A korpát nagyon szereti az ősz. Mit tegyünk ellene?

A különböző korpásodás elleni készítményekkel gátolható a gombák szaporodása, de kiirtani őket nem lehet, és nem is kell, hiszen a bélflórához hasonlóan együtt élnek velünk.

A korpásodásról, ha a sajátunkról van szó, nem szívesen ejtünk szót, és nagyon kellemetlennek érezzük, ha más esetleg szóba hozza. Úgy érezhetjük, nap, mint nap csorba esik tekintélyünkön, visszafogottabbá, visszahúzódóvá válhatunk, hiszen "hólepte" vállunk tényleg nem szép látvány. Legyen férfi vagy nő, a haj zsíros, normál illetve száraz, a korpásodás egyformán gyakori. A fejbőrről, mint a testet fedő bőr többi részéről folyamatosan távoznak az elhalt, elszarusodott sejtek.

Felmérések szerint az emberek 60%-át érinti élete során enyhébb, súlyosabb formában a korpásodás. Ez a kegyetlen tünet nem csak fizikailag, de esztétikailag is kellemetlen, mert ápolatlanság benyomását kelti. A kialakulásában - a tévhitekkel ellentétben - nem csak a fejbőr megfázása, fertőzés, öröklődő hajlam játszik meghatározó szerepet, hanem egy, a fejbőr mikroflórájában egészséges körülmények között is fellelhető gombafajta nagymértékű elszaporodása:

meddig-nyomod-el

A korpásodás valódi okozója a Pityro­sporum ovale (P. ovale) nevű gomba. Ez a gombafaj egész­sé­ges körülmények között is része a fej­bőr normál mik­ro­fló­rá­já­nak. A korpásodás időszaka alatt azonban jelentősen elszaporodik, anyagcsere termékei irritáló hatásúak és a fejbőr sejtmegújulási folyamatának felgyorsulását eredményezik. Ennek következtében a fejbőr szarurétege elvékonyodik, az elhalt sejtek pedig összetapadva, korpapikkelyekként válnak le a fejbőrről. A korpásodás megjelenésétől kezdődően rendszeresen és folyamatosan használjunk korpásodás elleni sampont. A használatot akkor se hagyjuk abba, ha a korpásodás látható jelei már megszűntek, ne térjünk át hatóanyag nélküli samponokra! Így megelőzhető a korpásodás visszatérése. A különböző korpásodás elleni készítményekkel gátolható a gombák szaporodását, de kiirtani őket nem lehet, és nem is kell, hiszen a bélflórához hasonlóan együtt élnek velünk.

hajmosasNehéz ügy a korpa, hiszen száraz és zsírosodó fejbőrön egyaránt megjelenhet. Kezelése mindkét esetben különböző. Ha a fejbőr száraz, úgy nem szabad olyan anyagokkal kezelni a megjelent korpát, amelyek a fokozott faggyútermelés miatti korpára valók. Ugyanez a helyzet a zsíros fejbőrrel: a száraz korpásodásra való szerek kerülendők! A nem megfelelő anyagok fokozzák a problémát, sőt, a nem megfelelő sampon is előidézhet korpásodást!

A tél közeledtével beindul a fűtés, amely egyáltalán nem kedvez a bőr állapotának. A korpásodás fajtái közül a száraz korpásodás jelentkezhet fokozottabban. A helyiségek száraz levegője nem csak az arc, a száj környéki bőrt veszi igénybe, hanem hajunk és fejbőrünk is veszélyeztetett. Ha lehetőség van rá, kerülni kell a forró levegős hajszárítást. Hajmosás után maradjunk inkább tovább a lakásban, de a gyors, forró levegős szárítás igen megviseli a fejbőrt.

Gyakori tünet korpásodás esetén a viszketés. Ne kapargassuk, vakargassuk a bőrt, mert még inkább elősegíti a hámsejtek elszarusodását, a korpásodást, sőt, a köröm, vagy a durva fésű felsértheti a fejbőrt. Lágyan masszírozhatja a viszkető területet, de érdemesebb beszerezni a gyógyszertárakban kapható hajszeszt, mely enyhítheti a problémát. Természetesen hajtípusának megfelelőt válasszon! A korpásodásra megfelelő gyógynövények is hasz­nál­ha­tó­ak, így például a száraz fejbőrre kamillás öblítés, a zsírosra a citromfű, cic­ka­fark, menta vagy levendula ajánlott.

Természetesen tá­jé­ko­zód­ni kell minden esetben saját problémánk típusáról, valamint a növények ha­té­kony­sá­gá­ról. Nagyszerű ki­e­gé­szí­tő­i lehetnek speciális kezeléseknek

Zsíros korpásodás

  • Tünet: Ha ujjával megdörzsöli a fejbőrét és zsíros tapintású, valamint apró bőrdarabkák hul­la­nak a hajból, zsíros kor­pá­so­dás­ról van szó.
  • Kezelése: Sörtéből készült kefével, nem túl erőteljesen, naponta kétszer át kell kefélni. Enyhébb esetben használjon hajtípusának megfelelő sampont és balzsamot, ha komolyabb a baj keressen fel bőrgyógyász szakembert!
  • Mosása: Gyógynövényes samponnal kell mosni, melyet mosás előtt ajánlatos felhígítani. Enyhe masszázs jót tesz a fejbőrnek, majd alapos öblítés következik. Ha nagyon súlyos a korpásodás, csalánteával is érdemes leöblíteni, valamint fel kell keresni egy bőrgyógyász szakorvost!
  • Csalánsampon zsíros korpásodás ellen
  • Összeállítás: 750 ml desztillált vizet forraljon fel, oldjon fel benne 50 g káliszappant, adjon hozzá 10 g hamuzsírt. Főzze 20-25 percig, míg sűrű nem lesz. Ha lehűlt, keverjen hozzá 500 g csalántinktúrát. Ha nem oldódik, állandó kevergetés mellett melegítse újra.
  • Mosson hajat vele a szokásos módon. Több hajmosásra elég.

smink-es-hajszin-milyen-aronA száraz korpásodásról

  • Tünet: Ha ujjával megdörzsöli a fejbőrét, hámló, száraz bőr­da­rab­kák válnak le róla. Ha visz­ke­tés is jelentkezik, semmiképp ne vakarja!
  • Kezelése: A kiszáradt fejbőrt érdemes pakolással, gyógyhatású krémekkel ápolni. A belső hidratáláshoz pedig napi több liter ásványvíz elfogyasztása szükséges!
  • Mosás: Mézet tartalmazó növényi sampon jót tehet a viszkető, száraz bőrnek. Ha 5-6 percig hatni hagyja a haján, még jobb eredményt érhet el. Ebben az esetben is - mint minden hajápolószer esetében - szükséges az alapos kiöblítés!

Házi hajpakolás száraz, korpás fejbőrre

Összeállítás: 3 tojás sárgája 3 evőkanál szójaolajjal vagy hidegen sajtolt napraforgóolajjal kikeverve, 1 kiskanál méz + 1 kiskanál ecet. Kenje a masszát ecsettel a megmosott, nedves hajra. Masszírozza gyengéden fejbőrét, majd takarja be fóliával, törölközővel! A pakolás hatóideje 15-45 perc. Mosáskor ügyeljen az alapos öblítésre! Ha nem tudja leöblíteni teljesen, enyhe samponos mosás nem árthat.

Forrás: 
eletforma.hu
4.57143
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (7 votes)

Hozzászólások

Szuper bevált pakolás és mosás - korpás fejbőrre

Sziasztok!

A páromnak 4 éven keresztül nagyon korpás volt a fejbőre, csak az utóbbi fél évben sikerült olyan szuperül kikúrálni belőle, hogy már semmi baja! Vörös, viszkető, foltokban "korpalepények"-ben hámlott a fejbőre, hajmosás után 1-2 napon belül pedig zsírosodott neki, erős "romlott sajt"-hoz hasonlító szaggal kísérve. A gyógyszertári szteroidos és kúrás (N***ral és Bio**rma), és a bolti gyógysamponokat próbálgatva egyik sem segített semmit.

Majd a neten találtunk egy szuperhatékony receptet, ami csodát művelt a fejbőrével. (Bár mindenkinek más-más válik be, remélem azért tudok segíteni valakinek ezzel):

-5 csepp teafa olaj (fertőtlenítő és gombaölő)

-5 csepp levendulaolaj (fertőtlenítő és nyugtató)

-2 ek. lenmagolaj (tápláló)

Egy kis tálban összekeverve, rácsorgatta és bemasszírozta a fejbőrébe és rajta hagyta 20 percig (törölközőt a nyakán tartva közben, hogy ne folyjon le az olaj). Majd megmosta rendesen a haját saját samponnal és azonnal nem forró hajszárítóval megszárította. 

Kb 4 naponta mosta a haját (azóta is) és lényegesen csökkent a korpa kialakulásának mértéke és a vörösség és viszketés is elmúlt.

Amikor pedig már nem volt szükség az intenzív gombaölésre és flóra helyreállítására: 4 naponta saját samponnal mossa a haját és sima víz helyett ezzel a keverékkel öblíti le:

-1 l víz

-1 ek. citromlé

-2 csepp teafaolaj

 

A kúra része volt, hogy napi 1 tk. lenmagolajat el is fogyasztott.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Boszikonyhába?

Szia! 

Beküldöd légyszi a Boszikonyhába is?  Félő, hogy itt a hozzászólások között el fog veszni... 

Értékelés: Nincs

Fejbőr hámlás

Sziasztok!

Lehet-e összefüggés a fejbőrhámlás és egy bölcsességfog között?

Azt már kiolvastam innen az oldalról, hogy nem korpás a hajam, hanem hámlik a fejbőröm. Kb. nyárom kezdődött, előtte sosem volt korpás a hajam. Először csak egy kis területen, aztán egyre terjedt, főleg a homlokom közelében jelentkezik, vagy lehet, hogy csak ott látom. Néha úgy érzem, hogy a fülemre is átterjedt. Nem viszket, csak hajmosás után kb. az 5. nap körül kezd kicsit viszketni, amikor már zsírosodni kezd. Több mint 4 éve tiszta hajsampont használok, úgyhogy gondolom belső probléma.

2,5 hónapja újra iszom az Emóciót, elkezdtem egy 18 napos halpástétom kúrát, + napi 2 szem Humi.

Szóval bölcsesség fog?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Fejbőr hámlás és bölcsességfog

Szia! 

Én nem hiszem, hogy bölcsességfog, akkor inkább hullana a hajad. Gombára tippelek így látatlanban, de ez természetesen így csak tipp. 

A samponomba cseppentenék néhány csepp teafaolajat, és használnám a Dr. Hauschka neem hajvizét külső ápolásra, a helyedben. 

Nagyon jó az Emóció, épp javasoltam volna. Lehet, hogy szükség lesz egy candida kúra elvégzésére is. 

Értékelés: Nincs
Miara88's picture

Korpa kezelése

Sziasztok!

Ezt a krémet kenhetem a fejbőrömre is?

Köszi a segítséget

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Korpa - belső probléma

Szia Miara, átmozgattam a fenti tartalom alá a kérdésed, olvasd el kérlek, és ezt is érdemes megnézned, hogy lásd, minden haj, bőr, köröm probléma belső elváltozásra hívja fel a figyelmet.

Nem jutott volna eszembe a fejbőrömre kenni a Niaoulikrémet, de miért ne? Próbáld ki, és írd meg nekünk kérlek a tapasztalatodat! Itt találsz még korpás fejbőrre jótékonyan ható készítményeket, de nagyon fontos, hogy a tüneti kezelés mellett kiderítsd a kiváltó okot, és azt szüntetsd meg!

Értékelés: Nincs

Seborrheás fejbőr

Sziasztok, segítséget kérnék én is :)

Seborrheám van a fejbőrömön, zsíros, pikkelyekben válik le a bőr és szörnyen viszket. Nagyon szenvedek :( A bőrgyógyász kénes sampont írt fel,az segített, de a tünetek visszatértek. Aztán próbálkoztam házi samponnal (tojás, citrom, szódabikarbóna, teafaolaj), de vagy még nem elég ideje használom vagy csak simán nem jött be :( Próbálok az étkezésemre is figyelni liszt és cukor terén.

Szóval a kérdés, hogy ez a sampon jó lenne rá? Vagy esetleg vegyem a khadinak a hasonló neem-es samponját? Egyébként mit gondoltok a szódabikarbónás hajmosásról? 

És végső sorban: el fog ez múlni valaha? Kezdem elveszteni a reményt...

Köszi :)

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Seborreás fejbőr

Szia Sceat, átmozgattam a fenti cikk alá a kérdésed, hogy ki tudd próbálni az említett praktikákat, és pár napja válaszoltam hasonló kérdéssel kapcsolatban, ezt itt találod.

Értékelés: Nincs
olindalaurel's picture

Segítség az öcsikémnek

Sziasztok!

A 18 éves öcsém nagyon durva korpával küzd. Nem zsírosodik a fejbőre, de bármennyire is mossa, mindig korpás marad a haja. Teafa olajas sampont használ már két hónapja, de olyan módon, hogy a samponjába tesz pár csepp illóolajat, és azt hagyja a fejét pár percig. Ez, úgy látom, semmit nem használ neki, ezért nagyon szeretném, ha kipróbálna egy bionom sampont, hátha beválik. Mit ajánlanátok neki?

Értékelés: Nincs

Segitség az öcsikédnek

3 evőkanál fehér agyagpor -  1 ek ricinusolaj - 1 ek almaecet- 1 ek szodabikarbona - 1 ek méz-  2dkg élesztő összekevered tejföl sürüségűre

megmosot hajra pakolásként felrakni legalább 45 percig utána alaposan lemosni róla (Szerk:. webcímeket nem jelentethetünk meg. Köszönjük a megértést!)

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Durva korpa

Szia Olindalauer, átmozgattam kérdésed a fenti cikk alá, hogy utána tudj olvasni a dolognak, így Te is láthatod, hogy a durva, múlni nem akaró korpa, ahogy más haj, bőr, köröm probléma is belső elváltozásokra hívja fel a figyelmet, a szervezet segélykiáltása! Erről bővebben a hajas leckelevelekben olvashatsz, amiből kidrül, hogy ilyen esetben is a legfontosabb a belső támogatás a szervezetnek.  

A tünetek enyhítésére pedig ezek a termékek ajánlottak!

Értékelés: Nincs

Zsíros hajtő

Kedves Vali!

9. hónapja járok egy hajgyógyászhoz, aki akupunktúrával, lézerrel, pakolásokkal próbálja megoldani a problémámat, mindezidáig sikertelenül. Ő Seborrheás dermatitis-nek nevezi a problémát, egyszerűen arról van szó, hogy 24 órát sem bír ki a hajam, ezért naponta mosom. A táplálkozásomra ügyelek, tiltott kategóriákkal - vörös hús, fehér liszt, cukor, stb - nem élek. Tartok gyümölcs- és zöldségnapokat. Sportolok és jó néhány évet letagadhatok. Itt nincs mibe belekötni. A zsíros hajat örököltem. Most megelégeltem, hogy százezreket fizetek ki a semmiért... Mit tanácsolsz/tanácsoltok?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Katka

Értékelés: Nincs

Örökölhető-e pl. a zsíros haj?

Kedves Katka! Kérlek olvasd el ezt a cikket, ha maradt utána kérdésed szívesen segítünk!

Végeztél-e már alapos méregtelenítést? Milyen sampont használsz? Lelkileg milyen állapotban vagy?

Egy kis érdekesség, hogy örökölhetted-e a zsíros hajat:

Testünket több millió sejt építi fel. A legtöbb emberi sejt tartalmaz sejtmagot, amelyben hosszú DNS-molekulák találhatók feltekeredve. A sejtmagban található DNS-molekulán találunk olyan részeket, melyek egy-egy fehérje előállításához szükséges információt tartalmaznak. Ezeket a szakaszokat géneknek nevezzük.

A legújabb epigenetikai kutatások szerint az alapokat a szüleinktől kapjuk, de a külvilágból érkező információktól függ (táplálkozás, életmód), hogyan működnek a gének, mi magunk is befolyásolni tudjuk a biokémiai folyamatokat.

Gondolj bele, ha nem változtathatnánk az öröklött tulajdonságainkon, akkor mi értelme lenne bármit is tenni, hisz "meg van írva" a sorsunk. Biztos mindenki látott már olyan családot, ahol az apa, anya, gyerekek is kövérek. Nos, örökölték? Hisz a férj, feleség nem is egy szülőtől származik! Nem! Az életmódjuk olyan, hogy elhíztak.

Biztos Nálad is meg fog oldódni a probléma, és a jó hír az, hogy nem kell több százezres kezelésekre járni hozzá! Ha beírod a keresőbe: zsíros haj, akkor sok tanácsot olvashatsz!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kitől kérhetek állapot felmérő lapot?

Sziasztok!

Szeretnék kitölteni egy állapotfelmérő lapot, mert több, mint fél éve korpásodik a fejbőröm, és nem múlik, szeretnék a végére járni!! Tudnátok ebben segíteni?

és még valami:

eddig ezzel a samponnal mostam hajat: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Olíva Europeai Oil, Vitis Vinifera Oil, Apricot Kernel Oil, Avokado Oil, Metylchloroisothiasolinone, Methylisothiasolinone, Hexyl Cinnamaldehyde

de mivel nem használt vettem egy másikat, ami elég siralmasnak tűnik :((  : Sodium Laureth Sulfate, Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Decyl Gucoside, Coco Gucoside, Glyceryl Oleate, Articum Lappa Extract, Hydrolyzed Keratin, Panthenol, Sodium Chloride, Parfum, Methoxy-PEG/PPG-7/3, Aminopropyl Dimeticho, Dimeticho Copolyol, Propylene Glycol, Citral, 5-Bromo-5-Nitro-1,3 Dioxone, Triethonolamine, C.I.42051

aláhúztam amit megtaláltam a hatóanyag -keresőben, és rossznak van minősítve... ez a sampon kuka? szerintetek, ha visszaviszem blokkal együtt visszaveszik? mert ez felháborító, hogy gyógynövényboltban vettem, és mérgezőbb, mint az előző!!!!

Köszönöm a választ előre is! Nagyon várom a reakciókat!

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

Kiscsillag és a vacak sampon

Ha normális a tulaj, és nem bontottad fel, akkor tuti kitalál valamit, pl. levásárolhatod az árát! Így senki nem bukik, és ő nem veszít el egy vevőt!

Ha SLS-sel kezdődik, akkor eleve kuka!!!

Móni

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

korpás haj

Kedves Kiscsillag17!

Tényleg nagyon sajnálom, de az általad kérdezett sampon kuka, ahogy írtad... Nem hinném, hogy visszaadják a pénzt, de mindenképpen érdemes lenne időt és energiát fordítani arra, hogy felhívd a gyógynövénybolt eladójának/tulajdonosánát figyelmét, hogy bizony nem mind arany, ami fénylik... Épp az ilyen esetek hívták életre a bionom.hu webáruházat, az ott található termékekben megbízhatsz!

Bővebb információt a haj elváltozásainak hátteréről ITT olvashatsz...

Ha konzultációra szeretnél jelentkezni, kérlek írj az Ügyfélszolgálatra a Kapcsolat (fent) fülecskére kattintva.

További szép estét,

Niki

Értékelés: Nincs

Gyermeknél fejbőr korpásodása

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. 4 és fél éves lánykámnak korpás lett a fejbőre. Szerintem megfázhatott valamikor.  Derékig érő, érzékeny hajas bőrére Dr. O....ic  aloe verás sampont használunk (az egész család is). Felhívtam a gyerekorvos, hogy mit javasol a fent említett problémára, a válasz: anyuka, mossa meg a gyerek fejét He.d & S....-szel. Én nem szeretném. Mit javasoltok? Esetleg tojássamponba illóolajat? Gyógynövényes ötlet? Gyerekkel szemben kicsit óvatos vagyok, magamnak már rég kerestem volna valami megoldást.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv. Chaton

Értékelés: Nincs
gyurgyalag's picture

Viszketo korpas fejbor...

Sziasztok.. Tudom, hogy mar csomo mindent irtatok errol nagyon sokat el is olvastam, meg kiprobaltam, viszont valahogy nem nagyon segit semmi, es eleg kellemetlen. Amugy mar februar ota nem eszunk cukrot semmit, feher lisztet is csak max kb havonta egyszer, valami olyan szituban, ahol masok adnak nekunk enni...Elesztot sem, max ugye a feherlisztes szituban. Hust nem eszunk sokat, igyekszunk sok halat enni mostanaban,amugy rengeteg gyumolcs, zoldseg, keves gabona, es krumpli meg rizs, inkabb sok sutotok, cekla, repa pasztinak, meg ilyesmik..Tejet nem iszunk, tojast az utobbi idoben eszunk. Ja es ecetet se hasznalunk, max tisztitashoz, plusz minden reggel egy grapefruittal inditunk. Tiszta termekek a furdoben. De valahogy ez makacs korpa maradt a viszketes meg csak rosszabb lett...Most kb masfel napig birja a hajam... Nem tudom...szerintetek erdemes lenne kitolteni egy olyan felmero lapot, hogy kiedruljon mi is a baj, es lehessen tenni ellene?Meg igy semmit se tudok errol, hogy hogy mukodik... ha van egy kis idotok, nagyon orulnek ha valaki valaszolna regular_smile.gif Elore is koszonom. Szep napot! regular_smile.gif Gabi

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Gabi viszkető, korpás fejbőre

Szerintem nagyon is érdemes lenne kitölteni azt az állapotfelmérőt, és utána egy személyre szabott méregtelenítést kérni. Ezzel meggyorsítanád a méregtelenedés folyamatát, mert tuti, hogy ez az egyik, ami a háttérben áll.

A fejbőr korpásodását az alábbiak okozhatják:

-emésztési, táplálkozási és felszívódási zavarok,
-kóros vitamin és tápanyaghiány.
 
Én is jártam hasonló cipőben, pedig előtte sohasem volt korpás a fejbőröm, ráadásul nekem ciklikusan korpásodott. Volt, hogy elmúlt a korpa hónapokra, és amikor már azt hittem, túl vagyok rajta, újra elkezdődött. Hosszú folyamat a méregtelenedés, de egyszer csak kitisztulsz, főleg, hogy ennyire ügyelsz az életmódodra. Gratula érteclap2.gif! Hajrá, csak így továbbwave.gif!
Értékelés: Nincs
gyurgyalag's picture

Szia Betty

Köszönöm a választ regular_smile.gif Amúgy régebben nekem sem korpásodott a hajam, meg biztos valami emésztési kérdés van az ügyben, mert a hasam is szokott vacakolni, meg az ínyem is picit be van gyulladva itt ott....amire gyanakszom, az a nem jó felszívódás, és emiatt nem elég tápanyag. Bár valószínűleg ez a fél éves normális étkezés még semmi ahhoz képest a 28hoz, amit eddig fehér kenyéren meg cukros cuccokon töltöttem... Meg persze lehet, hogy nem is ez a baj... Te tudsz erről, hogy működik ez állapotfelmérő kitöltés? Kitől kell kérni, meg ilyesmik? Még sose csináltam. Mindig csak ilyen kis házi trükköket próbálgattam, sose kértem még így komolyabban tanácsot. Minden esetre szuper lenne tudni, hogy hol a probléma gyökere... Amúgy neked végül elmúlt a korpásodás, már minthogy vissza se jött többé? Köszönöm a segitséget:) Szép napot:)

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Gyurgyalag és az életmódváltás

Hát, bizony kevés ez a fél év, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy elkezdted az életmódváltást, és ez nagyon becsülendőyes.gif. Az állapotfelmérőt a személyes tanácsadódtól kell kérni, aki a Te esetedben Vali, úgyhogy a legjobb helyen van, hogy kiderüljön a probléma gyökere.

Én 3 éve kezdtem el az életmódváltást, ebből 2 évig kisebb nagyobb szünetekkel korpásodott a fejbőröm, de az utóbbi 1 évben nincs ilyen problémám, pedig 2-3 hetente mosok hajat. Látod, van remény, hogy nálad is elmúlik a korpásodás.

Értékelés: Nincs

Sziasztok! Már régóta

Sziasztok! Már régóta használom ezt a hajolajat és nagyon szépen nő tőle a hajam, fényes és erős...Én jónak látom az összetételét csak a végén álló tartósítószer zavar egy kicsit... a neten azt írják hogy élelmiszerekben is felhasználják... Akkor nem annyira káros?

Coconut oil (Cocos nucifere oil) Neem (Azadirachta indica Leaf extract) Brahmi (Centella asiatica Plant extract) Fruit extracts of Amla Bahera and Harar (extracts of emblica officinalis Terminalia belirica and Terminalia chebula), Kapur kachri (Hedychium spicatum rhizome extract) henna (Lawsonia inermis leaf extrac) Milk (lac) Rosemary oil (Rosmarinus officinalis oil) Lemon oil (Citrus limonum oil) TBHQ (t-butyl hydroquinone) Fragrance

Köszi a választ előre is.

Értékelés: Nincs
Mázsa Viki's picture

Ancsi hajolaja

Szia Ancsi! Azt hiszem pont ugyanezt a hajolajat elemezte nemrég Vali! A gyönyörű összetételt rettenetesen elrontja az utolsó kettő összetevő! Ugyanis a TBHQ állatkísérletekben gyomorrákot, valamint DNS elváltozásokat okozott. Attól, hogy valamit használnak élelmiszerekben, még lehet mérgező. Lásd glutamátok, stb.... A Fragrance is káros sajna! Én nem kenném a hajamra! Üdv: Viki

Értékelés: Nincs
Katka's picture

Ancsi hajolaja

Én mondjuk nem találtam a fetn említett tartósítószerről semmilyen lesúlytó jellemzést, csupán azt, hogy szintetikus, oxidáció és avasodásgátló és hogy kérdéses a megítélése, szóva sem A, sem B. Jah a Fragrance, hát jobb lenne ha nem lenne benne, de........Ancsira van bízva, hogy mennyire szigorú magához, én mondjuk nem hajítanám ki a kukába, elhasználnám és valószínü legközelebb vennék mást. Nem mondanám erre a termékre, hogy életveszélyes.

Értékelés: Nincs

Köszi szépen Katka! Használom

Köszi szépen Katka! Használom továbbra is a terméket, mert tényleg bevált. Egyébként ez Indiában egy piacvezető termék, sem natúrként sem bioként nem reklámozza magát. Nem tudom, hogy az illatosítása tényleg szintetikus -e, mert nincs kifejezetten "jó" illata, inkább visszafogott, gyógynövényes. Szerinitem, ha szintetikus lenne, akkor valószínűleg 100 méterről ki lehetne szúrni szag alapján, ha a többi indiai termékből indulok ki... De nagyon köszi a segítséget. Üdv Anikó

Értékelés: Nincs
Katka's picture

Ancsi hajolaja

Szia Ancsi, szép hatóanyagok vannak benne, a tartósító ne zavarjon, csak a fragrance kérdéses, nem csillagozott, de használhatod a hajvégekre, ahol a TBHQ nem tud felszívódni.

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel