Hajfestés Kérdőjelekkel??? Vagy lehet természetesen és egészségesen is?

Legszívesebben lebontanánk a gyárkéményeket, kitiltanánk városunkból az autókat, kivéve persze a sajátunkat. Elméletünk az, hogy mások mérgeznek bennünket. Meg sem fordul a fejünkben, hogy esetleg mi is mérgezzük saját magunkat. Pedig a kozmetikai szerek, amiket magunkra kenünk, a hajfestékek, amelyek behatolnak hajszálaink belsejébe, vegyi anyagokat tartalmaznak.

A haj egészségét befolyásolják

 • a mechanikai tényezők, fésülés, törlés, súrlódás,
 • kémiai hatások, festés, dauer,
 • hő és fényhatások, napsütés, hajszárítás,
 • élettani tényezők, stressz, dohányzás, diéta,
 • a környezet minősége, szmog, szél, időjárás, ózon.

A felsorolásból látjuk, hogy felelősek vagyunk hajunk állapotáért, és bizony sokat tehetünk, hogy elkerüljük a károsító hatásokat. Már a tinik elkezdik festeni a hajukat, és ki figyelmezteti őket arra, hogy ez veszélyes is lehet. Sőt nagy elhatározásra jutnak, feketéből szőkét, szőkéből feketét szeretnének.

smink-es-hajszin-milyen-aronNem is sejtik, milyen fontos a festék összetétele, a festett haj színe és az évek száma, amelyek alatt rendszeresen végzik vagy végeztetik ezt a műveletet. És a felnőttek tájékozottabbak? Jól kapaszkodjunk meg! Az Európa Bizottság 2007-ben 22 hajfestékösszetevő használatát tiltotta be! Ezzel kapcsolatban Günter Verheugen kijelentette, hogy azok az anyagokat, amelyekről nem bizonyosodik be, hogy ártalmatlanok, kivonják a forgalomból.

Forrás: http://www.fitway.hu/index.php?module=e_sz_all&tid=32

Európában és az USA-ban is folytatnak kísérleteket a hajfestékek káros következményeiről. 

Az USA-ban azonban nincs állami szerv, amely olyan joggal élhetne, amellyel betilthatná a veszélyesnek ítélt termékek gyártását és forgalmazását. Mindössze ajánlásokat fogalmazhatnak meg. Az Európai Unió a fogyasztók védelmében hatalmas előrelépést tett.

hajmosas2003-ban megszületett egy rendelet, amelynek alapján közzé tették azoknak a hajfesték-alapanyagoknak a listáját, amelyek az emberi egészségre nem ártalmasak. Továbbá lehetővé tette a bizottság számára, hogy betiltsa azoknak a hajfestékeknek a forgalmazását, amelyeknek gyártói nem mutatták be a biztonsági dokumentációt. A bevezetett rendelkezés szerint a biztonsági dokumentációban felsorolt vegyi anyagokat a Fogyasztói Termékek Tudományos Bizottsága megvizsgálja, s ha egészségre ártalmasnak találja valamelyiket, akkor szintén betiltják a terméket.

2006-ban fogadták el a REACH-rendelet, amely a vegyi anyagok gyors és hatékony ellenőrzését teszi lehetővé. Minden tagállam erre jogosult hivatala, ha egy terméket veszélyesnek ítél, akkor csökkentenie kell a fogyasztók kockázatát, vagyis betilthatja a termék gyártását, forgalmazását, visszahívhatja a fogyasztótól, figyelmeztetést bocsáthat ki. Jó hír, hogy Magyarország nagyon tevékeny, sok bejelentés érkezik tőlünk. Az összes beérkezett bejelentés közül 2006-ban a vegyi anyagok bele kerültek gyakoriságukat tekintve az első ötbe. Kicsit megterhel bennünket a sok betűszó és rövidítés, de még meg kell említeni az ECHA-t, amit Európai Vegyianyag Ügynökségnek fordíthatunk. Ennek az ügynökségnek a székhelye Helsinki.

2008 június 1-től kezdi meg érdemi működését. Feladata, hogy összefogja a vegyi anyagok regisztrálását, értékelését, engedélyezését és korlátozását. Mindezek ellenére a kozmetikumok vegyi összetevőivel még számos kísérletet kell elvégezni, hogy teljes biztonságban érezhessük magunkat. A tartós színezők most is tartalmaznak ammóniát és peroxidot, ezeket sem tartják ártalmatlannak a szakemberek.

2001-ben az USA-ban végzett kutatások ugyan nem klinikai kísérletek voltak, de azt a következtetést vonták le, hogy a húgyhólyag-rák kialakulásának nagy rizikójú csoportjába azok tartoznak, akik hajukat festetik. A legveszélyeztetettebbek azok a nők, akik havonta rendszeresen járnak fodrászhoz ilyen céllal, vagy már több éve festik hajukat. Ebbe a csoportba tartoznak azok a fodrászok is, akik már 10, vagy ennél több éve ebben a szakmában dolgoznak. Ha 15 vagy ennél több az eltelt idő, akkor a kockázat megháromszorozódik.

Miért jelent nagyobb rizikót a sötét haj?

A haj sötétsége fokozza a rák kialakulásának veszélyét, mert ennek eléréséhez még több vegyi anyagra van szükség. Szintén egy amerikai kísérletnél patkányokkal kátrányt etettek, s az állatok rákosak lettek. Ezt az anyagot használták a sötét hajfestékeknél is. A kutatók  figyelmeztették a cégeket, hogy tüntessék fel ezt a veszélyt a hajfestékeken. A gyártók petróleumból kivont összetevővel helyettesítették a kátrányt, de ez  nem nyugtatta meg a kísérletet végzőket, mivel nem bizonyosak abban, hogy ez az anyag az egészségre ártalmatlan.

A rák kialakulása és a mérgező vegyi anyagok használata között számos kutató talált összefüggést.

Az amerikai Nemzeti Rák Intézet a sötét színre hajukat festetők és egyes rákos megbetegedések gyakorisága között fedezett fel kapcsolatot. Ezek a daganatok a nyirokszervekben és a vérképző szervekben keletkeznek.
A hajfestékek legproblematikusabb vegyi összetevői az anylaminok, ezek a kísérleti állatokban rákot okoztak. Az anylaminok egyik fajtája a PPD, a hajfestékek fontos összetevője, ezektől válik tartóssá a szín. Az érzékeny bőrűeknél allergiás reakciót vált ki. A következő nagy falat a hidrogén-peroxid és az ammónia keveréke. Valóban nagyon óvatosan kellene bánnunk a vegyi anyagokkal, mert kutatók kimutatták, hogy külön-külön mindkét említett anyag ártalmatlan, keverékük viszont karcinogén vegyületet hoz létre. A karcinogén anyagok egyértelműen rákkeltők. Ammónia és peroxid pedig a legtöbb tartós hajfestékben található. A kutatások a karcinogének területén még az elején járnak. Az allergiás jelenségekkel pedig sokszor nem törődünk, csak legyintünk rájuk, pedig ezek bőrgyulladáshoz vezethetnek a fejbőrön, arcon, szemhéjon, fülön. Komoly következmény, amikor a szervezet minden PPD származékra allergiás lesz, így a festett ruhákra, tintára, gázolajra, olajra, gyógyszerekre. Csak egyetlen megoldás létezik, a festés előtt 72 órával allergiapróbát kell végezni.

Jó, ha tudjuk,

 • hogy az egészségre ártalmas vegyi anyagok mérgezik az idegrendszert, immunrendszert, szerveket,
 • hogy a bemosók csak fényt és csillogást adnak a hajnak,
 • hogy a hajszínezők ugyanolyan vegyi agyagokat tartalmaznak, mint a hajfestékek, csak kevesebbet, molekulái nagyok, nem hatolnak át a hajszál külső rétegén, gyorsabban lekopik színük a hajról,
 • hogy a féltartós festékek használatakor a negatív töltésű hajszál és a pozitív töltésű festékmolekulák vonzzák egymást, a molekulák nagyok, csak a haj külső részén tapadnak meg,
 • hogy a tartós festékek kis molekulákból állnak, a fenilin-diamin, amino-fenol, rezercin behatol a haj belsejébe, a hidrogén-peroxid oxidálja ezeket a vegyi anyagokat, ennek következtében a keletkező molekulák már olyan nagyok lesznek, hogy nem tudnak kijutni a haj belsejéből.

Jó tanács, hogy hajfestés után igyunk meg egy liter vizet, hogy a méreganyagok eltávozzanak a szervezetből!

Forrás: http://www.fitway.hu/index.php?module=e_sz_all&tid=32 

Nincs megoldás? De van!

Hajöblítők

Ha megelégszünk egyik mosástól a másikig egy kis fénnyel, színnel a hajunkon, akkor használjunk olyan növényeket a haj öblítésére, amelyek színes pigmenteket tartalmaznak, áfonyát, hennát, feketediót. Nemcsak fényt adnak a hajnak, hanem vastagabbá is teszik a hajszálakat, védenek a környezeti ártalmaktól, naptól, sótól, légszennyeződéstől. Folynak a kísérletek a természetes anyagokkal. Vegyészek a peroxidot helyettesíteni próbálják avokádóolajból, az ammóniát pedig kókuszolajból készített termékkel. Hennából és különféle zöldségekből, gyümölcsökből is gyártanak természetes hajfestékeket.

Bemosók

 • Magunk is készíthetünk bemosókat.

Barna árnyalatú hajra

 • használhatjuk a héjában főtt krumpli levét,
 • a rozmaringból, málnalevélből, petrezselyemből készült teát,
 • feketekávét, fekete teát,
 • forró vízben áztatott dió levét,
 • almaecet és víz keverékét.

Szőke hajra

 • sáfrány, kurkuma, kalendula, kamilla teáját,
 • vízben áztatott zabszalma levét,
 • vízben főtt rebarbara levét.

Vörös hajra

 • lehűtött erős feketekávét,
 • hibiszkuszteát,
 • csipkebogyóteát.
 • vízben áztatott mályvarózsa levét.

Tartós hajfestékeket is egyre több gyártó készít csak tiszta forrásból, természetes anyagokból!

Az Internet segítségével elérhetünk számos web-shopot, ahol jelzik, hogy természetes alapanyagokból készült hajfestéket árulnak, amelyek nem tartalmaznak ammóniát és peroxidot. Vegyészek a peroxidot helyettesítő anyagot próbálják avokádóolajból előállítani, az ammóniát pedig kókuszolajból. Hennából és különféle zöldségekből, gyümölcsökből is készítenek természetes hajfestékeket.

A döntés a kezünkben van, festetjük-e hajunkat vagy sem, és ehhez milyen terméket választunk.


Forrás: 
http://www.fitway.hu/index.php?module=e_sz_all&tid=32
4.75
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (8 votes)

Hozzászólások

Help

Kedves Hölgyek!

A segítségetek szeretném kérni.

Sokszor próbáltam már hennával sötét barnára festeni a hajam, de az ősz hajszálaim nem fedik be, sárgák maradnak. Első körben csak hennával festem, majd leöblítés után Khadi feketét, de az sem lesz sötétbarna. Megfelelően használom, de az első samponos mosás után már csak vöröses barna leszek, mintha az indigó kioldódna, a víz is kék lesz. Már hónapok óta nem festem a hajam, mert az egynapos procedúra után nincs megfelelő eredmény.

Most láttam egy hajfestéket, BIO P... névre hallgat és bioként reklámozzák egy fodrászatban. Vettem egyet - még nem mertem kipróbálni -, csak azért, hogy megnézzem az összetételt, de nincs összetevő lista, csak annyit ír, hogy mágnes-szerűen rekonstruálja a szálakat, illetve nincs benne phenylene diamine. Ezt a Bomark International gyártja, Kína. Nincs véletlenül információtok erről a termékről? Nekem gyanús, de hátha tudtok róla valamit pozitívat.

Ha semmi jót nem tudtok, akkor segítsetek, hogyan fessem a hajam a hennával, hogy megfelelő színt kapjak és ha lehet ne egy napig kelljen vele kínlódni. Már kérdeztem korábban is, de a válaszotok megfogadva sem lett megfelelő az eredmény.

Hajdú-Bihar megyéhez legközelebb esetleg tudtok olyan fodrászatot, ahol hennával festenek?

Nagyon köszönöm a segítséget, minden jót nektek.

Köszönöm,

Márta

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Sötétbarna hajszín

Szia! 

Rákerestem erre a márkára, amit írsz, mert nem hallottam még róla. A honlap leírása alapján szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy ez szintetikus festék egy kis növényi kivonattal. Egyébként összetevők nincsenek feltüntetve, viszont vannak olyan kifejezések, amelyek arra engednek következtetni, hogy kevés köze van a hennához. Márpedig a henna kémiai anyagokkal keverve még annál is rosszabb, mintha csak kémiai festéket használnál. Egyébként is, milyen termék az, amire nincs ráírva összetétel?! Én biztos nem használnám el, legalábbis addig nem, ameddig ki nem derül hitelt érdemlően, hogy csak tiszta összetevőkből áll. 

Igen, sajnos az indigó hamar kikopik a hajból, a henna viszont marad, ezért lesz vörös főleg az ősz rész. És sajnos kevesebb macerával sem lehet megúszni a növényi hajfestést. Sőt...amit javasolni tudok az indigó tartósítására, az még egy réteg henna, amivel lezárod az indigót. Tehát először bekened hennával, majd lemosás után indigóval, majd egy rövid időre újra hennával a hajadat. 

Egyébként minél többször kened át, annál tartósabb, sötétebb lesz. Nálad érdemes lesz mindig a teljes hajadat kenni, ha sötét, tartós színt szeretnél. 

Konkrét fodrászt nem tudok, aki hennával dolgozik, de én bármelyik fodrászhoz elvittem eddig az itthon kikevert pépemet, mindegyik hajlandó volt felkenni a fejemre. A fodrásznál való felkenésnek megvan az az előnye is, hogy búra alatt ülhetsz, így a hatóidő lerövidül. 

Az indigónak van még egy tartósítási módja, Gabi ír erről egyik cikkében. Sót kell keverni az indigó pépbe EBBEN a cikkben részletsen leírja, hogyan és milyen arányban kell alkalmazni. Szerintem próbáld meg!  

Értékelés: Nincs

Cikkben kutatások hivatkozása

Sziasztok!

Tudományos körökben mozogva hozzászoktam ahhoz, hogy ha egy kutatásra hivatkozunk, akkor annak forrását is feltüntetjük, mert egyébként bárki bármit mondhat.... Jó lenne tudni, hogy pl. a patkányokat kátránnyal etettek és rákosak lettek c. állítás milyen forrásból származik. Forrás nélkül hiteltelen bármi... (én nem az indexre gondolok, mint forrásra...)

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Átvett cikk, források, hivatkozások

Szia Hogomboc!

Teljesen igazad van, azonban ez egy átvett cikk, egy hírszem, ami itt az oldalon is egy az egyben lett megjelentetve.

A "származási helyét" a cikk alján találhatod, a források után tehát ott érdemes kutatni, kérdezősködni.

Szép napot kívánok neked!

Értékelés: Nincs

Hajfestékről vélemény

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy a Her...... hajfestékről mi a véleményetek?

Köszi: Zsu

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

A népszerű hajfesték márkáknál kisebb mennyiségben...

Szia Zsu!

Idézek neked az általad kérdezett termék honlapjáról:

"A tartós szín elérése érdekében a H.......t termékek minimális (a népszerű hajfesték márkáknál jóval kisebb mennyiségben) Hidrogénhiperoxidot, Diaminobenzent, és PPD-t is tartalmaznak. A készítmény komponensei esetleg irritálhatják a bőrt, ezért mint minden hajfesték esetében az első használat előtt allergiapróbát célszerű végezni"

Azt gondolom, ez nem igényel további "magyarázatot"...

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs

Túl sötét már majdnem fekete

Sziasztok!

Jelenleg a használom már egy jó ideje, ebből is a gesztenyebarnát. Alapvetően sötét/középbarna a hajam, de már őszülgetek, ezért kezdtem el festeni. A problémám az, hogy ez a gesztenyebarna festék is túl sötét (már majdnem fekete) az eredeti színemhez képest. Az lenne a kérdésem, hogy mivel tudnám kicsit világosítani a festéket, vagy érdemes lenne-e mást kipróbálnom ehelyett. Nem vöröset szeretnék (bár nem zavar, ha van egy enyhe vöröses árnyalat mondjuk napfényben), csak valamivel világosabb barnát. Előre is köszönöm a választ.

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Kemikáliával kevert henna

Kedves Ágnes!

Sajnos az általad használt henna nem is henna. Vagy is tartalmaz azt is. Sajnos nem jön le a hajról c-vitamonos kezeléssel sem. Sőt azt tapasztaltuk, hogy csak lenő. Mielőbb válts természetes tiszta összetevőjű henna keverékre ilyen pl a Khadi sötétbarna, vagy világosbarna.

Üdv

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Fodrász, aki Khadival is fest Gödöllőn?

Sziasztok!

Sok fodrász sajnos idegenkedik a natúr festékektől. Tudtok esetleg olyan fodrászt Gödöllőn, aki nyitott az ilyen festékek használatára? Megvenném, elvinném, de szeretném, ha hozzáértőn és ilyesmire nyitottan és nem idegenkedve festené be vele a hajam.

Köszönöm!

Anna

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Aki tud ilyen fodrászt, segítsen Annának! :-)

Szia Anna!

Remélem, az olvasók tudnak majd neked segíteni!

Aki tud ilyen fodrászt, kérem segítsen és küldje el az elérhetőségét! Mi továbbítjuk majd Annának az adatokat!

Köszönjük szépen!

Értékelés: Nincs

Amikor a Henna nem válik be...

Sziasztok! Az alábbi összetevőkről mi a véleménye Valinak? Köszönöm. Összetétel: 5N hajfesték: Laureth 5, Aqua, Propylene glycol, PEG-2 oleamine, Ethanolamine, P-Phenylenediamine, Aloe barbadensis extract, Hamamelis virginiana extract, Betula alba leaf extract, Echinacea angustifolia extract, PEG-75 meadowfoam seed oil, 4-chlororesorcinol, Tetrasodium EDTA, Cetrimonium chloride, Sodium metabisulfite színelőhívó: aqua hydrogen peroxide, etidronic acid, cetrimonium chloride

Értékelés: Nincs

Húúú, ez nem semmi

szerintem nézd meg a hatóanyagkeresőben, és akkor te is el tudod dönteni. Ezt olvastad már?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Festessek-e és ha igen, hogyan?

Sziasztok!
Kisgyerekes anyaként egy kicsit szeretnék megújulni külsőleg, belsőleg egyaránt. Természetes sötétszőke hosszú hajam van, mióta az eszemet tudom, ezen szeretnék kicsit változtatni, így a tavasz beköszöntével. Az a vágyam, hogy világosíttassak kicsit rajta némi melírral vagy highlighttal. Viszont elég sok kozmetikai allergiám van. A PPD (paraphenylenediamine) az egyik közöttük. Az a kérdésem, hogy ha a festék nem ér a fejbőrömhöz (nem a hajtőtől festetek, és nem a teljes hajtömeget), akkor is allergizálhat-e oly módon, hogy a már száraz festett haj hozzáér a bőrömhöz, vagy mondjuk hajmosáskor mosódnak ki még belőle anyagok? Vagy tegyek le teljes egészében a festetésről?


Előre is hálás vagyok válaszaitokért!

Köszönettel és tisztelettel: Révay Bogi

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Tanácsok vegyi festéssel kapcsolatban

Szia Bogi!

Bizonyára tudod, hogy ez az oldal a természetes módszereket pártolja. Kérlek, ne kérd, hogy áldásunkat adjuk erre.

Volt olyan vendégem aki attól is érzékenyé vált, hogy a festett haja (barna csíkok) hozzáért a bőréhez, és csak a C-vitaminos kezelés után nyugodott meg a bőre. A szőke kevesebb ilyen összetevőket tartalmaz, de így is kérdés érdemes e kockáztatni.

Annyi minden más dologgal is meg lehet bolondítani egy frizurát. Egy kicsit más vágás, fonás, vashullám, frufru.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Viszketés

Sziasztok!

Kb. 6X festettem mogyoróbarna Khadi "festékkel" a hajamat (2 órát volt rajta, volt, hogy 50C-os vízzel, volt hogy feketeteával kevertem), és az utóbbi 2 alkalommal azt vettem észre, hogy nagyon viszket utána a fejbőröm a tarkóm tájékán, és a nyirokcsomók is megnagyobbodtak egy kicsit ezen a részen. Alig vártam, hogy elteljen legalább a 24 óra, és samponnal jó alaposan megmoshassam a hajam (jelenleg Argital). Ezek a tünetek 3-4 nap alatt megszűntek. Mit gondoltok, ez allergia lehet? Merjek még vele próbálkozni? Annyira örültem, hogy a vegyi festésről sikerült átállni erre (kivártam a 3 hónapot, utoljára március környékén volt vegyileg festve), most ötletem sincs, mit csináljak, mert eléggé őszülök. Köszönettel, E.

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Allergia és az immunrendszer

Szia Erus!

Sajnos igen, lehetséges akár az is, hogy egy 100% természetes összetételű termék allergiás reakciót váltson ki. Ez egyéni érzékenység, illetve az immunrendszer állapotának függvénye.

Viszont nem biztos hogy a hennára (sőt én azt mondom, hogy valószínűleg nem arra), vagy egyéb színező növényre vagy allergiás.

Azt javaslom, hogy kizárásos alapon próbáljunk rájönni, mi okozza a kellemetlen tüneteket. Követező alkalommal készíts egy próbát egy kisebb területen úgy, hogy sem kávét, sem egyéb adalékot (például illókat, ha használtál eddig ilyet) nem teszel bele. Ha ugyanaz történik, hagyd a Khadit, és próbálkozz saját keverékkel (henna, indigó, cassia) mert lehet, hogy a Khadiban található egyéb extra növényre (amit csak az ápolás végett tesznek bele) reagál hevesen a szervezetet.

A természetes anyagok által kiváltott allergiás reakció mindig az immunrendszer meggyengülésének jele. Fontos tehát, hogy ilyen esetekben erre különös gondot fordítsunk, vegyük számba, hogy életvitelünkben mi az, ami esetlegesen gyengítheti azt: egysíkú táplálkozás, szintetikus kozmetikumok és/vagy takarítószerek, túlstreilizálás, tartós streszz stb.

Nagy hangsúly fektetnék az egészséges, változatos táplálkozásra, bélflóra támogatásra, illetve én biztosan bevetném a béta-glükánt, illetve valamiylen gyógygombát/adaptogén növényt (is). Anikó írásaiból ötleteket meríthetsz, hogy hogyan erősítheted az immunrendszeredet ismert és kevésbé ismert gyógynövényekkel.

Remélem sikerül megoldást találni, és nem mondasz le a természetes hajfestésről!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Milyen arányban?

Kedves Mónika!

Köszönöm a választ (igaz már egy kicsit régebben volt:-))Próbáltam rájönni, mi okozhatta ezeket a tüneteket, és kipróbáltam most a világosbarna Khadit sima vízzel. Ezután is viszkettem, de talán nem voltak olyan durvák a tünetek. Az immunrendszeremet próbálom erősíteni (1,5 éve gluténmentes táplálkozás, a bionomból rendelem a kozmetikumokat, táplálékkiegészítőket- most éppen Longo Vital+MAca+Huminiqum+D vit+Emóció néha-, a táplálkozásomba még azért "csúszik" 1-2 hiba:-(, és még soha semmire nem voltam allergiás:-))

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha én szeretnék bekeverni egy Khadi világosbarnához  hasonlító színt, milyen arányban használjak hennát/indigót? És muszáj belerakni cassiát is? Nem merek tovább a Khadi családdal kísérletezni:-(

Köszönöm előre is a válaszod, és a fáradozásodat, Erus

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Viszketés hajfestés után

Szia Erus!

Ez az árnyalat nem tartlamaz cassiát, de indigót igen, a mogyoróbarna lehet kicsit többet is mint a világosbarna. Én arra gyanakodnék inkább. Allergiapróbát kell csinálni mindegyik összetevővel, de legalább is a fő összetevőkkel: henna, indigó, cassia. A neked való keveréket elkészítem neked a tanácsadáson ahol próbatincset is készítünk így az is kipipálva.

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Keverék

Szia Gabi!

Köszönöm a választ, a március 28-i tanácsadás nekem már késő (aznap már ragyogó hajszínnel jelenésem van egy esküvőn:-)), ezért kérdeztem, hogy lehetne "bekeverni" a világosbarna színt (rájöttem, hogy a sötétbarna amúgy is túl sötét volt nekem). Hétvégén a világosbarna Khadi második feléből csináltam 3 tinccsel próbát (50 °C-os víz 1,5 óra), viszketett egy kicsit utána, de nem volt vészes. Ha nem lesz más, lehet, hogy felkenem a maradékot, aztán meglátjuk...Köszönettel, E.

Értékelés: Nincs

Re......x után lehet hennával hajat festeni?

Sziaszok!

Árpilis óta nem festem a hajam vegyi festékkel (előtte 1 évig festettem 5-ös és egy kis 6-os keverékkel fodrásszal, ez a hajszín nagyon tetszett). Aztán úgy döntöttem nem akarom tovább mérgezni és roncsolni a hajam vegyi festékkel. Ezután áprilistől júliusig használtam a reex hajtonikot őszülés ellen a hajtövekre, hogy ne legyek ősz (fém van benne: ezüst acetát, valamint alfa redukáz enzim), amitől azonban bezöldült a hajam. Az eredeti hajam sötétbarna, sok őszhajszállal. Most már van kb. 1,5- 2 cm lenövésem. Most szeretném befesteni a hajamat hennával, nem szeretnék ősz maradni és a zöld színt is szeretném eltüntetni. Barna színre szeretném, az eredeti hajszínemhez közel, mogyoróbarnára gondoltam, inkább kicsit világosabbra az eredetinél. Kérdéseim: a reexet teljesen le kell-e növesztenem, vagy ráfesthetek hennával? mennyi időt várjak még a hennázáshoz? nem lesz még zöldebb a hajam, ha a reparexre ráfestem a hennát? milyen keverési arányban használjam a növényi hajfestéket hogy a megfelelő hajszínt kapjam? Elég ha a khadi mogyoróbarna árnyalatát használom? Olvastam több hozzászólást is mielőtt eldöntöttem hogy írok nektek, mert nem találtam olyan tapasztalatot hogy valaki reex után akart hennázni, tanács nélkül pedig nem szeretnék belevágni, mert nem szeretném rontani a jelenlegi helyzetet. (Most a töveknél ősz, aztán olajzöldes, vagy "föld" színű, aztán pedig a vegyi festék maradványa a végeken.)

Előre is köszönöm a segítségeteket!  

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ezt az őszülés elleni hajtonikot én a helyedben sürgősen

Kidobnám! Olyan enzimet tartalmaz, ami beleszól a hormonháztartásba, egészen pontosan elférfiasít, ugyanis a férfi hormonokat stimulálja.

Sok felhasználónak zöldült be tőle a haja, amire senki nem tud választ adni, hogy miért! Sajnos ezt a terméket soha nem vizsgálták be, hogy az alkotóelemei milyen kölcsönhatásba léphetnek a többi hajápolóval és festékkel. Felelőtlennek tartom a céget, hogy még mindig nem figyelmezteti a vásárlóit a lehetséges egészségügyi veszélyekre és a készítmény okozta esztétikai problémákra.

Azt tanácsolom, hogy hennázás helyett azonnal dobd ki ezt a szert, és végezz egy nagy méregtelenítést, mielőtt még nagyobb baj lehetne.

Az én tippem egyébként az a zöldüléssel kapcsolatban, hogy az ezüst acetátból kiváló ezüstöt a hajszál tárolja - ugyanis a haj és a köröm, valamint a bőr gyűjti be azokat a fémeket, amelyek már egészségkárosodást okoznának a szervezet egyéb részein, tehát a hajban, körömben, bőrben halmozódnak fel a káros anyagok. Az ezüst mérgezés tünete pedig az, ha valakinek a haja, bőre vagy körme zöldeskék árnyalatot vesz fel. Mivel a szintetikus hajfestékekben nehézfémsók vannak, valószínű, hogy kölcsönhatásba lépnek az ezüsttel, és ezért kékül-zöldül a haj.

A hennáben nincsenek nehézfémsók, és egyéb káros szintetikum sem, de nem tudhatjuk, hogy természetes vegyületei hogyan reagálnak az ezüsttel.

Mivel volt már olvasónk, akinek a hennától átmenetileg zöldes árnyalatot vett fel a haja - mindegyik vagy kémiai hajfestéket használt előtte, vagy ezt a borzasztó szert - csak méregtelenítés és azt követően minimum 3 hónap szünet után érdemes próbálkozni a hennával.

Nehézfém kivezetésre a ezeket a szereket javaslom, de főleg a :

Ezeket párhuzamosan kéne alkalmaznod.

Nem volt szándékomban Rád ijeszteni, de számtalan olvasónk járt pórul a Reex-szel, és szeretném, ha Te elkerülnéd a komoly a bajt!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

nem fogja be

sziasztok,

most próbálkoztam először növényi hajfestékkel, a L-tól a tubusos "teak" árnyalatot vettem meg, és egy color plus előkészítőt, leválasztottam egy próbatincset, de nem fogta be. lassan már 2 hónapja hogy utoljára festettem a hajam vegyi festékkel, a melírokon a lila kicsit frissebb, mivel az fizikai szinező és 6 mosás alatt kifakul, így azt rendszeresen frissíteni kell.

a gond az hogy kezd vállalhatatlanul kinézni a fejem, viszont terhes lettem, így a vegyi festékeket annyira nem kéne most erőltetni. viszont nyilvánvalóan ilyen melírszőkén-fakólila fejjel nem maradhatok 9 hónapig...  :D
szóval tanács kéne... nekem a legjobb ötletem az lenne hogy csak a melírt vegyi festékkel befestem barnára, így az nem érne hozzá a fejbőrhöz... aztán várnék 3 hónapot és megint kísérletet tennék a logonával, vagy a hennával, amennyiben az intenzívebben színez.

de ha van jobb, természetes alternatíva, azt szívesen fogadnám :)
előre is köszi :)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről

Szia!

Az említett festékekkel sokan futottunk már felesleges köröket . Mert bár az összetételével nincs gond, tiszta termék, de sajnos nem túl hatékony...

Első körben, amit ajánlanék neked, hogy olvasd el a "Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről" című írást, hogy barátkozz a lehetőségekkel.

Azután, ha már valamelyest képbe kerültél, de marat még kérdésed, akkor pontosan írd meg, hogy milyen a hajad (a természetes és a festett rész is), illetve hogy milyen árnyalatot szeretnél kihozni belőle, és megpróbálunk segíteni. De még biztosabb, ha részt veszel Gabi kolléganőm hennafestő tanfolyamán!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

hajfestés

Szia Móni!

Szeretnék elmenni a szalonotokba, és kérdezném, hogy milyen formában tudok bejelentkezni hajfestésre.

Köszönöm!

Üdv. Nóra

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Hajfestés

Kedves Nóra!

Gabi Sopronban, én Nagyváradon vagyok elérhető.

Nem tudom te hol élsz , ha helyileg valamelyik megfelelő lenne neked, a nevünkre kattintva tudsz nekünk magán levelet írni, ilyen módon tudjuk megbeszélni a részleteket.

Budapesten Gabi tart hennafestő tanfolyamot, részletek ITT.

Értékelés: Nincs

hajszín

Szia,

Köszi, a fenti cikket elolvastam :) a tanfolyamra sajnos most nem lesz keret de azért megpróbálkoznék a hennázással itthon :)

A természetes színem egy 6os árnyalat, sötétszőke/világosbarna közt van (2cm a lenövés). a festett alapszín egy 5ös árnyalat, természetes barna, ami vörösesbarnára fakult. a melír olyan 8as szőke, amire jött a ciklámen/lila színű színező (ami papíron 8 mosásig tart, a valóságban már 2 hónapja), viszont nem kopik egységesen (töveknél még ciklámen, a végeken már szőke). És ez a fő gond :D

A kívánt szín: egy tejcsoki / borvörös árnyalat tetszene leginkább. nem bánom ha a melíroknál élénkebb vörös színű lesz, az akár szép is tud lenni, csak legyen egységesebb mint most :)


Köszönöm :)

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Tarka haj hennázása

Szia!

Jó ha tudod, hogy a növényi festésnél, nem lehet így ugrálni a színek között. És a borvörös szín sem igazán egy hennás árnyalat, a tejcsoki ha világosabb, mint a saját hajad, hennával nem lehet elérni.

Nem az a cél, hogy elvegyem a kedved, csak a csalódást szeretném elkerülni. Kérlek tégy fel esetleg képet ahol látszik a saját hajad, és egy olyat is amin a kívánt szín szerepel.

A tanfolyam nagy előnye a sok információn kívül, hogy személyesen találkozunk és úgy sokkal könnyebb, pontosabb minden.

Számolj be az eredményről, kérlek.

Üdv,

Gabi

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Tarkabarka haj

szia,
igen ismerem a növényi hajfestékek korlátait, eddig azért sem váltottam. szeretem gyakran váltogatni a színeket, minél extrémebb annál jobb :D

de van ennek pozitív oldala is: pontosan tudom, hogy egyedül a természetes vörös áll nekem rosszul, ezt az egyet kéne messziről elkerülni. minden mással meg tudok barátkozni, ha a lenti színek nem megvalósíthatók, vagy ha "félresikerül" a hennázás :) az élénk henna vörös például kifejezetten tetszik, de azért félek, hogy terhesen hülyén fogok vele kinézni... mert mondjuk duci fejem lesz :D

kép:
1. jelenlegi hajszín
2-3. kívánt szín

köszi!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Kék és pink haj hennázása

Szia!

Köszönöm a türelmedet.

Első körben a C-vitaminnal le kell szedni ezt a sokféleséget. Aztán kezd azzal amit korábban írtam és folytasd a második színnel amit írtam a korábbi hozzászólásomban. Ha nem jött össze a csoki barna ezzel a kombinációval, akkor marad a tisztán henna, ha az is tetszik. Viszont azt már csak lenöveszteni lehet, leszedni nem, ezért első körben csak óvatosan.

Számolj majd be kérlek az eredményről.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

siker :)

C-vitaminozással, próbafestéssel, utánaolvasással együtt jó 3-4 napos muri volt ez így elsőre, viszont az eredmény jó lett, így megérte a befektetett energiát :)

A C-vitaminos hajpakoláshoz 5db 200mg-os tablettát használtam. A lilát is és a tartós színezőt (barna) is leszedte valamennyire, viszont a fejbőrömet egy kicsit megmarta, 1-2 napig érzékeny volt.

Aztán jött a próbatincs, itt direkt olyan részt választottam, ahol van melír és alapszín is. A hennás-cassiás alapnál 2-5-8 órás hatóidejű próbatincseket csináltam, a különbség árnyalatnyi volt így a 8 óra mellett döntöttem. Az eredmény lehangoló volt, szinte az eredeti hajszínem, így ezen a ponton nagyon elszontyolodtam :S eztán már lemondva mindenről, ráraktam az indigós keveréket, itt 1 és 2 órás próbatincsek készültek... és akkor hirtelen megtörtént a csoda :D A két hatóidő közt itt sem volt jelentős a különbség, így a 2 órát választottam, viszont ez már látványosan befedte a hajat! :D igaz a melíron volt egy zöldes árnyalata, de más oldalakon azt írták, hogy nem kell aggódni, ez elmúlik... másnapra el is múlt!
Így a teljes hajon megismételtem a folyamatot. A végeredmény: gesztenyebarna lett az alap, a melír pedig mézszőkéből hamvas sötétszőkébe hajló. Itt-ott van egy enyhe zöldes-kékes beütése a melírnak, de 2x kell odanézni hogy az ember egyszer észrevegye, nem zavaró egyáltalán :)
Végül vágással is puhítottuk az eredményt, a melírok kicsit ki lettek ritkítva, a választék áthelyezve, így egy igazán természetes árnyalat jött létre.

Összességében: SOKKAL JOBB LETT, MINT AMIRE SZÁMÍTOTTAM :)

és akkor jöjjön a részletes fotódokumentáció. a végeredményt a mesterséges fényű fotó adja vissza inkább:

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Varga Nikoletta's picture

Csodálatos lett az eredmény,

köszönjük a részletes beszámolót! Biztos vagyok benne, hogy sok "kezdőnek" segíteni fog írásod! <3

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
timeabodai's picture

Barnát hennával?

Szeretnék segítséget kérni. Tegnap hennáztam, de nagyon vörös lett a hajam, az ősz részeken sárgarépás. Alapból középbarna vagyok elég sok ősszel, főleg halánték tájékán. Most rendeltem indigót és cassiát, csak nem tudom milyen arányban keverjem őket, hogy természetes közép, vagy világos barna legyek. Mivel friss a hennázásom kell tennem a mostani keverékbe újra hennát, vagy csak indigót és cassiát? Tudtok segíteni?

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Középbarna őszekkel, hasonló barnára

Kedves Tímea!

Igen lehet barnát, lehet  lesz egy kevés vöröses árnyalata napfényben például.

Már elsőre is ilyen esetben keverjük a hennát, ha festett volt a haj akkor henna cassia keverékével, ha natúr akkor már elsőre is henna, indigó, és cassia keverékével szoktuk festeni. Ha nem akarunk vöröset, nem használunk tisztán hennát, mert azt nehezebb barnítani, és sötétít is a hajszíneden. De ez majd a következő festéseknél lesz fontos.

Most szerezz be egy teavízhőmérőt.

Ha meg jön az indigó  és a cassia, akkor, keverj ki az indigót, cassiával. Forrázz le fekete teát, és várj,  vagy hűtsd le 50 C fokosra. Kend fel a hajadra. hagyd hatni 30-45 percet. Majd csak vízzel öblítsd le. 2 napig ne is moss hajat, ja tiszta mosott száraz vagy enyhén vizes hajra vidd fel.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
timeabodai's picture

barna rezes beütéssel

kedves Gabriella!

Köszönöm szépen tanácsaidat, nagyon jó színe lett a hajamnak, pedig irtó ronda természetellenes pirosas volt előtte. Még az ősz szálak is elfogadhatóak, nem túl vörösek. Ezentúl mindig leírásod alapján fogok eljárni. :)

Értékelés: Nincs

Áttérés a hennás festésre

Szevasztok! Új vagyok az oldalon, és bennetek van minden reményem! Már egy éve  viszket a fejbőröm, és kissé (?) hullik a hajam.

Az eredeti sötétbarna hajszínem már teljesen ősz lenne, ha nem festeném. Ez ideig, hogy ne kelljen a vegyi festékkel túl sűrűn festenem a rendkívül gyorsan növő hajamat, a virító választékot szempillafestékkel szoktam a közbenső mosások után korrigálni. Át kívánok állni a henna-festésre, de számomra egyelőre elképzelhetetlen, hogy fogok 2-3 hónapot festés nélkül átvészelni.

Kérdéseim: 1.) A pihentetési szakban a lenövést a választékban befesthetem –e  vízoldható szempillafestékkel?

            2.) Esetleg megpróbálhatom –e henna + indigó keverékével csak a lenövést, csak a választékban befesteni a pihentetési szaknak legalább a második felében, amikor számításaim szerint már ≥5 cm lesz a lenövés?  ? 

            3.) A rövid frizurámra ellenjavalt –e hogy a postaköltség miatt egyszerre 1 kg hennát és 1/2 kg indigót rendeljek? , mert így mondjuk az 5.festésnél már nem lesz frissen őrölt az  alapanyag. --Mennyi a szavatossága ezeknek az őrleményeknek , ill. mennyit érdemes egyszerre max. vásárolnom?

A válaszokat előre is köszönöm!


Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Az a bizonyos 3 hónap...

Kedves Anna!

Mindenképpen jó ötlet elhagyni a szintetikus festékeket mihamarabb, kiváltképpen, ha már kellemetlen tünetekkel is társul a használatuk. Egyszer kell kibírni a 3 hónapot, aztán akár hetente is festhetsz, ha szükségét érzed .

Én azt mondom, ha van hozzá türelmed, használhatsz szempillaspirált átmenetileg az ősz szálak takargatására, de azt javaslom, akkor már érdemes tiszta spirált használnod.

Hennázás előtt azért legalább két hónapot várj, és ha nem bírod tovább, akkor készíts tőfestést az általad leírt módon (először csak egy pici részen teszteld).

Nyugodtan bevásárolhatsz hennából/indigóból, ha szorosan összekötöd a zacsikat, és sötét, viszonylag hűvös helyen tartod őket, nem lesz semmi bajuk. Ha mégis aggódsz, válaszd az 500g-os kiszerelést, ennél kisebbet nem érdemes venned szerintem, ha jól értettem, elég gyakran fogsz festeni.

Értékelés: Nincs

Köszönet

Nagyon köszönöm a gyors választ. - Ha végre, egyszer sikerül az első hennafestésem, jelentkezem. Addig is csodálom a türelmes segítő-készségeteket! Anna

Értékelés: Nincs
Hedi Nagy's picture

Végre! Itt az idő:)

Ezt a tartalmat átmozgattuk, itt elolvashatod.
Értékelés: Nincs

Sziasztok!Tudtok Szegeden

Sziasztok!

Tudtok Szegeden olyan fodrászt, aki hennával fest?

Köszi

Értékelés: Nincs

Sötétbarnából legvörösebb eredményt Hogyan érhetem el ?!

Sziasztok :) 

Szeretném a segítségeteket kérni a közeljövöben sötétbarna hajamat szeretném hennával festeni ... már régota gondolkozom rajta, és 4 hónapja le is áltam a vegyifestéssel, de olvastam, hogy csak vöröses fényre számíthatok a hennás festéskövetően én egy mélyvörösárnyalatot szeretnék elérni Szerintetek mi lenne az a recept ami legvörösesebb eredményt hozzná? Esetleg használjak Cassiát is? 

Előre is köszönöm a választ :) kicsit bizonytalan vagyok egyedül nem mernék belevágni, de  nagyon kiváncsi vagyok a hennázás, örülök, hogy van ez az oldal sokat segít tudatosabbnak lenni :) 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

sötétbarnára henna

Kedves Klaudia!

Sötétbarnán a henna, mint írod is egy enyhe vöröses fényt ad, a haj külső áttetsző rétegén tapad meg, és a saját pigmenteket érintetlenül hagyja. Ilyen lesz a hajszíned: fogj egy sötétbarna lapot, és helyezz rá egy áttetsző rezes fátylat, vagy nejlont. A henna ennyit tud, ősz szálakon viszont élénk rézvörös lesz.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

hajhullás a hennától?

Sziasztok!

A következőkkel kapcsolatban kérném a véleményeteket:

Miután minden hasznos tanácsot elolvastam itt a honlapon másél éve kezdtem el hennázni a hajamat 100%-os természetes hennával, amit a Bionomnál lehet rendelni, . Előtte sajnos 20 évig rendszeresen kémia hajfestékkel festettem. 3 hónapot kivártam és nekivágtam. Már az első hennázás után észrevettem hogy jobban hullik a hajam a kelleténél és ez azóta sem szűnt meg, a hajam sajnos folyamatosan elég nagy mértékben hullik:-( Mindig nagy hajkoronám volt, aminek mára a fele eltűnt:-( A változás szembetűnő sajnos. Nem vagyok beteg, terhes, csak természetes ökosampont és balzsamot használok és két hónapja vitaminokat, cinket, de a hajhullás nem akar elállni:-( Keresgettem a neten, egy-két ilyen tapasztalatot külfölsi oldalakon találtam és itt is írják, hogy a méregtelenedés miatt előfordulhat átmenetileg nagyobb mértékű hajhullás. De nekem majdnem másfél éve hullik!! Teljesen el vagyok keseredve nem tusom mit tegyek. A hennázást nem szívesen hagynám abba, mert a semmilyen színű hajam eléggé őszül már és a színével is maximálisan elégedett vagyok. De erősen elgondolkodtam, hogy mégis ne hagyjam-e abba? Van valakinek hasolnó tapasztalata? Mit javasoltok mit tegyek??? Nagyon megköszönnék minden segítséget és hozzászólást! Ildi

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Hajhullás a tiszta hajápoló kozmetikumok ellenére

Több dolog is eszembe jutott. Gondolkodjunk hangosan:

 1. Milyen színre volt festve régen a hajad? Ugyanis minél sötétebbre, annál több nehézfémet tartalmazott a festék, ami most elkezdett ürülni a hajadból, és a fejbőröd választja ki. Márpedig a nehézfém terhelés igen csak okozhat hajhullást. Ha ez állna fenn, akkor Huminiqumot, Koriander cseppeket kéne szedned, valamint Lapacho teát és nyírfanedvet innod.
 2. Lehet, hogy mégis beteg vagy, csak nem tudsz róla. A hajhullás sokkal előbb jelzi a probléma meglétét, mint hogy megbetegedj bele! Erről itt és itt olvashatsz részletesen.
 3. Hormonálisan rendben vagy? Fájdalom mentes és pontos a menstruációd? Mert ha nem, akkor lehet, hogy itt van a kutya elásva, pláne, ha szedtél is valaha bármolyen hormonális fogamzásgátlót.
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ősz szálak nélkül gesztenyebarna haj

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy idetaláltam. Egyre több ősz hajszál tűnik fel a hajamban, ezek eltűnését szeretném elérni. Még soha nem volt festve a hajam, szeretem a színét is, alapban gesztenyebarna. Nincs túl sok ősz hajszálam, de a halántékom környékén sűrűbb, máshol csak elvétve fordul elő. A hajam kicsit a kulcscsontom alá ér. Valami egyszerű megoldás lenne a legjobb, ha van. Kicsit ijesztő nekem az előbb hennás festés, majd indigóval festjük, aztán meglátjuk milyen színű lesz variáció. Főleg amiatt félnék ezzel a módszerrel élni, mert ha jól olvastam, akkor eltűntetni a nem jól sikerült színt nehéz, legbiztosabb módja a lenövesztés... Tudnátok ajánlani egyszerűbbet és kevésbé rizikósat, amivel kezdőként is elboldogulhatok?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv. Ildi

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Hennázás egyszerűen

Kedves Ildi!

Minden, ami újdonság számunkra bonyolultnak tűnhet, aztán szokássá rutinná válik. A nők több ezer éve festik a hajukat hennával, könnyedén.

Hennázni egyszerű, ha még is problémás számodra, gyere el a tanfolyamra, ott minden buktatóra felhívom a figyelmet, és egyedi receptet kapsz. Szeptemberben lesz a következő, de az oldalon is fent van szinte minden, amit a hennázásról tudni kell, hiszen már szinte minden kérdést feltett valaki, mi pedig legjobb tudásunk szerint válaszoltunk is rá.

Akkor kell indigózni is, ha nem tetszik, vagy nem áll jól a rezes árnyalat.

A növényi festés egy réteg a hajon, minél több ilyen réteg kerül a hajra annál teltebb a szín, az ősz haj esetén, ami olyan, mint egy üvegszál több rétegre van szükség és a barnítást végző indigó csak a hennához tapad tartósan.

A több réteget Khadival is el érheted, de lehet, hogy számodra még a legvilágosabb árnyalat a világosbarna is sötét. Ilyenkor egyedi keverékekkel festünk.

Mi az üzletben henna, indigó és cassia obováta keverékeivel festünk, mára sok elégedett vendégünk nagy örömére.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Hennázás egyszerűen

Nagyon köszönöm a gyors választ! Megpróbálkozom vele, sikerült megnyugtatni, megrendelem az anyagokat. :) Ettől függetlenül lehet, hogy a szeptemberi tanfolyamra is benevezek, hasznos lehet.

Üdv. Ildi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sziasztok! Találtam a neten

Sziasztok!

Találtam a neten egy külföldi oldalon egy féltartós hajszínezőt, aminek az alábbi összetétele felöl szeretnék érdeklődni.

Van benne 1-2 mesterséges anyag, ami nyilván nem túl egészséges (pl. ph igazító, konzerváló anyag és színpigmentek), de zömében csak természetes anyagok vannak benne:

NCI Name

Derived From, Function:
Aqua
Filtered and de-ionised water Solvent
**Cetyl Alcohol
Coconut plant Viscosity builder, emulsifying wax
**Stearyl Alcohol
Coconut plant Viscosity builder, emulsifying wax
Stearalkonium Chloride
Plant derived Emulsifier
**Hydrolysed Wheat Protein
Wheat Conditioner and moisturiser
PEG-100 Stearate
Coconut plant Surfactant
Cetrimonium Chloride
Plant derived Emulsifier, conditioner, preservative
*Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract Aloe vera
plant Soothing agent
*Anthemis Nobilis (Roman Chamomile) Flower Extract C
hamomile flower Soothing agent
*Symphytum Officinale (Comfrey) Root Extract Comfrey
root Conditioner
Oleth-10
Plant derived Surfactant
Phenoxyethanol
Synthetic Preservative
Ethyhexylglycerin
Synthetic Preservative
Triethanolamine
Synthetic pH adjuster
Polyquaternium - 10
Plant derived
Thickener, anti-static agent, moisturiser,
improves texture
Parfum
Natural Fragrance
Tetrasodium Glutamate Diacetate Naturally-derived Ch
elating agent
**Tocopherol
Naturally-derived vitamin E Conditioner
Citric Acid
Citrus plant pH adjuster
May also contain the following pigments:
Basic Brown 16
Synthetic Pigment
Basic Blue 99
Synthetic Pigment
HC Blue 15
Synthetic Pigment
Acid Violet 43
Synthetic Pigment
Basic Red 76
Synthetic Pigment
Basic Yellow 57
Synthetic Pigment
Basic Red 51
Synthetic Pigment
Basic Brown 17

Synthetic Pigment

Az lenne a kérdésem, hogy ez mennyire veszélyes/illetve biztonságos szerintetek? Nekem úgy tűnik, hogy azért a legveszélyesebb anyagok (mint pl. ammónia, peroxide, rezorcin, parabének, PPD, PTD) talán nincsenek benne, mint a többi hajfestékben/színezőben és a felhasznált anyok zöme azért természetes.

Előre is köszönöm szépen a választ!

Timi

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Hajfesték

Kedves Timi!

Átböngészted az összetevőket a hatóanyag kereső segítségével? - én több káros anyagot is találtam a fentebb említett hajfestékben.

Mindenkinek saját döntése mit ken magára, én nem tenném....

Szép napot,

Niki

Értékelés: Nincs

Hennaval vilagosabbra szinezni

Sziasztok!

Tanacsot szeretnek kerni: eredetileg sotetbarna, gondor hajam van. Nagyon toredezett es szaraz volt, plusz volt egy par osz hajszalam es ezert hennat tettem ra. A barna henna tul vilgosnak tunt a kepen, es ezert az elado tanacsra osszekevertem feketevel, igy remeltem sotetbarna szinhatast elerni. Sajnos hollofekete lett a hajam :-(  Ami abszolut nem tetszik es nem is all jol :-(

Hogyan tudom a sajat eredeti hajszinemet visszanyerni / vilagosabbra szinezni a hajamat?

Elore is koszonom a tippeket!

Judit

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

festett hajszín világosítása

Megnézted a vásárolt termékek összetételét? Nagy a gyanúm, hogy vegyi festékkel kevert hennát vásároltál. Ebben az esetben, 3 hónapot pihentesd a hajdad, mielőtt befestenéd növényi hajszínezővel.

Megbízható hennát, illetve más növényi festékeket a Bionom áruházban tudsz vásárolni.

Keress rá az oldalon a C vitaminos hajvilágosításra, ezzel világosíthatsz a túl sötét hajszíneden, lehet többször is meg kell ismételd, de sokaknak bevát.

Értékelés: Nincs

Szőkét hennával?

Sziasztok!

33 évesen kb. 70%-ban ősz hajam van (rossz géneket örököltem, családi vonás sajnos). Eredeti hajszínem középbarna volt, egy darabig próbáltam barnára festeni, de mivel nagyon gyorsan nő, és a lenövés 10 nap múlva már iszonyat látványos, pár éve áttértem a sötétebb natúrszőke árnyalatra (8-as). Az egészséges életmód régóta szerves része nálam a családi mindennapoknak, nos ezt az egyet kivéve... Nagyon szeretnék valamilyen hennafestékre átváltani, de tartok tőle, hogy mindnek van vöröses fénye, illetve hogy a natúrszőke túl világos szín, emiatt nem is keverhető ki hennából, csak barna-vörös-fekete... Vagy tévedek? Előre is köszönöm a tanácsotokat!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Hennával szőkét

Annyit fűznék még hozzá, hogy elsőre tényleg nagy hígításban kell tehát sok cassia kevés henna, festettünk és jó lett. Viszont a hatóidővel csínján kell bánni. Azt hogy dunsztolva meddig hagyd nem tudom, de mikor ecsettel vittük fel és ott ahol tovább volt rajt rezes lett. Tehát gyorsan kell felvinni, ami a lenövésre nehéz. Most legutóbb úgy festettük, hogy 10 perc alatt kentük fel, és 30 percig volt melegítve, de én dunsztolva is 30 percet hagynám. Vasárnap tanfolyam gyere el.

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

hennával szőkét lehet, ősz hajon

Kedves Detti,

jó hírem van a számodra: bizony tudunk szőkét is festeni, de csak ősz hajon. A többi barna marad. Ha ez így megfelel neked, akkor a következő a teendő: pihentetni minimum 3 hónapot a hajat, majd kétlépcsős festést kell alkalmazni, de csak a tő részét fesd, ha meg tudod oldani.

Vigyázz, mert a vegyi festett szőkén az indigó zöldulhet, igazából a legjobb lenne, ha le tudnád teljesen növeszteni a vegyis részt, nem írtad, milyen hosszú a hajad, megoldható-e a dolog.

Mindenképp végezz próbafestést egy tincsen, mielőtt bekennéd az egész hajad,  egész világos szőkét is lehet festeni, az neked valószínűleg túl világos, de kezd előbb mégis nagyobb hígítással (próbatincsen), aztán meglátod, ha kell növeled a henna/indigó arányát.

 

Gabival a közeljövöben kísérletezni fogunk újabb hajfestő növénnyekkel, melyekkel az ígéretek szerint egy lépésben lehet hamvas szőkét/barnát festeni, ehhez még néhany hét türelmet kérünk

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Shelly's picture

hajfestés

Sziasztok!

Sötétszőkés hajszínem van, de szeretném picit melegebb barnára festeni. Érzékeny szeborreás a fejbőröm a homlokrésznél. Épp az állásinterjús időszakban vagyok, így nem merek belevágni a henna kevergetésébe. A Lna, illetve a Ste festékekkel szemezek. Khadiról is sokan írták, hogy nem várt színt kaptak. Mit gondoltok, melyiket próbáljam ki? Biola samponnal és Farfalla balzsammal ápolom a hajam több, mint másfél éve.

Köszönöm a segítséget! 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Hajfestés

Először világosabb színekkel próbálkozz, mert a növényi festék nehezen eltávolítható, ha mégsem tetszik. Az indigót le lehet szedni C-vitaminnal, de a hennát nem.

Tehát világosabb színek. Aztán később merészebb leszel, másik lehetőség hagyod így gyönyörű hajad van.

A Khadi színei is elég sötétek, nézd meg a színskálát. Első körben keverheted cassiával, a másik két terméket nem nagyon ismerem.

Hennával, cassiával, és indigóval festünk. Ezek keverékéből állítunk össze személyre szabott keverékeket.

Értékelés: Nincs
Shelly's picture

Köszönöm a választ!

Köszönöm a választ!

A La nugát barna festékének leírnám az összetevőit..kielemeztem, de azért mégis, hogy mi a vélemény róla.

Aqua, Alcohol denat.*, Coco Glucoside, Glycerin, Montmorillonite, Lawsonia Inermis (henna) Extract, Erythrulose, Sorbitol, Xanthan Gum, Maltodextrin, Quercus Robur Bark Extract, Algin, Sodium Citrate, Citric Acid, Parfum (Essential Oil), Linalool, Limonene, Eugenol, Cl 77491, Cl 77499

*aus biologischem Anbau

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Egy vélemény a kérdezett hajfestékről

Kedves Shelly!

Sok évvel ezelőtt használtam az általad kérdezett hajfestékport, de hamar feladtam, mert nem igazán fogta be a hajam, az is hamar "lekopott" ...

Aztán váltottam a magam által kikevert hajfestékre, ami nagyon jól bevált, szépen be is fogta, tartós is volt. Csak rájöttem, hogy én magam továbbra is szőkén szeretném :-D ... viszont szintetikus festéket nem szeretnék használni, így hagytam lenőni a hennás-indigós keveréket a hajamról és úgy döntöttem maradok egérszürke. Bár néhány héttel ezelőtt beszereztem egy zacskó cassia-t, hogy élénkítsem szürkeségem

No, de amiért nekikezdtem az írásnak: érdemesebb magad kikeverni a festéknek valót, ha nagyon bizonytalan vagy az arányokban, akkor kérj segítséget Gabitól vagy Henn Mónitól.

Vagy gyere el Gabi hajfestő tanfolyamára, részletek ITT.

Niki

Értékelés: Nincs
Shelly's picture

Előbb-utóbb ki fogom próbálni

Előbb-utóbb ki fogom próbálni a saját általam kikevert festéket is, viszont még nem merem.. Ezért szúrtam ki ezt, hogy kezdeti próbálkozásnak milyen lesz. M..rben néztem ki magamnak, de hezitálok ezzel is, nehogy ártsak a fejbőrömnek. 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Te tudod,

kb. 7évvel ezelőtt én is így hezitáltam... majd kidobtam egy csomó pénzt, potyára... sebaj, majd Te is "megérsz", csak azért írtam, hogy megkíméljelek a felesleges próbálkozástól... mindenki a saját útját járja :)

Értékelés: Nincs

egérszürke?

Kedves Niki,

úgy tűnik, az egérszürkének is több árnyalata van :)  A tiéd ezek szerint festetlen szín? Én meg épp azon gondolkodtam - miután találkoztunk a fesztiválon - hogy vajon ezt a szép, fényes, hamvas barnát hogyan sikerült természetes festékekkel elérned?  Majd beszámolsz róla, hogy a cassiával mire jutottál? Az én problémám az, hogy a hamvas-világos-egérszürke hajamban sok az ősz szál és azokat szeretném valahogy beleolvasztani a többibe. Egyelőre ez csak világos hamvasszőke vegyi festékkel sikerül, ezzel nem igazán változik az eredeti szín, el is tűnnek az őszek, de két-három hét elteltével már újra kezdenek látszani. A henna nálam teljesen kizárt, a cassiával is az a bajom, hogy önmagában eléggé meleg, sárga szín. Ezért érdekelne nagyon, hogy neked beválik-e. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

egérszürke jelentkezik

Kedves Wisteria!

Tegnap megtörtént a nagy menet ... a család ismételten fogta a hasát, ill. gyermekeim egymást rémiszgették "Jön a zöld szörny!" felkiáltással, amikor megjelentem a lakás különböző pontján, pedig nem is voltam olyan rémisztő (szerintem), inkább csak furcsa látvány az év ezen táján kötött sapkában mászkálni, főleg lakásban.

Az eredmény: cseppet világosított a hajszínemen, ami napsütésben érzékelhető, és mindenképpen hamvasabb lett.

Gyermekkoromban nyaranta a nap szép szőke melírcsíkokat húzott hajamba, ami olyan látványos volt, hogy nem egyszer behívatták Édesanyámat ősszel az iskolába, hogy miért engedi ilyen kicsi gyereknek (12-16 év között voltam) a hajfestést. No, ezeket a csíkokat világosította egy picit a cassia! 1-2 héten belül újra nekiállok - attól függően, mely időpontot ajánlja a holdnaptár -, kitapasztalva, hogy a gyakori festés milyen változásokat hoz. Megírom!

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

zöld szörny

Köszönöm Niki :)

Csak cassiát kentél rá, nem keverted semmivel? 

 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

szörnyecske 2.

A cassiát - magában - meleg vízzel kevertem és kb. 3 órát hagytam a hajamon.

:)

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Egérszürke és a cassia

Kedves Wisteria!

Ha minden igaz, holnap megejtem a cassiázást - a holdnaptárban, ahogy néztem támogatva van a hajfestés és (bőr,haj) táplálás is...

Mindenképpen megírom! :)

Niki

Értékelés: Nincs

Kedves Gabi, kedves otthon

Kedves Gabi, kedves otthon Hennázók!

Kb. fél éve festem a hajam hennával, és nagyon meg vagyok elégedve.  Egy praktikus kérdésem azonban lenne, a fehér kádam sajnos egyre sárgább a hennától és az indigótól, vegyszert nem használok, viszont mosószódával, szódabikarbónával, ecettel nem tudom eltünteni. Van másnak is hasonló gondja? Ti hogy oldjátok meg?

 Üdvözlettel, Zita

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Kád megtisztítása hennázás után

A fürdőszobában és az üzletben is citromsavat használunk. Úgy szoktam, hogy egy csapott evőkanálnyit kb, (nem szoktam mérni:) a kádba hintesz, bedugod a dugót, kevés víz, áttörlöd, leöblíted, és kész. A zuhanykabinnál teszek hozzá még valami általános, persze környezetbarát tisztítószert, amitől habos is lesz így vízszintes felületen rajt marad addig míg hat, persze a kádba is lehet tenni. Egyébként nálunk a fejmosóban csak a vízkövet fogja meg, és képzeld az indigó még inkább.

Értékelés: Nincs

Köszönöm a választ,

Köszönöm a választ, kipróbálom.

Értékelés: Nincs

Szőkítés

Segítséget szeretnék kérni! Arcomon, pajesz illetve áll környékén sötét színű pihés szőrszálaim vannak, eddig szőkítő porral szőkítette a kozmetikus, most válltani szeretnék természetes megoldásra. Annyira nem erösek a szőrök, hogy gyantázzam, de nagyon zavaró.

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Krisztatnak szőkítés

Én sajnos nem tudok semmiféle módszerről, ami sötét hajat/szőrt világosítana. Próbálkozhatsz citromlével, vagy kamillával (esetleg kamilla illóolajjal), mézzel, de ha sötét az alapszín, ezek nem túl hatékonyak. Én azt hiszem, a helyedben megpróbálkoznék a gyantával, néhány alkalom utá már lehet, hogy nem is nőnek vissza a szőrőcskék.

sok sikert, és számolj majd be, hogy mire jutottál! 

Értékelés: Nincs

Egy kis irodalom a hajfestés apropóján :)

Éppen Krúdy Gyula A vörös postakocsi című regényét olvasom és úgy gondoltam, ezt a szösszenetet megosztom veletek. Elgondolkodtató:

"Akkor fölveszem a selyemruhámat. Vegyetek páholyt, közel a színpadhoz. A hajfesték megártott a szememnek. Higany vagy mi a manó van a festékben. Gyengül a látásom. De csak nem jöhetek elő mint ősz hajú vénasszony, ha már eddig kibírtam? "

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

sötétbarna haj

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Eredetileg világosbarna és hullámos hajam van. Pár éve sötétbarnára festem (a legsötétebb barna, ami még éppen nem fekete) és eléggé elkezdett hullani a hajam + az állaga sem a legmeggyőzőbb (főleg mosás után vízesen).. szeretnék megválni a rendes hajfestékektől és samponoktól, de a sötét színtől nem..

Tudtok segíteni, hogy melyik természetes módszerrel tudom sötétbarnára bekenni? A hennától kicsit félek, nehogy vörös legyen.. az indigó olvastam, h segít rajta, de félek, h még így is vöröses árnyalat lesz, én meg feketés-barnát szeretnék, ami barnásan kopik,  ha kopik.

Járt vki még ugyanilyen cipőben?

Lenöveszteni nem akarom, mert csúnyán elüt a kontraszt + szeretem a sötét hajat, de nem akarom tovább károsítani festétekkel, jó lenne ha újra egészséges lenne.

És június közepén volt utoljára festve, szóval már 3 hónapja nem kentem rá semmit. Ősz hajszálam még nincsen.

Köszönöm előre is, ha tudok segíteni!

üdv

Timi

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Timi sötét haja

Kedves Timi!

Határozd, kötelezd el magad a természet mellett, és nem fogsz csalódni.

Először henna és indigó keverékét használd, a több a henna. Utána csak indigó. Keress rá a belső keresőn az indigó forradalom írásomra az gyors egyszerű, bár otthon jó, ha segít valaki.

Hajmosás tiszta samponnal, hajszárítás, vagy törülközővel leitatod és mehet a híg indigó felmelegíted mindenhol hajszárítóval sapka se kell rá másodszor, hajolj a mosdó fölé, (időseknek, kik nem tudnak eljönni a szalonba otthon úgy mosom a haját, hogy egy széket teszünk a mosdó elé, a nyakba egy nagy nejlont megfog ami a mosdóba ér, nem túl kényelmes, de amíg valaki felteszi az indigót ki lehet bírni) öt percig melegítsd aztán még tíz perc, és mosás. Ha kivörösödik 2-4 hét múlva csak az indigózást, ismételd meg, de mégis vegyszermentes, ennyit megér. Múlt héten volt egy ilyen festésem szép sötét barna lett. Persze elkészítheted az oldalon leírt indigózást is. Üdv, Gabi

Értékelés: Nincs

aranybarna kémiaiból vörösesbarna henna

Sziasztok kedves hennázók!

2 hónapja festettem be a hajam Henna C...c nevű hajfestékkel aranybarnára. Az eredmény bár tetszik, de azért szeretném én is kipróbálni az igazi hennát a természetesség kedvéért! Az lenne a kérdésem, hogy miután letelt a 3 hónap, ebből a színből (kép rólam) hogyan tudok összehozni egy középbarnát nem túl lángoló vöröses árnyalattal?

 

Cassia-henna? Na és mi lesz a lenőtt résszel? Nagyon más lesz a színe? 

Köszönöm a választ

Értékelés: Nincs

vöröses barna

Szia!

Szerintem inkább kevés indigót keverj hozzá. Mondjuk 1/5 indigó, 4/5 henna. Cassiától nem lesz barnás.

A lenőtt rész mindíg zsákbamacska. Hajtól függ. Van akinél egységes lesz a végeredmény, van akinél azért látszik a különbség.

Heni

Értékelés: Nincs

köszi szépen a tippet :) 

köszi szépen a tippet :) 

Értékelés: Nincs

Őszülés gátló készítmény

Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni a következő összetételű őszülés gátló szer megítélésében. Nem találtam a hatóanyagkeresőben az összetevők egy részét, így egyedül nem boldogultam.

Összetétel: Víz, Laurilan, Glicerin, Ezüst acetátum, Biotin, Pantotén sav, Ricinus olaj, Rozmaring kivonat, Tengeri só, Alfa reduktáz, Parfüm (ha csak az utolsó miatt tűnik problémásnak, akkor kipróbálnám)

Naponta, hajtonikszerűen használandó folyadékról van szó.

Az egészséges termékeket árusító bolt honlapja szerint a szer bevizsgált, biztonságos termék, egészségre teljesen ártalmatlan, kizárólag természetes összetevőket tartalmazó, kellemes illatú. Feltalálója, kifejlesztője egy magyar biokémikus.
Az ezüst és réz vegyületei a bőrön keresztül nem szívódnak fel, a tartalmuk a folyadékban 0,1 százalék alatt van. A fő szerepet egy enzim tölti be, mely megint csak nagyon kis tartalommal van jelen a termékben. Ezért a termék nem károsíthatja az egészséget.

Válaszotokat előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Kati

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Őszülés

Kedves Kati!

Erről a szerről már többetek kérdezett, pl. ITT olvashatsz egy választ.

Édesapám szigorú diétát tart már jó egy hónapja, méregtelenít és nagyon figyel a táplálkozására (semmi finomított termék, semmi állati fehérje, glutén bevitele minimalizálva) és hatására - amellett, hogy gyógyult - kezd visszasötétedni őszülő haja... :)

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Kamu szerintetek?

Szia Vali!

Tudnál véleményt mondani ezekről az összetevőkről?

Lehet már küldte be valaki, bár nem találtam itt nálatok róla semmit,

nem beszéltetek róla, így én megkérdezem:)

Szerintetetk ez kamu? Valóban nem káros? Vagy népbutitás? :)

R...... termék

Összetétel: Víz, Laurilan, Glicerin, Ezüst acetátum, Biotin, Pantotén sav, Ricinus olaj, Rozmaring kivonat, Tengeri só, 1 Alfa reduktáz, Parfüm

Köszönöm előre is a véleményed!

Kamilla

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Kamu

Kedves Kamilla!

Átmozgattam hozzászólásod. A helyedben alaposan megfontolnám ennek a készíménynek a használatát, sőt, nincs is mit fontolgatni...

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Köszi Niki! Nekem ennyi elég

Köszi Niki!Nekem ennyi elég is! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Varga Nikoletta's picture

Kamilla, ma is

GONDOLTAM RÁD! (ha érted, mire gondolok)

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Ez kedves  

Tényleg?:))

Ez kedves   (Igen tudom )

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Varga Nikoletta's picture

Tényleg

mindig eszembe jutsz, ha a kezembe kerül a Dr.Steril

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Már alig van belőle!

Niki!

Már alig van belőle 

Hamarosan rendelek újat!

Nekem is eszembe szoktál jutni a használat közben.

 

 

Értékelés: Nincs

szőkésvörös

Sziasztok!

Kicsit meguntam a kamillateás vörös színemet, és most szeretnék világosabbra váltani. Ezért legutóbb már csak egy órára hagytam a hennás pépet a fejemen( kamilleatea, kurkuma, citromlé) és néhol már sikerült olyan igazi szőkésvöröset létrehozni. Ha legközelebb cassiát keverek ehhez a péphez, akkor sikerülhet egészen szőkés vörösre az egész, vagy inkább növeszem le a hennát az eredetileg sötétszőke hajamról és aztán vessem be a cassiát a henna mellé?
Gondoltam arra is, hogy megpróbálkozom természetes világosítási módszerekkel: citromleves kamillás öblítés, mézes pakolás... esetleg próbált már ilyet valaki? :) 

Értékelés: Nincs

pirosasra vagy narancsosra fog

sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy mitől függ, hogy a henna pirosas vörösre vagy inkább narancsos-bronzos vörösre fogja meg a hajat? Az eredeti színem középszőke és ebből szeretnék rézvöröset (narancsos-meleg árnyalatot) csinálni. Mivel tudnám elérni, hogy ne legyen stoptábla piros hajam? Előre is köszönöm a hajam.

Értékelés: Nincs

piros? narancssárga?

Szia jbenocs!

Nekem is sötét szőkés az eredeti hajszínem és sokáig azért maradtam ,,seszínű" mert nem mertem kipróbálni a hennát, ugyanazon aggodalmaknál fogva, mint Te is.

De megnyugtathatlak : az enyém egészen sötét vöröses-(barna) lett a hennától (egyértelműen vörös, csillogó, egészséges tehát nem barna v. fekete, de sötét)

Én csak hennát kentem rá, nem variáltam. Egyetlen egyszer lettem ,,pumukli" de akkor kamillával főztem és citromlevet is adtam hozzá, de ez is csak kb. 1 hétig tartott, mert utána szépen fokozatosan besötétedett.

üdv.: bandesz

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

hennázás Jbenocs-nak

Stoptábla piros szerintem sem leszel a hennától, de én a helyedben az első alkalommal cassiával keverném (mondjuk felesben), majd a következő alkalmakkor, ha vörösebbet szeretnél, növeld a henna arányát!

 

Értékelés: Nincs
BAnita's picture

Nem leszel piros

ne izgulj. Szerintem a középszőkéből sosem lesz piros, sőt, talán semmilyen hajszínből nem lesz piros hennával. Szerintem épp ideális a hajszíned ahhoz, hogy könnyedén legyél rézvörös a hennától, de mindenkinek egyedi színt ad a henna, szóval leginkább te magad tudod megállapítani kipróbálással, hogy a tiedet milyen színűre fogja.

Ha valaki mégis lett már piros hennától kérem árulja el a titkot, mert nekem pont a pirosas/bordós szín jönne be inkább

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Bio Hajfesték - ősz hajra ?

Létezik olyan bio hajfesték, ami az ősz hajszálakat is befesti? (neten kerestem; és a Lona, és Se termékeket találtam). Ezek szerintetek jók?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Hajfesték ősz hajra

Kedves SierraBp!

Már sok Olvasónk panaszkodott az általad is kérdezett termékekre, mert egész egyszerűen hatástalanok, nem fogják be a hajat.

Ha végigolvasod a rengeteg hennával kapcsolatos hozzászólást, megláthatod, hogy a Bionom bioboltban kapható henna és indigó mindenkinél meghozta a várva várt hatást.

Niki

Értékelés: Nincs

Hennával ezt a színt elérhetem a saját hajszínemmel? bal kép

Értékelés: Nincs

henna + cassia

Szia!

Szerintem 4 rész cassiához tegyél 1-2 rész hennát. Én lehet, hogy bátran a nagyobb adaggal kezdenék, de ha félsz, hogy vörösebb lesz, mint amennyire szeretnéd, akkor kezdj kevesebbel, és újrázásnál növeld az adagot.

Heni

Értékelés: Nincs

csak egy lehetnyi

Halihó!

Szerintem csak egy leheletnyi henna kéne bele, és nem szabad újrafesteni, mert akkor már túl sötét lesz. De még így sem garantált, hogy olyasmi lesz, mint a képen... talán egy kis fahéjjal?

Üdvök,

anana

Értékelés: Nincs

amy adams hajszíne hennával

Sziasztok!

Most várom a 3. hónapot, hogy végre áttérhessek a hennára, mert a kémiai festék tönkrevágta a hajam. Az eredeti színem középszőke (olyan semmilyen, csak alapanyagnak jó) és olyan színt szeretnék amilyen Amy Adamsnek van. Hogyan tudnám elérni ezt az árnyalatot? Milyen arányban kellene kevernem cassiát a hennával, mennyi ideig hagyjam a hajamon, és kell-e bele tennem valami extrát? Előre is köszönöm a választ. Julcsi

Értékelés: Nincs

válasz Renátának

Szia!

Még nem próbáltam ki a receptet amit Díva írt, mert júniusban lesz a diplomaosztóm és nem merek addig kísérletezni. Nyárom viszont mindenképpen kipróbálom és ha meglesz, fölrakom a képet róla. :-)

Értékelés: Nincs
strega's picture

sikerült a hajszín?

Kedves Julcsi!

Kipróbáltad valamelyik tanácsot? Ha igen, sikerült elérni Amy Adams hajszínét?

Üdv: Renáta

Értékelés: Nincs
diva's picture

Amy hajszíne

Próbáld 4 az 1-hez arányban, vagyis 4 evőkanál cassiához tegyél 1 evőkanál hennát. Kamillateával és 2 evőkanál citromlével keverd ki a masszát. 2-3 órát hagyd a fejeden. Sok sikert!

Díva

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Halvány lila fogalmam sincs,

hogyan lehetne elérni az általad áhított hajszínt, de kérdezzük meg tapasztalt Olvasóinkat :)

Niki

Értékelés: Nincs

Hennán kívül van más természetes hajfestés?

Sziasztok! 24 éves vagyok és sajnos eléggé őszülök. :( 2 éve festem a hajam, de szeretnék természetes festékre váltani. Sokat olvastam a hennáról, amiket írtatok, de a vöröses szín elvette a kedvem. A természetes hajszínem középbarna és szeretnék legalább hasonló színt találni. A kérdésem az lenne, hogy a hennán kívül van-e más növényi alapú hajfesték?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv

Értékelés: Nincs

Hogyan lesz a henna intenziv voros?

Most hennaztam eloszor a hajam, indiai boltban vettem a hennat,voroses lett termeszetesen, de en eros vorost szeretnek, hogyan lehetseges? esetleg fessem be ujra? az alapreceptet hasznaltam semmi mast.

Értékelés: Nincs
paripa's picture

Nagyon vörös

Szia Henike!

Én is naggggyon szerettem volna élénk vörös lenni, de nekem csak a kb mahagóniig sikerült eljutni. Talán a saját hajszínem barnasága túl domináns, már cassiával is kevertem/keverem, nemigen világosodik. Én teszek bele világosítónak kurkumát, kamillát. Ezek amolyan "sárgítóak". Ha pirosas felé mennél, azt hiszem a hibiszkusz a jó választás, amivel főzetet kellene készíteni, és ezzel kevered ki a hennát.

Nem győzöm eleget mondani: a henna mindenkinek EGYÉNI szint ad ajándékba, amit legjobb elfogadni, tisztelettel. A haj minőségi változása a legnagyobb ajándék, meglátod és megtapasztalod remélem.

Szeretettel Adri

 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Próbáld ki Berni hennáját

Próbáld ki Berni hennáját :) esetleg kurkumával? ... nincs túl sok ötletem...

Ismét Kedves Olvasóink ötleteire, tapasztalataira bíználak

Niki

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Hennán kívül

Kedves Tunderke87!

A hennán kívül érdemes használni az indigót és a cassiat, attól függően, hogy milyen eredményt szeretnénk elérni. Nagyon fontos, hogy a vegyi festékeket után legalább 3-6 hónap (hajhossztól függűen) pihentetési időszakot ajánlatos beiktatni, mielőtt természetes festékekhez nyúlunk.

Több bejegyzés került már fel és rengeteg hozzászólás érkezett be az oldalra ebben a témában, kérlek, első körben olvasd végig őket.

Természesetesen várjuk Kedves Olvasóink segítségét, tapasztalatait, segítsünk Tunderke-nek!

Köszönöm,

Niki

Értékelés: Nincs

miert kell hagyni, hogy pihenjen a haj?

Sziasztok! szeretnem tudni, hogy a vegyi festes utan miert kell hagyni, hogy pihenjen a haj mielott meghennaznank? Nekem tincselt szoke hajam van es szeretnem meghennazni, de nincs turelmem varni, persze igyekszem :)

Elore is koszonom a valaszokat!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Krya várjon e a festéssel

Több oka is lehet. Az egyik, hogy amíg vársz tájékozódsz, mik a lehetőségek milyen lesz a hajad. A másik, hogy valaki mondjuk a sötétbarna haját világosabb barnára festette, mivel a henna nem világosít így eltérő lesz az eredmény a tő és a vég részeken. A henna és a vegyi festék teljesen más elven működik, esetleg összevesznek a hajadban és sprőd lesz. Mikor volt utoljára vegyivel kezelve? Azt is jó ha tudod, hogy visszafelé is ez a helyzet, tehát amíg vársz, biztosan eldöntheted, mit szeretnél. A henna abban is más, hogy korlátozottabbak a lehetőségek. Nem lehetsz egyik héten szőke, aztán barna és utána megint szőke.  Milyen színt szeretnél?

Üdv Gabi

Értékelés: Nincs

vorossesszoke szeretnek lenni, olyasmi mint Vali

Hat vorossesszoke szeretnek lenni, az eredeti hajszinem sotetszoke, es a henna pont azt hozna ki ami tetszene nekem, olyasmi mint Valinak a hajszine :) Valamikor regen sokat hennaztam a hajam, es megvan a modszerem is, ugyanis en mindig ricinusolajjal es tojassargajaval keszitettem egy kis majonezet es azzal kevertem ossze a hennat amit kulonbozo teakkal vegyitettem fel, es igy mindig gyonyoru csillogasa volt a hajamnak. De az mar tobb mint 10 eve, es nem emlekszem hogy terem at a kemiai festektol a hennara es forditva.

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Krya akkor hajrá

Bár még mindig nem írtad mikor volt utoljára melírozva, de gondolom nem múlt héten. Készíts előtte utána képeket. Hadd lássuk a gyönyörű átváltozásodat.

Értékelés: Nincs

Szőkítés kamillateával es citromlével

Szia kedves Gabi. Vegul kivartam az idot a hennazassal, sajna fotokat nem sikerult csinalnom, mert nem szereztem gepet, de annyit mondhatok, hogy olyan lett mint Vali hajszine, meg a tincsek is nagyon jo arnyalatot kaptak.

A bajom csak az volt, hogy ugy tunt tul sotetre sikerult, es nem tudtam megszokni, igy elkerezdtem kutatni milyen modon vilagosithatnek rajta. Majd eldontottem, hogy megprobalom, kamillateavat es citromlevel. Daraltam kaveorlon kamillateat, jo sokat, kb 150 gramnyit, tettem jozza 3 kiskanal hennat is, kicsavartam 2 es fel nagyobb citrom levet, es meg hibiszkusz teat is kelett hozza ontenem mert nagyon itta a folyadekot a novenykeverek. Majd csinaltam egy ricinus es olivaolajas majonezet, kb 4-5 nagykanalnyi adagot, amivel osszefogjam. de igy is nagyon nehez volt felraknom mert erosen potyogott, es nem tapadt olyan jol mint a henna a hajhoz. De valahogy felkinlodtam, es betekertem egy zacsival es sapkat is hiuztam a fejemre :) ket ora mulva lemostam, nagyon nehezen jott ki, de megerte a kinlodast mert gyonyoruen kivilagosodott :) legalabb 3-4 arnyalatot.

Most rendeltem cassiat, es kamilla helyett azzal fogok probalkozni, az remelem fog tapadni mint a henna :) Amugy le vot nove a hajam eleg jol, es az osz hajszalaim eleg vastag tincsekbe vannak, kulonosen elol, az osz szalakat gyonyoru aranyszokere fogta be, enyhe rez beutessel. Nagyon tetszik. Varom hogy meg nojon es miutan ujjab festest csinalok, nagyon igyekszem fotozni, mert ezt erdemes tobben is tudjak akik vilagosabb arnyalatot szeretnenek :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Meglessz

Ket hete meliroztam. Mindenkepp meglesznek a fotok :)

Értékelés: Nincs

Henna hajfestés - lenövések kezelése

Sziasztok, lányok! Kérdésem az volna, hogy Ti hogyan oldjátok meg a lenövések utánfestését? Ez régi dilemmám már, és mindig úgy oldottam meg, hogy az egész hajzatomra pakolásként rákentem a hennapépet, de igazából nem lenne rá szükség, hiszen valóban, a henna nem kopik, elég lenne csak a haj tövére. Még elöl csak-csak megy, de hogyan oldjátok meg a fejetek hátulján?  Ez nekem mindig is kérdés volt, de itt olyan remek ötletek születnek minden témában, hátha erre is van valakinek egy egyébként kézenfekvő és frappáns megoldása... Előre is köszi!

Értékelés: Nincs
Zsanett's picture

Hennázás tarkón

Szia!

Én nem bonyolítom, már ecsetet sem használok a lenövésekhez, hanem szépen kesztyűs kézzel, a fésűvel választom, az ujjaimmal kenem. Ezt elől addig amíg még látom. Azután előrehajtom a fejem, és mindig felveszek egy kis hennapépet, és két kézzel masszírozom a fejbőrömbe mindenhová, mintha hajatmosnék. Azután összedörzsölöm a hajam a tenyeremmel, mintha sodornám. És így megyek végig sorba, maszírka aztán dörzsi :D

Nem szokott foltos lenni sosem (vagy csak nem látom ;)).

Értékelés: Nincs

Köszi, Zsanett,

kipróbálom!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

hennázás

Szia Zsanett!

Én sem szoktam bonyolítani, bár a "kezes" variációt még nem próbáltam, én egy tiszta, kisebb fajta mosogatószivacsot vetettem be ennek a projektnek a kivitelezéséhez - ez is roppant gyors megoldás... bár még mindig lassan lehet, mint a "kézi" :)

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Zsanett's picture

Hennázás mosogatószivaccsal :)

Szia Niki!

Na erre nem is gondoltam még, mindenesetre legközelebb kipróbálom, hátha mégis az a verzió egyszerűbb.
Mondjuk a tapasztalataim alapján, a hennára kevésbé kell ofafigyelni, mint a szintetikus hajfestésre. Azzal vagy egy órát elbíbelődtem annó, ecsettel, fésűvel, három tükörrel, és még így is volt hogy foltos lett hátul. Hú de mérges voltam mindig, volt hogy le is vágattam a hajam emiatt, kis méregzsák voltam :)
Ez a henna meg olyan, mintha besegítene. Tényleg sosem lesz foltos, pedig hamarabb idő alatt felkenem. Pedig elég nagy a kontraszt, az előtte és az utána között. 

Tényleg csak dícsérni, és magasztalni tudom! 

Értékelés: Nincs
baba56's picture

éngem is érdkelne

szia  Ditta70

A kérdésed nagyon jó, mert én is mindig átkenem az egészet. Engem is érdekelne pár technikai dolog amit még soha nem kérdeztem meg. Például aki egyedül festi a haját az hogyan csinálja? Vagy elég csak a tövére kenni 4 hét után. Szívesen venném a techinkai dolgokat.

Minden jól működik, jelenleg édesanyám festi, pont úgy ahogyan a fodrászok festenek. Választékról-választékra, csak visszalépni nem lehet, mert a massza egybeáll. Javítás utólag nincs.

Most is már 7 órája van a fejemen, és ilyenkor már potyognak a kis hennaszemek.

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)
serfru's picture

Henna lenövés

Szia. 

Én évek óta magamna hennázom a hajam. Eleinte úgy csináltam, hogy alúlról kezdtem el a festést. Felkötöttem a hajam, és az alsó réteget bekentem (ecset nélkűl, csak kesztyűs kézzel :) ) Aztán leengedtem következő réteget, és így haladva a homlokom felé.  Anno találtam egy jó videót, hogyan vigyük fel a hennát saját hajunkra, sajons most sehogy sem találom :(

Mostanában viszont már csak a választékomnál festettem be nagyon pontosan aztán a többi hennát, nagyjából felkenegettem a hajamra, majd szépen összemasszíroztam az egészet. Tapasztalatom szerint ugyanúgy szépen befogja, mint ha órákig pepecselnénk vele. ( Ezzel a "módszerrel" kb 5 perc alatt kész van a felvitel) Bár azt hozzá kell tennem, hogy mindíg is utáltam hajat festeni, ezért is próbáltam meg lerövidíteni felvitel idejét. 

A múlt hónapban pedíg kipróbáltam, hogy csak a lenövéseket festem. És szerintem nagyon jó lett, mivel a henna tényleg nem kopik, nem lett színkülönbség a töve, és a többi rész között.

További jó hennázást :) És szép napot!

Értékelés: Nincs

barnát vörös nélkül

Kedves Hozzáértők! :)

Csak most csatlakoztam az oldalhoz, így még nem volt időm az összes
cikket, hozzászólást elolvasni, ezért nem tudom, volt-e más is hasonló
"problémával" mint én.
Körülbelül 5 éve festetem a hajam, egy ideig fodrász festette, hol
mx-al hol wa-val, aztán költséghatékonyabb megoldásként mikor
megjelent a Pese nevű festék, arra tértem át már itthon. Ez be
is vált, nem volt allergiás reakcióm sem rossz tapasztalatom vele.  Tavaly
nyáron a sötétbarnára festett hajamat fodrásszal világosíttattam ki,
de elég rossz lett az eredmény mint színben, mint állagban, nagyon meg is
bántam, mert rájöttem hogy nekem a sötétebb-közép barna szín áll
jól igazán. Azóta próbálom olyan közép-sötét barnára visszafesteni,
de eddig nem sikerült még olyan hatást elérnem egyik festékkel sem
amivel megelégedhettem volna.

Az eredeti hajszínem nagyon világos barna,
már szinte majdnem szőke, de mikor először leszívták, akkor derült ki
hogy tele van vörös pigmentekkel, viszont én kifejezetten utálom a
vörös hajat, nekem sajnos nagyon nem áll jól az egyéniségemhez.Mivel
nem szeretném teljesen tönkretenni sem a hajamat, sem a szervezetemet
kemikáliákkal, ezért kérnék abban tanácsot, hogy milyen olyan
hajfestési mód, anyag, márka vagy bármi van, ami nem teszi tönkre hosszú távon
a hajat, és tényleg barna lehetek tőle és nem vörösesbarna vagy épp
teljesen vörös.( igazából a hennával is csak ezért vannak kétségeim)
Előre is köszönöm a választ és a segítséget! :)

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

barnás hajszín

Szia Katanagy!

A diólevél, a kávé, a feketetea, szegfűszeg sokat segít, pláne az indigó... nekem is sok a vörös pigment a hajamban, mondjuk nekem nincs problémám az enyhén vöröses barnás hajammal. Hétfő este kentem fel a hennát+indigót magamra, még most is vörösebb a hajam, de néhány nap múlva elkezd mélyülni, sötétülni és inkább a barna szín fog dominálni, tudom, tapasztaltam...

Ajánlom, hogy végezz egy tincspróbát, várj vele egy hetet és utána döntsd el, hogy szeretnéd-e vagy sem...

Niki

Értékelés: Nincs

barnás haj

köszönöm Niki, lehet hogy kipróbálom csak kicsit macerás nekem ez a henna+indigó dolog...de még átgondolom :)

Értékelés: Nincs

barna hajszín

Én úgy tudom, hogy azt az enyhe vörös árnyalatot már nem lehet eltüntetni...én is így vagyok ezzel. Bár nekem többségében tetszett - amikor színeztem a hajam.  Hiába színezte a fodrászom natur barnával, fényben volt/van még mindig egy kis vörös fénye. 

Én is játszom a gondolattal, hogy kipróbálom a hennát, de én is félek, hogy nagyon vörös lesz... Alapból világos barna-barna a hajam. Ha jól emlékszem, kávét kell belekeverni, hogy barna legyen??!!!

De még elég macerásnak tűnik, nem tuti végeredménnyel. 

Értékelés: Nincs

BarbaraA-nak barna hajszínről

Kedves BarbaraA! Én kb. egy hete vagyok túl a henna+indigó manőveren, és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Én sem szeretem a túl vöröset, és emiatt hagytam abba a hennázást korábban. Viszont a vegyszereket sem szerettem, és ráadásul hiába vettem bármilyen "aranybarna", kávébarna", "csokibarna" stb. árnyalatot, az eredmény valahogy mindig vörös lett! Most visszatértem a hennára, de indigóval együtt. 6 órát volt rajta a henna, és IGEN, amikor lemostam nagyon vörös volt. De ekkor jött az indigó 1 órára, és gyönyörű sötétbarna lett, amely ha rásüt a nap gesztenyés mélyvörösben (csodaszép!) játszik. Nem "festettvörös", nem természetellenes, hanem nagyon szép, sok elismerést begyűjtöttem már vele! És az állaga is nagyon jó, szóval én csak ajánlani tudom. Világosbarnát nem hinném, hogy lehet, de ha a közép-sötétbarna megfelel, akkor hajrá! (Az indigót én nem hagynám rajta sokáig, nekem az 1 óra bőven elég volt!) Sok sikert!

Értékelés: Nincs

Barna szín még mindig :)

Ditta70, köszi szépen az infót! Ki fogom próbálni. Ha lesz még kérdésem-főleg technikai-, jövök! ;)

Értékelés: Nincs

Szőkítés, hajfesték

Sziasztok,

A Logona hajfestéke szerintetek alkalmas karszőrszőkítésre? Létezik erre egyáltalán természetes megoldás?

Régóta keresek erre kímélő megoldást. A gyantázást sajnos nem bírja a bőröm.

Köszönöm előre is a segítséget,

Edina

Értékelés: Nincs

Karszőr szőkítés

Ha csak növények vannak benne, semmi káros anyag, akkor próbáld ki és meglátod mennyire hatásos! Próbáltad már a cukorgyantás szőrtelenítést? Az kíméletesebb, mert a szőr növekedési irányában húzza ki a szőrt a tüszőből.

Értékelés: Nincs

Henna fedése "masszívan"ősz hajon?

Sziasztok!

Barátkozom a hennával, sok évi kémiai festés után. Bár semmi gond a hajammal így sem, a sok pozitív tapasztalat miatt erősen gondolkodom a váltáson.

A hajam volt már vörösre festve, pont olyan gyönyörű élénk vörös volt mint régen Dobó Katának, ahhoz a színhez szívesen visszatérnék.

Jelenleg középbarna a hajam, szőke melírral. Az eredeti színe "egérszürke", a halántékomnál-fülem felett erőteljesen ősz. És ehhez kapcsolódna a kérdés: az ősz részeket a legerősebb kémiai festékek  sem akarják befogni, vagy hetek alatt átüt.

A henna befogná? Nem szeretnék rókavörös lenni, de a sötét hajszín is szörnyen áll.

Véleményetek?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A henna tökéletesen befogja az ősz hajat!

Nézz rám! 90%-ban ősz vagyok! És 12 éve hennázom a hajam.

Érdemes a jobb oldali menüsorban kikeresned a "Henna hajfestéshez" pontot, és ha ezt a kis "+" jellel lenyitod, akkor számtalan írást és tapasztalatot találsz a hennafestésről, valamint a GYakran Ismételt Kérdések -et is itt találod a válaszokkal együtt.

Jó olvasgatást!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

ősz haj hennázása - segítsetek!

Sziasztok!

Szerintem belevágok a hennázásba. Nekem is nagyon sok már az ősz hajam, de én nem szeretnék ennyire vörös lenni, mint Vali. Alapszínem barna, de mostanra már inkább őszes barna:) Kb. vállig érő, festett, de természetesen göndör hajam van. Mennyi hennával kezdjek szerintetek? Először akkor az egész fejemre kell rákenni a hennát ? Utána pedig rögtön jöhet az indigo, attól barnább lesz, ugye? Az nem gond ha van egy kis vöröses beütése, de a totál vörös nekem nem jó.

Azért én még nagyon félek, de május közepéig szerintem összeszedem magam, mert febr.18-án festettem utoljára, úgyhogy ennyi idő remélem elég lesz. A hajamnak és a bátorság gyűjtéshez is:) Előtte azért egy tinccsel fogok kezdeni szerintem.

Úgyhogy meg fogom rendelni a hennát, csak kérlek segítsetek, hogy mennyit, illetve, hogy vegyek rögtön indigót is? Abból mennyit?

Nagyon köszönöm a segítséget.

Addig is olvaslak és nézlek titeket. 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Igen, indigóra is szükséged lesz

Tika, hogy barnásabb legyen hajad színe! Hogy mennyire? Az a haj hosszúságától, mennyiségétől függ...

Niki

Értékelés: Nincs

köszi

Niki, köszönöm a gyors választ:) majd megnézem, hogy mekkora kiszerelésben lehet hozzájutni....

Tika

Értékelés: Nincs

Tikának hennázásról, indigóról

Szia, Tika! Ne félj, nincs mitől! Majd meglátod, milyen szép a hennázott+indigózott haj! Én a legkisebb kiszerelést vettem a bionomban mindkettőből. Nekem is természetes göndör hajam van, ha kihúzom a fürtjeimet, akkor már majdnem eléri a vállamat, de normál állásban fül alá ér, és jó sok van belőle. Ennyire elég volt a legkisebb kiszerelések fele. Igen, macerás ügy, egy napom ezzel telt, ill. ez túlzás, de itthon voltam, hiszen 6 órát volt rajtam a henna, utána lemosás (igen, ekkor NAGYON vörös, itt nem kell megijedni, mert nem marad ilyen!!!!), majd rá az indigót egy órára, lemosás, szárítás, stb., de száz százalékosan megérte, mert ilyen gyönyörű színű még sose volt a hajam, ráadásul minden egyes ősz hajszálat befogott a henna+indigó, ami a vegyi szereknél soha nem sikerült. Szóval ne félj, várd a májust és aztán bátran állj csak neki! Kíváncsian várom az eredményt, kérlek, oszd majd meg! Üdv!

Értékelés: Nincs

Kedves Ditta!Köszönöm a

Kedves Ditta!

Köszönöm a bátorító szavakat, biztos, hogy nekifogok, mert már azért várom is nagyon:)..Én is úgy gondolom, hogy a 300 grammos csomag elég lesz. Feltétlenül leírom az eredményt, ha tudok majd képeket is teszek fel.

Nem tudod véletlenül, hogyha  Budapesten lakom, itt is meg tudom venni valakitől a hennát és az indigót, vagy csak úgy, hogy postán küldik? Jó lenne a postaköltséget valahogy kikerülni:)

Köszi a segítséget.

Szép estét kívánok!

Tika

Értékelés: Nincs

Hennafestés + olivaolaj

Szia, Tika!

Nagyon szívesen! Azt még elfelejtettem mondani, hogy melegen ajánlom, hogy a hennapéphez keverj 1-2 evőkanálnyi (én úgy "löttyintek bele jócskán...) olívaolajat. Könnyebben felkenhető a pép, és szépen ápolja a hajat. A sima, olajtalan hennától nekem egy kissé sprőd lett anno a hajam, de az olaj ezt a problémát teljesen megoldotta.

Sok sikert, majd kérlek számolj be az eredményről!

További szép hétvégét Neked!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Budapesten postaköltség nélkül

tudsz hennát és indigót vásárolni a bionom.hu-n, ha a személyes átvétel mellett döntesz, és azt jelölöd meg vásárláskor.

Niki

Értékelés: Nincs

Köszönöm, Niki...akkor így

Köszönöm, Niki...akkor így rendelek. Ez így nagyon klassz.:)

Értékelés: Nincs

Henna-ősz haj

Köszönöm, akkor ebben a hónapban már nem festetek.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth's picture

Hajfesték kérdőjelekkel

Az alább említett hajfesték a forgalmazó szerint 98%- ban természetes. A témában járatlan kollégákat ilyenekkel szédítik, és persze aki itthon forgalmazza az is abban a hitben, terjeszti, hogy ez egy zöld termék. Meg a vendég is tévhitben van, hogy ez egy szuper természetes csoda.

Sőt még a greenpeace is ajánlja, emberek, mi folyik itt??!!! Szóval akkor hány százaléka természetes? Mert amiket megtaláltam a hatóanyag keresőben az alapján talán 20%, vagy ami természetes még lehet káros?  A toluene nem túl természetes, szerintem. Bocsi csak kicsit kiakadtam ezen.

 

Inci: F Ta festék összetevői: Oleic Acid, Laureth-2, Aqua,  Alcohol Denat., Ethanolamine, Propylene Glycol, Cocamide MEA, Betain, Sodium Sulfite, Trisodium HEDTA, PEG-60 Almond Glycerides, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Ascorbic Acid, Citric Acid, Cocotrimonium Methosulphate, Hydroxyethyl Cetyldimonium Phosphate, Sodium Cocoamphoacetate,  Polyquaternium-6, Citrus Dulcis, Citrus Grandis, Sorbitol, Aloe Barbadensis Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum, Limonene [+/- p-Phenylenediamine, Toluene-2,5-Diamine Sulfate, 4-Amino-2-Hydroxytoluene, Resorcinol, m-Aminophenol, p-Aminophenol, alpha-Naphthol, 4-Chlororesorcinol, 2,4,5-Triamino-6-Pyrimidinol Sulfate, 2-Amino-6-Chloro-4-

Nitrophenol, 2-Amino-3-Hydroxypyridine, 2-Methyl-5-Hydroxyethylaminophenol, 2-Amino-4-Hydroxyethylanisole Sulfate, 6-Chloro-5-Amino-o-Cresol, 3-Nitro-p-Hydroxyethylaminophenol, HC Blue 2, 2-Methylresorcinol, HC Red 3, 1-Hydroxyethyl-4,5-Diaminopyrazole Sulfate]
Értékelés: Nincs
Szgyörgyi's picture

Kezdő vagyok!

Kedves Lányok!

Már egy hete nézegetem az oldalt, ma regisztráltam. Vegyi festékekkel alaposan tönkre vágott hajamat én is szívesen hennáznám. Viszont kicsit komplikált az eset... Azt hiszem amit lehet, végig olvastam. A hajam kb 40%-a ősz eredetileg. És egy a képen látathatóhoz valamelyes hasonlatos színt szeretnék. Ha nem lesz ilyen nem baj, csak ne legyen nagyon sötét és répa színű sem. Sajnos a munkámból adódóan nekem nem megengedett sem a répa szín, sem az 5-6 centis ősz lenövés. Talán tudnám is, hogy mi lenne a megoldás, ha mondjuk egy szép barna, vagy egy nagyon vörös árnyalatot szeretnék. Erre rengeteg példa van, gyönyörű színekkel. De az ősz és a világos kívánt színre nem találtam megoldást. Segítenétek?

 

Van még valami. Ha nem tudom kivárni a 3 hónapot, akkor egy próbafestéssel megpróbálnám rövidebb idő után. Nagy baj nem lehet belőle...

A természetesség és önmagunk elfogadása, ősz hajunkkal együtt persze megoldás lehet, hogy az ember kivárja a 3 hónapot.  De van olyan helyzet, amikor ez nem lehetséges... Nem hiúsági kérdés.

Mindezekkel együtt nagyon szeretnék hennára váltani.

Köszönettel:

Györgyi

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Henna ősz hajra

Szia Györgyi!

A hennát világosítani tudod kamillával, kurkumával, citrommal, cassiával, erről is olvashatsz az oldalon, igazából megoszlanak a vélemények és a tapasztalatok, erről Paripa is írt egy szösszenetet. Nincs pontos recept, hogy miből mennyit tegyél a pépbe, ezt Neked kell kikisérletezni, főleg hogy vegyi festék is van a hajadon. Bízom benne, hogy ettől függetelnül bele vágsz és megírod a tapasztalatodat! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
Szgyörgyi's picture

Kedves Epermami!

Kedves Epermami!

Köszönöm a választ!

 

györgyi

Értékelés: Nincs

N... lotion ősz hajszinező

Kedves Vali!

Szeretném megkérdezni mi a véleményed a tárgyban nevezett  szerről, ami azt igéri, hogy az eredeti hajszínt kapja vissza az ember. Kételkedek benne, hogyan lehetséges ez. Én kb.70-80%-ban vagyok ősz, nem festem a hajam, mert a resorcinolra allergiás lettem.

Az összetétele: aqua, methoxyisopropanol, glycerin, bismuth citrate, ammonium chlorid, sulfur, keratin, polysorbate 20, perfume, CI42090

Köszönettel várom válaszod

zahir

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Ősz hajra rozmaring

szia Zahir,

én a rozmaring illóolajról hallottam és olvastam, hogy visszaadja az ősz haj eredeti színét, de konkrét tapasztalat nincs... esetleg nézz utana a neten, és ha kipróbálod, oszd meg velünk is majd a tapasztalataidat, kérlek!

M. 

 

 

 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
epermami's picture

Használd a hatóanyag keresőt!

Kedves Zahír! Kérlek, használd a hatóanyag keresőnket, amit a narancssárga fejlécben találsz. Itt meg tudod nézni, hogy az adott termék összetevői milyen hatással vannak az emberi szervezetre. Ha egy olyat is találsz, ami káros, már nem ajánlott megvenned!!!

Polysorbate-20/40/60/80*

O/V emulgeátor szorbitból, zsírsavból és PEG-ből szintetizált.

Forrás:

 • Dr. med. Ernst W. Henrich - Dr. rer. Nat. Thomas Baumann: Kozmetikai hatóanyagok kiértékelése az INCI-megnevezésük alapján

Tween 20/40/60/80*

Funkció: emulgeátor, oldáskönnyítő

Megjegyzés: szintetikus anyag, erős bőringerlő, rákkeltő gyanús, dioxánnal szennyeződhet.

Forrás:

 • Dr. Rózsa Sándor: testápoló Kislexikon (Ökotárs Fogyasztóvédelmi Füzetek 2001)

*A polysorbate-80: bizonyos esetekben anafilaxiás sokkot válthat ki, hirtelen vérnyomásesést, kiütést, légzési nehézségeket és ájulást okozhat.

Ha biztosan természetes és az egészségre ártalmatlan készítménnyel szeretnéd festeni a hajad, akkor a hennát, indigót és cassiát tudom Neked ajánlani, ezeket megtalálod itt.

 

Értékelés: Nincs

Visszaadja az eredeti hajszínt??????

Köszönöm a válaszod. Arra vonatkozólag tudsz valamit mondani, hogy mennyire lehet elhinni, hogy egy szer  ( N....y) a saját hajszínt képes visszadni.

Én magam nem nagyon tudom elképzelni, de kiváncsi lennék mások véleményérée, esetleg tapasztalatára a szerrel kapcsolatban.

Köszönettel

Zahir

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Brutál anyag lehet benne,

ha a leírás szerint képes visszaadni az eredeti hajszínt!!!

Nem próbáltam, és nem is szeretném kipróbálni, mivel ez számomra természetellenes, nem is kicsit. El tudod képzelni, hogy mit művelhet ez a haj szerkezetével, és adott esetben a fejbőrbe felszívódva? Szerintem maradjunk a régi bevált hajszínmódosító növényeknél (kamilla, cassia, indigó, henna, diólevél), hiszen ezek természetesek és már többsoron bizonyítottak.

Értékelés: Nincs
maybeeysu's picture

eredeti hajszín visszanyerése

Most biztosan nem tudom: a zöldturmix hosszútávú fogyasztása vagy a hosszú távú nyersétel fogyasztás kapcsán olvastam, hogy visszapigmentálódott a hajszín. Kipróbálni még nem próbáltam :-)

Zsu

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty's picture

Nyersétel és egyéb varázslat

Na, ezt már elfogadhatónak tartom.

Valószínű a sok élő enzim miatt nyerhették vissza az eredeti hajszínüket a nyerskoszton élőkyes.gif.

Értékelés: Nincs

Ezt én is olvastam,

és hallottam is Gittáéktól a Zöldturmix fesztiválon! Olvasni Victoria B. könyvében olvastam :-) Hajrá :-)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hedi Nagy's picture

Világosítás, fedés..

Sziasztok!

Immár közel 20 éve festem a hajam kisebb szünetektől eltekintve.. Személetváltásban vagyok épp, először magammal kezdve:) Szeretnék természetesebben élni, de a hajfestésről nem szeretnék lemondani... tekintve, hogy őszülök és az eredeti hajszínem sem szép.

A kérdésem arra vonatkozik, hogy melyik módszer fedi be az ősz hajszálakat illetve érdekelne, hogy a természetes alapú hajfestékek alkalmasak-e világosításra? Köszönöm

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Haj téma

Szia!

Üdvözöllek az antalvali.com-on, látom nemrég resgisztráltál hozzánk  

Gratulálok az elhatározásodhoz, hogy szeretnél természetesebben élni, pont jó helyen jársz, ehhez itt monden segítséget meg fgosz találni...

A hajfestés az egyik legnépszerűbb témánk, így már rengeteget írtunk róla az oldalon... a kereső segítségével sok információt fogsz találni, a keresőt az oldal bal felső sarkában találod..

Érdemes ezeket a tartalmakat böngészni, mert már nagyon sok olvasónk osztotta meg természetes hajfestési tapasztalatait...

Ezeket olvastad már?

http://eletmodszer.com/henna.html

Az ősz hajszálakat úgy lehet befesteni, hogy először hennával kell festeni, és utána rá lehet menni indigóval vagy henna/indigó keverékkel...

Természetes hajfestékekkel nemlehet világosítani.

Szép napot:

Veronika 

Értékelés: Nincs
hannelore16's picture

Még új vagyok, a segítségeteket kérem henna ügyben.

Sziasztok!

Először is, még új vagyok itt , nem tudom hol kellene feltenni a kérdésemet, ezért megteszem itt. :) Szeretném hennával befesteni a hajamat és kíváncsi vagyok, hogy milyen színű lenne. Megpróbálok csatolni képet, hogy lássátok. Gondolom vannak itt néhányan akik már tapasztaltabbak ebben a témában és tudnak esetleg ötleteket adni, hogy milyen szín állna jól(mert olvastam, hogy attól függően mit keversz hozzá lehet élénkebb vörös vagy barnásabb stb), és , hogy mi passzolna leginkább az arcbőrömhöz is. 

ui: eddig nem sikerült csatolni képet, de az adatlapomra teszek ki :)

Értékelés: Nincs
hannelore16's picture

sikerült ide is beszúrnom a képet!

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

hajfestés dióval

Sziasztok!

A hajam teljesen ősz, olyan se sem szőke se nem barnára van festve hamvas árnyalatban. Szeretnék átállni természetes hajfestésre és ugyaniyen természetes hatású hamvas sötétszőkét szeretnék. Interneten olvastam a receptet és dióhéjból főztem sűrítményt kamillával vegyítve, de nem fogta be a hajam egyáltalán. Mit rontottam el? Itt is ki kell várni a 3 hónapot, mint a Hennánál? Vagy van e olyan természetes hajfesték, ami sötétszőkét tud, ami nem lesz sárga?!

Kösz előre is a választ!

Orsi

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Őszből-sötétszőke, vagy zöld?

Kedves Orsi!

A diótól is kicsit sárgás lesz, de ezt csak akkor fogod látni, mikor lenőtt a festett rész, addig olyan lesz mintha nem fogta volna be.


Múlt héten festettem először 100%-ban ősz hajat először henna cassia obovata, és indigó keverékével. Pontos receptet később tudok írni, majd felteszem a boszikonyhába. Az eredmény egy világos viszont sárgás szín lett, de inkább arany, én tudtam, hogy pár nap és a szín beérik, de a vendégnek nem igazán tetszett, nehezen tudják elképzelni, hogy nem ez a végleges, így cassia és indigó keverékével még egyszer átkentem.

Tudtam, hogy nem kell neki sok, meg azt is hogy sárga+kék=zöld így a hatóidőt nehezen állapítottam meg 12 percet vártunk melegítéssel (hajszárítóbura) na ezután jött a kétségbeesés, szép mocsári zöld színe lett, annak az egy centinek. Na most mi lesz… A barna a vörös, sárga és zöld keveréke, csak pár percet tévedtem az utolsónak festett tincs jó lett.

Belenyugodtunk végül, mert kifogytam a cassiából… Beszárítottam, és láss csodát bebarnult, lehet a hő hatására nem tudom, másnap még napfénynél kicsit látszott, ha nagyon kereste valaki benne a zöld színt, egy hétre rá kicsit besötétedett, aztán mosás után (festés óta az első) végre tökéletes sötétszőke lett, nem hamvas de nem is arany, a fedése olyan akár bármelyik kémiai szernek.

A lenövesztéssel nem vártuk ki a három hónapot, 5 hét után készítettük ezt a színt, (a vendég fejbőre, mindig piros volt és irritált festés után, meg én bejelentettem, hogy nem akarom már szívni tovább a festékszagot, és hirtelen elhatároztuk, hogy akkor ma henna lesz.) A festett hajrész kicsit száraz lett a henna után, melyre, muszáj festett hajra való balzsamot használni, legalábbis ez a tapasztalat, aztán amint lenőtt jöhet a tiszta balzsam. Szóval ez volt az én kis kalandom a sötétszőkével.

Üdv

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 2.5 (2 votes)

természetes hajfestés

Kedves Gabi!

Ha jól értelmezem, Te fodrász vagy?!

Ha igen, akkor szeretném a segítségedet kérni. Évek óta hend hajfestékkel festem a hajam házilag, a 6-os sötétszőke színnel. Egyébként ősz lennék:)) Tudnál segíteni abban, hogy hasonló színt érjünk el természetes módon? Szívesen felkeresnélek az üzletben, ahol dolgozol. Kérlek válaszolj. Privátban:(töröltem az e-mail címed, egymás nevére kattintva tudtok egymásnak magánban írni. Niki)

Köszönettel, Mária

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Igen fodrász vagyok

Kedves Mária Sopronban dolgozom.

A pontos recept még fejlesztés alatt áll.
Tegnap járt nálam a fent említett vendég.
Na most nem hagytuk csak 7 percig a második keveréket, és most azért sárgás maradt, meglátjuk milyen lesz ha beérik.
Az eredmény olyan 6-os ami zöldes volt, most meg világosabbat próbáltunk, olyan 7-es.
Üdv
Gabi

Értékelés: Nincs

henna+göndör haj

Lányok nekem kellene valami magyarázat. 1 éve hennázok és nagyon szeretem! Viszont egy érdekes dolog történt. Eredetileg sötétszőke, göndör hajam volt. Elkezdtem hennázni, attól egyre erősebb és fényesebb lett, viszont most elkezdett kiegyenesedni. Korábban ha megpróbáltam hajszárítóval kihúzni belőle a göndörséget olyan sprődösen boszis lett.. Elfogadtam, hogy göndör vagyok és kész, nem kísérleteztem tovább.  Most viszont olyan a hajam amilyenre be van szárítva, fényes és nagyon jó a tartása napokig. De hová lettek a loknik? Van valakinek még ilyen tapasztalata?

Értékelés: Nincs

henna és a göndörség

Kedves göndör hajú hennázók!

Velem is ez történt, vagyis a korábban magától loknis hajam a hennázás ereményeképpen igencsak egyenesedett. Több angol nyelvű hennás lapon azt találtam, hogy ez bizony a göndör hajúak igen jelentős százalékánál így van. Sokan javasolják az amla por használtatát a göndörségvesztés enyhítésére, de hozzá kell tennem, hogy az oldalakon hozzászólók leginkább javasolják, de kevesen számolnak be arról, hogy ki is próbálták-e és milyen hatással.

Vagyis marad az, amit már más is írt itt a honlapon: ritkábban és kevesebbet hennázni. Én eddig kb. 4 hetente hennáztam, most már 6 hete várok (szerencsére csak egy-két szál ősz hajam van) és látom, hogy kezdenek visszatérni a loknik maguktól.

 

Értékelés: Nincs

haj kiegyenesedése

Szia! Nagyon jó, hogy írtál, nekem is ugyan ez a problémám! Hiába kerestem rá a neten, erről semmit sem írnak. Első hennázásom előtt nekem is loknis göndör hajam volt, mostanra már csak hajhabbal tudom hullámossá varázsolni! 2 hónapja abba hagytam a hennázást...abban bízom, hogy ha lenövesztem az egészet, hajam újra visszanyeri  eredeti "állagát", vagyis göndör lesz. Kérlek oszd meg velem, ha bármi infot kaptál ezzel kapcsolatban!köszönöm!

Értékelés: Nincs

Henna és a loknik

Szia!

Hát, képzeld az enyém azóta visszagöndörödött és nem is kellett lenövesztenem hozzá. Én arra jutottam ebben a kérdésben, hogy szerintem az lehetett, hogy viszonylag gyakran és sok ideig volt a henna a hajamon. Havonta 1X-er biztos hennáztam és akkor késő délutántól/estétől másnap reggelig rajta volt. Rájöttem, hogy az én hajamnak nem kell ennyi, ezért azt csináltam, hogy vártam 3 hónapot, (szerencsére nem vagyok ősz így nem volt feltűnő a lenövés) és utána is csak tőfestést csináltam. A hajam így is szép, egyenletes színű lett és fokozatosan visszajöttek a loknik is. Én kicsit vágattam is belőle, mert ha kisebb a súly hamarabb visszaugrik, de lehet, hogy anélkül is ment volna, meg azért a hajhab és a tárcsás hajszárító továbbra is használatban van.        

Értékelés: Nincs

Henna és a loknik

Szia! Azt megkérdezhetem, hogy milyen hennát használsz, honnan szerzed be?

Valinak és Hajninak (Epermami) is göndör haja van, évek óta hennával festik és én nem vettem észre, hogy alább hagyott volna a hajukban a göndörség..

Értékelés: Nincs

henna-loknik

Sziasztok!

Köszönöm a gyors válaszokat! Berni-féle hennát használtam és az utóbbi időben már csak 2-3 órát hagytam a tövén, változást nem tapasztaltam a göndörséget illetően. Akkor sajnos bele kell nyugodnom, hogy most ilyen állapotban van a hajam. Pedig már kezdtem örülni, hogy megtaláltam az okát.

Köszönöm még egyszer!

Értékelés: Nincs

ki is az én tanácsadónőm?

Az a helyzet, hogy annyira jó ez az oldal, hogy minden kérdésemre választ találok, de most úgy érzem egy személyre szabott tanács kellene, de nem tudom kihez fordulhatnék.

Eszter

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Személyes tanácsadónő

Szia Esztere!

Mivel nagyon sok időnket elvette a magánlevelezés és így nem igazán maradt energiánk az oldalra, ezért megszüntettük a személyes tanácsadónői szolgálattal együtt.
Kialakítottunk egy ügyeletes tanácsadónői csapatot, így folyamatosan van valaki az oldalon, aki a beérkező kérdéseket megválaszolja. Ezért kérlek, keress az oldalon egy olyan blogbejegyzést, amihez témában illik a kérdésed és ott tedd fel.
Segítségül használd a keresőt, ahova beírod a kulcsszót, aztán ha kilistázta a tartalmakat Neked a rendszer, akkor klikkelj rá a "csak cikkek"re, vagy a "hírszem"re és keresd ki a számodra legszimpatikusabb cikket.
Ha személyesen szeretnéd feltenni a kérdéseidet, és személyre szabott kúrát szeretnél, akkor kérlek, írj az ügyfélszolgálatra!

Értékelés: Nincs
paripa's picture

Bizony van!

Szia Eszter!

Bizony, én is ezt tapasztaltam, de engem nem zavar, annyi a jó tapasztalat a hennától.

Amikor még fodrásznál festettetem (sajnos szintetikussal!), nem győzte a hullámaimat rendszabályozni.

Épp a legutóbbi festés - mosásnál vettem észre, hogy vizsen akár a teljes szögegyenesre is gond nélkül beállna a hajam, ilyen még soha életemben nem volt, most annyira egyenesedik. Persze a napok teltével kis hullámocska vissza-visszatér, de nem a régi módon. Mindegy, nekem ez is jó.

Az a lényeg, elégedettek vagyunk, igaz?

Szeretettel Adri

 

 

Értékelés: Nincs

henna+göndör haj

Szia!

Nálam is pont ez a helyzet! A tök göndörből, most akár teljesen egyeneset is lehet csinálni!

Én is elfogadom ezt a változást, csak szükségem volt egy megerősítésre mert nem tudtam mitől van. (1,5 éve vegán lettem és arra gondoltam ettől is lehet) 

A "mikrofonfej" után van egy kis "kopasztott csirke" érzésem néha, de mindent összevetve tetszik. Új dimenziók nyílnak meg, eddig soha nem lehetett formára vágatni mert mindig ugyanúgy állt, most meg lehet majd kísérletezni :-)

Köszönöm, hogy válaszoltál!

Eszter 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

henna és a loknik

Kedves Esztere!

Szerintem, ez azért van mert a hajad külső szerkezete, most erős és rugalmas. A göndör haj könnyen lesz töredezett és söprűs. Próbáld ki milyen lesz, ha gödörre próbálod megszárítani.

Szükséges dolgok: tárcsás hajszárító alacsony fokozaton használva, és hajzselé, ha lehet tiszta fajtából. Vizesen oszlasd el a zselét, majd fésüld alaposan bele, utána a kezeddel kezd visszanyomogatnia hullámokat. Majd lassan szárítsd, ha otthon maradsz ne csont szárazra, és kész. Meglátod göndör e a hajad, vagy sem. Az én hajamban megmaradtak a loknik, ha úgy akarom.

Üdv Gabi

Értékelés: Nincs

Szia! Köszönöm, ki fogom

Szia!

Köszönöm, ki fogom próbálni. Azóta eláztam egyszer, de csak olyan szitálós esőben. Utána lett néhány hullám, úgyhogy lehet, hogy valamennyit sikerül visszacsalogatni a régi frizurámból. Csak fura vagyok még így, alig ismernek meg.

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

Fordítva nem megy? :-)

Hú, lányok és mindig úgy szerettem volna göndör hajat, az enyém teljesen egyenes sajnos! Göndörítésre nincs valami módszeretek? wink_smile.gif

Jó tudom, majd a következő életemben megpróbálok göndör hajjal leszületni! laugh.gif

Értékelés: Nincs
Judyka's picture

Nálam fordítva igaz, újra hullámos a hajam.

Sziasztok!
Természetes hullámos hajjal születtem, de amikor el kezdtem festeni a hajam hajfestékkel, (29 évesen) eltűnt a göndörség belőle. Hajcsavarókkal, később hajsütővel próbáltam göndör fürtöket varázsolni a fejemre, de sajnos nem lett tartós az eredmény, és eléggé megviselte a hajam állagát is. Aztán tavaly januárban leálltam a hagyományos festéssel, szeptember óta pedig csak Berni hennájával festem, és láss csodát, újra hullámos a hajam. Mostanában vettem észre, hogy ha megmosom a hajam, és ha hagyom magától megszáradni, újra begöndörödik. De ha félig megszárítom, az ujjamra tekerem a tincseimet és csattal feltűzöm, olyan loknikat rittyentek rövid időn belül, hogy csak na.. Amikor időm engedi és még göndörebb hajat szeretnék, egyszerűen habszivacsos hajcsavarókkal pakolom tele a fejem, így a göndörség akár a következő hajmosásig is  kitart. Már megszabadultam a hajsütőktől, hajvasalóktól is. Biztos közre játszik az is, hogy a hennától újra egészséges a hajam, és tiszta termékeket használok.  Érdekes de ez is bizonyítja, ahány ember annyi haj.. 

Értékelés: Nincs

Kedves Gabi!Köszönöm a

Kedves Gabi!

Köszönöm a válaszodat, ez tényleg jól hangzik és várom a pontos receptet. Még kezdő vagyok az oldalon, de bizonyosan rálelek a boszikonyhára.

Kétségeim még akadnak, mert az én hajamat a normál hajfestékek sem fogták be, kifejezetten fodrászoknak készült professzionlis termékkel festettem idáig, aminek nagyon szép színe van ugyan, de a hajam minősége teljesen tönkrement. Igaz, ez lehet annak a következménye is, hogy az ősz haj más struktúrájú.

Minden jót és keresem a boszikonyhát.

Üdv,

Orsi

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

Őszből hamvasszőke

Szia Orsi! Nincs tapasztalatom a hajfestésben, de úgy tudom csak a henna fogja be egymagában az ősz hajat. Attól függően fog kialakulni, hogy milyen lesz a végleges szín, hogy mit keversz hozzá. Az indigó, dió, kávé stb. sötétíti az árnyalatot, a cassia pedig ad egy szőkés hatást.

Nem tudom, hogy pontosan mit takar az "eperszőke", de ezt találtam neked:

"Eperszőke" hajszín elérése szőke vagy ősz hajnál: 80% cassia port és 20% "Berni-hennaport" keverjünk össze narancs vagy citromlével, míg tejfölsűrűségű pépet nem kapunk. Hagyjuk állni lefedve 12 órát, majd kenjük a száraz vagy enyhén nedves hajunkra, tekerjük körbe follpackal és egy törülközővel, majd 3 óra elteltével tiszta samponnal mossuk le.

Ha valakinek van még ötlete, légyszi írja meg Orsinak! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)

Köszi, egy lépéssel előbbre

Köszi, egy lépéssel előbbre vagyok. Ez valamilyen vöröses szőke lehet talán... Vagy nagyon világos szőke...

És hol lehet beszerezni mindezeket?

Értékelés: Nincs
paripa's picture

Mint az eper..:)

Szia Orsi!

Az "eperszőke" szinben - gondolom - annyi lehet a szőkének a lehetősége, mint amennyi szőkesége az epernek van , nekem legalábbis erről egy elég pirosas szin jutott eszembe. De, ahogy én a hennát megismertem, ez az összetétel is minden fejen egyéni szint képes produkálni. (nézd a képem, én fele-fele henna-cassiával ilyen vagyok, pedig rengeteg ősz hajam van).

Adri

 

 

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Henna, cassia

A bioboltocskánkban itt és itt :)

Értékelés: Nincs

Hajfestés

Üdv mindenkinek!

Kérdésem lenne: ma festettem Logona natúrbarna por alapú festékkel hajat ,másfél órát ültem egy zuhanysapkával a fejemen, de az ősz-lenövést be sem fogta. Ha veszek krém festéket ugyanebből a típusból, mikor festhetem be újra? Kb. 4 hete festettem kémiai festékkel, és most izgulok, nehogy hullani kezdjen:(((

Előre is köszönöm!

 Pite

Értékelés: Nincs

Hajfestés kérdőjelekkel

Szia! Kérlek írd le a dobozról a festék összetevőit!

A sima henna szépen befogja az ősz szálakat is teljesen, használatáról itt olvashatsz!

A kémiai és a természetes (henna) hajfestés között az ajánlott pihentetési idő 3 hónap kellene legyen!

Értékelés: Nincs

hajfesték összetevők

Szia!

Az összetevők:

Algin, Hydrolyzed Wheat Protein,Simmondsia Chinensis Seed oil, Parfum, Lawsonia Inermis( henna), Cassia Auriculata, Juglans Regia, Indigofera Tinctoria,Indigofera Argentea, Hibiscus Sabdariffa, Rheum Undulatum, Krameria Triandra, Coffea Arabica, Curcuma Longa, beta Vulgaris

 Braun-natur por hajfesték. Gondoltam, kihúzom vele azt az időt, amíg eltelik a 3 hónap a hennázásig,mert a sötétbarna hajamon már 3 centis ősz lenövés van. A tájékoztatóban azt írták, ezzel a festékkel nem kell kivárni a 3 hónapot, végül is nem viszket, nem hullik, csak nem fogta be az ősz hajszálakat. A krém festékükről azt mondják, jobb az ősztakarása. Ha lehet, befesteném vele a lenövéseket. Lehet?

Köszi a választ! Pite

Értékelés: Nincs

3 hónap alatt...

Jó az összetétel a parfum kivételével (nem is értem ez minek bele...).

A másik festék, amiről írtál abban mik vannak? Mert gyanítom, hogy az inkább kémiai hajfesték lehet...

Esetleg a 3 hónapból hátralévő időben kint tegyél sapkát, bent hajpántot, az eltakarja az ősz szálakat. Az ismerősöknek nyugodtan elmondhatod, hogy ezentúl természetes hajszínezőt fogsz haszálni, azért van a lenövés. Az idegeneknek meg semmi köze hozzá...

Értékelés: Nincs

Szia Tünde! Köszi a gyors

Szia Tünde! 

Köszi a gyors választ. A másik hajfesték ugyanez, csak nem por, hanem krém. Annak állítólag jobb az ősztakarása.  Az ehhez való natúr sampont használom. Semmi kemikália, csak természetes összetevők:

Összetevők: Aqua (Water), Alcohol denat .*, Coco glükozid, glicerin, montmorillonit, Lawsonia inermis (henna) kivonat, Erythrulose, Szorbit, xantán, maltodextrin, Quercus Robur kéreg kivonat, Algin, nátrium-citrát, citromsav, Parfum ( illóolaj), linalool, limonén, Eugenol, CI 77491, CI 77499
* Minősített biogazdálkodás
Szép napot!

Pite

 

Értékelés: Nincs

Természetes hajfestés

Rendben van a hajfesték! A henna tulajdonképpen egy gyógynövény, ami "mellesleg" színt az a bőrnek, hajnak. Méregtelenítő hatású, azért előfordulhat a használata elején a hajhullás, korpásodás, viszketés.

Ez nem a henna hibája, hanem az elmérgeződött szervezeté, egy idő után szépen helyreáll a fejbőr és a haj egészsége. Ezt csak azért írtam le, mert ebben a készítményben is van henna! A bionom-ban kapható biztosan befogja az ősz szálakat, ez nemcsak Vali, hanem számtalan használója bizonyíthatja!

Értékelés: Nincs

Köszi az infókat.

Köszi az infókat. Majd beszámolok az eredményről.

Pite

Értékelés: Nincs
BAnita's picture

Pitének hajfestésről

Kedves Pite!

Nekem volt szerencsém az említett márkájú hajfestékhez, de én a vöröseket próbálgattam, ezek befogták az ősz hajat is, a por is és a krém is, de a barnákról több helyen is olvastam, hogy nem fogja be egyik sem. Csak azért írom, hogy ha nem idekenkedsz a vörös hajszíntől, akkor szerintem érdemesebb azokkal próbálkozni, vagy esetleg keverni barnával, hátha úgy jobb a hatás.

Értékelés: Nincs

BAnitának válasz

kedves BAnita!

 

Köszönöm  az értékes információkat! Most már megrendeltem a krémfestéket, azzal kihúzom a maradék két hónapot, aztán hennázok. Igazából szeretnék egy barnás árnyalatot, kevés vörössel, de attól tartottam, hogy a festék pirosra fogja be a tökéletesen ősz lenövésemet, így maradtam a barnánál. Ha ez a krémfesték sem válik be, teszek egy vödröt a fejemre:(((((

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Barnát, feketét...

Szia Pite!

Ha a hennához megfelelő mennyiségű (ízlés szerint :) ) indigót keversz - az első alkalommal érdemes külön-külön felvinni -, akkor tökéletesen be fogja fogni az ősz hajszálakat és sötét színhatást is elérhetsz vele... a következő alkalmakkor mehet már egybe is a henna és az indigó...

Niki

Értékelés: Nincs

Nikinek

Köszi Niki!

Kivárom még a két hónapot, aztán hennázok én is!

Pite

Értékelés: Nincs

Henna utan hajhullas. Mit tegyek?

Sok hozzaszolast atolvastam a hennaval kapcsolatban az oldalon es csupa jo velemenyt hallottam rola. Olvastam, hogy 3 honapot varni kell mas festek hasznalata utan, csakhogy azelott nem voltam ilyen jol informalt es a peroxidos festek kifakulasa utan (eltunt a szine ezert akartam ujra festeni) talan egy honappal hennaval festettem be. Tonkrettette a hajam. Teljesen elgyongult, szaraz, toredezett lett es nagyon hullik. A kerdesem: mit tehetek ellene? 

Ricinusolajjal probalkozok, illetve megvettem a H....e hajolaj termeket. Hasznalhatom ezt? Vagy melyiket hasznaljam? Esetleg tudnatok adni valamilyen tippeket, hogy hogyan allitsam vissza az egyensulyat?

(ui.: hajmosashoz mi volna az idealis sampon?)

Valaszotokat elore is koszonom!

Marianna

Értékelés: Nincs

Henna

Szia!

Én is hennázok és nagyon hullik a hajam.

Neked a ricinus bevált? Vagy tudsz esetleg még ennél is jobbat?Elmondanád a tapasztalataidat? Köszi!

Era

Értékelés: Nincs
Betty's picture

A balul sikerült hajfestés

Kedves Marianna!

Nagyon sajnálom, hogy tönkrement a hajad (átmenetileg!), a te eseted az élő példa, hogy nagyon észen kell lenni a henna kontra vegyi hajfestékekkel. Nem véletlenül hangsúlyozzuk a 3 hónapos pihentetési időt a hennázás/indigózás előtt.

Most már kár keseregni ezen, nézzük, hogy mivel tudnánk segíteni, hogy rendbe jöjjön a hajad!?

Kérdéseim:

-milyen hennát használtál? por vagy krémhajfestéket? (márkát vagy összetevőt is írhatsz!)

-milyen sampont, balzsamot, vagy egyéb hajápoló szert használsz (lakk, zselé, wax)? Amiket használsz azok méregmentesek? Ha hennára váltunk, akkor csakis méregmentes hajápolókat érdemes használni!!! Mivel henna méregtelenítő hatású, és ha továbbra is a mérgező hajápoló készítményekkel kezeljük a hajunkat, nos az is okozhat ilyen reakciót.

-ezt a hajolajat nem ismerem. Kérlek írd meg az összetevőit. A terméknél soha nem a cég, hanem csakis az összetevő a lényeg!

A ricinus olaj valóban jól bevált praktika hajhullásra, és a hajnövekedés serkentésére, de ez csak tüneti kezelés.

Ha többet szeretnél tudni a hajról, és az egészséges hajápolásról, akkor kérlek olvasd el ezt és ezt is. Ezekben a leckékben választ fogsz kapni a kérdéseidre, és ha megfogadod a tanácsainkat, hamarosan gyönyörű hajkoronád lesz !

Értékelés: Nincs

hajfestés, hajhullás

Herbline poros hajfestéket használtam, sötét barnát.

Összetevők: Herbal henna powder, Citric Acid, Magnesium carbonate, Sodium sulphite, Sodium perborate, PPD, Para amino phenol.

sampont Alverde-set használok már talán több mint egy éve - kávásat (elméletileg erösíti a hajat), ami BDIH által ellenörzött termék, és mikor az összetételét megnéztem, nem találtam benne kétséges anyagot...

A hajolaj: rendeltetése - hajhullás ellen, hajregeneráló és tápláló. Összetevöi: Amla, Brahmi, Bhangra, Bhringraj, Pumpkin seed oils extracted in Helianthus annus oil, BHT.

Köszönöm szépen a segítséget és a linkeket, megyek áttanulmányozom öket :)


 

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ez a állítólagos henna ...

hemzseg a káros, mérgező, a hajhullást előídéző vegyületektől. Köze nincs a valódi hennához. Szabadulj meg tőle gyorsan!

Értékelés: Nincs
swarley's picture

ezzel én is befürödtem

Szia! Ezzel már én is befürödtem ezzel, hónapokig hullott a hajam az említett "hennától". Egy dolgot tettem: kivártam, míg elmúlt a hajhullás. Szerencsére sok hajam van, és utána vissza is nőtt.

Értékelés: Nincs

Őszülésből is van visszaút?

A net-en kóborolva találtam ezt:

Összetétel: Víz, Laurilan, Glicerin, Ezüst acetátum, Biotin, Pantotén sav, Ricinus olaj, Rozmaring kivonat, Tengeri só, Alfa reduktáz, Parfum Azt állítja, hogy a hajhagymákba bedörzsölve - pár hét alatt -visszaállítja a haj eredeti színképzését.

A parfümön kívül  van még benne valami gáz?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Gabci őszülése

Szia Gabci!

Nekem első körben az Alfa reduktázon akadt meg a szemem... Az 5-alfa reduktáz az az enzim, amely a tesztoszteront DHT-vá alakítja. A DHT erőteljesen stimulálja a prosztata sejtek burjánzását, prosztata megnagyobbodást okozva . Ennek többek között az is következménye, hogy szűkül a húgycső csatorna, mely vizelési zavarokhoz vezet. A magas DHT szint - férfiak esetében - akár fokozatokban is kifejezhető: kopaszodás, prosztata megnagyobbodás, prosztata rák... Épp ezért 5-alfa reduktáz gátló gyógyszereket adnak azoknak a férfiaknak, akik a fenti tünetekkel élnek... (különben a természetes progeszteron is 5-alfa reduktáz gátló)

Őszintén szólva nem tudom, hogy ebben a szerben szereplő Alfa reduktáz mit okoz vagy nem okoz a szervezetben, de nekem valahogy nem tűnik bizalomgerjesztőnek... aztán a ezüst acetátum sem túlságosan szimpatikus,  a laurilanról pedig fogalmam sincs...

Sok kérdőjel merült fel bennem... én biztos nem használnám... inkább belülről táplálnám magam/hajam :)

Niki

Értékelés: Nincs
Flifli's picture

természetes hajszínező

Sziasztok!

Segítsetek légy szíves. Olvastam a természetes hajszínezésről és érdekelne, a hibiszkusz teával és a vörös áfonya levével történő színezés. Valaki írja nekem pontosan hogyan kell alkalmazni, pl. hajmosás után kell leöblíteni vele? Hogy nyerem ki belőlük a festéket?

előre is köszönöm

Andi

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Flifli természetes hajszínezője

Őszintén szólva még nem hallottam ilyenről, hogy a hibiszkusz tea terméséből vagy akár a vörösáfonya leveléből bármilyen hajszínező port készítettek volna.

A hajszínezésére a henna és az indigó alkalmas.

Ezzel kapcsolatos infókat itt találsz. Rengeteget témáztunk/témázunk ezekről itt az oldalon.

Mi általában a hennához keverendő alaplét teából (hibiszkusz, diólevél, fekete tea) készítjük, ezzel a kis trükkel el lehet érni némi színmódosulást. Az én kedvencem a hibiszkusz tea, szinte mindig ezzel keverem ki a hennaporomat.

Viszont ha nem szeretnél hajszínváltozást illetve nincsenek ősz hajszálaid, akkor elég ha hajmosás után leöblíted a hajad a növényi főzettel. A színét nem fogja megváltoztatni a hajadnak, de szép csillogást ad, főleg ha 1 evőkanál almaecetet és pár csepp rozmaring, levendula illóolajat is adsz hozzá.

Értékelés: Nincs

Találtam egy új természetes hajszínezőt

Sziasztok!

Találtam egy új teljesen természetes hajszínezőt, de azért szeretném leellenőriztetni, viszont csak ha jól látom, olaszul találtam meg az összetevők listáját, és egy szót sem értek, hátha valaki itt tudja mi mit takar. Illetve még az lenne a kérdésem ezzel a termékkel kapcsolatban, nem egészen világos, hogy ez is hennás termék lenne, vagy más? Ez elvileg aranyszőke:

Ingredienti: La confezione contiene: - un flacone applicatore con il prodotto pronto all'uso; - un paio di guanti. Ingredienti funzionali: Estratto glicolico di camomilla, acqua distillata di camomilla. Ingredienti inci: acqua, propylene glycol, ethoxydiglycol, butoxyethanol, hydroxyethylcellulose, peg15 cocopolyamine, chamomilla recutita, tetrasodium edta, ethanolamine, profumo, acid orange3,hc yellow4, hcblue2, disperse violet1. Ez pedig rézszőke: Ingredienti: La confezione contiene: - un flacone applicatore con il prodotto pronto all'uso; - un paio di guanti. Ingredienti funzionali: Estratto glicolico di camomilla, estratto glicolico di hennè, acqua distillata di camomilla.

Ingredienti inci: acqua, propylene glycol, ethoxydiglycol, butoxyethanol, hydroxyethylcellulose, peg15 cocopolyamine, chamomilla recutita, lawsaonia alba, tetrasodium edta, ethanolamine, profumo, disperse blach9, disperse violet1, hc yellow5, hc yellow4, hcblue2, hc red3, disperse blue3.

Ezen összetétel alapján képes lehet világosítani is a hajon? Segítségeteket előre is köszönöm!

Szép napot! wave.gif

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ennek semmi köze a természeteshez, SŐT!!!

 Az összetevők listáját mindig az "inci" szó után keresd, ugyanis a nevezéklista itt minden esetben a nemzetközileg elfogadott "műnyelven" van. (Egyébként kivastagítottam a kérdéses részt)

Majd ha ezt megtaláltad, akkor klikkelj a hatóanyagkeresőre, és kezdd el begépelni az összetevőket. Megláthatod, hogy egy kis hozzáadott hennán kívül csupa veszélyes kemikália alkotja ezt az állítólag természetes festéket.

Értékelés: Nincs
Angelflower's picture

már hennázódom

Sziasztok!

Elrontottam valamit nagyon, mert egy órája fent van, de csak folyik és folyik, szatyor körbetekerve folpackal, homlokomon ragasztó, de ez mindenhonnan folyik, a fél literhez kevés a 100 gr, de nekem elég, mert maradt egész sok, azzal majd festegetek holnap, remélem jó lesz a színe, reggel rakok fel képet, szóval ezzel az én híg pépemmel csak feküdni szabad, legközelebb okosabb leszek.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Valószínű túl híg lett

Én 100 g-hoz sokkal kevesebb lötyit szoktam rakni! Akkor jó a pép, ha tejföl sűrűségű.

Értékelés: Nincs
Angelflower's picture

ismét kérdések

Sziasztok!

Megrendeltem a hennámat!!! Lennének még kérdéseim, de nem szeretnélek benneteket terhelni, kérdezhetek hennás dolgot a tanácsadónőmtől is? Láttam az e-mail címét, arra tudnák neki képet is küldeni a hajam mostani színéről.

Köszönöm, ha írtok!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Sok az olvasók között is a gyakorlott hennázó

Ráéreztél: a tanácsadónők már kicsit "unják" a hennás kérdésekkel kapcsolatban az állandó "ismétlést" - bár tudjuk mi is, hogy az ismétlés a tudás anyja...

Bátran írj bárkinek, de itt is felteheted a kérdést, mert sok esetben a gyakorlott hennahasználó olvasóink is segítenek nekünk a kérdések megválaszolásában.

De ezek közt a cikkek közt is csemegézhetsz, hisz már szinte minden kérdésre összegyűjtöttük a választ, csak utána kell olvasni egy kicsit, és kutakodni kell (bár most épp nem működik legjobb barátunk a KERESŐ).

Értékelés: Nincs
Angelflower's picture

Hát jó, de ne legyetek

Hát jó, de ne legyetek mérgesek az értetlenségem miatt regular_smile.gif Azt szeretném még megtudni a henna pép készítése során, hogy

• 2 evőkanál vagy 2 teafilter jó minőségű indiai fekete tea Erre te milyen teát javasolsz konkrétan, mert van itthon névtelen filteres fekete teám, meg van, nagyon finom szálas lipton fekete teám bergamott ízesítéssel. Vegyek másikat, ha igen milyet?

1. Minél tovább forraljuk, annál erősebb lesz a színhatás! Ezt értem, fél óra a minimum, de lehet 1 óra is, akkor még sötétebb lesz. Ezt azért kérdem, a hajszínem miatt, mint láthatod nem annyira sötét szerintem, inkább közép barna, és a lényeg, hogy ne legyek nagyon vörös, csak vöröses barnát szeretnék, szóval, hogy inkább a barna domináljon. Tehát inkább tovább forraljam vagy tegyek bele több teát???

Nem olvastam konkrétan hogy miután ugye összeforraltam ezeket, akkor kikell hűteni langyosra és csak úgy mehet-e bele a henna, mert ha forró, akkor elveszti a színét, ezt jól értelmeztem a hozzászólásokból? Vagy forrón keverem bele és úgy hagyom állni langyosodáskor pedig felkenem??? Áááá nem értem! Na és akkor szerinted konkrétan mennyi ideig hagyjam fenn?

2. És elég nekem 100 gr. Elsőre, vastag szálú és sok a hajam, de rövid, fül alatt 2-3 centis.

Még kérdeznék egy nem hennásat is. teeth_smile.gif Az arcommal is sok gondom volt, de most 1 hónapja látható javulást vettem észre, pattanásaim voltak, nem sok, de a baj az volt, hogy állandóan elkapargattam őket, csúnyán, lassan gyógyult hegesedett, ronda maradt a helye. A javulás a teafás szappanak és a forever-es aloe vera zselének köszönhető, most vettem teafaolajat is, azt hallottam, hogy azt aloe verás krémbe keverve jobb lenne, de ennek az aloe verás gélnek a hatóanyagai között találtam 2 káros anyagot. Tudnál nekem ajánlani valamit?

Nagyon szépen köszönöm mindenki segítségét!

Értékelés: Nincs

Kedves Angelflower!

Én is sokat stresszeltem az első hennázás előtt, de hidd el, tényleg hidd el, nem kell... Nekem is a sötétvörös tetszik, ez a cél, és sikerült is... A sötét levem sosem volt még 2x egyforma... regular_smile.gif

Az a lényeg, hogy sötét legyen... Beleszórom azt, ami épp itthon van és fekete vagy barna: tea, kávé, kakó,... Legutóbb leegyszerűsítettem a dolgot, és egyszerűen főztem egy jó erős karobporos vizet. Jó fekete, sötétebb, mint a kakaó. Hamar feloldódott, ezt nem kell sokáig főzni. (Nyilván ez inkább a teára és a kávéra, ill. a diólevélre vonatkozik).

A léyneg, hogy legyen egy sötét letykód. Lezárom a gázt, nyakon öntöm a hennát, teszek bele illóolajat, mert nekem annyira még nem tetszik az illata (van, aki imádja), és kenem a hajamra. Itt is több ötletet találtam, van, aki vizes hajra keni, van aki szárazra.

Nos, próbáltam már mindkettőt, jelentősebb különbség nem volt a végeredményben. 5-6 órát szoktam rajta hagyni, a múltkor csak 4 órát volt fent, kíváncsi voltam, de nem lett nagyon világosabb. Legelső hennázásom alkalmával nagyon erősen dominált a vörös szín, nem tudom miért, azóta mindig szép vöröses barna. Szóval ne ijedj meg, ha elsőre te is így jársz regular_smile.gif

Ja, és fényre sötétedik picit, tehát 1-2 nap, mire eléri a végleges színét. 100 g lehet, hogy elég, én a múltkor 80 grammot kevertem össze, és nem csak a tövét festem. Ahol a kémiai festék még rajta van (szerencsére már csak nagyon a végén) ott kicsit más a színe. De a hennás rész szép egyenletes, nem kopik, nem fakul. Hajrá! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Angelflower's picture

henna vagy nem henna :)

Sziasztok! Én igazából úgy akadtam rá az oldalatokra, ami szerintem nagyszerű, hogy gyógynövény alapú hajszínezőt szerettem volna házilag, a neten 3 növényről olvastam, ami a közép barna hajamat egy kicsit feldobná, a zsálya, a dió és a fekete bodza (ami lehet vöröses lenne). Szóval így indultam, de annyira megtetszettek a hennás tapasztalatok, hogy rögtön kedvet is kaptam. Hajfesték 3 éve nem volt a hajamon, viszonylag elég rövid, fül alatt 2-3 centi, szívesen tennék fel a színéről képet, de nem sikerült. Szóval festék nem volt rajta, viszont a május végén én azaz, kb. 3 hónapja egyszer megmostam L'.... barna fénysamponnal. Várjak még a hennával vagy mehet??? Illetve, nincs valahol olyan oldal hogy milyenből milyen hajszínek lettek, lehetnek? Nekem igazából nem kellene nagy változás csak ez a barna kicsit unalmas, valami fényt szeretnék, színbe kicsi vöröses mehet, de inkább barnásat szeretnék. Köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs

Henna Angelflower-nek!

Így elnézve a hajad színét, olyasmi lehet, mint az enyém, így egy gesztenyés csillogású barna erdeményre számíthatsz, de tudod, hogy minden erdemény a saját hajminőségedtől függ! Már vannak fent képek a hennás, indigós cikkeknél és tervezzük, hogy teszünk még fel saját fotókat is és egyszer el is jutunk oda Ha minden jól megy, a közeljövőben szeretnénk egy henna-hajfestős bemutatót, amit végig is fotóznánk, ha lesznek pontos részletek, azonnal megosztjuk Veletek!

Most már nyugodtan belefoghatsz a hennázásba, nem lesz gond.

Berni

Értékelés: Nincs

Mennyire jók a következő termékek?

Kedves Vali! Szeretném megkérdezni hogy a következő két termék szerinted mennyire jók, ami az összetevőit illeti: laureth-2, víz, propileu glycol, oleic acid, alkohol deuet., Peg-2, oleamine, ethanolamine,ammónium hidroxid, cetrimonium klorid, cocamide mea, cocamide mipa,tetraszodiu edta, olea europeau oil, pronusamyg dalus, sweet almond oil, parfum. a másik: potassium persulfate, sodium persulfate, oryza sativa/Rice starch, sodium metasilicate, paraffinum, liquedum mineral oil, magnesium karbonat, hydroxyethy cellulose, alumina, tetra modium edta, ceteth-.25, silica, aluminium stearate, lanolin olaj, polyanaternium-10, prums amygdalus, sweet almond oil, olea europea oil, hydrolized wheat protein ci77007, parfum. Segítségedet előre s köszönöm!

Értékelés: Nincs

Akascha termékei: kuka!

Semmennyire, de erről magad is meggyőződhetsz, ha beütöd az összetevőket a hatóanyagkeresőnkbe :)

Berni

Értékelés: Nincs

Szőke hajszín, őszülő alappal -természetesen?

Sziasztok! szeretném a segítségeteket kérni a következő témában: régóta festetem fodrásszal a hajam, mindig szőkére, esetleg melírozással. Az alap hajszínem olyan semmilyen szőke, ráadásul 1-2 éve rendesen őszülök is. Hennával el lehet-e érni szőke szint (itt nem a nagyon világosra , hanem természeteshez közelítő kicsit sötétebbre gondolok)? Annyit már megtanultam, hogy mindenképpen ki kell várnom a 3 hónapot. Ezzel nincs is gondom, ki fogom bírni. Előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
amelia's picture

Szőke hajszín természetesen

Szia Saci! Nem tudsz hennával szőke hajszínt elérni! sad_smile.gif Semmilyen módon. Vörösesszőkét talán, ha Cassiával kevered. Én is azt javaslom, amit Valiék minden esetben, olvasd végig légyszíves az összes hennás hozzászólást a henna (Lawsonia inermis) hajfestéshez menüpont alatt, és különösen keresd Tigerwoman hozzászólását, ő elég jó receptet ad világos hajszínre. Nekem is sötétszőke hajam van egyébként, amit most Cassiával kezelek, szép aranyszőke és csillogó lett. üdv, Kati

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Szőkék előnyben...

Nos, ki segít Sacinak?

Értékelés: Nincs

Kedves Vali! Én szőkére

Kedves Vali!

Én szőkére festetem a hajamat, fodrászati festékkel, mivel a hajam már világosbarna. Igaz, mindig csak a tövét festetem, a hosszát csak nagyon ritkán, színezővel, de így is elég roncsolt a hajam. Viszont szeretnék szőke maradni, mivel az eredeti hajszínem is szőke.

Úgy tudom vegyszermentes világosításra nincs megoldás, de most jelent meg egy új hajfesték, ami nem tartalmaz ammóniát és parafenilendiamidot, joghurt alapú, gyógynövényes. Viszont amit hozzá kell keverni, abban van hydrogén-peroxid. Az egyéb összetevőket sajnos nem ismerem, ezért most azoktól eltekintve szeretném megkérdezni, hogy a hidrogén -peroxid mennyire káros? Tőfestéshez nekem legalább a 9%-os kellene.

Az, hogy nincs benn ammónia és PPD, de kell hozzá a hydrogén-peroxid, jobbá, kíméletesebbé teszi-e a festéket., tehát ez tényleg egy előrelépés-e, még akkor is, ha nem tiszta, vegyszermentes a termék?

Köszönöm a válaszodat: Timi

Értékelés: Nincs
Betty's picture

A vegyi hajfesték káros

Szia Timi!

A vegyi hajfesték így is úgy is káros. Az, hogy van benne némi gyógynövény és joghurt, még nem kompenzálja a vegyi anyagok hajra gyakorolt negatív hatását. Ez általában a vegyi festéket gyártó cégek vakítása, hogy elhitessék a vásárlóikkal, hogy bűntelenül lehet hajat festeni durva kémiai anyagokkal.

A hidrogén-peroxyd káros, épp tegnap kérdeztem meg a fodrászomat, és ő is csak helyeselni tudott.

Mérlegelj, hogy neked mi számít fontosnak, az egészséged vagy a külcsín.

Korábban 10 évig feketére festettem a hajam, és amikor átálltam a hennára, ezt a hajszínt sehogysem sikerült megalkotnom (akkor még nem volt indigó). Végül, úgy döntöttem, hogy lemondok a feketéről, lesz ami lesz. És nem bántam meg az új hajszínem.

Ha maradsz a vegyi hajfestéknél, akkor a hajad egészségének megőrzése céljából, havonta egyszer csinálj cassiás-hajpakolást, ez sokat fog segíteni a hajad állapotán. Persze ne a vegyi beavatkozással egy napon vesd be a cassiát!

Értékelés: Nincs

82 napja festtettem utoljára

Lassan 3 hónapja festtettem utoljára vegyi hajfestékkel! A héten megérkezett a hennám...! Lassan semmi kibúvóm nem marad, hogy átessek életem első hennás hajfestésén...! clap.gifshutup.gif Büszke vagyok, hogy eddig kibírtam, másrészt tartok a változástól... cool.gif Nagyon szeretem a festett hajszínemet (mélybordó, burgundis), a fodrászom keverte nekem évekkel ezelőtt és azóta mindig ezt kértem... DE már nem akarok mérgekkel érintkezni!!! Viszont ezt a színt annyira szeretem! Tudom, kompromisszumot kell kötnöm! Vagy mégsem...? tongue.gif Tudnátok nekem tanácsot adni, hogy az alap-hennapépet mivel és hogyan "bordósíthatnám"...? Köszönöm, hogy segítetek!!! heartbeat.gif

Értékelés: Nincs

bordósítás

Kedves Gunci!

Próbáld ki a vizes alaplé helyett a cékla levet! Bármilyen lehet, otthon főzött cékláról v. a savanyúságról leöntött v. ivóléként kapható 100%-os. Az évtizedekig Tunéziában élő kolléganőm mindíg így hennázik. Gyönyörű, mélybordó a hajszíne.

Értékelés: Nincs
BAnita's picture

Gunci haja

Gunci, az attól függ, hogy milyen az eredeti hajszíned. Nekem van a frissen hennázott hajamban bordós beütésű is, főleg ott, ahol sötétebb barna volt eredetileg. A vége viszont nekem is rezes vöröses, ahol már jobban ki volt fakulva és vegykezelve. Szóval ne mondj le teljesen a burgundiról! Egyébként, úgy tudom, annál mélyebb a szín, minél tovább tartod a henna pépet a fejeden.

Értékelés: Nincs

BAnita! Köszi a biztatást!

Szia BAnita!

A jelenlegi hajszínem 3 hónappal festés után eléggé "érdekes"... regular_smile.gif És persze nem azonos az eredeti hajszínemmel. Az már nagyon múltidő, "gyárilag" sötétbarna hajam van/volt. Perpill a tükörből már egy kicsit megkopott, de még "viszonylagjószínűvörös" köszön vissza 2-3 centis őszbe forduló hajtővel. Lassan nincs az a hajpánt, ami ezt eltakarná...!!! cool.gif Szóval itt tartunk. Ehhez az állapothoz képest már az is nagy fejlődés lesz, ha befedi a henna a hajtövemet és egy viszonylagos egységesség lesz jellemző a fejemen. Elég ehhez az alap-hennapép, vagy meg kell kicsit bolondítani...???

Értékelés: Nincs
BAnita's picture

Gunci-nak további bíztatás :)

Az alap henna pép befogja az ősz szálakat is, ehhez nem kell "megbolondítani" semmivel. Ha már három hónapja nem festettél vegyileg, akkor hajrá azzal a hennával! Tegnap próbáltam fényképet készíteni a hajam színéről, de mesterséges fénynél nem látszik jól (ha nem vakuzok, szinte fekete, ha vakuzok, akkor rókavörös), és sajnos közben lemerült a gép aksija is. Utána meg rájöttem arra, hogy nem is tudom, hogyan tudnék feltölteni képet ide.

Értékelés: Nincs

Még mindig hennázási tanácsok... :-)

Mindenki küzd, hogyan vészelje át a 3 hónapot a vegyi hajfestéstől a hennázásig, én meg még mindig vacakolok... cool.gif Hétvégén már a 90. nap is letelt - de nem jött össze a festés idő hiányában. Így a következő hétvégéig ismét van időm, hogy feltegyek néhány kérdést, ami még foglalkoztat... hmmm.gif - Érdemes pihentetni a Vali-féle alap hennapépet, vagy amint langyosra hűlt, már mehet is a hajra? - Nincs eukaliptusz illóolajam, sajnos még nem sikerült rendelnem tisztát a bioboltból. Elhagyható, vagy szerezzek be más forrásból? - Az, hogy instant kávét vagy feketekávét használok, befolyásolja a végeredményt? - Mennyit sötétít egy festett vörös hajon az alap-hennapép? - Olvastam még kakaóról, diófalevélről, paprikáról, kamilláról, stb. - ezek a szín "finomításához" kellenek csak? Ugye ezek nélkül is jó? - ................. Na jó, lenne még több is, de ráhagyom. Már nekem is sok(k) lesz a kíváncsiskodásból. Ha lesztek olyan kedvesek, hogy válaszra méltattok, előre is nagyon köszönöm!!! wave.gif Köszi BAnita az eddigieket! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Hennázásról BAnitának :)

Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Tehát, én langyosan kenem, nem várok összeérésre, nem használok eukaliptuszt, sem más illóolajat, ha nincs itthon, vagy nincs kedvem... rolleyes.gif Nincs diólevél, nincs kávé, nincs tea, ezek egyébként a "barnításhoz" kellenek, ezek nélkül élénkebb vörös lesz a szín. Ez rajtad áll, milyet szeretnél. A végeredmény egyén függő, két embernek sem lesz ugyanolyan, úgyhogy ha biztosra akarsz menni, csinálj próbatincset. regular_smile.gif Szerintem jó az instant és a sima kávé is hozzá, bár nem próbáltam egyiket sem...

Sok szerencsét! És kérdezz nyugodtan! winkkiss.gif

Értékelés: Nincs

Bordó - pápá

Szia gunci! A bordós hajszínnek búcsút mondhatsz. Nekem is ez hiányzik a legjobban,merthogy a hennázás előtt pont vörös hajam volt. A hennával sárgás-rézvöröses barnás színű lett a hajam,majdnem 1 éve ezzel festem. Mondjuk tényleg ápolja,mert nem töredezett és szálkás pedig a hátam közepéig ér a hajam. Sok sikert!! krém

Értékelés: Nincs

Köszi krém!

Kedves "krém"!

Hát ennek a hírnek igazán nem örülök...! no.gif Próbálom elképzelni a Te "sárgás-rézvöröses barnás" színedet. Biztosan nagyon egyedi... regular_smile.gif Azt hiszem, mindenkinek túl kell esnie a tűzkeresztségen, aki hennázásra adja a fejét... tongue.gif Biztosat csak utólag tudhat, addig csak találgatások vannak, vajon milyen lesz...? Lassacskán én is megpróbálkozom vele és majd beszámolok az eredményről. Egyébként minden aggodalmam ellenére úgy érzem, szép lesz...! winkkiss.gif

Addig is köszi minden biztatást és segítő jótanácsot! wave.gif

Értékelés: Nincs

Bordós

Nekem meg aztán bordós lett rendesen!!! Először próbálkoztam hennával. Sötét rókavörös lett, sárgarépa színű csíkokkal. Nem volt rossz, olyan sötét és világos réz, vagy rozsda árnyalatokkal. Ha nyár lenne, meg is tartottam volna...De, mivel túl exravagáns-nak éreztem, gondoltam gyorsan sötétítek rajta. Volt itthon egy másik hennám, a már emlegetett Cl...c henna, Golden Brown színben. Jobb híjján ezt kentem rá. Sötét lett, bordós (picit padlizsános). Sokan szertik ezt a színt, nekem is tetszik, csak nem magamon. Nem az én szinem. Hát, így jártam. Azért senkinek nem ajánlom, aki bordós színt szeretne, utólag már tudom, hogy ez a festék kukába való. Kimondottan káros anyagokkal van tele.

Viszont nekem meg abban kellene segítség, hogyan bordótlaníthatnék? A hennánál maradok mindenképp, egy középbarna árnyalatra szeretnék eljutni. Most Berni "színtelen" hennájával fogok kondizni , aztán próbák sokasága...Szerintetek akár naponta próbálkozhatok, amíg megtalálom a megfelelő színt? 

 

 

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Bordós haj

Szia Lili!
Mivel nem hennázom a hajam nem tudom hogyan bordótlaníthatsz, de abban biztos lehetsz ha jó minőségű hennát hasznélsz akkor nyugodtan festheted minden nap!

Lehet az a legjobb ha megvárod míg valamennyire lekopik, és utána rámész henna-indigó keverékével  

Értékelés: Nincs

Természetes alapú hajfesték?!

Sziasztok!

Én egy évben kétszer szoktam festetni a hajam a fodrásznál,de pár hónapja ,hogy "antal valisok" lettünk mondtam a fodrászomnak,hogy nem akarom festetni a hajam,mert sok a káros anyag a hajfestékekben.Mondta,hogy utána néz a dolognak,hogy milyen egyéb nem káros festéket lehetne használni,mert nem csak én vetettem fel ezt az aggodalmamat,hanem az állapotos nők is.Tegnap,hogy beszéltem vele ajánlotta a scensored2.gify hajfestéket,mert nincs benne mesterséges illatanyag,szilikon olaj,paraffin és ásványiolaj,ammónium,és nem tartalmaz parabéneket sem.Ajánlotta,hogy nézzem meg a s ocensored2.gifldalát megis tettem,de ennek a hajfestéknek a pontos összetételét nem írták sehol sem.

A kérdésem az lenne,hogy valaki tud -e valamit erről a termékről?

Esetleg fodrász és használja ezt a terméket és tudja a pontos összetevőjét?

Előre is köszi a válaszokat.

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Hajfestő világmárka

Nos, én kizártnak tartom, hogy ennek a cégnek van tiszta hajfestékeno.gif.

Én azt ajánlom, hogy semmiképpen ne vedd meg addig, amíg nem kapod meg a pontos INCI összetételt, sőt ha nem boldogulsz vele, szívesen ránézünk. Attól, hogy nincsenek benne a fent említett anyagok, még nem jelenti, hogy tiszta a festék.

Az utóbbi években Vali és a tanácsadók többsége azzal volt elfoglalva, hogy tiszta hajfestékeket (és persze más kozmetikumokat) elemeztünk, és a végeredmény az lett, 1-2 cégnek van valóban tiszta hajfestéke (Logona, Sante), viszont ezeknél a minőséggel volt a baj, konkrétan-> nem fogták be az ősz hajszálakat.

Ami nekünk tanácsadóknak, és az Olvasóink többségének legjobban bevált, az Berni hennája.

100%-ig tiszta, megbízható, jó minőségű, kiválóan erősíti, ápolja a hajat. Én egyszerűen imádom, csodát tett a hajammal yes.gif.

Milyen színű most a hajad? Milyen színt szeretnél elérni?

 

Értékelés: Nincs

Hol lehet beszerezni eredeti HENNÁT Békéscsabán?

Szeretnék áttérni hennázásra,tudnátok nekem segiteni hol vehetek Békésen eredeti indiai hennát?

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Henna a bionom boltból

Szia Csilla!

Miért nem a bionom boltból rendelsz hennát? Ez 100%-os, valódi, tiszta, kiváló minőségű henna, erre garanciát vállalunk.

Ráadásul nálunk a vásárlásod után vissztérítést is kapsz, amit a következő vásárlásodból számít le a rendszer. A kedvezményekről itt olvashatsz.

Értékelés: Nincs

Hajfestés

köszi a választ Betty, a fodrászom szerint gesztenyebarna színű a hajam.Én inkább olyan seszínű barnának tartom és én sötétíteni szerettem volna,de nem akarok fekete színt,ősz hajszálam még nincs.

Értékelés: Nincs

negatív tapasztalat

Én is a Berni féle hennát próbáltam ki mint itt sokan mások,de sajnos nem sikerült.Próbafestést csináltam egy levágott tincsen.Szép mahagóni csillogása lett.Egy éjszakát állni hagytam a hennát a paprikával kurkumával nagyon erős kamillateával.Aztán másnap kevertem bele eukaliptusz,levendula és rozmaring olajat is,és végül kicsi citromlét is.3órát volt a hajamon. "Gyári" középbarna színű hajam volt,kicsit rézvöröses csillogással.A festés után mesterséges fénynél a kurkuma dominált.Természetes fényben pedig elég seszínű lett...Csillogni csillogott de sajnos nem annyira mint előtte.Sőt jobban zsírosodik és azt látom hogy még most a 10.mosásnál is jön ki belőle a két fűszer,a törölközőmről nem is beszélve.Mostmár csak a mahagóni féle szín maradt benne.Vajon hogyan tudnám megkönnyíteni a hajamat,mert azt veszem észre nagyon elnehezítette ez a festék, nagyon hosszú ideig szoktam mosni és csak természetes samponnal,de utolsó alkalommal elővettem egy régi megmaradt SLS-es sampont,ez kicsit többet mosott ki belőle.Kérlek segítsetek nekem hogy tudnám leszedni vajon?És mit ronthattam el vajon?Vagy egyszerűen csak ledobja a hennát a hajam,mert nem tetszik neki?

Értékelés: Nincs

Hennazas...

Sziasztok, én is a Berni-féle hennat probaltam ki tegnap. Mar alig birtam kivarni a 3 honap leteltet, de sajnos elkeserito lett az eredmeny. Vagyis maga a szin gyonyoru! De nem ilyet szerettem volna... szornyu! no.gif

En is az alappépet keszitettem el, ahogy azt Vali javasolta, de tettem bele meg ket pupozott evokanal diofalevelet, mert semmikepp nem voroset/narancsosat, hanem barnasat szerettem volna. Most varok egy hetet, masfelet, aztan megprobalom meg 1x.

Van vkinek ötlete, meg mivel lehetne barnitani? Indigot nem szeretnek egyenlore 'bevetni', mert attol felek, az meg tul sotetre festi. Olyan szep gesztenyebarna szint szeretnek... Bar a fodraszom szerint is sok a vörös pigment a hajamban (eddig kemiai - egesz jan. elejeig - festekkel festette a fodrasz, hamvas barnaval, es azutan is volt egy kis vöröses csillogas, foleg napfénynél lehetett latni), megis remenykedem, hogy lehetek inkabb barnas...

Szoval, barmilyen otletre nyitott vagyok - ennel narancsosabb talan mar nem lesz... Mindazonaltal az osz hajszalakat befogta (miutan 6.5 orat dunsztolodtam benne)...

Elöre is köszi az ötleteket/valaszokat! B.

Értékelés: Nincs
Betty's picture

SEncsi sikertelen hennázása

Milyen arányban használtad a növényi porokat?

Milyen hajszín volt a cél? Csak mert raktál bele kurkumát és paprikát.

Világos vöröset szerettél volna?

Mennyi ideje használsz tiszta kozmetikumokat?

Milyen természetes sampont és hajkészítményeket használsz? (írhatsz márkát is, majd cenzúrázom)

Eredeti a hajszíned, vagy vegyi festés volt rajta?

Válaszold meg a kérdéseimet, azután én jövök!

Értékelés: Nincs

a válaszok

kb.150g henna,egy evőkanál kurkuma,egy evőkanál paprika vállig érő hajra.Mindegy milyen vörös,csak megmaradt volna a hajamban,kb.fél éve már ami a fejemre vonatkozik,teljesen tiszta L.....na és S...te dolgokat használok,a gyári barna azt jelenti hogy eredeti a hajam több mint egy éve.Mintha egyszerűen ledobná az egészet,elég erős szálú hajam van,talán több ideig kellett volna rajta hagynom...

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Henna és az idő

Aha, én is arra tippelek, hogy neked kevés volt a 3 óra. Nekem is rendkívül erős, vastag szálú hajam van, ezért min. 6-8 órát is fennt hagyom a hajamon a pépet. Szerintem próbáld meg még egyszer a hennázást, és hagyd több ideig a hajadon, akár benne is alhatsz, és és tartsd melegen (húzz rá sapkát). A citromlé helyett 1 evőkanál almaecetet tegyél a péphez, valamiért a citromlé az én hajamat megszívja, az almaecettel viszont működik.

A hajad zsírosodását a méregtelenedés is okozhatja, ugyanis a hennának méregtelenítő hatása van. Az átállás után nekem még 1 év után is korpásodott. Kitartás! Majd írd meg, hogy másodszorra hogyan sikerült!

Értékelés: Nincs

Hajfesték allergia:(

Sziasztok lányok. Még csak most regisztráltam. Sok év hajfestés után allergiás lettem rá:(. Én is szeretnék áttérni hennára. Olvastam hogy a Berni "hennafelelős". Hogyan tudnám kapcsolatot felvenni vele? Segítséget előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Berni elérhetősége

Szia Viiki!

Légy üdvözölve az oldalon, bízom benne, hogy az antalvali.com-ra találás mérföldkő lesz az életedbenregular_smile.gif.

Egyelőre Berni a hennafelelősünk, - amíg meg nem nyit a webáruházunk -, utána, már mindenki magának megrendelheti.

Kapcsolatfelvétel Bernivel: kattints a nevére és a "kapcsolat"-nál írj neki, vagy írj egyből a berni [kukac] antalvali.com-ra.

Jó hírem van: minden kedves regisztráltunknak van saját tanácsadója, akihez bátran lehet fordulni. A Te személyes tanácsadód, Lakat Böbi. Ha bármi kérdésed van, őt keresdwave.gif!

Értékelés: Nincs

hajszínezés

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni. Mivel még nem szeretném egy-két hétig hennázni a hajam (férjgondolatbanhozzászoktatás teeth_smile.gif ), viszont türelmetlen vagyok, arra gondoltam, a seszínű- fakó-középbarna hajamat beszínezném Vali által írt bemosóval. A tervem a következő: egyiptomi útról kaptam egy nagy doboz hibiszkuszt, azt megőrölve, szegfűszeggel, kakaóporral kikeverném, összefőzném, majd a pépjét ugyanúgy felkenném a hajamra, mint a hennát szoktátok, és néhány óra elteltével lemosnám, almaecettel öblíteném. Van rá esély, hogy némi élénkséget, színt és csillogást ad a hajamnak?

Más: régebben - ki tudja milyen minőségű - hennával próbálkoztam már, de ha teával vagy kávéval kevertem, remegni kezdtem, és rosszul lettem, mint aki túladagolja a koffeint. Lehetséges, hogy a bőrömön át ilyen erős a hatása? Vagy a henna volt rossz? A kávé egyébként nem "üt" rajtam nagyot, alapvetően alacsony vérnyomású típus vagyok. Bár az a véleményem, a kávé nem a vérnyomást, inkább a pulzust emeli. köszönöm előre is a válaszokat! Gabi

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Próba szerencse...

az általad leírt keverék ártani nem árt, csak használ. Én a helyedben tennék bele egy kis hidegen sajtolt olíva olajat, vagy kókuszvajat, mindkettő ápolja a hajad, és még extraként mehet bele 2-2 csepp levendula-rozmaring illóolaj. Ezektől szép fénye kell, hogy legyenyes.gif. Hajápolásra, és fényesítésre még a cassia obovata gyógynövényt is szokták ajánlani, ez nem színezi a hajat, csak ápolja és fényt ad neki. Porított formában kapható, és ugyanúgy kell kikeverni, mint a hennapépet.

Ez a remegés dolog, még számomra is új, de elképzelhető, hogy a bőrödön keresztül intenzívebben szívódik fel a koffein. Másra nem tudok gondolni, szerintem a henna nem okoz ilyen tüneteket, a koffein annál inkább. Csak a  kávé tényleg nem emeli meg jelentősen a vérnyomást. A múltkor véletlenszerűen megmértük a vérnyomásom, és 100 körül volt, pedig előtte ittam meg egy csésze bio kávétcoffee.gif.

Értékelés: Nincs

Köszönöm a választ, Betty!

Köszönöm a választ, Betty! Azért ezeket írtam, mert ez van itthon, persze hidegen sajtolt oliva is akad yes.gif . Cassia obovata sajnos nem tartozik ezek közé. De felkeltette az érdeklődésemet. regular_smile.gif De igazából a hennázást várom nagyon - a kávét viszont a biztonság kedvéért inkább kihagyom. Gabi

Értékelés: Nincs
Ruzsi83's picture

kérdés

Sziasztok ez egy hajfesték elvileg natur sajnos nem találtam meg minden összetevőt az elemzőben meg tudjátok mondani merjem használni nagyon jókat olvastam róla: Laureth 5, Propylene glycol, Aqua, PEG-2 oleamine, Ethanolamine, p-phenylenediamine, Aloe barbadensis extract, Hamamelis virginiana extract, Betula alba leaf extract, Echinacea angustifolia extract, PEG-75 meadowfoam oil, 4-chlororesorcinol, Tetrasodium EDTA, Cetrimonium chloride, 2,4 diaminophenoxyethanol HCL, Sodium metabisulfite, p-methylaminophenol sulphate, 2-methylresorcinol, p-aminophenol, 5 amino 2 methylphenol, 2 amino 3 hydroxypiidine, p-m aminophenol, 2 aminophenol 4 sulfonic acid, m-aminophenol millió milló köszönet

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ez egy natúr hajfestééééék????

Négy igen kis mennyiségben benne lévő összetevő kivételével minden szintetikus benne. Azt írod, hogy csak pár összetevőt találtál meg a hatóanyaglistában. Az nem volt elég??? Hisz mind káros!!!

Értékelés: Nincs

Befestettem a hajam - Segítsség!

Minden tudás és utánajárás, több évi mérgező hajfestés után szintén mérgező, valamilyen henna color festékkel befestettem a hajam. Eredetileg sötétbarna volt, a sok-sok ősz színű haj miatt szőke lett. A "hennás" festés után szürke, rondaság. Most azután mit tegyek? Ekkora baklövést nem kiövettem még el magam ellen sosem! Nyáron léböjtkúrán voltam, most egy hetes lúgosító kúrát csináltam végig, de csak véletlenül, nem a hennás festést készítendő elő. Mivel nem tetszett a szín, két napja kezdtem utánanézni a dolgoknak. Elborzadok tudatlanságomon! no.gif Kedves Vali, Berni és a Többiek! Segítsetek,hogyan tudok tanácsadóhoz jutni, mit kell tennem, kit hívjak, kinek írjak? Mit tegyek? Teljesen tanácstalan és elkeseredett vagyok. Iskolában kéne tanítanom! Így kiröhögnek a gyerekek!

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Agi5 baklövése...

Szia Ági!

Egy kis segítséget kérek, mert a leveled olvasása után, nem minden tiszta nekem.

Milyen színű volt a hajad, amire ráfestettél?

Milyen színű henna kolorral festetted be?

Most akkor szőke vagy szürke lett a hajad?

Egyszínű vagy foltos lett?

Milyen színű hajat szeretnél?

Most már ne idegesekedj, azon legyünk, hogyan lehet a legjobbat kihozni a hajadbólyes.gif. Légyszi válaszolj a kérdéseimre, és megpróbálok segíteni!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Agi5 baklövése...

Szia Betty! Már harmadszor próbálkozom, sad_smile.gif de úgy látszik, nem jut el hozzád a levelem. Válaszolok a feltett kérdéseider: 1. Eredetileg sötétbarna volt a hajam, de 10 éve festetem természetes szőkére, néha melíroztattam is, mert nagyon őszülök. Jelenleg kb. 80 %-a ősz. 2. henna color 111-es (VENITA) festéket használtam. 3. Most, szürkébe hajló piszkos szőke a színe, mintha földdel piszkítottam volna be. 4. Jelenleg kissé tarka, de nem foltos - mintha melírozott volna. 5. Természetes szőkét szeretnék, olyat, amely színnél nem látszik már 2 hét után az ősz hajtő. Azért akartam hennára váltani, mert nagyon hullik és elvékonyodott, száraz lett a hajam, olyan mint a szalma és néha olyan, mintha valami mű dolog lenne. Továbbra is izgatottan váromválaszod, segítséged! Üdv: Ági

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Legszívesebben fenékbe billenteném....

azokat a hennás cégeket, akik hennaként forgalmazzák a vegyi hajfestéküket, mert a Venita pont ilyen, és látod Ági, ilyen kellemetlen meglepetések érik az ember lányátrant2.gif.

Mi ebből a tanulság? Soha ne higgy a cégeknek, és mindig nézd meg az összetevőket a csomagoláson, ha valamiben nem vagy 100%-ig biztos, inkább kérdezz!

Lényegében már Berni válaszolt a kérdésedre... a hennával teljesen szőke nem lehetsz.

Anno, Tigerwoman kikísérletezett egy "szőke" receptet, íme:

4 evőkanál cassia obovata-t keverj el annyi forró vízzel vagy kamilla teával, hogy sűrű tejföl állagú legyen. Csavard bele fél citrom levét, hagyd állni 10-12 órát. Felkenés előtt tegyél bele 2 evőkanál hennát, 2-2-2 csepp rozmaring-levendula-eukaliptusz illóolajat. Ha szükséges, vízzel hígíthatod. Legalább 3 órát legyen a hajadon! Az arányok növelhetők.

Mivel a cassia obovata-nak nincs színező hatása, ezért ezzel is némiképp vöröses lesz az árnyalat. A Logonának vannak tiszta krémhajfestékei, azok között van rézszőke árnyalat, esetleg még azt kipróbálhatod. Én a helyedben megbarátkoznék a vörös színnel, mert kárpótolni fog érte a dús, erős hajadyes.gif.

Értékelés: Nincs

Agi5 hajfestése

Kedves Berni és Betty! Nagyon köszönöm mindkettőtöknek a gyors és nem csak hajhoz, hanem szívhez szóló tanácsaitokat! Kezdek észhez térni a hirtelen hajfestésem okozta sokk után. Most már tudom, hogy Betty az Betty, míg Berni az Berni! Mindent köszönök! Megpróbálom az obovatás szőkés árnyalatú hajfestést és receptet, míg tart a tanév, nyáron pedig nekiugrok a hennázásnak. Addig pedig "kupálódom", mert van mit pótolnom. laugh.gif A fürdőszobában is elkezdtem a "rendrakást" - a családom nagy megrőkönyödésére, de már ők sem teljesen néznek futóbolondnak. Kezdik kapizsgálni a dolgokat. A lányom is várja a 3 hónap végét, mert ő vörös, de mérgekkel, s majd elájult, mikor olvasta és látta a szép hennavöröseket. yes.gif Nagyon jó hatással vagytok ránk! Még írok nektek, de addig is szeretném tudni, hol kaphatok obovatát? Üdv: most már a nem annyira elkeseredett Agi5

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Cassia obovata

kapható lesz a webáruházunkban is, remélhetőleg. Addig is keresd Bernit! Örülök, hogy szépen haladtok a méregmentes úton:-)

Értékelés: Nincs

Agi5 baklövése...

Kedves Agi5!

Hennával sajnos nem lehet szőke színt elérni. A henna minden esetben vöröses árnyalatot fog kölcsönözni a hajnak, annál mélyebbet, minél világosabb az alap hajszíned.

Jó hír viszont, ha meg tudsz barátkozni ezzel a színnel, hogy a hajad dús, fényes, csillogó lesz, mely a vegyi festékekkel ellentétben mit sem veszt jó hírnevéből, azaz nem fakul, tompul sokadik mosás után sem, pusztán lenő, ezért kell újra hennázni.

Berni

 

Értékelés: Nincs

áttérés a hennára

Sziasztok! Egészen 3 héttel ezelőttig szintetikus festékkel festettem a hajam-utóbbi 2 hónapban ammóniamentessel, és általában csak a tövet, fél adaggal-de elég volt! Hennázni szeretném, de ez a 3 hónap írtó horrornak látszik, tekintve az ősz szálakat. Az lenne a kérdésem, hogy ha a jövő héten csinálok egy léböjt kúrát, egyébként pedig heti min. 2 alkalommal 2 órát keményen jógázom, 36 celsius fokban, a többi napokon is sportolok, akkor is ki kell-e várnom a 3 hónapot. Válaszotokat köszönöm, üdv. sebooe

Értékelés: Nincs
Zita's picture

Henna

Célszerű kivárni a három hónapot. Az hogy ammónia mentes az még egyáltalán nem garancia arra no.gif , hogy az összes többi összetevő nem gáz benne sőőt, ez szokott a beugrató lenni a reklámokban. Próbáld meg az átmeneti időszakban indigóval festeni a tövét, ill. diólevél főzetével (az is elég sötét színű).

Értékelés: Nincs

Valóban zöld termék ez a hajfesték?

Kedves Vali!

Néhány hónapja már írtam, a fodrászom által teljesen bionak titulált Fuente hajfestékről. Most sikerült megszereznem egy csomagolást, melyen az összetevők megtalálhatók. Nagy csalódás volt, hiszen van benne propylen glycol és fenilén diaminok, s ez csak az alapszer, az aktivátor összetevőit még nem is láttam. Leírom azért az összetevőket, hogy mennyire látod károsnak, mert egy green peaces nyomtatvány ezt abszolut zöld terméknek nevezte meg!

Oleic acid, Laureth-2-aqua, alcohol denat, ethanolamine, propylene glycol, cocamide MEA, betafin, sodium sulfite, trisodium HEDTA, PEG60 almond glycerides, laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed, wheat protein, ascorbic acid, citric acid, cocotrimonium methosulphate, hydroxyethyl cetyldimonium phosphate, sodium cocoamphoaecetate, polyquaternium-6, citrus dulcis, citrus grandis, sorbitol, aloe barbadensis extract, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, parfum, limonene( +/- p-phenylenediamine, toluene-2.5-diamine sulfate, 4-amino-2-hydroxytoluene, rescinol, m-aminophenol, p-aminophenol, alpha-naphthol, 4-chlororescinol, 2,4,5-triamino-6-pyrimidinol sulfate, 2-amino-6-chloro-4-nitrophenol, 2-amino-3-hydroxípyridine, 2-methyl-5-hydroxyethylaminophenol, 2-amino-4-hydroxyethyl anisole sulfate, basic red 51, 6-chloro-5-amino-o-cresol, 3-nitro-p-hydroxyethylaminophenol, disperse blue, 3,2 methylresorcinol) remélem sikerült pontosan beírni az összetevőket, várom véleményedet!

Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Fuente - válasza a natúr hajfestékkel kapcsolatban

Kedves levélíró!

Olyat sosem állítottunk, hogy a termék teljesen Bio, mivel jelenleg a világon 100% natúr hajfesték nincs, és nem is lesz a festék tartósítása miatt!
A nyomtatványban valóban a zöld mezőben szerepelünk festékünkkel és ennek oka, hogy az itt felsorolt anyagokat a festék ezrelékekben tartalmazza, ezt az EU kötelező jeleggel előírja az anyag tartósítása miatt. Ezek az anyagok ezrelékekben az egészségre nem károsak!Bővebb információt a gyártó tud adni, mivel mi csak a magyarországi viszonteladók vagyunk. Hajfestékünk 90% feletti értékben natúr, magyarországon jelenleg párja nincs a natúr termékek között. Decembertől pedig elérhető a világ első organikus hajfestéke( kb 95-97%-ban natúr), a Fuente Tierra Colorganic Mud.
Fuente magyarországi képviselet

Értékelés: Nincs
organicgirl's picture

A vevők tökéletes megtévesztése

Ne haragudjon kedves Fuente Szél Sándor, de billentyűzetet kellett ragadnom, mert engem is megtévesztett ez a hajfesték, ami azt eredményezte, hogy felsebesedett a fejbőröm, és majdnem elhullott a hajam. Akkor sem a Fuente festéket hibáztattam, hanem magamat, mert én hülye hittem a reklámszövegeknek, és nem olvastam el tüzetesen a szabad szemmel alig látható összetételt. 

A neten még a mai napig a következő ajánló szövegek olvashatók a festékről, amelyet én megtévesztőnek tartok, és meg is magyarázom, hogy miért:

A Fuente egy Green peace által is ajánlott termékcsalád ami nem károsítja a fejbőrt és nem szívodik fel semilyen káros anyag, mert nincs benne.

Nos ez nem fedi a valóságot, mert csak ammónia nincs benne, de azon kívül 23 különböző káros vagy allergén vegyületet tartalmaz, és csak mindösszesen 3 természetes anyagot - legalábbis a hivatalos INCI szerint.

A FUENTE Tierra Colors termékei a természetes hajfestés alapját képezik. Használatukkal meleg, eredeti, intenzív és kifejező hajszín érhető el, amely ráadásul rendkívül gyengéd a hajhoz és a fejbőrhöz is. A Tierra ammóniamentes hajfesték-család, amely a lehető legnagyobb mennyiségben tartalmaz természetes összetevőket.

A legnagyobb mennyiségben tartalmazó növényi összetevő "csak" 3 összetevőt takar, viszont tartalmat parafenilén diamint igen nagy mennyiségben, ami az egyik legsúlyosabb méreg, és sajnos fejbőrön keresztül is felszívódik.

Fuente Tierra - Ammóniamentes tartós natúr hajfesték

Olyan természetes hatást elérni, amilyet csak lehetséges - ez a tökéletes hajfestés titka. - A TIERRA egyáltalán nem tartalmaz agresszív vegyszereket (pl. ammóniát). - A TIERRA kizárólag természetes eredetű pigmenteket tartalmaz. - Ha TIERRA-termékekkel festjük a hajat, a kezelés után a haj észrevehetően erősebb, testesebb, ellenállóbb lesz. - Ha a TIERRA-val festi a hajat, garantáljuk, hogy egyenletes színt kap a hajtőtől egészen a hajvégekig. - A fejbőr nem lesz festékes. - A TIERRA tökéletesen és természetesen fedi az ősz hajszálakat. - A TIERRA természetes eredetű Aloe vera-, fekete nadálytő-, narancs- és grapefruit-kivonatot tartalmaz. - A TIERRA nemcsak festi, hanem ápolja is a hajat. - A TIERRA-termékek tesztelésekor nem végeztek állatkísérleteket.

Az ammóniánál sokkal agresszívabb vegyszerek vannak benne, amelyről mélyen hallgat a leírás, mint pl. a parafenilén diamin, ami a legtöbb allergiás reakció fő kiváltója.

Kedves Szél Sándor úr. Mindezt nem kötekedésből írtam le, hanem figyelmeztetésből, hogy javítsák vagy finomítsák a termékajánlót, mert lehet, hogy lesz olyan vásárlójuk, aki nem sajátmagát hibáztatja a figyelmetlensége miatt, mint én, hanem egyenesen a Fogyasztóvédelemhez fordul.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Antal Vali's picture

Tisztelettel köszönjük a Fuente hajfesték helyreigazító válaszát

Mindenesetre a tisztánlátás kedvéért annyit azért hozzátennék, hogy számtalan 100%-ig natúr, bio és Demeter hajfesték létezik, hisz jómagam is 12 éve ilyet használok. Itt egy lista a teljesség igénye nélkül. Tökéletesen befogják az ősz hajszálakat is - hisz én is ősz vagyok - nem kopnak, és ragyogóvá, egészségessé teszik a hajat.

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Green peace ide vagy oda, ez nem zöld!

Sőt egyenesen piros! Telistele ártalmas összetevőkkel. Nézz utána a hatóanyagkeresőben.

Értékelés: Nincs

Festett vörös

Sziasztok! Gyárilag sötétbarna hajam van, amit több mint 10 éve vörösre festetek fodrásznál. Az utóbbi években a rézvörös jött be nekem. Szeretnék ezen a téren is váltani természetesebbre, csak nem tudom, hogy kezdjem. Ha át akarok állni a hennára, akkor előtte 3 hónapot kell várni, de addig mit csináljak? Azt hiszem nem nézne ki túl esztétikusan, amíg nő le a világos vörös a sötétbarna hajról. Nincs valami átmeneti megoldás, trükk, boszorkányság? Előre is köszönöm a segítséget. Szép napot mindenkinek

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Hajpánt

Szia Coffea!

Célszerű kivárni a 3 hónapos pihentetést, mielőtt nekilátsz a hennázásnak. A lenövést nagyon klasszul lehet palástolni színes hajpántokkal, kendőkkel, amik a nyári ruhákhoz abszolút passzolnak. És az is lehet, hogy nem lesz annyira szörnyű az a 3 hónap, közülünk sokan kibírták a várakozási időtyes.gif. Hidd el, kárpótolni fog az új erős hajad, és a gyönyörű hajszíned! Kitartás, menni fogyes.gif!

Értékelés: Nincs

Logona színek

Ha valakit érdekel esetleg a Logonával festett hajakról találtam előtte és utána képeket az alábbi oladalon: organichaircare.com.au/index.php?view=page&pageId=9

Értékelés: Nincs

fekete hajfesték

Sziasztok! Tudnátok-e ajánlani olyan természetes fekete hajfestéket, ami az ősz hajszálakat is befedi? hmmm.gif

Értékelés: Nincs

Az indigóról

itt nézelődj a hozzászólásokban, hogy mit hogyan, ez a hajfestős oldal: http://eletmodszer.com/019_henna_lawsonia_inermis

Értékelés: Nincs

Legytek szivesek elmezzétek nekem ezt a hajfestéket

Találtam egy hajfestéket ami natúr hajfestékként van hirdetve és kiváncsivá tett. A forgalmazó elmondta, hogy teljesen 100%-osan natur termék nem létezik mert a tartósítást meg kell oldani de állítása szerint összetételét tekintve ez a termék lényegesen tisztább a többi hajfestéknél. Több érzékeny és allergiás fejbőrű elégedett vásárlója van. Kiváncsi vagyok a véleményetekre. Összetétele: Aqua, Oleic Acid, Laureth 2, Alcohol Denat, Ethanolime, Propylene glycol,Cocamide MEA, Betafin, Sodium Sulfite, Trisodium HEDTA, PEG-60 Almond Glycerides, Laurdimonium Hydroxypropyl, Hydrolyzed Wheat Protein, Ascorbic Acid, Cocotrimonium Menthosulphate, Hydroxyethyl Cetyldimonium, Phosphate, Sodium Cocoamphoacetate, Polyquaternium-6, Citrus Dulcis, Citrus Grandis, Aloe Barbadensis, Parfum, Limonene [+/- p-Phenylenediamine, Toluene-2,5-Diamine Sulfate, 4-Amino-2-Hydroxytoluene, Resorcinol, m-Aminophenol, p-Aminophenol, alpha-Naphthol, 4-Chlororesorcinol, 2,4,5-Triamino-6-Pyrimidinol Sulfate, 2-Amino-6-Chloro-4-Nitrophenol, 2-Amino-3-Hydroxypyridine, 2-Methyl-5-Hydroxyethylaminophenol, 2-Amino-4-(Hydroxyethyl)anisole Sulfate, Basic Red 51, 6-Chloro-5-Amino-o-Cresol, 3-Nitro-p-Hydroxyethylaminophenol, Disperse Blue 3] A greenpeace által jóváhagyott termék cimkével rendelkezik. Várom válaszotokat! Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Natur hajfesték???! Jajj!

Szia!

Már hogy a fenébe ne létezne natúr hajfesték? Lehet, hogy az adott boltban nem létezik, de amúgy kapható, vehető, elérhető, használható! Erre az összetételre ha csak laikusként ránézel, látod, hogy telis-tele van kémaiai anyagokkal! Ugye nem vetted meg? nugget.gif Miért nem keversz inkább egy jó kis hennás-növényes pépet magadnak? Milyen színű a hajad és milyen színt szeretnél elérni? wave.gif

Értékelés: Nincs

hajhullás és -festés

Kedves Vali, 55 éves vagyok, és olyan problémám lenne, hogy 3-4 éve hullik a hajam (eléggé kilátszik már a fejbőröm). Voltam kivizsgáláson, és minden negatív lett (vérvétel, nőgyógyász, fogászat). Mit tudok tenni, hogy megállítsam, esetleg vissza fordítsam a folyamatot, vagy éppen javítsak a helyzetemen? Továbbá elkezdtem őszülni is, és eddig festettem a hajam, azonban el szeretném hagyni a káros hajfestékeket, és olyat találni helyette, ami teljesen természetes (a hajam világosbarna), és egyszerű használni. Előre is nagyon köszönöm a segítséged! Üdvözlettel, Gréta

Értékelés: Nincs
Kovács Barbara's picture

Gréta hajhullása

Kedves Gréta!

Hogy állsz a

 • vízivással
 • vitamin/tápanyag bevitellel
 • szabad levegőn mozgással
 • cukros, finomított, félkész ételek fogyasztásával
 • illetve milyen sampont (kozmetikumokat)  használsz?
 • szedtél valaha fogamzásgátlót?

Ha ugyanis a szervezet nem kap elég vizet, illetve tápanyagot, akkor kénytelen maga beszerezni azt. Elsőként pedig a bőrtől és hajhagymáktól fogja megvonni, ennek következménye lehet akár a hajhullás is. Megfelelő táplálékkiegészítő szedésével, és 70ml/kg folyadék bevitellel vissza fordítható a folyamat. A háttérben azonban hormonális probléma is állhat. Igy először is az életmódodat kellene közelebbről megismernünk. Kérlek mesélj!

Jól teszed, hogy le akarsz állni a káros kémiai hajfestésről. Egészséges alternatívaként ajánlom a hennát. Az ősz hajszálaidat vörösre fogja befesteni, de ez a szín sötétíthető dióhéjjal, szegfűszeggel és egyéb fűszerekkel. Az átállással viszont mindenképp várni kell két hónapot, hogy a kémiai anyagok kitisztuljanak a fejbőrödből, és nehogy nem várt kémiai reakcióba lépjenek a hennával. Ez a folyamat azonban meggyorsítható méregtelenítéssel. De erről bővebben olvashatsz itt: http://eletmodszer.com/019_henna_lawsonia_inermis

Jó olvasgatást!

Barbara

Értékelés: Nincs

Kedves Vali! Ne haragudj,

Kedves Vali! Ne haragudj, hogy belekotyogok, szerintem ebben a hozzászólásban, amit írtál, nem mindig ilyen egyszerű, bár nyilván ezek az okok is nagyon-nagyon nyomósak: "az idősebb korra kialakuló silány haj a következőknek köszönhető: * fogamzásgátló szedése * szintetikus hajápoló szerek * vegyszeres hajfestés * nem megfelelő táplálkozás" Azért az öröklött minőségről is beszélhetünk..)Sajnos nekünk a családban legtöbbünknek genetikailag silány haja van gyerekkortól; vékony, kevesebb. Azért ez a kiindulópont, igaz az, hogy kakiból várat építeni nem lehet...:) Másik, szerintem szintén lényeges, hogy a menopauza utáni hormonváltozások minden téren negatívan érintik a női szervezetet és ez a hajra is sokaknál kihat. Hiába nem festette pl. anyukám a haját sosem, a változó kor után fele annyi lett neki és fogamzásgátlóval sem élt. Viszont most már festjük (sajnos), mivel teljesen ősz lett. Ennyi észrevételem lett volna, ha szabad. Szeretnék még valami nagyon csúúúnyát kérdezni, ajjaj, be is húzom a nyakam és a fejemre húztam a kapucnim:) Szóval, van-e egyáltalán olyan vegyi festék, ami esetleg kevésbé káros a másiknál. Tehát ha már a vegyi eljárást használjuk, -én is sajnos-, létezik-e olyan , ami kicsit kevesebb kemikáliát tartalmaz?? Vajon hogy lehetne ennek utánajárni? Nagyon keresem ezt a megoldást, bár tudom, hogy ez valójában nem az, csak önámítás, de nekem az is számít, ha csak fele annyi rosszat küldök a fejbőrömre. Nagyon köszönöm Nektek, ha valami támpontot tudtok mondani!

Értékelés: Nincs

hajfesték kérdés ismét

Szeretnék érdeklődni, hogy a fekete Lo..na hajfestékkel van-e valakinek tapasztalata. Tudja- e valaki, hogy teljesen tiszta-e vagy ne rendeljem meg. Mert készleten nincs, és így nem tudom megnézni az összetételét. Valaki szánjon meg és válaszoljon!

Köszi

WAndi

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Fekete hajfesték

Szia Andi!

Gondolom, hogy a por változatára gondolsz, mert a krémhajfestékéből, tudomásom szerint csak 4 féle szín kapható, és egyik sem fekete. A fekete hajszínező por tisztán növényi, használható. Ha vannak ősz hajszálaid, akkor azokat nem fogja be, de a pigmentet tartalmazó hajszálakat jól sötétíti. Ha csinálsz sötét alaplét, például fekete tea, akkor még tutibb a hatásyes.gif.

Értékelés: Nincs
sné.s. zsuzsa's picture

Melír

Sziasztok! Először is, nagyon kedvelem ezt az oldalt. Sok érdekes, hasznos infót találok rajta. Viszont nagyon ritkán van időm mindent végigkutatni. A hajam: hosszú, sötétbarna, kevés ősz hajszállal. Egy ideje melíroztattam /jó pár hónapja nem/, ami tetszik, csak éppen a hajamnak nem tesz jót. Kócos, száraz lett a vége és természetesen a vegyi rombolásról is lemondanék. Gondolom, a hajam sötétsége miatt is, nem tudom természetes anyagokkal pótolni a melír csíkjaimat. :-( De ha van valami ötletetek, szívesen veszem. Nagyon köszi a választ. Zsuzsa

Értékelés: Nincs
sné.s. zsuzsa's picture

Melír

Kedves Veronika. Nagyon köszönöm a válaszodat. "Sajnos" nincs annyi ősz hajszálam, hogy látványos legyen a világosabb rész. Néhány szál akad a fejemen. :-) Üdv. wave.gif

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Zsuzsa melírja

Sajnos természetes úton nem lehet hajat melírozni/világosítani. Viszont ha kipróbálod a hennát, ahol ősz hajszálak vannak ott világos vörös melírozás lesz a hajad meg marad sötétbarna és kap egy gyönyörű fényt, ráadásul nagyon jól ápolja a hajat... ! regular_smile.gif 

Értékelés: Nincs

Hajfestés helyrehozása SOS!!! Segítsetek!!!

Üdv Mindenkinek!

SOS segítséget kérnék! cry

Három évig L... hennafestékkel kencéztem a hajamat. Meg is voltam vele elégedve, csak az ára...Mivel munkanélküli lettem, 2 havonta meggondolandó volt sajnos. cry

Karácsony előtt volt utoljára festve és mostanra a sötétbarna hajam közül erőszakosan előre törtek az ősz szálak, helyenként tincsek.rant2

Pedig 38 vagyok. A lényeg, hajvágáskor a fodrász felajánlotta, hogy ingyen befesti egy H... P... nevű festékkel. (az egyik vendég hagyta ott, bontatlan) Megnéztem a magyar tájékoztatót: henna és egyéb növény. A dobozon nagy betűkkel virított a NO PPD. Elfogadtam, mert eddig tizian vörössel festettem, amitől a sötétbarna szálak vöröses csillogást kaptak, az ősz betolakodók bedig vörösen pompáztak - akár egy melír.mml

Amikor elkezdte felkenni, megcsapott ammóniaszerű szag. Szemüveg, doboz elő; vaksiknak mikroszkópikus méretű angol nyelvű tájékoztatóban a köv. szerepel: para-phenylendiamin (PPD), ammónia, hidrogén-peroxid,  stb. Ááá! ohmyrant2

Félig befestett fejemet tovább festettük, mondván, utána gyorsan lemossuk. Jah! Eredmény: töveknél 4-5 cm sárgarépaszín cry és utána vállig érő eredeti sötétbarna. Szörnyella hozzám képest angyali báj. Segítsetek, hogy mit tegyek? (logona color plusz ásványi pakolás picit javítana?)Tudom, a következő hennás festésig min. 3 hónap pihi és méregtelenítés. De így nem mehetek utcára! Állásinterjúra meg pláne nem! Fejpánt szóba sem jöhet, kerek fejre,arcra.crycry Reggel kapucnival a fejemen vittem a lurkókat suliba. Igen ám, de már most ezerrel süt a nap. Bevásárláshoz basebol sapka csak-csak, de állásinterjúkon??? Az előszobáig sem enged a hr-es...

Szóval, csajok, KÉRLEK SEGÍTSETEK! Mit kezdjek a sárgarépaszínű redvenettel?

Előre is köszi! IdétLenke

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ha eddig garantáltan

Ha eddig garantáltan méregmentes hajfestéket használtál, akkor nem kell kivárnod a 3 hónapot! Hisz nincs felhalmozódva annyi méreganyag a szervezetedben. Ez az egy alkalom nem csinált akkora károkat, főleg, hogy hamar lemostátok. Menj rá nyugodtan a megszokott méregmentes hajfestékeddel.
Ennek ellenére méregtelenítened nem árt, hisz a PPD elég drasztikus vegyület.
Sok sikert, és mindenképp értesíts minket az eredményről.

Értékelés: Nincs

Köszönet...

...a gyors válaszért! dancing.gif Megnyugodtam kissé, végső lazítás az újra befestet haj után...Tényleg a L... krémhajfesték tizian vörösét használtam évek óta és időnként méregtelenítek is,úgyhogy remélem kevés vegyszer lakozik bennem. Most annyi jót olvastam a henna porról, hogy belelkesedtem. Azonban nem tudom, hogy a megfelelő színt hogyan tudnám kikeverni. Leginkább a (z ét)csokoládé szín hasonlítana az eredetihez, aminek esetleg van napfényben némi vörös csillogása. No, de ezzel már tényleg elIDÉTLENKEdhetek nagy magányomban. Reménykedve, hogy legközelebb nem azért visítok, mert korom fekete lettem. Köszönettel:IdétLenke

Értékelés: Nincs

hajfestés

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Sajnos ppd allergiám van hajfestést ezért kerülnöm kell. Bio boltból vettem h.... p... hajfestéket teszteltem a kézfejemen ami persze piros is lett. A hölgy az üzletbe 100% osan állította hogy ppd mentes hmmm.gif Mit lehetne tennem??? Mivel fessem vagy van e már egyáltalán ppd mentes hajfesték?? regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Hajfestés Ketrinának

Szia Ketrina!

Említett hajfesték nem csak természetes összetevőkből áll, hanem csupán vannak benne természetes összetevők IS! Így még inkább vigyázni kell vele, az ember azt hiszi, hogy nem lehet vele gond, mivel növényi.

Amit ajánlani tudunk természetes módszerként, az a 100%-os henna, és a hozzá kevert, színező hatású növények. Ezek a növények attól függnek, hogy milyen irányba szeretnéd eltolni a vörös hajszínt. Alapvetően a henna vörös színt eredményez, ezen lehet barnítani diólevéllel, feketekávéval, fekete teával, szegfűszeggel, indigóval, világosítani kurkumával, kamillával.

Fontos, hogy a kémiai hajfestés után 3 hónapot várnod kell a hennázással, ellenkező esetben károsodhat a hajad!

A hennázás pontos menetéről, tudnivalóiról már Vali írt egy nagyon jó, összefoglaló cikket, amelyet itt találsz: http://eletmodszer.com/019_henna_lawsonia_inermis

Érdemes az alatta lévő fórumot is végigböngészni, hasznos tapasztalatokra lelhetsz.

Sikeres hajfestést és gyönyörű hajszínt kívánok!  wave.gif

Melinda

Értékelés: Nincs

Szia

Köszönöm a válaszod.. Ki is szeretném próbálni. :) Egyébként a henna is hasonlóan lekopik a hajrol vagy hogy müködik is ez? :) Alapbol vilá barna a hajam és feketére festettem még tavaly decemberbe a korházi kezelésem előtt hiszen akkor derült ki a ppd sad_smile.gif szóval a 3hónap megvan. Kozmetikumokat sem használhatok mint pl a szemöldök festés. A hennával ezt is lehet ugye?? Köszönöm válaszod :)

Értékelés: Nincs
Zita's picture

Henna és kopás

Szia Ketrina!
Én már jó ideje a Berni féle szupi hennát használom és nekem az a tapasztalatom, hogy nem kopik, hanem lenő. És ahogy Melinda is írta  bármidet festheted vele, és a színt is ki kell kísérletezni, ami neked a legjobban bejön. yes
Zita

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Kopik-e a henna?

Szia Ketrina!

A henna nem igazán kopik, inkább csak lenő. Bár nem tudom, a fekete hajadat befogná-e, és egyenletesen fogná-e be a tövét és a végét... hmmm.gif Tegyél egy próbát, hátha. Természetesen szemöldököt is lehet vele festeni, csak ki kell keverni a megfelelő színt.

Sikeres hajfestést, gyönyörű hajkoronát! wave.gif

Melinda