Itt a levendula szezonja, használjuk a lakásban vegyszerek helyett! A Tudatos Vásárló tippjei

Virágzik a levendula! Ez jó hír azoknak, akik szeretnék elkerülni a felesleges és káros vegyianyagok használatát háztartásukban.
 
A levendulavirággal és -szárral természetes módon tarthatjuk távol a molyokat a szekrényből: elég csak használt harisnyába vagy kis textilzacskóba csomagolt adagot berakni a ruhák közé. Aki légfrissítőként szeretné használni, egyszerű csokorba kötve elhelyezheti a szobában, vagy darabokra felvágva illatkosarat készíthet.

meddig-nyomod-el

Vigyázat! A levendula értékes, molyriasztó illatanyaga a szárában található, ezt semmiképpen ne dobjuk ki, sőt, ha a lakás illatosítására használjuk a növényt, ügyeljünk arra, hogy a szárak szabadon maradjanak (és ne a vázában például)!
 
A levendulavirágból készült főzet pedig természetes gyógyszer, amely görcsoldó, vérnyomáscsökkentő, vizelethajtó és a migrént enyhítő hatással bír. Érdemes tehát odafigyelni és még most beszerezni a levendulát, amíg a szezon tart.
 
Ajánlat: az agresszív és mérgekkel, vegyi anyagokkal teli tisztítószerek helyett használjon egyszerű, természetes tisztítószereket! Tippek a Tudatos Vásárlók Egyesületének holnapján
 
Ajánlat: Levendula fesztivál, Tihany (június 20-tól)
Forrás: 
Tudatos Vásárló
0
Értékelés: Nincs

Hozzászólások

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel