Bevonták a Vigantol D-vitamin készítményt

Mivel - elvileg - érintettek vagyunk a témában, megragadta a figyelmemet az a hír, hogy idegen vegyi anyag oldódik ki a Vigantol bizonyos szériáiban a zárókupak gumicseppentőjéből. Pici fiam immáron 8 hónapos, ennyi idő óta kéne neki adjam a Vigantol olajat... Viszont én saját felelősségemre úgy döntöttem, hogy NEM ezt a mesterséges D-vitamint  adnám neki, hanem hidegen sajtolt, tiszta vízben élő vadlazac olaját, vagy természetes D3 cseppeket!

vigantol cseppek

Hogy miért döntöttem így? Sok kutatóorvos tapasztalatira alapozva úgy éreztem, hogy a mesterséges vitaminok nem fogják hosszú távon szolgálni a babám egészségét. Ugyanis: bár molekulárisan gyakorlatilag ugyanúgy néznek ki, mint a természetben előforduló "társaik", mégis a természettel szoros összhangban működő szervezetünk észreveszi a turpisságot és gyakorlatilag képtelen hasznosítani ezeket a mű vitaminokat. Ezzel még nem is lenne olyan nagy baj, mert legfeljebb kidobott pénz, hisz a wc-ben landol a nagy része. A probléma ott van, hogy mivel a szintetizált vitaminoknak más a biológiai információjuk, a szervezet nem-igen tud vele mit kezdeni, ezért amit nem tud belőle hasznosítani (ez pár százalék lehet, amennyiben egészséges bélflórával rendelkezünk), azt elpakolgatja ide-oda, vesébe, erek falára stb.

Ez volt az egyik indok, amiért nem ezt a D-vitaminpótlást választottam.

A másik, hogy elolvastam a mellékelt betegtájékoztatót és hát, nem győzött meg:

5.3 Preklinikai biztonsági vizsgálatok eredményei

"A terhesség ideje alatt elõforduló D3-vitamin túladagolás elváltozásokat hozott létre patkányokban, egerekben és nyulakban (csontváz hibák, microcephalia -kisfejűség-, cardialis malformatio - nyelőcső gyomorba való beszájadzásának rendellenessége -). Emberekben a terhesség alatt alkalmazott nagy dózisokat összefüggésbe hozzák az aortastenosis - aortabillentyűszűkület - szindróma és az idiopathiás hypercalcaemia kialakulásával újszülötteknél. Arc anomáliák, fizikai és mentális retardáció, kancsalság, fogzománc hibák, craniosynostosis, supervalvularis aortasztenózis, pulmonális sztenózis, inguinalis hernia, cryptorchismus a hímnemû utódoknál, valamint a másodlagos nemi jelleg korai kialakulása nõnemû utódoknál bekövetkezhetnek. Azonban néhány esetben beszámoltak arról, hogy nagyon nagy dózisokat kapó, hypoparathyreoidismusban szenvedõ anyáknak normális gyermekeik születtek."

"A bõrben észlelt fiziológiai keletkezése mellett, a kolekalciferol a diétával vagy gyógyszer formában is bevihetõ. A per os -szájon át- bevitt kolekalciferol nem gátolja a bõrben lezajló D3-vitamin szintézist, elõfordulhatnak mérgezések."

Ezek után már csak hab a tortán, hogy a műanyagokból mérgező ftálsavak, bisphenol-A szabadulhatnak fel, hiába cseréték le a gumicseppentőt...

Berni

Berni kolléganőnk ezen írása óta találtunk tiszta, természetes D3 és K2+D3 vitaminkészítményeket. szerk.

És íme a hivatalos közlemény:

Bevonta az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) a gyerekek D vitamint pótló, gumivégű, cseppentős készítményét, a Vigantolt.

Egyes szériák gumijában a külföldi hatóságok ugyanis idegen anyagot találtak. Szabó Franciska, az OGYI szakreferense hangsúlyozta: Magyarországra nem került ezekből a szériákból, az intézet elővigyázatosságból azonban itthon is kivonta a gumivégű cseppentős Vigantolt, és műanyagvégűekkel pótolta.

Szabó Franciska arra is felhívta a figyelmet: a gumiban talált idegen anyag nem veszélyes, nem jelent egészségügyi kockázatot. Épp ezért azok a szülők, akik korábban vásároltak a gumivégű cseppentős Vigantolból nyugodtan felhasználhatják. Ha mégis egészen biztosak akarnak lenni, akkor írassanak fel az orvossal egy új receptet, amelyre már az új, műanyagvégű készítményből kaphatnak.

(FH)

Forrás: 
http://www.lanchidradio.hu/kronika/bevontak_a_vigantol_gyogyszerengedelyet_20101007
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Hozzászólások

D-vitamin cseppek

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék a BD - JN készítményről. Adhatom nyugodtan 25 hónapos kislányomnak? A gyerekorvosunk ajánlotta, de elolvasva az összetételét, nem tudom, tiszta alapanyagú-e a termék? Különösen a kukoricaolaj aggaszt, nem génmodosított kukoricából készült-e?? Köszönöm a segítségeteket. Kata Felvidékről

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Ennél a D-vitamin cseppnél a kukoricaolaj a kisebb baj!

Tényleg nem lehet tudni, hogy génmódosított-e vagy sem, illetve az sem derül ki, hogy finomított-e. De a nagyobb baj a hatóanyaggal van, ugyanis szintetikus - hasonlóan, mint a Vigantol, ugyanis snki nem tudta megmondani (vagy nem akarta?), hogy a termékben lévő hatóanyagot miből nyerik ki, milyen módszerrel, és az honnan származik. Zsákbamacskát ne vegyél. Jelenleg egy tiszta eredetű nem szintetikus D3-vitamin cseppröl tudok, amit nyugodt szívvel merek ajánlani bárkinek, az pedig ez. (Katt a linkre)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

7 hónapos baba

Kedves AntalVali,

új tag vagyok, első hozzászólással, és tele izgalommal a Dvitaminos

cikk után. Mi nagyon igyekszünk kezdetektől körülményeinkhez képest egészségesen és tudatosan élni. Az internetnek köszönhetően az emberre annyi információ zúdul hogy képtelenség már jól csinálni bármit is,mert amikor azt hiszem tettem valami jót a gyerekkel, akkor egy másik cikk romokba dönti a hitemet. Nem olyan rég olvastam Szendi Gábor egy cikkét a Dvitaminról ahol arról írt hogy a gyerekeknek orvosilag csak a minimum van előírva ami épp az angolkór megelőzésére elgendő, de ennél jóval többet igényelne a szervezetük, és hogy a felnőtteknek is rendszeresen kéne fogyasztani.. ezen felbuzdulva megemeltem a kötelező adagját amit a mai nap meg is bántam. persze arról nem szólt a fáma, hogy milyen Dvitamint adjunk a gyereknek.

Utána néztem ennek a vadlazacos dolognak..hát nem túl olcsó. amit találtam az 10e fölött van 60db. Ezt sajnos nem tudom megengedni magunkank. Mi mást tudsz javasolni ezen túl?illetve ebből amit ajánlasz mennyi kell a gyereknek? napi 1kapszula? Akkor a Vigantolt ne is adjam neki tovább? ő kezdetektől  sajnos tápszeres baba, kisebb részben volt anyatejes, de csak 4hónapos korig.

köszönettel,

 

Andi

Értékelés: Nincs

D vitamin pótlás babának

Kedves Andi! Nagy szeretettel köszöntelek! Először is leszögezném: nincs semmi, amit rosszul csinálna egy anyuka! Hiszen szeretettel adsz mindent a babának. Persze, sok az információ, de végzetes hibákat nem tudsz elkövetni, ne aggódj!

Majd szép lassan ki fog tisztulni a kép az egészséges életmóddal, helyes táplálkozással kapcsolatban :)

Kérdésedre rátérve, sok kutatást végeztünk a D vitamin pótlással kapcsolatban és mi (és már sok gyermekorvos is!) EZT ajánljuk!

Jó egészséget Nektek!

Értékelés: Nincs

Kérdések 15 hónapos gyerekkel kapcsolatban

Vigantol és Cebion helyett mit adjak a 15 hónapos gyerekemnek? Szerintem ekcémás az orcája, hamarosan elviszem orvoshoz, mert eddig semmi természetes krémmel nem javult. Halat még soha nem evett. A javasolt termékek adagolását is kérhetném! Köszi: M

Értékelés: Nincs

Ekcémás 15 hónapos

A vigantol helyett a D3 cseppet ajánljuk! Az ekcéma megoldásáról itt olvashatsz! Kérlek majd írd meg a tapasztalataidat, hogy a felsoroltak közül mi segített leginkább!

Értékelés: Nincs

Újszülöttnek vitaminok /a gyógyszertári helyett/, köldökcsonk

Sziasztok!

37. hetes terhes vagyok és nemrég a gyermekgyógyásznál is tiszteletemet kellett tennem. Egy halom receptet nyomott a kezembe, amit majd a baba születése után kéne kiváltanom. (Gondolom ezekkel már sokan találkoztatok.)

Abban kérném a segítségeteket, hogy melyiket mivel tudom helyettesíteni?

A fürdetőkrém helyett elég a víz, esetleg a kecsketejes szappan. A popsikenyőcsnek Konzol shea vaja tökéletes lesz.

A gyógyszertári napraforgóolaj helyett bármilyen 100 %-os olajat használatok?

D3 vitamin 1000NE tabl. - a Bionom boltban talátl Synergytech cseppekkel helyettesíthető, ahogy láttam.

Konakion 2 Mg. ez a K vitamin, ahogy utánanéztem. Ezt a készítményt mivel tudom kiváltani, egyáltalán valóban szükség van-e ezekre? A 7. napon kéne egy ampullát, majd havonta egy ampullát adni. 

Illetve a köldökcsonk ápolásához írtak fel hintőport és (Spars. Hexachlorophen) és löttyöt (Spiritus Salicylatus Naturland). Mit ajánlotok a fertőtlenítéséhez, ápolásához?

Germicid-C kúpot írtak még, de ezt sem szívesen váltanám ki viszont első baba lévén azért tartok egy esetleges magasabb láz kezelésétől.

A kötelező oltásokkal kapcsolatban sok hozzászólás volt már, de igazán nem találtam olyasmi leírást, hogy melyik oltásokat kötelező tényleg beadatni és van-e köztük olyan, amit elutasíthatok? Melyik az, amelyikre feltétlenül szükség lehet és nem kell aggódnom az oltás utáni esetleges problémák miatt? Miller védőoltásokkal kapcsolatos könyvében arról is van leírás, hogy melyiknél mire számíthatok, hogy tudom az eseteleges mellékhatásaira felkészülni, oltáskivezetés stb.? 

 

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

Babaápolás az orvos szerint és szerintünk.

Minu, szerintem te már sok mindenben elég tájékozott vagy. Igen, fürdetés tiszta vízzel, esetleg kímélő szappannal lemosni a fenekét esténként. A shea-vaj megfelel popsikrémnek, de egész testre is. Persze használhatsz hidegen sajtolt olajat is, jojobát, avokádót, édesmandulát, stb.

D vitamin: Ha belefér a keretbe, te szedjél halolajat 3000mg/nap mennyiséget, ha nem, akkor az első hónapokban mehet a természetes D-vitamin csepp. Ahogy a baba már ehet halolajat, én a cseppeket leváltanám halolajra, mert az nagyságrendekkel komplexebb táplálék, jóval többet tud, mint egy szimpla D-vitamin csepp.

A Konakiont ún. újszülöttkori vérzékenység megelőzésére adják, ami igen ritka. Csak anyatejes babának írják fel, mert az anyatejben "kevés" a K-vitamin. Persze azon nem gondolkodnak el, hogy miért kevés? Valami oka csak van... Én nem vagyok szakértő, csak egy anyuka, aki szeret jobban utánajárni a dolgoknak, és utána a saját feje után menni. Én sohasem adtam K-vitamint a lányomnak, mert szerintem szükségtelen. De ez az én véleményem, lehet hogy neked megnyugtatóbb, ha adod, vagy keresel alternatívát. 

A köldökcsonk ápolásról itt írtam korábban.

Lázcsillapítás... Ha neked biztonságot ad, legyen otthon kúp, attól még nem feltétlenül kell használni! Nekem most 17 hónapos lesz a lányom és kétszer volt láza, de magától lement mindkétszer egy-egy éjszaka alatt. Egy lázcsillapító kúp tulajdonképpen nem old meg semmilyen problémát, csak egy tünetet elnyom.

A védőoltásokról sok helyen vannak fenn táblázatok a neten, hogy melyek kötelezőek és melyek ajánlottak. Az ajánlottakat természetesen elutasíthatod, a kötelezőeket is, csak akkor törvénysértő leszel. Ezt a könyvet egyébként én jobban szeretem a témában, mint Miller könyvét. Oltáskivezetés témában nem igazán tudok könyvet...

Boldog babavárást neked!!!! Vigyázzatok magatokra!

Értékelés: Nincs

Vigantol kiváltása, légyszi segítsetek !

Sziasztok !

A Bionom oldalon már kérdeztem de még nem kaptam választ, viszont sürgős lenne, mert a védőnő már erősen kérdezgeti, hogy adjuk-e a Vigantolt ?

Tesómnak majdnem három hetes ikrei vannak, kizárólag anyatejet kapnak. Ő napi két kapszula NOROILT szed. Tudom van gyerekeknek való is de az nincs itthon ! Kérdésem az lenne, hogy elég-e a napi két szem amit ő szed és anyatejen keresztül átmegy vagy nekik is kell adni mellette külön. Ha igen, lehet-e ebből a kapszulából és mennyit naponta ?

Előre is köszönöm !

Üdv, Bea

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Halolaj

Kedves Bea!

Azt gondolom, hogy nincs szükség ilyen pici babának plusz halolajra, főleg nem a nyári időszakban. Ha mégis úgy érzi az Anyuka, hogy szeretne, akkor leírom, hogy én hogy csináltam gyermekeimnél az őszi-téli-kora tavaszi időszakban: egy lazacolaj kapszulát kiszúrtam és néhány cseppet tettem a cicimre, közvetlen a szopizás előtt, amit a kicsi az első korttyal benyakalt :)

Vigye ki az Anyuka a gyerekeket egy kora reggeli és/vagy késő délutáni napfényes sétára (összesen legalább napi 1órára), táplálkozzon egészségesen az Édesanya, így gyermekei számára minden fontos tápanyag bejut az anyatejen keresztül.

Ha többet szeretnétek megtudni a kisbabák és a D-vitamin kapcsolatáról, olvassátok el Vali EME hozzászólását.

További kellemes nyarat kívánok

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vadlazac olaj nyáron?

Sziasztok!

Egész télen szedtük a vadlazac olajat és most kezd elfogyni.

Szerintetek tavasszal-nyáron is adjam a 2,5 éves kisfiamnak? Vagy eseteg tudtok valami mást ajánlani helyette? Köszönöm!!! Szép napot!!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Miért ne lehetne vadlazac olajat

nyáron fogyasztani?! Persze, ha szinte napi szinten eszik kisfiad megfelelő minőségű vadlazacot vagy barramundi halat, akkor nem szükséges.

3 gyermekemnek - és mi felnőttek is fogyasztjuk - hidegen sajtolt vadlazac olajat adok (wholemega) ami - amennyire ebben a világunkban lehetséges - a lehető legtisztább területekről származó halakból származó olajat tartalmaz. Ha most úgy gondolod másra vágytok, akkor ajánlom figyelmetekbe a  Krill olaj kapszulát vagy ezt a lazacolajat.

Niki

 

Értékelés: Nincs

vigantol helyett

Sziasztok!

A Vigantol helyett keresgélek én is 19 hónapos kisfiamnak más megoldást. Vettem a minap egy készítményt, de nem merem beadni neki, mert itthon vettem csak észre, hogy ez a halolajat (halmáj) tartalmazó lágyzselatin kapszula 5000NE A-vitamint (187,5%RDA)is tartalmaz a 400NE D-vitamin (200%RDA)mellett. Ez amúgy egy felnőttek számára előállított vitamin, s a hölgy a boltban azt javasolta: nyugodtan adjak be a gyereknek napi 1 db-ot, mert úgysem tudom túladagolni. Ha a D-vitamint nem is (-bár az is zsírban oldódik, nemde?), de mi a helyzet az A-vitaminnal?Egyelőre nem merem adni ezt sem a kicsinek...

Köszönöm a segítséget előre is! 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

halolaj

Szia Kosbor!

Visszakérdeznék: lehet tudni, hogy honnét származik a halacska? milyen eljárással készült a kapszula? ...

és vajon miért épp halmájból vonták ki a hatóanyagot...

Niki

Értékelés: Nincs

halolaj

Szia Niki!

 

Származási helynek USA van feltüntetve, de hogy maga a hal nonnan származik? Hááát...

Ne legyen sok bizodalmam ehhez?

 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

halolaj

Szia Kosbor!

Akár egy tökéletes készítmény is lehet, viszont infók hiányában nem tudom ajánlani...

Két dolgot tehetsz: - vagy igyekszel megszerezni az információkat és annak tudatában bizton képes leszel dönteni,

- vagy bízol Anyai Megérzésedben, ami ha jónak ítéli és a legnagyobb szeretettel adod be csemetédnek a kapszulát - fontos a "töltet" :) - akkor biztos, hogy hasznára válik. Ha úgy dönt Anyai Ösztönöd, hogy kevésbé megfelelő, akkor inkább vidd vissza a boltba és vásároljátok le az értékét...

3 gyermekemnek hidegen sajtolt vadlazac olajat adok, ami - amennyire ebben a világunkban lehetséges - a lehető legtisztább területekről származó halakból származó olajat tartalmaz. Ha elfogy - bár még elég sok van - a Krill olaj, amit előreláthatólag beszerzek gyermekeimnek vagy ezt a lazacolajat.

Jó éjt,

Niki

Értékelés: Nincs

Köszönöm szépen a tanácsodat!

Köszönöm szépen a tanácsodat! Azt hiszem bontatlan marad ez a vitamin...

Jóéjt NEktek is: Kosbor 

Értékelés: Nincs

D-vitamin források és

D-vitamin források és kérdések... Mivel gondolom többeket érdekel a kérdés, így gondoltam nem közvetlenül a tanácsadónőmet faggatom.

  1. Ajánlott napi mennyiség? Tételezzük fel, hogy aggódos anyuka vagyok, aki nem bízik abban, hogy eleget sikerül napozni a gyerekkel és szeretném betartani az orvosi ajánlásokat és a szükséges vitaminmennyiséget biztosítani a gyerekemnek. Ez pontosan mennyi is most NE-ben/IU-ban (ki milyen nyelven jelöli)? Az új javasolt értékre lennék kíváncsi. A régi kb. 1000 NE volt? Figyelembe véve, hogy 1 cseppet ajánlottak a vigantolból, aminek a leírása szerint 30 cseppje 20ezer NE-t tartalmazott.
  2. Miért a vadlazac a legjobb alternatíva? Szerencsére nem az anyagiak miatt gondolkoztam el rajta, de biztos, hogy ez a legjobb a vigantol lecserélésére? Először is min. 4-6 hónapos korig (tisztán anyatejes időszak alatt) anyucinak kell extra mennyiséget bevenni, hogy legyen elég a tejben. Utána minden nap lyukasztgatni kell a kapszulát, jó része bent marad (kárba nem vész, mert bekapom én, de akkor is...) Ha pont a D-vitamint akarom pótolni, akkor (az általatok javasolt termékben levő) 25 IU (leírás szerint 6%-a a napi ajánlott mennyiségnek), ami egy kapszulában van, elég bármire is? Vagy csak a lelkiismeret megnyugtatására jó? Gondolom a tudósok által meghatározott érték a természetes, jól hasznosuló D-vitamin szükséglet értékét adja meg, így az sem mondható, hogy ebből kevesebb kellene.
  3. Továbbá, elfogadom, hogy a piciknek is nagyon jó, ha a szervezetükbe jut az a sok hasznos dolog, ami a halolajban van, de ha vigantol lecserélésére keresek megoldást, akkor átmenetileg szeretném figyelmen kívül hagyni az egyéb szükséges/hasznos dolgokat...az majd egy másik kör. Tehát a kérdésem: van valami egyéb "bevehető" természetes megoldás?
  4. Mi a vélemény a lanolinból kivont D3-ról? Koncentrálva a babákra...mert ha nekik nem oké és semmi jobb javaslat nincs, akkor persze elfogadom, hogy halolaj és kész.

Köszi előre is a véleményeket, tanácsokat.

Andi

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

Vigantol kontra vadlazacolaj

"A D-vitamin napi javasolt beviteli értékét (RDA%) háromszorosára emelték fel. Az eddigi 200NE helyett mától a 600NE fogyasztását javasolják minden egészséges amerikai és kanadai embernek, 1-70 éves kor között. 71 éves kor felett 800NE, egy éves kor alatti újszülötteknek pedig 400NE napi e-vitamin fogyasztása javasolt. "

Vali itt ír a NE és a hasznosulás közti különbségről, ami választ ad a kérdésedre.

Értékelés: Nincs

Vadlazac D-vitamin tartalma

Sziasztok!

Egy ismerősöm mutatta meg a vadlazacolaj kapszulát. 10 hónapos babának adnám, de a vadlazacolaj tájékoztatója szerint a D-vitamin tartalma 1 kapszulának 25 NE. Ezzel szemben a Vigantol 1 cseppje kb. 500 NE D-vitamint tartalmaz. (ez 20x mennyiség 1 napra) Ez elég nagy különbség, és aggódom, hogy nem kapna így eleget. A baba már nem szopizik, gyümölcsöt, zöldséget, csirkehúst eszik. Ti mennyit szoktatok adni a babáknak vadlazacolajból?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Hiába tartalmaz 20x annyit, ha nem hasznosul!

A vitaminok és a táplálék-kiegészítők hatóanyagainak a mértékegysége nem a mg és a NE, hanem a hasznosulás. Lehet valamiben akár tonnányi mennyiségű vitamin is, ha az nem hasznosul.

Kérlek, hogy a vitaminkészítmények hasznosulásával kapcsolatban olvasd el ezt a cikket.

Értékelés: Nincs

vigantol kontra alvás

Sziasztok!

Hát ami azt illeti, szégyeltem is magamat, mert a botrányig nem vettem a fáradtságot arra, hogy elolvassam a tájékoztatóját a vigantolnak. Megrémültem a sok lehetséges mellékhatástól. Azóta szemrebbenés nélkül elhagytuk férjemmel együtt. Lám, minden alvási problémánk megoldódott.

De azért dühös voltam, hogy a babánknak 2 és fél hónapos korára sikerül hamarabb elaludnia és napközben végre minden szopi után pihen végre. Éjszakákról nem is beszélve. Még kb. másfél hónapos korában már elkezdődött, hogy éjszaka egy huzamban alszik 5 órát, és csak utána kér enni. Aztán valamiért abbamaradt és újra 3-4 óránként szopi volt. Gyanítom, hogy azok olyan éjszakák voltak, amikor elfelejtettem azt az olajos cseppet adni neki... Alvás nélkül pedig nincs elegendő növekedési hormon, ami termelődjön. Volt, hogy annyit sem aludt, mint egy felnőtt éjszaka, 24 óra alatt! és mi a hasfájására fogtuk... ahhoz képest nem sírt folyamatosan.. szóval hmm.

Hihetetlen, hogy a gyógyszeripar mit meg nem enged magának!!

Edina

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A Vigantollal nálunk is baj van

Sziasztok!

A Vigantollal nálunk is alvási problémák voltak. Bár kisfiam már 11 hónapos, de eddig kb 3 hétig kapta a vigantolt. Mi gyorsan rájöttünk, hogy attól nem alszik. De amikor közöltem a védőnőnkkel ezt, csak nagy szemekkel, felháborodottan nézett, hogy miért nem adom én neki, és miért találok ki ilyent, hogy attól nem alszik a gyerek. De megnyugodva látom, hogy nem én vagyok az egyetlen. Az orvosunk azt mondta, hogy ha napon van a gyerek, akkor nem is kell neki adni, már pedig egész nyáron napon voltunk.

Most, hogy megint bejött a rossz idő megint kapni kezdte, de 11 nap után (valamint kétszer fél, és egy egész éjszaka átsírása után) a kukában landolt az üveg, hogy még véletlenül se jusson eszembe még egyszer adni neki.

Párom mondta, hogy hallott valamit arról, hogy bevonták a Vigantolt, de úgy voltam vele, hogy azt csak közzé tették volna a médiában. Most ültem le, hogy valami természetes D-vitamin forrást találjak a babának, és itt nálatok értesültem arról, hogy bevonták a Vigantol egyes szériáit. Még jó, hogy nem nagyon kapta a gyerek. confused_smile.gif

A vadlazac olaj engem is érdekelne így télre.

Értékelés: Nincs

vigantol még mindig

Szia Benjike!

Még annyi, hogy a régi-új kiszerelés cseppentője totál műanyag. Infó persze semmi arról, hogy bpa mentes-e? na, meg ugye az üveg tartalma... Senki nem vállal rá garanciát, hogy erről nem derül ki fél év, 1 év múlva hogy káros-e a babára? Néha az az érzésem, ez az egész a gyógyszergyártók lobbija... nagyanyáink idejében nem volt művitamin... de persze máshogy is táplálkoztak...

Edina

Értékelés: Nincs

vadlazac olaj és napsütés

hát igen, az események alapján nem éppen mondhatni, hogy megkönnyítik a kismamák dolgát. nekünk a kedves dokinőnk, miután mondtam neki, hogy most nem adom a vigantolt, de helyette minden nap legalább 20 percet napoztatom a picim fejét, közölte, hogy az nem ér semmit. Persze nem ez az első csalódásom benne! keresek másik orvost, de ez sem könnyű... sad_smile.gif A vadlazac olaj kapcsán, én kerestem a tanácsadóm e-mailen, de még semmi válasz! Valakitől kaphatnék segítséget? Esetleg, ha nem ment át az e-mailem, akkor ezúton kérem EMőkét, hogy ha tud nekem válaszolni, nagyon megköszönném!

Értékelés: Nincs

És már meg is történt tegnap

ezt megbeszéltük

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Kis türelem...

már jeleztem Emőkének, biztos jelentkezni fog náladyes.gif.

Értékelés: Nincs

Szia! Én is védőnő vagyok, 10

Szia! Én is védőnő vagyok, 10 hónapos babával itthon! Mi is a kivont Gysz-t adtuk eddig :-( A kolléganőket nem értesítette senki, állítólag az ÁNSZ-ben sem tudták!! Egy anyuka hívta fel a figyelmem, ennyit a tájékoztatásról, és mit szűrnek le az Anyukák? A b...védőnő ezt sem tudta! Persze, ha nem jeleznek a Hivatalos szervek Üdv : egy védőnő kolléganő

Értékelés: Nincs
Anidúla's picture

A védőnők védelmében

Sziasztok!

Racsinak igaza van! Ez is a rendszer túlterheltsége és hibája, hogy egyszerűen nem jutnak el az információk A-ból, B-be.

Több az adminisztrációs dolguk, mint amennyi idejük lenne egy kismamára, anyukára.

Egy csomót tanulnak a főiskolán, és a legtöbb tevékeny munkát más végzi el, amit nekik kellene, pl. Vérvétel, vizelet vizsgálat, magzati szívhang figyelés......ezek átkerülnek a kórházba ahol az anyukák órákig várhatnak, és ők már csak a leletet kapják meg amit meg bevezethetnek a kiskönyvbe, meg a kartonokra. Az anyuka a rendszer rendezetlensége miatt náluk is csak papír alapon létezik.........

A legtöbb helyen sajnos így van......

Amúgy az hogy nem tájékoztatják az orvosokat védőnőket a bevont gyógyszerekről az minden területen igaz sajnos.

Személyes példám, hogy az édesanyám a műtétei után olyan gyógyszert kapott napi háromszoros szedési javaslattal, amit évek óta betiltottak, majd mikor rosszul lett akkor épp egy barátnője volt nála aki mellesleg pszichiáter, megnézte miket szed......egész véletlenül tudta mi a helyzet és lefektette anyut és elkezdte itatni felpolcolt lábbal, beletuszmákolt több liter vizet hogy gyorsabban ürüljön a sz.....r.

Mire kiért a mentő már nem tudott lábraállni, kettőslátás, rosszullét......

Majd az orvos ennyit mondott: Őt nem tájékoztatták a gyógyszer bevonásáról....

Vigyázzon mindenki magára ahogy csak tud!

Ölelés!

A másik kérdés, hogy hogyan lehet megvenni a gyógyszertárban olyan gyógyszert amit évek óta kivontak a forgalomból mert veszélyes......

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
bayerlekinga's picture

Köszöm

Kedves Anidúla! Nagyom köszönöm a védő sorokat a kolléganőim nevében is! Pontosan így van, nagyon jól látod a helyzetünket. wave.gif

Értékelés: Nincs

Vadlazac olaj

Sziasztok! A nemrég visszavont Vigantol olaj botrány hatására én is inkább szívesebben adnék a kisfiamnak hidegen sajtolt vadlazac olajat. Érdeklődnék, hogy kinél lehet beszerezni, és hogy kell adagolni? Köszönettel: Berenadett

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Vadlazac olaj ügyben mindenkit kérek, hogy

KERESSE A SZEMÉLYES TANÁCSADÓJÁT.

Ha nem tudod, hogy ki a személyes tanácsadód, akkor nézd meg a jobb oldalon lévő saját menüdben!

Értékelés: Nincs

kérdőjelek...

Szép estét mindenkinek! Áááá... Ez mekkora...! Fogalmam nincs, az én olajamnak mi a száma, ez a címkéjén van, vagy az üveg alján? (címke már lekopott) Amúgy meg, ez már a 3. üveg, ikreim vannak ugyanis, meg az egyik üveg fele-hála az új fajta kiváló csomagolásnak-kiborult. szóval, tripla az esélyem, hogy megmérgeztem szerencsétleneket. Érdekes, hogy mindig tök haragudtam erre a hülye "pipettára", mert sokszor több is jött belőle, és az üveg meg könnyen kiömölhetett, nem úgy, mint a réginél. Hát, nem tudom... Hogy legyek körültekintő, mielőtt bármit a gyerekeknek adok...? Nyilván az vagyok, viszont idáig nem gondoltam, hogy felül kéne bírálnom az orvosokat.... Nem vagyok tájékozottabb náluk, nem véletlen, hogy ők az orvosok, és nem én. Alapból nem vagyok bizalmatlan típus, igyekszem azt gondolni, mindenki lelkiismeretesen végzi a dolgát. Nem mondom azt sem persze, hogy nem volt még olyan, hogy nem szedtem be valamit, amit felírtak nekem... Szóval, nem vágom, mi a jó, ki mondja meg, mi a hiteles, kinek higgyek, kinek ne. Ezzel is csak úgy van, mint bármi mással. Hol a középút...? meddig bizalom, és nem naivitás, és mikortól rosszindulatú bizalmatlanság, és nem pedig egészséges óvatosság...?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

nos, akkor nincs lelkifurdalasom ...

Hello kedves mindenki!

Uj vagyok az oldalon, raadasul Franciaorszagban tartozkodunk csaladommal egyutt - meg jo ideig. Itt olvastam eloszor a vigantol-os hirt, amit egyebkent en csak hebe-hoba adtam a gyerekeimnek - mar amelyiknek egyaltalan adtam! A hozzaszolasokat olvasva kisse alabb hagyott a lelkiismeret furdalasom amiatt, hogy jaj szegeny gyermekemnek hogy fog beepulni a kalcium a szervezetebe (ehez kell ugye a D-vitamin)...

Legkisebb gyermekem 21 honapos, a Konakionnal nekem is feltunt, hogy megvaltoztattak az adagolast a korabbiakhoz kepest, de abbol se kapta meg az osszes ampullat! Hal istennek egyik gyerekemnek sincs semmi baja az emesztessel, alvassal, nagyon keveset 'ejszakaztunk', akkor is csak a fogzas vagy fulfajas miatt.

Otthon nem is hallottam rola, hogy fluort kellene adni a babaknak, idekint viszont a vigantolhoz hasonloan napi szinten 'kell' adagolni a babaknak. Ezt sogornomtol hallottam, akinek jovo heten lesz egy eves a kislanya, es miutan pont elotte olvastam a karos vegyszerek kozott a fluorrol, egyszeruen nem akartam elhinni, hogy ezzel mergeztetik az orvosok a babakat!!! merthogy az orvos eloirasara adja kislanyanak a fluort. De miutan felhivtam ra a figyelmet, megigerte utanaolvas a neten es rakerdez az orvosnal is (merthogy en ugye laikus vagyok, o meg elsogyerekes anyuka, aki a legjobbat akarja a gyerekenek).

De itt a D-vitamint is mashogy adagoljak, szerintem sokkal nagyobb a dozis, mint nalunk! Azt gondolna az ember, hogy Franciaorszagban, a nagy Unioban sokkal felvilagosultabbak, jartasabbak az emberek es az orvosok, azonban a tapasztalat nem ezt mutatja. Persze van az orvoslasnak olyan terulete is, amelyben viszont sokkal elorebb jarnak, mint mi! De itt pl. nem jar ki a kismamahoz a vedono, hogy ellassa tanacsokkal, felhivja a figyelmet a vedooltasokra, a helyes taplalasra, igy aztan sogornom kislanya kesve kapta meg az oltasait es olyan eteleket kapott, amiktol ekcemas lett a bore. Arra meg aztan kapta a kencet, ami ugyan elmulasztja a kiutest, na de milyen karos kovetkezmenyei lesznek a szervezeteben???

Meg tudna nekem mondani valaki, hogy most akkor kell-e egyaltalan a gyereknek a d-vitamin potlas vagy sem? Na es ennek a vadlazacnak van latin neve, ami alapjan esetleg megtalalhatnam idekint is?

A valaszt elore is koszonom, Kriszta.

Értékelés: Nincs

Coenzyme B Food Complex

Sziasztok! Bocs, nem ehhez témához tartozik, de sajnos meg kell kérdeznem, a fenti a Coenzyme B Food Complex nevű kapszula szédszethető? Csak azért kérdezem, mert édesanyám sajnos bulbar ALS-ben szenved, így nehezen nyel, így olyan viatmin(okat) keresek, melyek széthúzhatók és joghurtba tehetők, illetve folyékonyak. Köszi és bocs.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

B Food

Nem szétszedhető, mert ez egy hagyományos technikával préselt tabletta, de kiválóan összetörhető mozsárban. Nehezen nyelő embereknek azt szoktuk javasolni, hogy a tabletta formájú táplálékkiegészítőket törjék össze, és oldják fel a folyékonyakban (pl. goji dzsúz, supra life).

Értékelés: Nincs

Első terhességem előtt "figyeltem fel" a mesterséges Dvitaminra

Sziasztok!

Én pont az első terhességem előtt "figyeltem fel" a mesterséges D-vitaminra. Egy szír származású fogorvos kezelt, aki megkérdezte, hogy gyerekként szedtem-e D-vitamint, vagy a fogváltás környékén antibiotikumot, mert ezért lehet, hogy nem valami szép fehérek a fogaim. Mondtam neki, hogy látszik, máshol szocializálódott, mert mi sajnos ezeken nőttünk fel. Először ezért nem örültem, amikor adnom kellett a kisfiamnak a Vigantolt. Akkor meg pláne mérges lettem, amikor új gyerekorvoshoz kerültünk egy vidéki városba (nyáron) és onnantól már dupla adagot írtak fel neki (indok nélkül, itt így szokták...) Most már be merem vallani magamnak is, hogy nem kapott a kicsi mindennap, nem éreztem szükségesnek. Szeptembertől újra felírták. Azt vettem észre, hogy nem akar enni a gyerek egy ideje rendesen, majd rádöbbentem, hogy pont mióta szedi a cseppeket. Úgyhogy még a cirkusz kirobbanása előtt abbahagytuk.

A másik amit nem igazán értek, az a Konakion. Ha jól tudom, pár éve még hetente adatták, mostanság meg csak havonta. Ennyire bizonytalan az orvostudomány? Az én gyerekem a második adagtól olyan tüneteket produkált, hogy többet abból sem adtam neki, mert nem mertem. Miután megkapta, kb. 1 liter vizet izzadt ki magából, és a hideg rázta a 35 fokos melegben. Ennyit a szintetikus förmedvényekről.

Az meg a legidegesítőbb mondat, hogy mi is felnőttünk valahogy! A nagyanyáink is felnőttek, pedig háborúkat is átéltek. Tessék csak megszámolni, hogy kinek hány foga van pl? Én nem azt szeretném, hogy a gyerekem túlélő legyen, hanem, hogy teljes értékű életet élhessen!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Anidúla's picture

Konakion-Pvarga Eszternek, és mindenki másnak :)

 Szoptatott ám mesterséges K-vitaminnal nem kiegészített csecsemőknél rejtett májbetegség amely az agyvérzést okozza a csecsemőknél 5 százezreléknél fordul elő.

A K-vitamin nélkülözhetettlen a véralvadási faktorok szintéziséhez.

Az anyatejben a szükséges K-vitamin mennyiség fele található meg.

A Konakion cseppeknek, iszonyatos ízük van, és a csecsemők álltalában kihánnyák, vagy kiöklendezik, de előfordul az is hogy sztrájkba kezdenek amikor kanál ér a szájukhoz, mert félnek hogy azt kapják meg, ezért a kanalas táplálásuk nehézség, mert a gyerekek első kanállal való találkozásuk traumatikus élmény.

Egyetértek azzal, hogy akinek gyereke van az nem túlélőt akar nevelni hanem egészséges embert.

Érdemes azt is mérlegelni, hogy szükséges e 5százezrelékes veszély esetén minden csecsemőt szintetikus vacak ízű vitaminnal tömni.......

Ha valaki mindenáron K-vitamint akar adni a csecsemőjének akkor vegye magához Ő a cseppeket, mert így anyatej formájában kapja meg a baba. Az Anya pedig ha szeretné akkor viselje maga a cseppek ízét.

Na és az adagolás.

Valóban pár éve még hetente kellett egy ampullát adni, aztán rájöttek hogy túladagolták a babákat és mindenféle tüneteket produkáltak.

Később ennek a függvényében hetente fél ampullát kellett adni, de ez is soknak bizonyult.

Most havi 1 ampulla az előírt.........

Vajon érdemes az amúgy egészséges csecsemőt egy ilyen lutrinak kitenni?

Hiszen azt sem tudni pontosan mikor és mennyi az ideális adag, épp eleget adunk e vagy sem?

Mindenkinek a lelkiismerete szerinti legjobb döntést kívánom. De informálódjunk mielőtt mindent az éppen csak hogy megszületett csecsemőnk szájába tömünk!

Ani

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

K...on és V....ol helyett

Sziasztok!

Böngésztem az oldalakat, de nem lett számomra egyértelmű, hogy Kion helyett mit ajánlotok, ami természetes és a mama vagy a baba beszedheti. Viol helyett világos, hogy a halolajakat szedje a mama, ha jól emlékszem napi 3000 mg-ot amíg csak szopizik a baba; vagy meddig szednétek ilyen dózisban?

Nagyon köszönöm: Ági

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Helyett

Kedves Ági!

Igen, halolajból 2000-3000 mg-ot szoktunk javasolni a kizárólagos szoptatási időszak alatt. De persze ez egyénfüggő, attól is függ, hogy hogyan táplálkozik az Édesanya (eszik-e halat pl. és milyet, mekkora mennyiségben)

K-vitamin a véralvadást segíti elő, azért szokták ajánlani az orvosok a pótlását, mivel az újszülöttek bélrendszere még steril, hiányoznak belőle a K-vitamin képző baktériumok. Az anyatej K-vitaminban szegény, az ajánlott napi adag felét tartalmazza, ezért a kizárólag anyatejjel táplált újszülötteket életük első néhány napján különösen veszélyeztet(het)i a vérzékenység. lábujjhegyen merem megemlíteni, hogy vajon szükséges-e 500ezrelékes veszély esetén minden csecsemőt szintetikus - ráadásul vacak ízű, szegények vagy kihányják, vagy visszaöklendezik - vitaminnal tömni.......

3 gyermekem van, az első - szegénykém - még kapott egy adaggal, mert a védőnénink szerint KELL, de a dokinénink szerint kérdéses, így többet nem kapott a legidősebb, és utána a két kicsi sem. Hozzáteszem, hogy ki kellett váltanom a készítményeket...

Igyekeztem bejuttatni én a szervezetembe a K-vitamint, hogy anyatejjel átjuthasson. A K-vitamin pótlásra kiváló a csírázó lucernamag,-árpa és -zab, a káposzta, a paraj, a fehérrépa, a házi joghurt, stb.

Persze arról is érdemes szót ejteni, hogy a K-vitamin nagy ellensége a  a röntgensugarak, az ételek lefagyasztása (!!!), az acetil-szalicilsav (pl. aszpirin), a levegőszennyezések, az ásványolaj. Ezeket ajánlatos kerülni.

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Boskó-Dénes Henrietta's picture

Vigantol=D-vitamin?

Szia Anidúla! Szeretném tudni hogy egy 20 hónaposnak mennyi D-vitaminra van szüksége naponta? Amikor bevonták a Vigantolt,s itt elolvastam az erről szóló infókat,eldöntöttem hogy nem fogom adni a gyereknek,hanem megpróbálom a vadlazac olajat,amiről szintén itt olvastam először. Szóval egész télen nem adtam d-vitamint ,hanem vártam,mikor tudom megvenni a vadlazac olajat.NA VÉGRE-gondoltam,mire megjött...,de most ismét kétségeim vannak...Kérlek oszlasd el! Tartalmaz egy 500mg-os vadlazac olaj kapszula annyi D-vitamint,amennyi a fiamnak kell? Lehet bármilyen következménye annak,hogy szeptembertől mostanáig nem kapott D-vitamint? Esetleg megnöveljem most az adagját,hogy behozzuk a lemaradást????A Vigantol 1 cseppjében mekkora adag D-vitamin van? Nagyon várom a választ! Bárkitől,aki tud rá válaszolni!!! KÖSZÖNÖM!! Heni

Értékelés: Nincs
Anidúla's picture

Heninek

Szia!

Berni  mindent leírt amit én is akartam! :)

Elég az egy kapszula! Mert ahogy Berni is írta ebben az esetben táplálékról van szó, és nem gyógyszerről!

És minden nap legyetek friss levegőn!

Minden alkalommmal, leírom amikor a D vitaminról van szó, hogy a gyerekeke nem D Vitamin hiányosak, hanem friss levegő és nap hiányosak!

Szép hétvégét! ANi

Értékelés: Nincs

Heni dilemmája

Kedves Heni!

Kétféle mérce van: az egyik amit a gyógyszeripar talált kis a szintetikus vitaminok mérésére és az a kedves napi ajánlott mennyiség (RDA%), ami épp ahhoz elég, hogy ne dobjuk fel a pacskert! De hangsúlyozom, szintetizált vitaminokról van szó! Mit jelent ez? Hogy nem, vagy csak iszonyú pici mértékben hasznosul a szervezetben, a maradék jó esetben a wc-ben landol, rosszabb esetben lerakódik a szervezetben.

Ha viszont tápanyag formájában juttatod be ezeket az anyagokat, mint pl. egy hidegen sajtolt olaj esetében is, a szervezet képes lesz szépen felhasználni. Meg szoktad kérdezni a piacon, hogy "csókolom, ez az alma akkor hány % C-vitamint tartalmaz?" Gondolom, nem, hanem jóízűen megeszed és meghagyod a szervezetednek a döntést, hogy "válogass kedvedre drága, amire szükséged van"!

Egyszóval, ne aggódj, a halolaj, ha jó minőségű, hidegen sajtolt, akkor kész táplálék, kitűnő csontépítő, de tudnod kell, hogy ehhez ki is kell vidd a babád és magadat is a fényre, mert ekkor fog tudni a D-vitamin beépülni a csontokba.

Kéne, hogy többet adj a babádnak? Aggódnod kéne, hogy pár hétig nem adtad? Egészségesen étkezel, étkeztek? Vagytok eleget friss levegőn? Ha igen, akkor semmi gond! Anno a csukamájolaj is azért lett kitalálva, mert az ipari forradalom áldásos következményeként a napot sűrű szmog takarta, így a gyermekek csontjai nem tudtak megfelelően fejlődni és sok lett a deformált csontozatú kisgyerek. DE ennek oka a napfény hiánya és a nem megfellő táplálkozás volt!

Figyelj az életmódotokra és nyugodj meg! iből tudna a gyógyszermaffia táplálkozni, ha nem a belénk ültetett mesterséges félelmből?

Berni

Értékelés: Nincs
Boskó-Dénes Henrietta's picture

'Halacskás! kezelés?

Szia Berni!

Valahol olvastam az egyik hozzászólásodban valami ilyesmiről... Írnál erről bővebben?

Köszönöm!!!

Értékelés: Nincs
Boskó-Dénes Henrietta's picture

Napfény=D-vitamin:)

Szia Berni és Anidúla! Mindkettőtöknek köszönöm a választ!! Megnyugtató! De azért talán megpróbálom a Huminiqumot is beszerezni,hogy duplán segítsem a beépülést! regular_smile.gif Remélem a kisfiam beveszi ezt a sok gyógy -szert,amit anya mostanában adagol majd neki... Nemrég volt egy megfázása,s a homeós bogyók nagyon bejöttek neki yes.gif . További szép,Napfényes napot kívánok mindenkinek!!!

Értékelés: Nincs

Nem mondhatom el senkinek,

elmondom hát mindenkinek! Legnagyobb lányom 9,5 éves, azóta soha senkinek nem mertem bevallani, hogy én mindig elfelejtettem beadni a csajoknak a Vigantolt is, és a Konakiont is. Valahogy furcsa lett volna gyógyszereket adni az egészséges, boldog gyerkőcöknek. A doktornénink is azt az álláspontot képviselte, hogyha a gyerek lát napot és nem zárom a spájzba, akkor nem tragikus, ha itt-ott kimarad a Vigantol. Nálunk aztán rendesen kimaradt clap2.gif Roni

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Vadlazac olaj

Sziasztok! Lehet, hogy az előbb rossz helyre írtam, bocsi. Szóval engem is érdekelne a vadlazac olaj, hol lehet beszerezni?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Zendorci, szintén Lakatos Böbét keresd!

regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Tanácsadónők?

Ne haragudj ha nem értem a rendszert itt, de mindenkinek más nevet adtál meg, hol lehet elérni ezeket a "tanácsadó nőket"? Köszi, anett

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

Honnan tudom meg, hogy ki a tanácsadónőm?

Anett, ez úgy működik, hogy amikor a rendszerben regisztrálsz automatikusan kapsz az oldalon dolgozó 40 egynéhány tanácsadónő közül valakit, akihez személyesen is fordulhatsz. Tőle fogsz is kapni egy bemutatkozó levelet, hogy ne érezd őt teljesen idegennek. Egyébként jobb oldalt felül (csak ha már beléptél az oldalra), a "saját adatok" menüpont kis + jelére, majd az "EVP adatok"-ra kattintva meg tudod nézni a tanácsadónődet és az elérhetőségét, amennyiben kapcsolatba szeretnél lépni vele. wave.gif

Értékelés: Nincs
Gigi's picture

Vigantol kontra vadlazac

Sziasztok!

A Vigantol kontra vadlazac olaj téma engem is kizökkentett az inaktív olvasói státuszból, és hsz-ra késztetett. Tudtok segíteni, hogy kitől kapahtok infót a vadlazac olaj beszerzési lehetőségéről?

Köszi, Gigi

(Kezdő kozmetikusként, és egy 2,5 éves gyerkőc anyukájaként a szinte minden témátokat érdeklődve olvasom, és igyekszem hasznosítani is minden téren. regular_smile.gif )

Értékelés: Nincs

Engem is érdekelne

a vadlazac olaj beszerzése. Kislányom már 2 éves lesz, de a doki ismét felírta neki. Szerinte D vitamin hiányban szenved. Perdig sokat vagyunk napon....

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Miből állapította meg a doki a D-vitamin hiányt?

Mi a probléma, vagy mik a tünetek? Vagy csak mondja, hogy vedd meg a készítményt?

Értékelés: Nincs

A "lengő" bordája eléggé kifelé áll,

és arra gondoltunk, h nem e valami deformálódás. Korábban nem tapasztaltuk. A doki ránézett, és azt mondta, hogy ez a D vitamin hiánya. Másfél éves koráig kapta a napi 1 cseppet, ezt a nyár közepén töltötte be. Nyáron minden nap voltunk napon, ezért számomra érthetetlen miért van hiány nála.

Értékelés: Nincs

hol lehet kapni?

Sziasztok, most vagyok itt eloszor, nekem 3 cseppet kell adnom a 2 honapos gyerekemnek, erdekelne a vadlazac olaj es beszeresi forrasa. koszi, anett

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Lakatos Erzsébet (Böbe)

a te tanácsadónőd. Írj neki bátran! wave.gif

Értékelés: Nincs

Vigantol

Sziasztok! Én is teljesen fel vagyok háborodva, ugyanis tegnap említette egy barátnőm és most a ti lapotokban olvasom, hogy betiltották a vigantolt, sem a védőnő, sem az orvos nem informált erről minket. Két pici gyerekem van és napi szinten kapják a vigantol az orvos utasítása szerint. Én is szeretnék érdeklődni a hidegen sajtolt bio vadlazacolajrról, hol lehet kapni? kit kérdezzek? Köszi Sofi

Értékelés: Nincs

Vigantol

Szia! Nemrég értesültem én is a mérgező Vigantolról... A 10 hónapos kisfiamnak rendszeresen adom, és megnéztem az OGYI honlapján a gyártási számot, és a kivont készítményt (ami állítólag Magyarországon nincs forgalomban) kapja. Azért nem haragudjatok, hogy nem szólt az orvosod, védőnőd-én is szakmabeli vagyok, de nem tájékoztatták nálunk sem a kolléganőket!!! Sőt állítólag az ÁNTSZ-nél sem tudták, csak a patikus, aki nem telefonált át , hogy szóljanak az anyukáknak!! Sajnos ez van, az esetleges mellékhatásokról egy szó sem esett, most írtam az illetékeseknek, nem tudom válaszolnak-e? Üdv ...

Értékelés: Nincs

Vigantol

Szia, köszi a válaszod, igen azóta én is megnéztem a gyártási számot és mind a kettő ami itthon volt szerepelt a betiltottak listáján. Azóta beszéltem a védőnővel, és azt mondta, hogy ők is csak a tévében hallották, de ha értesültek is volna, ne várjam el tőlük, hogy minden kismamát végig telefonáljanak, ezen egy kicsit kiakadtam, pedig nagyon szeretem a védőnőm. Még mindig nem tudtam meg hol juthatok hozzá a vadlazacolajhoz, sajnos, pedig írtam a tanácsadónőmnek.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Szabó Mira Emmát kérdezd :-)

wave.gif

Értékelés: Nincs
esperanto's picture

Az nem is úgy volt!...

Ezt a Vigantol-os levelet én is megkaptam egy neten keringő lánclevél (vagy mi :) ) formájában, szépen be volt szkennelve az ogyi levele a mellékletben. Akkor is az volt az első gondolatom és most is az, hogy nem kell ezt így fölfújni, hiszen benne van a levélben, feketén-fehéren, hogy a bevont sorozatszámú üvegeket a _raktárakból_ vonták be, vagyis kereskedelmi forgalomba nem is kerültek! Az más kérdés, hogy Vigantolt adjunk a gyereknek vagy ne - én sem adtam -, erről elbeszélgethetünk, de akkor ne ez az ogyi-s levél legyen a "vitaindító"...

Értékelés: Nincs

Vigantol

Szia! Ne hidd, hogy nincs forgalomba!!! Megnéztem az OGYI honlapján a gyártási számot, és mi pont 5 hónapja szedjük, amit betiltottak!!! Most írtam az illetékesnek... Sajnos nem tájékoztatták nálunk a kolléganőket sem ( védőnő vagyok) , ez van:-(( üdv...

Értékelés: Nincs

Vigantol mérgező cseppentője

Szerencsére én is értesültem a Vigantol hírről körlevél formájában, azonnal ugrottam, hogy ellenőrizzem a sorozatszámot. Valahogy nem is lepődtem meg, hogy stimmelt a felsoroltak egyikével... rant2.gif Ennyit arról, hogy nem került kereskedelmi forgalomba! angry_smile.gif Sajnos, aki egészséges akar maradni a gyógyszermaffia világában, annak a saját kezébe kell venni a saját sorsát!

Értékelés: Nincs

Vigantol sztori

Sziasztok Boldog Anyukák!

Én egy apuka vagyok és én is aggódok mint Ti! Mi 7 hetesek vagyunk Levivel és olvastam ezt a sztorit a vigantolrol hát para volt az bizti. Az előzmények: mi teljesen egészségesen megszültünk ott voltam végig (minden elismerésem az összes mamának kemény) utána a szokásos sárgaság na és a feketeleves. Jönnék már haza de egy rutinvizsgálat hasi uh ott kiderült májkapu trombózis! Vége! Azt hittem belehalok de Heparinos infu 10 napig és hál istennek minden ok. Ezek után mint mindekni, nagyon féltünk ill nagyon tartottunk mindentől és utána járunk. Ez a Vigantolos dolognak mi is részese vagyunk mert a legjobbat szeretnék a kicsi fiunknak és megnéztem a Gy.sz-ámot ua mint közöltek be is kak..tam de azt ist olvastam hogy ezek amik problémásak gumis végűek a miénk pedig üveg. Azért ezt mindenki nézze meg

Mindenkinek Sok Egészséget

Sziasztok

Értékelés: Nincs

Vigantol és az OGYI határozat

Az OGYI határozat indokolása valóban tartalmazza - tévesen -, hogy az érintett termékek kereskedelmi forgalomba nem kerültek, érdekes nekem mégis az érintett gyártási számú van itthon. confused_smile.gif

Értékelés: Nincs

Melyik gyártási számról van szó? Nem találom a cikkben sehol.

Sürgősen szeretném ellenőrizni a sajátunkat!!!

Értékelés: Nincs
esperanto's picture

Vigantol gyártási számok

Én ezt kaptam: http://www.ogyi.hu/dynamic/vigantol39207_5_2010_1.pdf

Értékelés: Nincs
Bonti's picture

Vigantol

Na most lett elegem az egész gyógyszeriparból. A miénk gyártási száma is a listában van. Valóban nem kerültek kereskedelmi forgalomba. Ráadásul napi kettő cseppet kellett volna szednie a most 6 hónapos kislányomnak, még jó, hogy kb. 3 naponta adtam neki, mert mindig elfelejtettem. Már írtam a tanácsadómnak a vadlazac forrásról, mert én is áttérek. Köszönöm hogy van ez az oldal!!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Több ezer darab kinn van használatban!

A rádióban hallottam egy beszélgetős-betelefonálós műsort, amelyben pont azt taglalták, hogy ezrével kerültek ki forgalomba ezen a gyártási számon termékek, és az édesanyák fel vannak háborodva, hogy mindezt el akarják tussolni.

Értékelés: Nincs

Sajnos kereskedelmi forgalomba kerültek!!!!

A mi Vigantolunk is közte van és még nagyon sok babys ismerősömnek is megegyezett a Gyártási szám. Éreztem én, hogy nem kell ez a gyerkőcnek!

Értékelés: Nincs

Mesterséges D vitamin

Anyukák! Most komolyan! Ti (velem együtt) ugyan ezt a mesterséges vitamint kaptátok gyerek korotokban... ..és lett v.mi bajotok? Nem kell rögtön a bolhából elefántot csinálni! Mint már írták nem az olajjal van a baj, hanem a kupakkal.

Értékelés: Nincs
ToFü's picture

lett bajod?

Kedves kovikriszti! Bocsáss meg, ellent mondanék Neked! Honnan tudod, hogy nem lett semmi bajod? Az én korosztályom az oviban, bölcsiben kapta a fluor tartalmú tablettát. Azt mondták jó a fognak.... azóta a fogorvosom azt mondja, hogy látszik a fogakon: kívül csak pici lyuknak tűnik, de amint megfúrja, nagy kráter tátong! Úgy érzed, hogy 100%-ig egészséges vagy? hmmm.gif Teljesen rendben van a tested? Van emésztési problémád? A májad jól funkcionál? És a veséd? Allergiád, ekcémád van? stretcher.gif Ha van, lehet, hogy ezektől? Ha nincs: vagy nem tudsz róla, vagy jól regenerálódott, méregtelenített a szervezeted! Sok dologgal én is így voltam, mint Te: én is ezt kaptam, nem lett tőle bajom....aztán BIZTOS, hogy nincs??? ???:

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Veronika55's picture

Bolhából elefánt

Kedves Kriszti, ajánlom figyelmedbe Vali hozzászólását "Nem kevertük össze!!!" címmel, lejjebb megtalálod!  

Értékelés: Nincs
paripa's picture

és a csukamájolaj

Mi a helyzet az évtizedekig használt és jól bevált csukamájolajjal ? Gyerekkoromban minden gyerekkel azt szedették, és még a fiam kiskorában is azt írta elő a gyerekorvos, mert hogy az TERMÉSZETES vitamin . Ma már nem divatos ?

Értékelés: Nincs

Csukamájolaj

Van egy mikrobiológus barátnőm, aki napi szinten fogyasztja a csukamájolajat a családjával együtt...

Megkérdeztem, hogy véleménye szerint lehet-e tudni, hogy teljesen tiszta alapanyagból készítették-e? Azt mondta, nem...

Mivel a csukamájolajat a tőkehal és egyes cápafajok májából nyerik, mely állatok élőhelyének nagy többsége szennyezett, így nagy az esély, hogy adott halacskánk érintkezett mérgező anyagokkal... A csukamájolaj-készítmények épp ezért veszélyes, rákkeltő anyagokat is tartalmazhatnak, például higanyt vagy poliklórozott bifenileket (PCB). A táplálékkiegészítők egy részénél a határértékeket ellenőrzik, de más részénél nem...

Ennek fényében nem tudok Neked megnyugtató választ adni a feltett kérdésedre, miszerint a kommersz változatot divatba hoznám-e, ha rajtam múlna...

Egy bizonyítottan tiszta változatot? Naná!

Berni

Értékelés: Nincs
paripa's picture

Csuka - válasz

Berni,köszi a válaszod, valahol éreztem,hogy erről lehet szó. Azért szomorú dolog, hogy az EMBER, a "csúcsragadozó" ....., gátlástalan módon piszkít és pusztít. És sok vélemény szerint végül is mi szívjuk meg, mert a TERMÉSZET NAGY TÚLÉLŐ, és ő az erősebb. Vagyis az ember saját magának többet árt a szennyezéssel. Csak hát a vétlenek többen vannak, és hangosnak kéne lenni, legalább a tiltakozásban......, ha már megakadályozni kevésbé lehet a hatalmas mérgezéseket. (lásd a mostani katasztrófa is )

Értékelés: Nincs

Vadlazac olaj

Sziasztok! Megköszönném, ha én is kapnék egy tanácsadó nevet akit keresnem kell. Érdekelne ez az olaj. Köszi!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Bakos Veronika :-)

yes.gif

Értékelés: Nincs

Sziasztok! Én a kislányomnak

Sziasztok! Én a kislányomnak odaadtam pelenkázás közben ezt a kis rágókás részt...engem is érdekelne ez a lazacos olaj, ha már idáig így mérgeztem szegény gyereket cry_smile.gif

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Te Rozsnyai Henit keresheted

Ő tud neked felvilágosítással szolgálni. wave.gif

Értékelés: Nincs

Vigantol

Szia Vali!

A vadlazac olaj engem is nagyon érdekelne. Tudnál informálni arról, hogy honnan tudom beszerezni?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Újra a vadlazac olaj elérhetőségéről

Szia Pici Boszi!

A tanácsadódnál, Bakos Veronikánál tudsz érdeklődni ez ügybenenvelope.gif.

Értékelés: Nincs

vadlazac olaj

Engem is érdekelne az olaj, esetleg még a napozáson kívül táplálkozás útján hogyan lehet bevinni még a D vitamint a szervezetbe (szoptatom a babám). Még gyakorlatlan vagyok az oldal használatában, ezért segítenétek, hogyan érem el a tanácsadót, aki segít az olajjal? Egyébként, amikor van napsütés, én igyekszem napi kb. 20 percnyit tölteni a napon a babával, hogy legalább az arcát érje nap. Szerintem felháborító, hogy ilyenkor a védőnőkkel, orvosokkal nem hívatják fel az összes kismamát, hogy mi a helyzet!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Vadlazac olaj

Boltos Emőke a tanácsadód, hamarosan jelentkezik majd nálad. Ő tud tájékoztatni arról is, hogy hol lehet kapni a legtisztább és legjobb minőségű vadlazac olajat.

Értékelés: Nincs

Vigantol: eddig bíztunk benne

Már ebben sem lehet megbízni... Kétségbeejtő, hogy hányan adják nap mnt nap és akár rosszat is tehetnek vele a gyerkőcnek. Lassan már csak úgy vehet AKÁRMIT az ember, ha előtte körbejárja a témát, nem öli-e meg magát vele. Az alapvető bizalmat az alapvető gyanakvás kell, hogy felváltsa? Micsoda világ.. De legalább, hogy ezt is tudjuk, változtathatunk.

Értékelés: Nincs

vigantol kontra vadlazac olaj

Sziasztok!

Én is csatlakoznék a megrémült anyukák klubjához a forgalomból kivont vigantol olajjal kapcsolatban. Még fel is tűnt amikor megszületett a második gyermekem, hogy "modernizálták" a vigantol olaj csomagolását mert nem úgy nézett ki mint amit a nagyfiamnál használtunk négy éve. Az események jelenlegi állása szerint a gyártó részéről ez "nagyszerű " ötlet volt. Olvastam ittt a hidegen sajtolt vadlazac olajról mint természetes helyettesítőről és szeretnék bővebben informálódni erről a termékről valamint az is érdekelne, hogyan lehet megvásárolni. Remélem tudtok ebben segíteni nekem.

Köszönöm

Értékelés: Nincs
Betty's picture

A tanácsadód, Lakat Böbi...

fog informálni téged a vadlazac olajról. Küldj neki postagalambotmail.png, a lakatbobe [kukac] antalvali.com-ra.

Értékelés: Nincs

Alternatíva?

A vadlazac olajon kívül kérnénk még egészséges alternatívákat felsorakoztatni!!! Köszönjük!

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Vigantol sztori

A cikket elolvasva, egyből felhívtam a barátnőmet, hogy vajon ő ezt a készítményt adta e a kisfiának. A válasz - igen - volt. Elmesélem a történetüket, hátha esetleg valaki más is felfedezni vélt hasonlókat.

Első gyermekes anyukaként, a barátnőm a legjobbat igyekezett adni a kisfiának, és mivel a gyerekorvos a Vigantolt ajánlotta D-vitamin pótlásra, ezért minden este adta a kicsinek. Eleinte nem volt probléma a babával, nyugodtan aludt, de egy rövid idő után ez megváltozott. Több mint 1 éven keresztül keserű, és fárasztó éjszakáik voltak, mivel a kisfiú rendszeresen felsírt éjszaka, és semmivel nem lehetett megnyugtatni. Annyira görcsösen sírt, hogy a szülei teljesen kétségbe voltak esve, és szép lassan kikészültek idegileg. Pedig már mindenféle alternatív módszert kipróbáltak, a levendula illóolajat, citromfüvet, energetikailag megnézték a kisfiú szobáját, de semmi nem használt. A kisfiú elmúlt 1 éves, amikor a sírós éjszakák, pikk-pakk megszűntek, és végre nyugodtan aludt az egész család, egy nagyszerű időszak következett. Közben a gyerkőc betöltötte a 2. életévét, és elkezdett bölcsibe járni. Ekkor a bölcsis gyerekorvos javasolta az anyukának, hogy kezdje el újra adagolni a Vigantol cseppeket, mivel a kisfiú kutacsa még nem záródott össze. És, ahogy elkezdte adagolni esténként a Vigantolt, ugyanúgy elkezdődött a görcsös sírás. Ekkor esett le a barátnőmneklightbulb.gif, hogy mi van, ha a Vigantol okozza a tüneteket. Másnap este már nem kapott a gyerek Vigantolt, majd következő este újra próbálkoztak, aminek a vége ismét sírós éjszaka lett. Így, már nem is volt kérdéses, hogy a D-vitamin cseppek okozták az álmatlan éjszakákat. Mondanom sem kell, hogy egyből a kukában landolt. Amikor elmesélte nekem a történetet, akkor arra gondoltam, hogy talán túladagolás következhetett be a kisfiúnál, mivel az anyuka a várandóssága idején nagyon sokat tartózkodott napon. Lehet, hogy ez nem így van, de nem tudtunk mire gondolni. Nos, a cikket elolvasva, nagy a valószínűsége, hogy a kioldódó idegen anyag is közrejátszhatott, hogy ilyen tüneteket produkált a gyerek. Ki tudjaquestion.gif

Én személy szerint nagyon szomorúnak és felháborítónak tartom, hogy csak évekkel később derül ki egy készítményről, hogy mellékhatásokat okoz, főleg gyerekek esetében. Bezzeg, ha egy természetes szerről derül ki hasonló, akkor egyből óriási médiafröccsöt kap, és az emberek orra alá dörgölik, hogy "na pont ezért nem lehet bízni a természetes készítményekben". No commentcool.gif!

Értékelés: Nincs
ToFü's picture

Mi is??

Te Jó Ég!! Betty a történet, amit leírtál, rémesen hasonlít a mienkhez, csak mi nem jöttünk rá, hogy a Vigantol is okozhatott (vagy a Vigantol gumicsöppentőjéből kioldódó méreg) ilyesmi tüneteket. Most már 3 éves a kisfiam, az éjszakái 97%-ban nyugodtak (pluszban az étkezéssel is volt probléma és nyugtalan volt, szétszórt), de már egy fél éve természetgyógyász talpakupresszúrával kezeli. Sok - a korához képest- komoly problémát találtak nála. Az emésztése, a méregtelenítése, a napi ritmusa felborult, minden erőfeszítésünk ellenére sad_smile.gif . 2 éves kora óta nem kapja a Vigantolt (nyáron amúgy sem) és pont most kaptunk receptet, hogy az őszi idő beálltával kezdjük el. Szerencsére megkaptam én is ezt az infót no.gif és nem vettem még meg! A kisebbik fiam 16 hónapos, még jó lenne valami természetes D-vitamin pótlás, ha meglelem, akkor a vadlazac olaj lesz az! clap2.gif

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Hasonló eset

Szia Tofü!

Pont ezért írtam le, hogy más is tanuljon belőle. Én nem azt állítom, hogy minden "nem alvós", "éjszaka felsírós" kisbabánál a Vigantol okozhatta, de a barátnőméknél biztos, ezt a történetük bizonyítja. A vadlazac olajat megleled, amint megkeresed tanácsadód, Váry Orsitwave.gif.

Értékelés: Nincs

Vigantol

Nem kell összekeverni a kettőt. Nem a Vigantol olaj a mérgező,hanem a cseppentőből kioldódó anyag,de bővebben az OGYI oldalán olvashattok erről. wave.gif

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Nem kevertük össze!!!

Mint a fenti cikkben is olvashatod, szó szerint tettük közzé a hivatalos hírt, miszerint a Vigantolt azért vonták be, mert a cseppentőjéből kioldódik egy mérgező anyag.

A hír apropójából fűzte hozzá szakértőnk - Bényi Bernadett - , mint három gyermekes gyakorló anyuka a saját gondolatait, miszerint kell-e nekünk egyáltalán a Vigantol, ami egy olyan szintetikus D-vitamin készítmény, ami tapasztalataink szerint többet árt a babának, mint használ.

Kérlek olvasd el Anidúla - kórházi dúla és szülést segítő szakember - véleményét is!

Dr. Ládi Szabolcs is elmondta, hogy felesleges a szintetikus D-vitamin ilyen formájú bejuttatása a szervezetbe, hisz a szervezetnek saját magának kell megtanulnia a D-vitamin felépítésést a megfelelő hatóanyagokból, napfény segítségével.

A szoptatós csecsemők esetében egyébként sincs semmi értelme őket terhelni ezzel a borzasztó ízű, és kellemetlen mellékhatásokat okozó szerrel, hanem egyszerűbb lenne az édesanyák anyatejével bejuttatni a kellő tápanyagokat. Ha az anya(tej) tápanyaghiányos, akkor miért terheli a picit ezekkel a szerekkel, miért nem ő él és táplálkozik úgy, hogy teljes értékű táplálékot tudjon biztosítani a babának?

Ha mégis szeretnénk valami pótlást, akkor én is a hidegen sajtolt bio vadlazacolajra szavazok, ami egy teljes értékű táplálék, és szimbiozusban tartalmazza az esszenciális zsírsavak egész tárházát a zsírban oldódó vitaminokkal együtt.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Anidúla's picture

A vigantolról és a babák Dvitamin szükségleteiről:

Sziasztok!

A D-vitamin az anyatejben is megtalálható, a kolosztrumban magasabb koncentrációban mint az érett tejben. A csecsemő könnyen fel tudja használni. Az anya étrendje és napozás mennyisége befojásolja az anyatejben lévő D-vitamin mennyiségét.

A szoptatott gyerekek nem D-vitamin hiányosak, hanem napozás hiányosak!

Fehér bőrű baba 30perc/hét pelusban, két óra/ hét felöltöztetve sapka nélkül, sötétbőrű babáknál valamivel több.

A D-vitamin pótlás csak akkor indokolt ha az anya vagy a baba nem tartózkodik eleget a napfényen, vagy ha az anya D-vitamin fogyasztása nagyon alacsony.

 

A anya is növelheti a tejben lévő D-vitamin mennyiségét, ezért ha feltétenül vigantolt szeretne adni a babájának akkor igya meg ő a kívánt mennyiséget! Kíváncsi vagyok mit szól az ízéhez meg az oljos száj érzethez utánna....

Amúgy érdemes lenni a csecsemőknek feltétlenül kötelező vagy szükséges kemikáliát megkóstoltatni a szülőkkel és orvosokkal, védőnőkkel, főleg a konakiont. Szegény kicsi földlakó mit kell elszenvedned hogy teljesértékű egészséges felnőtt lehess egyszer.....

Szóval használjátok ki az őszi napsugaras napokat a sétára mókára játékra, és ne feledjétek télen is süt a nap! Heti két órát biztosan! :)

Szeretettel! ANi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

hol lehet kapni...

ezt a hidegen sajtolt, tiszta vízben élő vadlazac olajat? Ennek mi az adagolása? Köszönöm, Rita

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Vadlazac olaj elérhetősége

Szia Rita!

A vadlazac beszerzéséről, érdeklődj személyes tanácsadódnál, Kata426nál. Az adagolásban is segíteni fog, mert ez sok mindentől függ.

Értékelés: Nincs

Vadlazac köszönöm...

...hívom Katit :-).

rita

Értékelés: Nincs

OGYI.hu kivonások - Vigantol

Aki még esetleg nem tudja: 2010. október 4-től kivonták a forgalomból a Vigantol olaj nagy részét, mivelhogy a pipetta gumijából mérgező anyag oldódik ki! Csakhogy erről épp az érintetteket felejtették el értesíteni! Az érintett sorozatszámok megtalálhatók a

http://www.ogyi.hu/kivonasok_2010/ címen.

Értékelés: Nincs

Anyuka, nyugodjon meg, már lehet kapni a "jót"!!!!

Sziasztok! Ezt a mai napon találtam az OGYI (Országos Gyógyszerészeti Intézet honlapján!

Se az orvos, se a védőnő, se a média, senki az ég világon nem értesítette a köznépet, hogy a babyknek orvos által felírt Vigantolt visszavonták a forgalomból!!! A patikus hölgy - miután kiderült, hogy amit én használok Vigantol cseppet 8 hónapos babómnál is forgalomból kivont - "megnyugtató" választ adott:: - Anyuka, nyugodjon meg, már lehet kapni a "jót"!!!! És ha nem kérdezek rá, akkor teljes nyugalommal használom a mérgező D vitamint, egy üveg jó fél évig is elegendő... Tud valaki segítséget adni???Kell egyáltalán ez a D vitamin, vagy táplálkozkással is bevihető???Esetleg másik fajta???

Értékelés: Nincs
bayerlekinga's picture

Bocsánat!

Bocsánat, de erről én is csak most hallok először és szerintem nem vagyok egyedül valószínűleg ezért maradt el a tájékoztatás. Ha tudtuk volna nem írtuk volna! Egyébként itt vidéken nem jelezte senki, hogy probléma lenne.... Egy Védőnő.

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel