A higany szervezetre gyakorolt hatásai - tények, tanulmányok, kutatások... Dr. Csiszár Róbert

Számos katasztrófa igazolta a higany szervezetre gyakorolt negatív hatását: iraki gabonamérgezések (1956-1960-1972) - Minamata-öbölbeli higanymérgezés (Japán - 1956) - Nigéria, Pakisztán, Szovjetunió tömeges fertőzések.

A vizsgálatok során megállapították, hogy akárcsak az ólom, a higany is jobban károsítja a magzatot, mint a felnőtteket. Számos esetben agysorvadást, idegrendszeri problémákat, veseelégtelenséget, elbutulást, járási problémákat okozott. Jelenleg a higanyt számos hétköznapi célra felhasználják, részei az oltásoknak és egyes gyógyszereknek is, ahol konzerválóanyagként használják (Etil-higany - thiomersal). Vajon mennyi higany kerül egy csecsemő szervezetébe az oltásokon keresztül? Van-e összegfüggés az oltások és az autizmus között?

Tartalom:

Tények, adatok a tudomány világából - A higany mérgező

A higany (Hg) toxicitása a formájától, a mérgezés útjától, illetve a mennyiségtől függ. A folyékony elemi higanyt lenyelhetjük, mert nem hatol át könnyen a gyomor- és a bélfalon. A higanyból szobahőmérsékleten higanygőz képződik, ha belélegezzük, a tüdőnkből az agy vérkeringésébe kerül. Egy törött lázmérőből elég higany kerül ki ahhoz, hogy mérgezővé tegye a szoba levegőjét, az EU-ban ezért is szüntették be a higanyos lázmérőket. Napjainkban festékek, gyógyszerek, rovarölő szerek, elemek, fluoreszkáló villanykörték, arckrémek, gombaellenes szerek és védőoltások mindennapos alkotóeleme. És ott van az amalgámtömésekben is, melyeknek a fele higany.

A higany sói és egyéb szerves vegyületei közül a rendkívül erősen mérgező dimetil-higany csak laboratóriumokban fordul elő. Metil-higany formájában raktározódik el a halak húsában, az etil-higany pedig gyógyszerek, oltások alkotórésze.

A higany bejut a szervezetbe

A higany a szervezetünkbe kerülhet:

 • a belélegzett levegővel, ivóvízzel, egyéb italokkal: napi 0,2 µg (mikrogramm);
 • halakkal, tengeri állatokkal: 2,3 µg (metil-higany); 
 • egyéb élelmiszerekkel (permetezőanyagok, rovarirtó szerek): napi 0,3 µg (szervetlen higany);
 • fogtömésekből: napi 3,8−21 µg (higanygőz/ionizált higany); 
 • gyógyszerekből: például egyes vérnyomáscsökkentőkből;
 • oltóanyagokból: thiomersal formájában; pl. egyes hepatitisz-B, tetanusz és influenza elleni oltóanyagok (pl. Influvac, Inflexal, Fluarix, Mutagrip, újabban a Fluval P - a WHO adatai alapján)

 

A nehézfémek – ólom, higany – normális úton, a veséken és bélrendszeren át nehezen vagy egyáltalán nem üríthetők ki, ezért elraktározódnak a szervezetben. Majomkísérletben (1990, Dánia) radioaktívan megjelölt higanyt alkalmaztak, a legmagasabb lerakódások csökkenő sorrendben: emésztőrendszer, állcsontok, nyálkahártyák (orrmelléküregek, száj, hüvely, méh), vesék, tüdő, máj, lép, agy, bőr.

 

A higany három fajtája

Elemi higanygőz. Rendkívül mérgező, rágás közben is fölszabadul a szájban lévő amalgámtömésekből, a tüdőn át belélegzett higany a vérrel az agyba jut, a vér-agy gáton áthatol. A fölvett mennyiség felezési ideje kb. 20 év.

Szervetlen higany. Szintén a fogtömésekből szabadul föl. Ezek vízben oldódó sók, amelyeket a vese kiválaszthat, de csak kis mennyiségben. A vesét erősen károsítják. A bélcsatornában található baktériumok a szervetlen higany egy részét szervessé alakítják át.

Szerves higany, metil-, etilvegyületek (mHg, eHg). A zsírban oldódó mérgező anyagok a gyomorból és a bélből szívódnak föl, a méhlepényen is átjutnak, az anyatejben is kiválasztódnak. A zsírban oldódó vegyületekben a higany sokkal tovább marad a szervezetben, mint vízben oldódó formában. Egy része átalakul szervetlen higannyá.

Metil-higany - A halakban lévő metil-higany az emberi bélből bejut a vérkeringésbe, így a szövetekbe és a szervekbe. Az agyra hat a legerősebben (l. Minamata-fertőzés, keretes cikk), mivel a vegyület a lipidtartalmú szövetekhez kötődik, és az agynak van az összes szerv közül a legnagyobb lipidtartalma. A metil-higany úgy lépi át a vér-agy gátat, hogy egy esszenciális aminosavhoz kapcsolódik. Miután bekerült az agysejtekbe, a higany egy része szerves formává alakul át, ez kötődik számos olyan strukturális fehérjéhez és enzimhez, amelyek mindegyikére szükség lenne a sejt alapvető működéséhez.

„Bármely olyan protein biológiai funkcióját képes tönkretenni, amelyikhez sikerül hozzákapcsolódnia” (Boyd Haley biokémikus − University of Kentucky)

Etil-higany- Legismertebb előfordulása a thiomersal, 1930 óta alkalmazzák konzerválóanyagként egyes gyógyszerekben és oltóanyagokban (pl. influenza elleni oltás). Elnevezése thiomersal (INN) (nátrium-2-(etil-higany-tio)-benzoát); hasonló megnevezések, illetve jelölések: thimerosal (TMS), etil-higany (eHg). A thiomersal átlagos koncentrációja az oltóanyagokban 12,5 mikrogramm, a Fluval P-ben 50,0 mikrogramm/ampulla (0,5 ml). A thiomersal a szervezetben tioszaliciláttá és etil-higannyá bomlik. A lebomlás során az etilhigany koncentrációja 49,6 százalék, tehát a Fluval P etilhigany-mennyisége kb. 25,0 mikrogramm.

„Az emberi idegsejtben a thimerosal blokkolja a metiláció nevű kémiai reakciót, amely kritikus egyes gének működése szempontjából” (Haley−Deth, Boston, Northeastern University).

„Az immun- és a szaporodási rendszert is károsíthatja” (USA, National Research Council)

A krónikus higanymérgezés élettani hatásai

 • A szervetlen vegyületek átalakítása toxikus szerves vegyületekké.
 • Egyes aminosavak és enzimek gyökeinek blokkolása.
 • A kötőszöveti alaprendszer működési zavara.
 • Higanyfehérje-komplexek és higany által indukált autoantitest-komplexumok képződése.
 • Kóros immunkomplexek termelődése.
 • Szabad gyökök létrejötte.
 • Szelén-, cink-, folsavhiány.
 • A bélflóra zavarai (érintettségi sorrend: bélrendszer, nyirokkeringés, vérsejtek, csontvelő, mandulák).
 • Vesefunkció-zavar.
 • Nyálkahártya-elváltozások.
 • Neurotoxikus hatás (idegrendszeri folyamatok).

A krónikus higanymérgezés tünetei

A higany sejtméreg, mely megköti, blokkolja az egyes létfontosságú enzimeket, évekig eltarthat a tünetmentes állapot, majd 

 • fáradtság, ingerlékenység, alvás- és szívritmuszavarok,
 • koncentráció és emlékezőképesség gyöngülése, enyhe és krónikus depresszió,
 • fémes szájíz, fogínygyulladás, szájszag,
 • ízületi és gerincfájdalmak, zsibbadások, bénulások,
 • fejfájás, migrén, idegesség, allergiás jelenségek az arcon, hajhullás,
 • szédülés, beszédzavarok, emlékezetzavarok, neurológiai zavarok,
 • bőrbetegségek, asztma, vérszegénység, látási zavarok,
 • allergiák, látszólagos élelmiszer-érzékenységek,
 • a gyomor nyálkahártyájának gyulladásai, bélbetegség, vesebetegség, hasfájás,
 • gombás fertőzés a vastagbélben, colitis ulcerosa,
 • általános izomgyöngeség, izomremegés, energiahiány, apátia, 
 • immungyengeség, fertőzésekre való fogékonyság, 
 • félénkség, dadogás, tanulási zavarok, szem- és fülpanaszok,
 • depresszió és dühkitörés jellegzetes váltakozása alakulhatnak ki.

Jelenleg kutatások tárgya a National Research Council javaslata alapján: autizmus, szklerózis multiplex, krónikus fáradtság szindróma, Alzheimer-kór, Parkinson-kór hátterében valószínűsíthető higanyterhelés.

Minamata-fertőzés

Az 1956-os Minamata-öbölbeli (Japán) higanyfertőzés egy vegyi gyár környezetszennyezésének következménye. Először a macskák viselkedése változott meg, szüntelenül nyávogtak, körbe-körbejártak, majd belevetették magukat az öböl vizébe. A halak húsától fertőzött anyák gyerekeinél neurológiai károsodásokat figyeltek meg: süketséget, vakságot, szellemi visszamaradottságot és agysorvadást. Felnőtteknél a higanyfertőzés némaságot, a járás biztonságának elveszítését, elbutulást és halált okozott.

higany_minamata.jpg

Minamata-öbölbeli higanyfertőzés áldozatainak emlékműve

A kutatások megállapították, hogy a higany, akárcsak az ólom, a magzatot jobban károsítja, mint a felnőtteket. Japánban a terhes nők semmilyen tünetet nem mutattak, viszont súlyosan károsodott gyerekeket szültek. „Amikor láttuk a súlyos mérgezéseket, akkor kezdtünk el tűnődni rajta, hogy nem hasonlít-e a higany az ólomra… Világos tehát, hogy a fejlődésben lévő agy sokkal fogékonyabb a fertőzésre, mint a kifejlett” – írta Philippe Grandjean epidemiológus (Harvard University School of Public Health).

Ismert tömeges fertőzések

1956, 1960, 1972: iraki gabonamérgezések. A metil- és az etil-higannyal vetőmagot csáváztak, hogy megvédjék a penészgombáktól. A vetőmagokat egyes helyeken kenyérsütésre használták. 7500 embert szállítottak kórházba súlyos mérgezési tünetekkel, 459-en azonnal meghaltak a közvetlen következményekben. Holttestüket megvizsgálva agysorvadást és súlyos vesekárosodást állapítottak meg. Hasonló esetek fordultak elő Nigériában, Pakisztánban és a Szovjetunióban is. Itt összefüggéseket fedeztek fel a központi idegrendszer tünetei és az egész testre ható összterhelés között.

Védőoltások és normálértékek

1998-ban a Lancet c. brit orvosi szaklapban jelent meg az első cikk, amely megalapozta a higany és az autizmus lehetséges összefüggéseivel kapcsolatos aggodalmakat. A cikk nyolc olyan gyerekről számolt be, akiknél a viselkedésbeli zavarok két héttel azután jelentkeztek először, hogy megkapták a kanyaró-mumpsz-rubeola oltást. 

higany_oltas_autizmus.jpgAz USA egészségügyi hivatalnokai azzal reagáltak a felmerült gyanúra, hogy javasolták, vonják ki a thiomersalt az oltásokból. Úgy érveltek, hogy a thiomersal ártalmatlannak is bizonyulhat, de ha a lakosság nem oltatja be a gyerekeket, az sokkal nagyobb károkat okozhat. Az influenza elleni védőoltásokban azonban változatlanul benne maradt. A tengerentúlon a különböző szabályozók által megadott normálértékek között négyszeres különbségek is lehetnek: az EPA (az USA környezetvédelmi hatósága) a napi 0,1 mikrogramm/testsúlykilogramm értéket adja meg, az FDA (Élelmiszerügyi és Gyógyszerészeti Hivatal) értéke 0,4.

Az FDA kockázatfelmérése alapján 1999. július 7-én az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (American Academy of Pediatrics, AAP) és az Amerikai Közegészségügyi Szolgálat (US Public Health Service) kiadott egy közös nyilatkozatot, melyben követelték a thiomersal oltásokból való kivonását. 2005-ben az FDA és az AAP megállapították, hogy a gyermekkori védőoltások során a szervezetbe bekerült higanyvegyületek és származékaik koncentrációja meghaladja a kormány által előírt határértéket, az összesítet oltásszámnál és az egyes oltásoknál is.

Autizmus

Napjainkig számos csecsemő kapott higanyinjekciókat – melyek megtagadása állami szankciókat vont maga után. Sok szülő és szakember gondolja, hogy ezeknek a gyerekkori vakcináknak tulajdonítható az USA-ban járványszerűen elszaporodott autizmus.

Ma kb. 400 ezer autista él Amerikában. Az autizmus régebben ritka neurológiai zavarnak számított, melyet a szociális visszahúzódás, a kommunikációs nehézségek és az önkéntelen ismétlődő mozgások jellemeztek. Bár a pontos számok körül még folyik a vita, az elmúlt évtizedben élesen megemelkedett a diagnosztizált esetek száma. Kaliforniában 2002-ben hatszor annyi autistát diagnosztizáltak, mint 1987-ben. Ebben a periódusban a szövetségi egészségügyi hivatalok hat újfajta oltást adtak hozzá a kötelező gyerekkori oltások listájához, ezzel megkétszereződött az a higanymennyiség, amit egy gyerek élete első hat hónapjában az oltásokkal megkapott. 

Az 1990-es években egy három hónapos baba már 63 mikrogramm higanyt kapott egyetlen oltás alkalmával – ami kb. százszorosa az EPA által meghatározott biztonsági szintnek. Hat hónapos korukra a megfelelően immunizált gyerekek minimum 188 mikrogramm higanyt kaptak a kilenc oltásból álló sorozattal. Bár az 1999-es FDA-szabályzat csökkentette ezt a mennyiséget, egyes csecsemőknek való influenzavakcinák még mindig 12,5 mikrogramm higanyt tartalmaznak oltásonként, ez egy ötkilós gyerek esetében több, mint az EPA napi biztonsági szintjének a tízszerese.

Dr. Csiszár Róbert

(Forrás: Természetgyógyász magazin - tgy-magazin.hu)

További oldalak:

Forrás: 
tgy-magazin.hu
4.92857
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (14 votes)

Hozzászólások

Szoptatás - nehézfémek

Sziasztok!

Elszaporodott a candida a szervezetemben. Voltam biorezonanciás vizsgálaton, ahol a gép a nehézfémek felhalmozódását mutatta ki. A bőrproblémáim is valószínűleg erre vezethetők vissza. 

Nos, nekem az a kérdésem hogy szoptatás alatt van-e esélyem kivezetni a nehézfémet úgy, hogy a babám tutti nem kap meg belőle semmit. Olvastam hogy a huminiqum megköti a mérgeket, de nem tudom hogy ha elkezdek célzottan nehézfém kivezető szereket alkalmazni, akkor a humuniqumban mennyire bízhatok.

A kérdés nem véletlen. Tudom hogy szoptatás után kellene, csakhogy szeretném tovább szoptatni a babám, és közben új babát is tervezünk, csak a nehézfémek állnak az utamban. És most az a kérdés hogy melyik kezembe harapok. Elviselem a candidát és az okozott bőrpanaszokat és hüvelyproblémákat még évekig, vagy csatt elvágom a szoptatást, és rontom bontom elbánok a nehézfémekkel és aztán jöhet a következő baba. 

Most 9 hónapos a babám. Egy éves koráig biztos szoptatnám még, de legszívesebben abba sem hagynám, hanem szünet nélkül vállalnám a 2. babát. Nem vagyok fiatal hogy évekig várjak a következővel.

Remélem értehtően kifejtettem a problémám. Előre is köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs

Szoptatás alatt ne csinálj nehézfém kivezetést!

Szia,

A candida diéta, kúra szoptatás alatt is megoldható, ha nem iszod alatta a Dr Papp B. János candida kúrájában leírt teakeverékeket!

Közben a táplálkozás mellett elkezdheted célzott természetes vitaminokkal, ásványi anyagokkal feltölteni a szervezetedet és így máris jobban fogod magad érezni és a tüneteid is enyhülni fognak.

Szoptatás és várandósság alatt is szedheted a Huminiqumot nyugodtan, de szoptatás, várandósság alatt NE csinálj célzott nehézfémkivezést, méregtelenítést!!!!

Ha a szoptatást befejeztétek amikor mindketten úgy gondoljátok jónak szerintem akkor kellenne ezekkel foglalkozni és csak utána vállalni még egy várandósságot, hiszen az anyai szervezet egészsége nagyban hozzájárul, hogy gondtalan várandósságod és egészséges kisbabád születhessen. Bármennyi idős is vagy édesanyának lenni a sok öröm mellett  megterhelő és fárasztó feladat, két picivel pedig ezek sokszorozódnak. Ha testileg és lelkileg is jobban vagy akkor jobban ki tudod élvezni az anyaság örömeit és nehézségekkel is könnyebben boldogulhatsz.

Szülés közben a kisbaba az anya hüvelyéből nyalja be a bacikat amik az egészséges bélflórája kialakításához szükségesek, így az egészséges anyai bél-és hüvelyflóra is fontos várandósság, szülés előtt, ITT olvashatsz róla bővebben.

Ha még nem láttad akkor ezt a candida összefoglalót  is olvasd el kérlek! Szó van benne a Nehézfém terheltség és candida összefüggéséről is.

Láthatod, hogy szoptatás alatt is van  lehetőséged arra, hogy egészségesebb legyél és enyhüljenek a tüneteid, így nem kell abbahagynod a szoptatást amíg nem szeretnéd. Közben a következő várandósságra készülve töltöd fel magad mindenféle jóval.

ITT a cikk alatti tanácsokat olvasd el kérlek a várandóssággal kapcsolatban.

Írj ha lennének kérdéseid, jó egészséget kívánok Nektek !

 


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Akkor huminiqum és feltöltés

 

Rendben, köszönöm, nem kezdem kivezetni. Gondoltam hogy esélytelen, de azért meg kellett kérdeznem. Dr. Papp B. János diétája szerint étkezem már fél éve. Viszont azt feltüntethetnétek a teakeverékek mellett hogy szoptatás alatt NE, mert én ittam egy ideig . Ha ott van és elkerülte a figyelmem, akkor én vagyok a hülye

Sajnos van 2 amalgám tömésem. Valószínűleg emiatt is terhelt a szervezetem. Ezeket majd a szoptatás után kofferdam eljárással eltávolíttatom, aztán jöhet a méregtelenítés és a 2. baba. Egyébként a diéta miatt a hüvelypanaszok egyértelműen enyhültek, viszont a bőrpanaszok nem, ezért gondolom hogy helytálló a biorezonanciás vizsgálat eredménye, mely szerint túl sok nehézfém rakódott le, így a májam 63%-ban leterhelt. 

 

Köszi a megerősítést!

Üdv, Ildi :)

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Amalgám kivezetés babavállalás előtt

Szia!

Semmiképpen nem javaslom, hogy a 2. baba vállalása előtt cseréltesd ki az amalgám tömést, mivela kofferdam eljárás után is kerülhet felszabaduló nehézfém a szervezetedbe bár kevesebb, mint a hagyományos cserével. Amit addig is szedhetsz nehézfém kivezetésre a szoptatás után: a Huminiqum,  Spirulina és chlorella algával és Koriander tinktúrával kiegészítve, a Korinder tinktúrát házilag is elkészítheted, a receptet itt találod.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Candida irtás vagy nehézfém kivezetés?

Kedves Szakértők!

Pár hete pozitív eredményt adott a nyállal végzett candida tesztem. Ezután kezdtem keresni a candida eltávolításának módját, amire számos megoldást találtam. Hozzá nem értőként a szódabikarbóna + melasz tetszett legjobban, mert állítólag kicselezi a szénhidrátra éhes gombákat:

 http://www.

Ugyanakkor több helyen olvastam, hogy a candidát a szervezet hívja segítségül a felhalmozódott nehéz fémek megkötésére. Ezért nem a gombát kell irtani, hanem az általa megkötött mérgeket kell kivezetni a szervezetből, aminek hatására a candida is visszahúzódik.

Utóbbi elég logikusan hangzik, de ha így van, akkor fel kellene hívnunk a candidások figyelmét arra, hogy zsákutcába kerülnek, ha a gombától akarnak megszabadulni, mert az csak tüneti kezelés lenne.

Kérdéseim:

Érdemes a nehézfém kivezetés megkezdése előtt szakértővel konzultálni ill. biorezonancia mérést végeztetni vagy bátran el lehet kezdeni a chlorella + koriander olaj használatát? 3x10 csepp + 3x2 tabletta?

Azt olvastam, hogy a koriander olaj szabadítja fel és a chlorella vezeti ki a nehéz fémeket. Azért kell a chlorellát 30 perccel korábban bevenni, hogy készen álljon a felszabaduló és a véráramba kerülő mérgek felvételére?

Meddig javasolt végezni a kúrát?

Köszönöm a válaszokat.

 

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Nehézfém terheltség, Candida

Szia sliffy!

Részben igazad van, de lássuk sorban a dolgokat! 

A Candida gomba- kis mennyiségben- a természetes bélflóra része. Azonban, ha bizonyos körülmények között túlzottan elszaporodik, az már mindenképpen kóros állapotnak minősül. Az elszaporodott Candida kiszorítja a többi, bélflórát alkotó családot, törzset, és még inkább felborul az amúgy is kényes egyensúly, ez pedig rengeteg kellemetlen tünet- és hosszabb távon betegség kialakulásához vezethet! A gomba elszaporodásának rengeteg oka lehet, egyik például a nehézfém terheltség, ami ellen szerencsére van megoldás. Ilyen az általad is írt nehézfém kivezetés, amit ajánlott félévente/évente újra elvégezni, de a kúra után nagyon fontos szerepet kap a megelőzés! A mai életmódunkból, táplálkozásunkból, szennyezettségi viszonyokból fakadóan szinte óhatatlan a terheltség létrejötte, persze ezt megfelelő tudatossággal azért minimális szinten lehet tartani; így, ha csupán a nehézfém terheltség a kérdés, nem feltétlen szükséges előtte konzultációra menni, más szempontból viszont mindenképpen hasznos lehet, hiszen rengeteg mindenre rámutathat a vizsgálat. Sajnos a tényleg hozzáértő, igazán tapasztalt biorezonanciás szakember ritka, mint a fehér holló, mi egyöntetűen Komáromy doktornőt javasoljuk, személyesen is nagyon jó tapasztalataim vannak vele! Itt tudsz hozzá bejelentkezni, időpontot foglalni! A néhézfémkivezetésnél alapvető, hogy jól és szakszerűen végezzük, különben akár több kárt is csinálhatunk vele, mint hasznot. A nehézfémek (higany, ólom, kadmium stb.) a szervezetünkben hiányzó ionok helyét foglalják el. Ezért alapvető és nagyon fontos nehézfém kivezetésnél a Huminiqum, vagy épp a Mumio használata, mivel ezek pótolják a hiányzó ásványi anyagokat, ionokat. Amíg ez nem történik meg, nem lesz eredményes a folyamat. Ez a pótlás folyamatos kell, hogy legyen, mégpedig azért (is), hogy a kivezetés után a nehézfém ionoknak ne legyen esélyük visszafurakodni. A chlorella- és a spirulina alga nem csak klorofill (magnézium!)- és vitamin, valamint ásványi anyag tartalma miatt nélkülözhetetlen a nehézfém kivezetésnél, hanem azért is, mivel sejt szinten képesek megkötni és kivezetni a méreganyagokat! Az agyból viszont csak a koriander képes kivezetni a nehézfémeket. Tehát a nehézfémkivezetés első és nagyon fontos lépése, hogy töltsd fel az ásványi anyag- és vitaminraktáraidat! Ezután a koriander csepp- spirulina plusz chlorella- Huminiqum (vagy Mumio) trióval tudsz hatásos és nem káros nehézfém kivezetést végezni. A legjobb pedig, ha a Huminiquom-ot és az algákat utána is szeded folyamatosan, a koriander csepp kúrát pedig kb. fél évente/évente megismétled.

Az adagolásokról a termékleírások adagolás/alkalmazás fülecskéje alatt tájékozódhatsz!

A nehézfém kivezetés tehát nagyon fontos lépés, de önmagában NEM ELÉG a candida gomba visszaszorítására. Az elsavasodott szervezet egyensúlyát vissza kell állítani, a bélflórát regenerálni stb. Ez csak megfelelő diétával érhető el! Nagyon sok candida diéta kering a világhálón, az általunk nagy megelégedéssel javasolt Dr. Papp B. János féle candida diéta részletes leírását itt találhatod! A leírás tartalmazza az ajánlott kiegészítőket, teakeverékek receptjét, és a tiltott/engedélyezett élelmiszerek felsorolását is. 

Remélem tudtam segíteni, szép napot kívánok! 

Értékelés: Nincs
Hanae's picture

Nehézfém kivezetés természetes étrend-kiegészítőkkel

Sziasztok!

A nehézfém kivezetéssel kapcsolatban lenne pár kérdésem. :)

Biorezonancián nekem és a páromnak nehézfém terheltséget állapított meg a doktornő, ezért szeretnénk elkezdeni a kivezetést.

Először is, mikor érdemes elkezdeni? (Télen-nyáron?) Illetve mivel szeretnénk jól és tudatosan csinálni, az alábbi adagolások megfelelőek lennének?

- Koriander csepp: 2x10 csepp

- Huminiqum: 1x2 db

- Spirulina: 1x4db

- Chlorella: 1x4db

- Lapacho tea: 1 doboz / hó

- Talptapasz: 1 doboz / hó

Terv:

3 hónapig az alábbi adagolást gondoltam, utána részemről a fentiekből maradna a Spirulina, páromnak a Huminiqum.

 

Jelenleg szedek:

K2D3 vitamin

Enzymix

Gyömbér tinktúra

Spirulina (korábban Chlorella)

Grape Vital

Ciklusbarát

Ősi magnézium (ha épp jut rá idő este..)

Viszont a páromnál gluténérzékenységet állapított meg biorezonancián a doktornő. Szeretne meggyőződni róla, hogy ez nem zavarhat bele a jelenlegi tisztító kúrájába. :)

Ő jelenleg még szed:

- Huminiqum

- D vitamin csepp

- GanoUltra

- Máj-epe tinktúra

- Grape Vital

(korábban Nyírfanedv 8 üveg és 36 napos halpástétom kúra)

 

Köszönöm a segítségetek. :)

Hanae

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Természetes étrend-kiegészítők és a nehézfémek

Szia!

Nagyon jól összeszedted a termékeket a nehézfém kivezetéshez, nagyon ügyes vagy. Csak annyival egészíteném ki, hogy én a fiamnak 3x10  csepp Koriander tinktúrát adtam, és  a Chlorella és Spirulina algát elosztva kapott 3x2 szemet.

A nehézfém kivezetést bármikor elkezdheted, nincs évszakhoz kötve. Mi például nyáron csináltuk. 

A férjed most kezdi a diétát? Milyen tisztítókúrát végez most?  

Értékelés: Nincs
Hanae's picture

RE: Természetes étrend-kiegészítők és a nehézfémek

Köszönöm. :) Végigböngésztem az oldalt a kérdések előtt, csak a pontos adagolás nem volt nekem tiszta. :)

A párom (még nem a férjem..:)) szeptember elején kezdte a diétát, azóta nem eszik glutént és szedi az előírt táplálékkiegészítőt (fent írtam). Beszéltünk róla, hogy tavasszal-nyáron megpróbálkozunk a teljes méregtelenítéssel. :) Mozgás terén jól áll, heti 1x jóga óra, 2x úszás, 1x futás (ha belefér). Már most látunk javulást, de a tapasztalatainkat majd csak a komplett kúra befejezése után szeretnénk megírni. :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Az a fránya higanyos lázmérõ

Drága biónom csapat, Az éjszaka sikerült eltörnöm egy higanyos lázmérôt. Èn azonnal kijöttem a szobából, rohant a férjem ès sajnos felporszîvozta, úgy hogy közben még ablakot sem nyitott, csak mikor már befejezte. Utólag olvastuk, hogy nem szabad poszívozni. Azóta folyamatosan nyitva van az ablak, porszívó a teraszon, de mivel az a hálószobánk jó lenne visszaköltözni. Meddig ajánlatos szellõztetni? S mi legyen a szobában lévô textiliákkal? (Szônyeg, ágyterítõ, ruhák). Férjem szerint mindent mossunk át. Elvileg nem került a szõnyegre, na de ki tudja. Félek visszaköltözni, rossz a tudat, hogy esetleg mérgezzúk magunkat. Kicsit nyugtassatok meg kérlek, s ha tudjátok írjátok meg, hogy mi a teendô ilyenkor. Volt itthon Huminiqum, már issza is a férjem. Köszönettel.

Értékelés: Nincs

Ha eltört a lázmérő

Először is nyugodj meg...Én úgy gondolom, hogy sokkal több nehézfém terheltség ér bennünket a mindennapok során (légszennyeződéstől kezdve az oltásokon át a fogtömésig).

Jól tettétek, hogy szellőztettetek, és még naponta többször tegyétek ezt meg. A biztonság kedvéért szedhetitek a huminiqumot (az egyébként sem árt). 

Ha jobban érzitek úgy magatokat, akkor mossátok át a huzatot, mossatok fel...töröljetek át mindent. Majd ezt a felmosó fejet, rongyot azért dobjátok ki.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Lázmérőtörés babatervezés alatt..

Drága bionom Csapat,

tanácsot szeretnék kérni Tőletek: tegnap dėlutån szerencsétlen eset történt, eltörtem itthon a higanyos lázmerőt, ráadásul épp sütés-főzés közben a forró sütő mellett. Hirtelen fel sem mértem az eset súlyát, csak próbáltam mielőbb felszedni a higanygolyócskákat, sajnos ablakot nem nyitottam és kesztyű sem volt rajtam. Igaz, egyből felmostam, de a papucsommal sajnos a nem látható maradványokat széthordhattam a lakásban. Miután elolvastam a cikketek, bepånikoltam..főleg, mert épp kisbabát szeretnénk. A szerencsétlenség tetőfoka, hogy épp aznap fejeztük be Férjemmel a másfél hónapos méregtelenítő kúrát. Nagyon aggódom és szomorú is vagyok, mert egy måsik dolog miatt fél évvel el kellett tolnunk a babatervezést és most alig vårtam, hogy végre belevághassunk, felelősségteljesen tisztítókúrával fel is készültünk. Most akkor mitévők legyünk? Úgy tudom, nehézfémkivezetés alatt nem szabad babával próbálkozni, viszont egy ilyen kúra 3-4hónapig eltart. Ugyan nem szívesen várok még ennyit, de ha azt mondjátok muszáj, akkor megteszem. Előre is szívből köszönöm válaszotok!

Egy elkeseredett követőtök :(

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Ha eltörött a lázmérő

Kedves Hedvig!

Az aggódást felejtsd el... amit tudok ajánlani: múmió vagy huminiqum szedése és alga fogyasztása.

A múmiót/huminiqumot ajánlott is fogyasztani babavárás, tervezés alatt. Ha az algát fogyasztod hosszabb ideje, akkor akár pocaklakó beköltözése után is használhatod, akkor nem szoktuk ajánlani, ha egy kismama korábban nem szedte, majd akkor kezdene hozzá, amikor a baba már ott növöget a szíve alatt.

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ajjaj, elrepedt hőmérő!

Sziasztok!

Sajnos mikor le akartam rázni a hőmérőt óvatlan voltam és beleütközött a hőmérő vége egy pohárnak, aminek hatására a higanyszál kettévált a hőmérő belsejében. Utána próbáltam le illetve összerázni, de nem sikerült.

Természetesen eldobtam, de mivel úgy láttam hogy kicsit az üveg is megrepedt kívűlről arra gondoltam hogy nem szabadulhatott-e fel higanygőz? Higanydarabkákat nem láttam, gondolom ennyi behatástól nem is tudnak kigurulni a repedésen át csak ha eltörik teljesen.

Nyugtassatok meg légyszí, hogy nem kapok higanymérgezést!

Mert annyira mondják, hogy a legkisebb mértékben is káros.

Köszi!

Zsani

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Elrepedt hőmérő és a higanymérgezés

Kedves Zsani!

Nem tudom mennyire vigasztal meg téged: Én is jártam már így, de nem kaptam mérgezést. 

Ahogy írtad, nem folyt ki a higany, és gyorsan a szemétben landolt. 

Nem hiszem, hogy különösebb probléma lenne ebből. Azt biztos hogy érdemesebb lesz legközelebb higanymentes lázmérőt vásárolnod.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Eltört a higanyos lázmérő:-(

Sziasztok!
Ma egy nagyon aggasztó dolgog történt velem, ebben kérném mielőbbi segítségeteket.
Sajnálatos módon eltölt a higanyos lázmérő, melynek közvetlen közelében volt a 13 hónapos lányom is. A dolog súlyosságát fel sem fogva, vagy inkább nem is tudva, még abban a légtérben a biztonság kedvéért megfürösztöttem, pelenkáztam stb., vagyis ott tartózkodtunk egy ideig, persze a higany cseppek összetakarítása után. A család többi tagja is otthon volt, ők is jártak-keltek arra a reggeli készülődés közepette.
Dolgom végeztével utána olvastam a neten, és akkor estem igazán pánikba. Tartok attól, nehogy valami súlyos következménye (könnyedebbet sem szeretnék) legyen a dolognak mind a kicsire, mind a többiekre nézve. (A nagyobbik gyerkőc 6 éves).
Olvastam a hozzászólásokban, hogy többféle készítménnyel is ki lehet vezetni a nehézfémeket a szervezetből. Leginkább az alga (Chlorella) tetszett meg.
Kérdésem az lenne, hogy adható-e ez a készítmény 13 hónapos kortól, illetve a család többi tagjának is? Vagy melyik szer lenne a legcélszerűbb? Kinek milyen dózisban? Mennyi ideig?
A témához kapcsolódóan leírom, hogy nekem kb. az elmúlt 10 évben mindenféle változatban megjelenő, súlyosbodó és aggasztó tünetem/fájdalmaim vannak, amiknek a háterét (legtöbb esetben) különböző orvosok, különböző vizsgálatokkal sem tudták megállapítani. Szerintük szervi problémám nincs, ámbár a cikkben leírt szinte valamennyi tünettől szenvedek. Általában az a vége, hogy panaszaim pszichés eredetűek, sokat foglalkozom magammal. Legutóbb pedig a reumatológus pszichiátriai kivizsgálást javasolt. Elkeserítő!
A fórumra rálelve viszont reménysugár villant fel, s bízva a természetes gyógymódok erejében, remélem, hogy jórészt kivezethetőek a néhézfémek a szervezetemből, mert biztosan vannak.
Olvastam korábbi hsz-ban, hogy biorezonanciás vizsgálat kimutatja. A fenti esetet figyelembe véve javasoljátok az egész családom számára beleértve a picúrt is?
Köszönöm segítségeteket.
Üdvözlettel: Nyufli

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty's picture

Nehézfémkivezetés

Szia Nyufli!

Először is nyugodj meg, mert a félelem a legrosszabb!

Nehézfémkivezetésre számtalan alternatíva létezik, a Huminiqumtól kezdve a zöld agyagig.

Ezek mindegyike képes megkötni a szervezetben megtalálható nehézfémeket, és kivezeti azokat. Mindenki szervezetében van valamennyi nehézfém, sajnos a mai világban ez nehezen elkerülhető, éppen ezért van szükség olyan készítményekre, amik kivezetik.

A Chlorella alga is jó méregtelenítő, érdemes az elején csökkentett dózisban szedni, és fokozatosan növelni a mennyiséget.

A biorezonanciás vizsgálat képes kimutatni a nehézfém terheltséget. Szakember ügyében keressétek meg Lakat Böbét [lakatbobe kukac antalvali pont hu].

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Nehézfém-kivezetés

Érdeklődni szeretnék, hogy nehézfém kivezetésre a Huminiqum alkalmas e, vagy valami mást javasoltok? Mennyi ideig, és milyen dózisban? A férjem autószerelő, és foglalkozásából adódóan van a szervezetében nehézfém-lerakódás, melyet biorezonanciával állapítottak meg. Előre is köszönöm a választ :-)

Értékelés: Nincs
Hortenzia's picture

Nehézfém kivezetés

Szia juliska25!

A koriander cseppeket ajánlanám elsősorban és hozzá emelt adagban a Huminiqumot vagy valamelyik algát (főleg chlorella vagy AFA alga erre a legjobb). 

Ha még egyiket sem szedte, akkor fokozatosan emeljétek az adagokat és a kúra min. 3 hónap legyen.

Jó lenne, ha járna szaunába és heti rendszerességgel venne egy bázikus fürdőt, akár tengeri sóval, akár himalája sóval.

Belsőleg még ajánlanám a LaPacho teát valamint a zöld agyagot, és a talptapaszt is bevethetitek.

Naposat!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

fogszabályzás

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy kinek milyen tapasztalata van fogszabályzással kapcsolatban?

A fogorvosnő mindkét lányomnak ajánlotta. Azon kívül, hogy drága aggódom, mert láttam, hogy a szájat TELJESEN kitölti egy fém szerkezet, ami két évig bent van. Ebből biztos oldódnak ki anyagok, amiket folyamatosan nyelnének le - nem?  Megéri ez egy szép fogsorért?

Válaszra várva üdvözlettel: Anna

Értékelés: Nincs
Bezzeg a virág's picture

Fogszabályzó

Kedves Anna :)

Nem tudom hogy aktuális-e még a fogszabályzó téma? De megírom tapasztalatomat hát ha, még tudok segíteni.

4 évig volt fogszabályzóm, és egyáltalán nem bántam meg, mert a fogsorom nekem konkrétan úgy nézett ki mint a rotációs kapa , és felnőtt fejjel belegondolva, most nagyon szégyelném magam, ha ronda maradt volna a fogsorom. Tiniként a fogszabályzó annyira "hatalmas lelkisérülést"  nem okozott.

Az viszont igaz, hogy nikkel allergiám lett. Annyira, hogy a fémcsatos övektől kipattogok ahol érintkezik vele a bőr. (A fogorvos elküldhetett volna a bőrgyógyászhoz aki, epicutan-teszettel kimutatthatta volna milyen fémre vagyok allergiás.)

Remélem tudtam segíteni :)

Értékelés: Nincs

fogszabályzó tapasztalatok

Kedves Wéber Anna!

Én 30 éves vagyok, kb 1 éve tették fel felülre a fogszabályozót, és kb fél éve alulra.  Évekbe telt míg rászántam magam, és végül porcelánt választottam, ami fogszínű. Ha valaki kicsit távolabb áll tőlem az nem is látja. A felső fogsorom kusza volt, az alsó pedig totál össze vissza állt, és a harapásom is nagyon gáz volt. Az alsó fogsoromból két fog ki lett húzva és most kezd lassan rendeződni a kuszaság. A kihúzott fog helyére húzodnak be a fogak, kb 1mm-t egy hónapban.

Nem bántam meg egy percig sem, nagyon esztétikus , mindenki szerint jól áll. Nekem személy szerint annyira tetszik, hogy nem is várom hogy levegyék. A felső fogsorom már szinte teljesen beállt, és mindenki azt mondja hogy nagyon szép lett és hogy már most megérte. Az arcom is esztétikusabb lett, sokat változott már eddig is. Fájdalmam még sosem volt (kivéve amikor kihúzták a két fogamat).

Persze a fémnél drágább a porcelán készülék, de legalább nem visel meg lelkileg, hogy fémszerkezet van a számban két évig, esetleg tovább is. Én részletekben fizettem ki, szerencsére nagy részét egészségpénztáron  keresztül. Én csak ajánlani tudom, és ha lesz gyerekem és esetleg szüksége lesz fogszabályozóra akkor biztosan nem fogok gondolkodni, mert felnőtten nagyobb lelki problémát tud okozni ha egy kusza rendezetlen fogsorral valaki nem mer mosolyogni. Nagyon sokat számít a fogorvos is.

Arról hogy oldódok-e ki valami a porcelánból vagy a fémből arról nem tudok nyilatkozni, bár én folyamatosan iszom a huminiqumot.

Remélem segítettem: Dorka

Értékelés: Nincs

fogszabályzás tapasztalatok

Kedves Anna! 

Az orvosi fémből, én úgy tudom, nem oldódnak ki anyagok, de javítson ki valaki, ha nincs igazam.

Viszont én senkinek nem ajánlom a fogszabályzást, kivéve, ha valamilyen súlyos egészségügyi ok van rá, pl rossz harapás. Az én fogaimat csúnyán elrontották a szabályozással, két teljesen ép fogamat húztak ki, mert 'torlódott' és azok helyén most is szünet van.. A felső fogsoron valamit javítottak, de az alsó most is kócos. Ha rendes az orvos, és nem húzgál fogakat, még OK. De a lelki részéről azt kell mérlegelni szerintem, hogy amíg fent van, az ember rosszul érzi magát tőle. Kamaszkorban különösen rossz. Fizikailag is komoly fájdalom ahogy a fogakat húzza. Sokszor nem bírtam enni. Levételkor sérülhet a fog (nekem is azt mondták, hogy 'óó, biztosan nem sérül, majd vigyázunk). Szerintem megbontja a száj flóráját, utána lettek szuvas fogaim, előtte nem voltak. Még egyszer biztosan nem csináltatnám pusztán hiúsági okokból. 
Remélem, segítettem valamit, és sajnálom ha nagyon elrettentő, de én tényleg nagyon megbántam. 
Szeretettel: Ildi
 

Értékelés: Nincs

Inlay tömés

A segítségeteket szeretném kérni, hogyan szabadulhatnék meg az inlay tömésemtől. Néhány hét után már nem bírtam rágni, erős fájdalmaim voltak. Visszamentem a fogorvoshoz, aki azt mondta, a fül tud ilyet produkálni. Most már a torkomban is érzek szorítást, nem szeretném ismételni a cikk által leírt tüneteket. Köszönöm

Most kérdeztem meg a fogorvosnőt, hogy milyen anyagú a tömés. Azt mondta, hogy grádia, nincs benne higany.

Értékelés: Nincs
sabangela's picture

Inlay tömés

Keress fel egy orr-ful-gegeszt es O majd megmondja hogy tovabb. Az is lehet hogy egy koponya CT-re vagy MRire is szukseged lehat/lesz, hiszen agydaganatok is tudnak kutya dolgot csinalni .

Kulonben meg az un "nehezfemek" egyik masikara szuksege is van a szervezetnek pl:Co,Mo, Fe, Mg,  Zn...

Értékelés: Nincs

A fájdalmat elviselem,

A fájdalmat elviselem, próbáltam kicsit tájékozódni itt, hiszen nem régóta olvasom (sajnos) ezt a honlapot. 

Szóval két éve készíttettem EIS-vizsgálatot, ami már akkor arról tájékoztatott, hogy étel vagy gyógyszermérgezésem van. A leírtakat nem tudtam betartani. Azóta egyre gyengébbnek érzem magam. Valahogy ki kellene jutnom ebből az ördögi körből.

Meg szeretnék kérdezni valamit. Bálint Gyuri  bácsi nem javasolja a teljes kiörlésű gabonák fogyasztását. A 70-es években voltak kutatások Magyarországon fusariummal szemben ellenálló gabona fajták létrehozására. Sajnos ez a gomba a kölest és a kukoricát is megtámadja.

Segítségeteket köszönöm.

 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Lisztek

Nem igazán értem, hogy pontosan mi a kérdés, de megpróbálok válaszolni .

A nagyipari gazdálkodásból származó, vegyszerezett gabonából előállított teljes kiőrlésű liszt fogyasztása valóban nem ajánlott, de az ugyaninnen származó fehér lisztté sem .

Megbízható forrásból származó teljes liszteket ITT találsz.

Ha egészségi állapotodon szeretnél javítani, és ehhez szakember segítségét vennéd igénybe, vedd fel kérlek a kapcsolatot Lakat Böbe kolléganőmmel (lakatbö[email protected]).

Értékelés: Nincs

fogtömés

Kedves Kati! Ebben sajnos nem tudunk segíteni, mindenképpen a fogorvossal konzultálj. Egyébként néhány hétig lehet, hogy a fogtömés után kellemetelen az érzet, ami idővel elmúlik, ha nincs gyulladás.

Értékelés: Nincs

Köszönöm gyors válaszotokat.

Köszönöm gyors válaszotokat. Ilcsi néni leveléből tudom, hogy a porcelán fém alap, melyre zománcot égetnek. A grádia szót beütöttem a Google-ba, s hamarosan a Vita omega 900 metallkeramic-et forgalmazó cég honlapján találtam magam. Sajnos van gyulladásom. Az agy-vér gátat kezelem. November elején kaptam meg a tömést, kb két hét múlva olyan fájdalmaim voltak, nem bírtam enni, a gyulladás vándorolt az alsó állkapcsomból az arcüregbe, a fülem mögötti csontokba, ezt sikerült enyhíteni, megszüntetni azonban nem. Ezt mondtam a fogorvosnak, aki azt válaszolta, a fül tud ilyen problémát okozni. Most erőtlennek, fáradtnak érzem magam, nincs étvágyam, gyomor- és hasfájásom van. Azt szeretném kérdezni, hogy exakt módon hogy lehet kimutatni a Hg-mérgezést. És vajon mi lehet az oka a tüneteknek, ha töméssel minden rendben. Segítségeteket köszönöm.

Értékelés: Nincs

higany mérése

Ha meg szeretnél bizonyosodni, hogy van-e higany a szervezetedben, akkor menj el ilyen irányú vizsgálatra, vérből és vizeletből nézik.

Értékelés: Nincs

Köszönöm, rendbe szeretném

Köszönöm, rendbe szeretném tenni magam (és gyermekemet is), az elhatározás megvan, a megvalósítás már kissé bonyolultabb. Belgyógyász háziorvosom szerint semmi összefüggés nincs a tüneteim és a tömésem között. Egyik tünetem súlyos Fe-hiányt okozott (vegán étrenden élek), vettem is egy készítményt, amiből szerencsére nem ettem, mert a réz-gálicról nem azt tanultam, hogy hasznos. A másik - az Anyatermészet gondoskodásának köszönhetően - kezeléseimmel elfedem tüneteimet, azok azonban egyre szaporodnak. Nyilván az okot kell előbb megszüntetni, s csak utána megy a rendbetétel, amihez kérni szeretném a segítségeteket. A cikkek rávilágítanak olyan területekre, hogy a vesémre is vigyáznom kell, s most értettem meg igazán, amit Tóth Jánosné Saci tanított nekem. Hálás köszönet.

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Állapotfelmérés, átfogó méregtelenítés

Szia Katikocsis, nagyon sok tényező van, ami befolyásolja, hogy Neked személyre szólóan milyen életmódbeli változtatásokra van szükséged. Első körben fel kellene térképezni az állapotodat és gyermekedét is, erre több lehetőséged is van.

Van ingyenes terméktanácsadással egybe kötött konzultációs lehetőség Varga Nikivel, vagy ha úgy gondolod, hogy az orvosi segítség biztonságot adna, akkor írj Böbe kolleganőmnek a [email protected] mail címre, Ő segít abban, hogy melyik holisztikus szemléletű orvost keresd fel. Egy biorezonanciás mérés is sokat segíthet, de ami biztos, egy átfogó méregtelenítéssel csak támogatni tudod a szervezetedet!

Értékelés: Nincs

lapacho+humi

Sziasztok,

Ma kezdek egy lapacho kúrát, mindenhol írják, hogy ne feledkezzünk meg a nehézfém kivezetésről. Úgy gondolom a Huminiqumot szedném erre a célra, de nem tudom mikor kezdjem el? Vagy végig szedjem a lapacho kúrával párhuzamosan? Vannak amalgám töméseim, ez nem zavar be a képbe?

Köszi :)

Értékelés: Nincs

Nehézfém kivezetés

Erre alkalmas: lapacho tea, Huminiqum, Talptapasz, Organikus alga, homeopátis szerek. Ezeket lehet, sőt a hatékonység érdekében célszerű együtt alkalmazni!

Ha vannak amalgám töméseid, akkor érdemes kicseréltetni, de csak erre speciálisan felkészült fogászaton! Itt jegyezném meg, hogy a szervezetben (kötőszövet, nyirokszövet, bélnyálkahártya, csontok, izületek, idegszövet, kiválasztó rendszer stb.) lévő lerakódások évek-évtizedek alatt történtek, ezek mobilizálásához, kiválasztásához is időre van szükség.

Célszerű egy átfogó méregtelenítést elvégezni idővel!

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
kenguru's picture

tea , alga, pempő = sok?

FONTOS! SEGÍTSETEK!

A La pacho teát + alga kapszulát+ méhpempőt lehet együtt szedni, nem sok ez? nem lesz bajom tőle? egymásra nincsenek hatással ezek a készítmények???

biorezonanciás módszerrel állapították meg hogy nehézfém felhalmozódás van a szervezetemben illetve  candida gomba picit el van szaporordva ezért szeretném ezeket szedni. Persze a candida diétát is csinálom mellette. Tudom hogy a Huminigumot is ajánljátok de én már azt nem tudom beszerezni  , de méhpempőnk az van ezért gondoltam hoyg inkább azt enném!

 

Értékelés: Nincs

Nehézfém kivezetés

Szedheted nyugodtan együtt amiket írtál!

Viszont nagyon fontos lenne a Huminiqum, nem véletlenül ajánljuk a tisztítókúra során (is)!

Egyrészt beviszi az ásványi anyagokat és nyomelemeket, de ami most Neked a legfontosabb a huminsavhoz kötődnek a nehézfémek, ami távozik a szervezetből! A candida gomba is megköti a nehézfémeket, így a elkezded a candida kúrát és a gombák kezdenek "éhen halni", csökkenni, akkor a nehézfémek felszabulhatnak!

Minden tiszító eljárást ügyesen-okosan kell csinálni, a szervezet egészét érdemes kipucolni időnként! Mert különben csak tologatjuk ide-oda a mérgeket!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sziasztok! Pont ma találtam

Sziasztok! Pont ma találtam ezt a cikket! Elég megdöbbentő! Ma regisztráltam az oldalon, nagyon megtetszett. Van egy érdekes probléma ami lehet, hogy pont ehhez fűződik, és nagyon komoly dolog, megoldást szeretnénk rá találni minél hamarabb! Tudnátok segíteni? A helyzet a következő: Van egy barátnőm. 2010 Februárjában világra hozott egy gyönyörű kisfiút :) Már a terhesség előtt is jelentkeztek tünetek, a terhesség alatt csak rosszabbodott, a helyzet és azóta már nagyon súlyos! Olvasva a cikket, rátaláltunk szinte az összes tünetre! Szó szerint! Csak hogy van még egy aprócska tényező: a barátnőmnek ezek mellett a tünetek mellett, migrén szerű fejfájás, zsibbadás és egyéb tünet jelentkezik amikor mobiltelefonnal telefonál, sőt mára már akkor is, ha mobil telefon van a közelében 5-10 méteres körzetben! Létezik ez az összefüggés? Lehetséges, hogy a mobil telefon sugárzása hatással van a higanyra és "aktiválja"? A probléma egyre súlyosabb, és komoly tervei vannak hátra amikhez sok szellemi és fizikai munka szükséges. Jó lenne minél hamarabb véget vetni ennek a borzalmas dolognak! Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm! Üdvözlettel: Botyánszki Erika

Értékelés: Nincs

NEHÉZFÉMEK KIVEZETÉSE.

  Kedveskéim!

 ALGA : nem megalapozatlanul nevezik az "ÚJ évezred fehérjéjé"-nek!

Fantasztikus hatása nem annyira a sokunk szervezetéből hiányzó jódnak, illetve  magas vitamin- és ásványianyag tartalmának köszönhető, hanem sokkal inkább méregtelenítő hatásának. A barna- és vörös mélytengeri alga bizonyítottan az egyetlen a világon, mely 100%-ig képes kitisztítani szervezetünkből a lerakodott mérgező nehézfémeket. Az algák másik egyedülálló értéke, hogy ötvözik az állati és növényi fehérjék tulajdonságait, így az emberi szervezet számára tökéletes szintézist nyújtanak. Könnyen és jól emészthetőek.

                                                                           /forrás: med-courier/

Szép estét :Jola

Értékelés: Nincs

Köszönöm Katka! :) Nem, nem

Köszönöm Katka! :)

Nem, nem vagyok jogász :) és politikus rokona sem :) Ki számít régi olvasónak? Meg nem mondom mióta, talán 1 éve ha olvasom az oldalt és nagy ritkán írogatok is. Két és fél hónaposak vagyunk egyébként, kórházi számítás szerint a héten töltjük be a 12-őt. És nagy öröm, valóban! :)

Értékelés: Nincs
Katka's picture

Akkor keverlek egy hasonló nick nevü olvasóval

Viszont azt tudom, hogy nem "új" vagy, mert olvastam már Tőled régebben hozzászólást. Te már réginek számítasz szerintem

Értékelés: Nincs

Hát az én hátamon is a hideg

Hát az én hátamon is a hideg járkált végig, míg olvastam a cikket. Már csak egy amalgán tömésem van, most januárban akartam kicseréltetni. A H1n1 oltástól amúgy is ódzkodtam, aztán amikor azt vettem észre, hogy kismamaként még inkább nyomatnák belém, mint egy hisztis gyerek kezdtem rá reagálni, hogy "csak azért sem". Sajnos viszont vannak az ismeretségi körömben, akik beadatták :( Ja, és a mai nap: mentem a kórházba vérvételre, (vércsoport, vírusok kiszűrése) ahol első kérdések között szerepelt, be vagyok-e oltatva. Hazaérve néztem, hogy a kismama könyvem fedlapjára (!), mint valami bélyegző ráírta az asszisztensnő, hogy _nem_ vagyok beoltva! rant2.gif Egy szó, mint száz: felháborodtam az eseten, és kedvem lenne máris bekenni azt a sort hibajavítóval.

Értékelés: Nincs
Katka's picture

Barack, aki jogász?

Vagy keverlek valakivel? Ha nem, akkor Te már öreg motoros vagy, ugye? Mert úgy emlékszem, hogy van/volt egy régi barack nevü olvasónk, és most már kép is van és kismama Szupi! Boldog, egészséges, gondtalan babavárást kivánok.

Értékelés: Nincs

Durva ez a higany...

Van valakinek bármilyen információja arról, hogy a biorezonanciás oltáskivezetés mennyire hatékonyan tudja kipucolni a szervezetből?

Köszi

Adrica

Értékelés: Nincs

Higany kivezetése

Nekem kivitte, de úgy hiszem, nem volt elég egy kezelés hozzá. Ja és még talptapaszoztam mellé a biztonság kedvéért.

Értékelés: Nincs

Mercurius solubilis azaz a higany

a homeopátiában pl. a mononukleozis, értsd mirigyláz, betegség egyik kezelésére szolgáló szer. De még mielőtt valaki a szívéhez kapna: a magas higítást alkalmazzák csak és ebben már a kiindulási anyagból nincs egy parányi rész sem, csak az információja, a "lelke" a higanynak. A mononukleozist a cytomegalo vírus és az ebstein barr vírus is okozhatja. Erősen megcibálja a betegség a nyirokrendszeren túl még a májat, a lépet, a vesét, női szerveket és férfi szerveket is. Én tapasztalatból tudom, hogy ez a szer az echináciával szedve csodákra képes a gyógyulás terén a mononukleozisból. Éppen egy éve voltunk ettől a fertőzéstől betegek, az egész család, annál a gyereknél tartott a legtovább a gyógyulás, aki a legkevesebb ideig szopizott, ez persze csak széljegyzet. Én is egész jól bírtam, a férjem lázas sem volt ő kezdte a sort, aztán jöttünk mi sorra, kicsi Ilus volt az utsó, és nála tartott a legrövidebb ideig a betegség, (kereken 2 hét, a két hónap helyett) hála az anyatejnek, mert a szopit természetesen nem hagytam el ezidő alatt sem. A vírus természete, hogy felerősödik a térben, és aki az utolósként kapja el, annál jelentkeznek a legsúlyosabban a betegség tünetei. Oltáskivezetéskor is adják esetenként, illetve olyan gyerekek alkati szere akikre a higany természete ráillik. -nyughatatlan, illékony, hiperség. "gyakori panaszok -fülfájdalom, influenza és láz, mumpsz, mandulagyulladás és mononukleozis. Tünetek: bűzös lehellet, fokozott nyálképződés, nyálcsorgás, jellemzően éjjel, verejtékezés, ami a panaszokon nem enyhít, remegés, pl láz esetén, érzékenység melegre, hidegre. Duzzadt nyirokcsomók, égő fájdalom. Modalitás: rosszabbodás éjjel, külső hőmérésklet változáskor, bosszúság esetén (!) és verejtékezéskor. A beteg ingerlékeny, panaszkodó, elégedetlen és túlérzékeny. A hideg italokat kívánja a beteg, sóvárog a kenyér és a vaj után, Bűzös hasmenése is lehet, állandó székelési ingerrel. Fül érintettségénél: a fájdalom éjszaka erősödik, sűrű, sárga vagy véres váladékozással. Duzzadt nyirokcsomók. Arc: fekélyek a szájban bűzös lehellet, nyálfolyás fokozott nyálképződés. Láz: Bőséges verejtékezés, amely nem enyhíti a panaszokat. Változik a borzongás és a láz. Ágymelegben a gyermek gyorsan túlmelegszik. Torok-mandula: Égő érzés a torokban, duzzadt nyaki nyirokcsomók -nálunk olyanok voltak a mandulák, mintha mumsza lenne a gyereknek- nyeléskor súlyos fájdalom. Bűzös lehellet nyáladzással, fekélyek lehetnek a mandulákon is." Forrás:G.Pinto és M. Feldman: gyermekek gyógyítása homopátiával

Pusszantás drágáim! Lenóka wave.gif

Értékelés: Nincs

higany

Na akkor én tiszta higany vagyok.Emlékszem hány hőmérőt törtem el,nem is gondolva bármi rosszra.Van amalgán tömésem is.és rágozok is mindig.Huh

Értékelés: Nincs
Katka's picture

Tomi Drága, ez a tanulmány, cikk üt, de rendesen

A higanyról eddig is tudtam, amit tudtam, főleg szakirodalomból, na de ez felülmúlja legrosszabb rémálmaimat is, a hideg futkosott a hátamon, mikor olvastam, hogy szegény cicák csak nyávogtak, aztán belevetették magukat az öbölbe. Félelmetes...eddig nem nagyon, sőt egyáltalán nem találkoztam ilyen átfogó, korrekt cikkel magyar nyelven a higanyról, angolul persze kötetnyi van, szóval akit eddig a nyelvi akadály tartott vissza, annnak íme! És akinek nem elég a kötelező oltás, hanem még ezen kívül tartja mind a két karját, hogy tessék befecskendezni a vérkeringésembe még több higanyt...hát nem tudom, adassa csak be magának, de miért nem hagyják meg minden embernek a SZABAD döntés JOGÁT, hogy saját belátásom, elveim szerint és saját felelősségemre válaszhassam meg, hogy miként védekezek egyes betegségek ellen. A prevenció JOG, és jogot, legyen az bármilyen, senkire nem lehet tukmálni. Főleg nem ilyen következményekkel. Siralmas.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Veronika55's picture

Higany

...és még a durva elrettentő képeket ki is hagyta a cikkből, én simán beletettem volna. Voltam Ládi Szabolcsnál konzultáción és éppen ezt a cikket olvastam a váróteremben...

Értékelés: Nincs

A vonzás világában

Kedves Hírszem! regular_smile.gif

Engedd meg, hogy az éteren keresztül egy hatalmas puszit küldjek a jobb orcádra. yes.gifwinkkiss.gif Épp tegnap beszélgettem egy barátnőmmel, aki meséli, hogy a testvére és a párja gondolkoznak a védőoltáson, mivel babát szeretnének és féltik a picit. Kikerekedett a szemem és kérdeztem, hogy a higanyról hallottak-e már? Barátnőm próbált mesélni, dehát a saját hazádba próféta nem nagyon lehetsz, így rálegyintettek. Ma pedig ébredés után, kávémat iszogatva coffee.gif , jó szokás szerint a honlapotokat olvasva a higanyos cikk mosolyog rám a képernyőről. clap2.gifmml.gifwave.gif Már tovább is küldtem. winkkiss.gif

További szép napot mindenkinek! teeth_smile.gif Anita

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel