Nem beteg vagy, hanem szomjas! (Ne gyógyszerrel kezeld a szomjúságot!)

Sziasztok! 

Én elolvastam és nagyon hasznosnak és érdekesnek találtam. A víz gyógyító hatásairól és szükségességéről ír.

tigerwoman


Dr. Batmanghelidj üzenete a világnak

Előszó

Az orvosok alig támogatják a H2O megelőző és gyógyító szerepét, de Dr. Batmanghelidj tanulmányozta a víz emberi szervezetre gyakorolt hatását, és úgy találta, hogy ez a létező legjobb fájdalomcsillapító és megelőző terápia.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj, egy nemzetközileg elismert, híres kutató, szerző és a víz természetes gyógyító erejének szószólója. 1931-ben született Iránban. A skóciai Fettes Egyetemen végzett, és a London Egyetem St. Mary Kórházában szerzett gyakorlatot, ahol Sir Alexander Fleming, a penicillin feltalálója kezei alatt dolgozott.

viz-gyogyito-szerepe

Dr. Batmanghelidj Iránba való visszatérése előtt Angliában praktizált, ahol kulcsfontosságú szerepet töltött be a kórházak és orvosi központok fejlesztésében.

Amikor 1979-ben az iráni felkelés kitört, Dr. Batmanghelidj-et egy kevésbé ismert helyre szállították, és mint politikai foglyot az Evin Börtönben tartották fogva 2 évig és 7 hónapig. Ott fedezte fel a víz gyógyító erejét. Egy éjjel egy fiatal rabot kellett gyógyítania, gyomorfekélyes fájdalmai voltak. Mivel semmilyen gyógyszer nem állt rendelkezésére, ezért Dr. Batmanghelidj adott neki 2 pohár vizet. 8 percen belül a rab fájdalmai megszűntek. Ezt követően a rabnak minden harmadik órában újabb 2 pohár vizet kellett innia, és teljesen fájdalommentessé vált az ott töltött további 4 hónap alatt. Dr. Batmanghelidj sikeresen kezelte 3000 fiatal rab stressz okozta gyomorfekélyeit pusztán csak sima vízzel.

A börtön hónapjai alatt intenzív kutatásba fogott, hogy megismerje a víz megelőző és gyógyító hatását különböző fájdalmas degeneratív betegségekben. Evin kitűnő "stresszlabornak" bizonyult, és hiába ajánlották fel neki, hogy korábban kiengedik, Dr. Batmanghelidj további 4 hónapot töltött benn, hogy befejezze tanulmányát a kiszáradás folyamata és a különböző vérző fekélyes betegségek közötti kapcsolatról. Munkája megjelent 1983-ban a Journal of Clinical Gastroenterology folyóiratban, valamint 1983. június 21-én a The New York Times Science Watch-ban.

1982-ben, szabadulása után Dr. Batmanghelidj megszökött Iránból, és Amerikába költözött. Ott kezdte el kutatni az emberi test krónikus véletlenszerű kiszáradását. Tanulmányait 1991 és 1992-ben közzé tette a "Journal of Science in Medicine Simplified" című újságban.

Dr. F. Batmaghelidj 1992-ben megírta első önálló könyvét "Your Body’s Many Cries for Water" címen, ahol azt állítja, hogy a száraz száj a kiszáradás nem megbízható indikátora. A test fájdalommal jelzi a vízhiányt. A kiszáradás fájdalmat és sok degeneratív betegséget idéz elő, mint az asztma, köszvény, ízületi gyulladás, magas vérnyomás, időskori cukorbetegség és sclerosis multiplex. Dr. B. üzenete a világnak: "Nem beteg vagy, hanem szomjas! Ne gyógyszerrel kezeld a szomjúságod!"

A további oldalakon Dr. F. Batmaghelidj gondolatait osztom meg veled, használd egészséggel!

Forrás: http://watercure.com/


Jó, ha tudod ... (Antal Vali)

Hogyan száradunk ki?

A mindennapos tevékenységei során egy átlagember kb. 3-4 liter (10-15 pohár) vizet veszít vizelettel, széklettel, izzadással, lélegzéssel. Az elvesztett mennyiséget vízzel, illetve folyadékkal és étellel kell pótolni. 1-2 liter vizet csak a lélegzés során veszítünk. A bőrlégzés a hőszabályozó képességünk fenntartásáért 90%-ban felelős.

Mozgás, izzadás, láz, hasmenés, betegség jelentősen meg tudja növelni az elvesztett víz mennyiségét. A megnövekedett vízveszteség két legáltalánosabb oka az intenzív testmozgás és az izzadás. Habár mindannyian ki vagyunk téve a kiszáradás veszélyének, mégis a legsérülékenyebbek a csecsemők, a fiatal felnőttek és a sportolók. Ők vagy nem képesek megfelelően kifejezni a szomjúság érzetüket, vagy képesek észlelni és nem tudnak időben tenni valamit.

Honnan tudom, hogy kiszáradtam?

Ha szomjas vagy, akkor az azt jelenti, hogy a sejtjeid már kiszáradtak. A száraz száj a kiszáradás legutolsó jele kellene, hogy legyen.

Azért történik, mert a szomjúságérzet addig nem fejlődik ki, míg a testnedvek károsodása jóval a normális működéshez szükséges szint alá nem esik.

szomjusagerzet

Vizsgáld a vizeleted, hogy lásd kiszáradtál-e vagy sem:

 • A megfelelően hidratált test tiszta, színtelen vizeletet bocsát ki magából.
 • Az enyhén kiszáradt testnek sárga színű vizelete van.
 • A súlyosan kiszáradt test narancssárga vagy sötét színű vizeletet produkál.

Az enyhe kiszáradás jelei: fáradtság, csökkent koordinációs képesség, száraz bőr, kevés vizelet, száraz nyálkahártya a szájban és orrban, ingadozó vérnyomás és gyenge ítélőképesség. A stressz, asztma, fejfájás, allergia, magas vérnyomás és még sok más súlyos betegség a krónikus kiszáradás eredménye.

Mennyi vizet kellene innunk?

Hogy jobban meghatározzuk, mennyi a napi vízszükségletünk, osszuk el a testsúlyunkat kettővel. A kapott eredményt kell unciá-ban meginnunk. Vagyis ahány font a testsúlyunk, feleannyi uncia vizet kell innunk. (Magyarul: 1 font = 0,45kg; 1 uncia = 0,03liter. Ha elvégzed a szükséges átváltásokat, akkor azt kapod, hogy 10kg testsúlyonként 3,33 deciliter víz szükséges. Ha 100kg-ot mutat a mérleg, akkor 3,33 liter vizet igyál naponta, ha 70kg vagy, akkor 2,3 liter kell. - a szerk.)

Azoknak, akik fizikailag aktív életmódot élnek, vagy melegebb éghajlat alatt vannak, valószínűleg több vizet kell inniuk.

Mit kellene innunk? Mit nem szabad inni?

A tiszta, természetes vizet ajánljuk.

 • Kerüld a szénsavas vagy cukros italokat. A magas cukortartalma és mesterséges alkotórészei veszélyesek az egészségedre. A szóda kiszárít.
 • Tea, kávé, üdítő vizet tartalmaz ugyan, de vízhajtó tartalma kiöblíti a testedből a vizet. Ne számíts rájuk, ha a folyadékpótlást számolod!
 • Teljesen rendben van, ha alkalmanként iszol, de ha rendszeressé teszed, és nem iszol hozzá elég tiszta vizet, akkor hosszú távon komolyan kockáztatod egészséged.
 • A tiszta víz a legjobb választás. Ha az egészséges életmód mellett kötelezed el magad, tedd szokássá és elsődleges fontosságúvá a rendszeres vízivást!

Tudunk-e túl sok vizet inni?

Intenzív testmozgás közben a vese nem tudja kiválasztani a felesleges vizet. A többlet víz a sejtekbe vándorol, többek között az agy sejtjeibe is. A végeredmény végzetes lehet. Ezért a sportolóknak úgy kellene meghatározniuk, hogy mennyi vizet igyanak, hogy egy hosszú edzés előtt és után mázsára állnak; így tudni fogják, hogy mennyit vesztettek, vagyis tudják azt is, hogy mennyi vizet, illetve sót kellene pótolniuk.

Egy tanulmányban futókat teszteltek, és kiderült, hogy 13%-uk túl sok vizet iszik, ami túl alacsony nátrium szinthez vezetett. A túl alacsony nátrium szint nagyon beteggé tette ezeket az embereket, és nagyon közel vitte őket a halál állapotához. Fontos ebből megtanulni, hogy a vízbevitel legyen egyensúlyban a sóbevitellel.

Honnan tudom, hogy a csapvíz biztonságos?

Majdnem a legtöbb városi víz iható minőségű. Ha pontosan akarod tudni, legjobb, ha elmész a helyi vízműbe. A vízmű mindig ad ki éves jelentést is. Ha nincs kedved vagy időd személyesen bemenni, akkor kísérd figyelemmel online a weboldalaikon. Itt a link: http://www.vizmuvek.hu/

Mi a helyzet a palackozott vízzel?

A palackozott víz legnagyobb előnye a kényelem. Hatalmas ipar épült ki körülötte. A legtöbb palackozott víz egyszerű csapvíz átszűrve, a jobb íz érdekében. Ettől ez nem rossz, csak érdemes fontolóra venni a hozzáadott árat és értéket.

A palackozott víz biztonságos, és megfelel a szabványoknak. Egyelőre még nincs szigorúan szabályozva a palackozott víz iparága, ezért lehet, hogy a palackozott víz sem mindig tiszta, hacsak nem valamilyen jogvédett termékről van szó. Sok jogvédett, magas minőségű palackozott víz van természeti erőforrásokból, mint valamilyen forrás, gleccser vagy ásványvíz. A magas minőségű ásványvíz kívánatos lehet a speciális igényű emberek számára, vagy azoknak, akik megengedhetik magunknak.

Győződj meg róla, hogy a víz nem válik az ivás korlátozó tényezőjévé. Ha a palackozott víz ára miatt iszol kevesebb vizet, akkor egyszerűen csak töltsd meg a palackot sima csapvízzel.

Mi a helyzet a szűrőkkel és a szűrt vízzel?

Mindig bölcs dolog vízszűrőt beszerezni, ha nem vagy biztos a csapvized minőségében.

Rengeteg vízszűrő berendezés van a piacon nagyon különböző árakon. Hogy jó szűrőt vegyél, érdemes tudnod, hogy valójában mit csökkent, mit távolít el, és mennyibe kerül. Ideálisan olyan vizszűrőt akarsz, amely eltávolítja a kémiai anyagokat, növényvédő szereket, nehézfémeket, klórt, flórt, baktériumokat és vírusokat.

Hogyan válassz jó szűrőt? Fontos, hogy jól utánajárj. Kérdezgesd a helyieket, kutass online, ellenőrizd a hatóságoknál. Légy körültekintő.

Tippek

 • Kezdd jól a reggeled: Reggel, amikor a legjobban tele vagy méreganyaggal és legjobban ki vagy száradva, legyen az első dolgod, hogy egy nagy pohár vízért nyúlsz- még a kávé előtt. Ez a reggeli víz fogja igazán beindítani véráramot.

ebredes-utan-vizivas

 • Igyál egy pohár vizet miután felkeltél, és mielőtt lefekszel!
 • Iktass be rendszeres vízivási szüneteket!
 • Ne számolj arra, hogy szódával pótolod a vízveszteséget!
 • Igyál egy pohár vizet étkezés előtt és után! Ideálisan fél órával az étkezés előtt és fél órával az étkezés után. Ihatsz vizet étkezés közben is, és bármikor, amikor úgy érzed.

Nagyon fontos, hogy legyen egyensúly a nátrium szint és a vízfogyasztás között. Tégy 1 teáskanál sót minden 4.-5. pohár vízbe. Használj tengeri sót!

Minden étkezés előtt és után innod kellene vizet, így segíted az emésztési folyamatot. A gyomornak vízre van szüksége, hogy szétválassza az ételt, és a vízhiány nagyban nehezíti a tápanyagok lebontását és energiává alakítását. A májnak szintén vízre van szüksége, hogy az elraktározott zsírt felhasználható energiává alakítsa. A máj határozza meg, hogy merre menjenek a tápanyagok. Ha ki vagy száradva, akkor a veséid háttérbe szorítják a májat, és lecsökkentik a máj működését, vagyis az elraktározott zsírt nem tudja elhasználni. Csökken a vérmennyiség, és a lecsökkent vérmennyiség nem képes a méreganyagokat eltávolítani és sejteket megfelelő tápanyagokkal ellátni.

Mindig legyen kézközelben vized! Igyál palackozott vizet vagy csapvizet, vidd mindenhova magaddal, a kondiba, a kocsidba, a munkahelyedre! Az első héten tedd szokássá a vízivást, majd fokozatosan növeld a mennyiségét a szükséges mértékig! A lényeg az, hogy ne várj addig, amíg szomjas leszel!

Folyamatosan igyál mozgás közben! Ne felejtkezz meg a sóbevitel egyensúlyáról sem! Edzés alatt óránként igyál legalább 1 litert! Igyál többet, ha meleg van! Labdajátékoknál, forróságban több mint 2 litert is veszíthetsz óránként. A víz- és sóegyensúly a legbiztosabb módja annak, hogy egészséges maradj. Edzés alatt minden 20 percben pótold a folyadékot!

Érdekességek

Az orvostudomány ma azzal foglalkozik, hogy eltakarja az emberi test kiszáradásának tüneteit, jeleit és következményeit. Az emberi test tünetekkel és jelekkel világosan jelzi, ha ki van száradva - más szavakkal: az agy jelzi a kiszáradást, amikor fáradtnak érzed magad és nem végzel kielégítő munkát, vagy az első dolog, amit reggel teszel, hogy ki akarsz kelni az ágyból, de fáradt vagy és nem bírsz - ez a kiszáradás jele. És ott van még a düh, a hirtelen reakciók, a depresszió - ezek mind a kiszáradást jelzik, vagyis az agy kevés energiát kap, hogy megbirkózzon az információval, és cselekvéssé alakítsa.

Azután a testnek van "aszály programja" is, amelyeket úgy hívunk, hogy allergia, magas vérnyomás, cukorbetegség, immunbetegségek. Az "aszály program" annyit jelent, hogy be kell tömnöd a lyukat ott, ahol a test a vizet elveszíti. A víz a test legprecízebb alapanyaga, és amikor több megy ki, mint jön be, akkor a test ezt észreveszi. Mivel a test egy intelligens alkotás, bekapcsolja az "aszály-program"-ot, és allergia formájában jelzi a kiszáradást, ugyanis az a rendszer, amelyik a vízháztartás egyensúlyáért felel, elnyomja az immunrendszert, ami a védekezésért felel. Ez egy szimpla energiahasznosítási helyzet. Utána kap az ember asztmát.

Minden nap körülbelül egy liter vizet veszítünk lélegzés útján. A légzés tulajdonképp nem más, mint a tüdőhólyagocskák mozgása, amelyek összehúzódásakor a levegő kilökődik. Ebben a folyamatban víz is távozik a szervezetből, amelyet pótolni szükséges. Ha nem pótoljuk, a test megfeszíti a hörgőket, és betömi a lyukakat, és mi ezt a csökkentett levegőáramlást - mely a tüdő kiszáradása révén jön létre - hívjuk asztmának.

Ezek a szakzsargonok a kereskedelmi célú orvoslás legjobb eszközei. A betegközpontú rendszer kihasználja és beépíti az emberi elmébe ezeket a szavakat, mert az emberek nem értik, hallják ugyan, de nem tudják semmihez se csatolni a szervezetükben. Illetve egy dologhoz mégis csatolják - a félelemhez.

Ma több millió gyerek szenved asztmában, és a számuk egyre növekszik. Az ok mindenhol ugyanaz: egyre több szódát isznak. A három-öt éves gyerekek az utóbbi 10 évben háromszor annyi szódát isznak, mint tíz évvel ezelőtt összesen. Ezek az emberek szép lassan kiszáradnak, mert szódát isznak, ami nem úgy működik, mint a sima víz. Adj ezeknek a gyerekeknek sima vizet, és az asztma nagyon gyorsan eltűnik, lehet néhány órán belül, és a légzésük normalizálódik! Az inhalátorra nem lesz többé szükségük.

Az "aszály-program" másik nagy tünete a magas vérnyomás. Ha a testben nincs elég víz, vagy ha a test kezd kiszáradni, akkor a vízveszteség 66%-a a sejtek belsejéből jön ki, 26% a sejtek környezetéből, és csak 8% az érrendszerből. De az érrendszer egy rugalmas rendszer - összeszűkül, lanyha lesz. A baj az, hogy mindez belül van, és nem látod mi történik a testedben, hiába teszteled különféle vérvizsgálati módszerekkel, nem mutatja ki. Ha az emberek rendszeresen innának vizet, és pótolnák a szükséges ásványi sókat a kapillárisokba, a magas vérnyomás teljesen megszűnne.

Több millió ember él a földön, aki nem tudja, hogy a magas vérnyomás nem más, mint a test "aszály-program"-ja, amikor is a test visszaáramoltatja a hiányzó 66%-ot a sejtekbe. Az orvosok arrogánsan vagy nemtörődve kezelik a magas vérnyomást, és különféle gyógyszereket, vízhajtókat írnak fel.

Amikor a szövetek kiszáradnak, szerkezetük megváltozik. A szilva formából aszalt szilva lesz, és az aszalt szilva nem úgy működik, mint a szilva. Így keletkeznek a tünetek. A tünetek jelzik, hogy rendben van, adjuk meg a testnek azt, ami neki kell. Most, amikor kiszáradásról beszélünk, a víz rengeteg egyéb anyagot is szállít a sejtekbe. Ha kiszáradtunk, ezek az anyagok sem továbbítódnak. Vagyis nem lenne másra szükségünk, mint a megfelelő víz- és tápanyag-utánpótlásra, és a testünk helyre tudná állítani önmagát.

Végeztek egy kísérletet. A tudósok megkértek idősebb és fiatalabb embereket, hogy ne igyanak 24 órán keresztül. 24 óra elteltével, amikor a víz újra elérhetővé vált számukra, az idősebb generáció nem vette észre, hogy szomjas.

Figyelted mit írtam le? 24 óra elteltével az idősebb generáció nem vette észre, hogy szomjas. Néhányuk még akkor sem nyúlt a vízhez, amikor mellettük volt egy karnyújtásnyira. A fiatalabbak azonnal pótolták a hiányzó mennyiséget. Ez az igazi probléma. Ezért van annyi beteg az idősebbek között, mert teljesen kiszáradnak, és nem veszik észre.

kiszaradt-borA kiszáradásnak vannak egyéb feltűnő jelei is: a bőr. Ha a bőr szép, laza és sima, akkor elegendő vízmennyiség van a testben. Ha ráncos és gyűrt, akkor az a kiszáradás jele. A szarkalábak a kiszáradás tünetei, és sima vízzel, megfelelő tápanyag-utánpótlással megszüntethető.

Beszéljünk a koleszterinről is. A koleszterin az emberi test túlélésének egyik legfontosabb eleme. Amikor a test elkezd több koleszterint termelni, megvan rá az oka. És természetes nem az az oka, hogy gátolja a szív artériáit, mert amikor a test vérkoleszterinszintjét mérjük, akkor a vénákból vesszük a vért. Sehol az orvosi történelemben egy árva eset sincs feljegyezve, hogy a koleszterin valaha is blokkolta volna a vénákat.

Nem a koleszterin veszélyes, hanem a gyógyszeripar, aki az emberek fejébe tömi a problémát - a koleszterin veszélyes és csökkentsd, mert különben az artériákban blokkok képződnek, ami teljességgel képtelenség. A koleszterin valójában védi az emberi életet, mert a koleszterin egy kötszerféle, egy vízálló pólya, amit a test alkotott meg. Amikor a vér sűrűbbé és savasabbá válik, és az összehúzódott artériákon és kapillárisokon keresztül átfolyik, kiszáradáskor sérülések és könnyek képződnek az érrendszerben, természetesen először a szív kapillárisaiban.

Na most, ha a koleszterin nem lenne ott és nem szárítaná fel a könnyeket, és nem tapasztaná be a sérüléseket, a vér átfolyna az érfalon, és az ember ott azonnal halottan esne össze. A koleszterin valójában egy átmeneti életmentő, és időt ad a testnek, hogy felépüljön a problémából. Soha nem értettük meg ezt. Az orvosok úgy gondolják, ha valami felmegy, akkor csökkenteni kell, ha lemegy, akkor meg emelni. Miért nem kérdezzük, hogy miért megy le vagy fel?

Hatalmas iparág épült a koleszterin csökkentésére. A test hirtelen elsősegélyként gyárt több koleszterint. Soha nem szabadna beleavatkozni úgy a test működésébe, hogy ne tudjuk, miért változott meg.

Érdemes megtanulnunk és megfelelően kezelnünk a jeleket és tüneteket. Kár olyan betegségre gyógyszereket szednünk és végül belehalnunk, amelyek könnyűszerrel megelőzhetőek és visszafordíthatóak lennének.


Kapcsolódó tartalmak:

Forrás: 
http://www.watercure.com/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Hozzászólások

Nyelvszárazság

Sziasztok!

Kb. 2 hónapja küzdök candidával. Mind a lábfejemen, mind az intim részeken előjött. Közben pedig a nyelvemen is mintha pici hólyagocskák lennének és be lenne repedve. Mindig kiszárad reggelre,sőt napközben is száraz, érdes. Ha pl. gyümölcsöt eszek akkor csípi, marja. Lehet ez a gombától? Vagy ha nem attól van, akkor mitől?

Köszönöm!

Klára

Értékelés: Nincs

Nyelvszárazság

Szia Klára!

Nyelvszárazságnak nagyon sok oka lehet, látatlanban nehéz megmondani.

Voltál a panaszaiddal orvosnál, fogorvosnál, történt-e vérvétel (van-e vas és egyéb vitaminhiányod, vércukorrszinted rendben van-e) iszol-e elegendő tiszta vízet, van-e valamilyen betegséged, vannak-e emésztési panaszaid, a tüneteid megjelenése előtt szedtél-e gyógyszert, új fajta vitamint, étrendkiegészítőt?

Az orvosi segítség mellett felkereshetsz személyesen egy természetgyógyászt is aki jártas a nyelvdiagnosztikában.

Értékelés: Nincs

Sós víz

Tudtok-e pontosabbb adatot adni hogy ha én himalája sós vízzel szeretném biztosítani a napi víz  szükségletemet akkor hány gramm sót hány liter vízbe tegyek bele. Én amúgy alig fogyasztók sót, sőt vizet is keveset iszom. Ezen szeretnék változtatni most.

Értékelés: Nincs

Optimális víz fogyasztás

Szia zazenke!

Általában  az optimális folyadékszükséglet 70ml/tkg amiből min. 30 ml/tkg tiszta víznek kell lennie. Tehát egy 60 kg-os embernek 1,8 liter vízet kéne minimum! naponta meginnia, a többi folyadék pedig az elfogyasztott táplálékokból, italokból (leves, zöldség, gyümölcs) állhat. A víz mennyiségét befolyásolja a hőmérséklet, fizikai aktivitás, betegség, várandósság is.

Ne igyál cukrozott, mesterséges édesítőszeres italokat, szénsavas üdítőket, a bolti gyümölcslevek nagy része hozzáadott cukrot tartalmaz és koncentrátumból készül. Ha meg tudod oldani akkor otthon préseld őket frissen és higíts vízzel, vagy megbízható leveket vásárolj, mi ezeket ajánljuk. Teákat és egyéb jó minőségű italokat is fogyaszthatsz.

Vízből lehetőleg tisztított vízet igyál. A tisztított vízet nem kell sózni, de ha úgy érzed szükséged van rá akkor egy csipettel tehetsz a kancsóba, és az ételeid elkészítéséhez használd a himalája sót.

Értékelés: Nincs

Megerősítést kérek!

Szeretnék megerősítést kapni arra, hogy ha napi 22 db gyógyszert szedő 75 éves szomszédasszonyomnak szeretnék segíteni, akkor jó termékeket választottam-e?

Izületi gyulladás miatt már nem tud járni (bokái olyanok, mint a felső karom), 2-es diabetesze van, és magas vérnyomása. Mindez több éve, és a fia halála óta súlyosbodott ennyire az állapota.

Úgy gondoltam, hogy emellett a gyulladáscsökkentő mellett egy Z. gélt, a Yucca Star kapcsulát a bélflórára (Emóciót nem biztos, hogy szedné), és egy Choless Star kapszulát a cukorra rendelnék.

Az a baj, hogy szempont az anyagiak is, valamint az, hogy eddig soha nem próbált gyógynövényeket, így valami ütős összeállítás kellene neki, ami őt is azonnal meggyőzi, hogy tényleg kiválthatók a mérgek! Szerintem valami jó depresszióellenes készítmény is jöhetne mellé, hiszen az eredeti okot is enyhíteni kellene! Mi a véleményetek?

Előre is köszönöm, ha tanácsot kapok erre a komplex helyzetre,hogy segíthessünk neki. Üdvözlettel: Ilona

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (2 votes)
Betty's picture

Időskori problémákra

Kedves Ilona!

Utólagos engedelmeddel átmozgattam ide az életmód oldalunkra a hozzászólásod, ugyanis a bionom csak kimondottan a termékek kapcsán válaszolhatunk. Ezért kérlek, hogy a jövőben ide írd az egészségügyi problémra vonatkozó kérdéseidet. (az előző hsz.-sod sem veszett el, szóval nem kell 2x beküldened).

Jó felé kapisgálsz, de én az alábbiakat ajánlanám a néninek.

Csinálnia kellene egy 36 napos halpástétom kúrát. Ez több problémát is kezel egyidejűleg, ráadásul az idősek is szeretik, mivel élelmiszer jellegű, azaz kenyérre kenve fogyasztható. A lényeg, hogy 36 napig napi 1 tégellyel kellene neki fogyasztania. (nem kell megijedni nincs halíze, azok is szeretik, akik nem kedvelik a halat).

Egy bélflóra harmonizálót mindenképp javasolnék, ugyanis a felszívódással idős korban sokszor van probléma. Ha nem jó a felszívódás, akkor a tápanyagok sem tudnak hasznosulni. Ha tartasz az Emóciótól, akkor ajánlom a Supra Balance-ot (most akciós csomagban is kapható), vagy a mézes almarostot.

Vércukorszint szabályozásra és általános roborálásra a GanoUltrat ajánlom, ami mellé érdemes valamilyen C-vitamin tartalmú készítményt szedni, így még ütősebb a hatása.

Ha fér még a keretbe vagy akár a halpástétom kúra után is mehet a Huminiqum, ami egy kiváló roboráló, feltöltő, méregtelenítő készítmény.

Magas vérnyomás-, és szív-érrendszeri betegség esetén fontos lenne egy omega-3 zsírsav rendszeres fogyasztása, és napi szinten szedhetné a D3-vitamin cseppeket.

Nem véletlen mozgattam át ehhez a cikkhez a hozzászólásodat, ugyanis nagyon gyakori, hogy az idősek alig-alig isznak napi 1-2 pohárnál több tiszta vizet, vagy még annyit sem. A vízhiány nagyon sok problémát okoz a szervezetben, az alap folyamatok elvégzéséhez napi min. 1,5 liter vízre lenne szükség. Szépen, fokozatosan növelje a napi vízmennyiséget.

A vízhiány is okozhat ödémásodást, ilyenkor a szervezet igyekszik visszatartani azt a kevés vizet is, azért, hogy túléljen.

Az ödémásodás kezelésére ajánlom napi szinten a bázikus sófürdőt, azaz egy lavór vízbe tegyen a fürdősóból és áztassa benne a lábait. A teljes testes sófürdő még hatásosabb. Ha magas vérnyomásban szenved, akkor ne legyen túl meleg a víz, és szigorúan csak annyit tartózkodjon a vízben, amennyi jólesik neki!!! Eleinte érdemes csak a lábáztatást végezni.

Nem tudom mi az a z gél, de a fájdalocsillapító folyékony "tapaszt" ízületre érdemes kipróbálnia.

Gyanítom, hogy a fizikai betegségek nagy része a fia halálához köthető. Először mindig a lélek betegszik meg, és utána a fizikai testben is megjelenik betegség formájában. Valószínű, hogy a múltban rekedt, és nem tud túllépni a fia halálán, ezért a "bénultság". Az elme nem tud különbséget tenni a valóság, az illúzió és az álom között, és lehet, hogy a néni a múltat éli minden nap. Ebből kéne neki kijönni, és tudatosítani, hogy az már elmúlt. Egy szerető ember, - akár egy jó szomszédasszony - sokat tud ebben segíteni neki, ha szeretettel veszi körül .

Az Egészség Medálok közül az Alfa medál is segíthet, ami lelki traumákat is képes oldani. Információs víz is készíthető vele, ill. napi szinten hordható.

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
jooildi's picture

Szájíz

Sziasztok!

 

Már napok óta olyan ízű a szám, minta tejet ittam volna. Nagyon érdekes, mert mikor vizet iszom, akkor is tejnek érzem...  Szerinetek ez mitől lehet?

Tulajdonképpen nem zavar, mert szere(t)tem a tejet, csak furcsának találom.

 

Megköszönöm, ha van valami tippetek!

Ildi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

tejes szájíz

Kedves Ildi!

Én most találtam rá a kérdésedre, hogy mitől lehet a tejes szájíz. Nekem is napok óta van. Tudom, hogy te nem most írtad ezt a kérdést, de szeretném tudni, hogy kiderült-e mi okozta ezt a tejes szájízt? Mert olvastam hogy a steviától, de én nem eszem steviát, és így is van.

remélem olvasod, köszi a választ!

Üdv.

Erika

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Tejes száj íz

Szia! Mi változott pl. az étkezésedben, ami kiváltotta ezt? Iszol elegendő tiszta vizet? Szedtél-e mostanában antibiotikumot vagy bármilyen gyógyszert?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
jooildi's picture

Tejes

Helló!

Épp a hetekben kezdtem tudatosan odafigyelni a folyadékfogyasztásra (70ml per kiló, ebből 30 víz). Semmilyen gyógyszert nem szedek, csak a Huminiqum-Emóció-méz megy. Most kezdtem a korall kalciumot. Továbbá egyre több bio gabonát és magvat iktattam be a mindennapjainkba.

Én arra gondoltam, hogy a stevia lehet, ugyanis azzal édesítem a teát, amiből jó sokat iszom naponta. Ilyen előfordulhat?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Én a steviára tippelek

Én azért nem szeretem a steviát, mert számomra van egy olyan utóíze, ami UHT tejre emlékeztet. Érdekes, mert a friss növény fogyasztásahor nem érzem ezt a mellékízt!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
paripa's picture

Most már el merem mondani

Már néha olvasok olyat, hogy nem szereti valaki a steviát, így el merem mondani:

én kb egy éve kaptam egy elég nagy csomag stevia port ajándékba, ahogy megszagoltam (én mindent megszagolok gyerekkorom óta..), már tudtam,baj van...én ezt meg nem tudom enni.

Próbáltam, kóstoltam, kétszer küzdöttem vele, de feladtam a dolgot. Gondoltam, tovább ajándékozom. De mindenkinek mondtam, szagolja, kóstolja meg. SENKINEK NEM KELLETT....

A steviám a kertbe kiszórva végezte pályafutását. A Bosnyák téri piacon rengeteg stevia növényt árulnak, hétvégeken teli a piac vele. Úúúúgy megkérdezném, hogy a csudába tudják ezt megenni ?

Adri

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Dortsa's picture

Stevia íze szerintem

Ejha! Most látom, hogy új a hozzászólásbeküldő ablak! Ezek szerint nem kell tovább <kódokat> írkálni? Juhééé!

 

Na de hogy egyik szavamat a másikba ne keverjem, én is le szeretném írni a steviával kapcsolatos tapasztalatomat. Én úgy mentem be a bioboltba, hogy amikor steviát kértem, a szirupot vagy a bogyót vártam, mert arról hallottam. Ehelyett szárított, teának való leveleket kaptam. Most úgy áll a dolog, hogy mindig teszek a teámhoz egy kicsit (6-7 dl-hez kb. 10 összetöredezett levélkét), és ettől nekem elég édes lesz. Illetve hogy pontosabb legyek, érzek egy édes ízt, a furcsa csak az, hogy mindig az az érzésem, mintha két külön folyadékot innék: egyrészt a teát, mellé meg valami édeset. De szerintem ezzel nincs gond, a mellékíz jobban zavarna. Ez is olyan, mint a gabonatejek a tej helyett, vagy a tk lisztes süti a finomlisztes helyett. Nem ezt szoktuk meg, de hát egye fene! Nem vagyunk mi olyan begyepesedettek, ugye?

Legközelebb megpróbálok sütni is vele. Csak nehogy a kukában végezze...

 

Szép napokat!

Dortsa

Értékelés: Nincs

Süti a kukában?

Dehogy! Keverd mézzel! És nem fogod érezni a "külön" sütit :-) Ha nagyon rossz lesz, egye fene, nekem odaadhatod

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

kb. 6 éve bukkant fel a stevia

kb 6 éve bukkant fel a stevia nálunk (szárítva) Aztán  később még egy zacskóval, az előzőre már nem is emlékeztem. Csupa jót hallotam róla pedig. Az íze továbbra is elborzasztott. A magyar neve egyébként jázminpakóca.

Aztán (vendéglátásból élünk) amikor már az agyamra ment az édesítőszer mánia /őrület, akkor kiiktattam a diétásüdítőket, és édesítőszer helyett vettem steviát a kávéhoz teához.(nekem sem ízlett, de a többi édesítő sem) Hááát nem voltam túl népszerű a döntésemmel, jónéhány kávés vendégünket elveszítettük vele,pedig minőségi finom kávét árulunk.(kaptam is érte)

Azután amikor 3 éve pocaklakóm lett, akkor nem szerettem valahogy az édesítetlen teát, kávét (főként gabona) így a steviára fanyalodtam. Meg lehetett szokni. Azóta még sokkal több jót hallottam róla, és miután az idén hozzájutottam én is élő formájához feltett szándékom hogy használni fogjuk.a magam által termesztett növényt.

Szerintem mindez csupán megszokás kérdése, ha nem ettünk volna életünkben másmivel édesített ételt, édességet akkor ez lenne a megszokott. (és milyen jó lenne!!!) Talán a kicsiknél könnyebb lehet. Egyébként én a hajdinával voltam még hasonlóan, többszöri nekifutásra sem ízlett, pedig én szinte bármit megeszek, nincs az ízével bajom. (na jó a kelbimbót azt nem tudom) És csak próbálkoztam, próbálkoztam, de a hajdina nem ment le. Csak néztem ki a fejemből: hááát ezt hogy lehet megenni!?! Pedig nagyon akartam volna! Viszérre csupa jó! És egyszer csak megtört a jég. Le kell forrázni és utána még kicsit megpirítani, és így már ehető volt. Ma már nagyon szeretem, pedig nem is mindíg forrázom és pirítom. Szóval, van ezzel így az ember, szerintem kitartás!! Hátha lesz eredménye!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Borgától hajdina főzés trükkje

Szia Borga!

A hajdinával én is hasonló cipőben járok...A hétvégén ismét kinéztem egy tetszetős hajdina receptet, és napok óta itt dilemmázok, hogy vágjak-e bele, hisz eddig akárhány receptet próbáltam ki, amiben a hajdina főzve van, mind a kukában landolt. A nyers hajdinát leforrázod, majd pirítod és aztán főzöd? És mennyi ideig szoktad főzni? 

Értékelés: Nincs

Hajdina főzés..

Az első kérdésre igen a válaszom, a másodikra,:háát, pontosan nem is tudom. Talán olyan 20perc körül. De van hogy csak felforralom aztán a legkisebb fokozaton néhány percig főzöm fedő alatt és aztán elzárom, és megfő. (viszont rajta hagyom a kerámialapos vagy villanyrezsó  tűzhelyen) Nem jó, ha túl sok a víz alatta. Ha jól emlékszem talán 2.5xsel szoktam feltenni. Az sem jó, ha túlfő, de meg fogod látni, csak kóstolgatsd. Az ízével mint írtam is barátkozni kell. Szerintem pelyhesített gabonát csak salyát készítésűt szabad használni. Szoktam készíteni kölesböl kását úgy hogy főzés előtt liszté őrölöm malommal. Az legalább 3xos vizet felvesz, de kölese válogatja. Azt is pirítom főzés előtt, de csak óvatosan mert hamar elveszti a jóízét. Kitűnő babaeledel ízesítetlenül(is), csak időben el kell kezdeni a babának adni.

Értékelés: Nincs

Nyers vs. pirított hajdina

Kedves Borga és Atina! Nyers hajdinát használtok vagy pirítottat? Mert mindkét félét lehet kapni. A nyers változat világos színű, szinte szagtalan, nagyon finom, még csíráztatva is! A pirított sötét színű, kesernyés a szaga és az íze is fura. Hátha csak ez utóbbi nem nyerte el a tetszéseteket!

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

hajdina még mindig

Szia B-tunder!

Na látod, erre nem is gondoltam! A nyerset még sose főztem, pedig tavaly többször is készítettem gyümölcsös hajdinakását csíráztatott hajdinából és azt szerettem! Olyan rossz emlékeim voltak a főzött változatról, hogy eszebe se jutott megfőzni. Most, hogy visszagondolok: sötét színű volt, amit korábban főztem... 

Akkor csak kipróbálom azt a receptet :))

Köszönöm! 

Értékelés: Nincs

Hajdinás recept

És ha jól sikerül, el is küldheted! :o)

Értékelés: Nincs

Hajdina főzés sikerrel!!

Sziasztok!

Jelentem sikeresen megfőztem a hajdinát! NYERS hajdinát! Köszönöm mindenkinek a segítséget! A receptet - gyümölcsös-mákos hajdina - megosztottam a boszorkánykonyhában! Feltétlen próbáljátok ki! Üdv: Atina

Értékelés: Nincs

Hajdina receptet kipróbálom!

Mindenképp ki fogom próbálni! Köszi! Szeretjük a mákot nagyon!

Értékelés: Nincs

A recept nem jelent meg...:((

Pedig becsülettel beprüntyögtem még akkor! Nem tudom, hogy az éterben veszett el, vagy csak még késik az engedélyezése...

Várok még 1 napot, aztán megpróbálom újra felrakni! Mi teljesen rákattantunk :))

Értékelés: Nincs

Türelem

A recept a háttérben - sok más régebbivel - szerkesztésre vár.

Heni

Értékelés: Nincs

Hajdina

Ma hajdina kását reggeliztem fügelekvárral :-) pehelyből csináltam, még a nyáron kaptam ajándékba, de csak most került elő... próbáljátok meg esetleg ezzel. Az íze ugyan nem különbözik nagyon, de hátha a más állag segít rajta. csak egy ötlet...

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Ég és Föld

Szia Adri!

A sztívia por és a növény közti különbséget talán úgy tudnám a legjobban jellemezni, hogy ég és föld...

:)

Niki

Értékelés: Nincs
paripa's picture

Csak nem?

Szia Niki!

Azt akarod mondani, hogy a por valamiért khmmm undorítóbb lesz (nekem az..)?

Hogy a növénynek nincs ez a finoman szólva furcsás szaga/íze ? De hogy lehet, a por, az nem a szárított növénynek a porítása?

Ti eszitek a növény levélkéit, netán ízlik is ?

Adri

 

 

 

Értékelés: Nincs

Sztívia

Én eddig a szárított levelet és a kivonatot próbáltam. A barna színűt, és a natúrt, tehát nem a mellékíz-menteset. Semmi gondom vele.

Azért elgondolkodtató, hogy egy növényből hogy lesz fehér por vagy tabletta... Ez nálam egy kicsit olyan, mint a szagtalanított fokhagymakapszula. A fokhagyma jó, de a végterménke szerintem már nem sok köze van az eredetihez. A zöld virágból fehér por, az nekem egy kicsit olyan, mint a cukorrépából a cukor. Abból van, de már el is felejtődik, hogy miből indult. Lehet, hogy érdemes megpróbálni a natúr fajtákat is.

Sokáig nem vettem, mert mindenhol a rossz utóízről olvastam. De semmi. Mézzel néha kiegészítem, de van, hogy csak ezzel édesítek- Bár hozzáteszem, több, mint egy éve kerülöm a cukrot, lehet, hogy az ízlésem is megváltozott. Bár cukrot sem esztek, jóval régebbóta...

Egy próbát még megér :-)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
paripa's picture

Fehér por ?

Hogy érted, hogy fehér por? Az én stevia porom majdnem sötétzöld volt! Még fehérített is van?

Adri

 

Értékelés: Nincs

Fehér

Jó, bocsi, akkor keverem valamivel. De tabletta is van, na az már messze lehet az eredetitől... Ugyanúgy, mint a mellékíz-kivont változat brrr :-) Akkor egyszerűen csak nem ízlik. Még jó, hogy annyi féle lehetőség van, mígy egy átlagos konyhában mi van? Cukor! É milyen íze van a sütinek? Cukor! És milyen íze van az én "ízetlen" sütimnek? Narancs-banán-mazsola :-) Bocsi, de ez most kitört belőlem. Meg a fura-mellékíze-van-a-sütidnek... Na, ez volt a rizsliszt :-)))

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

létezik fehér

Szia Jucc!

Létezik fehér színű sztívia por, én már láttam, kóstoltam is... épp ezért mondtam, hogy ég és föld :-D

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszi Niki

Köszönöm, én nem is tudom annyira, milyenek vannak, de akkor jól rémlik, hogy láttam/hallottam ilyenről. Én csak a natúr szirupot kerestem, mást nem is

Értékelés: Nincs

Stevia íze

Ha főzök gyógynövény teát, akkor néha szórok bele kevés stevia levelet. Főleg ha keserű ízű a növény, mint pl. az izlandi zuzmó (nagyon jó köhögésre!)

Egyszer próbáltam a stevia port kávéba és szörnyű volt... Én mézzel, mazsolával édesítek és nagyon kevés nyírfacukorral.

Értékelés: Nincs

Előfordulhat!

Természetesen lehet! Ezt úgy tudod kideríteni, hogy pár napra abbahagyod a steviát és ha elmúlik, akkor attól volt.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

szájíz

Szia Ildi!

De, akár attól is lehet, ezt úgy tudok a legegyszerűbben kideríteni, hogy elhagyod :)

...

Lepedék nem jelent meg ezzel az érzéssel egyidejűleg a nyelveden? Egyéb tünetek a szájízen kívül?

Niki

Értékelés: Nincs
jooildi's picture

Egyéb tünet

Akkor hanyagolom most a steviát.

Most hogy mondtad, megvizsgáltam a nyelvemet. Lepedék az nincs, viszont a nyelvem tövében kb fél cm átmérőjű puklik vannak. Mintha óriási ízlelőbimbók lennének. Ez normális, csak eddig nem vettem észre, vagy ez valami baj?

Lehet le kéne mennem a gégészetre... Vagy hova?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Nem, nem normális

Várjuk meg, hogy eltűnnek-e, ha néhány napig nem fogyasztod a sztíviát...

Várom a helyzetjelentést :)

Niki

Értékelés: Nincs
timeeeee's picture

Egy elrettentő példa

Egy háromnegyed évet dolgoztam Londonban babysitterként.

A családanya az első nap, ahogyan odakerültem, elmondta, hogy mi mindent kell csinálnom, illetve, hogy mit NEM kell csinálnom... A "nem kell" kategóriába tartozott a gyerekek "etetése-itatása", mert az anyának a mániája volt, hogy majd ő megszabja, hogy mit ehet a gyerek, és természetesen csak olyat kapott, amit az anyuka egészségesnek vélt. Ez eddig nem is gond, inkább ott kezdődnek a problémák, hogy egy átlag angliai család mit tart egészségesnek....

1. a 3 (azaz HÁROM) éves gyerek napi vízfogyasztása megállt 2 decinél, ami kiegészült kb 2-3 deciliternyi egyéb innivalóval, mint pl: LIGHT COLA (!!!), vagy valami agyoncukrozott szénsavas lötty, amit egyszer kóstoltam meg, és azt mondtam soha többé, mert olyan műanyag íze volt, hogy kaparta a torkomat....ezt súlyosbította azzal, hogy az 1 éves kislány is kapott néha light colát.......

2. a gyerek SEMMILYEN MENNYISÉGBEN ÉS MINŐSÉGBEN nem kapott sót, de szó szerint semennyit, azt sem tudja lényegében, hogy mi az... Megfőzte a nő az ételt (azt a kb 3 félét, amit képes volt elkészíteni), és nem került bele egy szem só sem... Tény, hogy a túl sok só nem egészséges, de amennyire én tudom, valamilyen minimális mennyiség (mondjuk ami ízt ad az ételnek), az nem árt meg.

3. Sokat hallottam az anyukától, hogy nem szabad a gyerkőcöknek cukrot enni, ezért édesítőszeres nassot kaptak...

4. Az 1 éves kislány egészen pontosan 1 éves és 1 hónapos volt, amikor képes volt lábra állni úgy, hogy kapaszkodott az ágy szélébe (anyukám elmondása szerint én ugyanezt féléves koromban csináltam meg, 1 évesen már segítség nélkül simán mentem) Mindennek a tetejébe a 3 éves kisfiút még babakocsiban kellett tolni, ha mentek valahová. A vízfogyasztáshoz ugyan nem igazán tartozik, de érdekességképpen mondom, hogy Londonban találkoztam először azzal az étellel, hogy "csökkentett zsírtartalmú gabonapehely". Nem tudom, létezik-e ilyen Magyarországon is, de Isten bizony én még sosem hallottam róla korábban :)

Sok érdekességet tudnék még mesélni a külföldön tapasztalt érdekes és/vagy furcsa dolgokról, illetve arról, hogy mi mindent hisznek ott egészségesnek, amennyiben érdekel valakit, szivesen megosztom.

Értékelés: Nincs
timeeeee's picture

Megfelelő vizet inni, de hogyan?

Sziasztok!

Végigolvastam a cikket, nagyon hasznosnak és elgondolkodtatónak találom. Felmerült bennem kérdés is, illetve egyéb mondanivalóim is vannak.

Kezdem a kérdéssel: van egy bizonyos meghatározott vízmennyiség, amit el kell fogyasztani egy nap...ez eddig rendben van. Viszont arról sok eltérő véleményt hallottam már, hogy milyen adagokban kell meginni. Én magam úgy szoktam, hogy ha már iszok, akkor nem csak kortyolgatok, hanem akkor leborítok legalább egy pohárral egyszerre (kb. 3 dl). Van azonban 1-2 ismerősöm, akik szerint nem lenne szabad így inni, helyette a napi mennyiséget inkább kortyolgatva kellene bevinni a szervezetbe, és még véletlenül sem poharanként. Ezzel nekem a legnagyobb problémám az, hogy én akkor egyfolytában szomjas lennék, csak úgy múlik ez az érzetem, ha legalább egy pohárral megiszok egyszerre.

Naponta én körülbelül alaphangon a dupláját iszom meg annak, amit a számításaim alapján szükséges lenne. De valahogy kívánom az innivalót, ha mozgok, akkor meg aztán pláne. Sporttal fűszerezett napokon, illetve úgy általában nyáron, akár napi 6 liter vizet is képes vagyok meginni. Reggel ahogy kikelek az ágyból, máris fél literrel nyitok, lefekvés előtt ugyanez. Ez persze nem volt mindig így....pár évvel ezelőtt a napi 7-9 dl is megakasztott...aztán egy idő után szétszáradt teljesen a bőröm, és elég sok egyéb problémát is észleltem, így aztán teljesen tudatosan változtattam a dolgokon. Az első héten a kitűzött célom az volt, hogy megigyak napi másfél liter vizet. Az első pár napon állandóan pisilni jártam, de ez idővel elmúlt...ahogy ezt az adagot megszokta a szervezetem, ismét növeltem egy fél literrel a napi bevitelt, akkor megint a gyakori WC-re rohangálás, de megint elmúlt, aztán ezt tettem minden új héten, egészen amíg 3 literig el nem jutottam. A bőrömet, a kedélyállapotomat, az energikusságomat mintha kicserélték volna. Azóta nagyon odafigyelek erre, és igyekszem a környezetemben lévő embereket is ösztönözni a nagyobb folyadékbevitelre...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
exi's picture

timeeeee-nek (Megfelelő vizet inni, de hogyan?)

Jajjj KÖSZI timeeeee, hopp, küldöm is tovább, amit írtál, sajnos nálunk is van a családban, aki egyszerűen (szinte) sosem szomjas!! És még ha erőlteti, akkor is alig-alig tud inni! Hátha beválik neki a mindenféle problémáira(szédülés, gyengeség stb.stb.). Tehát még a végén rá is igaz lesz a cikk: Nem beteg vagy, hanem szomjas! (Ne gyógyszerrel kezeld a szomjúságot!) !! Remélem tényleg beválik! Üdv!

Értékelés: Nincs
timeeeee's picture

válasz Exinek: vízivással kapcsolatban

Szia!

Nagyon szivesen, remélem segíteni fog. Még annyit tennék hozzá, hogy én ugyan heti fél-fél literekkel növeltem a mennyiséget, de pl Anyumnak ez sok volt, ő "csak" heti 2 dl-rel bírt többet-többet inni. A végeredmény kb ugyanaz lett, csak több idő alatt.
Én meg időközben még többet iszok, a napi 6 litert alaphangon bevedelem, mindenféle extra körülmény nélkül. Úgyhogy haladok szépen, ha valami miatt nem tudom meginni a napi mennyiséget, komolyan mondom, minden bajom van...viszket a bőröm, stb. :)

Remélem beválik ez a módszer nálatok is :) szurkolok :)

Értékelés: Nincs

Válasz Timinek: hallgass a testedre...

Kedves Timi!
Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én néha a falra tudok mászni attól, hogy mindenféle okostóni (akik nem ismerik olyan jól a testemet és annak egyedi működési jellemzőit, mint én magam) helyette(m) akarja eldönteni, hogy mi a jó nekem ill. a testemnek.
Rengetegszer felbukkan itt az oldalon (is), hogy különfélék vagyunk, különféle dolgok jók a testünknek és különféleképp reagál a vele érintkezésbe kerülő anyagokra, energiákra.
Én a magam részéről továbbadom Neked a jógaoktatóm tanácsát: hallgass a testedre. Figyeld meg a működését, tanuld meg és értsd meg a nyelvét (Te ezt a vízivás kapcsán már megtetted, hiszen tudod, mi esik jól a testednek), és - jelen esetben - igyál aszerint. Ne számítson, hogy mások szerint kortyonként kellene inni, ha neked úgy jó, hogy poharanként iszol, hát váljék egészségedre.
Különben is, csak meg kell figyelni, mi a természetes: a fáról lemászó ősember sem vénásan bekötött fiz.só-oldattal a karján rohangált a szavannákon (a kortyonkénti folyamatos ivás analógiájára)! teeth_smile.gif Amikor édesvizet talált, akkor ivott, és annyit, amennyi jólesett neki.
Én, akárcsak Te, iszok mint a teve, és én is fél literrel indítok reggel, és egy liter (gyógy-gyümölcs stb. teával) zárok este. Nem tudatosan: egyszerűen kívánom, és így esik jól. Pont. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
timeeeee's picture

Válasz Kathrynnak: én is idézek :)

Először is, örülök hogy így látod. Tetszett a hasonlatod is, és egyetértek vele. Képtelen lennék kortyolgatni egész nap, nem bírnám megállni a mennyiségi korlátot. Én is idéznék egyet, még anno a volt földrajz és biológia tanárom mondta: "Mindig az a legegészségesebb, ami éppen akkor jól esik." Nyilván nem arra értette, hogy hamburgert egész nap, hanem normális keretek közötti étkezésnél, bár ezen az oldalon azt gondolom nem kell nagyon feszegetni :) A teákat viszont SAJNOS nem szeretem, nagyon ritkán tudok magamba préselni 1-1 kicsit, pedig tudom, hogy kellene. Idővel hátha rávisz a lélek, hogy magamba szuszakoljam :)

Értékelés: Nincs
calyxgraphic's picture

Elgondolkoztato..., az

Elgondolkoztató..., az embereket ráveszik, hogy palackozott vizet igyanak, elhitetve, hogy a csapviz/kútviz rossz (ezt persze nem ellenőriztetik le maguknak az emberek laborban), aztan pedig mert az ivóviz "drága" az emberek öntudatlanul ott spórolnak ahol "nem látszik". Aztán meg csodálkozunk, hogy betegek vagyunk. Épp ma jártam egy lerakatban es elszörnyülködtem, hogy mennyi féle palackozott víz van. Es mióta is van ez a palackozott vizes világ?! 10-15éve? Azért durva, hogy éppen a vizet, ami az alapunk, azt árulják literenként csomagolva! Na, akkor erre igyunk!

Értékelés: Nincs
Dortsa's picture

Palackozott víz? Brrrr....

Kedves Calyxgraphics!

Nekem is valami hasonló gondolataim támadtak, illetve támadnak nap mint nap, amikor látom az embereket, ahogy zsugorszám hurcolják haza az ásványvizet. (Szerintem ez nem is kényelmes...) Nem is arra gondolok, hogy melyik víz minősége jobb, melyiknek örül jobban a szervezetünk. Inkább amiatt vagyok mindig dühös, hogy mennyi hulladék keletkezik így?!?!?! rant2.gif

Én az a fajta vagyok, aki felveszi a legapróbb papírdarabkát is, ami véletlenül kihullik a táskámból, az meg eszembe se jutna, hogy egy palackot eldobjak. De már néhányan biztos láttátok azt a pps-t, ami terjeng a neten, amiben ezzel kapcsolatosan megdöbbentő, és (számomra legalábbis) felfoghatatlan adatok vannak, és letaglózó képek, ahogy a tengeren úszik a több (tíz? száz? ezer?) négyzetkilométeres palackmező. És persze azért felfoghatatlan, mert nem ITT történik! Ha a Balaton nézne ki így, talán többen meggondolnák, hogy csapvizet isznak, vagy palackozottat!
És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mennyi az előállítási költsége a palackoknak? Nem arra gondolok, hogy hány dollár! Hanem arra, hogy mekkora környezeti károkat okoz, milyen mérges gázok kerülnek a levegőbe, milyen szennyvíz folyik ki, és hova a gyárból, hány faj tizedelődik meg, vagy kerül a kihalás szélére miatta? Mert ezeket ugye sehol nem számítják bele az "előállítási költségekbe"!
Komolyan mondom, ilyen áron soha nem innék palackozott vizet, akkor se, ha nem lenne vízszűrő, akármilyen káros is lehet a csapvíz! Végülis lehet választani: az egész Föld biodiverzitása, vagy Én? Hát, nálam nem kérdés......

Bocsi a kifakadásért...... De szörnyű nézni a sok hülye embert, ahogy a vesztébe rohan.... sad_smile.gifcry_smile.gif

Dortsa

Értékelés: Nincs

vércukor-inzulin

Sziasztok! Az inzulin kérdést tisztàzando végülis csinàltattam egy komplett vérvizsgàlatot. Lehet, hogy megint butàt kérdezek, de ha a vércukorszintem OK, akkor lehet baj az inzulin szintemmel? Merthogy a kiszàradàsos problémàm azota se javult. Egyébként minden eredmény jo, a doki semmi problémàt nem talàlt...

Értékelés: Nincs

vércukor és inzulin

Terheléses vizsgálatot kell kérni, akkor nézik a vércukor és az inzulin értékeket is az édes lötyi után egy és két órával is.

 

Értékelés: Nincs
Évke's picture

Sziasztok!Candida diétába

Sziasztok! Candida diétába fogtam, de a 3 litert napi folyadékot nagyon nehezen tudom teljesíteni. A problémám az, hogy gyakorlatilag hozzá vagyok kötve a kétbetűs helyhez, fél óránként pisilnem kell. Elég nehéz így bárhova is kimozdulni... Régen is mindig keveset ittam, de sokat jártam a vécére. Ha rossz alvásra azt tanácsolták, hogy igyak ezt-azt lefekvés előtt, csak legyintettem, mert én nagyon rosszul alszom, ha lefekvés előtt iszok valamit, olyankor éjjel valószínűleg 2szer is kimegyek... confused_smile.gif Anyukám és én is ilyen típusok vagyunk. Vagy ez nem típus kérdése? Nagyon idegesít, tudnátok segíteni, mitől lehet ez? Köszönöm Évke

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

Pisikérdés

 Gondolj bele, eddig rövid pórázon tartottad a vesédet, ha egy kis vízhez jutott, rögtön igyekezett méregteleníteni. Ha rendszeresen iszol, idővel bízni fog benne, hogy megkapja a szükséges "apanázst", akkor beáll az egyensúly!

Egyébként Anyukád mennyit iszik?

Értékelés: Nincs
Évke's picture

Kedves Móni! Erre még nem

Kedves Móni! Erre még nem gondoltam, de nagyon logikusan hangzik. Arra tippeltem még, hogy mivel alig szoktam izzadni, én azért pisilek ennyit. Bár ez lehet, hogy hülyeség. Ami még furcsa, hogy mostanában, hogy többet iszom, sokkal szomjasabb vagyok egész nap. Ezt mások is mondták már, hogy minél többet iszol, annál inkább lesz szomjúságérzeted. Én is bízom benne, hogy hozzá fogok szokni. Anyukám amúgy szinte nem iszik semmit. Aggódom is érte nagyon. A vízre is azt mondja, hogy nem szereti, szóval nehéz eset. Pedig tisztában van a kiszáradás veszélyeivel. Sajna nem lakunk egy városban, így nem tudok rá odafigyelni. Köszönöm a válaszod. Üdv Évke

Értékelés: Nincs
Plútó's picture

Kevés folyadék - sok pisilés

Évke, nem vagyok orvos, de én nem hiszem, hogy ez típus kérdése lenne! Talán meg kellene nézni közelebbről a dolgot, nehéz kitalálni így az éteren keresztül, hogy mi lehet a háttérben. (Vedd fel a kapcsolatot személyes tanácsadóddal!) 

Muszáj lenne meginnia mindenkinek azt a napi kb. 2-2,5 liter tiszta vizet (vagy még többet), különben a szervezet képtelen a természetes méregtelenítő funkcióját ellátni. Ha pedig ez éveken át fennáll, akkor annak súlyos következményei lehetnek - csak pár példát: fejfájás, gyengeség, alvászavarok, vesekő, emésztőrendszeri gondok, és a legkülönbözőbb bőrproblémák - pigmentációs zavarok, májfoltok, stb. 

Értékelés: Nincs
Évke's picture

Kedves Plútó! Köszönöm a

Kedves Plútó! Köszönöm a válaszod. Említeni fogom a tanácsadómnak. Mellesleg lehet, hogy hozzá fog szokni a szervezetem, soha nem ittam eleget, mióta az eszemet tudom. Na ez most változni fog! regular_smile.gif Üdv Évke

Értékelés: Nincs

Magas koleszterin

Szia Vali! 42 éves vagyok és genetikailag magas a koleszterin szintem(7,4) ezen kívül semmilyen más tünetem nincs. A testsúlyom normális és viszonylag egészségesen táplálkozom . A családba sok volt a szív és érrendszeri beteg. (édesapám 38 évesen infarktusban, nagymamám agyvérzésben, nagypapám érelzáródásban halt meg). Az orvosok szerint koleszterin csökkentőt kellene szednem amit nem szedek be a sok mellékhatása miatt. Van esetleg valami javaslatod vagy szedjem a gyógyszert? Köszönöm . Erika

Értékelés: Nincs
Plútó's picture

Magas koleszterinre Wholemega!

Kedves Erika,

a gének is közrejátszhatnak a magas koleszterinszintben - de ebbe azért ne nyugodj bele teljesen! Lehet, hogy az egész családod rosszul táplálkozott, Nálatok pedig ez a gyenge láncszem, ezért Neked erre kell sokkal jobban odafigyelned, hogy egészséges maradj még sokáig. Végülis mindenkinek van gyenge pontja - a jó az, ha tisztában vagyunk vele mi az, így életmódunkkal, táplálkozási szokásainkkal, és célzott táplálékkiegészítőkkel jelentősen csökkenteni tudjuk egy esetleges megbetegedés kockázatát.

Mindenképpen Wholemegát javasolnék Neked, ami a klinikai vizsgálatok szerint órákon, napokon belül változtatja meg kedvező irányba a vér és a sejtek zsírsavösszetételét - ha önmagában csak ezt magadhoz tudod venni minden nap, már az is nagyon sokat jelent! Személyes tanácsadód segítségével mélyebbre is leáshattok, hogy megnézzétek milyen támogatására lehet még szüksége a szervezetednek. Magas koleszterinszint esetén gondolni kell a máj, az epe és a keringés nem megfelelő működésére, szükség lehet méregtelenítésre, egyéb kiegészítésekre.

Értékelés: Nincs

kiszáradás

Sziasztok! regular_smile.gif Én is igyekszem sok vizet inni, és ugyanúgy érzem magam mint Berni. Száraz a torkom, szám, pótolni kell. De ha többet iszok mint amit érzek hogy szükséges, akkor nekem is enyhe hányingerem van. Pár éve megállapították hogy coeliákiás vagyok, de nem tudom betartani a diétát. no.gif Azon gondolkodtam, hogy a vízfelszívódást is ugyanúgy gátolja ha nincsenek meg a bélbolyhok a bélben? hmmm.gif Egyébként nálam nincsenek tipikus jelei a lisztérzékenységnek. Jó hétvégét mindenkinek!

Értékelés: Nincs
gy.berni's picture

kiszáradtam?

sziasztok nagyon jó ez a cikk, és nagyon hasznos! hátha így azok is többet innának akik eddig nem. teeth_smile.gif az én barátom pl hiába mondom neki mindig hogy igyon ő alig iszik egy nap. van hogy csak 1 litert. sad_smile.gif aggódok is érte, mert lehet hogy most nem érzi, de később kijönnek a káros hatásai, hogy szomjaztatta a szervezetét. Bár azt mondja ha többet iszik (persze mentes vízről beszélek) akkor hányingere lesz a víztől... confused_smile.gif erről még nem hallottam... ha valaki tud erről valamit hogy miért lehet akkor írna? pont hogy sok folyadékra lenne a szervezetnek szüksége, ő meg akkor van rosszul ha többet iszik - és persze nem egyszerre issza, hanem szép lassan egész nap. a másik ami még eszembe jutott erről a cikkről, hogy szerintem kevés ez a mennyiség amit ír. én kiszámoltam, nekem 1,5 liter jött ki!! omg_smile.gif szerintem szomjan is halnék. van olyan reggel hogy csak suliba indulás előtt megiszok 1 litert amíg készülődök... és persze eszek zöldséget, gyümölcsöt és így is legalább 3 liter a napi minimumom. meg az is furcsa hogy még ilyen vízmennyiség után is szomjas vagyok,száraz a szám, ami mint itt kiderült a kiszáradás utolsó tünete. akkor én folyton ki vagyok száradva? ha valaki tud valami okosat erre, írhatna. köszi mindenkinek szép napot!

Értékelés: Nincs

A folyadékfogyasztás nem csak víz lehet!

Kedves Berni! A férjem iszik vizet, de ő sem szeret belőle nagyon sokat inni. Nálunk a teázás megy nagyon (reggel és este fél-fél liter és néha még napközben is) és a fekete tea után most már bevezettük a rooibos és a gyümölcsteákat is. Próbálkozz meg Te is ezzel a barátodnál. Annyira sokféle teakeverék van, hogy valamelyik biztosan ízleni fog neki! A férjem szereti a mentás rooibos keveréket (After eight a fantázianeve) és a vadcseresznyés ízű gyümölcstea keverékeket. A "gyógynövény" teákból sajnos még nem találtam olyat, ami ízlene neki, pedig stresszoldásra jó lenne. Én mézzel iszom ezeket, ő sajnos cukorral, de kevesebbel, mint a fekete teát, tehát jó irányba haladunk. Ezektől biztosan nem lesz hányingere a barátodnak sem. Még frissen facsart (esetleg vízzel higított) gyümölcslével is érdemes megpróbálkozni. Biztosan találsz majd olyat, ami a kedvére való! Eszter

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Kezdő folyadékfogyasztók

Kezdőknek még elmegy a tea, de amint megszokták a kellő folyadékmennyiséget, érdemes a vizet is megszeretni. Persze a tea maradhat később is, de a 30 ml x testsúlykg. víz meg kellene, hogy legyen. Hiszen a sejteknek tiszta vízre van szükségük, hogy el tudják végezni a feladatukat. Stresszoldóként próbáljátok ki a citromfű teát, nagyon egyhe növényi íze van. Cukor helyett inkább xilitet tegyetek a teába, mert a cukor teljesen tönkrevágja a teák jótékony hatásátconfused_smile.gif. A xilitnek teljesen cukoríze van, a férjed észre sem fogja venni a különbséget.

Értékelés: Nincs

Víz és tea

Én elég sok vizet iszom (kb. másfél litert naponta) és a férjem is iszik, de csak vízből egyikünk sem tud eleget meginni. Az oldalról tudom, hogy nem jó csak teát inni sem, de erről szó sincs!

Jó az ötlet, a citromfű teát én szeretem, de a férjemnek sajnos az sem ízlik.

Xilitet a sütikhez használok, de a teához túl drágának találom. Talán majd ha sikerül fokozatosan lecsökkenteni a teájában levő cukormennyiséget. Én is így kezdtem (öt kiskanál cukor egy fél literes bögrébe!) és sokféle teát most már méz nélkül is meg tudok inni, bár egy kis mézzel még jobban ízlik.

Köszi!

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Berni és a kiszáradás

A felszívódásnak is rendben kell lennie hogy ezt a sok vizet a szervezet tudja hasznosítani.. Ezzel nálad mi a helyzet?  

Értékelés: Nincs

kiszàradàs

Szia Veronika? Mit értesz pontosan azon, hogy felszivodàs? Iszom én is vagy 2-2,5 l vizet, 4 csésze zöldteàt, és evvel együtt böröm, hajam, szàm elég szàraz. hmmm.gif Valamit biztosan nem értek?!? Judit

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Kiszáradni kétféle képpen lehet

 1. Úgy, hogy nem iszol eleget, azaz nem jut be a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék a szervezetedbe: 70 ml/ testsúlykilogramm, amiből 30ml/ testsúlykilogramm tiszta víz
 2. És úgy, hogy bejut a folyadék, de valami miatt nem tud hasznosulni. Ennek a hátterében nagyon sok dolog állhat, de leginkább az emésztőrendszer és a keringés zavarai.
Értékelés: Nincs

kiszàradàs folyt.

Szia Vali! Köszönöm a gyors vàlaszt. Valoszinü a 2.okban keresendö a szàrazsàg. Ahogy kalkulàltam, 70kg-ra kb. 2,5l vizet iszom, amiota ràtalàltam a lapotokra, cukor, fehérliszt eltünt, + napi 30 perc gyaloglàs, zöld tea és most hozzàjött a Kollàth-reggeli is. Gondolom, még a nagy méregtelenités lenne hàtra, de olyan igazi egészségbeli zavaraim sosem voltak, azért is furcsàllom, hogy még mindig ennyire szàraz a böröm. Söt, a hajam azelött zsirosabb volt, és most az is kifejezetten szàrazabb lett?!?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Judit, hormonálisan hogy állsz?

A preklimax idején csökkenhet a faggyúmirigyek működése.

És még az inzulin szintedet sem ártana megnézni.

Értékelés: Nincs

preklimax

A preklimaxra most Kati hormonkrémjét hasznàlom kb. két honapja. Az biztos, hogy a hormonok jol megzavartak, az utobbi évben kissé minden a feje tetején àll testben, lélekben. Egyébként a lapotokra is igy talàltam: hormonproblémàkra kerestem a megoldàst.http://eletmodszer.com/smileys/regular_smile.gif Az inzulin szintemet sosem nézettem még. Egyébként az utobbi évben màr nem is làttam orvost, mert amint elàrulom az életkoromat, (50 http://eletmodszer.com/smileys/yes.gif) rögtön minden bajt a klimaxos vàltozàssal magyaràznak, és fölirnànak hormongyogyszereket. Azt meg én köszönöm, NEM. Ez sajna itt elég divatos tendencia. Ezért is nagyon tetszik a lapotok, a természetes uton valo megoldàsok. Az inzulinszintet most nem tudom, hogy fogom megnézetni, valahogy majd megprobàlom...

Értékelés: Nincs

Juditnak inzulin

Szia Judit!

Én szoktam nézetni inzulint, és csak magánalapon lehet, mert ha nem vagy cukorbeteg, tb alapon nem csinálják meg. Budapesten van egy intézmény, a mensmentis, ott csinálnak 2 és 3 pontos cukor terheléses inzulin és cukorszint mérést is. Pajzsmirigy és hormonvérvételre a nőgyógyász is ad beutalót, de inzulinra senkitől nem tudtam kikönyörögni. Üdv: Lufa

Értékelés: Nincs

Szia Lufa

Szia Lufa! Nagyon kedves töled, hogy megirod ezeket az informàciokat. Az a baj, hogy nem Pesten élek, hanem Franciaorszàgban, és egyébként itt is elég komplikàlt az ilyen vizsgàlatokra eljutni. Gondolom jo butàt kérdezek, (még sosem foglalkoztam inzulin témàval), de mit jelent az, hogy 2 és 3 pontos cukorterheléses mérés? A vér glicémia szintjéböl nem derül ki, ha inzulin rendellenességed van? Merthogy csak ezt talàlom a régebbi vérvételeredményeimben...

Értékelés: Nincs

Juditnak inzulinról

Szia Judit! Ajjaj, ha külföldön élsz, ott valóban nehézkések az ilyen vizsgálatok. A lányok Irországból és Angliából is hazarepdesnek az emlitett intézménybe. A 2. pontos inzulin mérés azt jelenti, hogy éhgyomorra 0 perckor és cukros viz megivása után (terhelés) 2 órával is leveszik a véredet. A 3 pontos még pontosabb, ott 3 vérvétel van, mérnek egy 60 perceset is. De terheltetni nem tanácsos sűrűn, csak maximum egy évben egyszer, mert a hormon lelet is elég informativ, főleg ha tünetei is vannak. Ha esetleg volt már sima cukorterheléses vizsgálatod, ahol az inzulint nem nézték, csak a cukrot, ott gyanús lehet, ha a 2 órás érték alacsonyabb, mint az éhgyomri, vagy ha magasak az értékek. Nőgyógyásznál próbálkozz esteleg, és turbozd fel a tüneteidet, talán tud segiteni, hogy Nálatok hol végeznek ilyen vizsgálatot. Itt Mo-n, egy 2 pontos 6 ezer forint, a 3 pontos 9 ezer körül van.

Értékelés: Nincs

vércukor

Szia Lufa! Nálam éhomi érték 5,7 és 120 percnél 4,9. Már a 90 perces is elég alacsony. Azt írod ez gyanús. Az orvosok azt mondták, ezzel nincs semmi baj. Miután olvasgattam mindenfélét, nekem az jött le, hogy valszeg túl sok az inzulin. egy helyen még azt is olvastam, hogy az alulműködő pajzsmirigynek párja a túlműködő hasnyálmirigy. Nem tudom van-e mód, hogy ezt igazolni is lehessen? Már csak ezért is, mert a cukorterhelés nagyon megviselt és nem szívesen ismételném meg. Vagy legalább ne cukrot kellene inni, már a gondolatra is émelygek. Szép napot mindenkinek!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Judit inzulin szintje

Azért kérdeztem rá az inzulin szintedre, mert az is egy hormon, és tudvalevőleg az inzulin szint csökkenése egyenes út a cukorbetegséghez. A kezdődő cukorbetegség első jele pedig a szomjúság érzet és az indokolatlan vízhiány - még megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása esetén is.

Értékelés: Nincs

szomjusàgérzet

Szia Vali! Szomjusàgérzetem nagyon ritkàn van, ezt a mennyiségü folyadékot azért iszom, mert a lapotokat olvasva, - és hàla a tanàcsadomnak,- fedeztem fel a vizivàs fontossàgàt. Kicsit eröltetnem is kell, hogy gondoljak rà. Azelött max; egy üveg (1,5l) viz volt a napi adagom. Szoval nem tudom, ez a cukorbetegség lehetöség kissé megijeszt. Most kellene egy jo orvos itt, ami nincs...

Értékelés: Nincs

Vércukor és koleszterint mérő

Létezik olyan vércukor és koleszterin mérő, mellyel otthon is lehet ellenőrizni ezeket az értékeket, ha van esély az öröklésre. Ez egy kis műszer, ami mindkét értéket tudja mérni. A készüléket lehet interneten is rendelni, de sajnos a hozzá tartozó lakmusz /?/ nem túl olcsó.

Értékelés: Nincs
Vadas Erika's picture

a tiszta víz "ereje"

Nagyon jó és hasznos ez a cikk! Köszönöm!!! clap2.gif Hihetetlen, hogy valójában mennyire logikusan következik abból az emberi test megbetegedése, ha nem fogyasztunk elég vizet. Hiszen szervezetünk is 60-70 %-ban ebből tevődik össze. Így egészséges működéséhez elengedhetetlen a napi megfelelő mennyiségű bevitel. Vagyis ha nem iszol eleget, a legkülönfélébb megbetegedéseid lehetnek. Pofonegyszerű! Mégis az írás olvasása sokat segített, hogy így összeálljon a kép. Szerintem vagyunk ezzel így egy páran, akik nem is gondolták volna, hogy ennyire konkrét az összefüggés a két dolog között... teeth_smile.gif Hiába sulykolják belénk már szinte minden fórumon a vízivás fontosságát, számomra valahogy ennyire jól még nem lett párhuzamba állítva ez az ok-okozat. clap2.gif Bár magam is igyekszem oda figyelni, hogy naponta elegendő vizet vigyek be a szervezetembe, de sajnos néha így is előfordul, hogy a sok nyüzsgés után a nap végén jövök rá, megint alig ittam...A fentiek olvasása után ez már nem fordulhat elő! yes.gif Ahhoz meg inkább hozzá sem szólok, hogy az orvostudomány és a gyógyszeripar is tudva e tényről, mégsem ezt az olcsó és hatékony "gyógymódot" preferálja... Mindenkinek szép hétvégét! wave.gif Erika

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel