Hajápolás, samponok

A haj és ápolása kiemelt szereppel bír a mi kultúránkban is. Ennek megfelelően meglehetősen sokat törődünk vele – de vajon a megfelelő módon és szerekkel?

Milyen sampont használjunk?

A kozmetikai ipar irdatlan mennyiségű terméke között ember legyen a talpán, aki kiismeri magát. Mivel Magyarországon a fogyasztóvédelem úgy általában - személyi feltétel és eszközrendszerét tekintve - még jóindulattal sem mondható megfelelőnek, nem árt, ha más, fejlettebb országok tapasztalatait, vizsgálati eredményeit is megismerjük. Az Öko Test német fogyasztóvédelmi magazin több mint 15 éve figyeli árgus szemekkel - sok egyéb mellett - a kozmetikai piacot is. Laboratóriumi vizsgálatainál meghatározott egészségkárosító anyagok keresésére (ld. kritikus anyagok) koncentrál. Minősítésében ezen kívül csomagolási, környezetvédelmi szempontok is szerepet játszanak. 

Hajápoló szerek

A haj fésülhetősége nagyban függ a hajzat minőségétől. A hajszálak élő anyagok, színüket, vastagságukat alapjában véve örököljük. Számos tényező,

 • így bizonyos betegségek (pl. pajzsmirigy csökkent működése, vérszegénység);
 • a vitaminhiányos táplálkozás és bizonyos elemek hiánya (vas, réz, szilícium, A- vitamin, biotin);
 • különféle környezeti ártalmak, mint például a hideg, a szél, a fűtött szoba száraz levegője, nyáron az erős napfény (szolárium is), az uszodai klóros víz;
 • a hibás hajápolás: túl gyakori fejmosás, agresszív samponok, hajápoló szerek (pl. dauervíz, a festékek vegyi anyagai), a főn is
  leronthatja hajzatunk állapotát, s hozzájárul ahhoz, hogy a haj szárazzá, törékennyé váljon, és a fejbőrön lemezes szarulerakódások alakuljanak ki.

Mint általában, itt is első sorban a megelőzésre kellene törekedni. A legjobb lenne, ha vigyáznánk a hajunkra (pl. ha kell, sapkát hordanánk), és megelőznénk a bajt. A károsodott fejbőr és hajzat ápolásánál ugyancsak gondolni kellene a kiváltó ok(ok) megszüntetésére.

A kevés sokszor többet ér

Csak annyi és olyan hajápoló szert használjunk, amire valóban szükségünk van. Bár van olyan szakember, aki azt állítja, hogy egészséges hajzat esetén nincs szükség speciális hajápoló szerekre, és a meleg víz is elegendő a szennyeződések és a felesleges zsír lemosására, higgyük el, hogy a szennyezett környezet és a kemény víz miatt elégedettebbek leszünk az eredménnyel, ha legalább kis mennyiségben valamilyen kíméletes hatású mosószert és kemény víz esetén öblítőt is használnunk.

smink-es-hajszin-milyen-aronNormális hajzat esetén egyáltalán nem indokolt a napi hajmosás. A javasolt mennyiség függ a haj hosszúságától. Rövid hajra, normális erősségű hajszál esetén 0,05 - 0,07 mm kinyomott sampont javasolnak, vékony szálú hajzat esetén ennek a felét.

A konvencionális samponok szinte mindegyike erősen szárító mosóaktív anyagokat (natrium laurytsulfat, natrium laurylsulfat) és egyéb bőrkárosító adalékanyagokat (pl. PEG emulgálószert, konzerváló anyagokat, parabéneket) tartalmaz. Ezeknél a samponoknál különösen figyelni kell a mennyiségre. Jobban tesszük, ha hígítva használjuk a sampont, és alaposan kiöblítjük a hajszálak közül.

Még jobb, ha a reform-boltokban kapható lávaföld, vagy bőrkímélő kókusz- és cukortenzideket tartalmazó samponokat kenünk a fejünkre (amikor "glukoside" szerepel a szóösszetételben akkor biztosak lehetünk benne, hogy bőrbarát mosóaktív anyagokról van szó, pl.: Cocos Glucoside, Decyl Glucoside, Alkylpolyglucoside). Az ásványi anyagokban gazdag földeket vízzel kell péppé keverni, s ugyanúgy használhatóak mint általában a samponok. Kaphatóak készre kevert folyékony földes samponok is.

Sampon-körkép

Az Öko Test magazin 2006 júliusában tesztelte a gyermeksamponokat, amelyek fürdésre is használhatóak. A "nagyon jó" (sehr gut) minősítést mindössze csak egy ellenőrzött natúrkozmetikai termék (a Logona sampon és tusfürdő) kapta meg ("bio" termékeket árusító üzletekben lehet utánakérdezni).

hajmosasNémileg megnyugtató lehet, hogy a vizsgált gyermeksamponok már egyáltalán nem csípik a szemet és a többség (11 termék) jó osztályzatot kapott. Ezek között több készítmény a hazai üzletek polcain is megtalálható: a Balea (Dm drogéria), a Bübchen, a Fa, a Nivea, a Penaten, a Sanosan. Bár ezekben nem találtak kritikus konzerválószereket és allergizáló illatanyagokat, sajnos a polyethylenglikol (PEG) emulgálószer (vagy származékai) és a natriumlaurylsulfát erősen habzó és szárító mosóaktív anyag egy kivételével mindegyikükben szerepelt (kivétel a Logona volt).

A lap szeptemberi számában 30 normál hajra kínált sampont vizsgáltak. A legjobb eredményt, ha az árat is figyelembe vesszük, az Alverde Olive/henna sampon érte el (DM drogériában valószínűleg hozzájuthatunk). Az ugyancsak nagyon jó osztályzatot kapott, ellenőrzött natúrkozmetikum jelzésű Dr. Hauschka narancs-makadámia sampon ennél már 3 és félszer többe kerül. Kiválónak ítélték még a kontrollált natúrkozmetikum Logona (Daily Care), a Lavera (Glanz) és a Neobio (Natural) samponokat, ez utóbbiak közepes árkategóriába tartoznak.

Tizenegy sampon azért kapott egy fokkal gyengébb jó minősítést, mert PEG-emulgálószert is tartalmaztak. Itt találhatjuk a legdrágább Weleda (gesztenye) sampont is, ami ötször annyiba kerül, mint az Alverde terméke. Az ismertebb, nálunk is kapható márkák közül érdemes megemlíteni az Yves Roches Phytum Aktív sampon közepes minősítését. Nagyon meglepő, hogy 9 sampon elégtelen minősítésben részesült, köztük a Magyarországon jó hírnévnek örvendő L'Oreal Elvital multivitamin sampon, a Dove Milde&Balance, a Garnier Fructis samponja, a Pantene Prov. Classic sampon. A L'Oreal termékben 10%-nál magasabb mennyiségben volt paraffin, ráadásul problémás moschus illatanyagot, konzerválószert és PEG-et is tartalmazott. A Dove-ben ugyan nem találtak kritizálható illatanyagot, viszont környezetszennyező, allergiát okozó halogénorganikus kötésű összetevőt igen.

szerző: Markovics Vera

Szeretnénk felhívni a figyelmed arra, hogy a Hírszem rovatban megjelenő tartalmak tallózások a nagyvilág híreiből, NEM az AntalVali.com szerkesztőinek tollából származnak, utánközlések, és nem minden esetben tükrözik a véleményünket. Sok esetben a felkerült cikkeket vitaindítónak szánjuk, mert kíváncsiak vagyunk a véleményedre. A hírszemek eredetijét a cikk végén, a "Forrás" címszó alatti linken találod meg. A tartalmi kifogásokat se nekünk, hanem a cikk szerzőjének küldd! Köszönjük! 

Kapcsolódó tartalmak:

Forrás: 
http://www.tudatosvasarlo.hu
4.875
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (8 votes)

Hozzászólások

Bizonyos márka hajápoló termékei

Sziasztok!

Átnéztem az oldalt, a hatóanyagkeresőben is böngésztem, de nem tudom egyértelműen eldönteni, hogy a Dr. hajápolókkal van-e valami gond, vagy használhatom-e nyugodtan?

Az oldalatokon leírtakat, teljes mértékben elfogadom, épp ezért kíváncsi lennék, hogy ti ajánlanátok-e.

Nagyon köszönöm,

Márta

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Hajápoló termékek

Szia!

Őszintén szólva nem ismerem a termékcsaládot, de a kedvedért 1-2 termék öszetevőit megnéztem már amelyiknél tudtam, mert nem mindegyikhez írták oda. A festékeknél láttam, hogy ammóniát tartalmaz, ez nálam már kizáró ok.  A többinél csak a bio összetevőket láttam kiírva a többit nem, talán a flakonon bővebb információ is van.

Értékelés: Nincs

Korpás, őszülő haj kezelése

Sziasztok! Szeretném a hajamat olyan dolgokkal ápolni ami nem káros, de nem is horrorisztikus az ára.

Sajnos már így a 30as éveim elején is elég sok ősz hajszálam van, nem szeretném festeni a hajam, de zavar, öregít, muszáj valahogy eltüntetni :( Vettem Khadi hennás hajfestéket, de nagyon büdös és nem igazán fogja be a hajam :( nem mertem sokáig rajta hagyni, elég macerás ezzel a vízmelegítéssel és nem tudom mennyire mérgező a por, mert ha már ráírják, hogy ne lélegezzük be, akkor nem lehet túl egészséges, sőt egy fodrász elmagyarázta hogy szerinte károsabb mint a sima hajfesték, mert valahogy beépül a hajszálakba és belülről teszi tönkre, sajnos nem teljesen értettem, de lehet igaza van? Mit javasoltok az ősz hajszálakra? Rengeteg sampont találtam a bionom oldalán is, nem tudom melyik lenne a legjobb korpás, száraz hajra, elérhető áron? (nem szeretnék házilag készíteni, az nekem túl macerás). Köszönöm a segítéget!

Értékelés: Nincs

A Khadi hajfesték nem mérgező!

Szia lenua!

Ha a valódi természetes hajfestéke, a valódi henna károsak lennének akkor nem alkalmaznának már generációk óta őket és nem lenne olyan gyönyörű, fényes, és ápolt a hajuk azoknak akik ezt használják. Ami tönkre teszi a hajat az a vegyi festék, és lehetnek még ennél komolyabb mellékhatásai is. Hajfestés maradandó károsodással is járhat!

Tudod vannak jogszabályok amit kötelező ráírni a termékre még akkor is ha a termék összetétele ezt nem indokolja, de nélküle nem kapná meg a forgalmazási engedélyt. A jogszabályalkotás egy bizonyos része sajnos egy kalap alá veszi a veszélyes vegyi hajfestékeket a természetes hajfestékekkel...

A fodrászod megnézte valaha, hogy mi van írva azokra festékekre amiket ő használ?

A Khadi hajfestékek nem mérgezőek! Bionom összetételűek, összetételét (INCI elnevezést kell nézned) ellenőrizheted a hatóanyag kereső segítségével, és ezt megteheted a vegyi hajfestékekkel és kozmetikumaiddal is. 

Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről cikkben megtalálod a fontosabb információkat.

Ha természetes hajfestésben személyes segítség kell akkor jelentkezz be Horváth Gabriella Bionom fodrászmesterhez

Nincs olyan sampon ami biztosan mindenkinek jó korpás hajra és száraz töredezett hajra de például az Apróbojtorján sampont kipróbálhatod.

A haj és fejbőr elváltozásai belső okokra is visszavezethetőek, ezért sok esetben nem elég csak a külső hajápolás!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm

Köszönöm szépen a választ, nemrég befestettem a hajam hennával, most tovább hagytam rajta így jobban fed, de még mindig nem tökéletes sajnos. :(

Horváth Gabriella csak tanácsadást, konzultációt tart vagy van üzlet ahol hajat is fest?

Értékelés: Nincs

Növényi hajfestési tanácsadás

Szia!

Horváth Gabriella Bionom fodrászmesterhez tanácsadása Budapesten van, de Sopronban tudsz nála hajat festteni, vágatni.

Értékelés: Nincs

Haj és a fertőzések

Rovid kerdes:

Amennyiben a haj nem tiszta olloval,-mar ugy ertem konkretan borbetegseget okozo gombakkal, bakteriumokkal-szennyezett olloval van vagva, akkor lehet valami problema belole?

A fejbor gondolom megfertozodhet, de az hamar kiderul gondolom.

Most ez lehet hogy buta kerdes, de magaban a hajszalban fel tudnak jutni a bakteriumok egeszen a fejborig?

Értékelés: Nincs

Fertőtlenítés hajvágás előtt

Szia Vicus,

Miért félsz ennyire a fertőzéstől? Ha nem találod megfelelőnek a higiéniai körülményeket akkor menj másik fodrászhoz, de  vihetsz magaddal bionom fertőtlenítőszereket, például a BactoEx Univerzális bio fertőtlenítőt amivel befújod a fodrászeszközöket mielőtt nálad használná a fodrász, otthon, más idegen helyeken is remekül lehet alkalmazni, az adatlapján megtalálsz minden fontos információt róla.

Ha az immunrendszered jól működik akkor sokkal kisebb az esélye, hogy bármilyen fertőzést elkapj. Kérlek olvasd el a Járványmegelőzés természetes módszerekkel és az immunrendszer szerepe cikket! 

Értékelés: Nincs

Hajhullás szoptatás idején - sampon

Sziasztok!

A nővéremnek szeretnék karácsonyra készíteni egy sampont hajhullás ellen. Éppen szoptat, ezért is hullik a haja. Gyorsan zsírosodó, göndör haja van és kikötése volt, hogy ne legyen túl "macerás" az alkalmazása, mert nem nagyon van ideje/idege ilyesmihez :D Persze tudom, hogy nem csak a samponon múlik az ilyesmi, de jelen esetben hozzá alkalmazkodom és nála már az is nagy szó, hogy ki merné próbálni amit én kotyvasztok neki :D

Nem találtam gyorsan elkészíthető sampon alapot, ami el is állna hosszabb ideig , ezért mivel még kezdő vagyok, inkább arra gondoltam, hogy ezt az alapot turbóznám fel: http://bionom.hu/biobolt/kozmetikumok/tisztalkodas/tusfurdok/tusfurdo-kokusszal-buzaproteinnel-farfalla.html 

Olvasgattam sokat az oldalon hasonló témájú fórumokban, de már kicsit összefolynak az infók. Szeretném megkérdezni, szerintetek szoptatás idejére milyen olajakat szabad és érdemes belekeverni?

Előre is köszönöm a válaszotokat!

Orsi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Saját készítésű sampon hajhullásra

Szia Orsi! 

Én is ezt az alapot ajánlottam volna, hiszen tényleg kikötés, hogy ne legyen macerás, sokáig elálljon, szóval szerintem jól választottál. 

A Stadelmann-nak van kimondottan hajhullás elleni olajkeveréke, viszont azt le kell mosni használat után, nem biztos, hogy annyira praktikus most a nővérednek. Megnéztem, hogy milyen hatóanyagok vannak benne, amelyeket te is felhasználhatsz a samponba: levendula, pálmarózsa, rozmaring és cédrus, amelyeket bele tudsz előre keverni. Nem muszáj mindegyiket használnod, ha kettőt kiválasztasz, úgy is jó. Összesen 10-15 csepp illóolajat tennék a flakon samponba. 

Értékelés: Nincs

Jojobával?

Szia! 

Köszi a gyors választ! Ezek a fajták akkor jók lennének bele? 

http://bionom.hu/biobolt/aromaterapia/palmarozsa-nyirokolaj-stadelmann.html

http://bionom.hu/biobolt/aromaterapia/illoolajok/cedrus-cedarwood-atlas-atlantica-atlaszeder-farfalla.html

meg gondoltam mége gy kis jojobaolajjal megspékelném, abból baj nem lehet. Vagy lehet? Vagy az már fölösleges ezek mellett?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Házi sampon hozzávalók

A pálmarózsa, amit linkeltél egy nyirokmasszázshoz való keverék. ITT találod a sima pálmarózsa illóolajat, ami jó bele. A cédrus teljesen jó! 

Jojoba? Hát, nem tudom... én nem hiszem, hogy tennék bele. De ha gondolod, egy adagnyihoz megpróbálhatod. Ha ápoló balzsamot terveztél volna, akkor egyértelműen azt mondanám, hogy jó bele. De samponhoz nem feltétlenül kell, szerintem. 

Értékelés: Nincs
enibeni's picture

Sampon okozta következmények gyógyítása

Sziasztok!

A segítségetek szeretném kérni kedves szakértők!  

A férjem nyáron vett egy bolti polcokon kapható sampont, ami mára már katasztrófálisan tönkretette a fejbőrét. Két-három mosás után már panaszkodott, hogy viszket tőle a fejbőre. De hiába mondtam neki, hogy használd az én, vagy a fiunk bionom samponját, de ő makacs volt...  Mostanra a fejbőre tele van apró, vérző sebekkel, amik fájdalmasak. Még fésülködésnél is sziszeg, hiába próbál úgy fésülködni, hogy ne érjen hozzá a fésű foka. Bármi, ami hozzá ér a fejbőréhez, az fáj, még egy egyszerű fej/haj cirógatás/simi is borzalom neki  Sok-sok, nagyon erős, sűrű haja van a férjemnek, korpásodásra hajlamos. Milyen pakolást, balzsamot, sampont ajánlotok, hogy a fejbőre újra egészséges legyen? Mert most már nem akarja ezt a sampont használni, amit megértek... 

Köszönöm a segítséget!

Enikő

Értékelés: Nincs

Sebes fejbőr gyógyítására

Szia Enikő!

Hajregenerálók, hajkúrák, hajolajok közül kéne kiválasztani azt amelyik szimpatikus és lehetőleg abból a márkából választani hozzá egy bionom sampont. De az is lehetséges, hogy elegendő lesz a csodás összetevőkkel bíró Bőrregeneráló rozmaring-reishi kivonatos sampon is a Biolától.

Kifejezetten sebgyógyításra bevethető a Bőrregeneráló elixír a Biolától, vagy más gyártótól a Rózsa-teafa hidrolátum vagy a  Sebgyógyító Tinktúra is.

Te biztosan tudod, hogy a vegyszeres termékek használata után a bionom termékekre való áttéréskor akár átmenetileg rosszabbodhatnak is a tünetek. De reméljük, hogy férjednek hamar gyógyírt hoznak ezek a termékek átmeneti kellemetlenségek nélkül is.

Majd írd meg kérlek a tapasztalatokat.

Értékelés: Nincs

Hajlakk és a hajvasaló

Sziasztok! Sajnos elkovettem egy hibat, hajvasalas elott behajlakkoztam a hajam es most nem tudom kimosni, mit tegyek? :(

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Hajvaslás és a hajlakk

Kedves Natalie!

Remélem már megoldódott. Egyébként a fodrászok használják így is a simítóvasat, hiszen így más hatás érhető el. Viszont nem okozhat gondot a megmosása egy ilyen hajnak. Esetleg nézz után megfelelő e a hajlakk amit használsz.

Értékelés: Nincs

Nem oldódott meg

Nem oldodott meg a helyzet,mit tegyek? 

Értékelés: Nincs

Hajlakk beleégetése a hajba

Szia,

Sajnálom, hogy nem javult a helyzet :(. Jelenleg fodrász szakértő nem tud válaszolni a kérdésedre, ezért érdemes lenne személyesen több fodrászt is megkérdezned. Ha az olvasók közül van valakinek ötlete akkor kérjük írja meg natalie-nek!Köszönjük!

Értékelés: Nincs

Sajnos nem oldodott meg

Sajnos nem oldodott meg a helyzet :( beleegettem a hajamba a hajlakkot,es azota nem jott ki,ragad,es ami a legrosszabb,hogy pont a fejem tetejen.

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Beleégett hajlakk

Kedves Natali!

Sajnos, el sem tudom képzelni mit csinálhattál.

Hogy néz ki? Ki van fehéredve? Vagy csak ragad?

Esetleg a C-vitaminos pakolást lehetne megpróbálni.

Ajánlom még az Argital méregtelenítő sampont.

És az Argital hajkondiciónálót.

Ezek a termékek már sok problémában segítettek.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Koszonom ki fogom probalni.

Koszonom ki fogom probalni. Nincs kifeheredve teljesen,csak egy egy hajszal vege. Mar voltam fodrasznal,azt mondta nem lehet semmit tenni,annyit csinalt csak,hogy levagta a torott reszt. 

Értékelés: Nincs

Gubancos haj

Sziasztok!

Vegyi festés után áttértem a hennára. Khadival festettem be a hajam, majd 48 óra leteltével Khadi samponnal mostam meg, és a narancsos balzsamot készítettem el, ami a honlapon van, de annyira száraz és gubancos lett a hajam, hogy mire kifésültem, két maroknyi haj maradt a kezemben. Olvastam, hogy idő, míg a haj megszokja a vegyianyag mentességet, de nincs valami ajánlatotok? Olvastam, hogy az itt kapható samponok és balzsamok is okozhatnak eleinte hasonló problémát. Csakhogy 2 hét múlva lesz az esküvőm, és nem szeretnék söprűhajjal menni .

Köszönöm a segítséget előre is.

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Gubancos hajra balzsam, pakolás, hajolaj

Szia!

Hajmosás  alkalmankénti (hetente, kéthetente) majonézes pakolást javaslok, hajmosás után tiszta, de készen vásárolt hajbalzsamot, és ha ez nem elég, akkor hajolajat, hajvégápolót (például brokkolimagolajosat) is. A részleteket megtalálod ebben az írásomban:  11+1 tip-top hajtipp az őszi-téli szezonra.

Sok boldogságot az ifjú párnak! 

Értékelés: Nincs

Mehet együtt az olaj és majonéz?

Köszönöm!

Mivel megvettem a Khadi hajolajat, akkor azt mosás előtti este kenjem fel, éjszakára a tövére, a hajra pedig a majonézes pakolást? Tehát mehet együtt a kettő?

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

A Khadi olaj jó választás

Szia!

Miért ne? Végülis a majonéz is olajos. :) Bár egy egész éjszakára.. Remélem még ír a Móni is, ő a tapsztaltabb ebben.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Tengervíz a hajra

Sziasztok!

Nemsokára tenger mellett leszek, olvastam már a tengervíz jótékony hatásáról a hajra (is), a kérdésem az lenne, hogy hogyan használjam ki  a lehetőséget, ill. minden egyes tengervizes hajöblítés után meg kell-e mosni tiszta samponnal a hajat?

Köszönöm a segítségeteket!

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Tengervíz és haj

Szia Vidámturista, szerintem teljesen fölösleges minden nap samponnal megmosnod a hajad, (bár én nem tudom mennyire vagyok mérvadó, mivel több mint egy éve nem használok sampont, csak hetente egyszer elmegyek szaunázni, a végén lezuhanyzom a hajam:) elég, ha minden este a strandolás után leöblíted tiszta vízzel, aztán ha szükségét érzed, akkor a nyarálás végén mosd samponnal.

Értékelés: Nincs
Veronika1960's picture

hajfestés

Hajfesték kiválasztásában kérném a segítséget, valaha barna (mindenki által feketének mondott) hajam volt, többféle színre volt már festve. Évek óta van szőkítve (mivel amikor barnára volt festve az ősz hajak mutattak rosszul benne, most, hogy szőke a barnás tő) én szeretném megtartani ezt a szint (mivel az energia színe is ez, és így könnyebben közvetítem az energiákat), de a lehető legegészségesebben, ebben kérem a segítséget, természetesen a hozzá tartozó balzsamok hajfixáló habok és vax is érdekelne. Várom válaszotok, addig a rendelést várakoztatom. Segítséget előre is köszönöm: Veronika

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Világosabb haj természtesen

Kedves Veronika!

Az a helyzet, hogy a henna és a többi növényi festék, a haj természetes színét nem változtatja meg, így világosabbra sem lehet vele festeni, csak az ősz szálakat lehet szőkére festeni, tehát annyira lennél szőke, amennyi ősz hajad van. Szőkített haj festése nem egyszerű művelet, bár már sokan túl vannak rajta: Festett szokeknek cassia, henna es indigo?

Hajfestés Henna-val tanfolyam, Vezeti: "szakértő" hennázó fodrászunk, Gabi (Cyberella),

Samponok

Hajápolók

Hajformázók

Remélem nem szegem kedved, és te is a hennások táborát gyarapítod, majd.

Gabi

Értékelés: Nincs
Tarsius's picture

megoldás kerestetik brutálhálátlan hajra

Drága hajtulajdonosok

A segítségetekre lenne szükségem hajügyben, mert szerencsétlen egyre rozzantabb, én meg egyre türelmetlenebb. Körülbelül másfél éve használok tiszta dolgokat, és valamivel több mint egy éve hennát és pajtásait. Azt tudtam, hogy tiszta hajápolókból megtalálni az "igazit" nem feltétlen egyszerű projekt, de na... Ideig-óráig mindegyik működött úgy-ahogy, bár semmi nem tette olyan széppé a hajam sajnos, mint a mérges vackok. Az a helyzet, h az én kedves hajam - pontosabban hajtövem - minden egyes hajmosás után zsíros és ragad. Már többféle terméket kipróbáltam, bio belle, farfalla, khadiból két típust. Óvatosan bánok a mennyiséggel, mogyorónyit nyomok és azt a fejbőrömbe masszírozom, a lefolyó víz megtisztítja a többit - itt azt olvastam, így a legjobb.

Elgondolkodam, h velem van baj, hogy képtelen vagyok kimosni a hajamból, de azért csak nem haladja meg a képességeim egy ilyen manőver. körülbelül 10 percet szenvedek csak a kimosással, ha ennél több vizet pazarolnék, az már nem volna túl környezettudatos.

Minimális siker azért vol, egy pár hónapig - egészen néhány héttel ezelőttig nagyon boldog voltam, mert hallgatva egy tanácsra szódabikarbónát kevertem a samponba, amitől hosszú idő után úgy éreztem, végre lélegzik a fejbőröm. De ez eltűnt. Most meg minden hajmosással úgy tűnik, mintha egy újabb adag disznózsírt kentek volna a fejemre...

A probléma lassan kezd túlnőni az örömön, hogy jajdeklassz dolgokat használok, a napokban láttam magam egy videón, hát, komolyan elszörnyedtem. igénytelennek tűntem. én nem akarom egy igénytelen nő látszatát kelteni.

Tudom, hogy minden haj más, de hátha valaki járt hasonló cipőben és talált valami jó kis praktikát. Örömmel venném, mert már néhányszor átvillant az agyamon, hogy "visszaváltok". én ilyen gondolatokat még fél pillanatokra sem akarok a fejemben

Valaki, valami?

Előre is köszönöm

T.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Mumli's picture

zsíros hajra

Szia Tarsius!

 

Ugyanebben a cipőben jártam én is. Hajtőnél zsírosodás, hajvég meg töredezett szénaboglya, közötte átmenet :( 2 naponta mostam hajat, így is a második nap végére a tövén látszott, hogy nem kicsit zsíros :(  Váltás, szódabikarbónával kezdtem,és hihetetlen gyorsan rendbe rakta a fejemet: én nem pasztát készítettem (sokaknak a paszta forma vált be), és nem is kevertem samponhoz, hanem egy fél literes tégelybe tettem egy púpozott evőkanállal, és felöntöttem vízzel, majd ezt "kentem" a hajamra, a fejbőrömet jól átdörzsöltem vele. Aztán először vízzel öblítettem ki, majd almaecetes vízzel, de az almaecetes vizet már nem öblítettem le. Ezt használtam fél éven át, de nálam már az első két hét után csökkent a mosások száma, a hajam pedig szép fényes lett. Három hónap után kicsit száraz lett a hajam(nyáron) - ami számomra még mindig jobb, mintha zsíros lenne -, ezért havonta kétszer beiktattam egy tojássamponos mosást is (lásd Édua receptje). Mikor elkezdtem hennázni, úgy döntöttem, jó lenne valami sampon legalább a henna lemosására, a Biola babasampont rendeltem meg, és olyannyira bejött, hogy azóta csak azt használom. Hetente 1*, max 2*(ha leizzadok, vagy sapkázok) mosok hajat, és még olyankor sem néz ki olyan "mosnivalóan", mint régen 2 nap után. Nemrég próbaképpen megrendeltem a BioBelle mosódiós-steviás tusfürdőjét (Te is írtad, hogy használtál BioBelle-t, ezért írom le, hogy nekem ez nem jött be sajnos, 2 nap után ismét mosnom kell (2 hete használom) .. :(  ). Szerintem próbáld ki a sima szódabikarbónás hajmosást, kívánom, hogy ugyanolyan hatással legyen a hajadra, mint amilyennel az enyémre :) Közben meg olvasgasd az összes hozzászólást az összes samponhoz (nem kis idő, tudom, de megéri :D  )

Értékelés: Nincs
Tarsius's picture

Köszönöm mumli

Próbáltam én is a bikarbónát nem paszta formában, amikor érzetem, h úgysem jön ki. Egyszerűen beledörzsöltem a vizes hajamba, de lehet megpróbálom higításban, csak vízzel, ahogy te. Nagyon köszönöm a segítséget, remélem valami megoldja a problémát, mert lássuk be, nagyon dühítő tud lenni, amikor körülöttünk mindenki a sok műanyag borzalmat használja, a haja meg illatos, fényes, és - minő luxus - külön álló szálakból áll. én meg itt töröm magam egy lestrapált fészekért :D dehát, előbb utóbb csak megtérül látványban is a befektetés.

Nagyon féltem, h bármit, csak ne a tojássampont javasoljátok, mert a hideg ráz a gondolattól, de egye fene, belevágok :D

Mégegyszer köszönöm, és legyen varázslatosos új éved :)

T.

Értékelés: Nincs
Mumli's picture

Zsíros haj

Igen,engem is dühített, hogy bezzeg másnak(aki a szokványos cuccokat használja) milyen szép haja van, aztán amikor rákérdeztem, mitől csillog ennyire, a legtöbbjüktől ez volt a válasz: reggelente mosom, meg hogy kétnaponta mosom, de minden reggel beszárítom, stb.. Amikor már kb két hónapja használtam a szódabikát, én észre se vettem a változást (kivéve, hogy a kétnapi hajmosás lecsökkent heti kettőre - nyári melegben. Egyik munkatársam kezdte el simogati a hajam, hogy mennyire más, és kérdezte, mit használok :) ).

Szóval, kitartás, és légyszi írd meg idővel a tapasztalataidat. Ja, a tojássamponhoz még annyit, hogy citromot vagy citrusfélét mindenképp tegyél hozzá - volt, hogy egy fél grapefruitot facsartam bele, így csak fényes lesz a hajad, de nem lesz zsíros a hajtő.

Én is kívánok boldog új évet,és olyan hajat, amilyet szeretnél!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Hajzsírosodás

Kedves Tarsius!

Teljesen meg tudlak érteni...

Nagyon gyorsan zsírosodik a hajam, ezért szinte naponta mosom. A táplálkozásom közel 20 éve bionom, a hormonjaim erőteljesen eltolódtak 18évesen - ez is közrejátszik, hogy úgy élek azóta, ahogy -, de szerencsére ez a rész megoldódott (meg még sok egyéb is), mégis a hajam jó része nem nőtt vissza és ráadásul zsírosodik.

Egy hajgyógyász ajánlotta nem is olyan régen - idén ősszel két hajgyógyásznál is volt szerencsém megnézetni a hajam és mindkettő azt mondta, hogy döbbenet, mert még életképesek a hajhagymáim, ami 5év után általában nem mondható el, nekem meg ugye legalább 18 éve kihullott, bár ez nem ide tartozik, de nagyon örülök neki :) -, hogy a hajam zsírosodására érdemes sós/cukros-olajos dörzsölést végezni, hasonlóan, ahogy az arcbőrünket is "tisztítjuk". Kipróbáltam néhányszor, és bár nem volt egyszerű megszabadulni az olajos masszától, de átmenetileg mindenképpen csökkentette a zsírosodást.

Ami nálam különben a favorit, az a Bioemsan-os rozmaringos sampon, azzal egész emberi (értsd: ápolt) kinézetem lesz egy darabig, az ára húzós, de nekem már megéri. Viszont a tojássampont nem próbáltam még, de sokan dicsérik, talán Neked is enyhülést hoz. Megírod, hogy bevált-e? Bár én tuti nem cserélem le a mostanit, de sokaknak hozhat reményt :)

A "villanások" meg ha jönnek, enged őket tovább... ha nem marasztalják őket, egy idő után már nem is jelennek meg...

Niki

Értékelés: Nincs
Tarsius's picture

Köszönöm Niki

Köszönöm a bíztató szavakat, ilyenkor mindig úgy elszégyellem magam, hogy hisztizek azért, mert nem szép a hajam, neked pedig súlyos hajhullással kellett megküzdened. érdekes amit mondasz, hogy olajjal a zsírosodás ellen, egyszer próbáltam olivás pakolást a hajamra, még az ük-ük-ük nagymamám is csuklott, annyira haragudtam magamra a kimosásos kálvária miatt, de lehet megpróbálom :)

Te vagy a második, aki Édua samponját ajánlja, épp írtam Mumlinak, ebben az egyben reménykedtem, hogy csak azt neee. De most - legyőzve a viszolygást - üsse kavics, már csak azért is, mert tartunk itthon fürjecskéket, úgyhogy igazi luxus-sampont állíthatok össze :D beszámolok az eredményről

Ha nem segít, kipróbálom a sampont amit javasoltál, már én is úgy vagyok vele, kerül amibe kerül, csak végre használjon.

Köszönöm a segítséget és kívánom, hogy legyen csodákkal teli új éved

T.

Értékelés: Nincs

Sziasztok!  Egy ránézést

Sziasztok! 

Egy ránézést kérhetnék erre a samponra? Igazából a hatóanyagkeresőben amit megtaláltam az szerint tisztának ítélem. Szeretnék egy megerősítést:

Összetevők: aqua, sodium coco sulfate, lauryl glucoside, coco glucoside, inulin, aloe baebadensis leaf juice, citric acid, betaine, maris sal, glyceryl oleate, PCA glyceryl oleate, ginkgo biloba leaf extract, olea europaea (olive) fruit oil, arginine, glycerin, potassium sorbate, phytic acid, parfum (essential oils), PCA ethyl cocoyl arginate, kaliumsorbat

Nagyon köszönöm

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Félig meddig

A sodium coco sulfate az első helyen enyhén káros összetevő. Vannak ennél jobb megoldások is. Ezt próbáltuk és samponként is nagyon jó volt, ha lenne literes ezt  használnánk az üzletben is:

Tusfürdő mosódióval és steviával, érzékeny bőrre (Bio Belle), 250ml

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Jó választás ez a sampon?

Szeretném, ha megnéznétek ezt a két sampont és hajbalzsamot. Használok szappant is, de a flakonos verzió sokkal egyszerűbb, főleg így nyáron, a strandolós időszakban.

1.Aqua, beer, coco glucoside, alcohol*, glycerin, disodium cocoyl glutamate, sodium cocoyl glutamate, glyceryl oleate, sodium PCA, xanthan gum, honey*, arginine, triticum wheat bran extract, henna extract*, indigofera tinctoria leaf extract, hydrolyzed silk, Essential oils, citric acid, phytic acid, limonene, linalool

*aus biologischen anbau

2.aqua, hectorite, aloe barbadensis gel*, cocamidopropyl betaine, glycerin, coco-glucoside, sodium cocoyl glutamate, levulinic acid, lawsonia inermis extract*,xanthan gom, p-anisic acid, citric acid, sodium citrate, cuppressus sempervirens oil*, citrus aurantium bergamia oil*, citrus aurantium amara oil*, limonene**, linalool**

*ingredient from organic farming, **from essential oil

A kondicionáló:aloe barbadensis leaf juice, aqua, polyglyceryl-3 methylglucose distearate, glycerin, cetearyl alcohol, honey extract, butyrospermum parkii butter, glyceryl caprylate, hydrolyzed milk protein, panthenol, guar hydroxypropyltrimonium chloride, tocopherol, helianthus annuusseed oil, aroma, sodium benzoate, potassium sorbate, sodium phytate, citric acid

Előre is köszönöm a segítséget!

A samponokat én jónak gondolom, de, főleg a balzsamban sok a számomra ismeretlen anyag, ezért szeretném, ha megnéznétek!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Hatóanyag kereső

Kedves Ancsapancsa!

Az utóbbi évek egyik nagy fejlesztésének köszönhetően már Te magad is ki tudod elemezni egy-egy kozmetikai termék összetételét, amelyet folyamatosan frissítünk, bővítünk. Ajánlom figyelmedbe hatóanyag keresőnket.

Ha garantáltan méregmentes és minőségi termékeket keresel, amelyek hatékonyak is, nem csak tiszták, akkor ITT nézz körül.

Niki

Értékelés: Nincs

Köszönöm

szépen a választ!

Ez a hatóanyagkereső valahogy elkerülte eddig a figyelmemet...Bogarászok a témák között egy ideje, de mindig van új a nap alatt, úgy tünik! Mégegyszer köszönöm és azt is, hogy vagytok!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Nem vagy ezzel egyedül,

rengeteg információ található meg az oldalon... érdemes a jobb oldali menüsor Könyvek, cikkek, receptek alatt is bogarásznod (ha élhetek kifejezéseddel), ami voltaképp a bejegyzések tartalomjegyzéke. Ha rákattintasz a kis plusz jelekre további alcímekre bukkanhatsz.

Ha valami nem megy, szólj és segítünk!

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Rövidhajból hosszút MIHAMARABB!!!

Bocsánat mindenkitől, hogy a saját hülyeségem miatt kell a segítségeteket kérnem!

Tegnap a hátközépig érő szép, egészéges tincseimtől megváltam, mert a fodrászomnak támadt egy ötlete..... :(

Azt mondta félhosszú lesz, amibe beleegyeztem, kell a változatosság, stb. Csakhogy az olló felszökött és hátul 3 cm a hajam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A gombafejet csak rántva szeretem igazán, de nem a saját búrámon.

Kérlek, aki tud, adjon jótanácsot, hogy növeszthetném vissza minél előbb. Hajlandó vagyok bármit megennni, rákenni! - ami egyébként is egészséges.

A párom szerint nagyon dögös, a családom szerint ...hát ők rám se tudnak nézni. És én sem merek se beletúrni, se tükörbe nézni..... Ugyan nem vagyok Sámson, hogy az erőm elhagyjon a hajam nélkül, de világ életemben hosszú (kb. lapockáig érő) hajam volt, kivéve egyszer, de akkor sem lett ilyen mini.....

 

SEGÍTSÉG!!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

Tápanyag a kulcsszó

Timcsi, sajnálom... egyszer én is jártam így - akkor még relatíve dús hajam volt :) -, elbóbiskoltam a fodrásznál, amikor magamhoz tértem és megláttam magam rámtört a sírógörcs, azóta éberen figyelem minden mozdulatát!

Szokatlan lehet még most - de elképzelhetőnek tartom, hogy sokkal jobban kiemeli személyiséged, karaktered... lehet hamarosan megszereted új frizurád!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Tápanyag a hajnak

Köszi Niki a biztatást! :) Már alakulgat a lelkem, sokan dícsérik, valami lehet abban, amit mondtál a karakterről.! A masszőrök néha gyóntatnak, a kozmetikussal is lehet lelkizni, de hogy egy Csernus féle ütős hajas-sokkolás mire képes, ráadásul egy férfi fodrásztól, azt nem gondoltam volna. 

Délutánra már nem akartam a sörélesztőért szaladni. Körbenéztem a bionomban, és ott nincs is. Elsősorban onnan szerettem volna rendelni, de ha nem tartotok akkor annak oka van.

Te milyen tápanyagokra gondoltál?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Tápanyag

Szia Timcsi!

Számomra úgy rémlik, hogy ilyen téren, Te már tökéletesen felkészült vagy. Ha tartod a bionom életmódot, táplálkozást és rásegítesz egy kis táplálék-kiegészítővel, akkor nagyon gyorsan nő a hajad :)

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

hosszú haj-baj

Sziasztok!

Kipróbáltam az Al...ra koffeines sampont, a drogéria saját termékét. Úgy vettem észre, hogy jó a vékonyszálú hajamra. Sokkal dúsabb mosás után, és kezd újra göndör lenni. Két problémám van. Az egyik, hogy annyira összecsomósodik mosás után, hogy alig bírom bontófésűvel kibontani. Sosem szárítom, mert a lakásban meleg van. Hagyom magától megszáradni. A másik problémám, hogy fáj a fejbőröm. Szerintem csak vágatni kellene, mert majdnem a hátam közepéig ér. Esetleg más is okozhatja? Mindig lazán felcsatolom, vagy felgumizom. Van még a hajvágáson kívül más ötletetek?

Üdv.

Anita

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

fájó hajhagymák

Fontos, hogy változatosan tűzd fel, és sokszor legyen kibontva, vagy csak a szemed környékéről elcsatolva.

Ne használj, fém csatot, olyan gumit ami megtöri a hajad.

Esetleg egy fokozatos frizura? Vagy kicsit megritkítva/ átpuhítva?

Értékelés: Nincs

fájó hajhagyma

Szia Gabi!

Általában tépettre szoktam vágatni. Bár nem tudom ez a frizura mennyire jó nekem. Kevés hajam van, és mostanában csomókban hullik fésüléskor. Be kell vallanom, nem nagyon járok fodrászhoz, egy évben egyszer megyek hozzá.

Köszönöm a tanácsod.

Szép napot!

Anita

Értékelés: Nincs

hajhullás

Kedves Anita! A hajhullásnak a káros kozmetikumokon kívül belső oka van, érdemes lenne átnézned az erről szóló írást!

Értékelés: Nincs

vékonyszálú haj -

Sziasztok!

Azt hiszem mindig is kevés, vékonyszálú hajam volt. Most a szülés miatt még kevesebb, és nagyon sok ősz hajszállal. Nekem is száll a hajam, de akkor is, ha már zsíros. Egyenes hajam van, némi hullámmal, de pára hatására picit göndörödik, ami a száradás után ismét egyenes lesz. Minden harmadik nap mosom klasszikus W..2 (anyu szerint tojássamponnal). Igazából, ami nekem gondot okoz, a sampon kiválsztása. Sokat kipróbáltam már, de nem váltak be. Tudatosan még nem vettem természetes sampont. Szeretnék egyet kipróbálni. A baj csak az, hogy gyorsan zsírosodó, de száraz hajam van. A hajam szép fényes volt, amíg be nem festettem azzal az ammonia mentes festékkel, amit megvettem. És ami miatt szeretném a hennát és az indigót majd kipróbálni. Mit javasoltok, mit használjak a hajamra? Esetleg van olyan, ami barnára színezné a most elrontott vöröses-barna hajamat? Színező samponra vagy ilyesmire gondolok.

Köszi előre is a segítséget.

Üdv.

kiscsaj

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

vékonyszálú hajra

Az általad említett sampont a környezet szennyező hatása miatt, már felmosó, vagy autó mosó szerként sem használnám.

Az igazi tojás sampont itt találod: Tojássampon házilag Éduától - Boszorkánykonyha

Habos tojássampon - Boszorkánykonyha

A vékonyszálú hajnál nagyon fontos a jó fazon, ne legyen túl hosszú sem a haj. Fejtetőn nem is túl hosszú, de nem is rövid, körbe, ha jól áll erőteljesebb kontúrok.

Használj tiszta sampont, és a végekre kevés balzsamot, de csak a végekre.

A színezéssel várj 3-4 hónapot a festést követően. Itt vegyél megbízható hennát:

Henna hajfestéshez

Indigó hajfestéshez

Tiszta samponok:

Ez egy hajmosó por:

Shikakai hajfestéshez

Ezt is már többen dícsérték, samponként is, utána ecetes, vagy citromos öblítést is készíthetsz.

Tusfürdő mosódióval és steviával, citromfű illattal (Bio Belle), 250ml

Samponok

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

vékonyszálú haj

Szia Gabi!

Köszönöm a gyors választ, és a hasznos tanácsokat. :)

Sajnos, csak most olvastam a válaszod, már vettem koffein és biotin tartalmú sampont. Nem tudom, hogy ez beválik-e, elméletileg tiszta. Az van ráírva, hogy nem tartalmaz szilikont és paraffint és ásványi olajokat.

Elhasználom, ha nem válik be, akkor azt próbálom ki, amit írtál, illetve a házi praktikákat mindenképp.

Mégegyszer köszönöm.

Üdv

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

vékonyszálú hajra még

kipróbálhatod, hogy hajmosás után leöblíted sörrel, ez jó tartást ad a hajnak. Vagy csinálhatod úgy is, hogy egy spriccnis flakonba öntesz sört, keversz bele pici mézet (mondjuk 200 ml sör+1 mokkáskanál méz), tehetsz bele pár csepp illóolajat  is, hogy ne legyen sörszaga (bár száradás után amúgy sem lesz), jól rázd össze, fújd be a nedves hajat, majd szárítás.

Nagyon divatosak mostanaban a hajdúsító porok, ezek helyett kipróbálhatsz egy tiszta hintőport (az összetevőket ellenőrizd a hatóanyagkeresőben), teljesen ugyanaz a hatás, sőt még jobb is, ezzel még a hajmosást is ki tudod tolni egy-két nappal.

A vegyi festékek tovább roncsolják, vékonyítják a hajadat, a henna és a növényi festékek viszont épp ellenkezőleg, ha festeni szeretnél ezek ajánlottak!  

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
bayerlekinga's picture

Hajdúsítás-ápolás

Kedves Mónika!

A hintőporos praktikát ki fogom próbálni, a ķövetkező rendelésben lesz hintőpor is. A haj erősìtésére, melyik termék alkalmas, amelyiket otthon is könnyű kezelni, nem színezi a hajat? Köszönöm! Kinga

Értékelés: Nincs

Hajerősítés

Szia Kinga!

Hajregenerálók, hajkúrák, hajolajok közül több is alkalmas hajerősítésre is.

Értékelés: Nincs

vékonyszálú haj

Szia!

A hintőpor nem szárítja a fejbőrt? Amit eddig használtam, mindegyiktől viszketett a fejbőröm, hajmosás után. Picit korpás is lett. Azt hiszem a sampon nagyon szárítja a fejbőröm. Most váltottam, ez kellemesebb, aztán meglátjuk, hogy mennyire fogja szeretni a hajam. A hennát szeretném kipróbálni, mert sok az őszhajszálam, és erről most olvastam először. A festés után a keresőben valahogy rátaláltam a hennára, és megnéztem, hogy milyen vélemények vannak. Félek, hogy nem olyan lesz a hajam, amilyenre szeretném, de egy próbát megér.

Köszi a tippeket! :)

Üdv.

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

a hintőport inkább a hajtőre

a hintőport inkább a hajtőre kellene szórni, illetve beledörzsölni, már amennyire ez megoldható . A hintőportól is viszketett a fejbőröd, vagy csak a sampontól, ez nem teljesen világos. Az összetételüket mindenképpen ellenőrizd a hatóanyagkeresőben, ne legyenek benne káros anyagok. Házilag is készíthetsz hintőport, azt hiszem van is recept a boszorkanykonyhában.

A hennából sok mindent ki lehet hozni, ha keverjük más színező hatású növényekkel, egy dolgot nem lehet, kivilágosítani a hajat. Találsz az oldalon hennázás előttiutáni képeket is!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
bogat's picture

Szerintetek ez a sampon milyen?

INCI: Aqua, sodium coco sulfate, spiraea ulmaria flower extract, glyceryl stearate SE, cocamidopropyl betaine, xanthan gum, cetearyl alcohol, polyglyceryl-2 laurate, aloe barbadensis leaf juice powder, coco-glucoside, glyceryl oleate, prunus insititia seed oil, sodium lauryl glucose carboxylate, lauryl glucoside, parfum (fragrance), sodium chloride, citric acid, dicaprylyl ether, lauryl alcohol, dehydroacetic acid, sorbic acid, greaniol, linalool, benzyl salicylate.

Megnéztem a hatóanya keresővel, de nem minden összetevő van meg, illetve vannak benne enyhén káros besorolásúak, többsége semleges, kevés jótékony. 

A márka . Még nem használtam, úgyhogy azt nem tudom megmondani, hogy milyen.

Értékelés: Nincs

Milyen a sampon?

A kivastagított összetevők nem túl jók! Ahhoz, hogy ne kelljen állandóan elemezni, próbáld ki a bionom-ban található ellenőrzött és hatékony samponokat ha jónak látod!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
bogat's picture

Gyanús sampon

Ok, egyelőre eltettem emlékbe. A bionomos samponok esetében még egyikre sem éreztem, hogy az lenne az igazi, eléggé gubancos lett a hajam mosás után. Először 3féle Farfallát próbáltam (másfél, 2 éve kb.), még amikor áttértem a tiszta samponokra, és volt amikor úgy néztem ki, mintha hajat se mostam volna. :) Utána Biola gyereksampon, majd az apróbojtorjános. Most tettem még egy próbát a Farfallával (másfél éve hennázok is) és most sokkal szebb, majdnem tökéletes, de még mindig gubancos a vége (ami kémiailag festve és hennázva is volt) (gyanítom, hogy ezen csak az olló fog segíteni). 

Értékelés: Nincs

sztatikus haj

Segítséget szeretnék kérni sztatikus haj ügyében.

Válig érő hajam van, természetes sötétbarna színű. Három hónapja nem használok már kémiai sampont, csak a saját samponszappanomat és gyógynövényes (zsálya, rozmaring, dió csalán) főzetet öblítőnek amibe kis citromot teszek. Alapvetően nem volt a hajammal probléma a kémiai smaponokkal, de mivel már a többi részere semteszek mérgeket úgy döntöttem ide sem való. A zsírosodás genetikai, részben, igyekszem kordában tartani. (mosás 3 naponta)

Amivel nem tudok megbírkózni, hogy nagyon sztatikus lett a helyem, ami kémiai dolgoktól nem volt. Már kezelhetelenül száll, megfésülködni sem tudok, úgy csörög az elektromos töltéstől.  Használok hei egy alkalommal saját készítésű kpakolást fejbőrbe masszírozva (shea, aloe, oliva, rózsvíz) ez jót tesz de a hatása hamar elmúlik.

Mivel tudnám az elektromos töltész mérsékelni?

Folyadékot eleget iszom, igyekszem egészségesen táplálkozni.

Akinek van megoldása, kérem írja meg, mert kontyban öregszem meg, kiengedni nem tudom. :)

Értékelés: Nincs

haj sztatikussága elleni szer

:) szia!

Nálam a tapadó-szálló hajszálak elleni küzdelemben a tojássampon nyert !

 

Értékelés: Nincs
Shelly's picture

Segítség!

Sziasztok!

A segítségeteket kérném azügyben, hogy tiszta samponnal hogyan lehet úgy hajat mosni, hogy ne gubancolódjon össze, és ne hulljon ki közben rengeteg szál? Vékonyszálú, könnyen zsírosodó hajam van. Biola Power up sampont használok, ill. Farfalla balzsamot, néha almaecetes öblítést. Mit tegyek??

Előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

Sampon "gubanc"

Elméletileg tiszta samponnal sem kellene gubancolódnia a hajnak. Két dolog lehetséges. Ha nemrég vátottál tiszta samponra, akkor lehet, hogy még szükséges némi idő a hajadnak, hogy megszokja a természetes szereket. Ha elhasználtad már az egész flakont és nem javult a helyzet, akkor viszont próbálj ki egy másik terméket, mert előfordulhat, hogy pont ez nem a te samponod. Előfordul olyan, hogy bár kiváló a termék, valakinek mégsem válik be.

Nézd csak, itt pont erről a témáról írnak mások!

Értékelés: Nincs
Shelly's picture

Válasz

Köszönöm a gyors választ! Azt hiszem krémesebb állagú sampon után kéne néznem..

Értékelés: Nincs

szappan + almaecet

Sziasztok,

én 2 hónapja tértem át a vegyszermentes életre. Minden kozmetikumom a kukában landolt. Hajmosáshoz szappant használok - hajmosószappant - és almaecetes öblítést, illetve korábban bioboltban kapható sampont.

A gondom az, hogy bármit teszek, a hajam mosása egy tortúra 2 hónapja. Mivel hosszú hajam van, ez dupla káromkodást jelent. Bárhogy mosom, nem tisztul elsőre, foltokban zsíros hatású marad. Nem tudom, mi lehet a gond, sprőd, fénytelen, pedig öblítem is rendszeresen almaecetes vízzel. Lehet, hogy az öblítés arányaival van a gond. Van erre valami forma pl. 1 rész ecet, 10 rész víz? Mert sok almaecetet sem merek az öblítővízbe tenni, nehogy a hajam bánja.

SEGÍTSÉÉÉÉÉG...

Értékelés: Nincs
lorincz melinda's picture

mosodiós sampon

Szia!

nekem is hosszú hajam van és amíg, csak szappannal mostam én is úgy éreztem, hogy egyes helyeken zsíros maradt a hajam. Tegnap beindult a boszorkánykonyha és egy adag mosodió próbacsomagból készítettem sampont, reszeltem bele hajmosó sampont is. Ma kipróbáltam és szerintem jobb, mint a sima szappan, de ezzel is 2x és jó alaposan meg kell mosni a hajam. Az almaecetes öblítésnél én is olyan arányt használok, mint te, nekem bevált. Remélem tudtam segíteni!

Melinda

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Az almaecetes öblítésnél

is azt szoktam tanácsolni, hogy mindenki saját maga tapasztalja ki, hogy mennyit tegyen az öblítővízbe. Hiszen mindannyian egy cseppet mások vagyunk, másként reagál testünk, ez esetben fejbőrünk, hajunk.

Azért bízzunk benne, hogy a tapasztalt almaecetes öblítést használó olvasóink megosztják Veled tanácsaikat.

Niki

Értékelés: Nincs

Milyen sampont?

Sziasztok!

Már régebben is rákérdeztem hasonlóra, de most tanácstalan helyzetben vagyok.
A lényeg az, hogy mostanság olyan testmozgást végzek heti 5-6 nap, ami elég fokozott izzadással jár, elég intenzív (néha intervall), és ez 1 óra után igencsak megérződik az amúgy vastagszáló, enyhén hullámos, fenékig érő hajamon. Jobban mondva a fejbőrömön. Nem festem, évek óta alverde samponokkal ( citromvirág és sárgabarackos) és balzsammal ( aloe vera és hibiszkusszos) mosom. Ennek a kettőnek a kombinációja vált csak be, már hosszú ideje. A sampon balzsamjától egyszerűen nem tudtam kifésülni a hajam, a balzsamhoz tartozó sampontól pedig olyan volt, mint a szénakazal. Természetesen a többi alverde-set is próbáltam.

Alapvetően nem zsírosodik a hajam, nem korpásodik, nem száraz és nem töredezett. Régebben, ha nem csináltam semmi izzasztót, elég volt a 4-5 naponta mosás, de most sajnos nem tudom elkerülni, hogy majdnem naponta leizzadjon a fejbőröm is. Legszívesebben minden edzés után megmosnám, hogy felfrissüljön, de csak 2 naponta mosom. Ha van egy pihenőnap, akkor a 3. napig is elhúzom a mosást.

Az lenne a kérdéseim egyike, hogy ez a gyakori mosás nem fog megártani a hajamnak? Vagy létezik olyan sampon, ami pontosan ilyen gyakori használatra van kitalálva és esetleg emberbarát áron lehet kapni? Az ár azért is fontos, mert ez a hajtömeg szinte zabálja a sampont. Nem figyeltem, meddig elég egy 200 ml-es kiszerelés, de ha havonta kellene vennem 2-3000 Ft-os sampont és balzsamot, azt nem bírnám megoldani. Mi tévő legyek? Edzésről nem akarok lemondani, de a hajamat is imádom, a büszkeségem. Hajvágást is kihagynám, de nem is igen segítene, mert mikor évekkel ezelőtt a nyakamig ért régen a hajam, akkor is ugyanígy izzadt a fejbőröm is (ahogy a testem többi része).
Gondoltam arra is, hogy kitoljam 3 napra a hajmosást, és akkor a többi nap csak vízzel átöblítem, megdörzsölöm, de csak vizes mosás után teljesen kezelhetetlen a hajam, nem könnyű fésülni (és a fésűs gyilkolászással többet ártok, mint használok), nem olyan selymes.

Bocsánat a hosszú fogalmazásért!

Köszönök előre minden segítő váalszt!

Értékelés: Nincs

Kókuszolaj rá...

Szia,

Hasonló cipőben jártam én is. Heti 5 alkalommal intenzív sport tevékenységet folytatok, ezért heti 2x minimum hajat kell mosnom. 2 hónapja tértem át az al...e termékekre + kókuszolaj pakolás kombóra (al...e Sensitive illetve az avokadós sampon/balzsamot használom) mert láttam, hogyan válik a hajam fénytelenné töredezetté a profi fodrászsamponoktól. Képtelen voltam tovább növeszteni a vállam alá mert elvékonyodott. Én heti 2x hajmosás előtt az egész hajamat bepakolom kókuszolajjal hogy "cuppogjon" - 1-2 orára, néha éjszakára, de a fél óra is több a semminél- , folpackot es törülközőt rá, hogy átmelegedjen. (Én pluszban meg használok egy hajnövesztő aromaterápiás jojoba-rozmaringos sajat készítésű olajpakolast is, amivel a hajtöveket bemasszírozom.) Ezutan 2x megmosom az al...e sampon/balzsammal. Csodaszép friss, üde, könnyű es fényes a hajam, rá se ismerek...

Korábban amikor profi fodrász samponnal mostam a hajam, mindig nehéz és fénytelen lett. Most pedig olyan, mint kislánykoromban!

Én a kókuszolajra esküszöm, soha nem kócolódik a hajam es fényes marad a következő hajmosásig. Remélem segítettem. Üdv!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Általánosságban a túlzott fejbőr izzadást

összefüggésbe lehet hozni a gyomor állapotával... viszont mivel Nálad a fizikai igénybevételtől izzad a fejbőr, így jelenleg nem látok más megoldást, mint a mosást...

Sampon ügyben nézz körbe a bionom áruház hajápolási részlegén, talán találsz magadnak minden szempontból megfelelőt. Azért azt hozzáteszem, hogy az itt található samponból kevesebb szükséges, mint a "hagyományos" samponokból, de nem is habzik annyira, mint pl. az alverde-s...

Niki

Értékelés: Nincs

Sebhorea csak a fejboron!

Sziasztok!

Egy nagyon kedves ismerosomnek szeretnek segiteni, szoval a kovekezokrol van szo:

Egy 30 eves leanyzorol van szo, aki 10 eve kuszkodik a zsirosodassal es a korpas fejborrel. Ebbol a 10 evbol 9 en szarazsampont ( a zsirosodasra) es egy nagyon kozkedvelt (Fejek es Vallak) sampont ( korpasodasra) hasznalt.  Az en hatasomra korulbelul egy fel eve feladta ezeket a termekeket, es elkezdett tiszta, bio es organik termekeket hasznalni. A zsirosodas nagyon szepen megszunt, de a korpasodas nem! Termeszetesen volt a problemajaval orvosnal is, ahol megallapitottak, hogy sebhoreas a fejbore. A bekert leletek alapjan endokrinologushoz iranyitotta a borgyogyasz hormonalis problemara gyanakodva. A gond az, hogy hormonalis keszitmenyt egyeb okok miatt ( fibroadenoma) nem szedhet.  Termeszetesen az orvos  a tunetek gyors enyhitesere tobb termeket is javasolt, a gond ott van, hogy hasznalatuk kovetkezteben a sebhorea megszunt mar harmadik hasznalatra, de a zsirosodas visszajott. Ezt kovetoen, hogy tovabb bonyolitsa a dolgot, parhuzamosan megint el kezdte hasznalni az organikus citromos sampont, hogy kordaban tartsa a zsirosodast, de ez mintha taplalna a sebhorea ujra megjeleneset a fejboron.

Szoval: SEGITSEG!!!! Barmi otletre, hazi receptre nyitottak vagyunk. Olvastam egy korabbi hozzaszolasbol a "tenger viz" jotekony hatasat, de azt ketlem, hogy ebben a helyzetben ez eleg lenne.

Értékelés: Nincs

Kint, mint bent

Szia! Amilyen állapotban van a szervezetünk, olyan lesz a bőrünk, hajunk, körmünk. Tehát ebből következik, hogy a problémákat nem sampon, pakolás, tengervíz fogja megoldani. Az valóban nagy segítség ha legalább kívülről tiszta kozmetikumokat használ, azért arra kíváncsi lennék mi található abban a készítményben, amit az orvos javaslatára most alkalmazott

Olvassátok el ezt és ezt a hasznos írást!

Értékelés: Nincs

Víz (Water) a samponban

Sziasztok!

Azt meg tudná nekem vki mondani, hogy miért van víz a samponokban és hogy miért kell mégis vízzel felhigítani a sampont?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Víz a kozmetikumokban

Ahhoz, hogy valami folyékony állagú legyen, tehát ki tudd önteni a flakonból vagy ki tudd kenni a tégelyből kell a hozzávalók között szerepelnie folyékony összetevőnek.

Ez kétféle lehet: víz vagy valamilyen olaj. A samponban célszerű a víz, hogy ne legyen zsíros a hajunk a sampontól.

Értékelés: Nincs

Sampon

Ááá:) Megvilágosodtam Sejtettem, hogy a folyékonyság miatt kell, csak nem voltam biztos benne.

De akkor mégis miért kell felhigítani vízzel? A fodrászok is mindig felhigítják, bár ők lehet, hogy azért, mert így nyereségesebb?

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Sampon hígítás

A jobb eloszlatás kedvéért. A habhoz mindenképp szűkség van vízre is. De ezt a cégek nem fogják az orrodra kötni, hisz ha nem hígítod, többet használsz.  Egy jó sampont használó fodrász nem a felhígítás miatt lesz nyereséges. :) Számomra az kicsit elszomorító, hogy nekem meg van az igényem, hogy ne akármit öntsek a vendég fejére, de ők otthon mindenféle olcsó vacakot használnak.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

hajhullás, zsírosodás

Sziasztok! 

Nemrég kezdtem el böngészni az oldalon, egyik jó barátnőm ajánlotta, és nagyon tetszik. Nekem az lenne a problémám, hogy a hajam elég hamar zsírosodik. Több éven keresztül szőkére volt festve, aztán sötétbarna lett, újból szőke (itt le is kellett szivatni), és 1 éve körülbelül megint barna. Több hónapja nem is festem, szeretném visszanyerni az eredeti színét, de ez a sok festés nagyon nem tett jót neki, kb. fele annyi hajam van, mint pár évvel ezelőtt. (ezért is nem merem továbbra is festeni). De ami a legjobban zavar, hogy 1-2 nap után már nagyon zsírosodik a hajam, rálapul a fejemre, elég vékonyszálú, semmi tartása, stb. Szedtem hajerősítő kapszulát, dr.ios hajsampont, balzsamot is próbáltam, de semmi változás. Hetente 2-szer mosok hajat, próbáltam több ideig, hogy heti 1 alkalomra csökkentem, de akkor sem volt semmi változás, valamint az utóbbi időben korpásodik is a hajam.

A segítségeteket szeretném kérni, vajon mit lehetne ilyenkor tenni? Bármilyen házi praktikát, természetes "gyógymódot" szívesen fogadok!:)

Köszönöm: Kinga

Értékelés: Nincs

Kinga haja

Hogy étkezel? Szedsz gyógyszert? Tisztakozmetikumokat használsz? :-)

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

A hajról úgy általában

Kedves Kinga!

A hajról, a haj szerkezetéről, élettanáról stb. Egészség Akadémia oldalunkon (kék), ITT találsz egy összefoglaló írást. A kóros elváltozásokról, amelyeket Te is említesz hozzászólásodban ITT olvashatsz. Szeretettel ajánlom, hogy a bejegyzések alatti hozzászólásokat is böngészd végig, sok hasznos tanácsot találhatsz.

Hozzáteszem, hogy a narancs (antalvali.com) oldalon is rengeteg hozzászólás született ebben a témában, érdemes használni keresőnket.

Ha ezeken már túl vagy és mégis úgy érzed, hogy nem találtad meg a választ, szólj és természetesen segítünk! :)

Niki

Értékelés: Nincs

"Minden bajom van..."

Sziasztok Kedves Mindenki!

Új vagyok itt, egy kedves ismerősöm ajánlotta a figyelmembe ezt a nagyszerű helyet. :) Napok óta olvasgatok, gyűjtöm az információkat, ami nem könnyű.

Ide írok, mert a hajammal (is) szenvedek, nem keveset. :(

Sorrendben, röviden: kamaszkoromban fémallergiát állapítottak meg nálam, huszon1-2 évesen abbahagytam a fogamzásgátlót, mert szédültem, és foltokban hullott a hajam. Azóta sem nagyon nőtt vissza... :( 24 évesen megszületett a kisfiam, problémamentes babavárás volt. Szülést követően 6 hónapig hasmenés, bármit ettem-ittam, minden kijött. :( Felfigyeltem rá, hogy leginkább a tej, kifli után vagyok nagyon rosszul. A hajam elképesztően roncsolódott, csomókban hullott, töredezett és száraz volt. Elkezdtem használni az Alverdés termékeket, javulást tapasztaltam- de most újra gondok vannak: zsírosodik. :/

Decemberben újra gyomorproblémák, nagyon rossz állapotba kerültem. Háziorvosomtól kapott gyógytea rendbehozott :)

Bevallom, belátom, a folyadékfogyaztásom SIRALMAS, igyekszem azt a napi fél litert feltornázni 2 literre.

Az arcom jobb oldala szinte mindig pattanásos, szóval, érthető, miért írtam a tárgy rovatba, hogy "minden bajom van". Kérlek, segítsetek, adjatok tanácsot nekem.

Köszönettel:

Niki

Értékelés: Nincs

hajgondok

Az lenne a kérdésem, hogy ha a haj elveszítette rugalmasságát, és tartását, akkor mit lehet tenni érte, hogy újra legyen tartása? Hennázom a hajam. Puha és fényes.

De nagyon vékonyszálú a hajam. És általában hajszárítás után kb még 5 percig jó, aztán lelapult lesz. A frufrum is olyan, hogy hajszárítás után még jó 5-10 percig, aztán össze vissza áll, és kócosnak tűnik. Szétválik a hajam. Nem marad egyben. És már 2. nap úgy néz ki a hajam, hogy teljesen le van lapulva és össze vissza áll. Próbálok egészségesen étkezni. Sok vizet iszom, gyümölcsök, zöldségek, teák, stb... Hideg/langyos levegővel szárítom a hajamat. Mostanában elkezdtem használni a ricínus olajat is. Tojássampont csak akkor használok már amikor hennázok. Régen használtam hajkisimitót sajnos nagyrészt ez is tönkretette a hajamat, és melíroztam is.:/

Azóta nagyjából helyreállt. De nem az igazi. Nem tudom még mit lehetne tenni. Egy átfogó méregtelenítést nem lehet nekem megtenni, egyrészt azért, mert nekem nem szabad fogynom.. Vitaminokat szeretnék majd beszerezni. Pl szőlőmag olajat .Arról sok jót olvastam. Ligetszépe olaj. Ginzeng ampullára is gondoltam (csak ezt nem tudom hol lehet kapni.) Valaki tudna segíteni ebben? Hogy mit lehetne tenni, hogy újra rugalmas legyen a hajam, és legyen tartása? Előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Vékony szálú haj

Szia Bea! Ha követed a tisztító kúra leírását és oda figyelsz arra, hogy tápanyagdús, változatos legyen az étkezésed, akkor nem fogsz lefogyni, sőt! Ahogy regenerálod a bélflórád és ennek következtében javul a felszívódásod, a súllyod is eléri az ideálisat, ha még most vékonyka is vagy. Én mindenféleképpen kipróbálnám a kíméletes tisztító kúrát a helyedben és mellette gőz erővel támogatnám a szervezetem természetes vitainokkal, mint pl a Longo Vital, B és C fodd Complex.

A hennán kívül milyen hajápoló szereket használsz? Ha a kúrát abszolút nem szeretnéd megcsinálni, akkor legalább a finomított élelmiszereket száműzd egy időre az étrendedből és figyeld meg, hogy milyen változást veszel észre a hajad  minőségén!

Értékelés: Nincs

Szia,

Köszönöm a választ. Egyszer mindenképpen szeretnék méregteleníteni. Mert muszáj lesz. Szoktam csalán teát inni, rostos gyümölcsök, most akarok beszerezni lenmagot is. Vitamin komplexekre én is gondoltam, de most azokat sajnos nem tudnám állni pénzzel:S.  Így marad más megoldás addig. :)

 A hennán kívül, Farfalla sampont használok, innen a bionomból rendeltem, előtte viszont nagyon sokáig használtam tojássampont (+almaecetes öblítéssel).
Lisztet szoktunk használni, zsemlemorzsát, napraforgó olajat a sütéshez. Cukrot kerülöm, de a sütikhez szoktunk tenni. Teljes kiörlésű kenyérre váltottam át kb több, mint 1 éve. A péksütiket általában kerülöm, a chipseket is, de sajnos mostanában ettem párszor (péksütit). Mekis kajákat, nagyon zsíros, fűszeres kajákat sem szoktam enni, csokikat is csak nagyon ritkán.   Tudom, hogy nem teljesen egészséges az étrendem, és változtatnom kellene rajta. Ha tudom elfogom kerülni a finomított ételeket, de van egy olyan érzésem,hogy a hajam nem fog megjavulni. Régen sem volt nagyon jó,akkor is vékonyszálú volt a hajam,de volt tartása.

Tudom,hogy a hajkisimítóval tettem tönkre. Amit már nagyon bánok. Nem tudom, hogy mennyire lenne jó, ha teljesen kopaszra borotválnám le  és megvárnám míg újra nőne, de már elkeseredettségemben már ilyenekre is gondoltam/gondolok. : D Amihez egyre közelebb vagyok, hogy megtegyem, de még várok és kipróbálok új módszereket, hátha.

Értékelés: Nincs

haj állapotának javítása

Kérlek olvasd ezt az írást, biztos találsz benne magadnak hasznos információkat!

Értékelés: Nincs

Jó ez a sampon?

Sziasztok! Próbálkoztam a hatóanyag elemzővel, de több összetevőt nem találtam meg, ezért kérnék kis segítséget, hogy tiszta-e ez a sampon?

INGREDIENTS (INCI): AQUA, DECYL GLUCOSIDE (Sugar tensidesd), COCO-GLUCOSIDE (Sugar tensides), LAURYL GLUCOSIDE (Sugar tensides), CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE (Sugar tensides), XANTHAN GUM, GLYCERIN* (plant derived*), SULFUR (natural sulfur), GLYCERYL CAPRYLATE, ALCOHOL DENAT.*, RICINUS COMMUNIS SEED OIL* (Castor*), URTICA DIOICA EXTRACT * (Nettle*), SALVIA OFFICINALIS EXTRACT* (Salvia*), DAUCUS CAROTA SATIVA ROOT EXTRACT* (Carrot*), FAEX (Yeast), CITRIC ACID (Citric acid), ROSMARINUS OFFICINALIS EXTRACT* (Rosemary*), PARFUM**, PCA GLYCERYL OLEATE, SODIUM PHYTATE, GLYCERYL MONOSTEARAT, HYDROGENATED CASTOR OIL, SODIUM STEAROYL LACTYLATE, TOCOPHEROL (Vitamin E), LINALOOL**

Köszönöm szépen!

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Használható

Szia Remi! Igaz, hogy nem sok a hatóanyag benne, de legalább nincsenek benne káros anyagok. Nyugodtan használhatod, azért legközelebb én másikat választanék...

Értékelés: Nincs

Hajerősítő

Sziasztok!

A hajam vékony szálú, közepesen sűrű, vállig érő. Természetes samponnal és balzsammal mosom. A gondom az, hogy hullik, nem olyan nagyon, de azért szerintem egy kicsit jobban, mint a normális. A választéknál pedig mintha kopna, valamint a hajszálaim vékonyodnak. És a fejbőröm kicsit korpás/hámló. Már lassan 2 éve szoptatok (előtte is szoptattam kb. 1,5 évig a nagyobbat). Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen vitamint (akár tabletta formájában is), sampont, balzsamot stb. javasolnátok, hogy megerősödjön, szebbé váljon a hajam.

Köszi, és üdv: Ági

Értékelés: Nincs

hajnövesztő pakolás

Szia!

Én tegnap csináltam egy pakolást amiről úgy tudom, hogy nagyon jó hajerősítő és hajnövesztő hatású.

Összekutyultam natúr amla port meleg vízzel, tettem bele ricinus olajat és sörélesztőt. Hajat mostam, majd bedunsztoltam egy 2 óra hosszára aztán hajat mostam megint. Így első körben nagyon jónak tűnik.

Az amla por csomagolására az van írva, hogy megállítja a hajhullást, stimulálja a hajhagymákat és elősegíti a hajnövekedést. A ricinus olajról már volt szó az oldalon, tudjuk, hogy jó. A sörélesztőbe meg jó sok b vitamin van, meg attól lett kenhető "krémes" állagú a pakolás. 

Ha van kedved próbáld ki.

Eszter

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
epermami's picture

Vitamin hiány

Szia Ági!

Húha, akkor már jó rég óta szoptatsz, ki lehetnek merülve a tápanyag készleteid, ha eddig nem pótoltad! A tápanyagdús táplálkozáson és a megfelelő folyadék fogyasztáson felül ezek a készítmények ajánlottak kismamáknak és szoptatós anyáknak:

Huminiqum, Emóció, Mézrost (nem a szűzbogáncsos!), Longo Vital, Perfect Prenatal, B Food, C Food Complex.

A hajad ápolásásra a bionom webáruházunk bármely készítménye alkalamzható, nagyon sok jó tapasztalat van a Bioensam termékekkel és a természetes növényi hajfestékeket is szívből tudom ajánlani Neked.

Értékelés: Nincs
timeeeee's picture

elektromosság

Sziasztok!

Nagyon "furcsa" kérdéssel jövök most, és igazából nem tudtam hova írjam ki. A következő sorokból végülis ki fog derülni miért ide tettem, de ha nem jó, akkor át lehet helyezni nyugodtan.

Tehát a probléma... nagyjából 2-3 hónapja tekinthető ténylegesen problémának, hogy valami elképesztő módon fel vagyok töltve. Régebben is előfordult, hogy néha "ráztam", de mondjuk havi egyszer történt ilyesmi. Most viszont egyfolytában ezt tapasztalom, akármihez érek, legyen az fém, műanyag, fa (!!!), vagy bármi egyéb, azonnal rázok, mindig minden "megcsípi" a kezem. A hajam is baromira száll, már-már kezelhetetlen néha, így inkább összefogom. Nem tudom mihez kezdjek. Nagyon idegesít a dolog, mert napjában legalább 10-15 alkalommal rázok meg valamit,valamiket, akár a villamoson a kapaszkodót is, plusz más embereket is. Már mindenhez félve nyúlok, és csak bal kézzel, hogy ne a "használható" kezem fájjon. A kérdés, hogy mi okozhatja ezt és hogy mit lehet ellene tenni? Van valakinek bármilyen ötlete rá?

Előre is köszi a választ!

 

T.

 

 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

elektromosság

Szia Timeeeee!

Volt időszak az életemben, amikor egész egyszerűen még arra sem igen volt időm -mondjuk most sem jellemző, hogy jobban ráérnék :) -, hogy elkészítsem a mosáshoz az "öblítőt" és akkor jártam úgy, amiről most Te beszélsz.

Elképzelhetőnek tartom, hogy hasonló dolog miatt alakulhatott ki Nálad is az eletrosztatikus állapot... nekem az ecet és az Emc-s termékek együttes használata adta meg a végleges megoldást :-D

Niki

Értékelés: Nincs
timeeeee's picture

elektromosság válasz

Szia Niki!

Köszönöm a gyors választ!

A hajmosásom a következőképpen néz ki: rozmaringos samponszappan (vagy holt tengeri iszapos) első sorral, aztán Farfalla sampon második sorral , aztán citromleves és/vagy ecetes vizes öblítés. Minden 3. mosáskor teszek rá tojást is balzsam helyett. A hajam egyébként puha, a végei esetleg kicsit szárazabbak, de nem vészes egyáltalán. Most akarom kipróbálni a Biola teafás sampont, mert a Farfalla sampon most fogyott el, úgyhogy még ma tervezem leadni a rendelésemet többek között emiatt. Így mosom már a hajam szeptember óta, ezzel a kombinációval, de eleinte nem volt ez a nagy elektromosság. Előtte annyi volt a változás, hogy nem használtam a Farfallát, hanem a samponszappanokat és a tojássampont. Ezeket már elég rág óta. Nem tudom hogy  a Farfalla okozhat-e ilyesmit, de én nem arra gyanakszom, mert nem csak a hajam van feltöltve, hanem mindenem. Te is így voltál ezzel?

 

üdv

T.

Értékelés: Nincs

elektromosság nálam is van

Szia Timeeeee!

Ugyanezt tapasztalom én is. Az érdekes benne az, hogy már hónapok óta használom a rozmaringos sampon szappant és csak néhány hete kezdődött nálam az elektromos töltődés. Mindegy, hogy utána használok-e ecetes öblítést vagy sem. Jó sokáig engedem a fejemre a vizet, hogy teljesen kimossa a sampont, de ez sem segít. Ugyanez van a kislányomnál is. Már sokat gondolkodtam, hogy mitől lehet és már egy ideje én is le akartam írni a tapasztalatom. Előtte házi tojássampont használtam, ennél nem tapasztaltam. Jó lenne, ha az okát megtalálnánk, mert nem szeretném leváltani. Sok tiszta samponnal próbálkoztam, de ez volt az, amelyik igazán bevált és szép tőle a hajam. A múltkor még a sálam rojtjai is vízszintesen álltak. :)

Értékelés: Nincs
timeeeee's picture

elektromosság válasz

Szia HorTimi!

 

Én is hónapok óta használom már, meg közben néha szoktam a holt tengeri iszap samponszappant is. A Biola samponnal még "csak" egyszer mostam hajat, (de ugyebár ezzel is úgy, mint a Farfallával, hogy első sor samponszappan, és második sor a sampon) de már most jobbnak tűnt a dolog, viszont még nem akarom elkiabálni, holnap (ill. ma) mosom megint vele, meglátjuk mi lesz. Én is ölbögettem már mindennel, citrom levével, ecettel, almaecettel, stb. de nem vált be igazán egyik sem az elektromosságom ellen.

Értékelés: Nincs

Engem már nagyon zavart...

ezért feladtam. Visszatértem a tojássamponra. Sajnálom, mert ez egy kicsit macerásabb. Kicsit pihentetem a hajmosást ezzel a sampon szappannal (rozmaringos) és egy idő múlva megpróbálom újra.

Nekem is 3 kabátom van, ugyanazok, mint tavaly, sőt nagyrészt a téli ruháim és a cipőim is ugyanazok. Korábban pedig nem tapasztaltam ilyen elekromosságot, tehát nem a ruháimtól van, szerintem. Sajnálom, mert egyébként nagyon tetszett a sampon illata, habzása és még gazdaságos is. :(

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Nem a hajatokban a hiba

hanem a légkörben! Folyamatos elektromos viharok dúlnak hónapok óta fölöttünk! És igen aktívak a napkitörések is. Aki erre érzékenyebb, az nagyon fel tud töltődni elektromossággal ilyenkor. A macskámat nem lehet megsímogatni, annyira "pattog" a szőre...

Értékelés: Nincs

Megnyugtató, hogy nem bennünk van a hiba :)

Köszi a választ, Vali! Nem is gondoltam erre, hogy ezek a napkitörések és viharok ilyen hatással lehetnek rám. Biztos ez is közrejátszik abban, hogy mostanában ilyen szikrázóan érzem magam :)

Tegnap hajat mostam tojással és végre nem szállt a hajam. Viszont korcsolyázás után, mikor húztam le magamról a cicanacit, hááát, mit mondjak, mintha a 220-ba nyúltam volna... :)

Értékelés: Nincs
timeeeee's picture

Válasz Valinak: Elektromosság

Na ez nem jutott eszembe, pedig tulajdonképpen kézenfekvő. Nem nagyon volt még ilyen jellegű problémám (illetve soha nem ilyen tartósan), ezért nem értettem a dolgot, de így már nem vagyok meglepve. Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Elektromosság

Hát nem tudom mi a helyzet a napkitörésekkel mostanában, de egy fizikus barátom valami olyasmit magyarázott, hogy ez azért van, mert nagy hidegben nagyon kevés a nedvesség a levegőben, a lakásban a fűtés miatt méginkább, és ez okozza a "rázást" (ennél jobban is belemélyedt, csak elveszítettem a fonalat...) Ez nekem azért is hihető, mert nekem évek óta jelentkezik ez a dolog és mindig télen.

Értékelés: Nincs
maybeeysu's picture

elektromosság

Na, ez a verzió tetszik leginkább. Én gyerekkoromban sokat "ráztam", aztán ez valahogy megszűnt. Igaz, hogy mostanság nem használok szintetikumokat (pl öblítőt), és erre lehetne fogni a mostani nagy "rázásaimat", de rázni 1-2 hónapja rázok, az átállásom meg közel 2 éves - de egy éven belül szinte semmit nem változtattam (mosás, tisztálkodás, hajápolás terén) - és a ruháim is ugyanazok.

Ez a légköri probléma teljesen elfogadható magyarázatnak tűnik - mivel mostanában a Bechterew-em is sűrűn "bereagál"

Zsu

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Milyen kabátotok van? :)

Én is hetekig kerestem az okát, hogy miért rázok, majd rá jöttem, hogy a vízlepergetős túra kabátom és a kovácsoltvas fogas anyósoméknál kissé feltölti a testem... :) Esetleg nincs olyan valamitek, ami műszálas, amit minden nap használtok?

Értékelés: Nincs
timeeeee's picture

Válasz Epermaminak: kabát

Viszonylag sok olyan rohám van, ami tartalmaz valamilyen %-ban műszálat (igyekszem úgy venni ruhát, hogy a lehető legkevesebb legyen ez a %), de a nyári és a téli ruhatáram anyagösszetételét tekintve nem hiszem hogy sok különbség volna. 3 kabátom van amiket felváltva szoktam hordani, egy irha, egy szövet és egy pufidzseki. Igazából mindegy, melyiket veszem fel, a probléma mindegyiknél egyformán jelenik meg, sőt a kabát még amikor a közelemben sincs, hajmosás és szárítás után, akkor is már száll a hajam.

Még közben az jutott eszembe, hogy a meleg szezonhoz képest az a különbség van, hogy ha jobb az idő, akkor egyáltalán nem szárítom a hajam, hanem hagyom magától megszáradni. Ilyen hideg időben viszont elő szokott kerülni a hajszárító (sajnos, tudom hogy nem valami jó, de azt sem akarom hogy lefagyjanak a hajhagymáim)

És ha már hideg, még az a kérdésem (lehet "marhaságot" kérdezek megint), hogy az létezik-e hogy télen nagyságrendekkel szárazabb a bőröm, mint a megszokott? Mert ez is az elmúlt 1-2 hónap "termése", és nem teszek magamra, csak tiszta dolgokat, és az étkezésemben sincs olyan változás, ami indokolná (szerintem). Elég idegesítő, hogy állandóan "fehérlik" a bőröm, olyan száraz, főleg a lábszáramon, meg a derekamon (pont a legfázósabb részeimen), plusz az arcom is szárazabb mint szokott (de nem olyan tragikusan mint a többi).

Köszi a választ! :)

Értékelés: Nincs

szálló haj

Nálam az extrémen szálló haj télen évek óta normális. Először én is a kabátomra gyanakodtam, de egyből hajmosás után is ugyan úgy száll, meg ha a szövet kabátomat hordom akkor is, és én igazán semmi mással, csak a hideggel tudom összefüggésbe hozni. Akkor is, ha logikát eddig még nem találtam ebben. Egyébként valóban nagyon zavaró, szétengedni a hajam nem is tudom miatta.

Értékelés: Nincs

elektrosztatikusság

Sziasztok,

én napra pontosan akkor kezdtem el nagyon "rázni", amikor az iszapsampont elkezdtem használni. Próbálom ecettel, ecet nélkül, de a feltöltés marad. A kabátom bárányirha, nem műszálas. A sampon mindenesetre marad, mert nagyon szereti az - elektromosságtól időnként égnek álló - hajam.

üdv, F

Értékelés: Nincs
diamia's picture

Sampon és márka kérdés

Nem is tudom, hogy kérdezzem, mert nem szoktátok díjjazni, ha valaki márkákkal dobálózik itt. Előre is bocs, de valahogy meg kell kérdeznem. A Bs kozmetikumokkak kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Nekem nagyon jónak tűnnek. Van bhringraj olajuk is. Azt próbálta már valaki?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

ebben igazad van Diamia!

Kedves Diamia!

Sajnálom, de reklámot nem jelentethetünk meg...

További szép estét,

Niki

Értékelés: Nincs

U...m samponok nem lesznek?

Sziasztok!

U...m samponokat nem terveztek a Bionom bioboltban árusítani? Mert én kb. 1,5 éve csak ezeket használom, és akkor Tőletek meg tudnám venni, nem mennék másik bioboltba. Én a teafás samponjukat szeretem a legjobban, az INCI-t bemásolom mutatóba.

Köszönöm előre is a választ (és azt is, ha esetleg megfontoljátok a dolgot)!

Andi

INCI: Aqua, aloe barbadensis, gel*, cocamidopropyl betaine, coco-glucoside, sodium coco-sulfate, glycerin, levulinic acid, sodium cocoyl glutamate, p-anisic acid, lavandula angustifolia extract*, sodium citrate, melaleuca alternifolia oil*, lavandula anguslifolia oil*(aroma*), gernaiol", linalool", limonene".

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Már felvettük velük a kapcsolatot,

bízunk benne, hogy hamarosan bekerül a webáruházba, köszönjük az infót Szonya! :)

Értékelés: Nincs

sampon ricinus olajra

Sziasztok!

Tudnátok olyan sampont ajánlani amely természetes összetevőket tartalmaz, és leszedi a ricinus olajat is a hajamról?

Próbálkoztam a folyékony mosódióval+ reszeltem bele szappant is, majd mivel ez nem volt hatékony, csak natúr szappannal (kamilla-hibiszkusz) mostam meg. A fejbőrömről, ahová a ricinus olajat tettem, szépen leszedtem, de oldalt, hiába 4szer mostam meg a hajam, mégis rajta maradt.

 

Előre köszönöm! 

 

Értékelés: Nincs
alama's picture

Ricinus olaj kimosása a hajból

Van erre egy indiai trükk, kint sokan  minden szombaton alaposan átmasszírozzák az egész testüket (a hajukat) is ricinusolajjal. Utána mosódióport kevernek össze gyógynövényporokkal (szerintem amla, brahmi, tulsi stb., pontosan nem tudom), és ezzel mossák le magukról az olajat.

Én kipróbáltam, nekem bevált. Sok sikert! :)

Értékelés: Nincs
Nelli78's picture

Ricinuspakolás eltávolítása

Szia!

Nem tudom, sikerült-e már megoldani - ami nekem bevált, normál hajmosáshoz is (váll alá érő, hullámos, zsíros tövű, száraz végű, vékonyszálú hajam van):

1 egész tojás, 1 kiskanál méz, 2 kiskanál vodka, 2-4 kiskanál citromlé, pár csepp rozmaringolaj, pár csepp teafa olaj (az illók elhagyhatók)

Ha csak normál hajmosás, akkor mehet bele 1 kiskanál ricinus, ricinuspakolás után természetesen nem kell.

Először felverem habverővel a tojást, utána megy bele a többi összetevő. Száraz hajra ráöntögetem apránként, dörzsölgetve, kád fölé hajolva, pár perc masszírozás - akkor jó, ha az az érzésed, mintha mézes zsírral kented volna be a hajad, és nem csöpög, akkor oldott le mindent, ami nem oda való. Utána jöhet langyos (!) vízzel az öblítés. Először kevés, azzal szinte felhabosodik, aztán jó sok, hogy alapos legyen.

Remélem segítettem

Értékelés: Nincs

sampon olajra

köszi, ki fogom próbálni! ;)

Értékelés: Nincs
diamia's picture

tiszta sampon ricinusra

Szia!

A  kétbetűs drogéria natúr samponjai kiszedik, most én is így használom az olajat.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

tiszta sampon?

én óvatosan bánnék a kétbetűs "natúr" samponjaival...

Niki

Értékelés: Nincs

Ricinus olaj levakarása hajról...

Én Farfallával mosom (2x-3x is) és nem szedi ki...

Múlt héten próbáltam először. Korábban sima / illóolajos olíva olajjal csináltam pakolást mosás előtt, azt szépen kiszedte, sőt balzsam sem kellett utána (kivételesen), mert olyan pihe-puha csillogó volt a hajam, hogy nem győztem tapogatni.

Viszont mivel mostanság "gyengélkedik", hullik, nem olyan szép és dús mint régebben volt, ezért - többek között - beszereztem ricinus olajat is a patikából. Fél kávéspohárnyi olívaolajba tettem 1 teáskanálnyi ricinusolajat (és már láttam is, hogy miért panaszkodnak többen, hogy levakarhatatlan....mint a pillanatragasztó!) jól elkevertem, és 3 órával később hajat mostam. Nos, sosem volt még ilyen lapos, zsírosnak kinéző, kevésnek tűnő hajam mint most... egész héten összefogva kellett hordanom. Tiszta ciki volt.

Biztos nagyon táplálja a hajat, és szeretném is használni, sőt elhasználni (ha már megvettem), de per pillanat úgy tűnik, több a hátránya mint az előnye (bár egyszeri használat után talán még korai lenne az előnyökben reménykedni, ugyanakkor nem járhatok mostantól kezdve mindig kendőben/sapkában/csadorban stb. csak mert ricinusolajjal próbálom erősíteni, táplálni a hajamat. Megjegyzem, az sem tesz jót a hajnak, ha nem lóghat szabadon, legalább néha.)

Mit lehet csinálni? Szerintetek pl. Farfalla sampon előtt szappannal is mossam meg? (Most épp francia olívaolaj-szappanom van, de nem natúr.) Nem szívesen vennék ezért még egy valamit, mert a végén akár többet árthatok mint használok azzal, hogy mindenféle változatos - ha még oly tiszta is - vegyianyaggal nyúzom a fejemet. Meg aztán rémlik, amiket írtatok a kozmetikumok / tisztálkodószerek keveréséről...

Esetleg afrikai fekete szappan natúr? Az végülis mindenre jó, talán nem veszik össze az aromaterápiás Farfallával...mit gondoltok?

Előre is köszönet az ötletekért, mindannyiunk nevében, akik hasonló problémába ütköztek a ricinusolajjal.

Értékelés: Nincs

Sos ricinus -megoldva!

Közben nagy nehezen sikerült leszednem, a citromfűves samponommal volt a "gond" a teafaolajas pillanat alatt leoldotta. Hát erre nem gondoltam. :)

Értékelés: Nincs

Sos ricinus!

Sziasztok!

Én tegnap  este a hosszú hajamra felmelegített ricinus-olivaolajas pakolást csináltam, folpack és törölköző, majd ma reggel lemostam. Vagyis lemostam volna de nem jött le :SS Ötször! mostam hajat a biosamponommal és utána még 2szer szódabikarbónás vizzel ecetes leöblítéssel és még mindig csupa olaj :SS

Légyszi segítsen valaki

Értékelés: Nincs

rici még mindig

A sampont én jól felhigítom. Azaz nyomok üres flakonba (250 ml) egy adagnyit, majd teljesen megtöltöm vízzel, és így mosom meg kétszer a hajam, az egész flakon tartalmával. (125-125 ml)

Értékelés: Nincs

Katryn, a Ricinust én úgy használom, hogy

1 dl-t (az én fejemre nem elég egy kávéskanálnyi) felmelegítem mikroban 10 mp-ig, majd öntök hozzá 10 csepp rozmaring olajat, 5-8 csepp teafaolajat. Ezt követően választékokban (mint amikor a hajat festik) ujjommal elkenem az egész fejbőrön. Majd jön rá a zuhanysapka, és egy törülköző. (törülköző nem muszáj, csupán azért szükséges, hogy a család többi tagja, ne szakadjon a röhögéstől) :)

 

Én általában éjszakára hagyom rajta, mivel nappal nincs időm erre. 

 

Korpásodásra: jelentem elmúlt!!!!! :D :D :D égési sérülésekre használatos (P....ol) spray-vel fújom be a hajam, ugyanúgy, választékonként az egész fejemet, ezt kb. 30-60 percig hagyom rajta, ezt követi a ricinus, majd hajmosás a két betűs drogéria samponjával. ;)

Értékelés: Nincs

Ricinus olaj használata

A ricinusolajat mindig meleg állapotban kell a hajra kenni! A legjobb, ha hajmosás előtt egy kevés ricinusolajat más olajjal, leginkább két evőkanál olívaolajjal összekeverünk, egy picit felmelegítjük. Ha még hatásosabb pakolást akarunk készíteni, keverhetünk hozzá egy kevés mézet, vagy egy tojás sárgáját. Az olajat a hajon és a fejbőrön egyenletesen eloszlatjuk, a fejbőrbe és a hajvégekbe kicsit masszírozzuk bele, majd fésüljük át. Hajszárítóval kicsit melegítsük át a hajunkat messziről és utána csavarjunk rá egy törölközőt, vagy húzzunk rá egy használaton kívüli sapkát, hogy minél tovább megtartsuk a meleget.

A pakolás legalább 45 percig maradjon fent, de 3-5 órát is rajtahagyhatjuk!

A kimosásnál lehet, hogy kétszer-háromszor is át kell mosni a hajat szappannal vagy samponnal! 

Értékelés: Nincs

Kétbetűs

Nekem is volt itthon (van is, de már a samponszappant használom), tiszta. Nem mind!!! Van 1, amelyikben ALS van. Az enyémben van egy habzóanyag, amiről sehol sem találtam infót, de a keresőbe ütve rátaláltam egy régi hozzászólásra, ott leokéztátok :-) Persze, van jobb is, ez nem kérdés, a bionom-ban sem véletlenül másik van fent, de alapvetően tiszta. hatóanyag lehet, hogy nincs benne :-) Azért meg kell nézni, tényleg van ALS-es is!

Értékelés: Nincs
diamia's picture

Meg kell nézni

...hogy melyikben mi van. Néhányon már rajta van a BDIH jel is, ezek cukortenzidesek.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A BDIH jelzés sem garancia, nem mindegyik jó!

Értek már minket meglepetések... 

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

ricinus olaj eltávolítása hajról

Hűha, én még sohasem próbáltam, de az jutott eszembe, hogy fel kellene itatni valamivel a nagyját. Kukoricaliszt esetleg van otthon?

Valakinek van ötlete, aki használt ricinusolajat?

Értékelés: Nincs
Flifli's picture

sampon, kondícionáló

Sziasztok!

Tiszta sampont keresek itt Angliában,tudnátok nekem segíteni? A L.......a termékek mennyire megbízhatóak? Nem olyan könnyű találni, mert mindegyikben van valami, ami nem jó. A Holland & barett-ben szoktam vásárolni, de ott is vigyázni kell, mert korántsem minden termék tiszta.

Szóval a kérdésem az lenne a L......a sampon és kondícionálót lehet hsználni? ez a sampon összetétele

Water (Aqua), Sodium Coco Sulphate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Lauroyl Sarcosine, Coco Glucoside, Glycerin, Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Camelia Oleifera Leaf Extract*, Oryza Sativa (Rice) Extract*, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Hydrolyzed Wheat Protein, Sodium Hyaluronate, Lactic Acid, Citric Acid, Tartaric Acid, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropytrimonium Chloride, Hydrogenated Lecithin, Glycol Distrearate, Alcohol*, Fragrance (Parfum)**, Linalool**. * ingredients from certified organic agriculture ** natural essential oils

ez meg a balzsamé

Water (Aqua), Alcohol*, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Stearamidopropyl Dimethylamine, Sodium Lactate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Perea Gratissima (Avocado) Oil*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Lauroyl Sarcosine, Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract*, Camelia Oleifera Leaf Extract*, Oryza Sativa(Rice) Extract*, Gossypium Herbaceum (Cotton) Extract, Oryza Sativa (Rice) Bran Wax, Biotin, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Sodium Hyaluronate, Tartaric Acid, Citric Acid, Lactic Acid, Hydrogentaed Lecithin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum)**, Limonene**. * ingredients from certified organic agriculture ** natural essential oils

köszönöm a válaszotokat

Andi

Értékelés: Nincs
Csati's picture

Sampon Angliaban

Szia Andi!

En is Angliaban elek, ez a sampon kerdes engem is foglalkoztat. Talaltam egy angliai weboldalt, ahol talan jo a sampon, habar osszetevok nincsenek felsorolva, de majd megkerdezem toluk irasban :)

Ha erdekel az oldal, elkuldom priviben a cimet :)

Egyebkent en is a H&B - be jarok, de tenyleg sok mindennel vigyazni kell ott (is).

Értékelés: Nincs
Flifli's picture

köszi, aranyos vagy, de

köszi, aranyos vagy, de közben találtam egy "tiszta" sampont és Vali is írta nekem, hogy rendben van a sampon. Ha érdekel, elküldöm a márkát priviben.

Andi

 

Értékelés: Nincs
Csati's picture

Koszonom,erdekelne :)

Koszonom,erdekelne :)

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Angliában sampon kerestetik!

Kedves Andi, próbáltad magad elemzni a termékeket a Hatóanyag lista alapján? 

Egyet bemásolok neked:

Sodium Coco Sulfate

Felületaktív anyag, habképző tenzid, emulgeáló szer

Kókuszból származó növényi eredetű felület aktív anyag, tisztítószer. Kémiai szerkezetében olyannyira hasonló anyag, mint a Sodium Lauryl Sulfate (SLS), hogy ugyanaz a CAS számuk (egy vegyületekhez rendelt azonosító szám). A Sodium Coco Sulfate egy fokkal természetesebb és gyengébb, mint az SLS, ami a Coco Sulfate-nak egy "szintetikusabb" változata, amely jobban habzik és tisztít, azonban az aki allergiás az egyik anyagra, allergiás a másikra is.

 

Értékelés: Nincs

Elemzés

Sziasztok!

Szerintetek az alábbi összetevőkből álló sampont rákenjem a hajamra?

Aqua, Lauryl glucoside, Cocoamidopropyl betaine, Sodium cocoyl glutamate, Sodium citrate, Coco-glucoside, Glyceryl oleate, Polyquaternium-10, Panthenol, Glyceryl caprylate, Sodium Hidroxide, Citric acid, parfum

Köszi előre is!

 

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Minden összetevőjét megtalálod

a hatóanyagelemzőnkben. Írd be egyenként az összetevőket, és mindegyikről megtudod, hogy mi, mennyire veszélyes, vagy ártalmatlan. Majd az eredmény alapján döntsd el, hogy használnád-e. Annyit azért elárulok, hogy hatóanyag nincs benne!

Értékelés: Nincs

Sósborszesz hajra

Kedves Lányok! Olvastam, hogy a sósborszeszes bedörzsölés és utána dunsztba kötözés segít a haj növekedésében. Titeket szeretnélek megkérdezni, hogy szerintetek is így van-e, nem írtátok, hogy maga a sósborszesz káros lenne akár külsőleg, akár belsőleg, így talán nem ártottam sokat a hajamnak az első próbálkozással.

Mivel a patikában vásárolható sósborszeszek mentát tartalmaznak, nem lehet, hogy a menta keltette vérbőség miatt aktivizálódnak egy idő után a hajhagymák, ami a növekedéshez vezethet? Köszönöm a választ! regular_smile.gif Kata

Értékelés: Nincs

Haj növekedése

A haj növekedését befolyásolják az évszakok, az időjárás, az életkor, a betegségek, a stressz, az általános egészségi állapot, genetikai örökség.

A megfelelő tápanyagok, egészséges táplálkozás, méregmentes hajápoló szerek is hozzájárulnak a haj szépségéhez, normális növekedéséhez!

Miért szeretnéd, hogy gyorsabban növekedjen a hajad? Van valami problémád, esetleg hajhullás?

A hajról, táplálásáról itt olvashatsz!

Értékelés: Nincs

Hajnövesztés

Kedves Tünde! Köszönöm a válaszod, szerencsére kifejezett problémám nincs, csak türelmetlen vagyok... teeth_smile.gif Egyébként már több éve hennázom a hajam, méregmentes samponnal mosom, csak legutóbb a fodrász többet vágott belőle, mint gondoltam, és amúgy is nagyon szeretnék már hátközépig érő hajat, így gondoltam, bevetnék pár trükköt. regular_smile.gif Szóval a sósborszesz szerinted működik? Kata

Értékelés: Nincs

Hajnövekedés gyorsítása

A haj növekedését lehet némileg gyorsítani:

 • fejbőr masszázzsal
 • illóolajokkal, amik fokozzák a vérkeringést, pl.: rozmaring, kakukkfű, citrom
 • gyógynövény keverékekkel, pl: 5 teáskanál nyírfalevél, 5 teáskanál csalánlevél, 5 teáskanál porított bojtorjángyökér, 2 teáskanál levendulavirág, 5 teáskanál fűzfakéreg, 5 teáskanál kamillavirág: a szárított gyógynövényeket keverd össze, és egy liter vízzel forrázd le, majd hagyd állni legalább 20 percet. Ezzel a főzettel masszírozd át a fejbőrt hajmosás után.
 • belsőleg: Huminiqum, tápanyag dús ételek, organikus táplálék-kiegészítők
 • a sósborszeszes módszerről én is olvastam, sokáig nem csinálnám az biztos, de egyszer-egyszer oké lehet!

 

Értékelés: Nincs

Sziasztok!Tud valaki

Sziasztok!

Tud valaki esetleg olyan káros anyagoktól mentes sampont, ami nem drága, és nem kerül több ezer forintba? A sampon-szappant már kipróbáltuk, de sajnos nem igazán vált be... A házi készítésű tojás sampon nagyon jó, de sajnos erre nincs idő mindig, főleg a párom nem fogja magának elkészíteni a reggeli rohanásban.. ezért keresek valami nem túl drága, de vegyszermentes sampont, ha van ilyen... A bio drogériákban, webáruházakban elég sok van, csak sajnos nem mindegyiknek van ott az összetétele, hogy leellenőrizzem a hatóanyag keresőben, a boltban meg sajnos nem tudom melyik a jó, mert fejből nem tudom a káros összetevőket...

Köszönöm, Ági

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ha nagyon árérzékeny vagy, akkor próbáld ki a

Sajnos ezeknél olcsóbb tiszta sampont még nem találtam, csak a hajmosó szappanokat, amik nálatok - mint írtad - nem váltak be.

Értékelés: Nincs
diamia's picture

Hajhullásom

Leírom a hajhullásom egyelőre rövid történetét:

2 hete, mikor befontam a hajam, azt vettem észre, hogy sokkal kevesebb van. Mindez egy hét stresszes táborozás után történt, amit az emésztésemért való aggódás előzött meg. A wc-s témában már leírtam ezt. :) Az első megdöbbenés után 4 nappal mostam hajat, amikor teljesen bepánikoltam, mert úgy éreztem, hogy oda van a hajam egyharmada. Sajnos ez a pánik még néha rámtör, de azért már jobb a helyzet. Vettem  censored.gifhajhullás elleni krémet, készítettem házi hajszeszt ilang-ilanggal, rozmaringgal és csalántinktúrával. Ezzel dörzsölöm be a fejbőröm, masszírozom. A samponom mostantól a kétbetűs koffeines natúr samponja, a hajvégemre és esetleg a fejbőrömre kókuszolajat használok. Szedek kovaföld kapszulát és eszem kölest, és, ahogy eddig is, sok gyümölcsöt, zöldséget eszem. Ha lehet, nem eszem cukrot sem, de sok kész ételben benne, a szüleim meg sajnos kiakadnának, ha mégjobban válogatnék, pedig alapvetően ők is jóval egészségesebben táplálkoznak az átlagnál. Ahogy a cukrot, a finomlisztet sem tudom teljesen száműzni az életemből. Ma használtam először cassiát. Remélem ez is segíteni fog, hogy visszakapjam a valamikori nagyon dús, fenékig érő, hullámos hajamat. :( Ha valakinek van valami tapasztalata, ötlete, kérem, írja meg!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Diamia

Kedves Diamia!

Nincs értelme azon stresszelni, hogy mit eszel a tábor ideje alatt... Kapolcson én sem tettem - a rossz idő miatt nem igazán tudtunk magunknak ételt készíteni a kempingben -, minek!? Attól mennyivel lesz jobb az étel minősége? Semmivel... ugye?

Viszont a stressztől elindulhat a hajhullás... Mérlegelj!

A mindennapokban igyekszel egészségesen étkezni, ha néha-néha becsúszik egy kevésbé olyan étel, ami szádnak nem ingere, attól még nem dől össze a világ... tény, hogy megérzi az ember a bélműködésén, sőt még a fogakon is megjelenik a lepedék, de ettől - rövidtávon - még nem betegszünk meg!!! ... Ismét Kapolcsot említettem, mert jobb híjján többször is tökipompost ettünk a gyerekekkel - aminek Ők roppant mód örültek, én annyiból, hogy volt vega is :) -, megkérdezték, hogy ez nem rossz nekünk, ez nem műanyag? Annyit tudtam mondani, hogy az, de mivel általánosan egészségesen élünk, így ez a kicsi nem fog megártani és megkértem őket, hogy úgy lássanak hozzá, hogy ez a lehető legjobb étel, ami elénk kerülhetett, stb. ... :)

Úgy vagyok vele, hogy érdemes az "arany középúton" maradni :) és nem "belegárgyulni" a dolgokba...

Szeretettel,

Niki

 

Értékelés: Nincs

Sampon elemzés

Sziasztok! Szeretném, ha kielemeznétek nekem ezt a sampont. A keresőben nem találtam meg minden összetevőt. Összetevők: Aloe barbadensis leaf extract, Aqua, Sodium lauroyl sarcosinate, Sodium cocoamphoacetate, Cocamidopropyl betain, Shea butteramidopro-pyltrimonium chloride, Coco-glucoside, Glyceryl oleate, Sorbitan sesquicaprylate, Sodium hydroxymethylglycinate, Mel (Manuka honey), Parfum*. Natural & food grade.

Értékelés: Nincs

Sampon MAndinak

Szia Andi!

Az én ízlésemnek túl sok benne a változó megítélésű, és túl kevés a jótékony hatóanyag... De mivel nem vagyok a téma szakértője, megkérdeztem bionom kozmetikusunkat, Pribus Tündit, ő szakszerűbb választ fog tudni adni neked

Szép napot!

Adri

Értékelés: Nincs

Meg is érkezett a válasz samponügyben

Íme Tündi véleménye:

Semmi gond ezzel a samponnal, bőrbarát tisztító tenzidek, habosító anyagok vannak benne és pár növényi összetevő. A tartósítószer benne is egy növényi aminosav sója, a parfüm csillagozva van, használható!

Íme a különbség a laikus vélemény és a szakértelem között...

Értékelés: Nincs

sampon elemzés

Kedves Adrica, és Tündi! Köszönöm szépen az elemzést. Szép napot!

Értékelés: Nincs

ismerős sampon

Nagyon ismerős. Úgy hiszem Testvérem kedvence a tojás sampon mellett :)

Értékelés: Nincs

Sampon dilemma

Sziasztok! Egy kérdésem lenne: 2 hete álltam át az adalékanyagos samponokról a tiszta Farfallára (normál, nem korpásodás ellenit választottam). Most vettem észre, hogy a fejbőröm sajnos elkezdett korpásodni, foszlani. Lehet ez valamiféle méregtelenítési folyamatnak az eredménye? Elég kellemetlen, eddig nekem nem volt ilyen a fejbőröm sosem. Mellesleg sajnos ekcémás is vagyok, de ez eddig a fejbőrömet nem érintette. Nem tudom, a kettőnek lehet-e köze egymáshoz. Köszönöm a tanácsokat előre is!

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

Sampon dilemma - átállás

Ez nagyon gyakori tünet, ha valaki méregmentes samponra vált a "hagyományos" termékekről, főleg ha egyből ilyen magas hatóanyagtartalmú terméket választ, mint a Farfalla. Sokan panaszkodnak viszketésre, hámlásra, korpára, zsíros hajra, stb. ilyenkor.

A fejbőröd valószínűleg elkezdett méregteleníteni, tisztulni. Tudom kellemetlen, de jó jel! regular_smile.gif A folyamatot tudod segíteni, ha belülről is támogatod a méregtelenítési folyamatokat és sok tiszta vizet fogyasztasz.

És türelem, el fog múlni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sampon dilemma

Nagyon köszönöm a választ! Akkor várok türelemmel, remélem, mihamarabb lezajlik a méregtelenítési folyamat! Erre az időszakra használjam esetleg a Farfalla korpásodás elleni samponját, vagy maradhatok a normál hajas verziónál?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ez a folyamat általában pár hét alatt lezajlik

Addig bátran választhatod a korpásodás elleni sampont. Biztosan van olyan olvasónk, aki már túl van rajta, és elmondja a saját tapasztalatait.

Értékelés: Nincs

megszűnnek a Hauschka samponok?

A Hauschka samponokból miért van mindenhol készlethiány??Megszüntetik őket? És ezért nem is tettétek be a bionom webshopba? Addig ilyet akartam használni, amíg nálatok nem tudok Farfallát. Mellesleg nem lehetne valahogy kiküszöbölni, hogy heteket kelljen a Farfalla samponokra várni? Pedig nem az utolsó pillanatban akartam rendelni, de hiába, mert a webáruházban heteket kell várni egy-egy termék pótlására. Ne haragudjatok, ha nagyon negatívra és szemrehányóra sikeredtem, de borzasztóan mérges vagyok, hogy se Farfalla, se Hauschka addig a patikából, addig mégis akkor mivel mossak hajat?!

Értékelés: Nincs
Lulu86's picture

hajmosás

Ahogy Melinda is írta, a Edua "tojás samponja" isteni, én június óta azt használom. Párszor előfordult, hogy nem volt kedvem vacakolni, vagy nem tettem időben meleg helyre a tojásokat és akkor afrikai feketeszappannal mostam meg. Utána ugyanúgy ecetes öblítés. Tényleg klassz lesz tőle a haj, próbáld ki wave.gif

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Sampon

Igen, a Hauschka samponok sajnos megszűnnek, ezért nincs nálunk sem... Kérdeztem erről Tóth Márkot, a kizárólagos magyar forgalmazó cég igazgatóját, és azt mondta, nincs hozzájuk megfelelően tiszta alapanyag, ezért beszüntetik őket. Én is nagyon hiányolom, de találunk más megoldást. 

A Farfalla samponok hamarosan pótolva lesznek, a készlethiány ideiglenes. Úgy tudom, ez az egyetlen hely, ahol kaphatók Magyarországon Farfalla termékek, ezért hamarabb elfogyott, mint ahogy pótolni tudtuk volna. Nézd el nekünk kérlek a kezdeti kellemetlenségeket, remélhetőleg hamarosan beletanulunk, és a jövőben már gördülékenyebben alakulnak majd a dolgokangel_smile.gif.

Hogy addig mivel moss hajat? Próbáld ki a házi tojás sampont. Nem rossz ám... winkkiss.gif

Értékelés: Nincs

Vekony szalu haj gyermekkorban...

Sziasztok!

Eloszor is bocsanat, de nem lesznek ekezeteim, mert a gepemen nincs magyar billentyuzet...

Segitsen nekem valaki megmagyarazni, miert terjedt el ennyire az a (szerintem) tevhit, hogy ha a gyerekek hajat idorol idore levagjuk rovidre, az attol majd megerosodik... Tudtommal a hajszalak nem elo szervezetek, es ha a vegukbol barmennyit is vagunk, a tove attol nem lesz erosebb, a hajszalak atmeroje nem lesz vastagabb, sot, a hajhagymak szama sem lesz tobb.... Szerintem!

Ami felduhitett, hogy Baratnom kislanyanak hajat -ami valoban nem tul dus, es eros szalunak egyaltalan nem nevezhetjuk - a szulei minden evben nyar elejen centisre vagjak vissza... Ilyenkor persze egesz mas a tapintasa, hiszen a hajszalak vegei nem elvekonyodoak, hanem metszettek, de egy par honap elteltevel a kislany haja, ahogy no, ujra "szoszosse" valik. Szegeny kislany meg csak ovodas, de mar csufoljak miatta, mert tenyleg nagyon fius a frizuraja. Szuleivel tobbszor beszeltem errol, de nem hallgatnak ram. Ertetlenkedve neznek, ha megprobalom lebeszelni oket a dologrol, hiszen "annak idejen a nagyszuleink is azt mondtak, hogy attol erosodik a haj, ha levagjak tovig, es a fodrasz is (!) ezt tanacsolta. O mar csak ert hozza, nem?! Egyebkent meg, igy sokkal konnyebb tisztan tartani!"

Azt az egyet elfogadom, hogy ha valakinek tul hosszu a haja, akkor esetleg a sulya miatt szukseges lehet neha a hajfrissites, de ebben az esetben egyaltalan nem errol van szo... Valoban nem vagyok sem fodrasz, sem hajgyogyasz, de ha "jozan paraszti esszel" atgondoljuk a dolgot, azt gondolom, hogy igazam van. De ha tevednek, gyozzetek meg az ellenkezojerol, tenyleg kivancsi vagyok a velemenyetekre!

Udvozlettel: Gabi

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Vékony szálú haj

Teljesen igaza van a "józan paraszti" eszednek yes.gif Én jelenleg fodrász iskolába járok, és épp ma esett szó az általad említett dilemmáról. A tanárunknak is az a véleménye, hogy a hajszál vastagságát egyszerűen nincs hogy befolyásolni azzal, hogy mekkorára vágjuk a hajat. Maximum dúsabbnak hat a rövid frizura, mivel nem húzza le a hajszálat a haj hossza. Az általad említett fodrász talán így akarja gyakoribb hajvágatásra rávenni a klienseit... Személyes tapasztalatom pedig szintén ezt támasztja alá... Sajnos nekem sem erősődött meg a nagyon vékony szálú hajam a rövidre nyírastól... no.gif Azért ha tudtok valami (más) tuti praktikát a hajszál megerősítésére, szóljatok nekem is! Mónika

Értékelés: Nincs
Gelus's picture

Ez csak egy tévhit

Már többször is megcáfolódott ez a dolog. Nekem vékony szálú hajam van, és kiskoromban is az volt. Bár mindig csini rövid frizurát vágattak nekem a Szüleim (nem azért, hogy erősödjön, hanem praktikusságból) és egyáltalán nem lett erősebb. Ez abszolút típus kérdés, és hogy mit örököltél. Anyukámnak vastagszálú sötétbarna sok haja volt (már őszül és kevesebb), Apukámnak vékony szálú barna haja volt (most már teljesen ősz), Nagymamámnak pedig vékony szálú szőke haja volt. Na én Tőle örököltem. Tejföl szőke voltam vékonyka hajszálakkal. Az én lányom is ezt örökölte, fehér haja van és vékony szálú. Hát ez van! De viszont gyönyörű regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Vékony szálú haj

Kedves Gabi! Velem is ugyanezt csinálták oviban és még iskolában is, ugyanilyen célból. A hajam erős lett (lehet enélkül is az lett volna), de lelkileg nagyon rosszul éltem meg. Tudom, hogy a szüleim és az ő szülei is a legjobbat akarják, de arra is gondoljanak, hogy ezzel lelkileg árthatnak! Tudnék mesélni... rant2.gif

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Ti mit gondoltok erről,

Ti mit gondoltok erről, Kedves Olvasók?

 

Értékelés: Nincs
Fehér Sándor's picture

Segítség kérése

Több hónapja nem tudom megállítani a hajhullásomat és a korpát! A fodrászom jelezte, hogy gyulladt a fejbőröm, forduljak bőrgyógyászhoz, de nem mentem mert utálom az ott tapasztaltakat, és számomra egy futószalagra hasonlít, nem a megfelelő kezelésre összpontosít. Jelenleg Egyik Görögországi nyaralásunkkor vettem olíva szappant és azzal mosom kétnaponta de ha nem mosom ilyen gyakran már jelentkeznek is a tünetek rögtön, keresem a végleges megoldást de csak is gyógytermék formájában ami még megfizethető számomra! előre is köszönöm üdv. Sándor no.gif

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A hajról és fejbőrproblémák okairól

ITT és ITT tudhatsz meg bővebbet.

A haj- és fejbőrproblémák esetében MINDIG belső működési zavar áll a háttérben!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
edinalorincz's picture

hajhullás és korpa

Nekem ezek munkahelyi őrülettől jelentkeztek, és 2 héten belül minden normalizálódott, amint 1. felmondtam, 2. elkezdtem almaecetes vízzel öblögetni hajmosás után. Az utóbbit mindenképpen ajánlom kipróbálásra! :)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Hajhullás és korpa

Szia Sándor!

Érdekelnének engem ennek a szappannak az INCI összetevői. Előtte mivel mostad a hajad? Már akkor is hullott, korpásodott? Mikor kezdte?

Táplálkozásod milyen? Cukrot, finomított ételeket fogyasztasz-e? Hogy állsz a tejtermékekkel? Bélflórád rendben van? Gyógyszert szedsz-e? Mikor szedtél utoljára antibiotikumot? Gluténallergiád nincs? Viszket is a fejbőröd, vagy csak korpásodik? Száraz vagy zsíros korpa? A tested más részén nincsenek viszkető foltok? És mennyire hullik? Naponta hány szál? lelkileg rendben vagy?

Egyelőre ennyit kérdeznék, utána, ha válaszoltál, majd még finomítunk rajta. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Csati's picture

Olivaolajos szappan

Sziasztok! Kb.1,5 hónapja tojássampont használok, amitől nagyon szép, puha, csillogó lett a hajam, de kb.3-4 naponta még így is mosnom kell (gondolom méregtelenít a szervezetem). Viszont múlt héten szombaton nem volt időm sampont kutyulni, és a kis maradék kézműves olívaszappanommal mostam hajat. Az eredmény nagyon meglepett :) Ennek már a negyedik napja, és a hajam még mindig úgynéz ki, mintha csak 2 napja mostam volna meg :)

Értékelés: Nincs

Csuti olívaszappanja

Szia Csuti! Én is ugyanígy jártam a tojássamponnal. confused_smile.gif Bár a csalános öblítés még egy napot segít. regular_smile.gif
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen ez az olívaszappan? Honnan szerezted? Vagy csináltad? Ha nem gond, megírnád nekem a nevét, vagy a receptet légyszíves? Akár priviben is írhatsz, mert a reklámot nem lehet itt csinálni. regular_smile.gif
Köszönöm!

További szép napot! wave.gif

Értékelés: Nincs

Hatóanyaglista

Az Oxybenzone es a Padimate hatóanyagokat nem találtam meg a listában. Ez azt jelenti, hogy nem károsak? Köszönöm a választ.

Értékelés: Nincs
Fürtös's picture

Oxybenzone és Padimate

Szia Furtocske!

A következőket találtam:

Oxybenzone (Benzophenone-3): Szintetikus anyag, bőrirritációt okozhat, előírt felirat 5%-nál: "Oxibenzonumot tartalmaz!", ritkán allergén.

Padimate O (Octyl Dimethyl PABA / PABA Ester): Szineteikus anyag, esetenként allergén lehet. Káros.

 

Értékelés: Nincs

Oxybenzone

Engem egy négybetűs mlm cég terméke amiben oxybenzon található vezetett el ehhez az oldalhoz (meg a kíváncsiságom). Azóta is hálás vagyok ennek a cégnek, de a termékeit már nem használom, hiszen mérgezőek.

Értékelés: Nincs
Fürtös's picture

Kedves Tinke!

Légy üdvözölve nálunk!wave.gif Hasznos időtöltést kívánunk Neked! Ha személyes jellegű kérdések merülnek fel benned, írj bátran a Tanácsadódnak!

Értékelés: Nincs

samponcsere

Sziasztok! Nemrég elhatároztam, hogy lecserélem a samponomat natúrra. Az lenne a kérdésem, hogy szappannal lehet-e hajat mosni? Amit kinéztem erre a célra, abban ezek az összetevők vannak: Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Water (Aqua), Sodium Olivate, Glycerin, Fragrance (Parfum)*, Citronellol *, Geraniol *, Citral *, Eugenol *, Rosa Damascena (Extract), Sodium Chloride. * from natural essential oils Szerintetek megér egy próbát?

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Szappan hajra

Csumi-cica, - nagyon jópofa nickneved vanlaugh.gif - használhatod ezt a szappant a hajadra is. Csak ne hagyd rajta túl sokáig és alaposan öblítsd ki, mert a szappanok lúgosak, és ha nem öblíted le rendesen, akkor száríthatja a hajad, és a fejbőröd.

Érdemes a hajmosás végén egy almaecetes hajöblítést is csinálni: 1 evőkanál almaecetbe csepegtess 2-2 csepp rozmaring-levendula illóolajat, öntsd fel 1 liter langyos vízzel és ezzel öblítsd le a hajad. Ezt már nem kell kimosni, törlöd, és száríthatod. Az illóolajoknak gyógyhatása van, az almaecettől pedig fénylő, könnyen fésülhetővé válik a hajad.

Értékelés: Nincs

Köszönöm a gyors választ

Köszönöm a gyors választ Betty! Úgy néz ki, az előző hozzászólásomat elnyelte a rendszer. sad_smile.gif Végül is egy másik termék mellett döntöttem, BDIH-s babasampont vettem, az összetevők alapján jónak tűnik. teeth_smile.gif Tegnap kimostam vele a hajam, teljesen más élmény volt, mint a hagyományos samponokkal, ugyanis alig habzott. A hajam viszont szép tiszta és fényes lett balzsam nélkül is! clap2.gif Azért nem a szappant vettem, mert kicsit idegenkedek az ecetes öblítéstől, és mivel színtelen hennázás is tervbe van véve, nem tudom, hogyan reagálna hajam. "Festette" már valaki színtelen hennával a haját?

Értékelés: Nincs

ecetes öblítés szappanos hajmosás után

Így van, szappanos hajmosás után érdemes ecetes öblítést csinálni, hiszen az ecet semlegesíti a szappan lúgos kémhatását, és így száradni sem fog a fejbőröd!

Értékelés: Nincs

szappan hajra

Én ezzel a hajmosás samponnal kérdésben szkeptikus vagyok...mivel ha a hajad törékeny pl. vagy vékony abszólut nem ajánlom...tönkre vágod valamilyen szinten - amit ezzel kapcsolatban tanácsolnék pl használj jobb termékeket ilyen ami szerintem jó: Tcensored2.gify samponok - megfelelően kiválasztva a hajadra - illetve ami még organikus ill természetes az a Lcensored.gifh termékei - szintén megfelelően kiválasztva a hajtípusodra... és a kondíciónáló, hajbalzsam kötelező csak nem rakod fel a hajtövedre :) Természetesen ezen termékek nem olcsóak, de a személyes véleményem a testápolási termékekben nincs kompromisszum...Az árral kapcsolatosan én azt vettem észre, hogy általában a drága és ténylegesen jó termékekből kevesebbet kell használni...

A másik - ha esetleg bio boltban veszed a termékeidet érdemes ott is ellenőrizni az összetevőket mert sok esetben pl tartalmaz tartósítószert. (ezt amiatt vettem észre mert tartósítószer allergiám van :) ) Remélem hasznos volt a véleményem Szép napot mindenkinek :D

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Szappan és sampon téma - hajra

szappan és szappan között, valamint sampon és sampon között is óriási különbségek vannak. Mindkét kategóriából létezik káros, nem káros, hatékony, nem hatékony, minden teljesen az összetételtől függ. 

A két általad ajánlott márkát sem tudom jó szívvel benne hagyni a hozzászólásba, mivel az első teljesen a "hagyományos, adalékanyagos" kategória, a másodiknak említett termékcsalád pedig természetesnek mondott, viszont nem minen egyes terméke tiszta, ezért félreértésre adhat okot.

A kozmetikai szerekben nem a tartósítószer a legnagyobb mumus, amellett számtalan nagyon káros adalék okozhat még problémát.

Összefoglalva, tiszta szappannal (az összetételt figyelembe véve) simán lehet hajat mosni, alaposan leöblítve nem fogja tönkretenni a hajat és a fejbőrt sem. Bátran ki lehet próbálni. wave.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 votes)
Daisydog's picture

szappanos hajmosás

sziasztok. nekem van egy szappanos samponom (állítólag vegyszermentes de tényleg olyan mint a folyákonyszappan.)

almaecettel szoktam leöblíteni, de olyan mintha nem jönne le a szappan a hajamról. most lehet valamit rosszul csinálok. másnap meg tiszta zsír lesz. elvagyok keseredve mert nem akarok visszatérni a bolti samponokhoz de már nem tudok mit kitalálni. 

Értékelés: Nincs
small972's picture

Próbáld meg a hajmosást

Próbáld meg a hajmosást egyszerű háziszappannal (nekem a kecsketejesek jöttek  be a legjobban). Mosás után almaecetes vízzel öblítem át. Ez így tökéletesen bevált, pedig az én hajam totál vékony szálú, könnyen zsírosodó-korpásodó, de így egy hétig bírja. Valószínűleg az amit használsz, túl sok elszappanosítatlan zsiradékot tartalmaz, netán sok illóolajat, ezek mind megtapadnak a hajszálakon és zsírossá teszik.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Szappanos hajmosás ügyben azt vettem észre...

Hogy leginkább a vékony szálú haj tűri nehezebben, hamarabb lelapul, elnehezedik  tőle. Vastagabb szálú hajnak viszont jobb tartást ad, érdekes módon. 

Nekem a hamar zsírosodó, vékony szálú hajamra (ami az utóbbi időben már nem is zsírosodik olyan gyorsan, juhéjjj ) a Bioemsan rozmaringos (csakis a balzsammal együtt), valamint a Biola teafás samponja vált be. Néha használom a Farfalla hajrögzítő habját is, de az nem létszükséglet. 

Ami még feltűnt az utóbbi időben, hogy amióta cassiát is keverek a henna mellé, sokkal jobb a tartása a hajamnak, és még kevésbé zsírosodik. De még rávárok arra, hogy ódákat zengjek a cassiáról, ugyanis eddig kamillateával és citromlével is kevertem a pépet, ezek pedig alapból szárítanak. Most először nem tettem bele kamillát és citromot, úgyhogy... Majd meglátjuk! 

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Nem mindenkinél egyformán válik be a szappanos hajmosásás!

Az én hajam például szinte mindent elbír, amikor nagy ritkán megmosom (4-6 hetente, és akkor is csak azért kell, mert hennázom). Betty haja is hasonlóan "igénytelen" ilyen szempontból. Mégis mindkettőnknek van olyan sampon, amitől komfortosabbnak, kezelhetőbbnek érezzük a hajunkat, és van olyan, amitől kevésbé. A haj genetikai minőségétől is függ, hogy kinek mi válik be. Varga Niki "babahaja" teljesen más termékeket hálál meg, mint Lőkös Melinda zsírosodásra hajlamosabb haja.

Mások vagyunk, mindenkinek más válik be. Talán egyedül a Bioemsan samponja az, ami eddig minden fejbőrre és hajminőségre bevált (viszont nagyon drága). Lehet, hogy a hajmosó szappan nem a Te szered! De vannak tiszta samponok kifizethető áron is. Érdemes itt körülnézned, és kiválasztanod a hajadnak és a pénztárcádnak is szimpatikus sampont, és kérlek olvasd el a termékek alatt az összes hozzászólást, véleményt és terméktapasztalatot, hogy a lehető legjobban tudj dönteni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Daisydog's picture

Szappan már okés!! :))

Köszönöm a segítségeket. 

Volt itthon egy egyszerű háziszappanom (Szabadkai piacról), egy nagy kemény valami. 

Abból készítettem folyékony szappant, majd almaecetes-citromleves vízzel öblítettem és BEVÁLT. Végreeee! Már azt hittem feladom. 

Az is eszembejutott, amit itt olvastam, hogy méregtelenít a fejbőr miután áttérünk a vegyszermentes életre. Én samponnal az elmúlt 2 hónapban csak kétszer mostam meg. Remélem elmúlik mihamarabb. 

A háziszappan tényleg nagyon jó!! 

Értékelés: Nincs

szappan és sampon téma

huu..ez érdekelne pontosan pl mi az, hogy nem tiszta alapanyag? és hogyan döntöd el? illetve ezt hogyan ismered fel? a másik kérdésem és mi a véleményed a the Bcensored.gif Scensored.gif termékeivel kapcsolatosan? és a hajjal kapcsolatosan néha néha szoktam alkalmazni egy hajkúrát: - (élesztő olivaolaj és a tojássárgája összekeverve pakolásnak hajra) evvel kapcsolatosan mi a véleményed vagy ez sem jó?! a kozmetiaki termékek káros ill elkerülendő anyagok listáját merre találom? Kiváncsi vagyok mik amik nem jók - bár fogalmam sincs ha vaalmelyik termék nem jó mire fogom lecserélni :) de majd biztos kitalálom... Előre is köszönöm és a hozzászólást is :)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Jó és rossz összetételek

Szia!

Rákerestem a kérdezett termékcsaládra, sajnos nem találtam sehol INCI összetételt. Márkanveket egyébként sem tudunk elemezni, mert egy márkán belül is létezhet jó és rossz termék. Ha van neked otthon belőle, akkor meg tudjuk nézni azt a bizonyos terméket, az összetétel alapján.

Azt kell nézni, az alapján tudod kielemzni. Van itt nekünk fönt a narancssárga sávban egy hatóanyag keresőnk, aminek segítségével bármilyen kozmetikumot ki tudsz elemezni. Rákattintasz a Hatóanyagok menüpontra, ott találsz egy kis ablakot. Oda beírkálod a terméken szereplő összetevőket, a program pedig megmutatja neked, hogy az adott anyag jótékony, káros, esetleg semleges. A több információ ikon alatt pedig el tudod olvasni, hogy milyen szerepe van annak a bizonyos összetevőnek, és miért nem jó, ha nem jó. Nézd át a kozmetikumaidat, aztán ha gondolod, szívesen segítünk neked a rosszak helyett jót találni. wave.gif

Értékelés: Nincs

Öregségi foltok

Szia Melinda! Már máshol írtam egy hozzászólást oda, ahol Te is kommenteltél, de sajnos nem kaptam választ attól, akit kérdeztem. Úgyhogy most Neked írok, hátha tudsz valami jót mondani. regular_smile.gif
Ez igazából nem idevágó kérdés, bocsánat. Az öregségi foltokkal kapcsolatban szeretnék valami krémreceptet. Martina kevert anno valamit, de nem válaszolt a kérdésemre. Édesanyámnak és anyósomnak szeretnék valamit, valamint nekem is van egy pici, de szerintem az inkább a fogamzásgátló miatt jött ki anno és az májfolt lehet..... confused_smile.gif Tudsz vaalmi jó trükköt? Esetleg erre jó a körömvirágkrém? A belső ápolást már elolvastam.
Előre is köszönöm a választ. Szép napot! wave.gif

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Válasz öregségi foltokra...

Szia!

Hááát...kitettem ide a kérdésedet, hátha tud valaki rá külsődleges megoldást, sajnos én nem. Az biztos, hogy belső oka van, hormonális gubanc vagy a máj elmérgeződése okozhatja, és elsősorban ezeket kezelve számíthattok eredményre. winkkiss.gif

Értékelés: Nincs

öko test

Sziasztok! Lehet, hogy nem jó helyre írok, de lenne egy kérdésem. Egy B.....e babasampon és fürdetőt vettem tusfürdőnek és samponnak (sajnos én a a több ezer Forintos dolgokat nem engedhetem meg magamnak). A kérdés az, hogy mennyire lehet megbízni abban, hogy fel van rajta tüntetve, hogy az öko test-en nagyon jó minősítést kaptak? Amin ez az embléma rajta van az valóban megbízhatóan tiszta? Köszi a segítséget.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Zsókának nem minősítek

Kedves Zsóka!

 

El kell, hogy keserítselek, nem egyértelmű, hogy amin szerepel az öko-test-es embléma az tiszta termék.

Minden esetben az összetevőket kell nagyító alá venni. Kérlek, tedd meg a vásárolt termék esetében is, így Te magad képes leszel eldönteni, hogy legközelebb is ezért a termékért fogsz a polcra nyúlni vagy sem.

Tusfürdő helyett ajánlom figyelmedbe a szappanokat, de ha mindenképp ragaszkodsz a folyékonyhoz, akkor is van olcsóbb alternatíva (nem "több ezer Forintos"), nézz szét a bionom.hu-n.

Niki

 

Értékelés: Nincs

Köszönöm. Sejtettem, hogy

Köszönöm. Sejtettem, hogy ebben sem lehet 100 %-ig megbízni. Ez szomorú.

Értékelés: Nincs

Sampon elemzése

Szia Niki!
Érdekelne, mit szólsz ehhez a samponhoz?
Aqua, Alcohol, Coco Glucoside Glycerin, Cocos Nucifera, Disodium Cocoyl Glutamete, Glyceryl Oleate, Xanthan Gum, Sodium PCA, Betaine, Citrus Aurantium Dulcis Oil*, Betula Alba Leaf Extract*, Calendula Officinalis Flower Extract*, Hamamelis Virginian Extract*, Parfum*, Phytic Acid, Citrit Acid, Limonene, Linalol.
Van benne pár dolog, amit nem találtam a hatóanyagkeresőben. no.gif Ez állítólag organikus, de attól lehet benne mérgező, vagy káros. És számomra az sem egyértelmű, hogy mi az a "Változó megítélésű"....
A tojássampontól már zsírosodik a hajam, pedig nekem normál volt eddig. Nem tudom, mit csinálhatok rosszul.... confused_smile.gif 3 naponta meg kell mosnom, mert olajosan fénylik és büdösödik. Ezért gondoltam, hogy veszek valami sampont....
Köszönöm a válaszod előre is. wave.gif

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Amandanett én azt szólom

Szia Amandanett!

A sampon rendben van, használd nyugodtan.

Derítsük ki, mi lehet a gubanc, hogy gyorsan zsírosodik a hajad?

Örülnék, ha régi és tapasztalt olvasóink besegítenének!!!!!!!!...

Kezdem a sort azzal, hogy egy kérdést felteszek: mikor váltottál tojássamponra és előtte mit használtál?

 

Jó éjt,

Niki

 

Értékelés: Nincs

Köszönöm az elemzést Niki.

Köszönöm az elemzést Niki. winkkiss.gif
Tojássampon előtt a Herb...a csalán samponját használtam. De amikor megnéztem a hatóanyagelemzőben, elborzadtam. Már csak felmosásra használom néha. tongue.gif Jól tisztított, de a fejbőröm nagyon húzódott tőle és sokszor lehámlott hajmosás után.
Ez kb 3-4 hónapja volt... azt hiszem ... hmmm.gif
Ma kipróbáltam a csalánöblítést a tojássampon után és tettem bele teafaolajat. Már más a tapintása és az érzet. Eddig mindig ecetes öblítést használtam levendula illóval. Lehet, hogy ez beválik. Felváltva megpróbálom ezt használni a kamillával, mert szeretném, ha egy kicsit világosítana is a hajamon. Természetes színű, régebben volt melírozva, kb. másfél éve.
Egyébként egy-két pattanás is volt a fejemen, lehet, hogy a folyamatos tisztulástól. A fogamzásgátlót letettem tavaly júniusban és azóta ezerrel bio és tiszta termékeket, ételeket használok, eszek és a folyadékbevitelre is odafigyelek. Méregtelenítőt nem csináltam és most nem is tudom, mert lehet, hogy meglátogatott minket egy angyal és hozott nekünk "ajándékot", amit már régóta várunk. rolleyes.giflove.gif Jövőhétre kiderül. regular_smile.gif
Ha így van, akkor nagyon fogok örülni és természetesen még több tanácsot kérni a babvárással kapcsolatban is. winkkiss.gif
Addig is várok és használom ezt a sampont, illetve meglátom, hogy melyik jön ki gazdaságosabban. A tojás, vagy a flakonos.
Azért várom a tapasztalataitokat. regular_smile.gif Köszönet mindenért! heartbeat.gif

Értékelés: Nincs
small972's picture

Tojássampon tapasztalat

Kedves Amandanett!

Nekem kb. egy-másfél hónap elteltével állt át a fejbőröm, addig kicsit zsírosodott (amire egyébként is hajlamos). A tojássamponhoz mindig teszek egy kiskanál szódabikarbónát is, és kb. 10 percig a fejemen hagyom a keveréket, közben többször átdörzsölöm (a zuhanyban állva közben nagyon jól lehet testradírozni, a sampon meg had csöpögjön). Illóolajként az ilang-ilangot és a narancsvirágot szeretem igazán, fincsi nőcis illatuk van. Szigorúan langyos vízzel öblítem le, utána sem mosom át meleggel, mivel a meleg víztől szintén zsírosodni fog. Nem szoktam mással öblíteni, de ha ecetes vízzel vagy teával öblögeted, akkor már ne tegyél bele olajat, mert az bizony a hajadon fog landolni. Ezt a hibát nekem is sikerült elkövetnem. Szóval inkább a sampont illóolajozd be intenzívebben és hagyd fenn legalább 8-10 percig. Ha szeretnéd illatosabbra a hajadat, akkor ajánlom rá a citromlakkot, néhány fújás elég belőle, jó tartást ad, vizes és száraz hajon is működik. "A déli asszonyok messze földön híresek vastag, ragyogóan selymes, dús hajukról; évszázadok óta ilang-ilanggal ápolják hajukat. Az ilang-ilangolajos bedörzsölés csökkenti a hajvégek kirepedezését." "Az ilang-ilang minden bőrtípusú ember számára előnyös, de feltünően jól hat a zsíros bőrőekre. Kiegyensúlyozza a zsíranyagcserét, csökkenti a túlzott zsírosodást." " A narancsvirágolaj élénkíti a vérkeringést és serkenti az új sejtek képzıdését. Megelőzhető vele a csúnya hegesedés és a bőr kinyúlása miatti csíkok keletkezése. Hasznos segítség a bőr idegállapottal összefüggő elváltozásainak kezelésében. Az olaj eloszlatja a sokkot, elcsendesíti a háborgó érzelmeket, és ezzel jót tesz a bőrnek is. Minden bőrtípus előnyösen reagál rá, de hatványozottan tesz jót a száraz, túlérzékeny vagy izgatott bőrnek. Szabályozza a bőr zsírháztartását és megakadályozza a pórusok kitágulását. Számíthatunk rá a pattanások és a bőrhibák megszüntetésében. Visszaadja a bőr egészséges nedvességét. Rendszeres használatával javítható a gyenge hajszálerek és a visszerek állapota." - R. Wilson - Aromaterápia haladóknak című könyvből részletek -

Értékelés: Nincs

u.h.... n....c

Sajnos sem a hatóanyag listán, sem a hozzászólások között sem találom. Pedig többféle variációban is beírtam a keresőbe. És az lehet, hogy henna por nem lesz az áruházunkban? Köszi, ha válaszol valaki!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Tóth Era kérdéseire válasz

Kedves Era!

Menj be egy gyógyszertárba és kérd el az összetevők listáját. Rögtön megtudod, hogy mi róla a véleményünk...

henna por lesz a webáruházban! :)

Kellemes hétvégét,

Niki

Értékelés: Nincs

mosódiós tusfürdő hajmosáshoz?

sziasztok (nem tudom kinek megy a kérdés, lehet niki, hogy neked), szerintetek a webáruházban kapható mosódiós tusfürdőt használhatnám hajmosáshoz is? az összetevői alapján úgy gondoltam, hogy igen, de nem tudom milyen állagúvá tenné az ide-oda szálló "hajzuhatagom".

köszi-köszi a választ, üdv, ancsa

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Miért ne használhatnád?

Összetételre nem sok különbség van egy tusfürdő és egy sampon között. Nem véletlen, hogy a Biola sampon-tusfőrdőket (kettő az egyben) forgalmaz.

Értékelés: Nincs

haj-baj

Ma délután írtam egy hozzászólást, de akkor kidobott az oldal, úgyhogy esélyesen újra kell írnom :( Terméktanácsra (vagy bármi másra) lenne szükségem. Tinikoromban a hajam erős szálú, nagyon dús, gyári szőke volt. Hajam 2/3-a bő 20 éve kihullott, valószínű vashiány miatt, nem is nőtt újra. Azóta minden hajszálamra vigyáznék... de most is, ha stresszes az életem, rögtön a hajhullás, illetve a pattanások jönnek. Mivel azóta jócskán megőszültem, az (elvileg) egyetlen vegyi anyag, amivel károsítom a hajam, az a szőke hajfesték, sajna, nem alternatíva a henna, egyrészt mert rosszul áll a vörös, másrészt le kéne növesztenem a hajam, ami több év volna. samponból, balzsamból próbálok méregmenteset használni. A sampon még csak-csak, de a balzsamot elajándékoztam, mert nem tudtam kibontani mosás után a hajam. Évek óta sörtekefét használok. Szárítani minél kevesebbet szoktam, hogy ne tegye tönkre még jobban a hajam, de mindegy, mert így is elvékonyodott, törik, kócolódik, és mosás után kibonthatatlan. Rövidre vágatni nem szeretném, de lehet, hogy az lesz a vége.

Értékelés: Nincs

sampon, balzsam

Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit használhatnék a hajamra, hogy kicsit rendbe hozzam. Eredetileg (tiniként, nem most volt) gyönyörű, dús, vastag szálú, szőke hajam volt, ami szőkéknél nem gyakori. 18-19 éves korom körül minden előzmény nélkül csomókban kezdett hullani a hajam, aminek a végső diagnózisa a vashiány lett. A vas szedése után meg is szűnt a hajhullás, de addigra kb. 2/3 része veszett oda a hajamnak, és soha többet nem is nőtt vissza. Azóta is, ha stresszes az életem, az első a hajhullás, a második a pattanások megjelenése. Közben megöregedtem némileg, már 40 vagyok, a hajam elvékonyodott, félhosszú, ennél többre nem telik, mert rögtön törni kezd a vége. Az tény, hogy szőkítem, de muszáj, mert már nagyon őszülök, erre nem találtam egészséges alternatívát, a vörös (amit hennával elérhetnék) borzasztóan áll nekem, de több év is volna teljesen lenöveszteni a hajam :( Hetente egyszer mosom, méregmentes samponnal, mondjuk nem méregdrágával, méregmentes balzsamot használok. Sajna ez se ér kutyafülét se, mert utána képtelen vagyok kibontani a hajam, csak akkor, ha a régi jó szintetikus anyagokkal teli balzsamot használom. Fésülködéshez sörte hajkefét használok évek óta. Hajam ritkán kötöm össze, hogy azzal se törjem. Sem gélt, sem hajhabot, sem lakkot, sem tupírt, sem hajvasalót, sem hajsütőt nem használok... szóval igyekszem kímélni. Szedtem kalcium-kovaföld kapszulát, szedtem más hajerősítőt is, amitől a körmöm ugyan kőkemény és egészséges lett, de a hajam rá se bagózott. Ráadásul nyáron, amikor meleg van, 2-3 nappal hajmosás után a tarkómon, a hajam alatt viszket a fejbőröm, kiütéses lesz, az egyetlen, ami ezt enyhítette, a Hcensored2.gifs volt, de azt a beltartalma miatt kiiktattam :( Arra nincs pénzem, hogy minden, jónak ígérkező cuccot megvegyek és kipróbáljak, de arra természetesen hajlandó vagyok, hogy samponból és balzsamból 1-1 jó minőségű és akár drága darabot megvegyek. Bocs a hosszú litániáért, de nagyon jó volna segítséget kapni. Mit tegyek, esetleg mit vegyek, ami legalább kicsi javíthat a hajam (és a fejbőröm) állapotán?

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

Elen haja

Szedtél hormonokat? Milyen  az emésztésed, felszívódásod?

Valószínűleg belső gond van, sampon,balzsam tünetkezelésre is épp csak elég! Ha a viszketés gombától van, akkor belül kjell rendet tenni, helyi kezelésre érdemes kipróbálni a teafaolajat, sokszor használ! Hajbalzsmként használhatsz kevés(!) olívaolajat is!

Érdemes lenne a tanácsadónőddel átbeszélni a dolgot, van segítség!

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

személyes tanácsadó

Tudnátok segíteni, hogy ki a személyes tanácsadóm. Levelező programom hibájából törlődött az erről szóló e-mail-em. Köszönöm a segítséget.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Személyes tanácsadó lelőhelye

Jobb oldali menüsorban a "saját adatok", majd az EVP adatok címkére kattintva meg tudod nézni. regular_smile.gif

Egyébként Plútó (Ádám Rita) a tanácsadónőd. wave.gif

Értékelés: Nincs

Hát igen! Azt gondoltam, én jártam pórul

Hát igen! Azt gondoltam, én jártam pórul anno domini - de hát ha már egy hivatalosnak tekinthető (?) tesztben is elégtelen minősítést kapott az a sampon, amelynek használata következtében nekem 6-7 évvel ezelőtt kihullott a hajam harmada... nagyon haragszom a G....... F..... samponra! rant2.gif Valaha régen gyönyörű, dús, erős hajam volt. Olyan mennyiségű, hogy tinikoromig segítség kellett a hajmosáshoz, mert nem bírtam el a vizes hajam súlyát...és olyan erős, hogy első használat után törtek a csatok, hajtűk, mert a hajam egyszerűen "kirúgta magát a béklyóiból"... sosem tartottam magam különösebben szépnek, de legalább a hajkoronámmal elégedett voltam. Ez mind múlt időben. Azért, mert bedőltem a reklámoknak, és mert azzal a szándékkal, hogy a lehető legjobb gondját viseljem ennek az istenadta sörénynek a fejemen, elkezdtem a csodálatos AHA gyümölcssavakkal reklámozott samponokat venni a korábbi egyszerű babasampon helyett (ami, mint kiderült, szintén nem jó). El is veszítettem a hajam egy részét (akkoriban a stresszre fogták, és nyilván szerepet játszott benne az is, de mint mindig, nem csak egytényezős a probléma gyökere). Mára már normalizálódott a helyzet, de a hajam azóta sem lett a régi. Már csak egy sima, átlagos hajkorona. Nem is lesz már, ugye....? cry_smile.gif

Értékelés: Nincs

kecsketejes samponnal hajmosás

Sziasztok! Mivel pár hete elkezdett korpásodni a hajam, gondoltam kipróbálom a S...... csalános szappanját. Az első próbálkozás: hajszárítás után a fejem maga volt a katasztrófa: mintha egy zsírosbödön lett volna ráborítva... szóval 3 napig bírtam összefogva, majd lemostam a régi samponommal. Ma reggel újra próbálkoztam kecsketejes szappan, majd ecetes öblítés, hátha az semlegesíti a szappan kémhatását és leoldja a hozzátapadt őrületet. A hatás: egy fokkal jobb a fejem, de így is katasztrófa. Ja és ecetszagú is maradt. Mit rontottam el? :) Dane

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

Dane szappanja

Szia!

Mostanában én is szappannal mosok hajat, hatékony! Figyel oda, hogy elegendő mennyiség felkerüljön, és jól el is oszlasd! Én víz alá tartom a fejem, aztán a vizes hajamon dörzsölöm végig a szappant, majd jól átmasszírozom, végigvakarom a fejbőröm. Ha kell, meg is lehet ismételni. Én simán vízzel szoktam leöblíteni, bevált, ha nagyon kemény a víz, akkor jobban elkél ecet vagy citromlé az öblítéshez.

Tegnap végre eljutottam fodrászhoz (már nagyon esedékes volt az olló), ismeretlen, bár szimpatikus leányzó, nem ismer minket, de nyitott valamennyire. Vittem szappant, és félig megtérítettem:)

Sok sikert!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Létezik káros anyagtól mentes sampon

Szia Móni! Létezik káros anyagtól mentes sampon és fogkrém?? Nem találtam még és keverni sincs sok kedvem. confused_smile.gif A már régóta használt csalán samponom a He...iától nagyon megdöbbentett, mennyi káros anyag van benne!! rant2.gif A tisztító hatása jó volt és nem korpásodott, vagy zsírosodott a hajam tőle. A hajam természetes barna és az öblítésre közönséges 10%-os ecet, valamint illóolajat használok. Ez nagyon jó! mml.gif

Mit tudnál ajánlani? A fokrémmel sem vagyok kibékülve. Szeretném, ha a kereskedelmi forgalomban beszerezhetném ezt is.

Köszönöm. Szép napot! wave.gif

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

Sampon Amandanett-nek

Szia!

Tudod, nyilvánosan nem csinálunk reklámot senkinek!

Szóval legfeljebb privátban tudok márkanevet, gyártót írni! Kérdezheted tanácsadónődet, Bakos Veronikát is!

Az ecet rendben, de a sima bolti gyanús, elég érdekes dolgokból csinálják, takarítani jó, de ilyesmikre én inkább almaecetet használok.

Hamarosan lesz bótunk, ott csak lecsekkolt dolgok lesznek.....mml.gif

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Hogyne létezne...

Szia Amandanett!

Elárulom, hogy én sem vagyok az a kotyvasztós típus, jobb szeretem készen megvenni a kozmetikumokat. Természetesen vannak tiszta, méregmentes hajápoló termékek, mindenféle árkategóriában. Ilyen például a Logona, Farfalla, Dr. Hauschka stb. Ezek mind kaphatóak lesznek az antalvalis webáruházban, már fel vannak töltve. Fogkrémek közül bátran ajánlom a Dr. Hauschka Med mentás vagy sóvizes fogkrémjét, az utóbbit homeopátiás kezelések alkalmával is használhatod.

Értékelés: Nincs

olcsóbb

Kedves Betty!

Én már annyit kutakodtam fogkrém után, de otthon mindről kiderül a hatóanyagtáblázat alapján, hogy van benne valami bibi. Tudnál esetleg az általad említettnél olcsóbb kategóriásat is ajánlani? (nekem nagyon sok 1000-1200 Ft csupán egy tubus fogkrémért)

Nagyon megköszönném!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Olcsó fogkrém

Olyan fogkrém, ami jó is, hatékony is, finom is, sajnos nincs 1000 Ft alatt. Viszont ott van 200-300 Ft-ért a natúr fogpor, aminek még ízt is tudsz varázsolni 1-2 csepp illóolajjal. Keskenyebb pénztárcájúaknak szerintem ez a legtökéletesebb megoldás.

Mellesleg minden alkalommal kikívánkozik belőlem az olcsó vs. drága témával kapcsolatban az, hogy bármi lehet olcsó is és drága is, attól függ, honnan nézzük.

Amikor elkezdtük szervezni a webáruházat, és termékek után kutakodtunk, az egyik forgalmazótól kaptam tesztelésre egy fogkrémet pontosan azért, hogy lemérjem azt, hogy mennyire hatékony, és mellette mennyire takarékos. 75 ml-es a fogkrém, ami kb. 150 grammot nyomott (tubussal együtt). 2 hónapja használjuk ketten a párommal, és pontosan 20 gramm hiányzik belőle. Az üres tubus 25 grammos, azaz 125 grammot használhatunk el. Ha két hónap alatt fogyott el 20 gramm, akkor ez a fogkrém egy évig elég! Előbb unom meg, mint hogy elfogyjon!

Használat közben igazolódott be, amit a gyártó is állít, hogy csak egy borsónyi mennyiség is untig elég belőle, hogy a tisztító hatás és az ízhatás is tökéletesen érvényesüljön. Ráadásul ez egy aromaterápiás gyógyfogkrém, száj- és fogágybetegségek megelőzésére. Nos, akkor mi is a drága???

Persze hozzá kell tennem, hogy egy doboz olcsó fogpor is kitart évekig...

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Erről a fogkrémről beszéltem

Végre bekerült a bioboltunk választékába! Itt van!

Értékelés: Nincs

fogkrém

Kedves Vali! Köszönöm a hosszú, kimerítő választ. Az az igazság, hogy jómagam natúr fogport használok, még ha abszolút nem is rajongok érte. Kisfiamnak szerettem volna valami fogkrémet keresni, mert őt valószínű nem tudom rávenni erre a krétaízű porra. Nála sajnos nem tart ki egy fogkrém 1 évig, mert egy gyermek még nehezen tudja felfogni, hogy egy borsószem is elég. Nos, akkor mi is a drága? -kérded. Havi 40-50 ezerből sajnos minden, de minden nagyon drága, hidd el. De hát végülis a kérdésemre megkaptam a választ: fölösleges keresnem olcsón egészséges fogkrémet.

Értékelés: Nincs

Köszi Betty

Köszi Betty a tippet! Körülnézek. regular_smile.gif Erről a Logonáról és Farfalláról még nem hallottam. Hol lehet beszerezni? bioboltban, vagy patikában? hmmm.gif Köszi még egyszer. Szép estét! regular_smile.gif ui.: Már olyan régóta megy ez a "webáruház hamarosan nyit" című rész, hogy nem értem, miért nem nyitott még meg no.gif .... Persze biztos megvan az oka... regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Már megnyithatott volna, csak nem bírta el a szerver...

Nos ezért kellett szervert cserélnünk a hétvégén. Már csak pár apró simítás, és nyitunk! Addig is tesztüzemmódban leselkedhettek: bionom.hu

Értékelés: Nincs
organicgirl's picture

Vazzeg, micsoda választék!

Jól látom, hogy Farfalla termékek is kaphatóak lesznek? Svájci nagynéném ódákat zeng róluk. Amikor még aktívan censored2.gif-ztam, akkor felhívtam a figyelmét a ... kozmetikumokra - tudván, hogy ad a minőségre. De nem vot az az Isten, akinek a kedvéért lemondott volna a Farfalláról. Ezek szerint tud valamit?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Antal Vali's picture

Ez egy valóban kiváló termékcsalád!

Az aromaterápiás vonalat képviselik a minőségi biokozmetiumok világában. Magyarországon még nem ismertek, de remélem, sok egészségtudatos ember tetszését elnyerik majd. Bevallom, én beleszerettem a termékeikbe...

Értékelés: Nincs
Gelus's picture

Ezeket a csodákat én is nézegettem már,

és el vagyok tőlük ájulva. clap2.gif Van egy honlap, ahol az majdnem az összes termékük leírása és összetevője fenn van. Szeretném megkérdezni, hogy a webáruházban kapható lesz ezekből minta "próba" termék is? Németországban lehet kapni kis kiszerelésű sampont(50ml), balzsamot, minta parfümöket(2ml). Ezek szerintem azért praktikusak, mert kisebb összegért ki lehet próbálni a termékeket, hogy ami beválik és megtetszik, abból utána gőzerővel nagyobb kiszerelést lehessen venni. regular_smile.gif Ez például a parfümöknél nagyon praktikus. yes.gif Szép napot! wave.gif Gelus

Értékelés: Nincs

kecseketejes sampon

Szia Dane! Én is jártam már így a kecsketejes csalánsamponnal... a sampont én magam készítem (egyébként nem olyan bonyolult elkészíteni). Nem tudom, hogy folyékony formában használod-e vagy sem... Viszont, ha folyékony formában használod a sampont akkor keverj hozzá 2 tojás sárgáját (ha nem folyékonyban használod, akkor értelemszerűen utána kend rá és utána öblítsd le). Én hajmosás öblítésekor almaecetes (ezt helyettesítheted citromlével is), mézes kamillateával öblítem le, de ez nem feltétel..csak nekem tetszik a hajam állaga e hajöblítés után. Próbáld ki, hátha tetszeni fog az eredmény... Véta wave.gif

Értékelés: Nincs

Hatóanyag lista

Nagyon köszi a sok segítséget! Hozzászólásom után vettem észre, hogy a hatóanyagok menüpontban szinte mindent megtalálok. Nézzétek el ezt a kis figyelmetlenséget egy újoncnak:)...Szóval mindenesetre rájöttem én is, hogy nem minden stimmel a kozmetikumokkal. A szájvizet nagyon sajnálom, mert eddig a leghatásosabb, nagyon jó fertőtlenítő hatása van, de mindenből szeretnék váltani, szóval az is cserélődik:) Még egyszer köszönet és üdv mindenkinek! Bacher Péter

Értékelés: Nincs

Szájvíz házilag

Szia! Én csináltam szájvizet, kipróbáltam afta kezelésére, pont olyan gyorsan eltűnt, mint a korábbi gyógyszeres ecsetelővel. 70%-os alkohol és fahéj illóolaj 9:1 arányban (én kávéskanállal mértem). Ebből pár csepp a vízbe és ezzel öblögess. Remélem segítettem :-)

Értékelés: Nincs

Szájvíz: grapefruitmag cseppel

Sziasztok!
Ezt is kipróbálhatjátok szerintem, nagyon jó fertőtlenítő hatása van (akkor is jó, ha pl. nem lenne kéznél illóolaj és alkohol). 15 csepp, bővebben itt:
http://eletmodszer.com/grape-vital-felhasznalasi-lehetosegek.html#afta

Értékelés: Nincs

Szuper ez az oldal!

Sziasztok! Szuper ez az oldal, még csak pár napja keveredtem ide, de már rengeteget okosodtam, és folyamatosan tátott szájja omg_smile.gif bámulok! :D Segítséget szeretnék kérni 2 dologban, illetve lehet, hogy több is lesz laugh.gif szóval az első, hogy kislányom nagyon náthás, az orra alatt teljesen kivan a bőre :( az eddig sztárolt krémünkben két nagyon csúnya összetevőt azonosítottam, így egyszerűen nincs hozzá "gusztusom", hogy azzal kenjem be. Szoktuk használni a gyógyszertári U. n. nevű orrkenőcsöt, de jelenleg nincs itthon, így nem tudok hatóanyagot vizsgálni rajta. Esetleg valaki meg tudná mondani, hogy használható-e? Mert ha nem akkor én már egy lyukas petákot sem akarok kiadni szemétre. Próbáltam neki tiszta olivaolajjal bekenni, szerintem szebb lett, de nem tetszett neki valami nagyon. confused_smile.gif Még az a nagy problémám, hogy a fürdést, hajmosást még csak-csak megoldom valahogy, de a fogmosáshoz ezt a fránya fogkrémet nincs szívem használni és a gyerekeimnek sem szívesen adom. Mit javasoltok helyette. Gyors megoldás kellene, vidéken lakom, itt nincs szinte semmi, és én se nagyon járok sehova. Épp ezért néhány dolog beszerzése elég macerásnak tűnik. Pl. kaptam egészséges izzadásgátló receptet, rizslisztből meg kukoricakeményítőből, de nálunk még az se kapható no.gif Ja és még szeretném megkérdezni, hogy a borsmenta illóolajat mire tudnám használni, mert egyedül az van itthon és nem sok mindent találtam róla! Válaszotokat előre is köszönöm! Örülök, hogy rátok találtam :)

Értékelés: Nincs

Még1 orrkenőcs

Szia! Én a következőt kutyultam, párom nem is adta vissza, most az öccsénél van regular_smile.gif Kevés jojobaolajba tegyél pár csepp levendulát és teafát, hajrá! Már itt is a bőség zavara teeth_smile.gif

Értékelés: Nincs

Gyógyszertári orrkenőcs

Én megcsináltam a gyógyszertárinak a bio változatát, még a színe is olyan 1 ek shea vaj 1 ek oliva olaj 1 ek kakaóvaj 1- 2 csepp borsmentaolaj ( csak óvatosan, mert a kicsinek csípheti az orrát, először inkább csak 1-et tegyél bele)

Értékelés: Nincs

Sziringa babájának kisebesedett orrocskája

Kedves Sziringa, de jó, hogy ránk találtál, légy üdvözölve!!!

Van egy meglepetésem! Már csak napok kérdése és kész a webáruházunk, ahol minden olyan jóságot be lehet majd egy helyen szerezni, amikről írunk az oldalon! Pont azért is találtuk ki, hogy ne kelljen minden egyes dologért, a liszttől elkezdve a kozmetikumokon át, a tisztítószerekeig, alapanyagokig stb., stb., koptatni a lábatokat, kerekeket, hanem egy kattintással az otthonotokból, be tudjatok vásárolni mindent!

Amit javasolnék a picid orra alá: shea vaj, kókuszvaj, vagy ezek keveréke, levendula illóolajjal. Készíthetsz még a kertből szedett körömvirág olajat is úgy, hogy egy üvegcsét megtömsz körömvirággal, ráöntesz hidegen sajtolt olíva olajat, hagyod az ablakban érlelődni 3-7 napot, majd leszűröd.

SOS-nek olíva és disznózsír, ezek biztosan vannak otthon.

Elemezni már Ti is tudtok a Hatóanyagelemzőnkkel, nézd meg a kérdezett termék összetételét és ha mégis elakadnál, kérdezz nyugodtan!

Fogrém: alapvetően a lényege a dörzsölés, így átmenetileg a sima kefe is megteszi, de lesz a webáruházban fogkrém is. Ha addig hozzá tudsz jutni, jó a Weleda fogkrémje, ebből van gyerek is és a Dentomin fogpor natúr változata, bár ez nem túl fini.

A borsmenta erős fertőtlenítő, érzéstelenítő, így ha himalája -vagy most még otthon levő sima- sós vizet készítesz és abba teszed a borsmenta olajat, kiváló toroköblögető torogfájás esetén.

Ezt találtam még róla a házipatika oldalán:

    * A görög mitológia szerint Pluto, az alvilág istene beleszeretett a gyönyörű nimfába, Minthébe. Pluto féltékeny felesége azonban Minthét növénnyé változtatta, amit már Pluto sem tudott megakadályozni, de a növényt finom illattal ruházta fel, és a nimfáról nevezte el.
    * Illóolaját a kozmetika-, illatszer-, gyógyszer- és élelmiszeripar alkalmazza fogkrémek, samponok, rágógumik gyártásánál.
    * Az ókori görög a lucullusi lakomák után mentaágakat rágcsáltak, hogy így serkentsék az emésztést.
    * Teája mindennapi fogyasztásra alkalmas, kiváló üdítőital.
    * Ha a borsmentára érzékenyen reagál a gyomor, tegyünk hozzá kamillavirágzatot.


Mi van benne?

A levél illóolajat (benne mentolt, mentont, mentofuránt), cseranyagokat, flavonoidokat tartalmaz.

Mire jó?

Már az ókorban felismerték a mentalevél emésztés- és étvágyjavító jótékony hatását. Később alkalmazták gyomor-, epe-, bélbántalmak ellen, de a borsmenta csökkenti a hányingert is. Bizonyítottan jó szélhajtó, görcsoldó, idegnyugtató, fejfájás-csillapító, fertőtlenítő, vértisztító, és hatásos a légúti megbetegedések kezelésében. A menstruációs zavarok ellen is alkalmazzák. Illóolaját hűtőkenőcsökben, rázókeverékekben viszketés mérséklésére használják.

Hogyan használjuk?

   
Borsmenta koktél (alkoholmentes)
Tea: Két teáskanálnyi szárított borsmentát forrázzunk le 1 csészényi forró vízzel, majd 5-7 perc után szűrjük le.

Tinktúra: Öt evőkanál borsmentára öntsünk 100 ml pálinkát, és hagyjuk meleg helyen állni két hétig, majd szűrjük le. Sötét, légmentesen záródó üvegben tároljuk. Fejfájás esetén kenjük be vele a halántékot.

Illóolaj: Apróra vágunk 6-10 evőkanál borsmentát, és hozzákeverjük 100 ml olajhoz. Állni hagyjuk 3-4 hétig, majd leszűrjük. Sötét, légmentesen záródó üvegben tároljuk. Fejfájás esetén dörzsöljük be vele halántékunkat.

Inhaláció: Tegyünk egy tálba 3 teáskanálnyi szárított borsmentát, és öntsünk rá forró vizet. Hajoljunk fölé, takarjuk be fejünket törülközővel, majd 10 percig inhaláljunk. Kiválóan alkalmazható légúti fertőzések esetén, valamint az eldugult orr járatainak tisztítására.

Fűszerként: Levelét salátákba, desszertekbe keverhetjük, frissítő italokat, koktélokat ízesíthetünk vele.

Jó tudni!

Csecsemőknek és kisgyerekeknek mentaolajat és tinktúrát az erős mentoltartalom miatt nem szabad adni.

Epekő okozta fájdalom esetén csak orvosi felügyelet mellett alkalmazzuk!

Berni
 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Berni nagyon köszönöm

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! Épp írni akartam neked, más ügyben :) Nekem sajnos oliván kívül semmilyen egyéb olajam nincs még, körömvirágom sincs, így ezek a lehetőségek kilőve, de nagyon lelkes vagyok, és rengeteg hasznos tippet olvastam itt, amiker sorban igyekszem meg is valósítani. A hatóanyaglistát használom, de épp azért kérdeztem itt, mert nekem jelenleg itthon NINCS ilyen kenőcsöm (U. n.), de gyógyszertárban pár száz forintért tudnék venni. Csak ahogy írtam, ha van benne káros, akkor nem adok érte ki pénzt. Ezért kérdeztem, hátha valaki már ismeri. A borsmentáról írottakat is köszönöm nagyon hasznosak. Egyébként már először mindig használom a keresőt, és ha nem találok valamit, akkor írok! További szép napot, és már nagyon kíváncsian várom a webáruházat!

Értékelés: Nincs

Körömvirág beszerzése Sziringának

Ha van a gyógyszertárban gyógytea is, akkor kérdezd meg, tartanak-e szárított körömvirág teát.

A különböző termékeknek, főleg a gyógyszertárban kaphatóaknak az összetétele általában fent van az interneten, beütöd a keresőbe a nevüket és a Hatóanyaglistánk alapján ki tudod elemezni

Most segítek: U. N.: A készítmény hatóanyaga: 200 mg Acidum boricum (bórsav), 75 mg Eucalypty aetheroleum (eukaliptuszolaj) és 60 mg Menthae piperitae aetheroleum (borsmentaolaj) 10 g készítményben
Segédanyagok: Cetil-sztearil alkohol, gyapjúviasz alkoholok, szemészeti fehér vazelin, fehér vazelin.

Értékelés: Nincs

Berni a segítők gyöngye :D

slap.gif Kedves Berni! Nagyon szépen köszönöm a válaszaidat! Hogy én eddig nem gondoltam az egyéb keresőre... slap.gif de én már másik oldalon leírt dolgokban nem merek bízni, csak bennetek mml.gif Szóval Berni ígérem, hogy ezentúl kevesebbet zaklatlak :D Minden jót! wave.gif

Értékelés: Nincs

szájvíz, kézkrém

Sziasztok!

Szeretnék kérni egy kis segítséget itthon kedvelt kozmetikumaimról, hogy tartalmazzák-e a nem kívánt anyagokat. Egy kézkrémről és egy szájvízről lenne szó.

Kézkrém: Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Palmitic Acid, Sodium Cetearyl Sulfate, Dilauryl Thiodipropionate, Sodium Sulfate, Methylparaben, Propylparaben, Parfum

Szájvíz [PR-009045]: Aqua, Alcohol, Sorbitol, Poloxamer 407, Benzoic Acid, Sodium Saccharin, Eucalyptol, Methyl Salicylate, Aroma, Thymol, Menthol, Sodium Benzoate, Cl 47005, Cl 42053

Köszönet a segítségért! Bacher Péter

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Elemzések..

Micsoda segítőkész kis csapat!

Értékelés: Nincs
Eszter1975's picture

Kézkrém és szájvíz Péternek

Szia!

Finoman szólva: én nem használnám egyiket sem, mert a vizet kivéve, szinte csak szintetikus, allergén, rákkeltő anyagok gyűjteménye mindegyik. Ha részletekre is kíváncsi vagy, keresd meg az összetevőket a hatóanyagkeresőben, vagy a Google-n is találhatsz infókat. Mindenki így kezdte, aztán apránként megjegyzed, mi mire való, és már a boltban tudni fogod, hogy érdemes-e pénzt kiadni valamiért.

Közben látom, hogy Beáta is segített neked, tőlem teljesen függetlenül. Próbáld ki a receptjeit! Nagy élmény ám, amikor magad készíted!

Értékelés: Nincs

Megesett a szívem :-)

Szia! Kézkrém: ma már kihajítanám, allergizáló anyagok vannak benne (paraben-ek, parfum) Szájvíz: Benzoic Acid-re keress rá, az elég is lesz... Laci

Értékelés: Nincs
Beáta's picture

Péternek kézkrém és szájvíz felejtős

Kedves Péter!

Én nem ajánlom sem a kézkrémet sem pedig a szájvíz használatát! Mert tartalmaznak allergén és rákeltő anyagokat is! Próbáld ki a shea vajat mint kézkrém vagy keverj magadnak valami jó kis krémet, a boszikonyhában vannak jók! Szájvizet is lehet készíteni házilag pl.: gyógynövényeket felforralsz teszel bele szegfűszeget, fahéjat, üvegbe töltöd adsz hozzá pár csepp valódi menta illóolajat tehetsz bele teafa illóolajat is és steviát vagy xilitet ha édesíteni akarod. Ez csak egy megoldás, ha nem szeretsz pepecselni akkor pedig keress fel egy gyógynövény-bio boltot és nézz körül ott! De vigyázz mert ott sem minden arany ami fénylik!

Szép estét! Beáta

Értékelés: Nincs
Gelus's picture

Péter kézkréme és szájvíze

Szia Péter! A szájvizet már én kielemeztem itthon egy ismerősömnek. Azt javaslom ne használd. Csinálj magadnak otthon. Van fenn recept (írd be a keresőbe, hogy szíjvíz), de ha nem találod szívesen átküldöm Neked. A kézkrémet szintén ne használd, szerintem cseréld le fincsi seha vajra meg kókusz vajra. Én most kevertem össze Konzol féle shea vajat és kókuszvajat. Meg kell mondjam, csuda finom illata van. Nem győzök a családom elől menekülni, mert folyton szagolgatnak és meg akarnak enni, mert olyan illatom van tőle, mint a kókuszos csokinak. laugh.gif Ezt használhatod az egész testedre is. wave.gif Gelus

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Péter! Két választásod van: vagy a hatóanyagtáblázat, vagy

reménykedj benne, hogy megesik rajtad egy elemzésben jártasabb olvasó szíve... Bocs! Megfogadtuk, hogy csak annak segítünk, aki már leelemzte magának a hatóanyagkereső segítségével a terméket, mégsem jutott semmire.

Biztos van itt olyan leányzó a közösségben, aki szívesen segít neked!

Értékelés: Nincs

Ismeretlen osszetevok

Sziasztok! Egy organikusnak nevezett kremmel kapcsolatban szeretnek kerdezni. Alapjaban nekem tetszik, de van benne par dolog, ami nyugtalanit. Par napja szemezek vele, de nem merem megvenni, amig nem lett ramondva az oke

INGREDIENTS: Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice, Olea Europaea (Olive) Oil, beeswax, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Vegetable Glycerin, Zea Mays (Corn) Starch, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Sodium Borate, Bixa Orellana (Annatto) Seed, Soy Lecithin, Citrus Aurantium (Neroli) Flower Oil, Santalum Album (Sandalwood) Oil, Rosa Damascena (Rose) Extract, Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Oil, Canaga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil, Silver Citrate, Citric Acid, Potassium Sorbate, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract.

Ami engem zavar az a Silver citrate es a Sodium Borate. Kerlek Titeket, mondjatok velemenyt!

Szilvi

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Hatóanyag listát nézted?

Mert ott van feketén fehéren!

Lehet, azért nem találtad, mert a Sodium Borate nem más, mint a borax.

Értékelés: Nincs

Köszönöm a gyors választ, Vali:)

Igy mar rendben yes.gif Sajnos az en bongeszomben (Safari) nem mukodik a kereso, csak a listakat tudom bongeszni es kezdokent igy nem talaltam. Most mar kepben vagyok:) Koszonom az extra gyors valaszt teeth_smile.gif Szep napot regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

házilag készíthető eltartható sampon

Sziasztok!

Nagyon szeretnék házilag elkészíteni egy olyan sampont, amit ellehet tartani mondjuk 1 hónapig is akár, csak az a gond, hogy mindenhol (más oldalakon is) a házi samponra a tojássampont dobja ki. Nincs valakinek valami más receptje? Olyanon gondolkoznék, hogy pl. desztillált vízben feloldani szódabikarbónát (mint tisztító, lúgos anyag) vagy nem is tudom, és még ehhez rakni dolgokat, de úgy hogy eltartható legyen. Remélem valaki megérti, amit szeretnék teeth_smile.gif

Köszi mindenkinek.

Értékelés: Nincs

házilag elkészithetö Multifunkcios sampon....

Sziasztok ujra, ujra itt vagyok :D

Ezuttal egy kigondolt recepttel jelentkezem és kérem a véleményt rola, hogy ez igy okés-e

Ime a recept:

Szappan készitéshez: holt tengeri iszap száraz (500 gram/1900ft) + shea vaj 2000ft/100gram) + extra szüz oliva olaj (kb:2000ft/500ml) + buza protein (ha kapok egyik oldalon láttam 500 ft/10 gram) / mososzoda(600ft/kg) Ha nem kapok buzaproteint akkor farfalla szantálfa buzaproteines tusfürdö (2780 ft/200ml)

 Idáig jo a recept? Egyikötök irta, hogy sikerült neki mososzodával szappant késziteni, de folyékony lett.... Nekem ebben az esetben nem probléma, mert direkt azt akarom, hogy folyékony legyen és ne kemény!!

Illóolajok: cajeput/eukaliptusz/ tömjén/teafa/mirha/ Tudom ezek közül a legdrágább a mirha, de gombaölö hatása van, ezért tettem bele.... Nagyon nehéz volt kimagozni, hogy mely illoolajat/illoolajokat tegyem bele.....

Gondolom a szappant fözni kell ugye??

Ez a összeállitás meddig áll ell?? Ez igy ok ez a recept?? Ha nem áll el ez a összeállitás akkor mit tegyek bele, hogy el álljon??

Összesen 10 db összetevöböl áll ez a cucc, ha mindegyikböl 3 gramot teszek az ugy okés?? vagy nem??

A shea vaj az nem házi hanem kész, mivel nem találtam a neten olyat hogy házilag megcsinálni... a shea vajat mivel tudom rá venni hogy folyékony legyen?? A holt tengeri iszapbol a poros a jo vagy a nedves?? én a porosat találtam jobbnak...... fel fog oldodni ebben az összeállitásben a holt tengeri iszap por? vagy nem??

Ha azt mondjátok hogy igy okés a dolog esetleg nem tudnátok nekem kimérve kisebb adagban adni ezekböl az alapanyagokbol?? ill az illoolaj mennyi idö után száll el? vagy illoolaj helyett használjak olajat?? az illoolaj hamar elveszti a jotékony hatását??

 Remélem segitetek nekem!!!

Irjatok és üdv: hamyka :)

ui: holt tengeri iszapot nem lehet házilag megcsinálni? ezt sem találtam hogy házilag... amit csak lehet házilag akarok.... Gyertek kutyulni/kotyvasztani!! kutyulásra fel!! Ill az elözö receptemre is várom a választ!!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Hamyka samponja

Kedves Hamyka!

Abban nem tudok segíteni, hogy hogyan kell házilag sampont készíteni, viszont néhány olvasmányt szívesen ajánlanék Neked.

Ha az aromaterápiáva, az illóolajokkal kapcsolatosan szeretnéd ismereteidet bővíteni, akkor mindenképpen olvasd el az ITT található bejegyzéseket.

A Shea vajról, Afrika aranyáról ITT ír bővebben Konzol.

Holt tengeri iszapot tudsz gyűjteni a Holt-tengerből, csak érdemes egy kicsit tisztítani még rajta, bár ezt házilag???

Biztos vagyok benne, hogy aki érdemben hozzá tud szólni kérdéseidhez, a segítségedre fog sietni!

Niki

Értékelés: Nincs

Sampon készítés

Köszönöm szépen regular_smile.gif kifogom próbálni az ötleteket.

Értékelés: Nincs

Sampon mosodiobol

Szia Judit! En Indoneziaban elek es itt kaptam egy receptet egy cegtol, akik organikus mosodiot forgalmaznak (ami itt terem egyebkent, szoval gondolom van benne tapasztalatuk wink_smile.gif ) Itt a recept: Adj 50 gramm mosodio hejhoz (ez kb egy maroknyi, magok nelkul) 4 csesze vizet ( kb 9 dl). Tord ossze a hejat aprora mielott hozzaadnad. Forrald fel, aztan kb 20 percig fozd. Azonnal is felhasznalhato, de ha hagyod allni masnapig, meg jobb lesz. Szurd le a levet es maris kesz regular_smile.gif Ezt ajanljak samponnak, ami kifejezetten jo korpasodas ellen, folyekony szappannak, sot folyekony mososzernek is. Remelem Neked is jol fog majd mukodni yes.gif Szilvi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Lulu86's picture

ha gyönyörű hajat szeretnél

Szia Judit 87!

Üsd be a keresőbe, hogy mosódió, van fönn több recept, megnéztem. DE, ha gyönyörű, fényes, dúsérzetű hajat szeretnél, keresd meg Edua tojássampon receptjét, amit Vali kiegészített mindenféle hajtípusra. A tojás is eláll 1 hónapig regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Szia Judit87! Itt az oldalon

Szia Judit87!

Itt az oldalon mar volt errol szo ha beirod a keresobe hogy szodabikarbonas hajmosas stikee akkor ott lesz a recept is, ugyan ez nem eltarthato egy honapig de nagyon hatasos es is probaltam. Ha eppen nincs itthon sampon akkor ezt szoktam en is hasznalni nagyon egyszeru es gyorsan meglehet kutyulni...

Szep napot! Roni

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Valaki itt az oldalon mosódióból főzött magának sampont

Próbálj meg rákeresni! Vagy reménykedjünk abban, hogy ő is olvassa a kérdésedet, és válaszol majd!

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

Mosódiós hajmosás

Én speciel próbáltam, de nem igazán vált be, szerintem nagyon szárít! Ha nincs időm tojássampont kutyulni, akkor sokszor nemes egyszerűséggel szappanna (saját főzésű) mosok hajatyes.gif Pedigg anno elhűlve olvastam, hogy Vali szappannal mos hajat, semmi balzsam, mi sülhet ki ebből!? cry_smile.gif

Egész jó a végeredménymml.gif

Értékelés: Nincs

Sziasztok! Vettem egy

Sziasztok! Vettem egy sampont a kétbetűs drogéria márkájából, mivel valamelyik hozzászólásnál olvastam, hogy ezek még jóknak számítanak, a rózsásat kivéve. Azért mindenesetre elkezdtem elemezni az összetevőit a hatóanyag keresőben, de sajnos elég sokat nem találtam meg belőle, ezeket bemásolom, tudnátok segíteni? sodium coco sulfate, lauroyl sarcosine, hydrxypropyl guar hydroxypropyltrimonium chloride, vitis vinifera extract, glucose glutamate, biotin, citronellol, geraniol. Ezenkívül van benne sima alcohol, persze erről tudni vélem, hogy mi tongue.gif , de kérdésem, hogy van-e keresnivalója fejbőrön? És találtam 2 összetevőt benne (a felsoroltakon kívül), ami enyhén káros, így még abba a kategóriába tartozik, hogy azért lehet használni, vagy már káros? Előre is köszönöm a segítséget! Dóri

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Melyik a két enyhén káros?

Jól tetted, hogy megnézted, mert úgy tudom, nem csak a rózsásban van sls. Ez eddig nem tűnik károsnak, de várom a két kielemzett, enyhén károsnak ítélt összetevőt is. Az alkohollal nincs nagy gond, ha nem a lista elején van. Ha elöl van, annyi, hogy esetleg száríthat. 

Értékelés: Nincs

Köszi szépen!

Kedves TLMelinda! Köszönöm szépen a válaszodat! Amit megtaláltam a hatóanyagkeresőben és enyhén károsnak minősítette: hydrogenated lecithin és panthenyl ethyl ether. Valamint van még benne egy változó megítélésű cocamidopropyl betain. Akkor most használható vagy nem használható? confused_smile.gif Dóri

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Dóri, rajtad áll a dolog

Ha engem kérdezel, elhasználnám ezt az egy flakont, utána keresnék egy szebbet. wave.gif

Értékelés: Nincs

újabb sampon kérdés

Kedves Melinda, köszönöm a válaszaidat, úgy döntöttem, hogy megfogadom a tanácsodat és lecserélem ezt a sampont. Gondoltam kivárom a webshop megnyílását, de pont elfogyott a samponom, és valamivel azért mosni kell az igencsak zsírosodó hajamat... :) Találtam ma egy nagyon remek összetevőkkel kecsegtető sampont, csak egyedül az ammonium laureth sulphate ugrik ki a sorból, viszont meg van csillagozva, hogy vegetable origin... Lehet, hogy akkor ez jó? remélem, mert már megvettem... confused_smile.gif Egyébként ez a f... in nature márka, ha ismered. Várom véleményedet, előre is nagyon köszönöm! Dóri

Értékelés: Nincs

f....in nature sampon

Na ebbe én is beleszaladtam csúnyán.Egy vagyonért vettem most a pocon árválkodik,inkább az olivaolajos szappannal esek a hajamnak.Talán 1 hajmosást élt meg.

Értékelés: Nincs
Beáta's picture

Dórinak hajmosásra

Kedves Dóri! Miért nem veszel egy tiszta szappant és máris megoldott a hajmosás és a test tisztálkodása egy csapásra! Miután megmostad a hajadat a szappannal, leöblíted almaecetes vízzel és garantáltan tiszta fényes hajad lesz! Szép estét mindenkinek! Beáta

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Én erre azt szoktam mondani, hogy

Megennéd-e azt az arzént, amit garantáltan organikus termesztésből származó mandulából, borsóból vagy lenmagból vontak ki? Pedig organikus, és növényi!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Veronika55's picture

Ammonium laureth sulphate

Káros!

Kérlek nézd meg a hatóanyag listában a részleteket! 

Értékelés: Nincs

samponelemzést szeretnék kérni

Sziasztok! A következő (T....., magyar) samponnak szerettem volna megnézni az összetételét a hatóanyagkeresőben, de szinte semelyiket sem találta a rendszer, lehet hogy azért, meg talán nem szabályos formátumban tüntették fel? "Natúr: Normál, zsíros hajra. Víz, nátrium-dodecil-szulfát, glicerin-kókuszzsírsavészter, szőlőmagolajamid, nátrium-dodecil-karboxilát, methil-chlorothiazolinone, methil-chloroizothiazolinone" Mindenesetre reménykedem ebben a samponban, mert ez nem drága. Én annyira sajnálnék több ezer forintot költeni két és fél deci csodasamponra... A tojássampon nem szimpatikus, a mosódióhoz ebben a műfajban valahogy nincs bizodalmam, a szappanos hajmosás meg nem vált be (a nagyon híg ecetes öblítéstől is annyira viszkettem, még a hátam is, hogy muszáj volt utána újra megmosnom egy angol folyóról elnevezett vacakkal sad_smile.gif )... a krémeket pl. én keverem, szappant is akarok főzni, de ebből szeretnék valami gyárit. ha ez nem jó, esetleg tudnátok ajánlani valami kevésbé luxuskategóriás sampont?

Értékelés: Nincs

elemzés

Ez valóban nem INCI lista, de az utolsót még így is megtaláltam a Hatóanyagok listájában. Egy kis segítség: ha nem találod i-vel, akkor keresd y-al is!

Hamarosan induló webáruházban biztosan találsz majd számodra megfelelőt!

Értékelés: Nincs

Elemzést szeretnék

Sziasztok! Elemzést szeretnék kérni az alábbi samponra: Aqua (Water), Alcohol, Coco Glucoside, Glycerin, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium PCA, Melissa Officinalis (Balm Mint Extract), Hydrolyzed Silk, Betaine, Triticum Vulgare, Cellulose Gum, Xanthan Gum, Glyceryl Oleate, Parfum (Fragrance), Citric Acid, Phytic Acid Előre is köszi:)

Értékelés: Nincs

Kozmetikumok elemzése

Szia! Kérlek használd a fenti menüsorban található Hatóanyag listát, köszönjük!!!

Ez Neked is hasznos lesz, mert így tudod megtanulni a legveszélyesebb összetevőket és idővel ügyesen, ránézésre is meg tudod majd állapítani, hogy egy termék használható-e!

Ha csak egy káros összetevőt is találsz benne, akkor nem jó!!!

 

Értékelés: Nincs

használható e biztonsággal a következő összetevő?

Sziasztok! wave.gif Nemrég találtam rá az oldalra. Sok érdekességet olvastam eddig. Segítségeteket kérném a következő összetevőkkel kapcsolatban: Összetevők: aqua, alcoholum, glicerinum, poliszacharid poliszulfát, illatanyag. Szeretném használni ezt a hajápoló oldatot, persze kíváncsi vagyok a véleményetekre. Köszönöm a választ

Értékelés: Nincs

hajápoló összetevők

Szia! Mivel új vagy, megpróbálok segíteni. Ez a felsorolás nem INCI féle lista, pl. az illatanyag bármi lehet...

Ha megtaláltad az INCI összetevőket, akkor a fenti Hatóanyagok menüpont segítségével ki tudod elemezni. Amit nem találsz meg, írd le, mert gyűjtjük ezeket és folyamatosan bővítjük a listát.

Értékelés: Nincs

Sziasztok! Nagyon hullik a hajam

Sziasztok! Nagyon hullik a hajam és szeretnék egy terméket kipróbálni.. Kérlek nézzetek bele , hogy van e benne olyan anyag ami nagyon káros lehet esetleg. Összetvők: Bengálbirs kivonat, ázsiai gázló, szezám és más gyógynövények. WATER, ETHOXYDIGLYCOL, CENTELLA ASIATICA EXTRACT, AEGLE MARMELOS ROOT EXTRACT, SESAMUM INDICUM (SESAME) SEED, QUATERNIUM-15, CITRUS AURANTIUM SINENSIS PEEL EXTRACT, CYMBOPOGON NARDUS (CITRONELLA) OIL, SANTALUM ALBUM(SANDALWOOD), CINNAMOMUM CAMPHORA (CAMPHOR) LEAF EXTRACT, VETIVERIA ZIZANOIDES EXTRACT Köszönöm szépen a választ és a segítséget

Értékelés: Nincs

hajhullás

Kedves Brigitta!

Kérlek nézd meg a második összetevőt a hatóanyag listánkban és máris meglesz a válasz!!!

A másik, hogy a hajhullás belső eredetű, nagyon sok oka lehet, ennek kellene utánajárni (életmód, gyógyszerek, betegségek...) és orvosolni a problémát!

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Brigitta hajhullása

Kedves Brigitta!

Próbáltad magad elemezni a terméket a hatóanyag kereső segítségével? Teljesen felesleges beírni az egészet, inkább nézd meg a hatóanyag keresőben. Az elsőről tudjuk hogy víz (water), ha beírod a második anyagot, akkor rögtön kidobja, hogy az egy nagyon káros anyag. Innentől felesleges a további elemzés! regular_smile.gif

Azért fejlesztjük már két éve a hatóanyag listánkat, hogy mindenki saját maga tudja elemezni a termékeit! Így sokkal gyorsabban célt ér, mert nem kell ránk várni hogy mikor segítünk. Mi szerkesztők és tanácsadók így a felszabaduló időnkben meg még több olyan kérdést tudunk megválaszolni, melyekkel egyedül nem boldogulnak az olvasóink, és itt akár komoly gyógyíthatatlannak mondott betegségekről is szó van!

Amúgy tudod-e, hogy  hajhullásodnak belső okai vannak? Ha szeretnél ennek utánajárni szólj és segítek, mivel én vagyok a Személyes Tanácsadód! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Hajvégek

Sziasztok!

Tegnap bukkantam rá az oldalra és nagyon-nagyon tetszik regular_smile.gif Eddig a reklámból választottam magamnak sampont, de igazából egyik sem vált be, mindig törtek a hajvégek és drótos tapintású volt a hajam, na meg persze szinte mindennapos mosást is igényelt Kb 1 hónapja használom a nagyszülők által otthon készített házi szappant...össze sem lehet hasonlítani a boltival...egyszerűen csodásan puha a hajam sőt még a hajvégek is (ami ugye töredezett a régi samponoktól) ami előtte szint szúrt...a kérdésem az lenne, hogy tudtok e valami jó kis házi pakolást a végekre, ami helyretenné, vagy marad az olló?.. hmmm.gif

Segítségeket előre is köszönöm szépen!

Jaaaaj és jut eszembe még egy tapasztalatot is meg szeretnék veletek osztani. regular_smile.gif Ameddig ugye nem használtam a házi szappant, előtte más tusfürdőkkel tisztálkodtam, több testrészemen sömör jelent meg..nem tudtam mitől, gondoltam, hogy biztos kiszáradt a bőröm, mivel nem használtam testápolót, már épp venni akartam, amikor megkaptam a házi szappant, és 2 mosakodás után halványultak a tünetek...nah mondanom sem kell, hogy vette e testápolót laugh.gif

Értékelés: Nincs

Hajvégek-olló!

Felesleges bármivel is ragasztgatni őket, belülről fog szépen megújulni a hajad, ha abbahagyod az agresszív mosóaktív anyagok használatát(ezt kipipáltuk), elegendő folyadékot fogyasztasz, és táplálod.

Értékelés: Nincs

segítség sampon választásban

Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni! Az OMI-tól szeretnék sampont rendelni, de nem tudom eldönteni, melyiket válasszam (apróbojtorjános v. csalános). Igazából a hajammal nincs semmi különösebb gond. Esetleg vannak tapasztalataitok ezekkel a termékekkel kapcsolatban? Melyiket válasszam?

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

Audrey, igazából erre nincsen

Audrey, igazából erre nincsen szabály. Mivel mindenkinek a bőre, haja más, nem lehet tudni, hogy melyik válik be neked. Én a csalánosat használom, nagyon szeretem, isteni az illata, fűszeres, friss. Teljesen más, mint bármilyen sampon, amit eddig használtam. Az apróbojtorjánosat még nem próbáltam, de lehet hogy ki fogom, mert kíváncsi vagyok, hogy hogyan reagálok rá.

Szóval én azt javaslom válassz megérzésre. Aztán számolj be a tapasztalataidról!

wave.gif

Értékelés: Nincs

Sziasztok!! Kérlek szépen

Sziasztok!! Kérlek szépen benneteket, hogy nézzétek meg ezt a sampont, hátha megbújik benne valami gonosz regular_smile.gif

Összetevők: víz (a Lake District nemzeti parkból), ammonium laureth szulfát (kókuszból kivont tisztítószer), nátrium-klorid (bio tengeri só), Polysorbate 20 (növényi eredetű oldáskönnyítő), narancsolaj, panthenol (B5 provitamin), ylang-ylang olaj, jojobaolaj, bio tengeri hínár kivonat, teafaolaj, természetes aroma, linalool, limonene (narancsból kivont olaj).

És kérlek benneteket, (előre elnézést ha már válaszoltatok, de nem találtam a választ olyan vaksi vagyok)..hogy talptapaszt honnan lehet venni?Hol érdeklődhetek? Nagyon köszönöm, puszi:Zsuzsi

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A Gonosz mindenhol megbújhat!

Még ebben a megfelelő reklámfogásokkal teljesen natúrnak és biónak álcázott samponban is! Mindkét kivastagított anyagnak nézz utána a hatóanyagtáblázatban!

Talp-tapaszt a legtöbb gyógynövényboltban és fitotékában árusítanak, de kínai boltokban is láttam már!

Értékelés: Nincs

kérdés

ha minden nap fürdés során csupán csak bevizezem a hajam, és hetente egy alkalommal mosom meg biosamponnal, az úgy rendben van? hmmm.gif Zoli

Értékelés: Nincs

hajhullás

sziasztok! nekem a szülés után kb 4 hónappal elkezdett hullani a hajam, és az az érzésem, még mindig tart, pedig már 2,5 éves a pici... cry_smile.gif próbáltam extra francia sampont, saját szedésű csalánt, b....... tablettát, B... hajszeszt, aztán feladtam. a leghasznosabb felfedezés az volt számomra, hogy észrevettem, hogy ha zsíros a hajam, jobban hullik, ezért 3 nap után már meg kéne mosnom. ha többet várok, kihullik egy csomó. persze vannak - remélem, még mindig - új hajszálak, tehát megmarad a haj a fejemen. levágatni nem akarom a derékig érő hajamat rövidre, hogy így "sűrűsödjön meg". Tudtok valami más megoldást ajánlani? Köszönöm! zseszter

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

zseszter haja

Szia Eszter!
Nekem ez hormonális zavar gyanús! Mindenképpen kéne neked egy rendes méregtelenítés (ha  még nem csináltál) és tápanyag feltöltés... Szedtél valaha hormonos dolgokat? A részletekben személyes Tanácsadód Ziger Hajni tud segíten! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Plútó's picture

Miért ne lenne rendben? 

Miért ne lenne rendben? yes.gif

Értékelés: Nincs

Elemzés :)

Sziasztok! Bio sampon, balzsam és hajpakolás. Tényleg ártalmatlan? sampon: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, BIO Chamomilla Recutita Flower Extract*, Bisabolol, BIO Panax Ginseng Extract*, BIO Calendula Officinalis Extract*, BIO Rosmarinus Officinalis Extract*, Parfum, Benzyl Benzoate, Geraniol, Propylene Glycol, Glucose, Benzyl Alcohol, Citric Acid, Butylene Glycol, Alcohol Denat., Sodium Benzoate, Potassium Sorbate. *az összetevők ellenőrzött biológikus környezetekből származnak. balzsam: Aqua, Quaternium-27, Glyceryl Stearate SE, Cetearyl Alcohol, Isopropyl Alcohol, Chamomilla Recutita Flower Extract*, Melissa Officinalis Leaf Extract*, Valeriana Officinalis Root Extract, Achillea Millefolium Extract, Viscum Album Leaf Extract, Humulus Lupus Extract, Foeniculum Vulgare Seed Extract, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Sodium Chloride, Benzyl Alcohol, Parfum, Propylene Glycol, Alcohol Denat., Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trideceth-9, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, C I 13015, C I 15510 *az összetevők ellenőrzött biológikus környezetekből származnak. hajpakolás: Aqua, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Isopropyl Myristate, Olea Europaea Fruit Oil*, Argania Spinosa Oil*, Glycerin, Panthenol, Niacinamide, Hydroxyethylcellulose, Parfum, Citric Acid, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben,C I 19140, C I 42090 *az összetevők ellenőrzött biológikus környezetekből származnak. Előre is köszönöm a választ regular_smile.gif

Szia! A kivastagított összetevők miatt nem ajánlott!!! A fenti hatóanyaglistában is benne vannak ezek az anyagok! Kérlek használjátok! Köszönjük!!! P. Tünde

Értékelés: Nincs

Sampon, fogkrém

Sziasztok! Rendeltem egy sampont és egy fogkrémet, de elakadtam az elemzésben. Néhány összetevőnél oda van írva, hogy mire jó, viszont az nincs, hogy káros-e, így én mint laikus nem tudom megállapítani, hogy ártalmatlanok-e ezek a termékek. pl. betain szintetikus anyag vagy a kaolin esetében jókat írtok, viszont ott van, hogy aluminium-szilikát, az nem káros? A PCA-nál az van írva, hogy természetes nedvességmegkötő, viszont a végén ott van, hogy szintetikusan állítják elő, így most teljesen tanácstalan vagyok. Legyetek szívesek segítsetek elemezni. Előre is köszi. A másik, hogy az normális, hogy a mosódiónak nagyon furcsa, mondhatni büdi szaga van? sampon:Aqua, Alcohol*, Coco Glucoside, Glicerin, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glycerin Oleate, Xantan Gum, Sodium PCA, Olea Europea Olive Oil*, Betaine, Citrus Grandis (Grapefruit) Oil, Calendula Officionalis Flower Extract *, Urtica Dioica (Nettle) Extract*, parfüm (Essential Oil), Phytic Acid, Limonene, Linalool. fogkrém: Aqua, Calcium Carbonate, Sorbitol, Glycerin, Maris Sal, Hydrated Silica, Xantan Gum, Chondrus Crispus Extract, Hamamelis Virginiana Distillate, Parfum, Citrus Medica Limonum Oil, Citrus Grandis Oil, Limonene*, Citral*, Geraniol*, Linalool*, Solum Diatomeae, Kaolin, Pistacia Lentiscum Gum, Peat Moss Extract, Xanthophyll. Nem értem, hogy egy fogkrémbe minek tesznek parfümöt? Köszi a segítséget! Betti

Szia Betti! A fenti termékeket használhatod, bár azt én sem értem, hogy a parfum a fogkrémben minek, használd el, aztán válassz másikat!!!

A mosódiónak van egy kis szaga, nekem illata, de nem büdös semmiképpen sem! Ha nagyon annak érzed, akkor ne használd! P. Tünde

Értékelés: Nincs

fogkrém még egyszer

A fogkrém esetében a gyártó honlapján a parfüm összetevőről ezt a magyarázó szöveget találtam, ami számomra teljesen kínai, megnéznétek nekem? Így már használhatom a fogkrémet? Köszi. Betti parfüm deklaráció: az eu-kozmetikai-irányelveiben a 7. irányelv változtatás keretén belül 26 parfümösszetevő feltüntetési kötelezettségét határozták meg, amennyiben azokat a kozmetikai késztermékek meghatározott koncentrációkban tartalmazzák. a készítményeknél, melyek a bőrön maradnak (leave-on products), a határértéket 0,001 % koncentrációnál határozták meg. az olyan készítményeknél, melyeket lemossák a bőrről (rinse-off products), az adott érték az illető anyagot tekintve a végtermékben 0,01 % koncentrációjú lehet. az alábbiakban találhatóak azok az illatszeralkotók, melyeket a mi kozmetikai készítményeink tartalmazhatnak. ezek az anyagok nem önmagukban, elkülönített szubsztanciákként kerülnek alkalmazásra, hanem természetes éterikus olajok alkotórészeiként, melyek a készítményeink különleges illatát biztosítják. természetszerűleg az egyes éterikus olajok összetételüket illetően nagy ingadozásokat mutatnak. ezért saját illatszer-deklarációink a különböző éterikus olajok maximális mennyiségére vonatkoznak. mindez ahhoz vezethet, hogy egyes gyártási tételek (sarzsok) a deklarált illatszer-összetevőket nem vagy csak nyomokban tartalmazzák. eredet: anise alcohol, ánizsalkohol (eredet: ánizs); benzyl alcohol, benzilalkohol (eredet: jázmin, sárga téli viola, szegfűszeg); benzyl benzoate, benzilbenzát (eredet: jázmin, ylang-ylang); benzyl salicylate, benzilszalicilát (eredet: ylang-ylang); cinnamal, fahéjaldehid (eredet: fahéj); cinnamil alcohol, fahéjalkohol (eredet: fahéj); citral, citrál (eredet: citrom, citromfű, citromverbéna); citronellol, citronellol (eredet: citromfű, rózsa, muskátli); coumarin, kumarin) (eredet: tonkabab, szagos müge); eugenol eugenol (eredet: bazsalikom, szegfűszeg, szegfűbors, fahéj) franesol, franesol (eredet: rózsa, narancsvirág, ylang-ylang); geraniol, gerániol (eredet: muskátli, rózsa, pálmarózsa, levendula); limonene, d-limonen (eredet: citrusfélék) linalool, linalool (eredet: levendula, rózsafa, koriander) elõállítás: vízgőzdesztilláció

Értékelés: Nincs
Katka's picture

Hbetty83

Szeritnem megnyugodhatsz a fogkrémmel kapcsolatban, mert nem szintetikus parfüm van benne, hanem illóolaj.

Értékelés: Nincs

Zsíros, kevés, vékonyszálú haj

Sziasztok, mit ajánlotok a fent leírt hajproblémára? Zsíros, kevés, vékonyszálú hajam van, és már régóta keresek olyan sampont, amit használhatok...olvastam, hogy olívaolajjal is kenitek a hajatokat, ezt nem kell kiöblíteni? Mert ha én ezt rákenném a hajamra (bár biztos nagyon tápláló) akkor az a pár szál hajam se látszana...köszi szépen!

Értékelés: Nincs
Plútó's picture

A probléma gyökerét kellene megkeresni,

mert bár egy jó samponnal javíthatsz a hajad állapotán, de ez inkább csak tüneti kezelésnek fogható fel. Nekem az az érzésem, hogy itt táplálkozási gondok, tápanyaghiány, vagy hormonális zavar állhat a háttérben - de bármi egyéb is kiderülhet persze. Szerintem keresd fel magánban a személyes tanácsadódat, és készítsetek egy állapotfelmérést, abból már sokkal többet lehet látni.

Én ilyen hajra az olívaolajat nem javasolnám, csak olaj lenne a tűzre. A csalános Revive gyógysampon viszont rendbe tudná szedni a fejbőrödet amennyire egy sampontól ez elvárható. De az okoknak tényleg érdemes lenne utánanézni!  wave.gif

Értékelés: Nincs

hajbalzsam

Sziasztok Nemrégiben vettem ezt a hajbalzsamot, de nem tudom biztosan hogy jók -e az összetevők kérlek nézzétek meg. Köszi :) aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, dipalmytoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate, parfum, benzyl alcohol, citric acid, PEG 5 cocomonium methosulfate, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, hydrolyzed milk protein, hydroxypropyltrimonium hydrolyzed casein, sodium cocoyl glutamate, hydroxypropyl guar hydroycpropyltrimonium chloride

Értékelés: Nincs
Plútó's picture

Magyar Melinda hajbalzsamja

tiszta szintetikum - nem hiszem, hogy a fejbőrödnek és a hajadnak erre lenne szüksége... no.gif

Értékelés: Nincs
happyjohi's picture

sampon elemzes

Sziasztok! Kerhetnek egy elemzest erre a samponra?

Aquqa, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Glycerin, Sucrose Cocoate, Sodium PCA, Salvia Sdarea (Clary) Seed Oil, Hyssopus Officinalis Extract*, Buddeja Davidi Extract*, Thynus Vulgaris (thyme) Flower/Leaf Extract*, Xanthan Gum, Argenine, Parfum, Gluconolactone, Sodium Benzoate, Sodium Dehydroacetate, Potassium Sorbate, Dehynoacelic Acid, Benzyl Alchohol, Alchohol

Anyosom ajanlott egy aloes gel-kremet, de nem vettem meg ezt is megneznetek? (van amiben nem vagyok biztos...) Dionized Water, Hippophae Ramnoides Oil, Lavandula Augustifolia Oil, Molaleuca alternifolia Oil, Orange Oil, Carbomer, Trethanolamine, Sodium Benzoate, Dissodium EDTA

Elore is nagyon koszi!!!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Happyjohi termékei

A sampon használható, bár a parfüm nincs megcsillagozva, ami - ugye - azt jelenti, hogy szintetikus...

A krémet ne használd, benne van a triethanolamin, ami rákkeltő.

Értékelés: Nincs
happyjohi's picture

Koszi!

Szia Melinda! Koszi! en is erre gyanakodtam a kremmel kapcsolatban (kar erte)! A samponban levo parfumre is haragszom, de amugy nem rossz es meg le is volt arazva. :) Szep napot!

Értékelés: Nincs
swarley's picture

a haj öntisztulása?

Sziasztok! Engem az érdekelne, van-e valakinek tapasztalata a haj öntisztulásával kapcsolatban. Elég eltérőek a vélemények róla, de kíváncsi lennék, hogy ti mit gondoltok róla. Nos, én 19. napja sampon nélkül élek! tongue.gif Ez persze nem azt jelenti, hogy ez idő alatt nem mostam hajat. Mostam, de csak vízzel. Egy része olyan, mintha frissen lenne mosva, hátul és oldalt viszont kicsit zsíros. (Alapvetően száraz hajam van.) Vali egyik hozzászólásában olvastam, hogy ő 2-3 hetente mos hajat, és heti 1 cm-t nő a haja. Ez nekem se lenne ellenemre. teeth_smile.gif Szóval ha valakinek van tapasztalata, írja meg! Szerintem másokat is érdekelne. Köszi. swarley

Értékelés: Nincs

haj öntisztulása

Sziasztok, Mennyi idő után indul be a haj öntisztulási folyamata?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A haj öntisztulása normális esetben 3 hónap után indul be

egy egészséges embernél. Minél szennyezettebb a szervezeted, ez annál később következik be. Ahhoz, hogy valaki öntisztulóvá váljon, alapvető feltétel a méregmentes szervezet, azaz mielőtt valaki rászánja magát arra, hogy áttér az öntisztuló üzemmódra, csináljon egy átfogó méregtelenítést, majd térjen át a vegyszermentes és károsanyag mentes életre.

Értékelés: Nincs

Öntisztuló haj

Sziasztok.Kb.10-12 éve csak vízzel mosok hajat,pedig festem 2-3 hetente.3-4 centit nő havonta,utálom is:) A kisfiam 4,5 éves,az ő bucija nem látott még sampont:)Hálából minden vegyi anyagot ledob a hajam,lakkot,habot,zselét,a hajfestéket is:)Ha strand után vagyok étolajat vagy olívát szoktam rákenni,szép fénye lesz tőle,nem mosom le.Semmi gondom nincs azzal,hogy nem juttatok be még több vegyi anyagot a szervezetembe:)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Antal Vali's picture

A haj természetes öntisztulásáról

Ha teljesen egészségesek lennénk, és a környezetünk is tiszta és egészséges lenne, akkor egyáltalán nem kéne hajat mosnunk, ugyanis a haj öntisztuló!

Én 3 hónapig teszteltem ezt a folyamatot, ennyi idő volt a leghosszabb, amíg nem mostam hajat. Vízzel sem! Viszont minden nap jól kikeféltem valódi sörtekefével, hogy ne rasztásodjon, ugyanis nekem göndör hajam van. Szépen bírta! És még mindig bírná, he nem hennáztam volna be, ugyanis a pépet le kellett mosnom valahogy. Én most is csak a hennázáskor mosok hajat. 3 hetente kb.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hajszag

Szia Vali! Ilyen "ritka" hajmosásnál nincs hajszaga a hajadnak? Természetes göndör lévén magam is 1-1,5 hetente mosok hajat leginkább saját kutyulású tojás-samponnal (de attól nagyon tojás szagú marad, bármennyi illóolajat is keverjek bele), vagy szódabikarbónás-mézes samponnal, esetleg méregmentes samponnal. Bármelyik variációnál már 2-3 nap múlva hajszaga van a hajamnak, ami ápolatlannak hat és zavaró. Mit csinálok rosszul? Köszönettel: Tünde

Értékelés: Nincs

Vali haja Valiillatú,

ami nem is tudom milyen, kicsit mindig keleties. Morfondíroztam, hogy mit jelent a hajszag, de az inkább a fejbőr szaga lehet, vagyis a fejbőr zsírjáé. Elsősorban mindig a fejbőr egészsége lényeges. Ne csak méregmentes sampont használj, belülről is méregteleníts, és kefélgesd a hajad.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Vali! Nekem is göndör (lenne) a hajam...

Sziasztok! Tavaly novemberben levágattam a nyakam tövéig a "szép" hosszú hajam... Azért tettem idézőjelbe, mert nagyon törött volt, és ráfért egy kis frissítés, festettem, és vasaltam is, mert a gödör hajam, amire régen azt gondolták, hogy dauerolt, kezdett kinyúlni, és olyan csúnya hullámos, kócos kinézete volt, így vasaltam inkább... De november óta kb 2-3 centit, ha nőtt... 3 hónapja mostmár nem festem a hajam, próbálkozok a természetes hajszínemmel megbékélni! Viszont vasalom még időközönként, mert így röviden nagyon nem mutat a hajam, bár úgy látom kezd göndörödni, de nem az igazi, nincsen semmi tartása, és nyúlik ki..... Mitől van ez? samponom tiszta, legalábbis nincs benne SLS és társai... Maximum olivát használok ápolónak, ha vasalom egy kis hővédőt kenek rá, bár az nem tiszta termék... Lehet, hogy megállt a hajam a növésben? Lenövésem már lassan 5 centi lesz a 3 hónap alatt, mióta nem festem, de a hajam hossza nem nő csak a felső réteg, ami még rövidebb... Egyenesen remekül áll ez a fazon, de "göndören" túl rövid, megszoktam a hátam közepéig érő hosszúságot, és már nagyon hiányzik cry_smile.gif Vettem ligetszépe kapszulát, ami remélem az ekcémámra is jótékony hatással lesz... Vali neked szép göndör hajad van, mit csinálsz vele, hogy így "engedelmeskedik"? Szép napot nektek!!! kiss2.gif

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Én semmi extrát nem csinálok a hajammal azon kívül, hogy

3 hetente megmosom hennázáskor, majd hagyom a szabadlevegőn megszáradni. A titok az életformában keresendő. Kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás, kellő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztása, cukor és fehérliszt mentes élet, sok mozgás s frisslevegőn.

Ha ekcémád is van, akkor valószínű, hogy nem tökéletes a bélflórád, és az immunrendszered állapota sem az igazi. Ha ezeket helyrerakod a megfelelő szerekkel, akkor meglásd gyönyörű lesz a hajad!

Olvasd el EZT és EZT.

Értékelés: Nincs
stikee's picture

Hajmosás

A göndör haj alapvetően szárazabb és tartással is rendelkezik :) Viszont egyenes hajúként bátran állíthatom, hogy minden igyekezet ellenére lelapul, mert elfekszi az ember...főképp ha 3-4 hétig minden nap a haján alszik:) a legkisebb zsírosodás is lapulással jár egy hét után:)

Értékelés: Nincs

göndör sampon

Sziasztok! Le szeretném cserélni a göndörítő samponomat és balzsamomat tiszta termékekre, de mivel a hajam olyan semmilyen lesz (nem egyenes, de nem is loknis), ha nem göndör samponnal mosom meg,ezért erről nem szeretnék lemondani. Ismertek esetleg olyan tiszta sampont, ami göndörít is? Ha esetleg ki lehet kotyvasztani,ahhoz is van kedvem:) Köszi a segítséget!

Értékelés: Nincs
Édua's picture

Kedves Gyöngyvirág! Olvastam,

Kedves Gyöngyvirág! Olvastam, hogy göndör hajat szeretnél méreganyag mentesen. Én régebben úgy szoktam, hogy este, miután megmostam a hajamat a házilag készített tojássamponnal és megszárítottam, feltekertem kontyokba, és reggel, mikor kibontottam göndör volt. nemrég vettem szivacsos hajcsavarókat, azóta azzal csinálom. 30 db, színes, és 600 forint körül volt a Rossmannban. A rögzítéshez citromlakkot használok. 2,5 dl vízbe teszek 4 evőkanál citromlevet és 10 percig főzöm. Miután kihűlt szórófejes flakonba öntöm. Lehet tenni bele illóolajat is. Hűtőben kell tartani, több napig eláll. Száraz hajon használom, úgy, hogy mielőtt feltekerem a tincseket, egyenként fújok rájuk a citromlakkból. a végén megszárítom, és rajta hagyom még pár órát, akár egy éjszakát. ha bármi kérdésed van írj nyugodtan :) Édua

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Göndörítő gond - őrjítő!

Nincs tudomásom olyan göndörítő termékről, ami tiszta lenne.

Viszont van tapasztalatunk! Azok az olvasóink, akik hasonló gondokkal küszködtek, az életmód váltás, a méregtelenítés után újra szépen göndörödő és egészséges hajnak örvendenek. Mindenféle göndörítő sampon és balzsam nélkül!

Értékelés: Nincs
Kaszás Andi's picture

Sampon összetevők - elemzés kérés

Sziasztok! Szeretném kérni, hogy az alábbi összetevőkre mondjatok valamit: Aqua (Water), Alcohol*, Coco Glucoside, Glycerin, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Oleate, Xanthan Gum, Sodium PCA, Olea Europeae (Oliva) Fruit Olil*, Betaine, Citrus Grandis (Grapefruit) Oil, Calendula Officinalis Flower Extract*, Urtica Dioica (Nettle) Extract*, Parfum (Essential Oils), Phytic Acid, Citric Acid, Limonene, Linaool A csillagos részek nem tudom mit takarnak. Azt írják, hogy az öszetevők ellenőrzött biogazdálkodásból származnak. BDIH, ECOCERT által ellenőrzött termék. Segítségeteket előre is nagyon köszönöm! :) Andi

Értékelés: Nincs

Milyen sampon?

Szia! Elárulnád nekem melyik ez a sampon? Ha fórumon nem jelenhet meg márka, megírnád priviben? :) Előre is köszi :)

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Kaszás Andi samponja

Használható! 

Értékelés: Nincs
Kaszás Andi's picture

Köszi Veronika!

regular_smile.gif

Értékelés: Nincs