól kezelni a problémás helyzeteket? Tehát, olyat keresek, amiből én is meg tudnám tanulni pl: jóga könyv, de csak a stresszre fókuszálva, mert jóga könyvünk van. 

Zsuzsa

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Stresszkezelésre tudatos figyelem!

Szia Susanna, szerintem a stressz legjobb ellenszere a tudatos figyelem, mikor tudom, hogy nem az adott szituációval van probléma, hanem a múltból eredően bennem indul be olyan érzelem, ezáltal gondolat, és testérzet, ami arra késztet, hogy automatikusan reagáljak a történtekre. Nekem ebben nagy segítségemre van már évek óta egy új látásmód, amit a Csendo által tapasztalhattam meg, érdemes beszerezned a könyvet, és elmenned Ilike előadására, mert csodás ez az új szemléletmód, amit átad a hallgatóinak!

Egy másik könyvet is szívből ajánlok Neked, A Megértés Táblázata végigkalauzol azokon a lelkiállapotokon, amik irányítják az életünket, és segít felismerni és "kezelni" őket. A Bionomban beszélgetős klubestek is vannak, 2 hét múlva személyesen is meg tudod tapasztalni Elődék energiáit, ha módodban áll, gyere el, szeretettel várunk! 

A Shang-gung mozgásformát is érdemes elsajátítanod, én nagyon szeretem érezni, ahogy beiindítja az energiáimat, péntekenként Niki segítségével megtapasztalhatod áldásos hatását!

Biztos vannak még ötletek, bevált módszerek, kedves Olvasók, Ti is írjátok meg, Nektek milyen stresszkezelő technikák váltak be! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel