Az omega 3 zsírsav szedését gyermekkortól ajánlják a kutatók!

Az omega-3 zsírsav szedésének bevezetését fontolgatja a Brit kormány miután a legújabb kutatások igazolták, hogy segít a gyerekek megfelelő agyi fejlődésében, javul a koncentrálóképességük, és memóriájuk.

Az omega-3 zsírsav legfőbb forrása a tengeri hal (Magyarország tengeri hal fogyasztása egynyolcada az ajánlott napi mennyiséghez képest). Az emberi agy 30%-át a DHA zsírsav teszi ki mely az idegsejtek közötti kommunikációs folyamatokban játszanak szerepet. Értelmi képességünk, intelligenciánk eme kommunikációnak az egészséges működésétől függ.

Okosító omega - 3 zsírsavak

Könnyebben tanulnak és gyorsabban fejlődnek értelmi képességeik az omega-3 zsírsavakat szedő gyermekeknek. A legújabb kutatások szerint az omega-3 – bevitel hatására javult a gyermeke figyelme, koncentrálóképessége és memóriája, valamint jobb lett felfogóképességük. Szedését már kora gyermekkortól ajánlják.

omeg3_zsirsav_agy_fejlodese.jpg

Nyugat-Európában a figyelem középpontjában kerültek az omega-3 zsírsavak, mint a gyermekek táplálkozásának fontos kiegészítői. A legújabb kutatási eredmények szerint ugyanis a tengeri halakban található omega-3 zsírsavak segítik a gyermekek agyának fejlődését. Javul a feladatmegoldó képességük, és jobb tanulmányi eredményeket érhetnek az iskolában. Az eredmények annyira meggyőzők, hogy például a brit kormány azt fontolgatja, hogy az iskolásokat ezentúl nemcsak tankönyvekkel, hanem omega-3-mal is rendszeresen ellátja majd 

Szakértőnk,: dr. Vári Péter, pedagógus, oktatáskutató  és Dr. Velkey Vera gyermekgyógyász nyújt segítséget a téma megismeréséhez.

T.G.: Mik az omega-3 zsírsavak?

V.P.: Az omega-3 zsírsavak táplálkozásunk létfontosságú elemei. Legfőbb forrásunk a tengeri hal, melyből heti 200-300 g-ot ajánlott megenni. Ezzel szemben Magyarországon az átlag fogyasztás ennek kb. egynyolcada. Más szóval nyolcszor annyi halat kellene ennünk, mint eddig tettük, hogy biztosítsuk az otimális mennyiségű omega-3-bevitelt.

T.G.: Milyen hatásuk van ezeknek a zsírsavaknak?

V.P.: Az omega-3 zsírsavak egyik legfontosabb hatása, hogy javítják a gondolkodásért és az értelmi képességekért felelős agyterületek működését. Az omega-3 zsírsavaknak több fajtájuk van, az egyik legfontosabb a DHA, mivel ez teszi ki az emberi agy kb. 30%-át. Ez a zsírsav alapvető szerepet játszik az agyban levő idegsejtek közti kommunikációs folyamatokban. Az intelligencia és az értelmi képességek pedig ezen a kommunikáción alapulnak. Az omega-3- bevitel különöse akkor fontos, amikor a gyermekek agya a legnagyobb mértékben fejlődik, azaz kb.14 éves korig. 

T.G.: Eszerint a gyerekek intelligensebbek lesznek az omega-3-tól?

V.P.: Az omega-3 nem csodaszer, nem tud Nobel-díjast faragni senkiből, de segítséget nyújthat ahhoz, hogy a gyermekek értelmi képességei jobban fejlődjenek. Egy vizsgálat például kimutatta, hogy azoknak a gyerekeknek, akiknek étrendjét megfelelő mennyiségű omega-3-mal egészítették ki, jobb lett a problémamegoldó és koncentráló képességük, valamint gyorsabb lett a felfogásuk. Egy másik, 8-9 évesek körében végzett kutatás azt mutatta, hogy a rendszeresen omega-3-hoz jutó gyermekek 81%-a jobban olvasott, 67%-a jobban írt, 74%-a pedig jobb eredményeket ért el matematikából. A kutatók szerint a pozitív változások hátterében a koncentrációképesség javulása áll. Ez önmagában is fontos lehet azoknál a gyerekeknél, akik szétszórtak és nehezen tudnak figyelni.

V.V.: Az eddigi tapasztalatok rendkívül pozitívak. A legkiugróbb esetem az volt, amikor egy nehezen kezelhető, közepes tanuló kisfiú szülei arról számoltak be, hogy gyermekük másfél év alatt kitűnő tanuló lett. 

T.G.: Mik a hazai tapasztalatok az omega-3 zsírsavakkal?

V.P.: Nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk szülőktől és tanároktól egyaránt. Legutóbb egy anyuka mesélte, hogy amióta a kisfia omega-3-at szed, iskolai teljesítménye látványosan javult: a korábbi 50-60%-os matematika felmérők helyett pár hónap elteltével 90%-os eredményt ért el. A változásra az osztályfőnök is felfigyelt, és a gyereket magasabb szintű csoportba helyezték.

T.G.: Milyen formában adják a gyerekeknek az omega-3-at?

V.P.: A halolaj általában nem tartozik a gyerekek kedvencei közé.Léteznek olyan ízesített, kifejezetten jóízű omega-3-készítmények, amit a gyerekek örömmel szednek. Három- és kilencéves unokám például minden reggel kéri szüleitől – ahogy ők nevezik – az „okosító vitamint”.


További oldalak:

Forrás: 
patikamagazin
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hozzászólások

Milyen vitamin a legjobb?

Kedves Antalvali!

 

6 és fél éves a kisfiam és ADHD gyanús. Olvastam cikkeket és ajánlják a jó minőségű multivitaminokat, legfőképp az Omega 3 zsírsav szedését. Tudnátok ajánlani valami igazán jó minőségűt? Ehhez milyen multivitamin ajánlott még?

Köszönöm.

Szilvia

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Jó minőségű vitaminok

Szia! 

Igen, az omega zsírsavak mindenkinél nagyon fontosak, ilyen jellegű probléma esetén pedig főleg. Legjobban a krill olajból tudnak felszívódni, mivel annál nincs szükség a máj munkájára a felszívódáshoz.

ITT írtam egy kis összefoglalót a figyelemzavar, hiperaktivitás témakörében, konkrét termékek is fel vannak sorolva. 

Van egy kolléganőm, aki nagyon járatos ebben a témában, hiszen egyik gyermeke autista, a másikat pedig adhd-val diagnosztizálták. ITT beszél róla. Ő is biztosan fog neked írni tanácsokat. Ő klubokat is szervez, ahol hasonló érdeklődésű szülők szoktak részt venni, és rendszerint meghívott vendégek is vannak. 

Épp 23-án lesz a következő ilyen összejövetel, melynek témája: Az autizmus, ADHD, tanulási problémák, asperger problémák kezelése. Szóval, nektek nagyon hasznos lenne meghallgatni. A részleteket ITT találod. 

Értékelés: Nincs

Mozgássérült gyereknek

Sziasztok!

Milyen készítményt ajánlotok myelin fejlődési zavarrra, hasonló, mint a sclerosis multiplexnél, csak nem pusztul...Omega 3at ajánlottak, de melyik lenne a jó? Abból is elég sok mennyiség kellene, legalább kúra szerűen, és mivel 4 éves, meg is kell ennie valahogy...

A másik, hogy kiteszteltük, hogy az IPV+DPA oltástól jött ki a mozgászavara 1.5 éves kor után. Oltáskivezetés előtt állunk...Mit lehetne még adni a folyamat elősegítésére?

Eléggé sok dühkitörése is van...

Köszönöm előre is...

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Omega és oltási károsodás csökkentése

Szia! 

Ha olyan omega készítményt keresel, ami megbízható forrásból származik és gyermekeknek könnyen adagolható, akkor EZT ajánlom! Az én gyerkőceim is ezt szedik, és egyáltalán nem tiltakoznak. Sőt... 

Az oltási károsodások csökkentésére gyűjtöttünk már össze termékeket, BELINKELEM Neked. 

Értékelés: Nincs

Halolaj

Köszönöm szépen!

Ilyen van otthon, tényleg sok Omega 3at tartalmaz, de leginkább én eszem...nem eszi meg még a nagy sem, ezért gondoltam valami kapszulát, ami kevesebb mennyiség. Most újra próbáltam folyékony multivitaminnal beadni nekik, haat a nagyobb bevette, de a kisebb, akinek nagyon kellene prüszkölt tőle, az első kanál még lement, de nem hinném, hogy újra sikerem lesz :)

Még a mangosztánt próbálnám ki mellé...és az emóciót.

Mokshat a hisztikre, es talan a manóolajat....

Köszönöm olvasgatom a többit...

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Ha nem megy a halolaj

Jaaa, hogy be tudja venni a kapszulát is! Akkor viszont jó választás a Krill olaj! Azt hittem, nem tudja még bevenni kapszulásan, azért írtam egyedül csak a folyékony olajat. A krill olaj előnye, hogy a felszívódásához nincs szükség a máj munkájára, valamint, hogy nem avasodik. A két belinkelt terméket találtuk biztonságosnak. 

A mangosztán szuper jó választás! Az Emócióval együtt pedig a felszívódását is hatékonyabbá tehetitek. Nagyon ügyesen kiválasztottad! 

Értékelés: Nincs

Krill gyerekeknek

Bocsánat, megint én vagyok...

A nagy, 9 éves be tudja venni a kapszulát, a 4 évesnél arra gondoltam, hogy kinyomom a kapszula tartalmát, és az úgy kevesebb, mint 4 teáskanál halolaj. De, ha több kapszula kell, akkor megint ugyanott vagyok...

A kapszulából mennyit kell szednie gyerekeknek? Nekünk eleve sokkal több kell, az agyi sérülés miatt, legalábbis kúra szerűen...A nagynak tanulási, idegrendszeri problémák miatt adnám, de alapvetően Ő egészséges. 
 

Értékelés: Nincs

Kapszulás krill vagy vadlazac olaj gyerekeknek

Szia!

Termékek adagolását az adatalapokon illetve az alattuk lévő hozzászólásokban megtalálod. Krill olajak napi adagja 2*1 kapszula, gyerekenek elég napi 1. Wholemega szintén kapszulás, alaszkai vadlazac olajat tartalmaz.

Huminiqum nagyon kíméletesen méregtelenít, kipucolja  a gyógyszer és oltásmaradványokat is, közben feltölt ásványi anyagokkal, vírusos időszakokban is jó szolgálatot tesz. Nekünk nagyon jó tapasztalatunk van vele. Idegrendszeri problémákra nagyon jó az ashwagandha is, itt írtam én hogyan adom be gyerekeimnek.

Értékelés: Nincs

Kiütés

Sziasztok!

16 hetes várandós vagyok, PP-t szedek, mellette 2 hete kezdtem el a Q10-es lazacolajat szedni, de másnapra kipattogott tőle az arcom (mindkét orcán piros pöttyök), egy párszor még próbálkoztam vele, de mindig ugyanúgy jártam. Gondoltam a citromolja okozhatja, sokan allergiások rá, ezért elkezdtem a Wolemegát szedni, de ugyanezekkel a tünetekkel járt.

Tudnátok tanácsot adni, mitől lehet (tényleg allergia) és mit próbálhatnék még meg, mert mindenképp szeretném megadni a Babóca fejlődéséhez a szükséges omega zsírsavakat.

Előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Omega zsírsav

Kedves Funtineli!

Utólagos engedelmeddel átmozgattam hozzászólásod.

Legelőször is visszakérdeznék:

valaha volt-e már hasonló tüneted, akár ha halolaj kapszulát fogyasztottál, akár halat ettél, akár sütve, főzve, konzerv, stb. formájában?

A pöttyösödés mellett milyen egyéb tünetek jelentkeztek? "Az allergia tünetei általában az étel elfogyasztása, vagy a belélegzés, vagy a kontaktus után két órával jelentkeznek, néha azonban az allergiás reakció késhet, akár huszonnégy órát is. Az allergiás tünetek a következő szerveket érinthetik: bőr (viszketés, kiütések, duzzanat), gyomor-és bélrendszeri tünetek (gyomorgörcs, hasmenés, hányinger, gyomorégés, puffadás), légzési problémák (tüsszögés, köhögés, nehézlégzés), szénanátha, szájüregi problémák (bizsergés, csípő fájdalom, a nyelv és/vagy a torok duzzanata). A súlyos anafilaxiás reakció tünetei a nehézlégzés, a mellkasi szorító érzés, a fulladás és a vérnyomásesés."

Az orcán lévő kiütések gyomor problémára utalnak, az emésztésed rendben van? Puffadás, kellemetlen nyomásérzet nem szokott jelentkezni? (halolajtól függetlenül!)

Várom válaszod,

Niki

Értékelés: Nincs

Köszönöm szépen a gyors válaszod!

Szia Niki!

Köszönöm szépen a gyors válaszod! Igen, már máskor is tapasztaltam, amikor bort, illetve házi erjesztésű kefírt fogyasztottam. Emellett még a szám sarka szokott kirepedni, de ezt a halolajnál nem észleltem (más egyéb tünetet sem). Az arcomon "alapból" is vannak általában piros pöttyök, csak halványak.

Az emésztés lehet, hogy jó irány, mert sokszor vagyok felfújódva és sajnos, székrekedéses típus vagyok, amit rengeteg zöldséggel, gyümölccsel, folyadékkal és mozgással szoktam karbantartani, de várandósság alatt sokat romlott a helyzet, egyik eddig bevált módszer sem segít, csak a kúpra tudok hagyarkozni.

Még egyszer köszönöm a segítséged!

Funtineli

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mit adjak a gyerkőcömnek?

Sziasztok!

Segítséget kérek. Mit adjak 28 hónapos kisfiamnak?

Koraszülött, ezért születésétől folyamatosan kapta a b vitamin komplexet (minden másnap 1 tabletta), vigantól (most 3 cseppet naponta), c vitamin csepp (cebion most napi 20 csepp). A b vitamint már abbahagytuk, c és d még mindig megy.

Teljesen egészséges, jó alvó, szépen fejlődő gyerkőc.

De látom, hogy nem jó semmi amit eddig adtam neki. Mit adjak?

Köszönöm és várom a választ!

Értékelés: Nincs
Hortenzia's picture

Mire keresel megoldást?

Először is tisztázni kéne, hogy a vitaminok, amiket adsz szintetikusak-e vagy természetesek. Ezzel kapcsolatban itt találsz olvasni valót.

http://eletmodszer.com/melyek-jo-es-hatekony-taplalek-kiegeszitok.html 

Ezt írod: "Teljesen egészséges, jó alvó, szépen fejlődő gyerkőc."

Akkor mi az. ami nem jó? Mit nem látsz rajta, amit szeretnél?

Értékelés: Nincs
M.Agnes78's picture

Figyelemzavar és hiperaktivitás

Kedves Tapasztalt anyukák!

Tanácsotokat szeretném kérni 8 éves kisfiam és 11 éves kislányom tanulási zavarral küzd. -Elkezdtünk szedni egy omega 3,6, magnézium és czink tartalmú készítményt. Kemény harcok árán csúszik le. Nem ízlik nekik. - Harcolunk keményen az iskolában. szeretném nekik zökkenőmentesebbé tenni a tanulást.

Kérlek titeket segítsetek, milyen táplálék kiegészítő/kell tudom megkönnyíteni az életüket!

Köszönettel:

Ági

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Krill

Igaza van Patikusevi-nek, mi a legjobb általa is ajánlott készítménynek EZT találtuk.

Niki

Értékelés: Nincs

Omega3

Kedves Ági!

Tudom régi már a kérdésed, de hátha még olvasod a blogot. Gyógyszerész vagyok és csupán egy hónapja ismerkedtem meg a Krill olajjal. Ebben az omega3 zsírsav egy foszfolipidhez van kötve, magyarán szervezetbarát. Nincs hal ízű felböfögés, mivel elegyedik a gyomortartalommal ellentétben a hal olajjal, ami nem. Ez így nagyon le van sarkítva, de igaz. Egy előadás kapcsán rengeteg anyagom gyűlt össze, ha érdekel szívesen megosztom veled. Szerintem a piacon jelenleg kapható legjobb omega3 a Krill olajban van. Én ezekből csináltam egy összehasonlítást. Nézz szét a neten vagy írj, ha van kedved!

Értékelés: Nincs
M.Agnes78's picture

Omega 3

Kedves Evi!

Köszönöm segítségedet! Pont azon gondolkodtam mivel kezdjem a gyerkőcöknél a szűkös pénztárca miatt. A két kicsi szövegértése nagyon gyenge. És ugye a figyelemzavar megkeseríti a 9 éves fiam iskolai napjait. Gondoltam most a nyáron valamit elkezdünk, de az utolsó halolaj készítményt még nem heverték ki. Öklöndözve ment le az ízesített kapszula és bizony sokszor visszajött. :(

Kaptam már annyi tanácsot, hogy milyen szakemberhez menjünk, mit csináljunk, hogy most emésztem a kapottakat. Aztán neki indulok.

A segítséget köszönöm!

Ági

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Hogy könnyebben menjen a tanulás!

Kedves Ági!

Figyelem zavar esetén még szoktuk javasolni a Moksát, az algák valamelyikét (legjobb az AFA, a tapasztalat az, hogy a tablettásat jobban elfogadják a gyerekek), és az enzimterápiát is.  Jó még a cordyceps és a mangosztán is.

"Mivel a mangosztán hatóanyagai átjutnak az agy-ér gáton (azon a gáton, ami normál esetben védi az agyunkat attól, hogy vírusok, baktériumok és egyéb kórokozók oda könnyedén bejussanak, viszont ennek az a hátránya, hogy biokémiai vagy genetikai eredetű zavarok esetén a gyógyszer és a hatóanyag sem jut oda be...), és ezek a hatóanyagok az agyat ért sérüléseket képesek orvosolni, vagy javítani, ezért minden ilyen betegség esetén kiegészítő kezelésként javasolt a mangosztán dzsúz fogyasztása. Alzheimereseknél és SM-ben szenvedőknél szép eredményeket értek már el vele a felhasználók. Ráadásul finom is! Biztosan fogja szeretni a lurkó!"

És a cukrot (finomított termékek, adalékanyaggal dúsított élelmiszerek, stb.) pedig ki kéne iktatni, mert erősíti a diszfunkciókat és a figyelemzavart, gyengíti a koncentrációt.

Érdemes lenne felkeresnetek Valastyán Gyöngyvért egy ingyenes terméktanácsadásra vagy ha nem kizárólag termékajánlást szeretnél, akkor konzultációra. Terméktanácsadásra ITT tudsz jelentkezni, konzultáció miatt írj kérlek kolléganőmnek, Lakat Böbének a [email protected] címre.

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Sziasztok!Megmondom nőiesen,

Sziasztok!

Megmondom nőiesen, hogy kaqk sorai "felizgattak", ezért utána néztem a dolgoknak ls elkezdtem használni az olajat a férjemmel együtt! :) Mire felfogta, hogy neki is kell ilyet innia...Nem volt kis meló... :S

A jó eredmények hatására bele is ástam magam a témába. És tényleg ez az egyik legjobb olaj amit kapni lehet!

Amúgy szuper az oldal, sok hasznos cikket láttam itt és szerintem fogok is! Sok sikert a munkához!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

omega-3 összetételének ellenőrzés kérése

Sziasztok,

Elkezdtem átnézni a vitaminjaimat, amiket eddig szedtem, közte van egy omega-3 étrend kiegészítő is. Ahogy néztem a Bionomos sokkal jobbnak tűnik, de ezért érdekelne a véleményetek.

Ez található a papírján:

A tiszta lazacolaj koncentrátum és az exkluzív UHP03 biztosítja az omega 3 család mind a nyolc tagjának napi bevételét.

összetétel: lazacolaj és omega-3 zsírsav koncentrátum (tonhal, szardínia, és szardella), zselatin, glicerin, szója lecitin).

napi 3 kapszulát ajánl, a gyártó nagy-britanniában van.

Tápérték adatok 1 kapszulára nézve

 • energia: 30.50 kj
 • fehérje 0,23g
 • szénhidrát: 0,106 g
 • zsírok, 0,690 g
  • melyből telített 0,082 g
  • egyszeresen telítetlen: 0,145g
  • többszörösen telítetlen: 0,439g
  • amiből omega3 0,356 g
  • epa 0,153
  • dha 0,160
  • dpa 0,0167 g
  • egyéb omega-3 zsírsav keveréke (stearidon sav, eikozatriénsav, eikozatetraénsav, heneikozapentaénsav és alfa-linolénsav) 0,0265 g

előre is nagyon köszönöm

Andi

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

És valon mi a halak származási helye?

Kérlek, olvasd el ezt a cikket, és világosan fogsz látni az omega3 kapszulás ügyében is!

Értékelés: Nincs

Ez a szűz lazacolaj jó?

Ezt a szűz lazacolaj kapszulát vizsgáltátok már? N...r-oil : szűz lazacolaj (tiszta tengervízben ellenőrzötten tenyésztett lazacból), lágyzselatin kapszula, természetes tokoferolok és aszkorbin palmitát. Színre mélyebb narancsos (lazazszínű) áttetsző sárga, talán a vegyes virágmézre hasonlít, de narancsos beütéssel. Íze nagyon finom lágy leheletnyit kaviáros beütéssel.

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Szűz lazacolaj jó vagy sem

Nem még nem viszgáltuk és nem próbáltuk, de őszintén szólva nem is nagyon szeretnénk, mivel ennél vannak jobbak.

Ami engem első ránézésre zavar, az az aszkorbin palmitát avagy E-304, ami nagy valószínűség szerint azt jelenti, hogy ezt a vadlazac olajat szintetikus C-vitaminnal tartósították, ez gátolja meg, hogy megromoljon a halolaj.

Minimális mennyiségben nincs neki mellékhatása, legalábbis az egészségügyi leírásban ez van, de ha egy mód van rá, inkább kerüljük a szintetikus antioxidánsokat.

Abban a vadlazac olajban, amit mi ismerünk, az oxidációt antioxidáns gyógynövényekkel gátolják, ilyenek a rozmaring, az oregánó, és a finomítatlan napraforgó olaj. Mennyivel szimpatikusabbak ezek a gyógynövények, mint az E-304! Ugye?

Értékelés: Nincs

Szűz lazacolaj jó vagy sem

Rég óta szedek omega 3-at, de most találtam rá a legjobbra a Nor-..l -ra. Eddig nem is tudtam mit kell figyelni, nem tudtam miért van hányingerem miután lenyelem a kapszulákat....kiderült, mert avas olajból készült kapszulát ettem, de mivel nem volt semmi frisseségre utaló vizsgálati eredmény vagy bármi az olaj feliratán..csak az EPA, DHA értéket néztem ( ami az avas olajokban a koncentráció, feldolgozás stb miatt igen magas értéket ad, de a felszívódása, hasznosulása, közelében sincs a kevesebb, de jó minőségű EPA DHA-t tartalamazó olajok fogyasztása után. )

Ennál a terméknél találatm csak azt hoyg vállalják a frisseségre a garanciát a TOTOX értéket. Ez nekem megnyugtató. Kipróbáltam, olaj formában is meg tudom, enni , íze olyan mint ha friss lazacot ennék, a 4 éves nagylányom is szívesen eszi..és mivel én eszem a pici lányom akit még szoptatok, Ő is hozz jut az omega 3-hoz.

Szeretném "védelmembe" venni az olajat,

Az aszkorbil palmitát zsírban oldódó C-vitamin, ami sokkal hatékonyabb antioxidáns, mint a vízben oldódó. Kapott egy E-betűt, csak sokan nem tudják, hogy E betűt teljesen természetes eredetű anyagok is kapnak.

A NOR-..i-ban  is természetes eredetű antioxidánsok vannak.

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Lazacolaj

Szia!

Csak nem erre az olajra gondolsz?  

Közben jobban megvizsgáltuk és jónak találtuk, így bekerült a bionom biobolt kínálatába  

Értékelés: Nincs

Szia, De igen, erre...

Szia,

De igen, erre, meg az olaj változtatra. Lányom bárányhimlős volt, és annyira gyorsan, könnyen, nagyon kevés pöttyel túl lett rajta ( 4 nap ) csak C vitamint szedett előtte meg olajat. Lehet ez is hozzá járult ahhoz hogy az immunrendszere erősebb volt, és nem "döntötte" le.  Továbbra is csak ajánlani tudom. 

Értékelés: Nincs

Gyereknek halolaj

Köszönöm a választ, sajnos nem tudom milyen színe van , mert ez egy szétrágható kapszula, ami fekete ribizli ízesítésű. azért ilyet vettem, mert a nagyobb kapszulát 3 évesen még nem tudja lenyelni ezért volt könnyebb a szétrágható. Ezt találtam kifejezettem gyerekeknek vajon ez jó lehet?

E..MO KIDS viszont a vitakrillhoz hasonlítva teljesen más a a hatóanyag mennyisége majdnem a duplája, vajon kell ennyi?

Ez van benne: Energia 85kJ (20 kcal) Fehérje 0,0025 g Szénhidrát 0,0025 g Zsír 2,30 g Ebből Telített zsírsav 0,30 g Egyszeresen telített zsírsav 1,00 g Többszörösen telített zsírsav 0,75 g Ebből Omega-6 zsírsav 255 mg - ebből linolsav 250 mg Omega-3 zsírsav 600 mg - ebből alfa-linolénsav 115 mg - EPA 205 mg - DHA 140 mg Omega-9 zsírsav (olajsav) 700 mg E-vitamin 3,40 mg D-vitamin 1,50 mikrogramm

A választ előre is köszönöm! Orsi

Értékelés: Nincs

Ismét előjött a tuttifruttis halolaj

Szia! Ezt mi is használtuk egy időben- svédek gyártják,én eléggé megbíztam bennük, (a honlapjukon található info-k alapján) elvileg garantálják a teljes tisztságot, meg ilyeneket, de az oldalukon bővebb info van... * kizárólag természetes összetevőkből áll, mesterséges színezéket és szintetikus anyagot nem tartalmaz * garantáltan mentes az egészségre káros anyagoktól (DDT, HCB, PCB, higany, ólom, kadmium stb.) * stabilitásának és hatékonyságának köszönhetően nem okoz a testen belül lipid peroxidációt (fokozott szabadgyök képződés) Amúgy kiváncsi lennék a tanácsadónők véleményére, vajon tényleg oké-e???????

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Fresyya78 görgess

lentebb az egereddel, és megkapod a választ a gyerek halolajra, amit orsimorsinak írtam róla.

Értékelés: Nincs

lehet, nem jó hsz-t olvasok....

de amiről én írtam, az sem a tutti-fruttis sem a multiT..s, hanem egy 3.....

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (1 szavazat)
Betty's picture

Fresyya78 halolaja

Mi a gyerekeknek készült halolajról beszéltünk eddig, arról írtam, hogy lehet hogy jó minőség., de a tuttifrutti ízesítés nem túl bíztató. A cég natúr halolajai jók lehetnek, mi nem ismerjük, nem használjuk őket, ezért írtam Orsimorsinak, hogyha megbízik bennük, ám legyen, használják.

Értékelés: Nincs

tutti frutti utoljára

Betty, közben este rájöttem, hogy tényleg tutti-fruttis a gyerekhalolajuk- egy időben használtuk, s nem tudom, miért, natúrként emlékeztem rá. Bocs a figyelmetlenségért sad_smile.gif

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Gyerekeknek tuttifruttis halolaja

Jesszus!

Megnézegetem az említett halolaj készítményt, és ugyan nem ismerem a céget, nem tudom, hogy mennyire vállal felelősséget, hogy valóban tiszta és finomítatlan a halolaja, de azért az szimpatikus volt, hogy hidegvizi, mélytengeri halakból készíti. A részletekről érdemes a gyártót kérdezni, mi a vadlazac olajért és a krill olajért vállaljuk a felelősséget, mert ismerjük a hátterét, teszteltük, használjuk, bevált.

Viszont már a legelején az motoszkált bennem, hogy:

"hogy a csudába fogadják ezt a kanalas halolajat a gyerekek, amikor annak eléggé tömény, jellegzetes íze, sőt inkább szaga van?"

Na, ekkor szúrt szemet, hogy tuttifrutti ízesítéssel teszik a gyerekek számára elfogadhatóvá. Ez az ízesítés pedig gyanítom, hogy erősen szintetikus, mint az előző feketeribizlis készítmény.

Ezeket az aromásított, ízesített táplálék-kiegészítőket, ételeket nagy ívben érdemes elkerülni! Én nem szedném be az tuti (ha nem is fruttiregular_smile.gif).

És utólag jegyzem meg, ha válaszolni szeretnél a hozzászólásomra (vagy bárki máséra), akkor kérlek kattints a hozzászólásom alatt levő, "válasz" linkre, mert így kapok jelzést, hogy írtál. Ha csak úgy általánosságban beírsz a lap aljára, akkor az első hozzászólások között lesz az írásod, de nem fogom tudni, hogy írtál, így a válasz is elmarad(hat). Ezt is véletlen találtam meg.

Értékelés: Nincs

tutti frutti kilőve

regular_smile.gif köszönöm a válaszodat akkor marad a krill olaj, a szagát meg majd eltüntetem a Huminiqummal sincs semmi baja a lányomnak, egy pici lekvárba teszem bele és semmi baja tőle ezzel is ezt fogom majd csinálni, de ebből a krillből is kell neki (3 éves) egy egész kapszula? válaszodat előre köszönöm Orsi

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Krill olaj gyerekeknek

Ha szerény a költségvetés, akkor napi fél kapszula krill olajat adj, ha belefér, akkor nyugodtan mehet az 1 szem is.

Ki tudod szúrni, és belenyomod a lekvárba, a maradékot pedig tedd a hűtőbe a következő napi felhasználásig. A fél adag is több mint a semmi!

Ha gondolod időnként felválthatod növényi olajokkal, mint a kendermagolaj, lenmagolaj, ez utóbbival azonban óvatosnak kell lenni, mert sajnos nagyon gyorsan avasodik.

Értékelés: Nincs

vajon ez jó?

Sziasztok!

Annyi kérdésem lenne, hogy 3 éves a kislányom egy éve adok neki egy omega 3-t

Most olvasom, hogy ezek a perui halfeldolgozóból származhatnak Vajon ez a termék is? Multi-tabs Omega3-Kid az összetételében csak ennyi van feltüntetve Összetétel (1 kapszulában): Halolaj: 229,70 mg Összes omega-3 zsírsavak: 137,82 mg DHA 114,85 mg EPA 22,97 mg C-vitamin 10,0 mg E-vitamin 2,5 mg

vajon ez is onnan származhat? Választ előre is köszönöm Orsi

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Gyanús halolaj kapszula

Háát, Orsimorsi, nem akarlak nagyon elkeseríteni, de valószínű, hogy ez sem a legtutibb omega 3-at tartalmazó halolaj készítmény. Halványsárga színe van?

Jelenlegi álláspont szerint kétfajta omega-3 készítmény felel meg a tisztasági követelményeknek:

- az alaszkai vadlazac halolaj kapszula (ennek a színe sokkal sötétebb, mint az összes többi halolaj kapszula)

- a krill rákolaj

Ezek legalább csinálnak is valamit.

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)

gyanús haolaj kapszula

Segíts, mit jelent a jelenlegi álláspont? kié? Nem kötekedek, nehogy félre érts! Csak kérdezek! :-)

Én ezt találtam TOTOX érték..na ez megmutatja a frisseséget. 0-26 ig jó. Amelyik cég ezt feltünteti az vállalja a frisseséget. 

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Jelenlegi álláspont

Szia Kaqk! A jelenlegi álláspont azt jelenti nálunk, hogy mindig a legjobb tudásunk szerint válaszolunk, de ez nem azt jelenti, hogy ez kőbe van vésve, mivel mindig, minden változik, mi meg igyekszünk a változással haladni... A mi pedig az AntalValis csapat, akik különböző szakterületekről gyültünk össze és szívügyünk az egészségtudatos, tiszta élet. :)

Értékelés: Nincs

álláspont

Szia,

Erre gondoltam. Szuper az oldal..nagyon szeretem..:-) Köszi nektek!!!

Értékelés: Nincs
H.Varga Adrienne's picture

Omega-3 hiperaktivitás kezelésére is

Az Omega-3-mal a hiperaktív gyermekek esetében is nagyon jó eredményt lehet elérni (természetesen a finomított cukrok elhagyása mellett), az Omega-3 fent nevezett áldásos hatásának közönhetően. Adrienne

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel