Döbbenetes átalakulás! Napi 3 liter folyadék hatása a szervezetre!

Hosszú évek óta napi szintű kommunikációnk egyik fő témája a vízfogyasztás. Próbáljuk mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a napi minimum három liter víz fogyasztás elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez! A víz mennyisége mellett rengeteg figyelmet szentelünk a víz minőségének is! 

Az angol Daily Mail újságírónője kipróbálta, hogy milyen hatással van szervezetére, ha egy hónapon át megnöveli az addig napi 1 literes folyadékbevitelét 3 literre. A képeken látható változás elképesztő!

Sarah Smith naponta nagyjából 1 liter folyadékot fogyasztott, súlyos fejfájással és emésztési panaszokkal küzdött, amikor beszélt egy neurológussal, hogy mit tehetne fizikai állapotának javításáért. Az orvos azt javasolta, igyon meg naponta 3 liter folyadékot. Egy friss felmérést olvasva, amiben azt mutatták ki, hogy az Egyesült Királyságban minden ötödik nő kevesebbet fogyaszt a napi ajánlott vízbevitelnél, úgy döntött saját magán végez kísérletet, és megnézi az eredményét annak, ha ténylegesen az ajánlott vízmennyiséget fogyasztja el.

A 42 éves újságírónő, aki saját bevallása szerint leginkább 52 évesnek nézett ki a képen, fekete karikákkal, élettelen arcbőrrel kezdett neki az egy hónapos kísérletnek. A biztonság kedvéért a háziorvosát is megkérdezte, biztosan nem okoz-e problémát a nagy vízfogyasztás. Az orvos bátorította és azt javasolta, igyon meg egy kancsó vizet, reggel, délben és lefekvés előtt, mert a veseműködést ez nagyon jól aktiválja. 

napi3l_viz01

A képeken látszik az a hihetetlen átalakulás, amit a folyadékbőség okozott. A kísérletet minden nőnek javasolja az újságírónő saját tapasztalatai alapján, természetesen előzetes orvosi egyeztetéssel.

A kísérlet nem csak minden nőnek, de minden férfinak is ajánlott! Nem csak kísérleti szinten, hanem napi gyakorlatként fogyasszunk vizet, akár nők, akár férfiak, idősek, vagy gyerekek vagyunk! 

Előszót írta: Ani

Szeretnénk felhívni a figyelmed arra, hogy a Hírszem rovatban megjelenő cikkek csupán tallózások a nagyvilág híreiből, amelyek háromféle módon kerülnek be a rovatba: Egy részüket fordítóink fordítják, egy részüket különböző híroldalakról vesszük át, minden esetben forrásmegjelöléssel. Egy részüket pedig Hírszemeink írják, különböző hírügynökségek hírei alapján. A felkerült cikkek nem minden esetben tükrözik a véleményünket. Van, hogy csupán vitaindítónak szánunk 1-1 írást, mert kíváncsiak vagyunk a véleményedre. 

 

Kapcsolódó tartalmak: 

Forrás: 
http://www.infojaszsag.hu/hir_olvas/permalink:dobbenetes-atalakulas-napi-3-liter-folyadek-hatasa-a-szervezetre-2013-10-31-193233/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Hozzászólások

37 C

Szerintem sok mindenben sok igazság van.

Gondoltam egy olyanra, hogy a vizet ezen a hőmérsékleten igyuk, s a zöldségeket is max 40 C fokon pároljuk, s akkor a kémia se változik meg, megmaradnak a hatóanyagok, s ha azon a hőmérsékleten fogyasztjuk, akkor a szervezetünket nem hűtjük le.

Ez logikusnak tűnik a test lehűtésével kapcsolatban.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A nyerskonyha sem alkalmaz 40 foknál magasabb hőt!

Valóban sok hatóanyag megmarad az ételekben, ha nem hevítjük túl őket. Én a szobahőmérsékletű vízre esküszöm, a 37°C nekem már forró, égeti a számat.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Mindenkinek ajánlom

Mindenkinek ajánlom figyelmébe a F. Batmanghelidj – Tested vízért kiált  könyvet. Mindent jól érthetően elmagyaráz.

Nem kell elhinni, tapasztalja meg mindenki!

U.i.: Párom(aki egy csepp csapvízet se volt hajlandó meginni előtte) is elkezdte a vízkúrát. És azóta is lelkes megtapasztalója a víz jótékony hatásainak

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Én 3 hónapja iszok 3 l vizet, és tényleg változik az ember bőre

Sziasztok!

Én 3 hónapja kezdtem el 3l vizet inni és tényleg egy csomó dolog megváltozott, az viszont nem, hogy fotós vagyok, és ordít a képről, hogy át akarjak verni az embert, de kár hogy ezek miatt a hülyeségek miatt egy csomó ember hitetlen lesz :( mert amúgy vizet inni tényleg jó, és tényleg változik az ember bőre .. Köszönöm

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Fotók manipulálása

Én is gondoltam már rá, hogy csinálok egy VALÓDI kísérletet, mindenféle fotós trükkök nélkül.  Igazad van, biztos, hogy van benne egy kis "plusz turbó", biztos, ami biztos alapon, de tény, hogy nagyon kevés vizet fogyasztunk. És az is biztos, hogy sokkal hamarabb "összeesik", "aszalódik" a bőrünk folyadékhiány hatására. Tehát a mondanivaló nem haszontalan, csak a bizonyítékot egy kicsit feltuningolták.  

Értékelés: Nincs

a vízről

Nemrég láttam itt a neten egy kisfilmet (tán a youtube-on) Papp Lajossal. Ő azt mondta, hogy ne igyunk sokat. Csak ha megszomjazunk, akkor igyunk. A sok vízzel kimossuk a sókat magunkból.  

Most akkor mi van?

Belegondolok, gyerekkoromban a vidéki rokonok nem nyakalták a vizet. Már arra is gondoltam, hogy azért mondják a sok vízivást, hogy a feletetett mérgeket kimossuk magunkból. De akkor a jó is kimegy.   No?...

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

A víz-kérdés

Kedves Kati!

Egy zen szállóige, hogy "ha éhes vagy, egyél, ha szomjas vagy, igyál". Tény, hogy az a legfontosabb, hogy saját testünk bölcsességére bízzuk magunkat, és akkor igyunk, amikor megszomjazunk. DE! ahogy egy anorexiásnak is hiába mondjuk, hogy egyen, nem érez éhséget, úgy nem mindenki ismeri fel saját szomját sem. Hasonlóan a mély lélegzetvételt sugalló velünk született ösztönhöz, amelyet a szennyezett levegő tompít el, sokszor a nem tiszta víz fogja vissza vízfogyasztásunkat.

Vízszükségletünk egyénenként változik, nem lehet általánosítani, hogy ki mennyit igyon, mégis úgy szoktuk javasolni, ahogy lentebb is olvasható. Persze azt is figyelembe kell venni, hogy milyen évszakban vagyunk (azon belül is az időjárást kell figyelembe venni), mennyire intenzív fizikai tevényekséget folytatunk, milyen táplálkozást folytatunk.

Természetesen azt sem szabad elfelejteni, hogy a víz keleti gyógyászat szerinti tulajdonságai közé tartozik az, hogy hűt, nedvesít, nyugtat, enyhít és hígít. A túlzott folyadékbevitel hidegérzetet eredményez, amelyről úgy tartják, hogy gyengíti az emésztést, csökkenti a test energiáját. Ez a megállapítás kiváltképp a hideg vízre és a hideg ételekre igaz.

Az elégtelen vízfogyasztás viszont a méreganyagok testben történő felszaporodásának kedvez, székrekedés lép fel, jellemző a túlevés, a vesekárosodás.

Úgy vélem nem lehet általánosítani, hogy ki mennyit igyon, mégis úgy szoktuk javasolni, ahogy lentebb is olvasható.

Mint már oly sokszor, most is azt írhatom, hogy törekedjünk arra, hogy az arany középúton lavírozzunk vízfogyasztásunk esetében is ...

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
PancserPanna's picture

3 liter vízzel naponta átalakulni

Biztos vagyok benne, hogy a víz megtette a hatását, DE:

1. Az elsö képen világosan látható az orr és a szem között egy kicsi pont

2. A második képen máshogy vetülnek az árnyékok

A kép nincs retusálva, hanem mint elöttem vki írta az arc jobban meg van világítva. Mivel a 2. képen eltünt a pont is, egyértelmüen sminkelt arcot látsz. De gondolkodj positívan, és tudj be 50%-ot a víznek, 50%-ot pedig a sminknek.

Legyen szép napotok.

Értékelés: Nincs Átlag: 3.7 (3 votes)
PancserPanna's picture

Még mindig a víz

Niki igazad van leterhelheti a veséket, de ami még fontosabb szívbetegeknek kifejezetten árthat a nagy mennyiségü viz bevitele, mert a nagy megterheléssel sokkal több kárt okozhatnak maguknak.

legyen szép napotok

Értékelés: Nincs
bogat's picture

Másak a fények

Az a fárasztó egy ilyen hatásvadász cikkben, hogy csúsztat. :) Mert jó a vízivás és kell is, de a fenti 2 kép között (tegyük fel, hogy nincs photoshop és nincs smink, ami akár lehet is) a legtöbb különbséget az alany megvilágítása adja. Az első képen sokkal több az árnyék (orra alatt, szája alatt), ami éveket öregít rajta. A jobb oldali szeme is sokkal világosabb, tehát biztos, hogy jobban van bevilágítva. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

vízkérdés

Most írom másodszor, mentés előtt elszállt

Szóval újra..

Sziasztok!

Szeretném a véleményeteket kérni, azzal kapcsolatban, hogyha valakinek egyenlőre nem futja víztisztítóra, akkor mi a jobb( vagy kevésbé rossz) megoldás? A csapvíz vagy a palackos ásványvíz? Illetve nekünk van kutunk, de nincs bevizsgálva( nyáron azért szoktam főzni vele, de inni nem szoktuk) Illetve, hogy mennyire érdemes mondjuk víztisztító kancsót venni?

Bocsi a sok kérdésért

 

Köszi:Timi

Értékelés: Nincs

Milyen vizet igyál?

Kedves Timi! Felváltva igyál különböző ásványvizeket. A sima csapvíznél jobb a szűrőkancsós víz is, amíg nem tudtok beruházni egy tisztítóra.

A kút vizét is érdemes lenne minél előbb bevizsgáltatni. Mert ha minden rendben vele, akkor kiváló folyadék forrás lenne.

Értékelés: Nincs

döbbenetes! napi 3 liter

döbbenetes! napi 3 liter folyadék, és nem felejted el kisminkelni magad :O

ráadásul mi ez a baromság, hogy előzetes orvosi egyeztetés? mióta kell konzultálni az orvossal, hogy vizet igyon az ember?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Photoshop is lehet :)

Kedves Memphis!

Akár smink, akár photoshop is állhat a háttérben, de az tény, hogy nagyon sok emberrel kerülök időről időre személyes kapcsolatba, akik tanácsért fordulnak hozzánk, hozzám.

Nem egy olyan esettel találkoztam, ahol a szűkös anyagi helyzet miatt semmi mást nem tett az illető, mint hogy a vízfogyasztását növelte testalkatának megfelelően... és bizony látványos változáson ment keresztül. A problémái (betegsége) többsége persze megmaradt, de a bőre és szeme sugárzóbb lett, és ott biztos nem smink vagy photoshop kreált javulást tapasztalhattam :)

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Kedves Nikoletta!Maximálisan egyetértek a vízivással!

Kedves Nikoletta!

Maximálisan egyetértek azzal, hogy a vízfogyasztás fontos, alulhidráltság esetén pedig komoly betegségek jöhetnek elő, mint metabolikus, mint sejtanyagcsere szinten. Egyedül a képeket éreztem kicsit szemfényvesztőnek. És szerintem orvosi konzultációtól függetlenül bárki nekiláthat egy napi 3-4 literes vízkúrának, aligha borul fel tőle a vízháztartása.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Azért a vízivást sem szabad túlzásba vinni,

főleg nem a téli időszakban.

Ami elmondható, hogy napi 30ml/testsúly kg ajánlott tiszta vízből. A folyadékbevitel pedig legyen 70ml/kg naponta :)

Örülök, hogy egyetértünk :)

Niki

Értékelés: Nincs

vízivás

Én télen nyáron nagyon szomjazom. Lehet, hogy túlzásba is viszem a vízivást. Miért baj a téli túlzásba vitt vízivás? Nekem kb 1,5 liter vizet kellene innom, de télen is megiszom a dupláját minimum.

Előre is köszi a választ, Niki.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Szomjúságérzet

Kedves Ildiko_n!

Több ok is állhat a háttérben, a teljesség :

- túl sok só bejuttatása a szervezetbe -> túl alacsony kálium tartalom a szervezetben, emellett magas kálcium és/vagy nátrium

- kezdődő cukorbaj

- gyógyszerek mellékhatásaként is megjelenhet ez a tünet

A túlzásba vitt vízfogyasztás leterhel(het)i a veséket.

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel