Megdöbbentő olasz bírósági eredménynek: az MMR oltóanyag autizmust okoz!

Mindezidáig már jó pár éve hasonlóak a feldúlt szülők történetei, ahogy azok nyilvánosságra kerülnek. Egy fiatal, tehetséges kisgyermeknél MMR oltás után először enyhébb mellékhatások, mint magas láz és étvágytalanság jelentkeztek, majd a szimptómák autizmusba torkolltak.

Az orvosi szakma tagadja az autizmus és a kanyaró, mumpsz és rubeola hármas oltás közötti kapcsolatot. Statisztikák azt mutatják, hogy az autista gyermekek számának növekedése korrelál az MMR oltóanyag bevezetésével és elterjedésével. Egy olasz bíróságra kerülő peres ügyben viszont megszületett az első olyan döntés amely a gyermeknek és szüleinek ad igazat. A szülők azt állították, hogy az MMR oltás volt a felelős abban, hogy gyermekük autista lett.

megdobbento_olasz_mmr_01

Valentino Bocca szülei 112.000 Euro vigaszdíjat kaptak amelyet az olasz egészségügyi minisztériumnak kell kifizetnie a családnak. További 800.000 Eurót is várnak majd egy másik polgári ügyben. A tragikus történet egy normálisan fejlődő kisfiúról szól. Valentino 14 hónaposan kapta meg az oltást, és először hasmenése volt, majd elvesztette étvágyát és néhány napon belül elvesztette azon képességét is, hogy kanalat használjon. A legrosszabb rész még csak most jön. Egyszer csak elkezdett nagyon nyugtalan lenni éjszaka, órákon át csak sirt fájdalmában. Később kiderült, hogy egy az autista gyerekeknél gyakori bélbetegségben szenved. Étrendjét megváltoztatva oly módon, hogy búza és tejtermékeket nem kaphatott, képes volt aludni, de autizmusa súlyosbodott. Még most, kilencéves korában sem tud beszélni.

Az ügyben bemutatott három szakértő egyetértett abban, hogy van tudományos valószínűsége annak, hogy az MMR oltás váltotta ki Valantino állapotát. A bíró Lucio Ardigo egyetértett abban, hogy " Valentino autisztikus viselkedését és a vele társuló késedelmes kognitív fejlődését" a kapott MMR oltás okozta. Meg kell itt jegyeznünk, hogy az olasz oltóanyag összetétele nem tér el a magyar oltóanyag összetételétől.

Az óceánon túl, az Egyesült Államokban több mint 5000 családról jelentette a média, hogy az MMR oltást követően lett autista gyermekük, bár az igazi számadat sokkal magasabb lehet. Bírói döntések eredményeként 90.000 GBP (Angol Font) kártéritést itéltek egy Robert Fletcher nevű fiúnak agykárosodás miatt, és egy 1.5 millió USA dolláros kárpótlást Hannah Polingnak, aki az MMR oltás mellett hat másik oltást kapott egy nap, majd autista lett.

A pénz csekély vigasz a mostanra már autistává vált gyermekek családjára nézve. Azonban a közszemlélet még mindig az, hogy jobb beoltani a gyermeket, mint nem.

A remény az alagút végén az, hogy a jövőbeli döntéseknek most már van jogi precedense, tehát az olaszországi döntés zsilipeket nyitogathat meg. Sok más szülő is szeretne jogos kompenzációban részesülni ilyen ügyekben olyan kormányoktól, amelyek támogatják minden idők legnagyobb orvosi csalását.

Forrásanyag:
http://www.dailymail.co.uk
http://birdflu666.wordpress.com
http://www.google.co.uk
http://childhealthsafety.wordpress.com


További Hírszem:

Forrás: 
http://naturahirek.hu/megdobbento-olasz-birosagi-eredmenynek-az-mmr-oltoanyag-autizmust-okoz/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Hozzászólások

Én is dilemmázom

Mi is Angliában élünk (csakúgy, mint az első hozzászóló), és a 3 éves kisfiam most kapott időpontot az MMR oltására. Mivel a család másik három tagjánál (nálam, páromnál és az 5éves fiamnál felfedezhetők mind az asperger szindróma, mind a klasszikus autizmus (enyhe) tünetei, álmatlan éjszakáim vannak mióta megkaptam a papírt.

Ádám egyelőre teljesen normális 3 éves kisfiú, de rettegek, hogy az oltás bekapcsolja nála is a felelős gént... Mit gondoltok?

Az apukája oltás párti, folyamatosan vitázunk ezen... hogy lehet ezt eldönteni? Kínoz a felelősség érzet... nagyon nehéz... ő a boldogság forrása a családban. Ha ezt elveszítjük...

Értékelés: Nincs

Nehéz a döntés: oltassam, vagy ne?

Sziasztok!

Ez egy nagyon nehéz kérdés tényleg. Nagyon együttérzek az érintett családokkal.  Az én kislányom ritka agyfejlődési zavarral született, nagyon féltettem az MMRtől,

2 éves volt, amikor beadattam neki végül, mert Angliában éltünk akkor, ahol vannak kanyarójárványok, és a kanyaró potenciálisan neki nagyobb veszélyt jelentett, mint az oltás. Bár ezt nyilván senki nem tudja megmondani előre. 

Az angol orvos, aki először kapcsolatba hozta az MMR-t az autizmussal, elistmerte, hogy manipulálta a kutatásai eredményeit. Utána többszázezer gyerek vizsgálatával végeztek kutatást ezzel kapcsolatban egyéb kutatócégek, és az az eredmény, hogy nincs kapcsolat az oltás és az autizmus között.

Lehet, hogy ezeket az oltóanyaggyártó cégek pénzelték. Honnan tudjam, hogy kinek mi az érdeke? Lehet, hogy azoknak is igaza van, akik azt mondják, hogy a kanyaró tök veszélyes. A komplikációkat nézve az én gyerekemre tényleg az.  A bárányhimlővel kórházba került, mert előbukkant egy jó kis komplikáció, pedig a bárányhimlő ellen nem voltam hajlandó oltatni, mekkora baromság, gondoltam. Ja, igen, ha nem kapott volna azonnal intravénásan antibiotikumot, egészen rosszul járt volna. 

Nekem az a borzasztó, hogy annyi információ van, amit egy anyának saját felelősségére fel kell dolgozni és aztán ezek alapján saját felelősségére valahogyan dönteni kell. És olyan komplex kérdések ezek, miért muszáj nekem ezekkel foglalkoznom, hát nem vagyok orvos?! Miért akarnak velem elhitetni akármit, csak hogy 1 oltóanyaggal többet adjanak el? Miért nem lehet csak kanyaróoltást adni, miért muszáj belerakni a mumpszot meg a rózsahimlőt még? Lehetséges, hogy akkor sokkal többen beadatnák azt a nyamvadt oltást, akkor egyénileg és világszinten is mindenki jobban járna. Lehet, hogy nem lenne olyan káros az egykomponensű kanyaróoltás. 

Egyébiránt most én magam is elgondolkoztam,  hogy ha nem akarom 40évesen elkapni a kanyarót olyan helyen, ahol nem oltják a gyerekeket, pl. Angliában, akkor be kellene magam oltatni, mert én még csak 1 oltást kaptam gyerekkoromban, annak meg már nincs védőhatása. 

Bocs, ha kicsit zavaros, amit írtam. Engem minden oltás nagyon megvisel lelkileg, és ebbe őszülök bele szerintem, hogy tök nehéz a döntés, ha az ember végiggondol mindent. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

MMR

Az én kislányomnál is szemmel követhető a fotókon is a változás az MMR oltás utáni időszakban az addigi képességei jelentősen romlottak. Ma autista, de ezt ebben az országban senki nem fogja elismerni....

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
verebedit's picture

Autista kislány

Kedves MeaStick!

Neked is nagyon szívesen felajánlom a segítségemet, és az Együtt-Egymásért klub segítségét. 

Nagyon sajnálom, ami veletek történt, és remélem, tudok segíteni Neked. 

Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (7 votes)

Autizmus

Az én fiam az oltások  után lett autista, 1,5 éves korában hirtelen elromlottak és kihullottak a fogai, és akkor kezdődtek különböző viselkedési zavarai.

A róla készült képeken nyomonkövethető, hogy változott meg az oltások után.

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (3 votes)
verebedit's picture

Autizmus

Kedves Mariska!

Nagyon sajnálom, ami veletek történt! 

Ha bármiben tudok, szívesen segítek. Talán olvastad már az Esőember blogsorozatot, amit én írok, ugyanis az én fiam is autista.

Ezenkívül egy klubot is szervezek, az Együtt-Egymásért klubot,   A klub keretén belül havonta szervezek összejöveteleket, előadásokat a hozzánk hasonló szülőknek, amelyre nagy szeretettel várlak Téged is. !

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Oltások

Elindult egy mozgalom,aki egyet ért csatlakozhat...

http://www.valaszthato-oltas.hu/

http://www.peticiok.com/kotelezo-helyett-valaszthato-oltasokat

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
beus's picture

Mozgalom

Mi a Párommal csatlakoztunk,de ezt szerintem a főoldalon el kéne helyezni,hátha sokan csatlakoznának az oldalról és elérné a mozgalom a célját,amely mint tudjuk ennek az oldalnak is a célja

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel