A fogamzásgátlók szedése növeli a trombózis kockázatát

A nem kívánt terhesség elkerülésének egyre szélesebb körben használt módja a fogamzásgátló tabletták szedése. A készítmények alkalmazása azonban nem csak a különböző nemi úton terjedő fertőzések ellen nem nyújt védelmet, de nagymértékben növeli a trombózis kialakulásának kockázatát is. 
 

Végzetes mellékhatás
Szakértők becslései szerint ma Magyarországon közel 1 millió fogamzáskorban lévő nő használ hosszabb-rövidebb ideig fogamzásgátló tablettákat. A készítmények mesterséges hormonok segítségével akadályozzák meg a peteérést, illetve a fogantatást. A tabletták szedésével kapcsolatban a leggyakrabban felmerülő félelmek az olyan kellemetlen mellékhatásokhoz kapcsolódnak, mint a túlzott szőrnövekedés, vagy túlsúly jelentkezése. A fogamzásgátló készítmények egyik kevésbé ismert, azonban annál súlyosabb mellékhatása, hogy nagymértékben növelik a trombózis kialakulásának kockázatát.-hívja fel a figyelmet dr. Király Viktória véralvadás-specialista.

Trombózisról akkor beszélünk, ha valahol az érrendszerben, leggyakrabban az alsó végtag vénáiban vérrög (thrombus) képződik. Az így kialakult vérrögöt ezután a véráram magával sodorhatja egészen addig, amíg egy nála kisebb érszakaszhoz nem érkezik, ahol megakad. A vérkeringéstől így elzárt területen szövetelhalás jöhet létre. Ezt a jelenséget nevezzük embóliának. A vénákból tovasodródott vérrög a tüdő artériáiban akadhat el méretétől függően kisebb-nagyobb eret elzárva, kialakítva ezzel a rettegett tüdőembóliát.

A véralvadás folyamata
A véralvadás bonyolult, összetett folyamat. Ahhoz, hogy könnyebben megértsük, nézzünk egy hétköznapi esetet. Mi történik, ha megvágjuk a kezünket? A vágás helyén az érfal sérül, a véralvadási folyamat feladata helyreállítani ezt a sérülést. A vérnek folyékonynak kell maradnia úgy, hogy a vérzés megállítására a sebet elzáró alvadék jöjjön létre, de az ne zárja el az egész eret, mellette a véráramlás folyamatos maradjon. A véralvadási rendszert a vér megalvasztásának, az alvadási folyamatok gátlásának és a keletkezett vérrögök feloldásának finoman szabályozott egyensúlya jellemzi. Ha a rendszer bármely résztvevője szerzetten vagy öröklötten sérül, kórosan működik, trombózis vagy vérzékenység alakul ki.

Genetikai hajlam
A Leiden mutáció genetikai eredetű véralvadási zavar, mely örökölhető és örökíthető. A mutáció jelenléte esetén a vér alvadásában fontos szerepet játszó V. alvadási fehérje nem tud inaktiválódni, ezáltal a véralvadás finoman szabályozott rendszere az alvadás irányába tolódik el, fokozott véralvadási, vérrögképződési hajlam jelentkezik.

A mutáció jelen lehet heterozygota (csak az egyik szülőtől kapott kromoszómán van) vagy homozygota (mindkét szülőtől kapott kromoszómán van) formában. Ez utóbbi ritkább, de nagyobb trombózis kockázatot jelent.

A fogamzásgátló tabletta, mint pluszban a szervezetbe juttatott hormon, a véralvadási rendszert a fokozott alvadékonyság irányába tolja el.

Egészséges, hormonális fogamzásgátló tablettát szedő fiatal nőkben a vénás trombózis előfordulási gyakorisága 4-6x-osára növekszik a szedett tabletta összetételétől függően. Akik hordozzák a Leiden mutációt még 8x-os kockázatnak vannak kitéve. Aki tehát fogamzásgátlót szed és Leiden mutációja is van, akár 50x-es trombózis kockázatnak van kitéve. Leiden mutáció esetén a trombózis kialakulásának kockázata tovább nő, amennyiben a beteg 35 év feletti, fogamzásgátló tablettát szed, magas a vérnyomása és erősen dohányzik.

Vizsgálattal kimutatható
A beteg hosszú ideig tünetmentes, így az elváltozás felismerése a legtöbb esetben a már lezajlott trombózisos, embóliás tünetek kivizsgálása során történik. A fokozott vérrögképződési hajlam speciális laboratóriumi vizsgálatokkal kimutatható és véralvadásgátló készítményekkel kezelhető. Célszerű ezért még a fogamzásgátló tabletta felírását megelőzően felhívni a szakorvos figyelmét arra, ha a családban, vérrokonok között, korábban előfordult trombózis. A fentieken kívül, életkortól függetlenül is hajlamosító tényező még az elhízás, visszerek, felületes vénagyulladások, korábbi trombózisok is. Ilyen esetekben a szakorvos javasolhatja a vizsgálat elvégzését annak érdekében, hogy a fogamzásgátló tablettát biztonsággal alkalmazhassuk.

Prima Medica Érközpont

www.erkozpont.hu
(Forrás: gondola.hu)

0
Értékelés: Nincs

Hozzászólások

Leiden, heterozigota mutáció

Sziasztok!

Segitseget szeretnek kerni. 5 hetes terhes vagyok es leiden, vagy heterozigota mutaciom van. Ezt a terhesvitamint kezdtem el szedni, es csak most figyeltem fel ra, hogy tartalmaz K vitamint. Ez mennyire jelent gondot ebben az esetben? Van mas alternativa? Hn injekciot meg nem kaptam, de elvileg hamarosan. Addig van valami otletetek 'verhigitas' termeszetes formajara? (Gyogygomba? iR-esem is van) Koszi szepen, Barni

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Heterozigota mutáció és a kismama vitamin

Szerintem a  Perfect Prenatal a legjobb természetes vitaminkészítmény  kismamáknak. Kizárólag természetes formában tartalmaz K vitamint, ezért szerintem nem okoz gondot, de a vérhigító injekció hatását esetleg befolyásolhatja, ezért mndenképpen beszéld meg az orvosoddal. Természetes vérhigító hatása van pl. a Zöldkagylónak, Krill olajnak, Halolajnak, Halpástétomnak, Búzacsíra olajnak éa a Cordycepsnek is

Az inzulinrezisztenciáddal kapcsolatban pedig kérlek, olvasd el A cukorbetegség és az inzulinrezisztencia - Életmód és Étrend cukorbetegeknek című cikkünket.

Értékelés: Nincs

Leiden mutáció

Sziasztok! Nem tudom hová írjam a kérdésem, itt szó esett a Leiden mutációról, hát itt próbálkozom. Már írtam a bionomra is, de lehet nem ment el az írásom. Kérlek adjatok tanácsot. Leiden heterozigóta vagyok, pár éve derült ki egy vérvételnél. Nem szedek rá semmit, és problémám sem volt/van vele. Izületeimre szeretném szedni a New Chapter Bone strength- et, már meg is rendeltem. A benne lévő K vitamin véleményetek szerint okozhat problémát? Köszönöm, Olajbogyo

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Leiden mutáció és a Bone strenght

Megkérdeztem szakértőnket, és leiden mutáció esetén is szedhető az NC Bone Strenght készítménye.

Milyen jellegű ízületi problémáid vannak? Fájdalom? Kopás?

Értékelés: Nincs

fogamzásgátlás - kisdózisú hormonális szer (?)

SZiasztok,

Most olvastam: "Minden gyűrű két női nemi hormont tartalmaz kis mennyiségben, az etonogesztrelt és az etinilösztradiolt. A gyűrű lassan a vérkeringésbe juttatja ezeket a hormonokat. A felszabaduló hormonok kis mennyiségének köszönhetően a xxxx kisdózisú hormonális fogamzásgátlónak tekintik. " Ez ugyanolyan káros mint a tablettás vagy van különbség közöttük? Ismerőseim körében többen alternativának tekintik bogyó helyett (pontosabban: az orvos szerint ez "modernebb")

Értékelés: Nincs

Fogamzásgátló gyűrű kétszeresen is káros

Fogamzásgátló gyűrű nem csak a műhormonok miatt káros, hanem mert állandó nyomásnak teszi ki a hüvely falát. Igaz ez minden hüvelybe helyezett eszközre, pl:gésa golyók, inkotinenciára való hüvelyi kütyük,még a tampon, intimtölcsér is!! Ha valakit érdekel a téma, olvassa el itt az Intimtorna cikket és jelentkezzen be egy tanfolyamra. Nem fogja megbánni yes.gif a magzati létünktől kezdve a menopauzáig minden nőiességgel kapcsolatos problémáról, élethelyzetről hallhatsz és kaphatsz segítséget.

Értékelés: Nincs

Nuvaring gyűrű

Gondolom erről van szó. Modernebb, persze. Kevesebb hormont is tartalmaz és kényelmesebb is. De a műhormon az műhormon. Ugyanúgy működik, mint a gyógyszer.

Szerintem felejstd el. Mellesleg én ezt tettem le. De ugyanúgy hormonális fogamzásgátlónak tekintettem, mint a bogyót. Tehát, amikor a hozzászólásokat és a cikkeket olvastam a gyógyszerről, teljes mértékben magamra vettem az infókat. Tudtam, hogy ugyanazzal tömöm magam, csak máshogy.

Nézzünk egy szemléletes példát. Van egy adott kupac ló[email protected] tetején egy kocka cukormentes bio étcsokival. Mellete egy feleakkora kupac, szintén egy kocka csokival. Szimpatikusabb a második? teeth_smile.gif Ugye hogy nem. Hiszem ehetünk csokit magában is (mértékkel angel_smile.gif) Vigyázz magadra, ne bolygasd a rendszert... Mű.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Hatás-mellékhatás

Sziasztok!

Azt hiszem ez a vita egészen addig meddő marad, amíg az nincs tisztázva, h ki mit is ért a hatáson, ill. mellékhatáson. Ugyanis figyelmesen végigolvasva a hozzászólásokat, számomra úgy tűnik, h minden Hozzászóló mást ért ezek alatt a fogalmak alatt... de persze lehet, h csak én látom így :?

Szép napot grid

Értékelés: Nincs

szerintem...

"Hát ja, és ami a legborzasztóbb, hogy a Marsra nem fog kelleni 7 milliárd ember, ergo - ki kell valahogy irtani őket, sajnos tudom drasztikusan hangzik, de ez van..... vagy pedig meddővé kell tenni a jónépet, hogy ne szaporodjunk." Az, hogy ma milliárd számra lepjük el a bolygót, éppen ennek a sajátságos életszemléletnek köszönhető, részint a materialista szemléletű akadémikus orvostudomány a "lelkiismereti" jóléti álambéli szociális ellátásba szublimált állapotának. Tényszerű, hogy 2000évvel ezelött a gyermekhalandóság, az átlagéletkor sokkal rosszabb volt, mint a ma megszokott. Ma mindazok akiket gyógyszerek, gépek tartanak életben (vagy ha nem is életben de lényegesen jobb életminőségben) - mert más, "természetes anyagok" nem képesek - nem volna helye köztünk, vagy nem ilyen formában. Nem vitatom a gyógyszerlobbi létét, sőt! Azt sem, hogy a gazdasági oligarchiák ténykedései nekünk átlag embereknek kedvezne, de mégis használjuk "melléktermékeit" mindennap! Nem lennénk következetesek magunkal és az életfelfogásunkkal szemben, ha ezt nem vitatnánk.

"A természet mellékhatások nélkül alkotott meg mindent. A mellékhatásokat az ember találta fel! Miért kell nekünk elfogadni a mellékhatásokat? Miért törődünk bele? És miért nem vesszük már végre komolyan azt a betegtájékoztatót!!!" Ezt hogyan kell értelmezni? Ami mesterséges annak vannak mellékhatásai, ami természetes annak csak hatásai vannak? Vegyük példaként az alkoholt: Az alkohol egy természetes erjedés eredménye, a természet törvénye szerint. Ma az alkoholizmus (szociális vonatkozása mellett) az egyik legpusztítóbb népbetegség, amely halálos. (az hogy ennek is gazdasági és szociális háttértára van tény, de a "természet mellékhatásán" aligha változtat). Ez esetben az alkohol hatása vagy mellékhatása a májgyulladás, alkoholos cirrózis, esetleg halál? Vagy esetleg a természetes erejedésű házi gugolós nem okoz krónikus májelégtelenséget, csak a vegyi-bolti? :)

Ez egy ördögi kőr... genetikai satnyaságunk oka az a világ, ami egyben egy hosszabb és komfortosabb életet biztosítja; ezt vitatni lehet, de aligha érdemes!

(mégmielött céltáblává változtatnám magam, nem a fórum harmóniájának a megbontása volt a cél!)

Értékelés: Nincs

Babaolaj elemzés kérése

sziasztok most kaptam ezt a babyd.. babaolajat légszives nézzétek meg hogy használható e nagyon köszönöm heliantus annus seed oil cetearyl isononanoate prunus amygdalus dulcis oil simmondsia chinensis oil caprilic tiglicerid camomila recutita flower extrakt bisabolol calendula officinalis flower extrakt tocopheril acetate tocopherol hidrogenated palm glicerides citrate parfüm köszönöm

Értékelés: Nincs

Hosszú távú mellékhatás?

 

Lehet, hogy a kérdésem nagyon dilettánsan hangzik (de nem vagyok sem orvos, sem biologus,sem kémikus), és ezen az oldalon is alig "egy hetes" de azért felteszem: Ha valaki hosszú ideig, mondjuk évekig szedett egy gyógyszert, majd abbahagyja, van még hatása egy alapos méregtelenítésnek, vagyis megtisztulhat a szervezete a gyógyszer szedéséből adódó méreghalomtól? Vagy már felesleges, mert a mellékhatások már beindították a maguk romboló folyamatait?

Értékelés: Nincs

Kingus és a gyógyszerek hosszútávú mellékhatásai

Ha csak a méregtelenítést nézzük, akkor nekem az a véleményem, hogy ha megfelelő természetes hatóanyagokkal méregtelenítesz, életmódot váltasz, nem juttatsz be több mérget a szervezetedbe, akkor a méreganyagok ki fognak ürülni a szervezetedből. Hogy ez mennyi idő, nem lehet megmondani, teljesen egyénfüggő, de ha mindent jól csinálsz tehát átfogóan kezeled a témát, akkor szépen fel lehet gyorsítani a folyamatot (lásd pl. 8-hetes).
Ha elváltozásokat is okoztak a mérgek a szervezetedben, akkor sok esetben a probléma megállítható, sőt az esetek nagy többségében vissza is fordítható, még akkor is, ha az orvos mondjuk azt mondja, hogy "ezzel a betegséggel már sajnos együtt kell élnie, kedves". Számtalan olyan eset van a közvetlen környezetemben, akik megfogadták a tanácsaimat és bár orvosilag örök életükben betegnek vannak titulálva, azaz papírjuk van róla, a probléma elszállt, mintha soha nem lett volna. Ehhez viszont valóban kell a gondolkodás,- és életmódváltás, mert ha ebből is meg abból is megengedünk egy kis bűnözést, nem garantált, hogy sikerül teljesen felépülnünk. Akarat, hit és kitartás kell, de én azt gondolom, megéri!

Szeretettel!

Berni

Értékelés: Nincs

Köszönet Berninek

Kedves Berni! Utólag is szeretném megköszönni számomra írt válaszodat a gyógyszerek hosszú távú mellékhatásával kapcsolatban feltett kérdésemre! És azért csak most teszem, mert amikor a válaszod érkezett, én három hétig nem fértem hozzá az internethez, és csak most bukkantam rá, és persze most rögvest alaposan, többször is elolvastam, és örülök, hogy van remény regular_smile.gif Szia, szép napot! Kingus

Értékelés: Nincs

"A természet mellékhatások nélkül alkotott meg minket" ???????

"A természet mellékhatások nélkül alkotott meg mindent. A mellékhatásokat az ember találta fel! "
Ez nem igaz, a gyógynövényeknek, ételeknek ugyanúgy vannak káros mellékhatásaik, sajnálom, ha kellemetlenséget okozok ezzel a megjegyzéssel :) a hangsúly itt is azon van, hogy ismerd ezeket, és edd/idd okosan.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

IGEN! A természet mellékhatások nélkül alkotott meg minket!

Én nem venném egy kalap alá a gyógyszerek mellékhatásait a gyógynövények és az ételek "mellékhatásaival"!
Egy gyógyszernek minden esetben van mellékhatása, ha viszont túladagolod, akkor belehalsz. Lásd, egy öngyilkosjelölt nagyon ritkán választja azt a módszert, hogy együltő helyében halálrazabálja magát, vagy esetleg olyan mennyiségű kakukkfűteát iszik meg, hogy belehal.
Tény és való, hogy bizonyos növényeknek a megszokott - azaz nem extrém - dózisban is van "mellékhatásuk", de ezt én inkább hatás-nak nevezném. Vegyük például a kutyabengekérget, amelynek teája bizony sebesfosást okoz. DE! Általában azok az emberek isszák, akiknek emésztési problémájuk, szorulásuk van, épp azért, hogy állítsa be a székletet normálisra. A megfelelő emésztésűeknél viszont hasmenést okoz, pont ezért kiváló alkotóeleme bizonyos bélméregtelenítő teakeverékeknek (lásd Puri-tea).
Vagy nézzük a karotinoid vegyületeket tartalmazó növényeket, amelyek túladagolása hatására bebarnulhat vagy besárgulhat a bőr, de nem betegedsz bele, és nem károsodik a szervezet!
Vagy itt van az egyébként kiváló gyógyászati hatásokkal bíró kígyóméreg, ami töményen halálos, de megfelelő higításban életeket menthet. De ez nem mellékhatás, hanem A HATÁS!
Az pedig, ha valakinek begörcsöl az epéje a paprikától vagy az uborkától, az nem az étel mellékhatása, hanem a szervezet deffektje - kvázi az epénk működése rossz, és nem a paprika. Az is logikus, hogy még a legegészségesebb ételek túlevésétől is felléphet rosszullét, ugyanis a szervezet jelez, hogy nem kér többet, elég!
Azok az ételek, amelyek allergiát váltanak ki, nem mellékhatásuk miatt váltják ki az allergiát, hanem a szervezet immunrendszere nem jó, és emiatt reagál rosszul bizonyos anyagokra. Én ezt sem mondanám mellékhatásnak.
Vagy talán a marihuána okozta "másállapotra" gondolsz? Szerintem az sem mellékhatás, hanem A HATÁS!
Bár lehet, hogy félreértettelek, ha igen, akkor légyszíves írd le konkrétabban, hogy mire gondoltál.

Értékelés: Nincs

ha te a hatásokat önkényesen kategorizálod

ha te a hatásokat önkényesen kategorizálod természetes anyag/vegyianyag szerint (lásd: hatás/mellékhatás), akkor nincs min tovább vitázni, mert ezzel nem lehet, bár a logikád eléggé ... önkényes, na. azt gondolom, hogy fontos lehetne, amit képviselsz, de most, hogy átnéztem, úgy látom, hogy a hangvétel következetlen, és tudománytalan (a sok tudományos szó még nem jelent ám tudományosságot:). meg azt is, hogy ez így nagyon hiteltelen. kár, mert fontos lenne. végülis a semminél lehet, hogy jobbl.

Értékelés: Nincs

Mellékhatások

Bocsánat, hogy beleszólok, de sztem lényeges különbség van a természetes anyagok és az ember által összetákolt gyógyszerek "mellékhatásai" között... Amiket hiába vizsgálgatnak évekig, súlyosan májrombolóak lehetnek, és többségük az is. Nem tudjuk teljes mértékben kiismerni ezek hatásmechanizmusát, összeakadását más gyógyszerekkel, valamint hosszútávú hatásukat az emberre és világunkra nézve. Az ember a természet része, tehát rá a természet anyagai hatnak igazán gyógyítóan, nem értem, miért kell ebbe is mint mindenbe belepiszkálni! A növények mint gyógyszerek a szervezetünkre nézve optimálisan vannak összerakva. Az ember tudása hol van a Jóistenéhez képest, hogy fogja magát és gyógyszereket kezd kitalálni, amivel gyakorlatilag kicsinálja saját magát?!?!?!
Ez az én látásmódom.

Üdvözlet:

Judit

Értékelés: Nincs

Mellékhatások - Névtelennek

Kedves Névtelen!

A gyógynövényekkel valóban az esetek egy részében érdemes óvatosan bánni, főleg belsőleg, de a nagyrészük bizonyos módon nem okozhat problémát (pl a körömvirág krémként). Itt, az oldalon leírt gyógynövényes receptek egyrészt nem légből kapottak, tehát nem olyan írta őket, akinek halovány ideája sincs a dologról, másrészt pedig ,,extrém'' terápiák itt nincsenek... Ami meg az ételek mellékhatását illeti (az egyszerűség kedvéért felejtsük ki az allergiás reakciókat, bár az egyéni érzékenység, nem mellékhatás, ha szigorúan vesszük a papírformát :) ), érdemes megnézni, milyen körülmények között vizsgálják egy-egy étel mérgező mivoltát. Tipikus példa a szója, ami a mai napig sok vitát kavar. A szója immunblokkoló hatását pl úgy vizsgálták, h rágcsálókat etettek több héten át KIZÁRÓLAG(!) szójával, majd megállapították, h súlyos immunhiányos állapot lépett fel náluk :? A számomra ez nem igazán meggyőző, hiszen nem életszerű körülmények között vizsgálták. Az azért - lássuk be - messze nem életszerű, h vki sok hónapon át (átszámítva a rágcsálók több heti életidejét arányosan) KIZÁRÓLAG egyvalamit egyen. És tudott is, h ez nem egészséges. Az már más kérdés, h más bajod lesz, ha kizárólag zöldborsót vagy abált szalonnát eszel egymagában hónapokon át... Összegezve: én még nem olvastam olyan kutatást, ami a vegyes, megfelelő mennyiségű étrend mellett mellékhatást mutatott volna ki bármely TERMÉSZETES, VEGYSZERMENTES étek esetében. Természetesen, mint kutató kíváncsi vagyok, úgyhogy ha tudnál küldeni nekem (vagy nekünk ide az oldalra) ilyen tanulmányt, szívesen venném :)

Szép napot grid

Értékelés: Nincs

nos igen, el kell fogadni,

nos igen, el kell fogadni, hogy a gyógyszereknek (esetleges) mellékhatásai vannak. számomra megdöbbentő volt, hogy valakinek 8 év gyógyszerszedés után újdonság, hogy trombózist kaphat tőle.

visszatérve a mellékhatásokra: az egyszerű antibiotikum kúrába igen kicsi az esélye, hogy belehalsz, sokkal nagyobb inkább a valószínűsége annak, hogy a tüszös mandulagyulladás szövődményeibe fogsz belehalni. és bizony hagyni elburjánzani egy ilyen betegségek SOKKAL egészségtelenebb mint antibiotikumot szedni rá :) de persze a te választásod, ha inkább úgy döntesz, hogy hagyod az antibiotikum kúrát, és megpróbálod magadtól legyőzni a fertőzést, hát lelked rajta. én azért biztos, hogy nem merném ezt megtenni.

főként azt nézve, ha még belehalni nem is fogsz (bár egy bakteriális tüdőgyulladásba is könnyen meg lehet), de a szövődmények miatt kórházba kerülsz, és ott aztán tényleg olyan gyógyszereket fogsz kapni, amik nagyon durvák.

tehát racionálisan nézve okosabb az elején beszedni az antibiotikumot, mint később ezt végigcsinálni.

persze csak akkor, és csak úgy kell ezeket használni, mikor szükség van rá. magyarországon egyáltalán nem kriminális a gyógyszerszedési kultúra, főképp, ha az usához hasonlítjuk, ami tényleg szörnyű.

ne értsetek félre, én nem vagyok az egészséges élet ellen, inkább azt gondolom, hogy racionálisan kell ezt is csinálni, nem ész nélkül.

a fogamzásgátlóról is ezt gondolom: ha valakinek nagyon kényelmetlen más, fizikai védekezés, esetleg idegenkedik tőle (pl óvszer), akkor szedje, de könyörgöm, olvassa el rendesen azt a tájékoztatót :)

én nagyon sokáig nem szedtem, aztán kipróbáltam pár hónapra, majd leálltam vele. nem volt semmi problémám vele egyébként, egyszerűen csak úgy éreztem, anélkül is meg tudom oldani. lehet hogy majd még fogom szedni, nem tudom.

mellesleg minden gyógyszernek van mellékhatása. ez az első mondat minden gyógyszerhez mellékelt tájékoztatón. számomra megdöbbentő, hogy sokan meglepődnek ezen. és igen; rossz dolog megenni a sok mérget, de néha nincs más választás, ha nem akarsz magadnak nagyobb bajt. viszont ennél véleményem szerint sokkal, de sokkal rosszabb a tájékozatlanság, a befolyásolhatóság, mindkét irányba. ha szedni akarsz egy gyógyszert, szedd be, de olvass utána. ha meg akarsz szabadulni minden vegyi úton előállított anyagtól (jelzem, a mézes-citromos limonádé is annak számít:), akkor szabadulj meg, de tájékozódj...

és még egyszer, összegezve: valóban árthatnak a gyógyszerek, de ha nem kezelsz ki egy betegséget, az a legtöbb alkalommal sokkal veszélyesebb. semmi sem tökéletes, na.

(mellesleg most vettem babylove krémet az imént, mert olvastam, hogy annak normális az összetétele, és már évek óta nem használok tusfürdőt, bár erről saját magam álltam le a saját józan eszemnek köszönhetően, csak hogy ne gondoljátok hogy ezt az egészet hülyeségnek tartom, mert nem. csak a kapkodást, tájékozatlanságot.)

Értékelés: Nincs

kinek a saját józan esze? :)

Kedves Névtelen, igazán örülök, ha Te annyira okos vagy, hogy tudod, hogy a gyógyszereknek van mellékhatása, sőt azt is, hogy hol kell keresni a betegtájékoztatót, mert én, szerencsétlen, tájékozatlan, kapkodó hülye legalább nyugodt lehetek, hogy van, aki megmondja nekem a frankót :) Na de félre a tréfát. Vagy mégsem? Becsatoljam felsőfokú végezettségeimet igazoló dokumentációt, illetve azt, hogy jobb napjaimon olvasni is tudok, hogy elhidd: a hozzászólásom nem arról szólt: hűdemennyire meglepett engem az a trombózis; csalás, ámítás, hogy fordulhatott elő ilyen?! Szerettem volna érzékeltetni: a gyógyszerbiznisz annyira jól működik, hogy elhisszük egyáltalán azt a szót, hogy "gyógy"szer (ezt nem a tablettára, hanem már a véralvadásos sztorira írom). Abszolút nem vesszük komolyan, hogy az életünkkel játszunk, amikor ezekkel a pirulákkal zsonglőrködünk (eeben viszont már keményen benne van a tabletta is). Könyörgöm: az a "mellékhatás" az életed!!! Sikerült zseniálisan betáplálni (eseted legalábbis számomra ezt igazolja) a sztereotípiákat, előítéleteket, stb., hogy vannak "ilyen félművelt suttyók, akik annyira ostobák, hogy a nagy sötétségben kapálózás közepette még az olyan evidenciákat sem veszik észre, mint betegtájékoztató". Nagyon jól működik a módszer, hogy a mindentudó (?) orvostudomány flegma legyintéssel intézi el az ilyen magamfajta "tájékozatlan, kapkodó" hülyéket, akik tulajdonképpen mást sem tesznek ostobaságukban, mint magukon kívül keresik a hibát. Ezzel ellentétben azt gondolom, legalább egy kakaslépéssel előtted vagyok és még mindig azért beszélek ilyen ostoba képekben, mert a tapasztalat az, hogy ezek ütnek lyukat könnyebben a processzoron :) Egyébként az orvostudományoddal ellenében van egy rossz hírem: nekünk nem a kisebb és a nagyobb rossz közül kell választanunk (lásd: inkább beszedni az elején az antibiotikumot, mint szövődmények, stb.), hanem a jó és a rossz közül. Az a baj szerintem az egész "konzervatív" rendszerrel: tök jól elvan azzal, hogy a következményeket kezeli az okok helyett. A tüszős mandulagyulladás megszüntetésével kapcsolatban nem az a kérdés, hogy mivel tudom hirtelen elfojtani a tüszős mandulagyulladást, hanem hogy mitől lett tüszős mandulagyulladásom. Azt pedig legalábbis kikérem magamnak, hogy "jobb néha megenni a sok mérget, mert következmények...". Amit a gyógyszerbiznisz csinál, az egy mókuskerék, egy olyan mókuskerék, melyből egyre nehezebb kiszállni. Ha pedig azt mondod: a sértettség beszél belőlem: hát lehet. Kívánom, hogy te is juss el legalább a dacig, a dühig, mert az az, ami utána átformálódik, letisztul.

Értékelés: Nincs

Tájékozatlanság, kapkodás - Névtelennek

Kedves Névtelen!

Nekem erősen az az érzésem, h ezen az oldalon nyitott kapukat döngetsz. Ha csak Vali bemutatkozó írását figyelmesen elolvassa az ember a címlapon, abból már eleve kiderül, h itt éppen a tájékozódás/tájékoztatás a lényeg. Természetesen nem kell senkinek átesnie a ló túlsó oldalára csak azért, mert vannak emberek, akik tanulásuk/tudásuk eredményeként vígan kigyógyulnak gyógyszer nélkül a betegségekből, ha egyáltalán megkapják, viszont információk nélkül az ember nem tud felelős döntést hozni, és ezek az információk sokszor nem egyértelműen és nem könnyen megszerezhetőek. Aztán az információk birtokában, a helyzetnek megfelelően lehet dönteni, hogyan is tovább. Senkinek nem kell semmit megfogadni, betartani, semmire nem kell felesküdni, mindenki annyit és azt tart be az információkból, amennyit tud vagy akar. Ez nem vallás :) Egyszerűen csak vannak emberek, akik hajlandóak nyilvánosan megosztani azokat az infókat, amik lehetővé teszik, h a legtöbb esetben meg se kapják a betegségeket, de ha vmiért mégis megkapják, hogy lesznek túl rajta. Úgyhogy ha Te vagy bárki úgy érzi biztonságosnak a felépülését egy betegségből, ha beszedi az orvosi protokolban szereplő gyógyszert, akkor tegye :) Sokkal nagyobb az esélye, h meggyógyul a gyógyszer szedésével, mint ha betegen, a gyógyszer nem beszedése miatt retteg a szövődményektől. Ilyen értelemben a lélek az elsőszámú gyógyító!!! A döntésedet, h Te gyógyszerrel akarsz gyógyulni, véleményem szerint mindenki tiszteletben fogja tartani, még ha nem is ért vele egyet, és konkrétan tudom, h ebben az esetben is van segítség az oldalon, h hogy lehet csökkenteni pl. az antibiotikum mellékhatásait. Egyébiránt engedd meg, h megkülönböztessünk két dolgot: egy dolog, ha vki úgy dönt, nem szedi be a gyógyszert, és egy másik, ha nem kezeli a problémát. Attól, mert vki nem szedi be az orvosi protokolban előírt gyógyszereket, még nem jelenti azt, h kezeletlen marad a betegsége. Ez fontos, mert pl itt ezen az oldalon soha senkinek még nem mondták, h ne szedje a gyógyszerét + ne törődjön a problémájával, majdcsak elmúlik! Elhanyagolni a betegséget valóban botorság és rendkívül veszélyes, és ez kiolvasható minden betegséggel kapcsolatos javaslatot tartalmazó hozzászólásból, ha az ember elég időt és energiát szán az oldal olvasgatására...

Tehát a kulcsszó: Ön dönt!!! :D

Szép napot grid

Értékelés: Nincs

hát bocs, de a

hát bocs, de a trombózisveszély rá van írva a tájékoztatóra, el kell olvasni rendesen. valamit az is, hogy néha váltani kell, vagy szünetet tartani.

Értékelés: Nincs

Mellékhatások

Kedves Névtelen! Hadd tegyek még hozzá Katka nagyon igaz szavaihoz: A hozzászólásod alapján tehát csendben el kell fogadni, ha egy ,,egyszerű'' antibiotikum kúrába belehalsz, mert az van a tájékoztatóban, hogy mellékhatásként felléphet hirtelen halál??? :O Csak mert létezik ilyen antibiotikum...
Egyébként tájákoztató és tájékoztató között is van különbség. Az orvosok által használt tájékoztatóban a gyógyszeripari termékek legnagyobb részében több és durvább mellékhatások vannak egy-egy gyógyszer esetében, mint ami a csomagolásban található. Akkor az orvosnak nem lenne kötelessége a saját, bővebb tájékoztatója szerint felelősséggel megbeszélni a beteggel a kockázatokat? Merthogy jogszabály szerint elvileg köteles, de meg is teszik minden esetben? Tudtommal nem, legtöbbször időhiányra vagy arra hivatkozva, hogy a beteg nem tud dönteni, hiszen nem ért hozzá. De kérdem én: ha egy beteg állat esetében az állatorvos el tud magyarázni egy-egy betegséget és az ahhoz tartozó lehetséges kezelési formákat ,,laikusul'', hiszen ott nincsenek bevett protokolok, legalábbis nem annyira kötöttek, mivel nincs központi támogatás, amire a humán orvosnak ma már kötelessége ráhajtani egy-egy beteg esetében, akkor az humán orvos miért nem tud felnőtt, gondolkodó embernek nézni minket? Nem letámadásnak szánom a fenti sorokat, csak úgy vélem, ezek olyan kérdések, gondolatok, amelyeket talán érdemes átgondolni :) Szép napot grid

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

gyógyszerek mellékhatásai

Nekem van lehetőségem betekinteni az orvosoknak készült a gyógyszerek mellékhatásairól szóló tájékoztatókba, ami nem a betegtájékoztató. HORROR! Gyakorlatilag minden gyógyszer halálos hosszútávon! Egy egyszerű aszpirinről sem gondolnátok, hogy évi hányezer ember hal meg tőle! Ha én praktizáló orvos lennék, akkor az orvosi tájékoztatóban leírtak alapján egyetlenegy gyógyszert sem mernék felírni a betegeimnek.
Beszélgettem egyszer erről egy orvos ismerősömmel, aki bevallotta, hogy el sem olvassák a belső tájékoztatókat, mert akkor semmit nem írnának fel, viszont a protokoll megköveteli tőlük a gyógyszerezést. Épp ezért a belső orvosi tájékoztató csak akkor kerül elő, ha valakinél előjönnek a mellékhatások, amelyekre a belső tájékoztató - természetesen a kötelező orvosi protokoll szerint - újabb halálos mellékhatásokkal rendelkező gyógyszereket ír fel.
Van olyan orvos ismerősöm, aki úgy játsza ki a kötelező gyógyszerezési protokollt, hogy adminisztratíve "felírja" a gyógyszert, de berendeli a megbízhatónak tűnő beteget a magánpraxisába, ahol megmondja neki a frankót, és gyógynövényekkel, táplálékkiegészítőkkel, célzott növényi hatóanyagbevitellel és diétával kezelik a problémát. Persze közben a hivatalos oldalon írja fel neki az egész terápia alatt a gyógyszereket, mert máskülönben megütné a bokáját.
Én azért nem bántom az orvosok egy részét, mert hiába tudja, hogy gyilkosság, amit csinál, nincs más választása! 10 évig tanul - ő azt hiszi jót s jó helyen -, majd rádöbben, amikor végzett kezdő orvos lesz, hogy HOPPÁ! Az életben nem minden úgy van, ahogy azt ő tanulta! És nagy részük nem fog elmenni kocsmárosnak és köművesnek csupán lelkiismereti okokból. A lekiismeretesebbje - ha megteheti - magánpraxist nyit, ahol nem kötik annyira a protokollok, vagy olyanról is hallottam, aki az asszisztensnőjén keresztül ajánlotta a valóban hatásos és veszélytelen gyógyhatású készítményeket, míg ő felírta a receptre azt, amit a protokoll megkövetelt.
Iszonyatosan nagy a gyógyszergyári nyomás az orvosokon. És a a probléma ott is keresendő, hogy engedik a gyógyszerreklámokat, amelyek csak a gyógyszerek kellemes hatásairól szólnak, a többiről meg kérdezze kezelőorvosát és gyógyszerészét... A néző látja a reklámot, és kéri az orvosától a szert. Ha az orvos nem akarja felírni, akkor még a betegnek áll feljebb, ahelyett, hogy örülne annak, hogy az orvosa körültekintő, és nem javasol egy agyonreklámozott borzadványt.
Nehéz ügy ez.
Az elszomorító az, hogy vannak olyan gyógyszerkutatási protokollok, hogy ha felfedeznek egy működő vegyületet, akkor olyan alapba kell beletenniük, és olyan egyéb összetevőkkel, hogy tutira legyen mellékhatása, amire még a forgalombahozatal előtt le kell gyártani az újabb gyógyszert, újabb mellékhatásokkal - és így tovább... Ezt hívják hatékony árukapcsolásnak - fogyasztói társadalomban élünk.
A természet mellékhatások nélkül alkotott meg mindent. A mellékhatásokat az ember találta fel! Miért kell nekünk elfogadni a mellékhatásokat? Miért törődünk bele? És miért nem vesszük már végre komolyan azt a betegtájékoztatót!!!

Értékelés: Nincs
Horváth Dóra's picture

gyógy-szerek

Megdöbbentő, hogy mit tesznek velünk! Emlékszem, néhány éve fel voltunk háborodva, ha a háziorvos nem írt fel "valamit", ha betegen elmentünk hozzá. Mi az, hogy már 2 napja fáj a torkom, és még csak fel sem ír semmit! Hát ennyit a reklámok befolyásoló hatásairól. Az orvosomnak utólag külön köszönöm, hogy csak vitamint adott, gyógyteát és házi mézet javasolt. És persze propoliszt... :)
Sajnos éveknek kellett eltelnie, mire rájöttem, hogy a fejfájást sok esetben egy jó nagy pohár víz is elmulasztja, a melegfürdőben összeszedett gombás fertőzést kefír vagy éppen a cukormentes életmód küszöböli ki (vagy: az utóbbi időben csak természetes vízben úszunk ). Sok évig tanultam a reklámozásról, hogyan csűrjük-csavarjuk, jó móka. Sajnos, az utóbbi pár évben egyre durvább módszerekkel játszanak, ránk káros célokat tűznek ki maguk elé. A szemetet elég könnyű így eladni, és eljutottunk oda, hogy a "jó bornak" is kell cégér, sőt, örülhetünk, ha éppen úgy alakul, hogy nem találnak ki valami koholt vádat az adott termékcsoport ellen. Így lesz igazán izgi átlátni a szitán.

Értékelés: Nincs

No komment - detto

Sziasztok!

Mindkét írás, Valié és Bernié (Kodexes) mintha a lelkemből írták volna ki. Egyszerűen durva, és igazából megfogalmazhatatlan, amit művelünk magunkkal. Mármint az emberiség, emberek. Tudom tanulni jövünk a Földre, de nem haladhatnánk gyorsabban kérem???? Kicsit durva, hogy ha elindul valami jó, valami fejlődés, akkor 100*-os, 1000*-es támadásba indul az Ellen. Pedig ezt az egészet pénz, hatalom, stb miatt teszik. Ok van ilyen, van, akinek ezt kell megtapasztalnia, tanulnia belőle, de kérdem én: miért más kárán??? Miért nem úgy tanulja meg, hogy kicsit gondolkodik és azt mondja, lehetek én úgy is hatalmos, hogy jó teszek, lehet nekem úgy is pénzem, ha jót teszek!!! pl környezetkímélés, környezettudatosság, ÉLET! Mindig abban van pénz, amibe teszünk. Pl, mindenki tudja, hogy a kőolaj kitermelés drága, és még vérremenőbb harcok lesznek. Akkor miért nem gyorsítják fel befektetéseiket, kutatásaikat szél, nap, geohő, stb kiaknázására? Miért kell minden egyes új technológiára a népnek 10-20 éveket várnia? Amikor tudni való, hogy ami közénk kerül, az a hadiiparban, más technológiákban már rég lejárt lemez? Már elavult.

Még tudnék írni sokat, de még mire ez megvalósul, addig még sokat kell még aludni. Még álmodni. És ahogy Berni is írta menni menni menni előre. Kitartóan és tudatosan, ismereteket felhasználva ésszel és okosan.

Hát ennyi csöppenetnek a két hozzászólásra, mely mélyen bennem is van.

Bigyóka

Értékelés: Nincs

Kutatási irányok

Szia Bigyóka! Nem akarlak elszomorítani (ahogy senki mást sem), de azért nem gyorsítják fel a megújuló energiaforrások kiaknázására vonatkozó kutatásokat, mert hosszú távon Legfelül nem a Föld megmentése a cél. A cél az, h ha a Föld már nem alkalmas az emberi életre, akkor ,,továbbállunk'' egy másik Naprendszerbeli bolygóra, addig viszont mindenből minél több pénzt kell kisajtolni ennek a megvalósítására. Jelenleg ezért ölnek olyan hihetetlen sok pénzt pl. a Mars kutatásába, mert a mi naprendszerünkben a jelenlegi tudásunk alapján az a bolygó a tűnik a legalkalmasabbnak az ,,áttelepülésre''. Az ottani életünkhöz szükséges technológiák tulajdonképpen az elmúlt 10 évben már kidolgozásra kerültek (beleértve azt is, h hogyan csináljunk földi légkört a Mars köré), már csak finomítgatások, egyszerűsítgetések zajlanak. Ami gondot okoz, az az odaút és maga a ,,költözés'' a hatalmas távolság miatt. Ennek fényében egyre felkapottabbak az általános relativitáselmélethez köthető kutatások, különösen azok, amik ún. féregjáratokkal foglalkoznak (azaz olyan útvonalak felkutatásával, amik rövidebbek adott két pont között, mint a két pont közötti egyenes út). Ez viszont igen pénzéhes dolog, különösen az elméletek gyakorlatba való átültetése. És ezen a területen még nagyon gyerekcipőben járunk, rengeteg a tennivaló az ,,indulásig''... Úgy hangzik, mint egy sci-fi ugye?! Pedig sajnos nem az... Szép napot grid

Értékelés: Nincs
Katka's picture

Gridnek sci-fi

Hát ja, és ami a legborzasztóbb, hogy  a Marsra nem fog kelleni 7 milliárd ember, ergo - ki kell valahogy irtani őket, sajnos tudom drasztikusan hangzik, de ez van..... vagy pedig meddővé kell tenni a jónépet, hogy ne szaporodjunk. Most, hogy van ez a gazdasági válság (amiről azt gondoljuk, hogy szintén nem véletlen) , ugye elkeserítő a helyzet és ez még csak a kezdet, egyre több ember fog nyomorogni és majd ingyen fogják osztogatni a streilizáló oltásokat, mert lassan lesz ilyen, ha még nincs. Elképzelni sem tudjuk, de így vagy úgy meg lesz ritkítva a föld lakossága, mert sokan vagyunk, a "világ urainak" nem kellünk ennyien, a Kódex után én már nem lepődök meg semmin, eddii sem voltam gyermekien jóhiszemü, de ezek után  már egy kicsit sem vagyok szkeptikus az összeesküvés elméleteket illetően.

Értékelés: Nincs

Pesszimizmus - Katkának

Szia Katka!

Hát ha komolyan természettudományos alapokon vizsgáljuk a kérdést, hogy irtsunk ki annyi embert, h a maradék mennyiség pont elegendő (és szükséges) legyen a Marsra, akkor nem kellenek ahhoz mindenféle sterilizáló oltások (bár tudtommal már létezik ilyen)... bőven elegendő, h megvárják a túlnépesedés miatti belső feszültségek okozta háborúkat. Az emberiség is a biológia törvényei szerint működik, még ha nem is akarja elismerni, tehát ha valamilyen szempontból (azaz vmilyen, az életéhez feltétlenül szükséges dolog mennyiségéhez képest) túlszaporodik, akkor életbe lép a természeti kolóniák önmegsemmisítő/önritkító mechanizmusa, aminek eredményeképp jóval a biztonságos alá csökken a létszám, majd kezdődhet az egész előről. Ez ráadásul arra is jó, mert a legerősebbek így is talpon fognak maradni, tehát a ,,válogatás'' is ingyen lesz. Nálunk a szempont, ami ezt az önritkítást majd mozgósítja, valószínűleg az energiahiány lesz nem sokára. De ennyit a természettudományokról... :D Egyébiránt - azon túl, h mostanában olyan hozzászólásaim vannak, mint egy depressziósnak - teljesen igaza van Péternek. Nem arra kell koncentrálni, ami rossz, mert ha a jóra koncentrálsz, azt növeled, a rossz csökkenni fog + Magadat is erősíted ezáltal ahelyett, h a rosszra koncentrálva tönkremennél a helyzet nyomorúságának az elemzésébe. Én ezeket a kutatásokkal kapcs. dolgokat csak azért írom be alkalmanként, mert - bár szorosan nem kapcsolódnak a mindennapi életünkhöz -, azért azt talán érdemes látni, merre megy a Nagyok által finanszírozott tudomány (ami még mindig elkülönül hála az égnek a valódi Tudománytól), mert hosszabb távon ez is meghatározza majd, milyen döntéseket hoznak a fejünk felett, amire aztán okosan kell reagáljunk. Ennyi a szándékom, nem több, úgyhogy kukába a peszimizmussal :D

Szép napot grid

Értékelés: Nincs
Katka's picture

Amúgy nem vagyok pesszimista

csak konstatáltam valamit, fogalmazzunk így. Nem vagyok elkeseredve, bár ez így teljesen nem igaz, mert azért el fog a kétségbeesés, ha belegondolok, hogy a mi generációnk gyerekei milyen világba születnek majd. De nem adom át magam a dolgoknak, teszek és küzdök ellene, nyilván van oka, hogy firkálgatok itt az oldalon , hirdetem az "igét", de ettől még a probléma létezik, és nem tehetünk úgy, mintha nem.

Hát jah, Darwinnak igaza volt!!

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Katkának

Olvasd el a Mennyei Próféciák c. könyvet és az összes folytatását (A Tizedik Felismerés, Shambala Titka), ha még nem olvastad...   :-)

Értékelés: Nincs
Balogh Péter's picture

Szemüvegcsere,Katka, jó?

Te Katka!
Neminkább a saját energetikád finomításával, illetve a rendelkezésedre álló chi mennyiségének növelésével kéne foglalkozni? Trendszerűen egy szinten túl nem lesz érdemes gyógynövény-alapú termékeket alkalmazni, mert nem lesz szennyezetlen terület. Az univerzum viszont továbbra is ott lesz, és nyers vagy csiszolt formában várja, hogy felhasználjuk. A kozmoszban lévő szelek nagyon erősek, nem lehet másképp tanulni belőlük, mint a koncentrációnk növelésével, különben szétszednek. Meg kéne tanulnia már az emberi fajnak, hogy a fél szemét az égbolton tartsa.
A "világ urai" szerinted mennyit nyomnak az univerzumban? Helyi menő csávók, semmi több, és nem érdemes a tudatodat ilyen benyomásokkal beszennyezni. Tudatosan beszéljünk, gondolkodjunk ilyesmi. Ez a bolygó még mindig nagyon jó terep a fejlődésre, legyünk érte hálásak.
Kozmo-polita lényként minden jót neked!
Péter

Értékelés: Nincs
Katka's picture

Szóval "aszondod" hogy pesszimista vagyok?

Tudom, hogy amúgy az univerzumhoz képest senkik, azért is tettem idézőjelbe, de mégis.........van hatalmuk, ha tetszik ha nem..... és gyermekien gyermeteg jóhiszemü embert bizony meg lehet vezetni, manipulálni rendesen.......  Balogh T.É. (tudatosan élő) Pétert, Antal Vali and company-t nem, de mi még kevesen vagyunk, illetve már sokan, de nem elegen, hogy evvel szembeszálljunk, bármennyire is akarjuk, nem mentjük meg a világot..... És az a baj, hogy hálás emberből is kevés van....... tudom..... nagyon kéne az a szemüvegcsere..... de ez a realitás

Azért ölellek

Értékelés: Nincs

Igenis elegen vagyunk és egyre többen! :)

Én pedig minden minket körülvevő negatívum ellenére, ami persze felháborít, azt érzem, hogy igenis működik a mi és hozzánk hasonlók pozitív energiája, olyannyira, hogy létre kellett hozni a Kódexet a megakadályozására! Ezek szerint mégis csak figyelemreméltó és számukra veszélyes erőt testesítünk meg, nem?
Felháborodok, elborzadok, amikor hallom a Kódexhez hasonló intézkedéseket, de közben nagyon hálás vagyok, hogy olyan helyre kerültem, ahol rögtön tálcán van a megoldás, nincs mitől félnünk!
Pont tegnap beszélgettünk a férjemmel, hogy az rendben van, hogy mindig nyitott voltam a természetes, tiszta dolgok iránt, de amíg ez nem vált tudatossá, közel sem éltem ennyire tisztán. Szinte most már úgy érzem ha kivesézem a régi életem minden mozzanatát,  hogy szinte semmivel nem voltam jobb, mint az átlag...na jó egy picit

Úgyhogy hajrá, én bízom benne, hogy sok lúd disznót győz!!!

Mindenkit ölelek!

Berni

Értékelés: Nincs
Balogh Péter's picture

Még egy mondat ide

“Azok vagyunk, amit gondolunk. Mindaz, ami vagyunk, a gondolatainkból táplálkozik. Gondolatainkból építjük fel a világunkat.”

(Buddha).
Mit is gondolunk?
Péter, mindenkinek minden jót.

Értékelés: Nincs

Illetve

Illetve gyártók között is egyre több az, aki úgy gondolja jóbol is lehet élni. Szóval megérni egészséges, mások számára is jó készítményeket készíteni. És ebből kellene még több és lesz is még sok. Bár az árak válatozásához még kell idő, hogy mindez már ne újdonság legyen, hanem az alap, amihez mindenkinek egyébként joga van. Szóval próbálkozhatnak, meg legalizálhatják a mérgeiket, ha vannak értelmesebbek és szépet készítenek. :) Van hova nyúlni. Mert hát a legalizálás a méreghez kell, hogy még mondhassák, hát figyu, jogilag rendben a dolog. És sajna, akik még mindig úgy gondolják, hogy a jogszabályokat Isten hozza és nem ember, akinek maga felé hajlik a keze, azok még elhiszik. DE! Akik már merik és tudják, azok tudják, válaszhatnak, mert már nem a szocban vagyunk. Hál Istennek!, ahol megmondják ezt vegyed mert ez van.

Szóval így van Berni, van változás és persze kétségbeesett próbálkozás a másik oldalról :) A lényeg, hogy van alternatíva!

Bigyóka

Értékelés: Nincs
Balogh Péter's picture

Morfogenetikus mezők, elkötelezettség stb.

Nem pesszimista vagy, csak nem valami ELLEN, hanem valami MELLETT jó lerakni a voksunkat, és akkor máris tudjuk mihez tartani magunkat, jó lesz a test-tartásunk, a lelki tartásunk és nem szállunk szembe senkivel, hanem együtt száguldunk azokkal, akik a mi focipályánkon észlelhetőek. A tudatosság növekedése egy csomó (egyre növekvő mennyiségű) alacsony tudatosságú embert képes ellensúlyozni, és a homeopátiás cuccban is elég nehéz megfogni a molekulákat, mert rezgés-szintig higítottak, de működik. Az emberiség nevű levesben, vagy ha ily fellengzősen jobb, a nooszférában (értelem szférája) mi is homeopátiás bogyók vagyunk. Nem vagyunk kvantálhatóak, de kifejtjük benne a hatásunkat. Ha végesnek gondoljuk, az is lesz.  Jelenleg az emberiség paradigmavakságot él meg, a fogalmi rendszereken túlmutató állapot változások miatt. És ez jó.
ölellek:
Péter

Értékelés: Nincs

Péter.....:)

Szia Péter!

Írj még ilyeneket!!!! Annyira jó olvasni a gondolataidat.....árad belőle az energia. Így lefáradva a strandolás után, mindenféle álmokon elmélkedve, pont jól jön nekem, így az egész családomnak is!

Lenóka.

Értékelés: Nincs
Katka's picture

Kedves Névtelen, hát bocs, de

ez nem változtat azon, hogy az orvos igenis köteles tájékoztatni a mellékhatásokról, ha van tájékoztató, ha nincs, és megmagyarázni egyes dolgokat, ugyanis nem mindenki tudja mi az a trombózis. A kifejezés ismerősen hangzik sokunknak, de sokan nem tudják, hogy mit takar ez a kifejezés, mi is az a trombózis. Mikor az én édesanyám is szeretett volna fogamzásgátlót íratni, az orvos felvette ugye az anamnézist, anyukám anyukájának volt trombózisa, nagypapámnak is vannak érproblémái, anyukámnak szintén, az orvos azt mondta, felesleges tovább tárgyalni a dolgot, mert semmi esetre sem ír neki fog.gátlót. ő biztos nem!!

Értékelés: Nincs

8 év tabletta, trombózisom lett terhesen

Nekem a terhesség 18 hete körül lett tromboflebitisem (remélem, jól írtam, a felületi, nem mélyvénás trombózisra gondolok). A terhesség előtt 8 éven át szedtem fogamzásgátló tablettát és nagymamámnak is volt trombózisa korábban. Ezeknek a veszélyeiről viszont nem volt kellő információm, a nőgyógyász pl. soha nem kérdezett, nem tájékoztatott. Ennél az említett, első trombózisnál kaptam véralvadásgátlót, "nagy élmény" volt, a növekvő pocakomba, (kicsit érzékletesebben abba a pocakba, ahol a babám volt...) kellett döfködni naponta, (én nem is voltam rá képes, pedig magamnak kellett volna beadni). Aztán hetek múlva a nőgyógyász ezt abbahagyatta (Fr*x*p*r*n* volt a neve...) . A kisfiam 32 hétre megszületett, akkor ment el a magzatvíz. Amikor megkérdeztem a nőgyógyászt vajúdás alatt, hogy nem kellene-e magint a véralvadás-gátló, hogy ne legyen baj, azt mondta: "jó ötlet". Kaptam is, de hiába. A szülés után két nappal újabb trombózis következett. A kisfiamat rögtön születése után elszállították tőlem 100 kilométerre, mert lélegeztetni kellett, ott volt a legközelebbi koraszülött intenzív. Ezt azt jelenti, hogy amikor mehettem utána, akkor nem tudtam lábra állni (ennek ellenére persze mentem, akarom mondani: vittek...) Kisfiam hála Istennek, egészséges. Azóta persze a második trombózisom is rendbe jött. Arra viszont sehogy nem tudtam rászánni magam azóta sem, hogy rendezzem a lábam, azaz, ahogy az orvos mondta: "kihúzzuk onnan azt az eret..." A lézer meg állítólag semmit nem ér, pár év múltán újra kezdődik. Mindez azt jelenti, hogy addig nem vállalhatnék újabb babát, mert tuti újabb trombózis lenne a vége... És a hab a tortán: azóta érdeklődtem nőgyógyászomtól, hogy akkor mégis milyen fogamzásgátlás, mert a tablettát ezek után akkor sem venném be, ha kényszerítenének. Spirálra is képtelen lennék, mert egy undorító, drasztikus rémségnek tartom. Azt mondta: evidens: hüvelygyűrű tized annyi hormon van csak benne, és már adta is a gyógyszergyári szóróanyagot. Azóta körültekintőbb vagyok, megkérdeztem másik dokit. Első mondata: nehogy hüvelygyűrű, az ugyanúgy hormonális szer és tovább növelem az újabb trombózis esélyét.... Szép. Hát így állunk most. Mi ebből a tanulság? REMÉLEM, MINDENKI RÁJÖTT :)

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel