Hatékony módszer a stressz csökkentésére - a levendula

Nemcsak csillapítja a fejfájást, és segíti az elalvást, de a legújabb kutatások szerint a szorongás ellen is hatékony a levendula - fogorvosi kezelés előtt mindenképpen.

stressz ellen levendulaA londoni King's College kutatói fogászati kezelésre váró embereket vizsgáltak, a csoport egy része levendulaolaj illatát lélegezte be a váróteremben. A szakemberek azt tapasztalták, hogy utóbbiak sokkal kevésbé szorongtak azokhoz képest, akik nem részesültek a levendulakúrában.

A vizsgálatot vezető tudós kiemelte: sok ember azért nem jár fogorvoshoz, mert tart a kezeléstől, ami rontja fogai állapotát. Ráadásul a stressz nemcsak rájuk hat, hanem a fogorvosok munkáját is befolyásolja.

A páciens izgalma miatt csökkenhet a kezelés hatékonysága, így hosszabb ideig tarthat a beavatkozássorozat. A szakemberek ezért fordítanak olyan nagy figyelmet arra, hogyan lehetne csökkenteni az emberek fogászattal kapcsolatos szorongását.

A kutatásban résztvevő egy másik szakember hangsúlyozta: az eredményeket nem befolyásolta, hogy a páciensekre milyen típusú beavatkozás várt, vagyis érdemes minden fogorvosi váróteremben levendulaolajat párologtatni. A tapasztalatok szerint ugyanakkor az időben távolabbi kezeléssel kapcsolatos szorongást nem befolyásolta levendulaillat.

Nagy-Britanniában a fogorvosok többféle módszert alkalmaznak a betegek izgalmának csökkentésére, egyebek mellett előzetes konzultációkat és hipnoterápiát, a levendulaolajjal eddig még nem próbálkoztak.

Forrás: 
inforadio
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólások

Rhodiola rosea izgulós kislánynak, stresszoldásra

Üdvözlöm!

A rhodioláról szeretnék hiteles információt kapni.

16 éves lányom stresszes, dolgozatírás előtt izzad a tenyere, izgul. Napi 1 rodiolát adok neki, mely 200 mg. rodiolát, 100 mg. feketeberkenyét, B1 és B6 vitamint tartalmaz. Nem sok ez az adag? Mennyi ideig adhatom neki?

Nem szeretnék ártani neki! Válaszát előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Rhodiola, Móksha szorongás esetén

Kedves Gabriella!

Üdvözlünk az oldalon, ha neked is megfelelő így, mi itt tegeződni szoktunk egymással !

A rhodiola remek választás, de azt tudni kell róla, hogy adaptogén növény, hosszabb idő alatt fejti ki jótékony hatását. A rózsagyökérről rengeteg érdekes és hasznos információt találhatsz Melinda cikkében, érdemes elolvasni!

A leveledből nem derül ki, milyen táplálékkiegészítőt szed kislányod; az általunk javasolt rhodiolát tartalmazó terméket itt találhatod; érdemes a termék adatlapját is átolvasni! Nagyon lényeges, hogy egy vitamin/táplálékkiegészítő természetes táplálék kötésben tartalmazza az adott összetevőket, hiszen csak ilyen esetben lesz tökéletes az adott vitamin-ásványi anyag felszívódása, csak így tud megfelelően hasznosulni a szervezet számára. Sajnos ellenkező esetben sokszor több kárt okoznak ezek a termékek, mint hasznot... Arról, hogy milyen "kritériumoknak" kell egy valóban jó és hatékony táplálékkiegészítőnek megfelelnie, és mire kell figyelni a vásárlás során, Vali erről szóló írásában olvashatsz

A szorongásoldás-, stresszkezelés-, lelki egyensúly helyreállításának terén egy jó kineziológus is sokat segíthet, de nagyon jó tapasztalatok gyűltek össze a Móksha Elixírrel kapcsolatban úgyszintén! Ezt akár egészen kicsi gyerekeknél is lehet alkalmazni. "A Móksha Csepp speciális módon készített virágeszenciákat, körömvirág kivonatot, cickafarkvirág kivonatot és C-vitamint  tartalmazó komplex készítmény." A Móksha Cseppről bővebben ebben a cikkben találhatsz információkat, érdekességeket!

Jó egészséget nektek! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel