Fogamzásgátlás természetesen

Napról napra egyre többen írnak az oldalra olyanok, akik fogamzásgátló tablettát szedtek vagy szednek, és most esik le a tantusz, mi mindent köszönhetnek ennek az alattomosan ható méregbogyónak. Talán már kevés az okokról beszélni, ha hiányzik a megoldás: az egészséget és biztonságot egyaránt lehetővé tevő, szelíd módszerek sora. A felkészült párok által választott arany középút.

ethel_shore-a_no_biologiaja.jpgTartalom:


A ritmus - Fogamzásgátlók nélkül (1.rész)

A ritmus szó régebbi kifejezés arra a születésszabályozási módszerre, ami a közösüléstől való periodikus tartózkodást jelenti. "Természetes születésszabályozásnak", "természetes családtervezésnek", "alaptesthőmérséklet-módszernek", "számolásos", "naptármódszernek" vagy "hőmérős módszernek" is nevezik. Nem használnak semmilyen fogamzásgátló eszközt, hanem ehelyett bizonyos megfigyeléseket, technikákat és számításokat végeznek a menstruációs ciklus "termékeny", illetve "biztonságos" szakaszainak a megállapítására.

Paul Ehrlich, a Stanford Egyetem biológia professzora, a "Zéró Népességnövekedés" fogalmának megalkotója szerint azok az emberek, akik a naptármódszert alkalmazzák, egy idő múlva szülők lesznek. Ez a véleménynyilvánítás a módszer eredményességét illetően talán igazságtalanul súlyos. Manapság vannak olyan párok, akik kellő odafigyeléssel és együttműködéssel olyan tökéletes módon alkalmazzák ezt a módszert (több eljárást kombinálva), hogy igen sikeresen meg tudják tervezni, vagyis késleltetni vagy megakadályozni a terhességet.

A fogamzás elkerülését célzó eljárások, amelyek lényege az időszakos megtartóztatás, a következő néhány feltételezésen alapulnak:

Ciklusonként egyszer van peteérés, a következő menstruáció kezdete előtti 14. nap körül.

A petesejt körülbelül 24 óra hosszat életképes és fogamzóképes.
Az ondósejtek maximálisan körülbelül 72 óra hosszat maradnak életben a nő szaporítószerveiben, és képesek arra, hogy megtermékenyítsék a petesejtet

részlet Ethel Sloane "A NŐ biológiája" c. könyvéből

Naptármódszer - Fogamzásgátlók nélkül (2.rész)

naptar.jpg

Ahhoz, hogy a partnerek a naptármódszert alkalmazzák - vagyis hogy kiszámolják, melyek a termékeny napok, amikor közösülésre nem kerülhet sor -, nyolc hónapon keresztül fel kell jegyezni minden menstruációs ciklus napjainak számát. A vérzés első napja a menstruációs ciklus 1. napja, és ettől számítva tart a ciklus a következő menstruáció első napjáig. Ha a nő a ciklusok megfigyelésében eljut a 9. ciklusig, akkor a következőképpen számolhatja ki a termékeny vagy a közösülésre nem alkalmas napok időpontját: kivon 18 napot a legrövidebb ciklus hosszából, és kivon 11 napot a leghosszabb ciklus napjainak számából. Például ha a nyolc ciklus folyamán a legrövidebb ciklus 24 napos, a leghosszabb 33 napos volt, akkor a termékeny napok, amelyek alatt közösülésre nem kerülhet sor, a ciklus 6. Napjától (24 - 18) a 22. napjáig (33 - 11) tart. Ez a számítási módszer azt feltételezi, hogy a peteérés a menstruáció előtti 14. napon következett be mind a legrövidebb, mind pedig a leghosszabb ciklusban, és azt is figyelembe veszi, hogy ebben az időpontban némi eltolódás is előfordulhat előre vagy hátra, valamint figyelembe veszi a petesejt és az ondósejt élettartamát is.

A naptármódszer lélektanilag és élettanilag is kedvezőbb akkor, ha a nőnek rendszeresen 28 napos ciklusai vannak. Ebben az esetben a megtartóztatás időszaka rövidebb és a legtermékenyebb napok becslése is pontosabb. Fiatal nőknél, menopauza előtti korban lévőknél, szülés, spontán vetélés és művi abortusz után a ciklusok gyakran rendszertelenek. Emiatt a naptármódszer önmagában nem alkalmas a fogamzásgátlásra és elavultnak tekinthető. Szerencsés esetben is csak 60-80%-os hatásfokú.

részlet Ethel Sloane "A NŐ biológiája" c. könyvéből

Alap-testhőmérséklet - Fogamzásgátlók nélkül (3.rész)

homero.jpg

Az alap-testhőmérséklet-görbe ismeretében az időszakos megtartóztatás hatásfokát növelni lehet. A naptármódszerrel ellentétben, amelyet nagyon befolyásol a ciklus rendszeressége, az alap-testhőmérséklet láthatóan, mérhetően jelzi a peteérést. Ekkor ugyanis az egészséges határokon belül megnő a testhőmérséklet a petesejtnek a petefészekből történő kiszabadulásakor vagy röviddel előtte. Az alaptesthőmérsékletgörbe használatát a 11. fejezetben tárgyaltuk, abból a szemszögből, hogy hogyan alkalmazhatják azok a párok, akik gyermeket akarnak. Ahhoz, hogy az alaphőmérséklet-mérést fel lehessen használni a terhesség elkerülésére, az szükséges, hogy a nőnek olyan ciklusai legyenek, amelyekben jól mérhető hőmérsékletnövekedés van, mert csak ekkor lehet megállapítani a peteérés időpontját. Ha közösülés nem történik a hőmérsékletemelkedést követő három napon, vagyis a peteérést követő úgynevezett posztovulációs időszak eléréséig, amitől kezdve a fogamzás már biológiailag lehetetlen, akkor az alap-testhőmérséklet-mérés gyakorlatilag teljesen megbízható módszere a születésszabályozásnak.

Egy felnőtt, egészséges, petesejtet termelő nőnél a havi alap-testhőmérséklet-változás jellegzetes kétfázisú görbét ír le két menstruáció között. Ha a testhőmérsékletet alapállapotban (legalább három óra alvás után, nyugalomban és bármilyen tevékenység megkezdése előtt) mérik szájban vagy végbélben, a ciklus első napjától kezdve a napi ingadozás 0,1—0,2 °F, egészen a peteérés időpontjáig. Akkor az alaphőmérséklet kis mértékben lecsökken, néha nem is mérhető módon, azután hirtelen felemelkedik, amit hőkiugrásnak neveznek. A legalább 0,4 °F testhőmérséklet-emelkedés, ami legalább három napig tart, azt jelzi, hogy a peteérés megtörtént. Ez után a hőmérsékletkiugrás után egészen a következő menstruáció kezdetéig, vagyis a következő ciklus preovulációs (peteérés előtti) fázisának a kezdetéig nem szükséges védekezni a közösülések alkalmával. Az alaphőmérséklet-módszer igen pontos betartásával nagyon eredményes a fogamzásgátlás.

A gyakorlatban előfordul, hogy nehéz felismerni az alap-testhőmérséklet-kiugrást. A hőmérsékletnövekedés esetleg nem egy nap alatt játszódik le, hanem fokozatosan emelkedik öt-hat napig vagy lépcsőzetesen nő több vízszintes szakasz közbeiktatásával, vagy cikcakkban - kisebb fel-le ugrálásokkal — halad felfelé egy héten át. Betegség, álmatlan éjszaka vagy elektromos melegítőtakaró alatti alvás is megbolygathatja a görbét. Bár ugyanaz a variáció nem feltétlenül jelenik meg minden hónapban, minden nőnek általában megvan a saját jellegzetes, egyéni alaphőmé-séklet-görbéje, ezért meg kell tanulnia a saját görbéjének alakját (12.6. ábra).

fogamzasgatlas.jpg

Ha egy ciklus alatt elmarad a peteérés, akkor nem lehet hőmérsékletnövekedést észlelni. Ilyen körülmények között az egész hónap során arra várni, hogy mikor kerülhet sor a közösülésre, nem éppen kellemes, de arra nincs mód, hogy ki lehessen biztosan deríteni, hogy a peteérés csupán csak késik, vagy pedig teljesen elmaradt. Moghissi 1976-ban közölt egy tanulmányt 30 egészséges menstruáló nőről, akik feljegyezték saját alaphőmérséklet-görbéjüket, és ugyanakkor sor került ösztrogén, progeszteron és luteinizáló hormonszintjük változásának mérésére. A hormonszintek változása azt jelezte, hogy a 30 nő közül 27-nél volt peteérés, viszont az alaphőmérséklet-görbe emelkedése csak 21 esetben fordult elő a peteérés idején. Nyilvánvaló, hogy az alaphőmérséklet-növekedés elmaradásának nem szükségszerű velejárója a peteérés elmaradása.

Az alap-testhőmérséklet-módszer fő hátránya az, hogy a peteérés időpontja előre nem állapítható meg belőle. Csak azt jelzi, hogy a peteérés mikor következett be. A teljes biztonság kedvéért a közösüléseket a következő menstruációs periódust megelőző 10-12 napra kell korlátozni. Ahhoz, hogy a védekezés nélküli közösülésekre alkalmas napok számát növelni lehessen, az alaptesthőmérséklet-módszeren kívül más módszereket is kell alkalmazni, hogy jobban meg lehessen határozni a biztonságos vagy meddő napokat a peteérés előtt.

részlet Ethel Sloane "A NŐ biológiája" c. könyvéből

A szimptotermális módszer - Fogamzásgátlók nélkül (4.rész)

A szimptotermális módszer a naptármódszer legújabb finomítása. Több eljárás kombinációján alapul. Megfigyeli a peteérés időpontját, beleértve az alaphőmérséklet változását, a méhnyaknyálka minőségének változását, a méhnyak helyzetének és tapintaíának változásait, a méhszáj nyitottságát és a peteérés egyéb tüneteit, mint például a peteéréskor jelentkező fájdalmat, a mellfeszülést és az ödémát, amit a nő maga vesz észre.

Az endocervikális mirigyek által termelt méhnyaknyálka változásokon megy keresztül a menstruációs ciklus folyamán. Kizárólag a nyálka minőségváltozásainak a megfigyelésén alapszik az úgynevezett ovulációs módszer vagy Billings-féle fogamzásgátlási módszer, amelyet az ausztrál John és Evelyn Billings dolgozott ki. A Billings-módszer nem használja a hőmérőt, a hőmérsékletgörbét és a naptárt, de sajnos nem minden nő észlel egyértelmű változásokat a méhnyaknyálkában, illetve egyes ciklusokban észleli, máskor viszont nem.

A méhnyaknyálka-módszert nem nehéz elsajátítani. A nőnek meg kell tanulnia, hogy mikor száraz és mikor vizes a hüvelyváladéka, és meg kell tudni különböztetni a ragadós és nyúlós váladékot a csúszós, jól nedvesítő váladéktól.

Előfordul, hogy a méhnyaknyálka változásait a fehérneműn látható nyomokból is meg lehet állapítani, de megbízható információt csak úgy lehet szerezni, ha a nő megvizsgálja a hüvelynyílásban megjelenő nyálka jellegét, sőt még jobb, ha két ujjával a hüvelyen belül kitapintja. A méhnyak nyálkatermelése a hormonális változásokkal összefüggésben a következőképpen alakul:

Száraz napok, vagyis a kezdeti biztonságos napok, amelyek közvetlenül a menstruáció után vannak. A hüvely belül nedves, de a szeméremtest kimondottan száraz. A nő nem érzi nedvesnek vagy síkosnak a hüvelyt, és nem lesz folt a nadrágon.

Korai preovulációs nyálka. A nyálka opálosfehér vagy sárga színű, sűrű, ragadós, nyúlós. A nő ragadósnak érzi a nyálkát, és határozottan észleli, hogy van nyálka a száraz napokkal ellentétben. Ez a kevésbé termékeny állapotot jelző nyálka napokig változatlan minőségű marad, azután átalakul vizes nyálkává.

Vizes nyálka - vékony, vizes, áttetsző. Az ösztrogénszint magas, a méhnyakváladék mennyisége nő, átlátszó és magas a sótartalma. A peteérés időpontjában a nyálka igen áttetsző, olyan az állaga, mint a tojásfehérjének, és a képződés csúcspontján nyúlékony. Ez azt jelenti, hogy a nyálkát a hüvelykujj és a mutatóujj közé fogva hosszú, átlátszó vékony szállá lehet kinyújtani. Ha ezt az átlátszó nyálkát üveg tárgylemezre kikenik, és hagyják meg-száradni, akkor a mikroszkóp alatt páfrányszerű formát lehet látni a kikristályosodott só miatt. Ezek a jelek igen termékeny időszakot jeleznek — erősen fönnáll a fogamzás lehetősége -, és a peteérés után több napig megmaradnak.

Posztovulációs nyálka — ismét sűrű és ragadós a progeszteron hatására. Ez a viszkózus nyálka közvetlenül a menstruáció előtt ismét átlátszóvá és vizessé válhat, de ez a fázis nem mindig jön létre.

A peteérés közeledte megfigyelhető közvetlenül a méhnyak állapotváltozásaiból is. Közvetlenül a menstruáció után a méhnyak könnyen elérhető, tömött tapintású és majdnem száraz. Amikor a korai preovulációs nyálka képződik, a méhnyak még mindig könnyen elérhető a hüvelyben, és még mindig tömött. Amikor a vizes, termékeny szakaszra jellemező nyálka kezd termelődni, akkor a méhnyak csúszós, puhább tapintású kezd lenni és nehezebben érhető el. A méhszáj megnagyobbodik és elkezd kinyúlni. A nyalkaképződés csúcsnapján, amikor legnagyobb a nyálka nyúlóképesége, a méhnyakat ujjal gyakorlatilag nem lehet elérni, és a méhszáj határozottan nyitva van. A száraz posztovulációs napokban a méhnyak ismét leszáll, könnyen elérhető és a méhszáj zárva van.

A szimptotermális fogamzásgátlási módszer megkívánja az alaphőmérséklet naponkénti feljegyzését, a méhnyaknyálka, a méhszáj és a peteérés szubjektív jeleinek - fájdalomnak, a pecsételő vérzésnek, a medence teltségérzetének és a mell feszülésének - megfigyelését. A fogamzás elkerülése szempontjából a ciklus első öt napja biztonságos, feltéve, hogy a ciklus sohasem rövidebb 26 napnál. Azután nem kerülhet sor közösülésre a száraz napokon napközben mindaddig, amíg a nyálkatermelés elkezdődik, mert az ondó elfedheti azokat a jeleket, amelyeket a nő meg akar figyelni a nap folyamán. Az éjszakai nemi aktus megengedett. Miután a vizes nyálka termelődése megkezdődött, nem történhet sem közösülés, sem genitális érintkezés. Ez a tilalom fennáll mindaddig, amíg három nap el nem telik az alaptesthőmérséklet megemelkedése után, és a méhszáj újra be nem záródik és le nem száll, azonkívül a nyálka mennyisége le nem csökken, és „száraz" nem lesz.

Joggal érezhetik sokan, hogy ennek a módszernek az alkalmazása túlságosan nagy odafigyelést kíván, és túl komplikált ahhoz viszonyítva, hogy az óvszerek ugyanúgy ártalmatlanok, kevesebb pszichológiai problémát okoznak a megtartóztatás miatt, és talán nagyobb hatásfokkal akadályozzák meg a terhességet. Azok a párok viszont, akiknek vallási meggyőződése tiltja az egyéb fogamzásgátlási módszerek alkalmazását, elfogadhatják és sikerrel alkalmazhatják a szimptotermális módszert, különösen akkor, ha a termékeny napokban a közösülés helyett a szexuális vonzalomnak más módon adnak kifejezést. A módszer javára szól, hogy a fogamzásgátlás felelősségét a két partner egyformán osztja meg. Ha egy nő egy kis tapasztalatot szerez saját testének műkö-désével kapcsolatban, akkor a szimptotermális módszer gyakorlása révén új és egészséges módon birtokolhatja saját testét.

Született néhány tanulmány a szimptotermális módszer eredményességének kiértékelésére. Egy felmérés szerint, amelyet 122 házaspár részvételével 1970-1973 között öt országban végeztek, a nők 14%-a esett teherbe a módszer gyakorlásának első két évében (Rice és mtsai, 1977). Ez alacsonyabb terhességi arányt jelez, mint egy másik vizsgálatban, amelyben 84, a módszert jól ismerő nő vett részt. Két és fél év elteltével 22-nél jött létre nem kívánt terhesség (Marshall, 1976). Jelenleg az Amerikai Alapítvány Az Emberi Életért folytat felmérést az Egyesült Allamokban a módszer eredményességének megállapítására, és a WHO támogatásával klinikai vizsgálatok folynak hat országban a módszerrel kapcsolatban.

részlet Ethel Sloane "A NÕ biológiája" c. könyvébõl

intimzona-banne

Forrás: 
http://www.szexualitas.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Hozzászólások

Pesszárium

Sziasztok!

Szeretném tudni, hogy mi a véleményetek a pesszáriumról?

Találtam egy nagyon jó oldalt, de nem tudom, hogy belinkelhetem-e ide, hogy arról mi a véleményetek. Bio termékek vannak, és hormonmentes pesszárium, illetve az a teafás óvszer..de már lehet tudjátok is melyikre gondoltam. Az egyik pesszárium a F.C a másik pedig a C.y. pesszárium. 

Szeretnék most már az óvszeren kívül egy kicsit túl látni, persze nem elhagyva, de néha-néha mellőzni, de mindenképpen szeretném a véleményeteket kikérni!

Köszi a munkátokat!

Anna

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Nincs baj vele...

Legalábbis szerény véleményem szerint.  Mármint, most általánosságban a pesszáriumról beszélek, nem az álalad említett konkrét márkáról, mert azt így nem ismerem. Nyugodtan írd ki a nevét, úgyis kicenzúrázzuk, ha kell, de tök jó, ha találtál olyat, ami jó és beszerezhető. 

Értékelés: Nincs

Mi a legbiztosabb?

Sziasztok!

Már sokszor kaptam tőletek nagyon jó tanácsokat, ezért jelenlegi tanácstalanságomban is hozzátok fordulok iránymutatásért. :) 

30 éves vagyok, Istennek hála három egészséges gyermekem van. Kétszer szültem (másodszorra ikreket), sajnos mindkétszer császármetszéssel. A méhem a két császármetszés és a 40. hétig kihordott ikerterhesség miatt sajnos nagyon rossz állapotban van, a méhfalon lévő heg rosszul gyógyult, ezért az orvosom szerint egy esetleges következő terhesség során nagy eséllyes szétnyílna a méhfal, ami végzetes lenne a baba és az én számomra is. Mindemellett nem is tervezünk több gyermeket a férjemmel.

Jelenleg spirálom van, de sajnos rosszul tolerálja a szervezetem (össze-vissza vérzek tőle, sokszor heteken át), fogamzásgátló tablettát pedig egy korábbi műtétem miatt nem szedhetek (és nem is szednék).

Nagy dilemmában vagyok, hogy melyik lenne az a fogamzásgátlási módszer, amely szinte 100%-os biztonságot nyújt (hiszen egy későbbi terhesség életveszélyes lenne). Már a sterilizáció is eszembe jutott, csak a nagyon végleges mivolta miatt hezitálok...

Köszönöm válaszotokat.

Napfényes délutánt

Anita

Értékelés: Nincs

Fogamzásgátlás

Szia Anita,

Gratulálok a gyermekeidhez, jó egészséget kívánok Nektek!

Egyetlen fogamzásgátló módszer sem tud 100%-os védelmet biztosítani, a spirál sem... Ha ennyire rosszul tolerálod akkor beszélj a nőgyógyászoddal és keressetek másik alternatívát! Érdemes lenne másik nőgyógyász véleményét is kikérned a méhed állapotáról és a fogamzásgátlási lehetőségekről!

Az óvszer használatát fontoljátok meg! Körültekintő alkalmazás mellett nagyon kicsi az esélye a teherbe esésnek, és előnye, hogy nem juttat hormonokat a szervezetbe. Ezt a teafaolajos óvszert is kipróbálhatjátok. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Óvszer méret

Sziasztok, én a teafaolajos óvszerről szeretném megtudni, hogy milyen méretű? mintha azt olvastam volna, hogy 52-es, de ez nekünk sajnos semmit nem mond...mégis, az mit jelent? Normál? Átlagos? M-es vagy más?

Nem élünk Magyarországon, de most szeretnénk egy hétvégére hazautazni és addigra szeretnék lerendelni dolgokat a Bionom bioboltból a szüleimhez. Nagy segítség lenne, ha valami közelebbit tudnátok mondani ezzel kapcsolatban, hogy nyugodt lélekkel vásárolhatunk-e belőle, vagy sem, mert próbára sajnos nem lesz időnk... :-( :-) 

Előre is köszönöm szépen, szép estét!  

Értékelés: Nincs

Teafaolajos óvszer mérete

Szia!

Tefaolajos óvszer 52 mm-es méretű, nincs belőle másik méret. Néhány vásárló azért nem tudja használni, mert kicsi rá. Az óvszerek csomagolásnak hátulján fel van tüntetve a mérete, nézzétek meg azét amit most használtok, így össze tudod hasonlítani a méreteket. Azért szerintem egy próbát megérhet

Értékelés: Nincs

Bionom nőgyógyászt keresek

Sziasztok!

Tudna valaki megbízható. Nőgyógyászt ajánlani? 8 éve szedek gyógyszert egyszer abbahagytam fel evre, közben egyaltalan nem jott meg, vegul ujra el kezdtem szedni annyira nyomasztó volt. De most le szeretnem tenni végleg eleg volt a mergezesbol. Viszont olyan nőgyógyászt keresek aki tenyleg segit..meghallgat..bionom..amennyire van ilyen.

Köszönöm, elore is!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Fogamzásgátló abbahagyása, hormonrendszer harmonizálása

Szia!

Nagyon remélem, hogy az olvasók segítenek majd Neked és találsz egy jó nőgyógyászt. 

Kedves Olvasók! Kérlek segítsetek Trinitynek nőgyógyászt találni! Ha tudtok ajánlani neki valakit, akkor a nevére kattintva vegyétek fel Trinityvel a kapcsolatot és magánban írjátok meg neki. Itt az oldalon nyilvánosan semmilyen személyes adatot nem jelentetünk meg.  Előre is köszönöm Nektek!

Trinity! Addig is amíg a válasz megérkezik,  a figyelmedbe ajánlok néhány olvasnivalót és egy speciális torna tanfolyamot, ami segíthet rendbehozni a hormonrendszeredet. 

A speciális torna az AVIVA torna, melyet AVIVA Steiner dolgozott ki, speciálisan a hormonrendszer rendbetételére. A következő tanfolyam szeptember 29-én lesz, erre itt tudsz jelentkezn. Októberben 2 tanfolyam is lesz, érdemes figyelni a Programajánlónkat.

A fogamzásgátló tabletta "áldásos" hatása sajnos nagyon sok nőt érint. Érdemes elolvasni mások tapasztalatait, küzdelmeit és sikereiket. Búcsú a fogamzásgátlótól -a hezitálóknak címmel Tarsius is megírta nekünk a történetét mások okulására. Nem csak a cikket érdemes elolvasni, hanem az alatta lévő hozzászólásokat is. 

A Hormonok harca - Hormonális problémáink okai című cikk is egyik legjobb cikk az oldalon, mivel Vali részletesen leírta benne a hormonrendszerünk működését, a problémákat kiváltó okokat.

Értékelés: Nincs

Aviva oktatót keresek

Sziasztok!

Néhány gondolat, néhány kérdés:

A fogamzásgátlót, mint itt a legtöbben, én is méregbogyónak tartom. Az új párommal azonban mégis felmerült a gondolat, hogy visszatérnék a szedéséhez, pedig már 10 éve abbahagytam. Újabban ugyanis észrevettem, hogy az óvszer szárít - minél hosszabban szeretkezünk, annál inkább; a vége felé már szinte éget. (Próbálkoztam régebben a bionom teafaolajos óvszerrel, de az csak egy méretben kapható és elég vastag is; nem túl férfibarát.) Ilyen tüneteim régen nem voltak. emellett pedig, mivel egyre inkább törekszem a vegyszermentes életre, hogy az óvszerbevonattal miféle anyagokat is engedek be a hüvelyembe.

Erre nem a hormonális fogamzásgátlás a válasz, tudom én, de mégis felmerült, mert szerettük volna, ha végre semmilyen plusz réteg nem áll közénk, sem a kiszáradás. Így fel is irattam gyógyszert, ami úgy zajlott, hogy a doki semmit nem kérdezett tőlem, csak hozzám vágta a receptet, mondván, ez most nagyon népszerű. Az egyéni és családi kórtörténetem, érzékenységek, allergiák, dohányzás kérdése - semmi nem merült fel, aminek ilyenkor porondon kellene lennie. Felháborodva elmentem ezért másodvéleményért, ahol a következő választ kaptam: "miért, mit akar, mit kérdezzek? jó ez a gyógyszer, szedje csak be!" Mindemellett már a gyógyszer neve hallatán is rossz érzés fogott el, én a megérzéseimre mindig hallgatok, ezért utána olvastam fórumokon. Nos, 10 nőből átlag 7-nél okozott depressziót, hangulatingdozásokat,  libidó csökkenését, majd teljes megszűnését. Remek. Én ezt beszedni márpedig nem fogom, de legalább még időben jöttem rá, hogy nem szabad ehhez a méreghez visszatérnem.

Így most válogatok az alternatív és hormonmentes megoldások közt, így találtam rá Nálatok az Avivára. Én KIT-es vagyok, nem ismeretlen számomra ez a terület és szeretnék utána járni. Ajánljatok nekem kérlek oktatót, tanfolyamot, szakirodalmat, stb.! Csak megbízható forrásból állnék ennek neki, ezért fordultam hozzátok. Ja igen, Pesten

A másik kérdésem: hogyan, hol lehet kideríteni, mit tartalmaz az óvszerek bevonata? A csomagolásokon nincs összetevő-lista, ami már önmagában gyanús...

Köszönettel

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Aviva tanfolyamok és tornák

Szia Emese!

A Bionomban Pogány Zsuzs tart rendszeresen tanfolyamokat, őt tudom Neked ajánlani. A legközelebbi tanfolyam július 28-án lesz. Itt tudsz jelentkezni rá.

A tornák és a többi tanfolyam időpontjai a Programajánlóban szerepelnek, Pogány Zsuzsiról pedig Anidúla blogjából olvashatsz többet. Zsuzsi itt írt egy hozzászólásban a hüvelyszárazságról, szerintem érdemes elolvasnod. 

Ismered az Illatos bio síkosító receptünket?  Én úgy tudom fel kell tüntetni a síkosítóknál is az összetételt.

Értékelés: Nincs

Segítség!

Sziasztok!

Tegnap kellett volna bevennem a fogamzásgátló tablettám, amit majdnem 10 éve szedek, de úgy döntöttem nincs tovább.

A szervezetem jelzett, hogy most már elég. Viszont tanácstalan vagyok Nem szeretnénk még gyereket a párommal, viszont ö az óvszer gondolatától és látványától is rosszul van Szeretném természetesen és biztonságosan megoldani a dolgot.

Sajnos semmilyen számolásos módszer nem jó, mert a gyógyszer elött teljesen rendszertelen volt a ciklusom. Hüvelygyürüt, pl. Leát nem szeretnék használni, mert minden idegen dolog zavar a testemben, tampont sem használok. A mexikó Yamsz gyökérröl olvastam, hogy régen az indiánok ezt használták fogamzás gátlásra, de olvastam egy fórumon, hogy többen teherbe estek mellette. Aviva torna felejtös, mert nem bízom magamban.

Tudom, hogy körülményes vagyok, ezért is szedtem gyógyszert, de csak van más lehetöség a természetben... Nins pl. valamilyen gyógynövény, ami fogamzásgatló hatású?

Bármilyen ötletet elfogadok, kérlek, ha tudtok segítsetek!!

Köszönettel: Adrienne

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
verebedit's picture

Természetes fogamzásgátlók

Kedves Adrienne!

A problémáddal megkerestem Pogány Zsuzsi kolléganőmet. Íme az ő válasza a Neked: 

Sajnálom, de olyan fogamzásgátló módszer nem létezik, amiben neked semmit sem kell csinálni, és nélkülözi a rendszert.
Minden fajta természetes módszer a megfigyelésen, az önismereten alapszik, és ezt kell kiegészíteni a természetes fogamzásgátlással. Sajnos tisztán növényi szerek nem állnak rendelkezésre, csak mint kiegészítők, de valamennyihez használni kell a megfigyelést, előbb beszabályozni a ciklust, kiüríteni a káros anyagokat szervezetből és tudatosan élni.

Szeretettel.
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Fogamzásgátlás természetesen

Kedves Edit,

köszönöm a gyors választ!

Üdvözlettel:

Adrienne

Értékelés: Nincs

Lea kérdés

Sziasztok! Én is NAGYON!!!! szeretném letenni a tablettát, (Nagyon régóta szedem, meg sem írom mióta!) de amíg nem látok igazán jól használható és biztonságos eszközt addig várok vele! Itt és most akadtam rá Leára! Végigolvastam a Lea-val kapcsolatos írásaitokat és rengeteg jó infókat írtatok....! De....! Valaki tudja róla, hogy meddig használható? 1-2 év? Bocsi, ha valahol már írtátok és én átfutottam volna rajta! 

A választ előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Lea, hormonmentes fogamzásgátlás

Szia Móni, a leírásában ez áll: Meleg vízzel és szappannal tisztítható, azonnal újra használható akár 12 hónapon át.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Lea kérdés

Szia Epermami!

Bocs, hogy csak most válaszolok, de a telefonomról valamiért nem tudok hozzászolni, csak olvasni! 

Köszönöm a gyors választ, bár abban bíztam, hátha tovább is lehet használni, de így is jó! Mostantól csak a méretével barátkozom, de valahogy csak ráveszem magam.....és megrendelem!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hunny's picture

Tapasztalatom Leáról

Sziasztok!

Én is eljutottam arra a pontra az életemben, mikor azt mondtam, hogy elég volt a fogamzásgátló tablettákból, váltsunk valami másra. Hallottam a Jónás módszerről és az Aviva tornáról is, el is hiszem, hogy hatásosak, de  mégsem bízom bennük, mondhatni magamban nem bízom. Sokat vívódtam, hogy mi is legyen az új fogamzásgátló módszer, és végül a Lea mellett döntöttem. Még egy nőgyógyászt is megkérdeztem róla, ő nem javasolta, mégpedig azzal az indokkal, hogy nem lehet ellenőrizni, aktus közben elmozdulhat, majd ismét könnyen visszakerülhet a pesszárium. Utólag gondoltam bele, hogy szerintem ő nem is tudja, hogy ez egy vákuum-os szerkezet.

A használatát gyakorolnom kell még, számomra kicsit nehézkes betuszkolni-nem túl nagy a hüvely nyílásom-de odabent nagyon könnyen megtalálja a helyét. Azzal reklámozzák nagyban, hogy ha a partnerünk nek nem szólunk, akkor észre se fogja venni, hogy ott van. Hát az én férjem azon nyomban észre vette (persze azt tudta, hogy megvettem). Azt mondta, hogy ez által kb csak a fél hüvelyem használható, arról nem is beszélve, hogy eleinte nekem is kicsit fájt, amikor meglökte leát, az meg "nekiütközött" a méhszájamnak. De ez szerintem csak kezdeti ügyelenkedés volt. Kérdeztem férjemet, hogy mi a véleménye róla, annyira nagy lelkesedést nem láttam rajta, de azt mondta, hogy megszokható. Remélem ez tényleg így lesz

Az igazi meglepi másnap reggel ért, mikor eljött az idő, hogy kivegyem a helyéről. Eléggé nagy szenvedés volt, sehogy sem tudtam megszüntetni a szívó hatást, de aztán rájöttem a trükkjére és sikerült. Sajna kicsit megcincáltam a méhnyakamat, kissé fájt is utána. Azóta gyakoroltam már a le-föl helyezést, már rájöttem a praktikájára:)

Összességében: biztos, hogy nem mozdul el sehogy sem, mint ahogy a doki mondta (a rendes pesszáriumokról elhiszem, de erről nem), hogy hosszabb távon mennyire lesz elviselhető és megszokható, ezt még nem tudom, majd azt is megírom

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Lea tapasztalat

Szia Hunny,

én is kipróbáltam a LEA-t és az izgulást leszámítva rendben van. Első pár alkalommal nehezen ment, de könnyen rá lehet jönni a technikára. 8 óránál tovább nekem nem jó bennhagyni, afölött sem kellemetlen érzés, de egy pici kényelmetlenséget érzek. Neked működik azóta is, nem estél teherbe? Használsz mellé gélt, vagy csak így natúran? Én csak így magában...

üdv, Felhőcske

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hunny's picture

Leáról hasonlóan

Kedves Felhőcske!

Immár hónapok óta használom baba mentesen (vagyis sikeresen) a LEA-t. Idő közben a férjem is megszokta, kényelmesen használjuk. Pár alkalommal megijedtem, mikor levételnél kicsit véres volt, de a gyártó szerint ez nem rendellenes, és meg is szűnt. Azt írják, hogy 6-8 óra után már eltávolítható, de én azért meg szoktam várni a 10 vagy inkább a 12 órát is.

Gélt nem használok, de nálam ennyi idő után már bizonyított, ezek szerint Nálad is

Üdv:

Hunny

Értékelés: Nincs

Jónás-módszer

Sziasztok!

Olvasóként már régi, hozzászólóként még új vagyok. Évek óta adalékanyagok nélkül főzök, méregtelenítettem is már Antal Valival, és csomó más dolognak (méregmentes kozmetikumok, gyógyteák, stb.) is itt néztem utána.

Kicsit túlkorosan kezdett érinteni a fogamzásgátlás kérdése, de sebaj  Az elmúlt napokban sokat olvastam utána a természetes fogamzásgátlásnak. Van családtagom is, aki természetes módszerrel gyakorolja már évek óta, sikeresen. (Azóta semmiféle nőgyógyászati problémája nincs, addig meg csőstül jöttek neki!) Ezért én is úgy gondoltam, hogy nem érdemes megbolygatnom a hormonháztartásomat.

A lényeg viszont a következő: tavaly olvastam Jónás doktor könyvét, amelyben a módszere kitalálásán és továbbfejlesztésén kívül azt is leírja, hogy a módszert Magyarországon egyedül alkalmazó orvoson kívül ne bízzuk magunkat más, hús-vér vagy internetes kalkulátorokra. Találtam a neten több kalkulátort és fórumot, sőt, újságcikket is egyébként, amelyek azt mondják, hogy a születésünk napjával egybeeső holdfázisban van az úgynevezett Jónás-napunk (ami a "papír szerinti" peteérésünktől függetlenül is termékeny nap). Ezek szerint 28 naponta kellene lennie. Meg is örültem neki, és megvizsgáltam a könyvben szereplő mintanaptárakat, hogy stimmelnek -e. Az első, amit megfigyeltem, hogy bár minden esetben 28 napos ciklusú nőket választottak szemléltetésre, a Jónás-napok gyakorisága eltért mindenkinél! (Volt 30, 29 és 28 napos is.) Szóval azt hiszem, ebben az esetben jobb megbízni a módszer hitelesített alkalmazójában. Na meg kombinálni mással is. (Én egyelőre hőmérő, méhnyaknyák vizsgálat, illetve a veszélyes napokon óvszer. Azt hiszem, ez megfelelő kompromisszum mindkét félnek.)

Sokan panaszkodtak amúgy, hogy drága (15000 Ft volt, amit én láttam), de ha belegondolunk, mennyit költene el az ember fogamzásgátlóra (meg pár éven belül a mellékhatásainak kikezelésére), szerintem megéri. Arról nem is beszélve, hogy a könyvben sok más befolyásoló tényezőt is megemlítenek (persze úgy, hogy azért Te magadnak ne tudd kiszámolni), például a gyermek nemének megtervezésénél a korábban születettek neme is meghatározó.

Értékelés: Nincs

LEA

Lehet már tudni esetleg valamit a Lea-ról?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

LEA-ról

ITT írtam 

Értékelés: Nincs

Lea valaki?

Sziasztok!

Tegnapi levelemet megette az internet, vagy nem tudom, úgyhogy újra megpróbálom összeszedni a gondolataimat:-)

Én másfél éve hagytam abba a fogamzásgátlót (10 év után). Érdekes módon, pont egy meditációs "üres" állapotomban jött egy erős gondolat, hogy nekem ezt nem kell tovább szednem-tartsatok hülyének, tényleg a semmiből:-))

Szóval abbahagytam csak úgy. Azóta nem túl rendszeres a menstruációm, és hát előtte sem volt az, emiatt ezt a naptár módszert nem érzem túl biztonságosnak. Próbáltam a hüvelygyűrüt, de az horror. Nekem a tabiktól soha semmi bajom nem volt, de ettől?! Felszedtem 10 kilót és olyan bőrkiütésem lett odalent(!!), hogy öröm volt kikezelni. Szóval kuka az egész:-(

Azóta gumizunk a párommal, amit annyira utálunk mindketten, hogy a szexuális összebújásaink száma katasztrofális, így 29 évesen meg pláne :-(

Szemezgetek egy ideje a LEA hormonmentes fogamzásgátlóval, de egyszerűen sehol nem olvasok róla véleményt-kivéve persze a forgalmazó honlapján.

Nem tud erről valaki valamit? Vagy bármi más elfogadható megoldást tudtok ajánlani?

Értékelés: Nincs
Kismacs50's picture

helyi fogamzásgátlás

Olvasgatom itt a hozzászólásokat és a kérdéseket. Azon csodálkozom, hogy Vali sem tud a legegyszerűbb, hormonmentes és megbízható  helyi fogamzásgátlóról:

Lehet kapni krém, gél stb. formában, kinek melyik szimpatikus. A lányom évekig ezzel védekezett, most egy egészséges gyönyörű baba boldog anyukája.

Értékelés: Nincs

fogamzásgátló krém

Kedves Kismacs! Ha beírod  fenti keresőbe az Általad említett krém nevét vagy a benne található hatóanyagot: benzalkónium-klorid láthatod, hogy már nagyon sokszor volt róla szó...

Értékelés: Nincs

hüvelygyűrű

Sziasztok!

Én egy hetet használtam a hüvelygyűrűt, előtte 9 évig semmit nem használtam, hasonló tapasztalataim voltak mint Ursula84-nek, hasfeszülés két hét alatt 3 kiló, mellnagyobbodás, terhességi tünetek reggeli hányinger abba hagytam. 3 hét alatt egy hét kihagyással kétszer menstruáció, én nem ajánlom senkinek.

llenben engem is érdekelne a Lea, és ha valaki tudna valamilyen információt adnia a jamszgyökérről, mivel arról is olvastam a természetesfogamzásgátlás oldalon, hogy jó, csak nem tudom, hol lehet ilyen jellegű tablettát kapni.

Segítségetek köszönöm.

Értékelés: Nincs

hormonmentes, biztonságos

Elhihetem, hogy tényleg van ilyen fogamzásgátlás?
Végre!!!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Hormonmentes fogamzásgátlás

Kedves Ursula84!

Épp a múlt pénteken találkozott a szerkesztőség Gáspár Zsófival, az általad kérdezett hormonmentes fogamzásgátló forgalmazójával. A termék úgy tűnt átment rostánkon, de még egy orvosi vizsgálatot szeretnénk elvégeztetni - vajon milyen hatással van/lehet a keringésre a vákuum segítségével méhszájra csücsülő kütyü. Ha megfelel, akkor hamarosan kapható lesz a bionom.hu-n, ha nem felel meg... :(

Kis türelmedet kérem még, a vizsgálati eredmény hiányában, nem tudlak biztatni...

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

LEA

Sziasztok! Van esetleg valamilyen fejlemény - eredmény - orvosi vélemény a LEA-val kapcsolatban? Köszi: Judit

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Pogány Zsuzsát

kértük fel, hogy járjon utána a "kütyünek", amint érdemi információhoz jut, azonnal jelentkezik!

Niki

Értékelés: Nincs

Lea fogamzásgátló

Szia Niki!

érdeklődnék, mikorra várható "eredmény" a Lea-val kapcsolatban... engem is  nagyon érdekelne, egészséges, biztonságos-e a használata...

köszönöm, Anita

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

A LEA bekerült a BIONOM-ba,

igaz a megtűrt kategóriába... ITT megtalálod!

Hogy miért a megtűrt kategóriába került? Engedd meg, hogy Aviva és Kriston-torna trénerünket, Pogány Zsuzsát idézzem:

"Összefoglalva: Kis méretű farokkal, heti 1-2 szex, félidőben egyéb védekezéssel, intimtornás gáti erősítéssel, alkalmazható."


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

ez egy pesszárium?

Sziasztok, ez a LEA gyakorlatilag egy pesszárium, vagy attól hatékonyabb, mert vákuumos? Lehet tudni, hogy miben különbözik a pesszáriumtól?

F.

Értékelés: Nincs

helyi fogamzásgátló

Szia! Olyasmi, én láttam élőben, de nem használtam. Kis tenyérnyi méretű, össze kell hajlítani és feltenni. Állítólag aki használta azt mondta, hogy nagyon könnyen a helyére illeszkedik és igen, vákuumos, tehát magától, "menet közben" nem csúszik el, nem jön le.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Tarsius's picture

megtűrt LEA

Én azért örülök a kis megtűrtkének, nem nagyon találtam olyan eszközt, ami kézzelfogható (szó szerint) és szimpatikus volna. Kevés dologgal vagyok úgy, "látnom kell, hogy higgyek" benne, de ez pont ilyen. Látnom kell a védelmező katonát, no

Esetleg lehet szó egy pindurit hosszabb összefoglalóról? Bár tény, így is érthető és kellőképp lényegretörő volt, kiskukacostul, mindenestül, de érdekelne kicsit részletesebben, mit szeressek benne és mit ne, miért csak heti egy-kettő, mennyivel lesz biztonságosabb ha gyúrok arra a bizonyos területre, satöbbi 

köszi

T.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Szögezzük le, hogy bármilyen hormonális fogamzásgátlónál jobb

és biztonságosabb! Egy gond van vele, hogy alkalmazása közben folyamatos vákumos nyomást gyakorol a méhszájra, amiről még nincsenek hatásvizsgálatok, hogy jó-e nekünk... És arról sincs hatásvizsgálat, hogy fiúknak jó-e egy hevesebb szex közbeni folyamatos falba ütközés... De ezt majd szakértő "puncilógusunk"  Pogány Zsuzsa KIT és Aviva tréner kifejti részletesebben is.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Nesze semmi..

Köszi a választ!

Akkor ez felejtős. Kb. ha szerencséd van nem leszel terhes, ha nincs, akkor...

Sejtettem, hogy ezért nem terjedt el...

Értékelés: Nincs
Pogány Zsuzsanna's picture

Miért megtűrt a LEA? Van más fogamzásgátlás?

Kedves Ursula!

Niki tömören idézte az álláspontom. Kicsit részletesebben:

Egy idegen test tartózkodik konkrétan minimum 8 órát a hüvelyedben. Ez általában nem okoz semmilyen érzetet (én nem próbáltam), de elváltozást okozhat. Különösen, ha a pár nem elégszik meg egy-max két alkalmas szerelmi együttléttel, de ennél gyakoribbat kíván. Ilyen esetben éjjel, nappal, mondhatnám állandóan fennt tartózkodik a kütyü. A tampont sem díjazom, csak végszükségben. Hasonló okok miatt. A hüvely falára nyomást gyakorol, ezáltal gyengíti az amúgy vékony nyálkahártya réteget, rontja a helyi vérellátást,  és ezzel az izmot is gyengíti. Ahogy Vali is rávilágított nincs tapasztalat a vákuum méhszájra történő hatásáról sem.

Szóval lehet használni, de ha szeretnéd a hüvelyed erősségét megőrizni, akkor ezdeni kell a hüvelyi izmot. Erre jó a Kriston intimtorna.

Meg kell még említeni a méret kérdést is. A hüvely mérete is változó. Rövidebb, hosszabb. A pénisz mérete is hasonlóan változik.  Csak elképzelni tudom, milyen élvezete lehet annak a férfinak, aki rendszeresen ütközik a nem annyira rugalmas kütyübe. Ugye normális esetben az izgalom tetőfokán elmozdul a méhszáj, kicsit több teret engedve ezzel. De hogyan tud elmozdulni ebben a vákuumos szorításban?

Van még nyitott kérdés. 

Azután, meg a biztonság. Ez ugyan 98%-s biztonságot ígér, de ezt ígéri a többi eszköz is, oszt mégis.... Így amikor a peteérés van, jó lenne egy kis védelmi rásegítés. Mi lehet ez?

Hát az Aviva torna. Az Aviva torna a  Jónás nappal kombinálva közel 99%-s biztonságot nyújt. És nincs mellékhatása.

Miért nem próbálod ezt ki? Kevés befektetés és egy életre szól. Egyéb jótékony hatásáról nem is beszélve (most).

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)
Tarsius's picture

egye fene LEA

köszönjük a leírást, így azért könnyebb mérlegelni. én bizony úgy döntöttem, adok neki egy esélyt, majd meglátjuk, hogy nekem és a hozzám tartozó - egyáltalán nem kiskukacos - férfiegyednek sikerül-e kijönnie vele

majd beszámlok kislányok, nagylányok

T.

Értékelés: Nincs
Hunny's picture

Szia Tarsius! Ti hogy jöttök

Szia Tarsius!

Ti hogy jöttök ki LEA-val? Én is nagyon gondolkozom rajta, de láttam páromon, hogy ő egy kicsit megijedt mikor rájött, hogy az ő férfiassága bizony találkozhat odabent mással is. Nálatok ezzel mi a helyzet?

Üdv:

Hunny

Értékelés: Nincs

LEA - Spirál

Sziasztok,

mi is kipróbáltuk a párommal a Lea-t. Nagyon tetszett, h orvosi szilikonból van, vákuumos, tehát ott marad, és feltenni sem volt nehéz nekem. Úgy gondoltam, h egy kis macerát megér, ha ezzel nem ártok a testemnek (oké, a vákuum ki tudja, h milyen hatással van rá, de össze sem hasonlítható ez, illetve egy gyógyszer... )

Viszont sajnos nekünk nem vált be. Azt mindenhol olvastam róla, h tök szuper, mert univerzális, minden nőnek megfelelő a mérete, de azt nem írták le sehol, h a férfiak méreteinél más a helyzet. A barátomnak nem maradt elég hely odabent...:(

Akit viszont nem zavar, nem ér el odáig stb., szerencsés. :) Örültem volna, ha beválik!

Tovább keresgélve felmerült a Gynefix spirál. Olvastam, h valaki már kérdezett róla, de nem igazán tudjuk még, h jó-e vagy sem. Azóta van valakinek új információja róla? Én nem ismerem a hagyományos spirált (sem). Tudnátok róla írni? Talán Varga Niki írta valahol, h spirált ne. De miért ne? Milyen hatással van a réz a szervezetre? Milyen mellék-, utóhatásai lehetnek? A Gynefix elméletileg nem okoz erősebb vérzést, illetve fertőzést. (Ezeket olvastam a hagyományos spriálról, mint hátrány.)

Az Aviva torna tényleg jó fogamzásgátlásra? 

 

Köszi a segítséget!

Klau 

Értékelés: Nincs
Pogány Zsuzsanna's picture

Lea és egyéb természetes fogamzásgátlás

Kedves Klau!

Kedves, hogy megosztottad velünk a tapasztalatod. Sajnos ez az egyik hátránya a LEA-nak. És akkor még nem beszéltünk a folyamatos viselés hátrányairól. Arról azonban volt szó, hogy ez nem minden férfitípusnak lesz megfelelő.

Spirál. A spirálok zöme hormonnal együtt működik, a teáltalad kiválasztott más elven. A réz ionok segítségével fejti ki hatását. Egyszerű kis műtét alkalmával helyezik fel, néha altatásban. Csak hozzáértő orvosok  (ki tudja ki az) teheti fel sikeresen. Vannak mellékhatásai, de azokat nem közlik, csak ször mentén kis mellékhatásokként említik nem részletezve.  Úgy gondolom kevés a tapasztalat még.

Mi lehet még?

Lehet a naptár készítés kiegészítve az Aviva tornával. Hatékonysága 98%. Pont akkora, mint bármilyen más fogamzásgátló eszközé, csak mellékhatások nélküli. 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szia,Tündétől hallottunk

Szia,

Tündétől hallottunk először a Lea-ról, akkor a bionomon még nem volt kapható, tehát 'majd mi kitapasztaljuk' módon vágtunk bele. Akkor még nem volt szó férfi méretekről . :)

Köszönöm a hozzászólásod a spirál kérdéshez, de ki tudnád még fejteni? Milyen mellékhatásai lehetnek? Ha a Gynefix-esről még nincs is elég tapasztalat, de akkor a hagyományosnak milyen káros hatásai vannak/lehetnek? Sok helyen olvastam a spirálokról, hogy potenciális komplikációi lehetnek, de mik?? Semmi konkrétat nem olvastam egyik fórumon sem. (Nyilván a forgalmazó oldalán meg nem fogom megtalálni..) Szóval szeretnék még konkrét információkat. (Főleg az érdekel, hogy hosszútávon okozhat-e, ha igen, milyen károkat a testemnek, illetve ha tervezünk babát, ott minden rendben legyen.) Tudtok olyan infóról, hogymég nem szült, fiatal nőknek ajánlott-e a spirál? Valahol olvastam, hogy nem biztos, de hogy miért, azt nem tudtam meg...

Remélem, segítetek!

Az AVIVA Tornáról olvasni fogok. Köszönöm!

KLau 

Értékelés: Nincs
Pogány Zsuzsanna's picture

Spirál vagy Aviva torna?

Erről is érdemes olvasnod.... Íme egy kis ízelítő:

"A méhen belüli fogamzásgátlók kevésbé hatásosak a  fogamzásgátló tablettánál, és feladatuk abban áll, hogy a méhet és környezetét ellenállóvá teszik a megtermékenyített petesejt beágyazódásával szemben."

Nekem ebből az egyböl rögtön lejön, megváltozik a méh nyálkahártya állapota, ingerli azt, állandó irritáció, húzamosabb ideig történő behatás. ELVÁLTOZÁS. Ezért nem is ajánlják többségében még nem szült nőknek. Arról nem is beszélve, hogy nem nyújt még 98%-s védelmet sem.

Más:"A spirálból műanyag zsinór nyúlik ki, amelynek segítségével ellenőrizni lehet, hogy nem lökődött-e ki.."

Ebből meg az következik, hogy a méhszáj kevésbé zár. Ennek meg számtalan következménye lehet.

Arról még nem is beszéltem, hogy ezek még hormonális anyagokat is tartalmazhatnak, és még találhatsz több indokot, amiért ezt jó elvetni.

Nézd me, az Aviva tornának hány káros mellékhatása van. Annak is van mellékhatása nem is egy:

Javul a közérzet, megszűnik a depresszioó, jobb az állóképesség, a test minden funkciója javul. 

 

Értékelés: Nincs
Pogány Zsuzsanna's picture

LEA (hormonmentes fogamzásgátló) beszámoló

Díjazom, hogy kipróbálod. Remélem megosztod a tapasztalatotokat.

Sok sikert!

Értékelés: Nincs

Gondolkodom az Aviva tornán:-)

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm az alapos kifejtést, így már érthetőbb és nem kell kisebb szerszámú pasit keresnem.A LEA azért nem nyerte el a tetszésemet,mert a meghírdetett "csak felteszed azt' jóvan" helyett több előkészületet igényel. És ha ilyen szuper,akkor miért nem ezt használja mindenki? De akkor ezért.

Az Aviva tornán amúgy is gondolkoztam már, mivel nekem sosem volt rendszeres menstruációm, csak a tabletta mellett(anno nagyon korán emiatt kaptam a most nagyon "népszerű" Diane 35-öt), ezért nem jöhettek szóba a naptáras, kiszámolós módszerek...De a tornával ezek szerint ez megoldódna!:-)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Pogány Zsuzsanna's picture

A ciklus rendezésére a legjobb az Aviva torna

Így van, ahogy gondolod. A ciklusodat rendbeteszi az Aviva torna, utána a fogamzásgátlást már a Jónásnaptár, azaz a holdciklus és a biológiai rimusod fogja biztosítani.

Sok sikert az új módszeredhez!

Szeretettel

Zsuzsa

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Szerintem nem nesze semmi...

Ez minden esetben így van - vagy terhes leszel, vagy nem... még gyógyszer mellett is!!! Nem egy embert ismerek, akinek gyógyszer mellett is megfogant a kisbabája, mégis elterjedt fogamzásgátló módszer - az már más kérdés, hogy mi róla a véleményünk.

Érdemes kombinálni a technikákat :) Hallottál már a Jónás módszerről? vagy érdemes beszerezni a PG 53 Ovulációs Mikroszkópot és a kérdéses időpontokban inkább "egyéb" kényeztetésben részesíteni egymást Párocskáddal

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Hunny's picture

pesszárium

Sziasztok!

Mint korábban jeleztem, engemis nagyon érdekelne ez a védekezési forma! Közben a neten is kutakodtam, érdeklődtem, többek közt egy nőgyógyászt is megkérdeztem. Az ő véleménye az volt, hogy ez egy nagyon elavult módszert, nem biztonságos. Miért mondhatta ezt? Más hölgyek véleményét olvastam az Interneten, és mindenki nagyon szerette, dicsérte. 

Tudom, tesztelés alatt van még a termék, de nekem van hozzá kapcsolódóan egy kérdésem: mielőtt felhelyezzük az eszközt, be kell kenni egy bizonyos spermicid készítménnyel. Ez lehet a patikában kapható pharmatex krém? Vagy egy speciálisabb krém kell hozzá? Ha utóbbi, remélem az is könnyen beszerezhető, esetleg majd itt nálatok, ha a pesszárium is:)

Nagyon nagyon várom már!

Hunny

Értékelés: Nincs

hormonmentes fogamzásgátlás

én is várom a választ - vizsgálati eredményt Judit

Értékelés: Nincs

Érdeklődés

Kedves Nikoletta! Ajánlanak kiegészítésként egy spermicid anyagot, amivel nagyobb a biztonság. Összetétele(ez áll a neten hivatalosan)

100% Natural Ingredients

  • Water
  • Lactic Acid
  • Sodium Lactate
  • Methyl Cellulose
  • Sorbic Acid

Megkérdezhetem erről a véleményeteket? Köszönettel: Eszter

Értékelés: Nincs

spermicid gél

Semmi gond az összetétellel, minden savas (itt most a természetes tejsavra gondolok) környezet gátolja a spermiumok mozgását, rövidíti élettartamukat.

Értékelés: Nincs

Bogyó után

Sziasztok!

A sok bíztatás és utána olvasás után se sikerült méregtelenítő kúrát csinálnom. Viszont nagyon sok mindenben változott a hozzá állásom az étkezést tekintve és hiába még mindig ugyan úgy eszek csokis kekszet meg chipszet is ha lehet :D de az ételek minősége és milyenségét megválogatom és főzök magamra ha tehetem. Én ezt pozitív fejlődésnek veszem, jobban erre nem is fogok figyelni, persze ha visszafogom magam kenyeret se eszem stb stb de akkor az nekem már diétának számít. :)

Viszont a bogyót teljesen elhagytam, már öt hónapja nem szedem és a mensturációm akár hittem akár nem, köszöni szépen, tökéletesen jól van. Pedig hat év az hat év.( Ennyi ideje szedtem) Volt egy hónap mikor nagyon hamar megjött, de aztán minden tökéletesen működött. Rengeteg cickafark teát iszom azóta is, nem görcsölök és imááááádom amit velem tett. Nem tudom leírni és emgfogalmazni de megváltoztam belülről. A libidó meg ilyenek egy dolog de minden jobb, egyszerűen.  :) :) :) Nagy az érzelmi hullámzás is, de ez belefér én szeretem ezt is. Eddig se voltam olyan visszafogott. :D És így hogy nem görcsölök és rendesen működik minden, maximum 5 napokat késik, sietni nem szokott, persze hogy izguljak.. Már három teszetet vettem azóta.. sajnos ez benne van a pakliban, izgulás ilyenkor meg minden.

Mert hát én gyűűlölöm a gumit.. :D Ez tény, erre is jó volt, hát rájöttem. Sok évnyi guminélküliség után nem is gondoltam hogy ez ennyire szörnyű, és barátom még jobban el van vele mint én. Sőt már inkább ő mondogatja mert a megszakítósdi nem csak nem biztonságos, de hát nem is az igazi, bár én meg inkább izgulok meg minden más, szóval komklúzió..Mi a véleményetek a hüvelygyűrűről???? Novaringet említette nekem barátnőm. Van aki ismeri?

Értékelés: Nincs

pesszárium

Végigveséztem sok cikket, és láttam a pesszárium is szerepel a bio  védekezési mechanizmusok  mellett, ez mennyire biztonságos az óvszer és a naptárazás pg/53 mellett? plusz a spermaölő krémet nem lehet kiváltani valami biztonságosabbal pesszárium esetén, mert az is káros. Vagy amennyit védene annyit árt is a krémmel? Még tipródok rajta, de csak az óvszert és a pg-t nem érzem elégségesnek.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Természetes fogamzásgátlás

Kis türelmet Riana, valószínűleg találtunk - vagyis Ő talált meg minket :) - természetes fogamzásgátlót, de még utána kell járnunk egy-két apróságnak, ha megfelel a bionómia elveinek, akkor hamarosan megtudjátok, hogy mi is az, amiről most titkolózom :)

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

fogamzásgátlás

Huha :)) Azt hiszem erre most sok szem felcsillant :) Jó lenne még valami megbízható a repertoárba az óvszer, a pg és a naptárazgatás mellé a paranoiásoknak :) Reméljük hamar megérkezik a bionomba .) Köszönjük előre is!

Értékelés: Nincs
zita79's picture

Védekezés

Már elég régóta 11 éve nem szedek gyógyszert, egész jól megvagyok nélküle. A párkapcsolataim is úgy alakultak, hogy a férfi együttműködő volt védekezés terén. A párommal többnyire azt használunk vagy ha nem akkor megszakított közösülést a nem kritikus napokon. Néha használok spermaölős kúpott ha eszembe jut. Egyébként könnyen teherbe esős típus vagyok. 2 kislány van. Annyira nem kell lebonyolítani a védekezést.

 Szerintem egy harmonikus kapcsolatban nem okozhat gondot ez a kérdés. A párom nem is támogatná, ha szednék. Ő vallásos és én is. Olyan szert nem szabad alkalmazni ami bármelyik fél egészségét veszélyezteti. Kötöttünk is kompromisszumot. Bármi mellett teherbe esnék akkor nincs abortusz.

 Ezeket a dolgokat is ki kell tapasztalni. Megbízható partner nélkül nem működnek ezek a dolgok. Sajnos az sem mindegy milyen férfi mellett alkalmazzuk a természetes módokat. A szexuális partnert mindig körültekintően kell megválasztani ezt örökre megtanultam.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
hbogi87's picture

Abszolut egyet értek Veled!

Ha egy férfi eröltetné, hogy újra bogyót szedjek/szurit kapjak, csak azért, hogy neki ne kelljen óvszert viselni, akkor úgy repülne, hogy a lába nem éri a földet! Mert hol van akkor a szeretet, a bizalom a kapcsolatban?!

Amúgy pedig ha egy baba jönni akar, akkor még a hormoninjekció sem tántoríthatja el- erre a kisfiam a legjobb példa, aki kapásból kétszer lett bombázva hormonokkal az elsö trimeszterben ( mert a doki nem vette észre, hogy ott van).....Szerencsére minden rendben volt és van vele, virgonc, huncut, mosolygós 9 hónapos. 

Értékelés: Nincs

fogamzásgátlás

Sziasztok

Barbi vagyok. Most hagytam abba a fogamzásgátlót 14 év után, 31 évesen. Ez volt az utolsó lépés az úton az egézséges táplálkozás és életmód mellett. Sokat gondolkoztam rajta, nem volt könnyű döntés mivel még nem szeretnénk babát egy pár évig. Aztán kb 2 éve nagyon csúnya bőrproblámám lett a hátamon. Piros kiütések, amik utána fehér pigment hiányos foltokká alakultak. természetesen a dokik kisérleteztek krémekkel műkodtek egy ideig aztán mindig visszajött. Most 2 év után döntöttem el hogy a gyógyszer lehet az utolsó ok ezért is meg a folyások, hüvelyi fertőzések miatt is felelős lehet. Candidára is gyanakodtam de azt sem tudta senki sem megállapítani hogy van-e vagy nincs. Szóval írom a tapasztalataimat majd. Szerintetek melyik módszer a legbiztonságosabb? Én arra gondoltam hogy a naptár módszer és az óvszer használata a kritikus napokon? Ha most hagytam abba a gyógyszert majdnem 2 hete, mikortól lesz hiteles a naptár módszer?

Válaszotokat előre is köszönöm 

Értékelés: Nincs
zita79's picture

védekezés

Nálunk bevált az óvszer használata a kritikus napokon. Menszesz előtt 5 napig és utána 5 napig csak megszakított közösüléssel védekezünk. Ritkán használok kúpokat. Ha nem használunk óvszert, akkor utána mindig csinálok hüvelyöblítést akkor is, ha megszakítottuk az aktust. Szoktam a hüvelyváladékot is nézni. 11 éve nem szedek semmit és szabályosan váltakozik az állaga. Olyan is van, hogy más módon okozunk egymásnak örömet.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

fogamzásgátlás

Kedves Barbieee!

Örömmel olvastam soraid és szívből gratulálok döntésedhez!

Amint kiürül szervetedből a műhormon és beáll szervezeted normális hormonegyensúlya, egész biztonságosnak mondható a naptár módszer... Ez hosszú időt vesz igénybe, de egyéntől függ, hogy mennyit...

Megfelelő méregtelenítéssel és személyre szabott természetes hormonkészítményekkel lehet gyorsítani a folyamaton.

A legbiztosabb módszer a pohár víz... szerelmeskedés helyett ...

Személy szerint én az óvszerre szavazok, ill. az "egyéb" kategóriába sorolható egymás kényeztetésére

Niki

Értékelés: Nincs
zita79's picture

 Osztom a véleményed.

 Osztom a véleményed. 33 éves vagyok és egész életembe szedtem 3 évet gyógyszert pedig folyamatosan volt párkapcsolatom. Az óvszerrel nem volt gond soha. Nem is kényelmetlen. Olyannal nem nagyon foglalkoztam, aki elutasítja az óvszert.

Értékelés: Nincs

Segítség kérés

Sziasztok!

Én körülbelül 6 éve szedek fogamzásgátló tablettát, szünet nélkül, és három nap múlva fogom bevenni az utolsó szemet remélhetőleg, mert eldöntöttem, hogy már tényleg elég volt. A nagy baj az, hogy 16 évesen írta fel nekem az orvos a rosszul léteim és erős görcseim miatt. Mikor elkezdtem menstruálni nekem azóta voltak nagyon durva rosszul léteim stb. persze nem minden hónapban, de elég gyakorta és nem bírtam tovább csinálni, tehát elmentem dokihoz és ő ezt a megldást válaszotta. Akkor teljesen elégedett voltam vele, hiszen azóta sincs semmi bajom és mellékhatása sem volt a gyógyszernek, amit érzékeltem volna, kivéve, hogy könnyen megfertőződtem. Akkor az orvos azt ajánlotta figyeljek a táplálkozásomra, mivel ennek köszönhetem a betegségek könnyű kialakulását, mivel jó táptalaj a cukor, tej stb. Hát itt kezdődött el, az is hogy elkezdtem figyelni magamra és valóban teljesen megszűntek az ehez hasonló problémák, tudom mi a mérték. Ennek köszönhetően, hogy tudatosabb lettem kétszer is le szerettem volna tenni a bogyót, de mindig volt valami ami visszatartott. A fájdalomtól való félelem, vagy egy kapcsolat.

Nem sokára 23 leszek és úgy érzem azzal, hogy ilyen korán elkezdtem szünet nélkül szedni a tabit, rengeteget ártottam magamnak. Szeretném rendbe hozni, és segíteni a szerevezetem ebben. Bárki aki végig ment hasonlón, vagy tudna segíteni, akár azzal, mivel támogassam meg a tisztulást, azt nagyon megköszönném. Tudom, hogy hosszú folyamat lesz, nekem ráadásul csak a pár napos hétvégi méregtelenítések jönnek szóba, mert iskola, és munka mellet tényleg nincs időm sokszor magamra főzni, csak hétvégén. Melegíteni pedig csak mikróban tudok, így inkább megveszem a rendes főtt ételt, amit nem én készítek, de nem mikrózom a sajátom.. :( A kérdést bonyolítja, hogy van egy párom :) de úgy gondolom a pesszárium meg fog felelni. Remélem minél előbb beáll a hormon háztartásom és a számolással együtt majd nem kell annyira gyakran pesszáriumozni. (Gumi sztorno..csak a fiú arcát láttátok volna..az elkeseredés és kétségbeesés szomorú egyvelege :D )

Szóval segítséget szeretnék kérni. A héten már nőgyógyászomhoz is elmegyek, hogy felvilágosítást kérjek. A cickafark teán és a görcsoldó masszázs olajon kívül sajnos eddig semmit nem tudok, mivel segíthetném ezt a kicsit sem egyszerű folyamatot. Tudom, hogy nehéz lesz és még fájdalmas is..gondolom. Meg hogy jó darabig nem lesz normális a hormon háztartásom, de nagyon szeretném támogatni a tisztulást. Kérlek segítsetek!

Értékelés: Nincs
Hunny's picture

pesszárium

Kedves Babszem!

Teljes mértékben ugyan abban a cipőben járok mint Te! Annyit kivéve, hogy én a pattanásaimra kaptam a fogamzásgátlót. Én is elérkezettnek látom az időt, hogy letegyem a gyógyszert, és valamilyen más védekezési módszert szeretnék, legalkalmasabbak a pesszárium tűnik nálunk. Neked milyen tapasztalataid vannak vele kapcsolatban? Bármi érdekel!

Természetesen mások véleményét, tapasztalatait is várom!:)

Üdv: Hunny

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Hormonmentes fogamzásgátló,

ami  tényleg véd is - elképzelhető, hogy hamarosan felkerül a bionom kínálatába!

Kis türelem, ha minden igaz, pénteken kiderül, hogy tudjuk-e jó szívvel ajánlani, vagy sem...

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

hormonmentes fogamzásgátlás

Kedves Nikoletta, van már új fejlemény a témával kapcsolatban? Nagyon szeretnénk ezt a módszert kipróbálni, de csak ha ti is ajánljátok. Ha valamilyen szempontból nem felel, akkor maradnánk a teafás óvszer mellett. De ha felkerül a kínálatba, mindenképp tőletek szeretném megrendelni, ezért érdeklődöm.

Köszönettel mindenért: Eszter

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

teherbeesés elleni termék

Kedves Eszter! Megnéztük, megfogtuk...hát... megállapítások, amik elhagzottak: túl nagy, lehetne szebb, hogy fogjuk "oda" feltenni?, nem károsítja-e a hüvelyizmokat az állandó használat?, milyen hatással van a hüvelyflórára?, csak az ajánlott géllel együtt biztonságos?...stb. szóval még vizsgáljuk...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Lea

hu, mar én is nagyon várom az eredményt, főleg azt, hogy milyen gelt kell hozza alkalmazni. Mert azokat eddig se használtam volna szívesen. Mar ott tartok, hogy akkor legyen spirál, de arról is csak rosszakat olvasok. :(

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Spirált NE,

várj még egy cseppet!

Értékelés: Nincs

Gynefix

ezt ismeritek? Spirál helyett. Állítólag nincsenek olyan kockázatai, mert csak egy rézlánc, egy ponton "kapaszkodik" a méhbe, nem hormonos és nem okoz steril gyulladást sem. Hm?

A Leának utánaolvastam, a mamamin van néhány kisbaba, akik emellett fogantak...és a német anyukák sem áradoznak a megbízhatóságáról.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Igen, de mit jelent az, hogy

csak egy ponton "kapaszkodik" a méhbe? Vajon milyen hatással van ez hosszú távon méhünkre? hogyan és miféleképpen csinálja mindezt?...

A kisbaba meg nem foganására egyetlen egy TUTI mód van, az, ha nem engedjük magunkhoz közel a párunkat (ugye érted, mire gondolok :) )

A LEA mellett is ajánlatos figyelni testünket, egész egyszerűen azért, mert ha egy baba jönni akar, akkor fog is! Ismerek olyat, akinek elköttetés után született meg 4. babája :) .... sőt olyat is, aki már évek óta nem menstruált kora miatt és mégis megfogant a baba... no comment! azért csak ezeket emelem ki, mert az óvszer és tabletta, stb. mellett fogant babák témája "uncsi" :)

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kedves Tünde, köszönöm a

Kedves Tünde, köszönöm a választ! Várom a fejleményeket :)

Értékelés: Nincs

mini sophia

Évekkel ezelőtt olvastam nálatok a mini sophiáról, ami egy ciklusfigyelő elektromos készülék 98% -os megbízhatósággal. Nagyon felkeltette az érdeklődésemet, de akkoriban babát vártam és most, hogy a második is már másfél éves múlt, ismét érdekelni kezdett ez a kis szerkezet. Persze a hormonmentes fogamzásgátlóra is kíváncsi lennék, de ha erről a bizonyos mini sophiáról, -amiről azóta sem hallottam sehol, illetve fellelhetőségét sem találom- tudna valaki felvilágosítást adni, az szuper lenne!!

Értékelés: Nincs

Fogamzásgátló után

Szia! Nagyon jól döntöttél, főleg a jövőbeni egészséged szempontjából! Kérlek olvasd el ezt a cikket és az alatta összegyűlt hozzászólásokat, amik tapasztalatokat és tanácsokat tartalmaznak a fogamzásgátló utáni élettel kapcsolatban.

Mindenképpen kellene egy teljes méregtelenítés ha majd meg tudod tenni. Eddig mindenki tanulás és munka mellett végezte el! Ez azért lehetséges, mert ha megfigyeled, akkor a kúra alatti ételeket, italokat, teákat, leveket előre is el tudod készíteni, bárhova magaddal tudod vinni. Gondold át! Itt találod a napok leírását összegzésekkel, személyes élményekkel.

Ez a pocakkrém pedig kívülről nyújthat segítséget ha a menstruációd alatt fájdalmat tapasztalsz.

Ha eltelik pár hónap, akkor érdemes hormonszintet nézetned nyálteszttel, ha bármi gond adódik vagy kérdéseid lesznek, akkor keresd fel a téma specialistáját Wolfgang Köbelt: [email protected]

Még egy kis hozzáfűznivaló a barátod "gumis" reakciójához: neki egy ideiglenes és hozzáteszem nem kellemetlen védekezés lenne a gumi, Neked pedig hosszantartó egészségkárosítás volt a tabletta... Természetesen ez a TI dolgotok, csak érdemes elgondolkodni mennyit fog vállalni majd később azokból a feladatokból, amiket elvileg közösen kellene megoldani az életben...

Értékelés: Nincs

Méregtelenítés

Nagyon köszönöm a gyors választ! :)

A következő hétvégén el tudnám kezdeni a méregtelenítést, még a nyaralás előttre beférne és ott meg majd figyelek, hogy halat és gyümölcsöt salátát egyek főként. Nem lesz nehezemre. :)

Lenne viszont néhány gyakorlati kérdésem, nem vagyok otthon sajnos a főzőcskében. A zöldség levet ne a boltban próbáljak meg gondolom beszerezni, hanem vegyem meg és facsarjam le. Vannak gyümölcs centrifugák stb. De arra be kellene ruháznom, mert nekem nincs. A víztisztító és a turmix és kiadás lesz,  és nem is kevés ezt a sok mindent a turmixhoz összeszedni. :( Engem ez nagyon meg fog terhelni anyagilag, nem is tudom, hogy fogom kivitelezni. :( A gyümik, zöldségeket megoldom valahogy, ha jól tudom Budapesten van bio piac, ha oda megyek az szerintem jó lesz. De a hidegen sajtolt szűz olajat, máriatövis, lenmag, gyömbérgyökér, bio goji dzsuz szőlőmag mikroörlemény mind egy kisebb vagyon sajnos és gondlom az a legcélra vezetőbb ha a bionomon keresztül szerzem be. Ott együtt van minden. Szóval mivel erre mind szükség van, már nem is tudom miből fogok ebédelni... :D Majd barnarzsit eszem non stop :D A kásákat is akkor meg kell rendelnem mert sajnos a lustábbik fajta vagyok, és az útifűmaghéj is ott van még aztán én ezekről nem is tudok semmi sajnos. Nem is láttam még. :) Szerintem ha sikerül a turmix és a reggeli onnan már jó úton fogok haladni, de olcsó ebédtippeket amikhez nem kell már sok mást beszereznem azért nagyon szívesen elfogadok. Főként gyakorlatban a főzélék falók jók ez esetben ha oda ugrom be enni, nem pedig a kínaiba remélem. Főzeléket magamnak is megcsinálom,de nem lesz rá mindig időm, ahogy a barna rizshez sem. :( És még egy kérdés, a só kérdés. Mennyit? Hogyan? Ha nem én főzöm nem tudom miként ízesítik, mi van benne.. :(

Szóval:

Zöldség,gyümilé? Hogyan?

Ebéd kérdés, mit tudok ebédelni, ha nincs időm főzni??? :(

Értékelés: Nincs

Ételek a kúra alatt

Ha nem tudsz most facsarni, akkor a különböző supermarketekben lehet kapni készen is bio zöldség, gyümölcs leveket, az ár változó. Egyszerű ételrecepteket a kúra naponkénti leírásában és a Boszorkánykonyhában is találsz. A bevezető szakaszban is fontos, hogy kerüld az állati fehérjét, ha megvan a 3 széklet, akkor kezdheted a léböjtöt.

A beszerzendő alapanyagok, kiegészítők közül azt vedd meg, amit megtehetsz, ezt Te tudod! Sokat nem tudok hozzátenni a kúrához, mert minden le van írva ott, amiket linkeltem az előzőekben.

Sok sikert!

Értékelés: Nincs
pihike's picture

olivaolajos kezelés

"Például a savas hatású növényi anyagokban, mint az akácia, megtalálható a tejsav, amely spermaölő hatással bír, de például a kristályos só, a timsó, vagy az ecet hasonlóképpen spermicid hatású. A gránátalma mag pedig természetes ösztrogént tartalmaz. Marie Stopes, skót biológus 1938-ban bebizonyította, hogy az olívaolaj meglehetősen rontja a spermák mozgásképességét. A kísérletben résztvevő nők közül, akik hüvelyi olivaolaj-kezelést kaptak, senki sem esett teherbe."

 ... erről a hüvelyi olivaolaj kezelésről tud valaki valamit?

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Fogamzásgátlás olívaolajjal...

...hmm én inkább megenném az olajat, és nem hagynám hogya kis sejtek bejussanak oda ha nem szeretnék babát... 

Én még nem hallottam erről a müdszerről, de lehet van olyan olvasónk aki már igen, az kérem ossza meg a többiekkel is amit tud! 

Értékelés: Nincs
MKPoni's picture

egyéb ötlet, módszer?

Sziasztok!

Tanácsért fordulnék hozzátok. 2 éve írtam ide utoljára.. akkor hagytam abba a fogamzásgátló szedését. Azóta teljesen jól vagyok, terhes sem lettem, (persze védekeztem) de most jutottam el oda, hogy az a védekezési módszer amit eddig csináltam és amit fent írtak is, hogy természetes módon.. kezd bizonytalanná válni. Úgy értem, hogy valami biztosabb módszerre lenne szükségem. Valakinek valami ötlet?

21 vagyok és nem szeretnék még vagy 5 évig babát.. Egyetemre járok, mellette dolgozom és sehogyan sem férne bele az életembe egy baba, meg persze eltartani sem tudnám. No de a lényeg, hogy ma elmentem a dokihoz (szokásos rutin vizsgálatok) és kikértem a tanácsát. Felírt fogamzásgátlót, mondván hogy ebben nem szintetikus anyagok vannak, hanem természetesek. Kiváltottam és hazjöttem. Elolvastam a betegtájékoztatót, és azt mondom már most hogy én ezt nagyon nagyon nem akarom.

Néztem fórumokat, hogy mit írnak erről a fogiról és határozottan NEM akarom szedni. Viszont kell egy módszer ami tuti biztos. Mik a vélemények ezekről az aktus előtti krémekről? a latexet kihagynám.. De kezdek kicsit aggódni, hogy nem találok olyan módszert ami tényleg igazán jó. Mocsok vegyszerekkel meg nem akarom szennyezni a szervezetemet.

A napokban pl felfáztam, és eddig soha nem volt olyan h antibiotikum nélkül gyógyultam volna ki belőle. Hát most fogtam magam és napi 4 liter tőzegáfonya teát ittam másfél héten keresztül. Igaz.. hosszabb volt a gyógyulás, de mostanra semmi bajom, teljesen jól vagyok és nagyon büszke vagyok magamra, hogy így gyógyultam meg. 
No de lényeg a lényeg.. van valakinek valami jó ötlete, módszere? Előre is Köszönöm a választ :) 

Értékelés: Nincs

Biztos módszer??

Először nagy-nagy dícséret jár Neked, hogy 21 évesen ilyen tudatosan gondolkozol az egészségedről!

Jól teszed, ha nem szedsz be fogamzásgátlót és vegyszerekkel sem teszed tönkre magad!

Én csak a saját tapasztalatomat írom le. Nekem 3 gyermekem van, de egyik sem véletlen baba volt. Mindig csak gumival védekeztünk, soha nem lyukadt ki, nem volt gond vele... Persze ehhez kell egy olyan férfi, aki elfogadja a döntésed, szeret Téged és együttműködő!

Mással, krémekkel, zselékkel nem volt tapasztalatom, de valahogy idegenkedem ezektől. Ha elpuszítják a spermiumot, akkor mit művel a hüvelyben lévő hasznos bacikkal és egyáltalán velem...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
zita79's picture

 Olyan férfi nem is szereti a

 Olyan férfi nem is szereti a párját, aki nem akar óvszert használni és fontosabb az ő kényelme, mint a biztonság. Szerintem az olyan önző és más téren is magát helyezi előtérbe.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Ez fordítva is igaz. Ahogy a

Ez fordítva is igaz. Ahogy a nő idegenkedik a hormonoktól, a férfi miért ne idegenkedhetne az óvszertől? Az a nő nem is szereti igazán a párját aki őt kihagyja a döntésből, hiszen ez kettőjük közös érdeke. Én nőként viszolygok az óvszertől, mert igenis lehet érezni, egy idő után elkezd ragadni, és oda az élvezet. Biztos meg lehet állapodni valamiben ami mindkét félnek jó, ha harmonikus a kapcsolat....

Értékelés: Nincs
Panki74's picture

Egyetértek Veled!

Kiegészítve azzal, hogy mi van akkor, ha nem csak idegenkedésről van szó, de a férfi szinte semmit nem érez benne, szorítja, irritálja stb...?

Igen, találni kell egy olyan megoldást, ami mindkét felet kielégíti (szó szerint)...

Értékelés: Nincs
zita79's picture

VÉDEKEZÉS és a férfiak...

Lehet szélsőséges vagyok és annak is tartanak páran a véleményem miatt vagy egyszerűen csak nem hagyom magam. Egyszerűen megfigyeltem azoknak a férfiaknak a természetét akik megtorpannak könnyedén a felelősség elől.Nagyrészére jellemző az a mentalitás: ,,Nem akarok húzni óvszert, de terhes ne legyél!" ,,Ha mégis, vetesd el!" Persze nem minden esetben igaz. Nekem ez az általános megfigyelésem!

Értékelés: Nincs

Jónás módszer mint fogamzásgátlás

Nagyon sok érdekes infot olvastam a természetes fogamzásgátlókról. Be kell valljam egy szerencsés véletlen folyamán tévedtem arra a részre. Ráadásul sorban esett le a tantusz: migrénem van, nagyon szőrösödöm, hízásra hajlamos vagyok. Tehát váltani kell. A spermicid anyagokra (pha...atex) a párom bőre érzékenyen reagál. Tehát az tabu. Az óvszer nem olyan érzés.... Azonban drága kisfiúnkat a Jónás módszerrel hoztuk össze teljesen véletlenül. Lényeg, hogy azon a napon fogant, amikor is meg kellett volna jönnie ismét. Én is nagyot néztem, hogy ez lehetetlen, pedig az volt! (5 hónapos bizonyítékom van rá! teeth_smile.gif ) Tehát ha a Jónás módszerrel lehet teherbe esni, akkor lehet fogamzást is gátolni?

Értékelés: Nincs
evad's picture

Jónás módszer mint fogamzásgátlás

 Lehet segítség a fogamzásgátlásban, ilyenkor a terméketlen napokat kell kiszámítani.

Értékelés: Nincs

Jónás módszer, Evadnak

Köszönöm szépen a válaszod! Most már csak anyumat kell megkérdezni, hogy hány órakkor is születtem? teeth_smile.gif

Értékelés: Nincs
RuszinKlaudia's picture

Természetes családtervezés

Sziasztok! Üdvözlök mindenkit! regular_smile.gif Néhány napja fedeztem fel ezt az oldalt, nagyon tetszik! regular_smile.gif Most látom, hogy egyéb témák is vannak terítéken. Rólam annyit, hogy 30 éves leszek a nyáron, és világéletemben gyermeket szerettem volna. Nekem nem volt testvérem, akit babusgathattam, de sajnos mostanáig azt a férfit sem találtam, akivel nyugodt, normális családi életünk lehetne. Nem ismerem a fogamzásgátló tablettákat, életemben nem szedtem még egyet sem be. Nincs is gondom a menstruációmmal, holott gyerek voltam még, amikor először megjött. Nem tartom magam csúnyának, mégis csak két férfi volt érdemes arra, hogy közelebb engedjem, ha értitek,mire gondolok. És hát miért ne értenétek? teeth_smile.gif A lényeg az, hogy borzasztóan félek attól, hogy találok egy számomra megfelelőt (most is van egy a láthatáron) és ha odakerül a sor, elvetélek. Sajnos nem tudom ezt a félelmemet kiüzni magamból. Eddig csak óvszert használtunk (a pharmatex hüvelytablettától iszonyúan csúnya folyásom lett, alig tudtam tőle gyógynövényes ülőfürdőkkel megszabadulni), és a természetes fogamzásgátlás híve vagyok én is. Ismerem már annyira a testem, hogy el tudjam dönteni, éppen mikor ovulálok. Olvastam, hogy akkor is kell egészségügyi "kaparás" amikor csak spontán elvetél valaki. De hát kérem szépen, én aki soha nem szennyeztem be a szervezetemet hormonokkal, és aki annyira vágyik már családra, pont én vetélnék el, és pont én mennék "abortuszra"?! Nagyon félek... sad_smile.gif Szívesen fogadok minden hozzászólást! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
e77krisztina's picture

teremtés

Szia Klaudia! Kb. egyidősek vagyunk, de úgy gondolom tudok valamit, ami nekem segített!! Nemcsak nekem sok-sok embernek segít!!! Amitől félsz, arra fókuszálsz és nagy valószínűséggel meg is teremted!! Miért jut ez egyáltalán az eszedbe? Volt a családodban hasonló eset?-ek?? Ezt én generációs problémának érzem ez a családi rendszeredből jön! Szívesen segítek, h. kihez menj! Fantasztikus terapeuta kb 3 éve ismerem és jóbarátom! Jószívvel ajánlom, ha szeretnéd írj priviben!! szióka:Kriszti

Értékelés: Nincs
RuszinKlaudia's picture

történetem folyt...

Kedves Krisztina! Nagyon kedves vagy. Igen, érdekel az elérhetősége az ismerősödnek, bár én vidéken lakom. Sajnos édesanyámnak én vagyok az egyedüli élő gyermeke, rengeteg vetélése volt, állandóan a nőgyógyászaton feküdt. Talán pszichológiai okai vannak nála, hiszen 22 éves volt, amikor fiúgyermeknek adott életet egy problémamentes terhesség után. Szegény kicsi 3 napot élt. Akkor anyuban megfordult valami. Borzasztó lehetett neki, és több mint valószínű, hogy ez miatt vetélt el mindig. Nagyon nehezen, de velem kibírta, végig feküdnie kellett és méhszájzáró műtétje is volt, mivel gyengék a hasizmai. Én császármetszéssel születtem, meg is sérültem közben. Anyut választás elé állították, hogy vagy ő vagy én... A születésnél az édesanyám, és az én szívem is leállt, de szerencsére mindkettőnket megmentettek. A részletekről nem igazán tudok többet, mert érthető okokból anyu nem beszél róla. Nagyon szeretnék saját gyermeket, hiszen mi nők, erre teremtődtünk! teeth_smile.gif De félek kicsit, bár tőlem telhető dolgokat megteszek azért. Nagyon sokat segített Orsolya hozzászólása is... Köszönöm, ha megírod az ismerősöd elérhetőségét! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
e77krisztina's picture

Szia Klau!! Nem tudom hol laksz

Szia Klau!! Nem tudom hol laksz??De ez olyan Fontosnak tűnik nekem hogy lehet megéri eljönni, egyébként lehetőséged van egy kicsit akkor kimozdulni, és új lehetőségek is megtalálhatnak!! Mások is szoktak akár vonattal is eljönni. Szóval a döntés a tiéd!! Én továbbra is nagyon jó szívvel ajánlom!! Néhány gondolat meg érzés. A tapasztalataim alapján, ha egy pici baba nem az életet választja annak oka van!! Valaki után ment!! Abból amit leírtál egyértelműen jó ötletnek tartom, hogy elindulj azon az úton, hogy feldolgozd, ezeket az eseményeket és megállítsd! Megértem, hogy félsz, nincs infód, hogy mit tehetnél!! De sok dolgot tehetsz és akkor máris nem olyan félelmetes a helyzet! Már csak elég erős elhatározás kell, amit benned érzek, hogy feldolgozd és ne add továd a megfoganó kis mazsolának!! Most ezeket tartanám a fontosnak! Én sorrendet szoktam felállítani, azt hiszem, érzem, tudom az is a baba tervezés része amikor, úgy döntünk, hogy most alapozunk! Ha elhiszed nekem akkor én  6 éve készülök tudatosan a babaára (testi -lelki- szellemi) téren és igen bevártam a páromat aki kb 2 éve tart velem tiszta szívből, lelkesen! Persze már addig is mindenben támogatott infók szerzése, mentünk, Tgy.hoz különböző terápiákra... És hidd el megéri!!! :) Neki is az Ati segített ! Már kb 1 éve érzem hogy a leendő babánkkal kapcsolatban vagyok! Lehet furán hangzik, de mintha néha üzenne!! Egyébként!! Egy különleges Babának különleges hely és törődés kell! ezeket pedig meg kell teremteni! Hisz az állatvilágban is gondosan készítik a mamák-papák a fészket ?? Nem igaz??? (Elérhetőségeket privátban továbbítottam: szerk.) üdv:Kriszti

Értékelés: Nincs

Csak az jut eszembe

az eszmefuttatásokról és tanulságos történekből, amit egy kedves pszichológia tanárom mondott anno: "minden gyermeknek joga van, várt gyereknek lenni!" Én még ezt nem tapasztaltam meg...-de ne gondoljátok, hogy nekem csak a habos oldala jutott... Együttérzek mindannyiótokkal, aki átment már ilyesmin.

Értékelés: Nincs
e77krisztina's picture

Baba rosszkor - az én történetem

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek az én történetemet... 17-18 éves voltam, amikor egy nyaralásnak egy szép és hosszú szerlem lett az erdménye! 3 éves, Görög sráccal, ami jelenti a távkapcsolatot is egyben. Amikor komolyra fordult a dolog elmentünk együtt a nőgyogyómhoz! A gond ott volt , hogy amióta először megjött azóta teljesen rendszeretelen volt a menszeszem! Kiderült hogy hormon gond! Az agyalapi mirigyben 3 kisfőnök van, és nekem 2 túlműködött a 3. ami a női nemi jellegekért volt felelős ide tartozva a termékenység is! Na ez nekem 0 volt! Tehát nem eshettem Teherbe!! De ő ezt kijavitásképpen felírt egy olyan gyógyszert , amitől olyan rosszul voltam, mint még soha (mondta normális) De azt elfelejtette mondani hogy innentől nem a normális termékenység várható, hanem annak sokszorosa!!!!! Kvázi ha rám néz a párom már baj lehet! Tehát újra mondom semmit nem írt föl, nem hívta föl a figyelmemet!! Összejött a BABa!

Azt nem kívánom SENKINEK, amit akkor éreztem, és gondolom más is hasonló Helyzetben! Még gyerek vagy, de megfogant egy kis élet, amit már akkor imádtam!!! Éreztem a változásokat.... de otthon laktam, a Párom Távol tőlem .....

Jól döntöttem???? vagy sem??? Sok évig volt mély fájdalmam, lelkifurim!!! Sok év múlva tudtam csak elgyászolni. De mondok valamit: kb. 7 éve kezdtem el keresni magamat, és tudatosan felelőséget vállalni mindenért! Több évi családállítás után mondhatom, hogy vannak kis lelkecskék, akik pontosan tudják, mi fog velük történni, és ők ezt választják, ezét jönnek pont akkor, és pont hozzánk!! De ezek a kis Lelkecskék csak és kizárólag akkor teljesítették küldetésüket, ha mi utána evvel az élménnyel megérve, tovább tudunk menni és Boldogan!!! A lelkek boldogak, és béke van bennük, azt szeretnék, ha mi is boldogak lennénk, különben semmit nem ért az ő Áldozatuk!

Azonkívül, hogy tényleg sokat segít ez a terápia, pl abban is, hogy az ember átélheti, elbúcsuzhat, megtalálhat, felismerhet...... visszmentem a dokihoz, szétette a karját... De azóta azt is tudom, hogy közösen vonzottuk be egymást, SENKIT nem hibáztatok!!

Ennek az lett az erdménye hogy ma 33 éves vagyok és kb. 5 éve alapozzuk a Babánkat, akit idén várunk, hogy megfoganjon! Olyan sok lelkimunkát végeztem és végzünk, hogy már most kapcsolatban vagyok a Babánkkal!! Hogy felelőtlen lettem volna akkor...nem hiszem....

CSak azért írtam le, hátha segít egy ilyen döntésben, bárhogy is legyen aki így dönt !!!! Mindenkképpen sok erőt kívánok és csak saját döntést!!! Mindenkinek lehet okos és saját gondolata , tapasztalata De a felelőség egyéni!!!

Értékelés: Nincs

Sziasztok! 26 eves vagyok, de

Sziasztok! 26 eves vagyok, de egesz eletemben tudtam hogy fogamzasgatlot szedni nagyon nem jo. Nem is szedtem soha. Regota figyelem a ciklust, es a közepetol szamolva 5 nap - es 5 nap + amikor ovszer vagy ondo ölö kupot hasznalok vagy kerulom a szexet. Nekem bevalik :-) Amugy amikor a petesejt mar nem termekeny, egy fel napig kb enyhe szuro erzes van a petefeszekben, ugyhogy akkor tudom h mar 1- 2 nap mulva biztos h nem veszelyes. Azert eleg szomoru, hogy meg mindig nincs egy normalis fogamzasgatlo modszer amit mindenki hasznalhat,(gondolom komoly erdekek allnak e mögött is) bar halottam kulonbozo gyogyteakrol de pontosat nemtudok. Amennyiben van erröl informaciotok akkor erdekelne. Köszi Linda

Értékelés: Nincs

fogamzásgátló

Sziasztok! Már hetek óta erősen gondolkodom, hogy ha elfogy a 3. levél fogamzásgátló is, akkor egy életre szeretnék tőle megszabadulni. A bajom viszont az, hogy nem találtam olyan alternatívát, ami legalább olyan biztonsággal védene, mint a tabletta. Léteznek talán növényi hormonokból kifejlesztett tabletták is? Vagy most butaságot kérdeztem?!Kérlek segítsetek minél előbb megoldást találni, hogy a baba tényleg csak akkor jöjjön, ha én azt tudatosan akartam. Ha lehet minél előbb adjatok ötleteket, mert hamarosan elfogynak a bogyók!! Köszönöm szépen!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

természetes fogamzásgátlás

Átmozgattam a hozzászólásodat a fenti cikkhez, amit kérlek olvass el. Állítólag megadózisú vadjamsz.gyökér kivonattal is lehet fogamzást gátolni, de az ugyanúgy belenyul a szervezet természetes hormonháztartásába, és semmivel nem biztonságosabb, mint a fenti módszer.

Értékelés: Nincs
gyurgyalag's picture

Homerozes

SZiasztok:) Mar 3. honapja csinalom a Bippan Norberg-Szil Peter fele onmegfigyelest, mert kivancsi voltam a ciklusomra. A kerdesm vegul is az lenne, hogy akkor a homerseklet emelkedes a ciklus masodik feleben csak a peteerest,vagy pedig a tuszorepedest jelenti? Mert a konyv szerint tuszorepedes, de itt meg peteerest olvastam.. Vettem PG53-at is, viszont az folyton folyvas pafranyokat mutat a nyalammal...ami fura az meg az hogy peldaul a sok pafranyos nap kozt van ketto nem pafranyos...nem nagyon tudom ertelmezni...most probalgatom mehnyaknyakkal is:)Bar ahogy lattam masok is hasonloakat tapasztaltak... Ha valaki tudja a valaszt, akkor megkoszonnem az infot:):) Szep Napot:)

Értékelés: Nincs

Hőmérőzés

Az emelkedett hőmérséklet a már bekövetkezett tüszőrepedést mutatja. A PG 53 pedig a peteérés előtti pillanatot.  Ha emelkedik a hőmérsékleted, akkor biztosan ki is szabadult a tüsző.

A PG53 kezeléséhez kell egy kis rutin, nézzük meg a méhnyak váladékkal is, mit mutat. Egy hónap múlva okosabbak leszünk:)

Értékelés: Nincs
gyurgyalag's picture

SZuper

clap2.gif Fú hat ez szuper hir:) Ezt remeltem en is:) Igy legalabb tudom, hogy a hormonjaim legalabb nagyjabol tuti rendben vannak:):) a pg 53as mehnyakas projekt tolodik egy honapig biztos, mert el kellett utaznom, es most nem vittem magammal mindent... Ez mindig olyan hektikus nalam - marmint az utazas:):) S szerintem most pont lemaradtam a lenyegrol... azert folytatgatom majd ebben a honapban is:) hatha lesz vmi valtozas:) Minden esetre koszonom a valaszt:):) Majd meg jelentkezem:)

Szep napot:)

Ja meg azt gondoltam beirom, hatha valakinek hasznara valik a tapasztalat, hogy mi mar 7 eve hasznaljuk a Pharmatex kupot gond nelkul. Igaz nagyon odafigyelunk a szappan kerdesre. Plusz ezt az egesz onmegfigyelest is azert kezdtem el, nehogy a kup mellett csusszon be a baba, s igy kevesebb eselye legyen...

Értékelés: Nincs

Pesszárium

A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy tudja-e valaki hol lehet pesszáriumot kapni? Több helyen próbáltam már, de semmi. Az orvosom majdnem hogy kinevetett és csak a hormon tartamú szereket ajálgatta. rant2.gif A gyógyszertárak pedig közölték, hogy nem forgalmazzák. Előre is köszönöm Detti

Értékelés: Nincs

Tényleg nem kapni,

Tényleg nem kapni pesszáriumot Magyarországon, csak hozatni lehet külföldről a Pharmafutárral, tapasztalatból mondom. Sajnos a hatékonyságát fokozó spermicid krém is csak egyféle van, a Pharmatextől. Páromat is csípi, ezért mi úgy fogjuk használni, hogy a pesszárium belsejét azzal kenem be, kívül pedig szimpla sikosítóval (a könnyebb felhelyezésért). Nekem magánorvos mondta, hogy így oké, de miinden alkalommal kell használni, még a naptármódszer szerinti biztonságos napokon is, mert spontán peteérés bármikor lehet. Remélem, neked is beválik. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)
Hunny's picture

Pesszárium Dettinek

Szia! Kicsit fura lehet amit mondani fogok, de esetleg szex-shopokban nem lenne érdemes megnézni? Nézd meg az internetes oldalaikat is, elképzelhetőnek tartom, hogy forgalmaznak. Hunny

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

Presszárium

Valahol neten láttam, de sajnos elképzelhető, hogy nem magyar oldal volt! Némi kersgélést viszont mindenképpen megér!

Értékelés: Nincs

arcápolás+vitamindili

Na nyugtáztam, nem vagytok szégyenlősek ez igen. yes.gif Feldobok egy célzást és jönnek az őszinte megnyilvánulások. 5leteim tárháza még nincs kimerülőben. devil.gif Már csak azért sem mivel a világ legtermészetesebb vitaminját belsőleg használatra javaslom a leginkább alkalmazni. Hogy miért? Mert természetes, nem laborban készült. clap2.gif És ezzel nyugodtan ki lehet váltani a titán-dioxid és egyéb stabilizáló anyagoktól terhelt vitamin és ásványianyag kapszulákat és tablettákat. Ezzel nem az om forgalmát szeretném rontani. laugh.gif hajrá csajok! wave.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Veronika55's picture

Természetes vitamin...

Kedves Zoli, azért azt hozzátenném, hogy ebben az esetben a fehérjeadó férfinak illik egészséges életet élni, méreganyag mentesnek lenni, mert ugye így lesz a legtisztább a "vitamin"

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

válasz Veronikának

Kedves Veronika! Tudod olyan ez mikor a parasztgazda gondozza a tehenkéjét, hogy jó minőségű tejet adjon. Tiszta sózott egészséges vegyszermentes takarmánnyal, és friss itókával látja el azt. beer.gifteeth_smile.gif Naponta ápolja, biztosítja kellemes komfortzónáját, becézgeti, simogatja.....stb (Ja és napi egy svédmasszázs kijár a donornak yes.gif )

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Fogamzásgátlás

Én a második gyerek után bíztam az orvosban aki azt mondta, hogy nekem hormoninjekciók nélkül nem lesz peteérésem, mert a tüszőim betokosodtak. Csudák csudájára lett. De három gyerek ( jelenleg 3, 7 éven aluli fiúgyerek) épp elég. A hormonokból egy életre elegem lett. Én a spirál mellett döntöttem. Nem a legjobb megoldás, tisztában vagyok vele, de a műtét végleges lenne. Ez a véglegesség Nagyon nyomaszt. A számolgatásról pedig csak annyit, hogy nekem vagy havonta, vagy 2 havonta, vagy 3 havonta van menstruációm. Ahogy sikerül neki. Ebből kiszámolni a peteérést!!!!!! HÁÁÁÁÁT?

Értékelés: Nincs

5let

Vannak igen hatékony és igazán természetes módozatai a terhességmegelőzésnek, amellyel a szexuális élet ugyanúgy élvezhető. (mondjuk pl embere válogatja, hogy valakiknek bejön, némelyeknek nem. devil.gifclap2.gif ) zoli

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Akkor egy férfi szemszögéből

írsz pár példát Zoli? Sokan vívódnak tátsuk kényelme miatt is, hadd olvassák egy férfi véleményét is.

Értékelés: Nincs

Re fogamzásgátlás

Kedves Emőke és Edina! Semmit nem kell túlmisztifikálni, vagy agyonbonyolítani, a legjobb és legolcsóbb módszer a fogamzásgátlásra:az anális szex. regular_smile.gif Természetesen erre céloztam akkor mikor azt írtam, hogy sokaknak esetleg nem a legmegfelelőbb módja a nemi életnek.(lehet az vallási, higiéniai, vagy egyéb meggyőződése miatt, vagy csak azért mert nem jó.) Ha pedig családalapítás folytán szeretné jól érezni magát 2 ember, akkor pedig az anyatermészet által megkövetelt módon teszi azt. Logikus nem?Ennyire eccerű. yes.gif Azért nekem is be tud indulni az agyam. laugh.gif zoli

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
luluanett's picture

Kedves Zoli!

Téged tuti nem fog teherbe ejteni senki, könnyen beszélsz... hump.gif

Értékelés: Nincs

Messzebbre nem jutottunk, de

nem tudok belekötni

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Istenem, de jó, hogy beférkőzött közénk a férfilogika!!!

Nos, a nők szemszögéből ez azért nem ilyen egyszerű, de minden férfias ötletnek örülünk, mert ebből mi nők is tanulunk! Ha mást nem is, azt igen, hogy miként működik a férfiagy!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Férfiagy vs. női agy

Erről eszembe jutott egy videó, amit nem olyan régen láttam. Lehet ismerítek, nekem új volt és sírtam a nevetéstől. Otthon szállóige lett. Ha piszkálom a drágám, akkor csak rámnéz és ennyit mond: zzzzzzz  


 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

.

.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)
Zsófi's picture

Férfiagy-anális

Sziasztok!

Az anális dolgokkal nincs semmi baj, csak anatómiailag nem arra "találták ki". Sok nőnek előbb vagy utóbb problémája lehet tőle, ami a hétköznapi életet is megnehezíti (szél-, széklet tartási probléma,...) . Olvassátok el az intimtornáról írt cikket. Mindent lehet, csak szerintem tudja, hogy mi lehet következménye. Lehet, hogy gyerek nem lesz, de egyéb baj ....

Zsófi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Betty's picture

Erre mondta az intimtorna trénerem...

Néhány éve, amikor elvégeztem az intim torna tanfolyamot (KIT), akkor a tréningen többek között az anális téma is felvetődött. Többen is kérdezték a trénert, hogy lehet e? Erre az oktató azt mondta:

"Persze, minden másnap."

Ettől a kijelentéstől rendesen leestek az állak, és gúvadtak a szemekwow.gif!

Majd elmosolyogta magát és hozzátette:

"Karácsony és húsvét másnap!"

Hogy miért? A lényeget Zsófi tömören leírta, az a "helyszín" egyszerűen nem "arra" való.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Hunny's picture

Nem fogantatás

Sziasztok! Mikor 1 éve új párkapcsolatba kerültem, elsők közt volt a fogamzásgátlás a téma. Én mindig is óvszer párti voltam, párom pedig nagy ellensége-mondván egyáltalán nem olyan érzés. Bíztam benne, és bevállaltam azt a módszert, amit előtte ő 3 évig sikeresen alkalmazott: a megszakításos közösülést. Persze ehhez óriási önuralomra és kitartásra van szüksége a férfinak- ő ugye sokkal hamarabb el tudna élvezni, de vissza kell fognia magát, hogy a nőt kielégítse. Ez után persze nem marad el a jutalom, orálisan kielégítem én is őt. Mondjuk én ezt tartom a 2. legkockázatosabb védekezési módnak, hiszen az előváladéktól is meg lehet termékenyülni. Mellé lehet spermicid készítményeket alkalmazni, amik sajnos nem biók, de sokkal kevésbé kártékony mint egy fogamzásgátló. Másrészt szerintem nagyban erősíti a kapcsolatot, hisz ezt bizalom nélkül nem lehet csinálni. Make Love! mml.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Válasz - férfi aggyal

Emőke nem is kell messzebbre jutni, ez csak egy a sok technika közül. tongue.gif Vali a férfiagy egyszerűen működik aminek vannak előnyei bizonyos területeken.Szerintem ez az. angel_smile.gif (de sajnos sok hátránya van, ezért bukott meg a patriarkátus felfogás szinte minden területen ezért figyelek és hallgatok a nőkre már egy ideje) Igazad van Orsolya, nincs sok értelme a prüdériának. Állítólag létezik pár masszázstechnika amivel megváltoztatható a méh helyzete, így elkerülhető a fogantatás. és vannak költségkímélő arcápolási ötleteim is, ami legalább olyan hatékony mint a sheavaj, és nem kell 10 ezreket otthagyni a kozmetikusnál. tongue.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

masszázstechnika

coffee.gif Állítólag létezik pár masszázstechnika amivel megváltoztatható a méh helyzete, így elkerülhető a fogantatás. coffee.gif nahh erről mesélhetsz - kis miszter *youknoweverythingbetterthanwe* wave.gif

Értékelés: Nincs

Méh helyzetének megváltoztatása

Nem azt mondtam, hogy tudok, hanem hogy hallottam, vannak ilyen technikák. De nézzél szét a neten hátha rátalálsz olyan szakemberre aki alkalmazza is. (akár külföldi honlapokon is) regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Csak eszembe jutott egy fórum hozzászólás

az egyik női portálról. Idézem:

"A kötés, mint hobbi, kevésbé arcpirító, mint az anális közösülés." Mária néni a Hcensored.gifxáról.

cool.gif

Értékelés: Nincs
I. Péter's picture

A bölcs öregek

Ha már úgy üdvözöltétek itt egy férfitársamat, szólok én is. yes.gif Az nem véletlen, hogy azokban a társadalmakban, ahol kikérik az idősek tanácsát (mert sokat látott, tapasztalt bölcsességek tudóinak tartják őket) nincsen annyi urbanizációs stressz, kevesebb a "civilizált életből" fakadó betegség. A Mária nénik ilyen személyes megnyilvánulásai nálunk egyből 2 táborra osztják a nemi életet élő korban lévő populációt, ha van az anális szexről tapasztalatuk, ha nincs, viszont azt fogamzásgátlásként rutinizálni nem örömszerző, hanem sematikus szexuális hozzáállás... Arról nem is beszélve, hogy e téma tabu volta miatt még a középiskolások felvilágosításában sem szerepel. Minden tiszteletem a nőknek, akik féltik az egészségüket a mesterséges fogamzásgátlástól, de az is igaz, hogy ha egy gyerek nagyon akar jönni, egy halom óvintézkedést is kikerülve jön.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Veronika55's picture

Fogantatás...

Na ha már az ötletelésnél tartunk, akkor megemlíteném hogy bizonyos keleti módszerek (tao, tantra) technikáinak (pl. petefészek légzés) gyakorlásával szüneteltethető a menstruáció...

A férfiaknak pedig nagyon jó gyakorlatok vannak az orgazmus és a magömlés szétválasztására! teeth_smile.gif
Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy a fogamzásgátlás mellett ennek mekkora előnyei vannak...
Persze ugye erre a szintre komoly gyakorlással lehet eljutni, de ha egy pasi képes erre a párjáért (és önmagáért) love.gif ... akkor le a kalappal előtte! bow.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Antal Vali's picture

Mérget mertem volna venni rá

hogy a "proteines" ránctalanítást is felhozod! Mellesleg igazad van - a legtökéletesebb házi jellegű bőrápoló! Azaz: arcápolás leendő utódainkkal!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Zsuzsus's picture

"proteines ránctalanítás"

Sziasztok! Pár hónapja olvasgatom az oldalt, de vicces, hogy pont ez az első hozzászólásom:)) Nekem ettől a "házi jellegű bőrápolótól" kiütéseim lesznek pl. a hasamon, bár kb. 1 órán belül elmúlnak. Ez miért lehet? hmmm.gif

Értékelés: Nincs
Zsoó's picture

Zsuzsusnak proteines ránctalanító :)

Szia Zsuzsus, Nem tudom ez mennyit segít, de nálam is volt olyan pasi, akitől kiütéses lettem. Nem tudom a pasid miket eszik, stb de lehet nem ártana átszoktatni egészséges táplálkozásra, lehet ott a baj :) De hátha valaki más okosabb nálam és tudja mitől van. üdv Zsoo

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Zsoó's picture

Na csak előjött a téma...

Nekem rögtön beugrott, mikor férfi olvasónk hozzászólt :) Eddig nem mertem erről írni, mert még senki se írt róla lol A 69-et tudom ajánlani :) Az első alternatíva nekem nem nagyon jött be ... de kinek mi... Nem csak a fogamzásgátlás miatt érdemes váltogatni, hanem a változatosság kedvéért is. Üdv Zsoo

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
EgyEdina's picture

terhesség fogamzásgátló mellett

Sziasztok! Érdekesek vagyunk mi emberek, szinte mindegyikünknek más jön be, hisz mások vagyunk. De ezt valahogy furának tartjuk. Ebben a témában szintúgy. Ami az én tapasztalatomat illeti, 10 évig szedtem a szert és a 10. évben mégis teherbe estem. ?? Beleestem abba az 1-2-3 %-ba? Ezek szerint igen, persze örültünk és ma is örülünk a jövevénynek, van mégegy azóta, de persze inkább más módon védekezünk. A szexuális élet élvezetessége nem ezen múlik. Egyetértek Zolival ebben. szép nyári utsó napokat még Nektek: Edina

Értékelés: Nincs

kinek mi vált be

Én is szívesen letenném a tablettát, de csak akkor, ha találok helyette hasonlóan biztos módszert. Van már két gyerkőcöm, és nagyon nem örülnék most egy véletlen harmadiknak. A spirál ugye megintcsak nem jó, annak éppúgy sok hátrány lehet, hogy egy idegen dolog van bennem. A gumit nem szeretném, mert egyrészt igenis más vele, másrészt nekünk már többször elszakadt. Szóval akinek van hosszabb múlra tekintő tapasztalata természetes módszerekről, jó lenne, ha megosztaná részletesen. Nem csak annyit, hogy én ezt használom és bevált. - mióta használjátok rendszeres szexuális élet mellett? - melyik módszert/-eket? - pontosan hogyan? (Hány "veszélyes" nap van így, olyanko mi van..) Merthogy hiába figyelem szerintem naponta a nyálkahártyámat, ha a peteérés előtt 3 nappal már védekeznem kellene, tudnom kell, mihez képest előtte... Szóval szerintem a konkrét, részletes tapasztalatok sokunknak segítenének.. A leállás utáni regenerálódásról bezzeg rengeteg írást találtam, de az újonnan alkalmazott módszerek mikéntjéről nem.

Értékelés: Nincs

.

.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
T.Bernadette's picture

És ha nem jön be?

Nem tom, szerintem ez azért nem az a témakör, ahol sok lehetőség van büntetlenül kísérletezgetni. Bocs, Szívem, de ez nem jött be, hamarosan eggyel többen leszünk? Próbálkozom én erősen azonosulni, de egyelőre ezzel nem tudok. Vannak emberek, akik nyugodtan kísérletezgethetnek, mert nem történik semmi. Sajnos vagy sem, én nem tartozom közéjük. Erősen sarkítva, szépen néz rám az én drága jó uram, oszt' má' találgathatom is a neveket, meg építhetek új gyerekszobát. Igen, értem én, hogy mennyi mindent lehet és kell próbálni, ez eddig frankó is. De........ Ha én éppen rakott padlizsánra vágyom, nem akarok tejbegrízt enni. Remélem érthető. Nem tudom más is észre vette-e, de pl ciklustól függően-feltehetőleg ez a váladék aktuális minőségének is betudható, de más és más érintés, testhelyzet esik jól. Ezt fejeld meg egy hol 28 hol 33 vagy egyéb napos ciklussal, a legritkább esetben nagykönyvi hüvelyváladékkal, 2 gumikalapáccsal leüthető gyerekkel (utalok itt a macerás esti fektetésre, legfőképpen időben), egy főmufti folyton stresszelő, munkamániás, még éjszaka álmában is üzletelő férjjel. És ha végre a csillagok együttállása, a hőmérséklet és minden egyéb tényező kedvező, turbózzam meg a drágám most csak így lehet, mert talán ovulálok, de talán nem mondattal? Bár feltehetőleg ez neki okozna kisebb kellemetlenséget. Tekintve a pasik orálfüggőségét:-). Szó mi szó, erre a lépésre még sokat kell gyúrnom :-). Már a hormonális fogamzásgátlás elhagyására.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Antal Vali's picture

Büntetlenül kísérletezgetni???

Miért, tán a szintetikus fogamzásgátló nem bűntetlen kísérletezgetés??? Csak az én közeli ismeretségi körömben tudok 37 olyan gyereket, aki fogamzásgátló mellett fogant meg, sőt szakértőink között is van olyan, akinek fogamzásgátlós gyermeke van. A gond az, hogy ezt bezzeg nem verik nagydobra a gyógyszergyártók! A dobozra írt 96%-os garancia a valós statisztikák szerint alig haladja meg a 70%-ot! Akkor meg miről beszélünk? Közel 30% az esélyem, hogy gyógyszer mellett is bekaphatom a legyet? Akkor miért mérgezzem magam? Miért tegyem teljesen tönkre a hormonrendszeremet? Miért készítsem elő a terepet különböző nőgyógyászati rákoknak? Miért adjam meg az esélyt, hogy idős koromra gyérhajú, kopaszodó, bajszos, büdöset izzadó, kövér nő legyek komoly visszerekkel és keringési problémákkal?

Miért van ekkora ereje a reklámoknak és a médiának, hogy hamis biztonságérzettől vezérelve döntök mégis a hormonális fogamzásgátlás mellett, még akkor is, ha ismerem minden hátrányát?

Miért nem ébredünk már fel végre a kényelemből, a "jajjmitszólazuram"-ból, az "útálomagumit"-ból, a "kinekvanidejefigyelgetnimagát?"-ból, és dobjuk már sutba a hasonló kifogásokat.

Vagy pedig vállaljuk a gyógyszerszerszedés kockázatát. De akkor ne sírjunk 10 év múlva, hogy nem lehet több gyerekünk, időnapelőtt klimaxolunk, pattanásos a bőrünk, májfoltjaink vannak, vitiligónk van, szőrös a mellünk, kinőtt a bajszunk, a levegőtől is hízunk, magas a vérnyomásunk, tele vagyunk visszérgyulladással, nem kívánjuk a szexet, a férjünk sem kíván minket, tele vagyunk cisztával és miómával, állandó petefészekgyulladásunk van, folyamatos hüvelyfolyással küszködünk, hullik a hajunk, migrénünk van, autoimmun betegségünk van...

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Vizsgálati eredmények

Kedves Vali! Tisztelem a munkásságod.

Fontos lenne, hogy tudatosan változtassunk az életmódunkon és sokaknak ehhez kemény álláspontok megismerésére van szükségük. Gyógyszerészként mindig azt vallottam és ma is azt vallom, hogy gyógyszerhez, csak a legvégső esetben nyúljunk, inkább próbáljunk meg úgy élni, hogy lehetőleg soha ne legyen rá szükség! A fogamzásgátlók ebben az első helyen állnak. A nőgyógyásznak sem sikerült rábeszélnie. A kérdésem csupán az lenne, hogy a 70%-os hatékonyság - ami nem kizárt, hogy igaz - milyen forrásból ered? Lehetséges lenne, hogy megoszd velünk?

Köszönettel, egy érdeklődő regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A forrás maga az élet

Soha senki nem vizsgálta évtizedeken keresztül a szintetikus hormonális fogamzásgátlók hosszútávú hatását sem, és a hatékonyságát sem. Több mint 25 éve dolgozom a szakmában, és a forrás a saját kutatásaim, tapasztalataim.

20 évig dolgoztam kozmetikusként. Köztudott, hogy a kozmetikákban, fodrászatokban, szépségszalonokban megered az emberek nyelve. Ha hallottam valami számomra érdekeset, akkor célirányosan kérdeztem, és jegyzeteltem.

Azt sem tartom véletlennek, hogy csak az én ismeretségi körömben ennyien vannak, akik teherbe estek a fogamzásgátló szedése alatt. (Mint már említettem az egyik szerkesztőnk is).

Egy barátnőm hosszú ideig dolgozott a kórház nőgyógyászati osztályán, és általa hozzáférhettem a soha közzé nem tett statisztikákhoz. Az művi abortuszosok közel fele gyógyszer vagy spirál mellett fogant meg.

Gyógyszerészként bizonyára tudod, hogy mekkora úr a gyógyszeripar. Minden számára nem kedvező statisztikát és eredményt eltusol a profit érdekében. Miért is lenne jó neki, ha hivatalos statisztikák látnának napvilágot arról, hogy a fogamzásgátló tabletták nem csak tönkreteszik teljesen a szervezetet, hanem ráadásul nem is biztonságosak.

Értékelés: Nincs
diva's picture

Spirál

Nagyon igazad van, Vali. Az én generációm gond nélkül kapkodta be a bogyót rant2.gif , és bizony most jönnek a következmények, rák, csontritkulás, korai klimax, minden, amit felsoroltál. Tudom, nem szeretitek a spirált sem, de nekem nagyon bevált, mármint az első kettő. Csak a harmadik okozott panaszt. Ja, az első kettő Nyugat-Németországból (akkor még az volt) származó darab volt, az utolsót meg itt vettem. Nem lehet egy napon említeni az előzőekkel. Nyilván van a spirálnak is kockázata, de még mindig sokkal kevesebb, mint a műhormonoknak. Üdv mindenkinek: Díva

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

Védekezés

Szerintem is csak ezeknek a módszereknek van létjogosultsága!

Mondjuk én könnyen beszélek, megérzem, mikor ovulálok, nőgyógyász igazolta is ultrahanggal (véletlenül pnt akkor voltam). És persze az óvszernél nem találtak ki jobbat:)

 

A számolgatás viszont tényleg csak statisztika!

A kutyámnál is fontos volt az időpont megállapítása, mert messzire kellett menni az apajelölthöz. Számoltunk, kenetvétel, a végén már vérből progeszteronszintmérés... és nagyon alacsony volt. Könyvforgatás, vakarózás, diagnózis: a kutyámnak gyenge a hormontermelése.  A köv. tüzelésnél kértem, hogy jó korán mérjünk hormont, hümmögés,persze a végén a doki volt a legjobban ledöbbenve, hogy normálisan, csak korán ovulál! Sajnos kölykök nem lettek:(

Mellesleg a családban egy másik szukával is jártunk már hasonlóan, csak akkor már okosabbak voltunk!

Ezzel persze csak annyit akartam kiokoskodni, hogy van minta, csak egyedi, nem a statisztikát kell tanulmányozni, hanem a saját testünk működését!

Boldog próbálkozást mindenkinek!mml.gif

Értékelés: Nincs

Nem tűnik biztonságosnak

Nem tűnik biztonságosnak sad_smile.gif

Értékelés: Nincs

hozzászólás

Sziasztok! Írtam ide egy hozzászólást, de nem jelent meg. Más témában is írtam, és azokat sem láttam többé. Ez már hetekkel ezelőtt volt. Nem értem: nem írok rosszat, becsmérlőt vagy bármi kellemetlent. Sajnálom! Azért olvasó maradok továbbra is, ennyi infó nincsen máshol. Üdv, Klára

Értékelés: Nincs
Plútó's picture

Klárica, kérlek ne orrolj meg ránk :)

Borzasztóan sok kérdést kapunk, és rengeteg elmardásunk van a megválaszolásokban - ez a mi hibánk, de egész egyszerűen nem győzzük fizikailag... Tudod, nem főállásban vagyunk antalvalis tanácsadók, hanem szabadidőnkben próbálunk válaszolni a beérkező kérdésekre. Ráadásul most nyári szünet van, sokan nyaralnak, még kevesebb tanácsadó van gépközelben.

Bocsáss meg nekünk ezért, és maradj továbbra is olvasónk!  wave.gif

Értékelés: Nincs
Ryanna69's picture

Természetes módszer - (Kati, neked való)

Nálunk működött. Most viszont hormonpótlót kell szednem, mert állítólag nem működnek a petefészkeim és ehhez fiatal vagyok/40/. Szednem kell a gyógyszert, hogy az idő előtti öregedés, szívinfarktus, érelmeszesedés, stb ne induljon be. És ne legyen rossz közérzetem, pl. hőhullámok. Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy melyik a jobb, ha szedem vagy, ha nem? Értem a pótlás lényegét, de ártok is magamnak a gyógyszerrel, úgy gondolom/Trisecvens n/. Mi a véleményetek? Köszönöm, ha megírjátok.

Értékelés: Nincs

ovuláció

Sziasztok! Olvastam ezt a könyvet. Az alapvető ismeretek megszerzésére jó és alapos, de a többi valóban kissé elavult. Magam is azután járok, hogyan lehet megállapítani, hogy mikor van peteérés? Nekem már az időpontja sem számít, a kérdés, hogy egyáltalán van-e? Van vkinek tapasztalata? A nőgyógyász max. kérhet vérvételt, de egy adat nem hiszem, hogy hiteles képet adna. Kicsit eltérek a tárgytól, de talán mást is érint. Szülés és szoptatás után egyébként sem méretes melleim szinte eltűntek. Hallottam már másoktól is ezt a panaszt. Talán vki tudja mi állhat ennek a hátterében? Esetleg lehet-e tenni vmit? OM-nek nem lesz megbízható hormon harmonizáló terméke a jövőben? Üdv, Klárica

Értékelés: Nincs

Mellméret szoptatás után

Szia! A saját tapasztalataimat tudom leírni: nekem sem voltak nagy melleim, a 2 év szoptatás után pedig kisebbek lettek. Aztán 9 hónapig szedtem fogamzásgátlót, amitől nem változott a méret, de amikor abbahagytam és 2-3 hónap múlva újra beindult a saját hormontermelésem, akkor ismét megnőttek. Néhány hétre előjöttek a kötőszöveti csomóim is (korábbi hormonszedés mellékhatása), de most már szerencsére elmúltak. A melleim pedig szépek, a masszőröm szerint is. teeth_smile.gif Az én tudásom szerint a mell ilyenkor azért lesz kisebb, mert a tejmirigyek kisebb méretűek lesznek, de úgy tűnik, hogy idővel visszaépül annyi zsír, mint ami a szoptatás előtt volt. Szóval ne add fel, talán a hormonháztartásodon kellene alakítani, ebben tud segíteni ez az oldal. Eszter

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

biztos?

Nekem 3 gyerek után az orvosom a spirál és a tabletta után (ezeket nem kértem, köszi), az petevezeték elkötést javasolta. Nos, 35 évesen az ember lánya még nem olyan öreg ugye, hogy az anyaság (akár csak) elvi lehetőségét végleg eldobja magától. Így marad az óvszer. Mert a fent leírt módszerek (3 vetélés és 3 szülés után egész jól ismerem őket) nem biztosak, és pl. nekem nem lenne ajándék egy negyedik baba becsúszása... A baba nem csak akkor és oda megy, amikor és ahol várják, és gyakran épp oda nem megy, ahol várják... Szóval a fenti módszereket én csak annak javasolnám, akinél valóban nem baj, ha mégis összejön a baba.

Értékelés: Nincs

fogamzásgátlás természetesen: hatékony?

azért ezek a vizsgálatok jó régiek... 1976-77 és csak két darab. a Bippan-Norberg könyv(1988) már 98% fölötti hatékonyságot ír a "szimptotermális módszerre"(bár tanulmányt nem hivatkoz. ellenben lektorálta Czeizel Endre...) jó lenne sok "igazi" felmérés eredményét látni, hogy tisztábban lássunk, szerintem sokhelyütt direkt viszik le ilyen alacsonyra az értéket, hogy propagálhassák az összes többi (nem mellesleg pénzbe kerülős) módszert. a szerzőpáros szerint annak jön össze a gyerek, akiknél akár tudattalanul is de szeretnének babát csak nem most. így a jelek értelmezésébe hiba csúszik. szerintem kiváló módszer és minden lánynak legalább meg kéne ismernie, hogy a saját testének a működésével tisztában legyen. a hőmérőzés és a nyálkavizsgálat pedig nem sok idő és macera.

Értékelés: Nincs
GabiGabi's picture

Fenti módszer alkalmazása = min. 4-5 gyerek pluszban

Megmosolyogtatott a naivság, mellyel próbálunk fentebb olyan természetes módszereket találni, ami segitségével "biztonságosan elkerülhető a gyermekáldás". A gond csak az, hogy vagy "becsúszik" időnként, néhány évente egy-egy gyermek, vagy -s ez se biztatóbb alternativa- a szex elveszti izgalmát, mert ahelyett hogy elejétől a végéig élveznénk, a csúcs előtt "fütyire gumit húzogatunk", tartózkodunk a végkifejletet csúcsra segitő -bocsi, nem találtam rá hamarjában jobb kifejezést- hüvelyi kielégitéstől hmmm.gif Hát ha nem a gyermekáldás a cél, akkor a szex célja az örömszerzés, s ha ezt megszakitjuk egyéb müveletekkel, akkor abból minden lesz, még veszekedés is de öröm nem, akkor meg minek az egész???? Kérdem én, akinek a szex örömöt okoz.... love.png Ja igen, egy érdekes tény, Észak-Afrikában elterjedt a fentebb leirt módszerek használata, s valóban, errefele is a nagycsalád már nem olyan nagy, mint régebben, már nem 12-15 az átlag gyermek szám, "csak" 5-6 körül mozog. Hát nekem ez bizony sok lenne, a mai viszonyok között.. no.gif

Értékelés: Nincs

Végül is csuda módszer

és biztos is, ha jól alkalmazzuk. angel_smile.gif Igaz én így fogantam meg a tuti "termékelten napok egyikén", hiába annyira akartam élni, hogy jöttem ahogy tudtam wink_smile.gif Nekem ettől függetlenül nagyon beválik külön külön is ez a módszer még egyszer sem lett emiatt véletlenül kisbabám, ha meg lenne ajándékként fogadnám mml.gif L.

Értékelés: Nincs

Nagyon-nagyon örülök, hogy

Nagyon-nagyon örülök, hogy felkerült erre az oldalra ez a bejegyzés. Bár még csak érdeklődöm a természetes fogamzásgátlási módszerekről, nekem nagyon tetszenek és ezeket a módszereket fogom alkalmazni, ha eljön rá az idő (de ez még elég messze van). Szerintem több módszer kombinálása eredményes tud lenni, és attól még, hogy valaki nem tablettával vagy gumival védekezik, nem fog gyerek gyereket érni.

Értékelés: Nincs

fogamzásgátlás természetesen - tablettát a térdek közé szorítani

Hát, lelkesen kattintottam a cikkre, valami csudamódszerre számítottam a címe alapján....de mily csalódás...lelki szemeim előtt már látom magunkat mint a népmesében a szegényembert, akinek annyi a gyereke, mint rostán a lik... Légyszi, írjatok valami biztatóbbat, de ne a "tablettát a két térd közé szorítani" módszert!

Értékelés: Nincs
Veresa78's picture

Kedves Livi!

Én több mint 3 éve hagytam el a gyógyszert....azóta több kapcsolatom volt,a mostani több mint másfél éve tart...és nincs gyerekem...és nem is tervezem az elkövetkező 2-3 évben a gyermekáldást!!!! no.gif üdv Anita

Értékelés: Nincs

Líviának - bíztatásul

Lívia, én is látok magam előtt egy szegény embert, akinek annyi gyereke áll a betegágya körül, hogy ihajja... és nem győzik orvosra, gyógyszerekre, műtétekre... és nincs visszaút, mert nem elég hosszú az életünk ahhoz, hogy a felezési időt kivárva, megszabaduljunk a fogamzásgátló tablettácskák stabilan benn ragadt és egyre dúló mellékhatásaitól. Ez egy kicsit a "valamit valamiért" elvén (is) működik.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Lívia és a fogamzásszabályozás

Mit szólnál egy pohár vízre, mondjuk helyette?

Niki

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel