Egy bögre mentatea helyettesítheti az aszpirint

Egy különleges brazíliai mentateának olyan fájdalomcsillapító tulajdonsága van, mint a kereskedelmi forgalomban kapható szintetikus gyógyszereknek - állatják brit kutatók.

A brazil gyógyítók már több száz éve alkalmazzák a hyptis crenata nevű összetevőt, amely rendkívül hatékony a fájdalomcsillapításban, legyen szó fej- vagy hasfájásról, lázról vagy megfázásról.

A Newcastle-i Egyetem kutatócsapata Brazíliában folytatott állatkísérleteket, hogy bebizonyítsa: az Dél-Amerikában őshonos mentalevél, amely tartalmazza ezt a bizonyos összetevőt, valóban hatékony fájdalomcsillapító.

A kutatók azt találták, hogy a menta legalább olyan hatásos volt az egereknél, mintha az állatok egy aszpirinhoz hasonló gyógyszert, az Indometacint kapták volna. A brazil vizsgálat után most azt tervezik, hogy klinikai vizsgálatot indítanak, hogy kiderítsék a hatóanyag működését.

A kutatást vezető Graciela Rocha a BBC-nek elmondta: a tea íze nem annyira a mentára, mint inkább a zsályára hasonlít. Nem valami finom, de a gyógyszerek nem azért vannak, hogy finomak legyenek - tette hozzá.

(Forrás: inforadio.hu)

További oldalak:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólások

Betty's picture

Bölcsességfog-mandula fájdalomra S.O.S

Sziasztok! Múlt hét csütörtök óta úgy döntött a bölcsességfogam, hogy ismét erőteljes növekedésnek indul confused_smile.gif ! Ha nem beszélek sokat tongue.gif kibírható a fájdalom+szegfűszeg olajjak zsibbasztom. Viszont tegnap óta a jobb oldali mandulám is bedurrant, gondolom a bölcsesség fogam generálja. Szorgosan szedem a napi 2 szem beta glukánt, hogy ne legyen komolyabb baja a mandulámnak, de azért így is igencsak be van dagadva, és nyelni is alig bírok cry_smile.gif ! Nagyon várom a segítő javaslatokat, hogyan lehetne túlélni természetes módszerekkel ezt az időszakot? Üdv: Betty

Értékelés: Nincs

Bölcsen a bölcsességfogért :D

Szia! Én magamhoz híven, homeosszereket ajánlok. Erre a problémára való a chamomilla, a belladonna. Vagy a homeogéne tabletta, azt bártan eheted aká 15 percenként is ameddig nem javulsz annyira, hogy elviselhető legyen a mandula fájdalom. A chamomillát pedig a fogfájásodra eheted, én is leteszteltem mikor nekem is növésnek indultak a bölcsességfogaim, és használt. A 15 ch-s elegendő lesz. Edd annyiszor, ahányszor jónak érzed! Akkor viszont ne, mikor már nem fáj. A duzzanatra jó még a jeges borogatás. Jobbulást! L.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Betty-nek

Szia Betty!

Korábban már írtam, hogy férjemeta a makacs mandulagyulladásából a béta-glükán és Corallive kettőse gyógyította ki... A Corallive nemcsak kálciumot, hanem D-vitamint és magnéziumot is tartalmaz...

Jobbulást, Niki

Értékelés: Nincs

Menta tea

Csak a szoptató anyucik kerüljék a zsályával együtt, mert drasztikusan képes csökkenteni a tej mennyiségét! L. wave.gif

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel