Mérgező rúzsok a boltokban?

Óvatosságra hívják fel a világ nőinek figyelmét, miután felmerült a gyanú, hogy néhány nagy nevű cég által forgalmazott ajakrúzs ólmot tartalmaz.

A figyelmezetés azután vált aktuálissá, hogy az Amerikai Egyesült Államok minden bizonnyal pert indít a Dior Addict Positive Red Lipsticket is előállító, LVMH nevű luxustermék forgalmazó vállalat ellen, miután - egy független laboratóriumi vizsgálat során 33 másik termékhez hasonlóan - a fenti ajakrúzsban ólmot találtak.

A tanulmányban a rúzsok egyharmada az Ameriai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyezési Hivatal által elfogadhatónak ítélt ólommennyiségnél (0,1 részecske/millió - PPM) többet tartalmazott. A Dior ajakrúzsban 0,21 ppm ólmot találtak. Peter Dingle, az ausztráliai Perth-ben lévő Murdoch Egyetem környezeti toxikológusa, és a Dangerous Beauty nevű könyv szerzője szabályozási módosítások végrehajtására szólított fel a kozmetikai termékek ólomtartalmának betiltása terén, a fogyasztók egészségének védelme érdekében.

smink-es-hajszin-milyen-aronAz ólom szellemi és viselkedési problémákhoz vezethet, de májkárosodást, meddőséget és vetélést is okozhat. Becslések szerint egy nő életében átlagosan 4,5 kilógramm rúzst "fogyaszt el".

Lásd ezt a cikket is, amelyben nevén nevezik az összes mérgező rúzs márkáját.

Forrás: 
http://www.betegszoba.hu/hirek/mergezo_ruzsok_a_boltokban/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hozzászólások

rúzsok

Sziasztok,

Valaki ismeri a C... w... márkájú rúzsokat?? Én úgy tudom csak ilyen kisebb bőröndökben lehet kapni és az enyémen nincsen összetevő lista. Körömlakk is volt benne, szemceruza... Csak azért kérdezem, mert neten se találok semmit erről a márkáról. Mondjuk nekem nem cserepesedett ki a szám tőle, meg nem is száradt ki de nem tudom, hogy mennyire tiszta termék mivel összetevő lista nincs rajta.:S ...

Értékelés: Nincs

Rúzs

Nem ismerem, de ha körömlakk is volt mellette, akkor nem lehet túl jó az összetétele, normális összetételű, káros anyag mentes körömlakk nincs.

Ezeket a rúzsokat ismered?

Értékelés: Nincs

szia

Ezt a rúzst használom 1 éve kb. Igen sajnos volt egy olyan érzésem, hogy nem tiszta termék.:D De most már úgy is mindegy . Ismerem ezeket a rúzsokat. Még nem használtam ilyet, és még nem rendeltem. Bár tervben van, csak sajnos igen borsos az ára. :S Abban biztos vagyok benne, hogy jók lehetnek.:)
Ezért is kérdeztem,hogy a C....p-os rúzsokkal mi a helyzet ,ismeri-e valaki, mert azt jobban megtudnám venni.
Esetleg olcsóbb, de tiszta összetevőjű rúzsokat lehet venni valahol ?? :) Nézegettem -ben, an, de  l...l meg ilyen nagyon márkás rúzsokat nem szívesen veszek me,rt azok se különbek, széles választék meg annyira nem volt.. eseleg valahol máshol ahol tiszta rúzsokat lehet kapni, van ilyen bolt valahol??:) 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Rúzs

Kedves Ita!

Az általad említett két boltban kapható olcsóbb árfekvésű dekorkozmetikai termékek relatíve tiszták, de sajnos, nem tartósak. A bionom-on kapható termékek tiszták és hosszan bírják a megpróbáltatásokat!

Ahogy nagymamám szokta mondani: nem mindig a drága a drága...

Niki

Értékelés: Nincs

szia

Biztos vagyok benne, hogy tényleg jók lehetnek ezek a rúzsok:) amint lesz rá pénzem beruházok egyre. Csak sajnos nekem ez az ár igen költséges lenne most..Nekem ez még drága. Főleg, ha mondjuk 2 színűt szeretnék rendelni. Sajnos nekem nincs mindig elég pénzem, hogy egyből rendeljek ilyeneket. Ha 2-t rendelnék már egy 10 ezres elmenne.. De egy is önmagában elég drága. Persze ezzel nem azt mondom, hogy az én kedvemért legyen akkor olcsó, mert amit meg kell fizetni manapság azt meg kell fizetni, ez van. Ez az  'én' gondom.
Abban viszont biztos vagyok , ha tényleg lenne egy ilyen rúzsom nyugodt szívvel kenném fel a számra. :)
Üdv., 

Értékelés: Nincs
Lulu86's picture

Incike rúzsproblémája

Szia, Itt meg tudod nézni, hogy a cikk alapján mely termékek nem minősülnek veszélyesnek. http://eletmodszer.com/hirek/veszelyes-anyagokat-talaltak-ajakruzsokban.html A hatóanyag keresőben pedig meg tudod nézni a jelenlegi összetevőit is. Már bocs, hogy belekontárkodtam regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Ajánlatkérés

Kedves Vali! Olvastam a cikket, hogy mérgező rúzsokat találtak a boltokban. Szeretném a tanácsodat kikérni rúzs és körömlakk ügyben. Én 17 éves korom óta használok rúzst és körömlakkot szinte hozzám nőttek . Milyen márkát használjak szerinted? Üdv Incike

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel