A kóla hatásai - avagy melyik a jobb, a kóla vagy a heroin?

Úgy gondolom, aki az AntalVali.com-ot olvassa, van annyira tudatos, hogy alapból nem iszik kólát. Ennek ellenére érdekesnek tartom ezt a cikket, szeretném, ha elolvasnád. Hátha ezzel az írással meggyőzhető az is, aki eddig hülyének nézett az egészségmániáddal együtt.

Melinda

 
egy_pohar_cola.jpgElső 10 perc:
10 kávéskanálnyi cukor belerobban a szervezetedbe. (a napi ajánlott mennyiség 100%-a). Nem fogsz azonnal hányni, ahogy a rettenetes túlédességre elvileg reagálnod kéne, mert a foszforsav az italodban letompítja az édes ízt, hogy lent tarthasd a kutyulékot.
 
20 perc múlva:
A vércukorszinted az egekben, amit inzulintermeléssel kompenzálsz. A májad azzal próbál segíteni, hogy annyi cukrot bont le zsírrá, amennyit csak bír. (És ebből épp elég van most.)
 
40 perc múlva:
A koffein felszívódása megtörtént, a pupilláid kitágulnak, emelkedik a vérnyomásod, ezért a májad kénytelen több cukrot pumpálni a véredbe. Az adenozin receptoraid mostmár blokkolva vannak, nehogy elszédülj.
 
45 perc múlva:
A tested megemeli a dopamin szintedet, stimulálva ezzel az agyad élvezetközpontjait. Élettani szempontból hasonlóan működik a heroin, mellesleg.
 
1 óra múlva:
A foszforsav megköti a kalciumot, magnéziumot és cinket a vastagbélben, ezzel felgyorsítja az emésztést. Ezt fokozza a magas cukorszint és a mesterséges édesítőszerek szintén fokozzák a kalcium vizelettel történő ürítését. A koffein vízhajtó jellege is közrejátszik (pipilned kell). Mostmár biztos lehetsz abban, hogy szépen kiürítetted a kalciumot, magnéziumot és cinket, ami csontjaidba tartott hogy azokat erősítse, ugyanúgy, ahogy megszabadultál értékes nátriumtól, elektrolitoktól és víztől. Ahogy a tornádó benned kezd lecsendesülni, elkezdődik a cukor-összeomlás. Irritált és kedvetlen leszel. Mostanra kiürítetted az összes vizet is ami a kóládban volt, mindazzal a sok értékes tápanyaggal együtt, amit a tested arra szeretett volna használni, hogy hidratálja a szervezeted vagy hogy egészséges, erős csontokat és fogakat építsen.
 
Hát. ööö. Egészségedre!
 
http://www.nutritionresearchcenter.org/healthnews/what-happens-to-your-body-if-you-drink-a-coke-right-now/
Forrás: 
http://beaterra.net/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Hozzászólások

Gratulálok.

Mennyire nézél te ennek utána? 

  1. Az egész egy író cikkje alapján lett az eredeti helyre kitéve. 
  2. A cikk egy olyan kutató (Robert H. Lustig ) aki azzal az elméletével vált híressé, ami szerint a fruktóz= méreg (leegyszerűsítve, nem volt kedvem végigolvasni+ lefordítani a wikipédiáról. ), ami a wikipédia szerint tartalmaz ellentmondásokat, ( TL;DR, bocsi u.a. az okból mint fent) 

Csak ennyi a problémám.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Te jó Isten! Ilyen idiótaságot még nem olvastam!

Nem fogsz azonnal hányni, ahogy a rettenetes túlédességre elvileg reagálnod kéne, mert a foszforsav az italodban letompítja az édes ízt, hogy lent tarthasd a kutyulékot.

Komolyan mondom nem vagytok normálisak! Pár kanál cukorból ekkora hisztériát csinálni; elájulás meg keringésösszeomlás, meg armageddon... Meg heroin...  Persze...

Meggyőződésem, hogy ez a mentalitás már egészen egyszerűen egyfajta mentális betegség. A fóbiáknak egyfajta válfaja.

Nehogy megnézzétek, hogy mi van a levegőben, amit belélegeztek, mert tőletek az is kitellik, hogy többé nem fogtok levegőt venni! Tudtátok, hogy az oxigén lényegében egy veszélyes méreg? Elég egy kis hisztérikus levegő után kapkodás, úgy nevezett hiperventilláció (például azért mert elképzelted, hogy megittál egy pohár colát) és máris oxigén mérgezésed lesz. 

A fokozott légzés mintegy "kiszellőzteti" a szén-dioxidot a szervezetből. Ennek számos kóros következménye van:

  • Respiratorikus alkalózis jön létre, ekkor a vér pH értéke lúgos irányba változik meg, azaz pH-ja 7 fölötti lesz, a vérnek szigorúan szabályozott pH értéke van, ettől sem savas, sem lúgos irányba nem térhet el. Az artériás vérnél a pH 7,35-7,45 közt mozog, a vénás vér pH-ja ennél valamivel alacsonyabb.
  • Az artériás szén-dioxid szint csökken, ettől az agyban érösszehúzódás alakul ki, melynek agyi oxigénhiány és annak tünetei a következménye.
  • A sejtekből hidrogénion lép ki, a szervezet kompenzációs folyamatai során, ez fokozott kalciumion kötést eredményez, végső soron csökken a szabad kalciumion-koncentráció a szervezetben, hypocalcaemia alakul ki, ami a normálisnál kevesebb kalciumot jelent a szervezetben.
  • A hypocalcaemia következménye pedig a Tetániás roham lehet.

 

 

Az oxigén egyébként is egy veszélyes anyag: Eléget, elbont mindent amivel érintkezik. Nagy töménységben, például cseppfolyósítva szétmar bármit, ha esetleg lenyeled, akkor a sejtjeidből csak habzó véres pép marad!

Szóval csak óvatosan azzal a lélegzéssel! Ha most esetleg hiperventillálni kezdtél, akkor vegyél magadhoz széndioxidot, azt a másik gyilkos mérget, amitől a cola olyan veszélyes!

Keress pstichiátert és kezeltesd magad!

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (12 votes)

:D zseniális...

...válasz volt ez egy barokkos túlkapásra. nagyon tetszett. :D

de komolyra fordítva, egyszerű a dolog: mérték. Nem kell napi, de még csak heti szinten sem kólát inni, mert előbbi egész biztosan méreg a szervezetnek. Viszont mondjuk havi két pohár kólától a világon senkinek nem lesz baja. písz!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Varga Nikoletta's picture

Részemről no comment,

kellemes "lélegzésmentességet" és jó kólázást

Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (6 votes)

Valaki legyen olyan kedves, és magyarázza meg nekem,

hogy fordulhat elő, az, hogy a vírusos hányás hasmenésre a kólát ajánlják, mint a gyomor megnyugtatására szolgáló csodaszert?

Elmentem a gyerekrendelőbe a gyerekekkel a karácsonyi szünet előtt és már nem a mi doktor nénink volt ott. ( Ő csak sima B6 vitamint, jeges vizet meg effélléket mond, nincs is semmi bajom vele, ő is tudja, hogy csak az igazolásra van szükségem valójában, a többit úgyis megoldom rutinból) 

Na, szóval a másik doktor néni asszisztense, akit eddig csak látásból ismertem, közölte velem, hogy a gyerekeknek kólát adjak a hányásra, persze előtte  legyek gondos anyuka és keverjem ki a szénsavat belőle.  Én komolyan úgy meglepődtem ezen, hogy köpni-nyelni nem tudtam.

Aki ismer az tudja, hogy legalább 20 éve nem iszom meg a kólát, akkor sincs itthon, ha vendégség jön.  

Csak kiváncsiságból kérdezem, hogy tudja-e valaki, hogy mi lehet az ok, amiért megpróbálták rátukmálni ezt az izét egy orvosi rendelőben a beteg gyerekekre. (Később hallottam más anyukáktól is, nekik is mondták ugyanezt.)     

Köszönöm

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

inkább az üveg, nem a kóla

Van egy tippem erre, de nehezemre esik elhinni, hogy tényleg ennyire hülyék lennénk.. 

A történet ott kezdődik, hogy a WHO valamikor a hetvenes években megalkotott egy előre csomagolt porkeveréket, amit a kolera és más, súlyos hasmenéssel járó betegségek által sújtott országokban kezdett terjeszteni, ahol minden ötödik gyerek hasmenés okozta kiszáradásban halt meg.  Ez egy olyan keverék, amivel otthoni körülmények között könnyen és gyorsan lehet elkészíteni a kórházi infúziókban alkalmazott sóoldathoz hasonló löttyöt és szájon át elkezdeni adni a betegnek, amíg az orvosi segítség megérkezik, vagy amíg a betegség elmúlik. Ezzel az egyszerű kezdeményezéssel rengeteg gyerek és felnőtt életét sikerült megmenteni, de a csomagocskák eljuttatása a leginkább veszélyeztetett területekre a kezdetektől fogva problémát jelentett. 

Aztán egy Simon Berry nevű fickó, aki a nyolcvanas években egy segélyszervezet munkatársaként Zambiában dolgozott, egyszer csak előállt azzal az ötlettel, hogy a Coca-Cola disztribútori hálózatát kellene használni a csomagocskák célbajuttatásához, mert még a harmadik világ országaiban is mindenhol kapható Coca-Cola, annak ellenére, hogy sok helyen tiszta víz viszont nincs elég. A vállalatóriást nem volt könnyű rávenni az együttműködésre, de a Facebook megjelenésével a kezdeményezés olyan erős háttértámogatást kapott, hogy a Coca-Cola végül beadta a derekát és felajánlotta a segítségét. Így született meg a ColaLife elnevezésű program, aminek a lényege az, hogy a Coca-Cola üvegek szállítására használatos műanyag ládákba csomagolva szállítják a porkeverékes zacsikat is, amiket úgy csomagolnak, hogy pontosan kitöltsék a maradék helyet az üvegek között. Így az életmentő oldat elkészítéséhez szükséges anyag mindenhova eljut, ahova a Coca-Cola termékei eljutnak. A házi használat megkönnyítése végett az elkészítési receptben mérőeszközként a Coca-Colás üvegeket veszik alapul, vagyis abban javasolják összekeverni a sókeveréket VÍZZEL.

Az már csak az én véleményem, hogy a gyakorlatban, ha nincs víz, gondolom megy a por a kólába és úgy isszák, mert az is jobb, mint a semmi.

Egyébként a WHO, az amerikai Nemzeti Egészségügyi Szolgálat  és az Amerikai Gyermekorvosok Szövetsége - akiktől minden nemzetközi ajánlás származik - egyöntetűen NEM javasolják a cukros, koffeintartalmú üdítőitalok adását hasmenés esetén, sőt kifejezetten károsnak tartják, mivel a cukor fokozza a hasmenést, a koffein pedig vízhajtó hatása révén súlyosbítja a kiszáradás veszélyét. 

Értékelés: Nincs Átlag: 3.8 (4 votes)

hm

Nem tudom. A Facebook még csak 10 éves, de nekem már 25 évvel ezelőtt is azt ajánlották a kórházban a nővérkék és az orvosok is a vakbélműtétem után, hogyha hányingerem van igyak egy kis kólát. Kérdeztem, hogy mi van benne, mitől jó, azt mondták nem tudni miért, de a tapasztalat azt mutatja, hogy jó.

Mindemellett én már nagyon régóta nem iszom kólát, mert egyszerűen sosem ízlett igazán. Túl édes, bleeeh.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kóla hányásra

Igen én is olvastam gyermekkórházak honlapján, hogy kólát és ropit javasolnak hányás esetén.

Ami fontos: hányásnál folyadék mellett a cukorpótlás is fontos, mivel a víz felszívódásához a bélben cukormolekulákra is szükség van. Én nem gondolom, hogy a kóla az ideális megoldás... Mézes, citromos hideg tea, esetleg finomítatlan nyers nádcukros víz (ezek ásványi sókat is tartalmaznak) kortyonként itatva jobb megoldás.

A hányás egy tünet, aminek megvan az oka, legtöbbször az agy bizonyos részéből induló inger hatására alakul ki, persze kórokozók, immunrendszer ideiglenes gyengülése vagy állapotosan hormonszint változása miatt.

 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
salenaria's picture

reakció

Sziasztok!

Tudom, hogy nem most volt, amikor ez a cikk és a hozzászólások postolva lettek, de muszály reagálnom rá...

Vali után kutattam a neten, hogy találok e valami jó kis videót, mert szeretem nézi és hallgatni, ugyanis lelkesít (nem hízelgés :p. Kár hogy a Zöld Tea című műsorban nem kaptál hosszabb blokkot. Gyuri bácsit is elhallgattam volna még! ) Na de lényeg a lényeg, rátévedtem erre a szkeptikus fórumra. Először csak annyit láttam, hogy antalvali.com. Elkezdtem olvasni egy hozzászólást. Egy idő után magamban felkiáltottam: "MI VAN???" Elolvastam mégegyszer, hogy jól értem-e, itt most tényleg az AV.com-ot cincálják? Kiválasztottam egy felhasználónevet (vaskalaposét), hogy megnézzem itt az oldalon mibe köt bele és ti, mit válaszoltok.
Hát egy valami most már vilogos fiúk és lányok: a szkepticizmussal nincsen baj, ahogy ezt valaki írta is, hiszen mi valisok is azok vagyunk, mert egy szkeptikus képes a nézőpont váltásra! Egy "vaskalapos" azonban nem igen... talán még a saját szemének sem hisz. sőt! kiderült, hogy nem csak én érzek így, hanem a Magyar értelmező kéziszótár is "igazat ad" nekem: ,,vaskalapos- 2. Elavult elvekhez kicsinyesen, mereven ragaszkodó, maradi." Szóval ilyen formán talán még a szkeptikusok fóruma sem az ő helye...
Ezért azt gondolom nincs értelme "vaskalaposokkal" vitatkozni, mert csak a saját nézőpontjukkal lehet meggyőzni őket (a legtöbb esetben), plussz úgyis "legyőznek a rutinjukkal" (igaz ezt más csoporta éretette Woody Allen, de szerintem ide is passzol :) ).
Mi viszont szívesen fogadjuk az új észrevételeket, addjuk tovább a tapasztalatainkat, használjuk a tudományos felfedezéseket (is!), olykor azonban visszanyúlunk bölcsebb és több tudással rendelkező őseink praktikáihoz, mert bár nem tudjuk mindig, hogy hogyan csak azt hogy működnek. Nincs olyon ember a földön, aki mindenre tud magyarázatot, pláne nem tudományosat. Az is lehet, hogy egyes termékek valakinek nem válnak be sőt!, de minden mindenkinek nem lehet jó, ezért van olyan sok termék a piacon, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt, és lehet hogy ez akár évekbe telik. Persze van, akinek nincs türelme kikisérletezni, ezért inkább marad a reklámok bűvöletében, mert az ugye "társadalmilag elfogadott", ha  azokat használjuk...
Sőt Vali is azt mondja, hogy: "Ne higgy el nekem semmit kritikátlanul! Csak akkor cselekedj, ha meggyőződtél az állításaim helyességéről és elfogadtad őket az én személyemtől függetlenül.Nem Antal Vali követőkre vagy hívekre van szükségünk, hanem öntudatos, magukért felelősséget vállalni tudó társakat keresünk" Ennyi!
Remélem ez vaskalaposhoz is el jut!

Szép Napot!
Viki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Jaj!!! Colás süti??????????

Az előbb találtam egy kolás süti receptet egy népszerű recept oldalon. Brrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!! Mi jöhet még?

Értékelés: Nincs

re: cola torta

uhh no.gif Tegnap egy főzőműsorban tálalta vendégeinek Tóth Gabi ezt a tortát. Az egész menüsort tekintve nem igazán maradt utána étvágyam a vacsihoz. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Zitka's picture

cola torta

Én már csináltam cola tortát összesen 3 dl cola kell bele , ami arra kell hogy felfújja a tésztát. Amugy ilyen csokis és nagyon finom.

Értékelés: Nincs

coca cola

devil.gif Igen a cola egy devil, de mindenkinek szive joga, hogy issza, vagy nem issza. Nem kell csodalkozni azon amit a holgy irt, hogy cola a wc-be es tiszta lesz tole. Ha nem hiszed probald ki amit irok. Egy szelet husra ontsel colat lepje el tedd egy ejszakara hutobe es reggel nezd meg mi lett belole. Ezt javasolom minden cola ivonak, hogy elmenjen a kedve tole-ezt vegzi a szerencsetlen belrendszerben is. A legtobb bantalmat az emberi belrendszer viseli el-eppen ezert ezt kell mindenkinek elsosorban rendben tartani, kitakaritani es a betegsegek is eltunnek-ha hiszed, ha nem. Mutasd a beled megmondom ki vagy-ez a motto nagyon igaz-lehet, hogy nem tolem szarmazik, de jo mondas. Maradjunk a cola-nal- azert inkabb ne igyatok!!!! Ezt tudom joszivvel tanacsolni es semmi mas edesitett, felturbozott italt se igyatok, csak teljes gyumolcsleveket es tiszta vizet!!!!! Tejet se,ha lehet!! az is egy bakterium bomba. Udvozlet. Arankita

Értékelés: Nincs Átlag: 2.2 (5 votes)

cola - hús - gyomorsav

Gondolod, hogy a gyomorsav nem ezt műveli a hússal? Sőt, a gyomorsav ph-ja 2 körül van. Na, persze ez nem azt jelenti, hogy fogyasszunk cola-t, pusztán az illusztráció nem találó. De azért melléd állok a cola elleni harcban!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
vaskalapos's picture

Mit csinal a cola a belekben?

"Egy szelet husra ontsel colat lepje el tedd egy ejszakara hutobe es reggel nezd meg mi lett belole. Ezt javasolom minden cola ivonak, hogy elmenjen a kedve tole-ezt vegzi a szerencsetlen belrendszerben is." -- Ugy erted, segit megemeszteni az etelt? Igaz. -- Vagy arra gondolsz, hogy feloldja beleidet?? Ha belegondolsz, te is rajossz, hogy ez nem igaz, hiszen akkor egyetlen pohar cola utan masnapra halott lenne aki megissza, es ugye naponta mannyien isznak colat es meg most is elnek.

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 votes)
Imu22's picture

alternativak a kola helyett

Tisztelt Vaskalapos! Meg arra is kivancsi lennek, hogy az izeket leszamitva, csak a jotekony hatasra tekintettel miert valasztana barki is a kolat ha rengeteg egyeb tenyleg egeszseges alternativa letezik, mint pl. tisztitott víz, citrom/narancs/grapefruit facsaras +tisztitott viz, zöld/fehér/vörös/gyümölcs/gyógynövény teák, gyümölcs vagy zöldség turmixok, megbizhato bio gyümölcs vagy zöldség levek, szója/rizs/zab tej,.......................... (??)

Értékelés: Nincs
Imu22's picture

Sziasztok es szia Vaskalapos!

Sziasztok es szia Vaskalapos! Rendkivul megtisztelnel minket, ha megirnad a tudomanyon vagy logikan alapulo velemenyed arrol, hogy miert jo a szervezetnek a lenyelt(!) cukor (egyszeru szenhidrat), foszfor sav vagy a szendioxid?? coffee.gif

Értékelés: Nincs
vaskalapos's picture

mire jo

A cukor energiat ado taplalek, a foszforsav es a szendioxid kellemes izuve teszik a kolat, a szendioxid a legzessel eltavozik, a foszforsav beepul a pszfat tartalmu vegyuleteinkba (ATP, RNS-ek DNS, stb). Nem amellett ervelek, hogy letfontossagu taplalek a cola, egyetertek, hogy vannak sokkal jobb, egeszsegesebb alternativai. Csak a boszorkanyuldozes nem tetszik. A cola nem a heroin kategoriaja, a cikkben leirtak nagyon eros, durva tulzasok, es/vagy tevedesek. Tudod, mi a fo veszelye a cikknek? Hogyha valaki komolyan veszi a cikket, akkor a heroint is kiprobalja, ha alkalma lesz ra, hisz kolat mar ivott es semmi baja nem lett, ha igaz, hogy a heroin ennel kevesbe veszelyes, miert ne?

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 votes)
paripa's picture

ÉBRESZTŐŐŐŐ !

Asszonyok és lányok, mi van itt ? 3 azaz három napja belépett ide egy ember, aki gyakorlatilag eluralta az egész honlapot, a 3 nap alatt 19 hozzászólása volt, mind akadékoskodó, és nagyon úgy néz ki, hogy sikerült pórázon vezetni a hozzászólásokat és sok értékes embert . Úgy látszik, ma még őkelme nem ért rá, de ha belelendül ..., továbbra is irányítja az egész honlapot. no.gif Emberek majdnem ráálltak (megvezetve őkelme által), hogy cukrozzanak, cigizzenek, mert ő így akarta !!! sad_smile.gif ÉBRESZTŐŐŐŐŐŐŐ! Nézzétek meg, ez nem a vaskalapos.com, hanem az antalvali.com oldal, meddig irányítja a idetévedt piszkálódó a hozzászólásokat ??? Nem kell ám beugrani és ennyit magyarázkodni . Én legalábbis már kínosnak érzem. Gondolom, sokan mások is.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

egyetertek paripaval

Kerlek vaskalapos, vegre ebredj fel ez NEM A NEKED VALO KOZOSSEG. Itt nincs szukseg ilyen negativ gondolatokkal teli kotekedo emberre. Ezen az oldalon az emberek gyogyulnak, informaciot, tapasztalatokat gyujtenek, cserelnek, aki ezt mind nem tudja befogadni az nem kell, hogy itt legyen. A friss bejegyzesek kozott oldalakon keresztul most az olvaso csak ezt az ertelmetlen parbeszedet olvassa, amibol nem jutunk sehova es nincs benne semmi uj informacio

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
vaskalapos's picture

??

Miert zavar ennyire a tiedtol eltero velemeny?

Értékelés: Nincs Átlag: 2.5 (4 votes)
esperanto's picture

Vaskalapos szkeptikus = a mi érveinkkel meggyőzhetetlen

Lányok! Teljesen egyetértek Paripával: csak az energiátokat és a drága időtöket vesztegetitek Vaskalaposra. Rákerestem a neten és azt találtam, hogy ő a Magyar Szkeptikus Társaság "Szkeptikus Fórum"-ának egyik legaktívabb hozzászólója. Ez számunkra azért rossz hír, mert a szkeptikusok csak és kizárólag a tudományban hisznek (idézet a bemutatkozásukból): "A "szkeptikus" kifejezés egy filozófiai irányvonalat és gondolkodásmódot takar, mely szerint a világról alkotott képünket a logikára és a tudomány kellően alátámasztott eredményeire kell alapozni, nem pedig tekintélyre, hagyományra vagy bármiféle olyan dogmára, amely a racionális gondolkodás akadálya lehet. A magyarországi Szkeptikus Társaság azt vallja, hogy a körülöttünk levő világ megismerésének legmegbízhatóbb módja a tudományos módszer."

Vagyis: mi hiába jövünk itt neki a megérzéseinkkel, saját személyes tapasztalatainkkal, nagymamáink házi praktikáival, ő mindezeket azonnal félresöpri, amíg nincs számára elfogadható tudományos magyarázata. Sőt, szerintem még a tudományos magyarázat többszörösen tudományos bizonyítása is kell neki, hogy elhiggyen valamit. :) Hangsúlyozom, hogy ezért én nem ítéllek el, Vaskalapos!!! A szkepticizmus jó dolog, főleg a mai világban, ahol megpróbálnak mindennel "megetetni" minket, igenis, szkeptikusnak, kritikusnak --> tudatos fogyasztónak kell lenni. És mi azok vagyunk. Úgyhogy nem győzöl meg minket a szkepticizmusoddal - mint ahogy mi sem győzünk meg Téged semmivel. Következésképpen én azt javaslom, ne írj többet nekünk!

- Lányok, Nektek pedig azt, hogy ne válaszoljatok. uff. A Szkeptikus Társaság elsődleges céljának tekinti a tényeken alapuló racionális gondolkodás értékének, a tudomány eredményeinek ismertetését, valamint az irracionális, áltudományos irányvonalak kritikáját. A szkepticizmus, mint racionális kételkedés a tudományos módszertan egyik alappillére, amelynek bemutatása kiemelt fontosságú programpontunk...

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)
vaskalapos's picture

bocsanat

Bocsanat, azt hittem ez egy nyilvanos forum ahol eszmet lehet cserelni. Kulonbozo gondolatokat utkoztetni. Tevedtem volna? Azt hittem azert van a "hozzaszolas" es "valasz"... Az egyet nem ertes szerinted akadekoskodas?

Értékelés: Nincs Átlag: 3.3 (4 votes)

bocsánat?

Az egyet nem értés önmagában nem akadékoskodás, de aki tud olvasni a sorok között, az régen rájött, hogy a pályafutásod ezen a blog-on (én úgy tudom, ez blog, nem fórum) eddig nem csupán egyet nem értésről szólt. Az első propilénglikolos megjegyzéstől kezdve gyakorlatilag fogást keresel mindenkin, aki hozzászól. A honlap szerkesztőinek jóhiszeműségét és elfogulatlanságát mi sem bizonyítja jobban, hogy teret adtak annak, hogy kinyilvánítsd a véleményed, legyen az akár sértő másokkal szemben. Akár blokkolhatták volna a comment-jeidet is, de nem tették, ami fontos jele annak, hogy itt a kétkedőket is szívesen látják. Ahogy Vali is írta: nem kell elhinni semmit, utána kell járni a dolgoknak.

Én örömmel venném, ha azokról a blog-on lévő cikkekről is elmondanád a véleményed, amelyekre pozitív a reakciód. Azt nem hiszem, hogy mindenről azt gondolnád, hogy szélhámosság vagy csúsztatás, ami le van ide írva, mert különben minek is töltenéd az idődet azzal, hogy ezeket a cikkeket olvasod? Ahogy én látom, itt nagyon sok embernek segítettek az elmúlt 4 évben KOMOLY egészségjavulást elérni TERMÉSZETES módszerek használatával. Remélem, továbbra is így marad.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
vaskalapos's picture

Bocsanat??

Vagy dicserjek, vagy hallgassak??? Igy KOMOLY es TEREMESZTESZETES? Ha ellenvelemenyem ban az SERT teged a hitedben? Jarj utana, OK? Bocsanat, ha ketelkedest ebresztettem a HITEDBEN.

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (2 votes)

Lezárva reszemrol :-)

Kicsit nagy az önbizalmad, azt gondolom. Nem a hitemben ébresztettél kételkedést, mert arra igen kevés volt, amiket írtál. Amiket hiszek, annak utánajártam, de nem azért, mert te kéred, hanem belső indíttatásból, ami ha hiszed, ha nem, sokkal nagyobb energiákat képes megmozgatni.

Ha szkeptikus vagy, az a magánügyed, de nem értem, miért pazarlod az idődet, amikor építő jellegű hozzászólásod még nemigen volt.

Látod, hogy az ide látogató embereket (na jó, 1-2 kivétellel) őszintén és nyíltan érdeklik a témák az oldalon. Biztosan felnőtt emberek, akik el tudják dönteni, miben hisznek és utánajárnak, ha valamiben kételkednek. Nem kell vaskalapos módra győzködni őket. Értelmes ember, ha látja, hogy nem tudja meggyőzni a másikat, akkor 1-2 próba után elkönyveli, hogy az illető másban hisz és felhagy az erőlködéssel.

Mert nem az a fontos, hogy amit ő gondol, azt higgye mindenki. Ha a rombolás a vágyad, azt másképen is kiélheted. Részemről ennyi volt.

Értékelés: Nincs
vaskalapos's picture

Epit-rombol

Szerintem a tevedesek leleplezese, a felelem eluzese nem rombolas, hanem epites (csak mitoszrombolas, de azt vallalom). Nem kell mindentol felni. peldaul a cukortol nem kell felni. Nyugodtan fogyaszd, mertekkel. Nem olyan veszelyes, mint a heroin, nem okoz rakot. Ennyi.

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (2 votes)
Marzipan's picture

A kóla és a fogak

Fogtechnikusként a laborban kísérletet végeztünk. Egy pohár kólába beledobtunk egy igazi fogat. Végeredmény: 72 óra alatt teljesen elbomlott a fog.

Értékelés: Nincs Átlag: 3.7 (3 votes)
vaskalapos's picture

jo vicc

Jo kiserlet volt, ugyanez lett volna az eredmeny etelecettel, vagy gyomorsavval is. Tanulsag: ne tarts a kolat a szadban 72 oran keresztul, kulonosen ne, ha gyokerkezelt fogaid vannak. [A nyal enyhen lugos kemhatasu, merd meg a pH-t a szajadban ot perccel kolaivas utan]

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Eszter1975's picture

vicces

Nagyon poénos. Azt azért még hozzátenném, hogy az emberek ételecetből és gyomorsavból nem szoktak egy pohárral, üveggel vagy dobozzal bedobni... ellentétben a kólával.

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (3 votes)
vaskalapos's picture

Vicces, igen

Ugye vicces, te is latod, hogy az emberek a kolat nem szoktak 72 oran at a szajukban tartani. Ellentetben a kisereteddel.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (2 votes)
Eszter1975's picture

kóla 72 órán át

Te ismersz valakit, aki ecetet vagy gyomorsavat kortyolgat üvegszám?Esetleg órákon keresztül? Kólával viszont sokan megteszik ezt. Nyilván ezért nem ecettel és gyomorsavval, esetleg sósavval, vízkőoldóval stb. végezték a kísérletet. Mert ezeket nem iszogatják olyan nagy nyugalommal az emberek, mint a kólát. Ok,azt értem, hogy ez a kísérlet nem a tökéletes valóságot modellezi, de a kóla maró hatása egyértelműen kiderül belőle. Tehát én kólát ugyanannyit fogok ezután a számba venni, mint gyomorsavat és ecetet. Köszönöm a segítséget! Egyébként a kísérletet nem én végeztem wave.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (2 votes)
Eszter1975's picture

Még mindig vicces

Szia! Hát, 72 órán át valóban nem tartják a szájukban, viszont szokás órákon keresztül, apránként kortyolgatni. Ellentétben az ecettel és a gyomorsavval wave.gif És az nem az én kísérletem volt...

Értékelés: Nincs Átlag: 2.5 (2 votes)
vaskalapos's picture

Es megis van foguk

Latod, es azoknak is megvan a foguk, tehat valami baj van a kiserlettel, amit ideztel. Ket dologra tudok gondolni. 1. a nyal semlegesito, vedo hatasara, es 2. a fogal elnek, regeneralodni kepesek bizonyos fokig, szemben a kiserletben hasznalt halott foggal. Aprankent kortyolgatni, sokaig a szajban tartani a kolat nem jo. De mas etelt sem!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kedves Vaskalapos:)

Szeretnem figyelmedbe ajanlani a Morgan Spurlock altal keszitett Supersize Me cimu dokumentumfilnek ( ami a Meki aldasos hatasairol szol) azt a reszet, ahol egy orvos a fuggosegekrol beszel. Azt tapasztaltak, h miutan beadtak egy "csokifuggonek" azt az injekciot amit a kabitoszer tuladagolas miatt eszmeletlen drogosoknak szoktak adni es ami bizonyos receptorok mukodeset blokkolja azonnali hatallyal, a csokifuggo nem kivanta a csokit egyaltalan, sot miutan belekostolt le is tette azt. A doki wzt is hozzafuzte, hogy kepzeljuk el, milyen hatasa van a mekiben kaphato kolaban a rengeteg cukornak ( mely szinten fuggoseget okoz) es megy egy kis koffeinnel is meg van turbozva, hogy meg jobb legyen a hatas. Engem sokkolt az orvos hasonlata..... Ugyan o nem emlitette nev szerint a heroint, de egy tuladagolast valoszinuleg nem a marihuana okoz.... Szerencsere en nem iszom semmilyen uditonek nevezett dolgot mar vagy 15 eve regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)
vaskalapos's picture

Nem csak a Cola

A cikkben leirtak ugye nem csak a colara, hanem az osszes cukrot tartalmazo etelre-italra igazak. Nagyon durva tulzasrol van szo. Igaz, hogy nem a legegeszsegesebb ital a cola, de a heroinhoz hasonlitani butasag. A colaval a baj, hogy sok cukor van benne (kb annyi, mint egy cukros teaban, kaveban, limonadeban, edes sutemenyben, tabla csokoladeban, stb-stb.: 3 teaskanalnyi - miert kaveskanalban fejeztetek ki, mert ugy nagyobb szamot lehet leirni? A masik mumus, hogy koffein van benne: mint a teaban, kaveban is. Az is kerulendo? A heroin meg egy veszelyes kabitoszer. Nem egy kategoria.

Értékelés: Nincs Átlag: 3.3 (6 votes)

Hogy néznek ki az amerikai emberek?

Csak egy kérdést szeretnék feltenni: ha körbenézel magad körül, milyen embereket látsz? Vékony, sportos, egészségtől kicsattanó? Kötve hiszem, mert én gyakorlatilag alig találkoztam ilyennel az egy év során... közben persze szinte mindenki sportolt valamit... Ez vajon mitől lehet??? A rengeteg sok üres kalóriától és műanyagtól, amit már az anyatejjel szívnak magukba - nem csak - az amerikai emberek! Miért volt az, hogy itthon mindig tukmálni kellett belém az ételt, kint pedig ha megettem 10-12! szelet lekváros kenyeret iskola előtt, még el sem kezdődött az óra már farkaséhes voltam, a vércukrom pedig a béka feneke alatt volt???

Találtam egy mindenki számára jól érthető összefoglalót a cukorról. Elolvasása után pedig mindneki úgy tesz, ahogyan ő azt jónak látja (tudom, hogy Amerikában nem egyszerű ÉTEL-hez jutni, de korántsem lehetetlen, ha valakiben van kitartás), úgyhogy hajrá emberek, az elvonási tüneteket pedig túl lehet élni, max. szerezzetek be egy boxzsákot és egy kis B-Food-ot a feszültségek orvoslására, ami a "szerről" való lejövetel velejárója

Mi a cukor?


A cukor: édes méreg


A táplálkozásunk és egészségünk közötti összefüggés felismerésének hatására egyre tudatosabban étkezünk. A cukorral, bár
köztudottan nem tartozik az egészséges élelmiszerek közé, mégis kivételt teszünk. Holott a cukor és az egyéb izolált szénhidrátok
felelosek civilizációs betegségeink túlnyomó többségéért. A természetes szénhidrát az egyik fo táplálékunk, ezzel szemben a
finomított cukor számos betegség forrása. A legfobb ok, amiért ártalmunkra van, az, hogy a természetben eloforduló növények
cukortartalma lényegesen alacsonyabb, mint a bolti fehércukoré. A cukorrépa cukortartalma: 18%, a finomított cukoré 95%. A
szervezetünk nincs felkészülve ilyen töménységu cukor befogadására, ezért nem is képes maradéktalanul megemészteni, a fölös
cukor megerjed. (Erjedés: oldott állapotban lévo nitrogénmentes szerves anyagok, többnyire szénhidrátok felbomlása
élesztogombák, hasadógombák által.) Sir Ch. Best, az inzulin egyik felfedezoje hívta fel a figyelmet arra, hogy a cukor ugyanúgy
hat a szervezetre, mint az alkohol.
Nem sok ez egy kicsit?
Cukorfogyasztásban a világelsok között vagyunk. Az évi 50 kg-os egy fore jutó mennyiség száz évvel ezelott azonban csak 2 kg
volt, és a háború elott is alig 10 kg-ot fogyasztottunk az édes méregbol. Cukorfogyasztásunknak csak töredékét, 20-25%-át
vesszük meg kristálycukor formájában a boltban. A fennmaradó tekintélyes mennyiséget édesített ivólevek, édességek,
péksütemények, konzervipari termékek, lekvárok, befottek, joghurtok, felvágottak, ketchup, mustár, stb. formájában fogyasztjuk el.
\\\"Junk food\\\"
Az amerikai kifejezés \\\"étel szemét\\\" összefoglalóan az egészségtelen élelmiszereket jelenti, így az összes cukortartalmú
édességet is. Az Amerikai Szenátus 1977-ben az USA táplálkozási céljaként a cukorfogyasztás 45%-os csökkentését tuzte ki.
Németországban 1986-ban bírói ítélet szentesítette az egészségre ártalmas kifejezés használhatóságát a cukorral kapcsolatban.
Yudkin professzor, a Londoni Táplálkozás Tudományi Intézet vezetoje a következoket mondta a cukorral kapcsolatban: Lenne
bármi, csak megközelítoleg olyan káros mint a cukor, már rég be lett volna tiltva.


Csak szacharóz

A cukor 99.9%-ban a szacharóz nevű molekulából áll, amely egy szolo- és egy gyümölcscukor molekula összekapcsolódásakor
keletkezik. Ilyen koncentrációban cukor a természetben nem fordul elo. A cukor cukornádból, illetve mérsékelt övi vidékeken
cukorrépából állítható elo. A cukor eloállítása során minden vitamin, ásványi só, nyomelem, enzim, telítetlen zsírsav, rostos anyag,
valamint íz- és szaganyag eltunik. A cukor ezáltal egy vitálanyagoktól mentes táplálékká válik, amely felszívódásához és
feldolgozásához ezeket az anyagokat nem nélkülözheti. A cukor fogyasztása így hiánytáplálkozást idéz elő.


B vitamin rabló
A cukor feldolgozásához a szervezetnek B vitaminokra van szüksége. Mivel a cukor ezeket a vitaminokat nem tartalmazza, a
szervezetnek saját tartalékaiból kell eloteremtenie oket. A cukor a \\\"B vitamin rabló\\\" jelzot a lebontásához szükséges B
vitaminok más szervektol történo elrablása miatt kapta, amely a szervezetben B vitamin hiányt idéz elő.


Kalcium (Ca) rabló
A cukor kalcium rablóként is szerepel az irodalomban. A cukor, - természetellenes anyag révén - amelyet megemészteni nem kell,
rendkívül gyorsan jut be a szervezetbe. Ezáltal a vér kémhatását eltolja, amelyet a szervezet kompenzálni igyekszik. Ezt a
csontokból kioldott kalcium és egyéb ásványi sók segítségével éri el.
Ha már a nagyapának is ugyanez a baja volt
A civilizációs táplálék az egyéni érzékenységtol függoen váltja ki a legkülönbözobb betegségeket. A családon belül ez az
érzékenység átöröklodik, így azt a csalóka látszatot keltve, hogy a betegségek öröklöttek és nem szerzettek. A civilizációs
táplálkozás nélkül azonban ezek a betegségek nem jönnének létre.


A cukor helyett
A cukor helyett az évezredek óta fogyasztott természetes alternatívák, a méz és az édes gyümölcsök fogyaszthatók, szárított vagy
egyéb formában. Alternatívát jelentenek még a természetes édesítoszerek. Mivel a cukor csakúgy, mint a feketekávé, a cigaretta
és az alkohol, függoséget okoz, a cukor elhagyása után édes igényünk is alább fog hagyni, így a süteményeken kívül alig marad
édesíteni valónk.


Barna cukor
A barnacukor a kristálycukornál egészségesebb alternatíva hírében áll. Holott hatásai megegyeznek a legfehérebb
kristálycukoréval. A barnacukor a cukorgyártás folyamatának eggyel korábbi lépcsofokán áll meg, ahol a tisztítás még nem történt
meg teljesen, így minimális mennyiségu egyéb anyagot is tartalmaz.


A cukor káros hatásai:


Alkoholképződés
Az alkohol legfőképpen a májat és az idegsejteket károsítja; sejtméreg. A májsejtek méregteleníto munkájuk során képesek az
alkohol átalakítására egy bizonyos mennyiségig, de így a szervezet normális muködéséhez szükséges folyamatok elol vonódik el
az átalakítást végzo enzim. Emiatt, ha sikerül is közömbösíteni az alkoholt, a normális muködés eleve gátolt. Sajnos az összes
alkohol általában nem tud közömbösítodni. A plusz munka megnagyobbodásra készteti a májat. Ezért lehetséges, hogy az
alkohol általában nem tud közömbösítődni. A plusz munka megnagyobbodásra készteti a májat. Ezért lehetséges
májmegnagyobbodás olyan embereknél, akik egyáltalán nem fogyasztanak alkoholt, viszont sok édességet esznek. A kísérleti
állatoknál fokozott cukorbevitel hatására megnövekszik a máj és a vese. Már gyerekeknél is megfigyelheto a máj ilyen elváltozása.
A máj károsodása révén a látás és a bőr épsége is veszélybe kerül. A bőrbetegségek közül az akne és a dermatitisz
kialakulásában és fenntartásában a cukor komoly szerepet játszik.


Szívinfarktus
A szívkoszorúér-betegségeknél gyakran találunk magas vércukorszintet és a glükóz-anyagcsere zavarát. Nem csak a magas
vérzsírszint és a mész rovására írható a szívinfarktus, a cukorfogyasztás is nagyban elosegíti. Kelet-Afrikában él két törzs (maszai
és szumburu), akik sok zsírt fogyasztanak, mégsem ismert körükben a szívinfarktus. ok egyáltalán nem fogyasztanak cukrot. Szent
Ilona szigetén viszont nagyon elterjedt a szívkoszorúér megbetegedés, pedig minimális zsírt esznek. Az egy fore jutó évi
cukorfogyasztás emellett hatvan-hetven kilogramm! A felmérések egyébként is azt mutatják, hogy a szívbetegek általában az
átlagnál több cukrot fogyasztanak. A jelenség magyarázata: a cukor megköti a koleszterint, visszatartja a vérben. Patkánykísérletek
igazolták ez utóbbi állítást. Ahogyan növekedett a patkányoknak adott cukor mennyisége, úgy nott az állatok koleszterinszintje
egyenletes zsírbevitel mellett.


Trombusképzodés

Magas vércukorszint esetén a vérlemezkék könnyebben összecsapódnak. Ez nagymértékben fokozza a trombusképzodés
kockázatát. A kimenetel akár halálos is lehet.


Cukorbetegség
A finomított cukor fogyasztása megterheli a hasnyálmirigyet, az inzulintermelo béta-sejtek kimerülnek. A szervezet számtalan
tartalékkal rendelkezik, az egyik ebbol az inzulintermelés képessége. A hasnyálmirigyünk körülbelül ötszáz évre van kalibrálva. Az
emberek a túlzott cukorfogyasztás segítségével képesek negyven-ötven év alatt elhasználni!


Elhízás
A finomított cukor fogyasztása nagymértékben hozzájárul a túlsúly kialakulásához. Ez részben a zsírvisszatartás miatt következik
be. Az elso részletes epidemiológiai tanulmányt Sir H. Himsworth tette közzé a cukorbetegségrol, körülbelül harmincöt évvel ezelott.
Arra utalt, hogy a betegség elsosorban a zsírfogyasztással függ össze. Kimutatta egyes országokban a cukorbetegség és a
zsírfogyasztás kapcsolatát.


Emésztőrendszeri megbetegedések

Az emésztési zavarok hatvan-hetven százaléka megszunik, amikor az étrendbol kivonjuk a cukrot. Az emésztocsatornán sorban
haladva, a fogak képzik a cukor elso támadási felületét. A fogszuvasodás leggyakoribb oka a cukorfogyasztás. A cukor ingerli az
emésztocsatorna felso szakaszát, úgymint a nyelocsövet, garatot. A gyomorban fokozza a savkiválasztást, ezért hajlamosít a
fekélyre. A cukros étrend húsz-harminc százalékkal növeli a gyomorsav mennyiségét. Gyakran okoz epehólyag-megbetegedéseket,
gyomor- és nyombélgyulladást. A cukor hatására a káros bélbaktériumok száma jelentosen megnövekedik. Főleg a coli
baktériumoknál mutatható ki ez a hatás. A vizsgálatok azt mutatják, hogy azok a csecsemok, akik cukros teát kapnak,
hajlamosabbak a gyomor- és bélhurutra, és a székletükben több a rothasztó baktérium, mint cukormentesen táplált társaiknál. A
vékony- és a vastagbelet károsítják az erjedés során keletkezo mérgezo anyagok, gyulladás léphet fel. A finomított cukor a gyártás
során elveszíti minden rosttartalmát. A székrekedés elsoszámú okának a rostmentes ételek fogyasztását tekinthetjük. Egy indiai
rákkutató, Dr. S. L. Malhorta 1977-ben megállapította, hogy a pandzsabik körében azért nem fordul elo vastagbélrák, mert étrendjük
rostokban gazdag.


Köszvény és csontritkulás

A cukorfogyasztás növeli a vér húgysavtartalmát, mivel megköti azt a vérben. A megnövekedett mennyiségo húgysav egyrészrol
savasít, ezzel közömbösítésre készteti a szervezetet. A csontokból kalcium áramlik a vérbe, megszüntetni a savasságot.
Másrészrol a magas húgysavszint elosegíti a köszvény kialakulását.


Rák
A cukor hatására a sejtek megduzzadnak, és a számuk is no. Rákos folyamatok indulhatnak be a szervezetben. A vizsgálatok
összefüggést mutattak a végbélrák, az emlorák, a leukémia, a hasnyálmirigyrák és a cukorfogyasztás között. Dr. E. W. Pomare és
Dr. K. W. Heaton cikkében azt olvashatjuk, 1973-ban kimutatták, hogy az étrendben levo rostok és maghéjak gátolják a
baktériumok epesótermelését a vastagbélben. A kutatók szembeállították ezt a finomliszt és a fehércukor hatásával, és arra a
következtetésre jutottak, hogy a tápanyagok finomítása vastagbélrákot okozhat. Dr. E. G. Knox cikkében egy epidemológiai
felmérésrol számol be, amelyet 1977-ben végeztek. A vastagbélrák és különbözo élelmiszerek fogyasztásának kapcsolatát
vizsgálták. Az elso helyen a tojás áll, sorban a következo a marhahús, a cukor, a sör és a sertéshús. Dr. B. Armstrong és Dr. R.
Doll a táplálkozási szokások szerepét vizsgálta a rákos megbetegedések kialakulásában. Harminckét országban noket vizsgálva
direkt kapcsolatot találtak a cukorfogyasztás és a hasnyálmirigyrák mortalitása között.


Vitamin- és nyomelemhiány

A finomított cukor B1 vitamint von el a szervezetbol. Ennek következménye a fokozott idegesség, agresszivitás, székrekedés és
légzési nehézség. Dr. Magyari K. kutatásai azt mutatják, hogy azoknál a gyerekeknél, akiknél kivonják az étrendbol a fehércukrot,
jelentos koncentrációjavulást figyelhetünk meg. Amennyiben újra cukrot fogyasztanak, a koncentrációs képességük csökken. Dr.
Magyari a hiperaktivitásért és az agresszív magatartásért szintén a cukrot tette felelossé. Megfigyelései szerint a gyerekek
viselkedését nagyban befolyásolja a cukorfogyasztás. De nem csak a gyerekekét, a bunözés és a finomított cukor fogyasztása
közötti kapcsolatra is felhívja a figyelmet. A fehér cukor savasító hatása miatt kálciumhiányt idéz elo. A kálciumhiány csontritkulást,
fogromlást és angolkórt okozhat. Gyermekeinknél a cukor hatására a csontozat különösen erosen károsodhat. Állatkísérletek
szerint a fiatal, fejlodésben lévo állatok csontozata a rendszeres cukorfogyasztás hatására porózussá válik, a csontok
deformálódnak, puhákká, késsel vághatókká válnak. A csöves csontok megnyúlnak. A gyerekek többek között azért is édesszájúak,
mert a sok hús és sós étel miatt a szervezet kiegyensúlyozásra törekszik. Azonban ez tipikusan az az eset, amikor az egyik lyukat
úgy tömöm be, hogy közben három másik keletkezik helyette. A finomított cukor nyomelem- és vitamintartalma nulla. Ez azért
érdekes adat, mert a megemésztéséhez többféle nyomelem és vitamin is szükséges. Ezeket mind a szervezettol vonja el.

A belso elválasztású mirigyrendszer zavarai
A finomított cukor károsítja az anyagcserét, összezavarja a hormonrendszert. A cukor hatására a mellékvesék megnagyobbodását
tapasztalhatjuk. A cukor gyorsítja a nemi érést, ingerli a nemi mirigyeket. (A civilizációs életformának köszönhetoen a pubertáskor
tízévente fél évet tolódik elore. A cukor sem kevés mértékben járul hozzá ehhez.)


Fáradékonyság
A cukorfogyasztás hatására felszaporodik a piroszolosav a vérben. A sok piroszolosav fáradékonysághoz vezet. Gyakori
rosszulléteket eredményez, mely szorongó érzésekkel járhat együtt. Az izomgörcsök és az izgatottság is visszavezetheto a
megnövekedett mennyiségu piroszolosavra. A cukor hatása rövidtávú a szervezetre, ezáltal ingadozó vércukorszintet eredményez.
Az alacsony vércukorszint csökkent teljesítoképességhez vezet mind fizikai, mind szellemi téren. A természetes szénhidrátok
normalizálják és stabilizálják a vércukorszintet. A fehércukor csökkenti a várható életkort. Ha egy ember amúgy száz évig élne, a
cukros étrend hatására csupán hetven évig fog. A fehércukor károsítja a magzatot, no a visszamaradottság veszélye! A civilizációs
étrend irdatlan mennyiségu cukrot tartalmaz. Összehasonlításképpen, a felmérések szerint ma annyi cukrot fogyaszt el egy ember
két hét alatt, mint amennyit elodeink kétszáz évvel ezelott egy év alatt. Évszázadokig a cukorfogyasztás csak a gazdagok
kiváltsága volt, mintegy százötven év alatt tömegcikké vált, mára bárki számára elérheto. Dr. Lablanchy állítása szerint a
cukorfogyasztás egy évszázad alatt a kétszázszorosára nőtt.


Ez mind cukor
A cukor hatásai az összes iparilag eloállított cukorféleségre igazak. Ide tartoznak háztartási cukor, barna-, gyümölcs-, szolo-,
tejcukor, szolocukor szirup, invertcukor, juharszirup, malátaszirup, almalésurítmény, körtelésurítmény, melasz, rizsszirup, árpaszirup,
glukózszirup, Sucanat, UrSüße, Ur-Zucker, Rapadura, Demerara, izoglukóz, Panelista, Mascob(v)ado, stb.
\\\"Annak, amit megeszünk, a legnagyobb része fölösleges. Csak a negyedére van szükségünk az élethez. A másik háromnegyed
rész az orvosokat gazdagítja.\\\" A cukor egy teljesen halott anyag. Mesterségesen eloállított, finomított kivonat. Csak kalorikus
értéke van. A szervezetbe jutva elrabolja a már birtokolt tápanyagokat. Akik cukrot fogyasztanak, alkoholisták, anélkül, hogy
tudnának róla.\\\"
Dr. Shelton
Mi a cukor? http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:nlJM7vxjvgk...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

használd a kólát..

...arra,amire való!! teeth_smile.gif pl. remek WC pucoló clap2.gif 3 dl. kólát beöntesz egy éjszakára a WC csészébe, reggelre tökéletesen fehér, lerakódás mentes toaletted lesz!! ( kedves vaskalapos! képzeld el, mit csinálhat a beleiddel!!!???????)

puszpusz

Értékelés: Nincs
vaskalapos's picture

kola a wc-be???

Kola a wc-be: pazarlas, ostobasag. Semmi bajt nem csinal a beleimmal. A Kola pH erteke 3 koruli, a gyomorsav ennel savasabb. A wc-t ecettel vagy citromsavval, citromlevel es vizkotelenitheted, ez nem erv az ezet a citrom ellen sem.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Kóla

Vaskalapos, szívesen kiírnám neked a kóla összetételét, de "sajnos" nincs itthon kólásüveg, amiről le tudnám másolni. De gyanítom, a  vízen kívül egyetlenegy természetes összetevőt nem találnék a felsorolásban. Abban igazad van, hogy az összes szénsavas üdítő "egykutya", sőt a cukrozott-rostosok sem sokkal különbek, ha különbek egyáltalán. Erről már elég sokszor cseréltünk eszmét itt, az oldalon, ha gondolod, keress rá. regular_smile.gif

10 kávéskanálnyi cukor szerintem 5 teáskanálnyinak azért megfelel, de ugye ez egyetlen pohár lötyiben bőven sok... A cikket viszont nem mi írtuk, a hírszem kategóriában megjelent cikkeket máshonnan vadásszuk. Próbálunk összegyűjteni olyan cikkeket, amelyek érdeklődésetekre számot tarthatnak. Nem feltétlenül értünk velük egyet, de pl. vitatémát adnak. Ennél a cikknél részemről ez "az egyet nem értés" nem áll fenn, egyértelmű hasonlóságot látok a kóla és a heroin káros volta között.

A tea és a limonádé párhuzamodra annyit reagálnék, hogy a cukros tea és cukros limonádé, cukorral teli csokik fogyasztásával mi sem értünk egyet, természetesen, viszont mindennek van egészséges megfelelője is. Mert úgy szép az élet, ha nem kell semmiről lemondanunk, és mi nem is mondunk le semmiről. Sőt... winkkiss.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
vaskalapos's picture

Coca Cola osszetetele

Viz, cukor (vagy kukoricaszirup), szendixod, foszforsav, kola dio kivonata es kokacserje kivonata. Mind termesztes anyagok, termesztes novenyi kivnatok es termesztes asvanyi anyagok. Az eredeti Coca Colaban teljesen termeszetes kokain is volt, a maiban ez nincsen, most kokainmentesse tett levek kivonatabol keszul.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Igazad van. Én ugyan eddig sem ittam

És ezután sem fogok. A férjem csak annyit kérdezett a cikk elolvasása után hogy : "Ez mind e gy e t l e n pohár kólától?" Lehet, hogy tényleg van olyan rossz, mint a heroin.

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

kedves tapasztalat

nem tudom megítélni melyik a jobb a kóla vagy a Heroin. Utóbbit nem ismerem, nem is érdekel. 12 évvel ezelőtt - még ifjabbkoromban - sörbe öntöttünk kólát, bele pedig áztattunk kendert néhány óráig. Nagyon ott volt. regular_smile.gif zoli

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel