A méregtelenítés csak illúzió

Vannak orvosok, akik szerint a méregtelenítő kúrák feleslegesek, hiszen a szervezet hatékonyan képes megtisztítani önmagát. Ráadásul a nem megfelelően végzett méregtelenítés veszélyes lehet, gyakorlatilag mindenkire, aki nem egészséges, fiatal és felnőtt. A méregdrága étrendkiegészítőknek pedig nem árt utánanézni.

Az elmúlt években divatossá vált a méregtelenítő, tisztító kúrák alkalmazása, és számos olyan recept, módszer és termék bukkant fel, amelyek elvileg hatékonyan látják el ezt a feladatot. Azaz segítenek a szervezetnek megszabadulni a felhalmozódott salakanyagoktól, amelyek olyan tüneteket okoznak mint a puffadás, görcsök, fejfájás és fáradtság. Ráadásul ezek a mérgek szélsőséges esetben krónikus betegségek kialakulásához is vezethetnek. Legalábbis a méregtelenítés hívei ezt állítják. Gyűjtésünkből kiderül, hogy a kúrák és a méregtelenítést támogató termékek nem mind hatásosak és korántsem veszélytelenek.

A felelőtlenség veszélyes

Bujtor István színész, rendezőt két hete kórházba szállították, mert lapértesülések szerint egy drasztikusra sikerült léböjtkúra miatt kómába esett, és állítólag újra kellett éleszteni. A színész állapota továbbra is válságos, és betegségének eredetére sincs még mindig biztos magyarázat. Dr. Tamasi József belgyógyász a TV2 Mokka című műsorában elmondta, hogy a léböjtkúra nem okozhat kómát, bár számos egyéb veszélyt hordozhat magában.

Az orvos – aki 400-600 kalóriás léböjtkúrákat felügyel, ahol a páciensek a rengeteg víz és tea mellett zöldség, gyümölcs, és gabonalevet is fogyasztanak – azt javasolja, hogy ha négy-öt napnál hosszabb léböjtkúrára szánjuk el magunkat, azt csak csak orvosi felügyelet mellett tegyük. Tamasi a méregtelenítés legnagyobb veszélyét abban látja, ha valaki nem iszik elegendő folyadékot, ha nem pótolja az ásványi anyagokat, nem mozog és nem kezeli a savfelszabadulást, ami ilyenkor a szervezetében törvényszerűen lezajlik.

nem-vettem-figyelembe

Pont az ellenkezője történik

A tisztítókúrákkal kapcsolatban emlegetett általános probléma, hogy ha túl hosszú ideig alkalmazzuk őket, akkor épp az alapvető tápanyagokat vonjuk el a szervezettől. Ez rontja az anyagcserét, ami megakadályozza mind a mérgek kitisztulást, mind a fogyást, így tehát épp az ellenkezőjét érjük el vele, mint amit szerettünk volna. A másik probléma, hogy amíg egy erős, egészséges, fiatal szervezet könnyebben átvészeli a szélsőséges étrend okozta megterhelést, addig egy idősebb, beteg ember, vagy egy gyerek, kamasz, valamint kismama sokkal veszélyeztetettebb. Főleg a szívbetegek, cukorbetegek vagy más krónikus betegségben szenvedők szervezete számára lehet megterhelő a méregtelenítés.

Hatástalan kiegészítők

A gyógynövény koncentrátumok, béltisztító tabletták, ülő- és lábfürdők, por formátumú étrendkiegészítők tömeges jelenlétőből úgy tűnik, hogy a méregtelenítés jövedelmező üzletággá fejlődött. Előfordul azonban, hogy a receptek nem válnak be.

"A vízhajtó kúrámat félbe kellett szakítanom, mert nem bírtam. A természetgyógyász a fogyókúrám mellé azt ajánlotta, hogy először a vizet hajtsuk ki a zsírrétegek közül, és aztán majd jöhet a zsírégetés. Nem jött be. Kakukkfűteából kellett naponta 4 litert meginnom. Két literhez egy csapott evőkanál felének megfelelő mennyiségű kakukkfűteát áztattam, szűrtem, ittam. Mivel ezt elvileg torokbajokra szokták inni, így a torkom fájt is tőle rendesen. Maga a 4 liter folyadék nem okozott gondot, de nem jártam tőle többet pisilni, pedig ez lett volna a lényeg. Amiért azonban abba kellett hagyni, az a hihetetlen hasmenés volt, amit okozott, és az, hogy a 4 liter folyadék ellenére is elkezdett sötétedni a szemem alja, mintha nem ittam volna naponta csak egy pohár vizet. Három napig bírtam." - számolt be élményeiről egy szerkesztőség közeli olvasónk, aki eredetileg fogyni akart.

Ebben az esetben tea ugyan valóban hatásos vízhajtó és béltisztító volt, de a brit dietetikusok szerint a tartós dehidratáltság nem csak a bőrnek és a beleknek, de a szívnek is káros lehet, ráadásul, ahogy a beszámolóból is kitűnik, igencsak megterhelő a szervezet számára.

Kell-e egyáltalán méregteleníteni?

A magyar dietetikusok szerint a fogyókúra elengedhetetlen részét képzi a bélrendszer megtisztítása. Szerintük az emberi bélrendszerben 2-6 kilónyi salakanyag található. Aki ettől megszabadul, annak javul az emésztése, a bevitt tápanyagokat hasznosabban tudja feldolgozni, és a káros anyagok lebontása is könnyebbé válik. Javaslatuk szerint a béltisztítást lehet keserűsóval vagy gyógyvizekkel végezni, de akár választható a colon hidroterápia is. Ez utóbbi a vastagbél megtisztítását jelenti a salakanyagoktól: az eljárást sokan támadták már a veszélyessége miatt. 

Számos orvos szerint általában az embereknek nincs szükségük drámai lépésekre, hogy megtisztítsák szervezetüket a mérgektől. A testünknek ugyanis vannak saját fegyverei: az izzadás, a kilégzés meg persze az ürítés.

meddig-nyomod-el

A Times online 2006-ban beszámol egy kutatócsoport munkájáról, akik azt találták, hogy a népszerű mérgetelenítő praktikák alapvetően félreértéseken és a test működéséről alkotott hiányos ismereteken alapulnak. A máj és a vese hatékony szervek, melyeknek az a funkciójuk, hogy lebontsák és eltávolítsák a mérgeket a véráramból, és a kutatók szerint feladatukat nem segítik a különböző diéták és kiegészítők. Alan Boobis londoni toxikológus professzor szerint a szervezet saját méregtelenítő rendszere elég kifinomult és sokoldalú, de a méregtelenítő diéták felboríthatják működését.

Akik megtévesztő gyógymódnak tartják

Bizonyos orvosok odáig is elmennek, hogy kijelentik, a méregtelenítés, a tisztítókúra nem más, mint megtévesztő gyógymód egy nem létező problémára. Szerintük a szervezetben felgyülemlett mérgek nem léteznek, legalábbis jelenlétüket tudományosan még senki sem bizonyította. A Los Angeles Times gasztroenterológus szakértője szerint pedig badarság, hogy a salakanyagok évekre bent ragadnak a bélben. Véleménye szerint három nap alatt általában kitisztul a bélrendszer. 

A méregtelenítés hívei ezekre az érvekre szubjektív benyomásaikkal védekeznek. Szerintük ugyanis a tisztítókúráknak számos kézzel fogható, pozitív hatása van. A szkeptikus orvostudománynak persze erre is van válasza. A Fox news orvosszakértői szerint a kúrákat követő fejfájáscsökkenést a kevesebb kávé és alkohol okozza, a szebb bőr a sok folyadéknak, a puffadás megszűnése pedig a kevesebb kajának köszönhető.

A méregtelenítés során tapasztalt "eufória" az éhezés bizonyos periódusában normális reakció, a kúrát követő pozitív érzések pedig annak a tévhitnek tudhatók be, hogy tettünk valamit az egészségünkért. Szerintük tehát ér annyit, ha kevesebb junk foodot, több zöldséget, gyümölcsöt és teljes kiőrlésű gabonát eszünk és eleget alszunk, mintha hetekig levekkel sanyargatnánk testünket.

Amikor elkerülhetetlen a katasztrófa

2007 májusában egy háromhetes tisztítókúrába halt bele egy 36 éves, óbudai, terhes anya. Az asszony és családja a természet energiáját hasznosító prána evők közé tartozott. A hindu vallásban a prána az univerzumban megjelenő energia, ami életben tartja a testet. A pránát a Napból, a levegőből és a Földből nyeri az ember, és a nyitott léleknek nem is kell más táplálék.

Jasmuheen, azaz Ellen Greve, a pránaevők mozgalmának arca azt vallja magáról, hogy 1993 óta a prána univerzális életerejéből él, amitől a bölcseknél is bölcsebb lett, ráadásul kicsattan az egészségtől. Az ő módszerét követte a magyar család is, akik az első heten a táplálék minden formáját megvonták maguktól, a második héttől viszont korlátozott mennyiségben már ittak folyadékot. Ez kevésnek bizonyult.

Forrás: 
http://velvet.hu/trend/2009/08/18/csak_illuzio_a_hatekony_meregtelenites/
0
Értékelés: Nincs

Hozzászólások

lucikam's picture

Léböjtkúra, méregtelenítés, fogíny

Sziasztok!

Szerintetek a léböjtkúra és méregtelenítés kihathat a fogínyünkre? Úgy értem, hogy lehetséges az, hogy a fogínyünk állapota megváltozik egy léböjtkúra útán? 

Decemberben végeztem el egy 3 napos léböjtkúrát, és arra rá kijött három tünetem. Másfél hónapig viszkettem mindenhol, árpás lett a szemem (a mai napig fent áll a probléma, hol jönnek az árpák, hol mennek) és a fogínyemnél el kezdett nyílalni, amire igazán nincsen magyarázat. Fogorvos látta, de nem kaptam még rá választ. A viszektés elmúlt, az árpa és a fogínygond azóta is megmaradt.

Már gondoltam a léböjtkúrára. Ha attól jöttek ezek elő (lehetséges-e egyáltalán??), akkor most mi a teendő? Mit csináljak, hogy elmúljanak már végre?

 

Köszi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

3 napos léböjtkúra?

Ne haragudj, Lucikam, de az semmire nem jó, hacsak nem az a cél, hogy a méreganyagokat "fellazítsd" és utána keringesd azokat a szervezetedben - még több bajt okozva...

A méregtelenítésre nagyon oda kell figyelni! Megfelelőlen felépíteni és levezetni...

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

egészséges táplálkozás

Jó, lehet, h. a méregtelenítésre nincs is szükségünk, inkább egészségesen kellene élnünk, de hogyan? mindig, szinte mindenről ellentétes véleményeket lehet olvasni. én már elvesztem a sok infó között. már nem tudom, kell-e lúgosítás, jók-e a tejtermékek, kell-e víztisztító stb. ha igen, akkor csak a gazdagoknak járna az egészség? jelenleg én is nagyon fáradékony vagyok, gondolkodom, mivel roboráljam magam, de minden olyan drága, szerintetek vegyek vmi "csodaszert"? üdv. minden oolvasónak

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nitunak roborálás

Kedves Nitu!

Egyetértek Griddel, hogy először olvasgass, gyűjts információt, amiből itt az oldalon találsz bőven book.gif Próbálj ki párat, hogy megtaláld azt ami Neked a legjobban bejön. De sztem az egyik leggyorsabb és legjobb energetizáló dolog: a mozgás. Mindegy, hogy mit csinálsz, fuss, táncolj, tornázz rofl.gif , ami jól esik. Tudjuk, hogy a mozgás, számos egyéb jótékony hatása mellett, egyszerűen mondva "boldogság-hormonokat" szabadít fel (tapasztalat mml.gif ). Plusz barátok és/vagy a Kedves és máris elfelejtheted a fáradékonyságot. thumbsup.gif Tudom, hogy a kérdésed a táplálkozásra vonatkozott, de gondoltam, ha már eszembe jutottak ezek a gondolatok, akkor leírom.

Szép napot! K. Ági wave.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (1 szavazat)
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Egészséges táplálkozás elkezdése

Szia Nitu!

Tegnap előtt Dr. Ládi Szabolcs elég sok mindenről beszélt az egészséges táplálkozás témakörén belül. Nagyon szimpatikus volt nekem benne, hogy egy adott problémára első körben életmódváltást javasolt, nem kizárólag táplálékkiegészítőket. A tejtermékekről is ejtett pár szót. Tehát, pl. allergiásoknak és azoknak, akik hajlamosak felső légúti betegségekre, a tejtermékek teljes elhagyását javasolja (kivéve joghurt és kefir). Én allergiás asztmás vagyok, de ha nem lennék, akkor is elriasztana a tejivástól egy - itt az antalvali.com-on megjelent - cikk, amely részletesen leírja, hogy milyen sok hormon, genny és egyéb káros (és undorító) dolog kerül bele a tejbe, sajtokba, egyéb tejtermékekbe. Egészséges emberek a bio tejtermékek korlátozott fogyasztását talán még jól tolerálják.

Amit én elhatároztam egészséges életmód ügyben (talán segítek vele Neked is egy kicsit:

Étkezésről: - tejtermékek elhagyása, - cukorfogyasztás minimumra szorítása, illetve elhagyása, - sok csíraétel fogyasztása (most épp mungóbab csírázik a tálkában), - saját sütésű kenyér fogyasztása, változatos gabonákból (tönköly, rozs, búza...), - kevés húsétel beiktatása, - sok nyers zöldség, gyümölcs, - napi 3 liter víz.

Mozgásról: - napi 20 perc tibeti jóga, - heti 2-3 óra "komolyabb" erőfeszítést igénylő sport.

Egyéb: Dr. Ládi Szabolcs előadásából még azt jegyeztem meg "magamnak", hogy bármilyen probléma esetén először érdemes a bélrendszert rendbe tenni, úgyhogy én rásegítek az egészséges életmódra egy kis béltisztítással.

Ennyi, amit most elhatároztam, biztos lehetne még többet tenni, én most ennyire vállalkoztam. A lányok biztos írnak még több tippet neked.

Remélem, sikerül összekapargatni egy neked szimpatikus programot.

Sok sikert, és jó egészséget!

Melinda

Értékelés: Nincs Átlag: 3.7 (3 votes)

Nitunak néhány szó

Szia Nitu!

 

Örülök, h feltetted ezt a kérdést és nem vetetted alá Magad automatikusan egy aktuális divatkúra esetleges gyötrelmeinek anyagilag és fizikailag egyaránt. Elsőként azt javaslom, h vesd bele Magad az oldalunkon levő információhalomba és szánj időt arra, h tanulj. Ugyanis jelenleg ez az egyetlen esélye a Mezei Embernek arra, h valahogy helyes csapást találjon a maga számára a sok hologram-út között, amelyekkel tele a mai világ. Itt nálunk nagyon sok információt, okfejtést és szakirányú információt találsz ugyanúgy, mint tapasztalatot, és bár minden segítséget megadunk, a lényegi munkát Neked Magadnak kell elvégezned: egyrészt összerakni a mozaikokat és eldönteni, Számodra mi a hiteles információforrás, másrészt megtenni az egészségedért azt (bármi legyen is), amit nem kerülhetsz el anélkül, h előbb-utóbb komolyabb egészségi gondjaid támadnának.

Tehát én arra bíztatnálak, h keresgélj, olvasgass az oldalon, csipegesd az információkat, gondolkodj el rajtuk és ha felmerülne bármi olyan kérdésed, amire nem találod a választ, kérdezz bátran, megpróbálunk minél gyorsabban válaszolni.

Konkrétabban válaszolva a kérdésedre:

Ne, ne vegyél meg semmit egészen addig, amíg meg nem bizonyosodtál róla, h arra Neked valóban szükséged van.

 

További szépeket

grid

Értékelés: Nincs

Méregtelenítés személyreszabottan

Igen, Evadnak igaza van. Ami az egyik embernek jó, az a másiknak nem, vagy éppen káros. A méregtelenítés úgy működik a legjobban, ha mindent személyre szabottan rendelünk el, vendégtől, esettől függően. Figyelembe kell venni az emésztés minőségét, az ürítés minőségét és rendszerességét, a gyomor és belek állapotát, stb. Nem csak a táplálkozást kell tudatosan elrendelni, hanem a kezeléseket is. Erre nagyon jó az ájurvéda, hiszen az előzetes állapotfelmérés keretében kiderülnek a fontos szempontok, majd ez alapján személyre szabottan határozzuk meg a táplálkozást, a szükséges belsőleg használatos gyógy-termékeket (amelyek segítenek fellazítani a méreganyagokat a testszövetekből és belsőszervekből a kúra alatt) a masszázskezeléseket, amelyek kívülről hatnak befelé és a kúra végén - ismét személyre szabottan - rendelődik el a kúra ideje alatt fellazult méreganyagok eltávolításának módja. Ezután érdemes fogyasztani ájurvédikus imunerősítő gyógy-terméket. Ha már mindezeken túl vagyunk, akkor továbbra is oda kell figyelni a táplálkozásra, életmódra, mozgásra. Így a hatások is érezhetőek, adott esetben szemmel láthatóak hosszútávon is.

Értékelés: Nincs

ajurvéda

Szia Mira!

Úgy látom, elég jártas vagy az ajurvédában, aminek bevetésén már gondolkoztam egy ideje.... Azt szeretném kérdezni, hogy állapotfelmésre is alkalmazható, vagy kellnek a hagyományos orvoslás vizsgálati eredményei is egy esetleges kezelés megkezdéséhez? És helyet is tudnál ajánlani?

Előre is köszönöm válaszodat! szia Kinga

Értékelés: Nincs

ájurvéda

Kedves Kinga! Igen, egy kicsit járatos vagyok az ájurvédában, több mint 10 éve csak ezzel foglalkozom :) A kezeléssorozatot mindenképpen egy beszélgetés, állapotfelmérés előzi meg, csak ez alapján tudom meghatározni, hogy mely kezeléseket kell majd elvégezni. Nem tudom, hogy megjelenhet-e az e-mail címem: Ha igen, akkor erre a címre írjál. Ha nem, akkor remélem Valiék meg tudják priviben adni neked személyesen az e-mail címet..

Értékelés: Nincs

Mira hol vagy?

Szia Mira!

Most találtam rá magamnak az ájurvédára (túl természetgyógyászon, homeopatán és antropozófuson) és szent meggyőződésem, hogy ez a dolgok kulcsa nálam! Azt hiszem, tipikus pitta vagyok, a kezelhetetlennek tűnő bajom is pitta: ekcéma. Szigorú diétát írtak nekem eddig elő, de ahogy látom, ezek nem egészen vannak átfedésben az ájurvédikus ajánlásokkal ekcéma ügyben! Szeretnék segítséget kérni egy ájurvédikus tudortól - te az vagy, úgyhogy akkor konkrétan: tőled :)

Sajnos nem íródhatott ki az elérhetőséged (lsd: előző kérés), mégis szeretnélek elérni! Hogyan lehetséges ez?

Előre is köszönöm: Anaszti

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A felhasználó névre kattintva

tudsz Mirának levelet írni a saját adatlapján lévő "Kapcsolatok" opciónál. Ha ez mégsem sikerül, akkor Mira állította be magának azt, hogy nem szeretne semmelyik olvasótól sem levelet kapni.

Értékelés: Nincs

Mira sehol

Kedves Vali!

Köszönöm a válaszodat. Úgy látom, Mira nem fogad kéréseket/kérdéseket, mert nincs adatlapja. Vali, rémes ekcémám van. Boltos Emő sokat segített (ő a tanácsadóm nálatok), de sajnos ezek a borzalmak itt vannak még a karjaimon és már nagyon el vagyok keseredve. Antropozófus, homeopata, természetgyógyász, mindenki tehetetlen. Biztos, én vagyok a gyógyulásom oka, nem? Tehát nekem kellene valamit csinálnom magammal.

Az az érdekes, hogy az ekcémám nagyrészt onnan datálódik, ahonnét elkezdtem (a ti segítségetekkel itt az antalvali.com-ról) egészségesen és mérgek nélkül élni. Arra gondoltam, hogy lehet, hogy ez egy nagyon brutális méregtelenítés a szervezetemtől? Nem eszem cukrot, tartósítót, ízfokozót, színezéket, nem kenek magamra minden mérget (semmi mérget egyáltalán) és nem nyúlkálok mérges tisztítószerekbe sem.

Megmért egy természetgyógyász: semmilyen hiányom nincs. Vali, szerinted mit tehetnék magammal? A maradék nyomorult 30 évemet zsákruhában, vakarózva kell eltöltenem? Néha annyira elkeseredem, hogy sírnom kell. Mit tegyek???????

Köszönettel: Anaszti

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Mira valószínű, hogy törölte magát... én sem találom

Ha túl vagy már a méregtelenítésen, az életmód váltáson, a sheavajon, a jeges kristályvirák krémen és testápolón, ha biztos vagy benne, hogy egy gramm cukor és egy ml tej, tejföl, tejszín, túró sem jutott a szervezetedbe, ha nincs az ételeidben finomított liszt, akkor el kéne morfondíroznod azon, hogy miért nem érzed jól magad a bőrödben??? Váry Orsi kineziológus szakértőnk véleményére is kíváncsi lennék...

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
evad's picture

Méregtelenítés

Akár méregtelenítésnek hívjuk akár másnak, érdemes évente legalább egyszer egy kis pihenést biztosítani az emésztőrendszerünknek. Nekem nagyon sokat jelentett néhány évvel ezelőtt az első 3 hetes méregtelenítő kúra, mely alatt főleg nyers ételeket lehetett fogyasztani, de belefért a barnarizs, a teljes kiőrlésű lisztből készült tészta ill. kenyér is. Tulajdonképpen az állati eredetű ételeket kell feltétlenül elhagyni erre az időszakra. Egy barátnőmnek viszont kifejezetten nehezére esett ugyanez, és rengeteg ellenállást fejlesztett ki magában a fogyasztható ételekkel szemben. Van aki a Neera kúrára esküszik, én is kipróbáltam, de 5 napnál tovább nem bírtam az édes lötty ivását. Úgy gondolom, hogy csakúgy mint a táplálkozás, a méregtelenítés módja is az egyéni igényektől, körülményektől kell, hogy függjön.

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
Balogh Péter's picture

A méregtelenítés szükséges, de nem elégséges

kedves evad!

Szeretnék reflektálni a fentebbi sorokra, ami a méregtelenítés fizikai szintjét taglalja. Valóban fontos a méregtelenítés, de nem árt ha végiggondoljuk, mi is az. Anno itt ugye volt egy "nyolchetes" kúra, gyógynövények, egyebek alkalmazása. Ez a fizikai szint. Célszerű ha megelőzi egy finomabb szinten végrehajtott méregtelenítés, aminél elhatározzuk, hogy amennyire tudatosan csak lehetséges, szebbé, többé, egész-ségesebbé szeretnénk lenni. Nem azért mert új lelki drog butított le minket, és ortorexiások vagyunk, hanem egyszerűen azért, mert JÓ. Nem mérgelődünk tehát. Megette a fene pl. a lúgosodási folyamatomat, hogyha az idegeskedéseimmel, mérgelődéseimmel,amik javarészt szerzett viselkedésminták, és nem a saját jellemzőink, fokozott gyomorsav termelődik a gyomromban. Célszerű először ráhangolódni, személyiség-elemzésbe, viselkedésünk végiggondolásába fogni, ha megy egyedül jó, ha nem akkor használjuk szeretteink, barátaink, vagy szakértő segítségét. És nem baj, ha segítség kell.

Tehát elkezdtük rendbetenni a test-lélek-szellem hármas egység nem fizikai szintjét, amihez hozzá lehet csatolni, hiszen már tudjuk mihez tartani magunkat a konkrét eljárásokat, amiket kipróbálva eljutunk a mi módszerünkig, amivel egész-ségesek tudunk lenni, és maradni.

Fontos elem a táplálék megválogatásán túl a test karbantartása is. Én ennék lelki táplálékot is, beszélgetőestek, könyvek, filmek formájában, meditálnék még többet, igyekeznék szeretni a világot és magamat, légzőgyakorlatokat hajtanék végre, mert van annak pl. lúgosítási hatásai is (respirációs alkalózis), szaunáznék, tornáznék, nyújtó és erősítő gyakorlatokat végeznék, és igyekeznék gondosan megválogatni a szavaimat, cselekedeteimet.

Csak ez ugye nem a tablettás módszer, amikor a bekapok egy tablettát attitűd módjára bekapom a teljes őrlésű kenyeret, feta sajtot, magvakat, akármit, hanem teljességre törekvő tudatos lényként többé, erősebbé, szebbé kívánok lenni, és mellesleg méregtelenítek is. A folyamat közben és végén meg egyre többet nevetek.

Szerintem így lenne kerek a méregtelenítés.

Minden jót!

Balogh Péter

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (15 votes)
TinkerBell1's picture

A méregtelenítés önmagában nem megoldás

Alapvető probléma, ha az emberekkel elhitetik, hogy a méregtelenítés A megoldás. Ez csak elodázza az egészségügyi gondokat, mert ezután az emberek folytatják a megszokott étrendjüket, így nem oldottak meg semmit, legfeljebb egy kis időt nyertek a méregtelenítéssel. Amikor az egészségesebb életmódra való áttérés első szakaszának tekintjük a méregtelenítést, csak akkor visz a megoldás felé, viszont tapasztalataim szerint a drasztikus léböjtkúránál lényegesen szelídebb mószerek sokkal célravezetőbbek.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel