A parlagfű védelmében - azaz mit is tud ez a csodás növény, és mit tudnak a gyógyszerek

Soha nem találkoztam, és nem beszéltem sem Lajos Atyával, sem Várhegyi Lászlóval, holott mindkettőjükről tudom, hogy kiváló szakemberek. Ezért döbbentett meg ez az írás, ugyanis szóról szóra ezt vallom én is hosszú évek óta.

Emiatt a filozófiám miatt jött létre ez az oldal is. És lám, most szinte mindent megtaláltam a saját filozófiámból egy írásba besűrítve. AV


A parlagfű latin neve: Ambrosia artemisifolia, a hármaslevelű parlagfűé pedig: Ambrosia trifida. Azt mondják rájuk, hogy gaz, pedig ez nem igaz. Gaz, csak az emberek között van, mert van rendes ember, meg gazember. Növények között nincsen gaz, csak haszonnövény és gyomnövény. A parlagfű nem gyomnövény, mint ahogy az ürömfélék családjába tartozó többi növény sem az. Az ürömfélék hasznos növények, gyógyításra és ételek, italok készítésére használják őket. Például a likőrök, borok közül nagyon finom az ürmösbor, vagy a likőr. Az egyéb hasznosságot illetően csak később adok magyarázatot.

Még 1973-ban, amikor először találkoztam  személyesen Lajos Atyával, a lazarista missziós pappal Adonyban, úgy tudtam, hogy a parlagfű haszontalan gyomnövény. Szerencsére nem voltam rá allergiás, de más pollenekre sem. Különös véletlen folyamán ismerkedtünk meg. Dunaújvárosban voltam közlekedési rendőr és Adonyban ellenőriztem a forgalmat,  a kivilágítatlan kerékpárosokat. Esti szürkület volt már és láttam, hogy egy idős úr kerékpárja hiányosan van felszerelve, mert nem volt hátsó világítása. Lajos Atya volt az, de nem büntettem meg, hanem csak figyelmeztettem, mert halkan és tisztelettudóan beszélt velem, aki akár az unokája is lehettem volna. Sokáig beszélgettünk, mert a szerénysége mögött egy nagy tudású, intelligens embert ismertem meg, s még a tréfa sem állt tőle távol, amikor azt mondta, hogy a Jóisten vigyáz rá, még akkor is, ha nem jó a világítás a kerékpárján.

Lajos Atyával, a magyar újkori természetgyógyászat úttörőjével a megismerkedésünk után többször is találkoztam - kerestem a vele való találkozási lehetőségeket! -, mert a végtelen egyszerűsége és a hatalmas tudása lenyűgözött. Addig is sokat tudtam a természet törvényeiről, mert reál beállítottságú is vagyok, s akkor már mérnök voltam, meg az anyai nagyapám, Vincze Ágoston, állandóan járta velem a Heves megyei kis faluban, Fedémesen az erdőket, mezőket és szedtük a gyógynövényeket, meg a gombákat. Apai nagyapám Weixl János pedig egész életét az előszállási (Fejér Megye) állatorvos, Dr. Eglesz Mihály mellett töltötte, mint felcser. Mindkettőjüktől sokat hallottam a természet erejéről, szépségéről, az állatok öngyógyító tevékenységeiről, a növények gyógyító és tápláló hatásairól. Olyan bölcsen beszéltek ezekről a dolgokról, hogy azok felkeltették a figyelmemet és haláluk után is egyre többet olvastam, tanultam ezekről a természetes dolgokról, erdő, mező növényeiről és állatairól.

Lajos Atya is megerősített abban, hogy a természet törvényei Isten törvényei, és azok változatlanok, örök törvények. Azt mondta, hogy a közlekedési törvényeket át lehet hágni büntetlenül, ha nincs rendőr a közelben, és akkor megúszta a felelősségre vonást, de ha valaki a természet törvényeit hágja át, akkor az saját magát bünteti meg!!! A természet úgy működött évmilliókkal ezelőtt, ahogy ma működik, és úgy fog működni évmilliók múlva is. Bölcsen mondta, hogy semmi új nincs a Nap alatt, mert amit ma felfedeznek, az már régóta létezik, csak az ember most ért el oda, hogy megismerjen olyan dolgokat, tényeket, amelyet eddig eszközök, vagy tudás híján nem ismert fel, vagy meg.

Beszélgetéseink során szóba került a parlagfű is, mint allergén növény. Lajos Atya védelmébe vette, és elmondta róla, hogy régi gyógynövény könyvek leírják több gyógyító tulajdonságát, de meg is lehet enni, mert nagyon sok vitamint tartalmaznak a levelei és a virága, meg a pollenje is. Ezért szeretik legelni az állatok is. Elmondta, hogy a múlt századelőn az előkelő szalonokban az ambrózia illat volt az úri, és az előkelő illat. Ez pedig a parlagfű, az ambrosia artemisifolia illata volt. Aromaolaját aroma mécsesekben hevítették, de lehetett kapni  a szárított, összesodrott leveleiből készített füstölőt is.

Tőle tudtam meg azt is, hogy amikor a spanyolok és a portugálok felfedezték és kisajátították az Új Világot, azaz az Amerikai földrészt, akkor keresztényi szellemben kiirtották az őslakosokat (inkák, aztékok, toltékok, stb). Amikor az angolok is vérszemet kaptak, hogy nekik is kell az új világból, ők sem kímélték az őslakos indiánokat, és kíméletlenül öldösték azokat, szintén a keresztényi szellemiségre hivatkozva. A franciák is erős nemzetté váltak és látták, hogy lemaradnak az Új Világ elosztásánál, ezért ők is részt követeltek Amerikából, de nekik már csak néhány Közép-amerikai rész és Kanada jutott, de Kanadát megosztották egymás között az angolokkal. Az angolokkal ellentétben a franciák nem öldösték ok nélkül az őslakosokat, ezért azok hálából egy csomó titkukat megosztották velük.

Ilyen titok volt a parlagfű titka is.

A parlagfű egy ősi, nagyon intelligens növény, sok tekintetben az embernél is intelligensebb. A parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól!! Ahol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy megóvja az adott föld területét. Ahogy megóvta, azután átadja a helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek voltak megmaradni és szaporodni. Olyan ez, mintha valaki nyerne a lottón 1 milliárdot és neki csak 100 millió kellene, és a maradék 900 milliót elosztaná a rászorulók között. A valamennyi parlagfű képes erre az önzetlen cselekedetre, s vajon hány ember lenne képes erre? Ezért irtja a balga ember és irtatja sok balga hatóság kül- és belhonban egyaránt? Ők ugyanis nem lennének képesek ilyen nemes cselekedetekre!

A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket, sem a búzát a földeken. Ezt az érzékenységet nem allergiának hívják, hanem glutén- és laktóz érzékenységnek!  Ugye mekkora csúsztatás! Nagyon sokan allergiásak a pollenekre (ürömfű, repce, paréj, libatop, stb), s nemcsak a parlagfű pollenjeire, s mégis a parlagfű van kikiáltva fő ellenségnek! Legalább annyi ember allergiás az állati szőrökre, különösen a kutya- és macskaszőrökre és ezen állatok ürülékeire, mint a parlagfű pollenjeire, s mégsem irtatják ki hatóságilag sem a kutyákat, sem a macskákat, pedig más tekintetben, csak Budapesten az utcai megszáradt kutyagumik szállóporától évente 3-4 kisgyermek meg is vakul!

10 évvel ezelőtt két kisbusznyi allergiás gyermek lett kirándultatva Dobogókőre. A gyermekek allergiás betegek voltak, s Dobogókőn a parlagfűben játszottak, pedig akkor volt a virágzása, és senki sem prüszkölt, senki sem váladékozott tőle! Sokan szedtek csokorba parlagfüvet, hogy otthon büszkélkedjenek vele, hogy már nem allergiásak a parlagfűre. Ahogy a buszok beértek a Flórián tér közelébe, szegény gyermekek elkezdtek prüszkölni, köhögni. Vajon miért? Azért mert az autók kipufogó gázai lemarták a pollenek védőburkát, amely védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak. Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak nyálkahártyáit. Addig, amíg ép volt a védőburok, addig nem allergizáltak!!! Akkor most ki a hibás, a parlagfű, amelynek a pollenje védőburokkal van ellátva, hogy ne sértse meg a légutak nyálkahártyáit, vagy a a kipufogó gázok, amelyek lebontják (lemarják) a védőburkot? Nem az autókat kellene inkább irtani, vagy a városokból kitiltani? Vajon miért erőltetik még a kőolajszármazékokból nyert hajtóanyagokkal üzemelő motorok gyártását, üzemeltetését, amikor van, vannak sokkal környezetkímélőbb, környezettisztább üzemanyagok, hajtóanyagok is? A válasz: a gyógyszeriparnak óriási üzlet az orvostudomány által gyógyíthatatlannak kikiáltott allergiás betegségek gyógyszeres kezelése!!!!!!!!! Ma már a lakosság 30 %-a allergiás, vagy asztmás, s ők biztos gyógyszerfogyasztók! Mellesleg a légutak nyálkahártyáit a tej- és tejtermékek teszik védtelenné a magas kazein tartalmukkal (300-szor több a kazein a tehéntejben, mint az emberi tejben, s a kazeint az asztalosipar ragasztásra használja!!)! A tejet nem fogyasztók nem allergiásak a pollenekre, s így a parlagfű pollenjeire sem!!

Tagja vagyok a Palocsa Egyesületnek. Ezzel az egyesülettel még a múlt évezred utolsó éveiben Alcsútdobozon (Fejér Megye), egy több hektáros területet hagytunk parlagon, szándékosan, hogy mi lesz ezzel a földdarabbal a természet törvényei szerint. Első évben teljes területét beterítette a parlagfű (hogy honnan tudta meg, hogy ott van egy üres földdarab?). A második évben már a parlagfű több, mint 50 %-ban visszaszorult és átadta a helyét más növénykultúráknak (megjelent a lóhere, a gyermekláncfű, az útilapu (bojtorján), a lósóska, fehér üröm, máriatövis, paréj, libatop, stb). A következő évben már 20 % alá esett vissza a parlagfű aránya az adott területen, pedig senki sem irtotta!! Öt év elteltével pedig mindössze az eredeti terület 1-2 %-án volt csak parlagfű!! Nem kell tehát irtani, visszafogja az önmagát is a szaporodásban, ha nincs megműveletlen terület, mert neki az a teremtéstől rendelt feladata, hogy megóvja a termőföldet a kiszáradástól, s teszi a "dolgát"!

Az a tény, hogy az orvostudomány gyógyítani nem tud, csak kezelni, régóta ismert. "Medicus curat, natura sanat." Csak a beteg tudja saját magát meggyógyítani. Az orvos csak kezel (kúrál), a (saját) természet gyógyít. Hippokratész és Galénusz óta semmi sem változott. De a gyógyszeripartól sem várhatjuk el egészségünket. Az is egy iparág - méghozzá jövedelmezőbb, mint a hadiipar -, amely a gyógyszerek eladásából él. Ha a gyógyszerek meggyógyítanának, nem csak szimptómákat szüntetnének meg vagy enyhítenének, rövidesen minden beteg egészséges lenne, és senki nem venne többé gyógyszert. Mindenki előtt világos, hogy egészséges nép egyidejűleg "halott gyógyszeripart" jelentene.

Ehhez nézzünk meg néhány idézetet.

 • "Az orvostudomány (beleértve a gyógyszeripart) közvetlenül a szívinfarktus és a rák után az emberiség legveszélyesebb kórokozója lett. Egy átlag német ma kb. ötször annyi gyógyszert fogyaszt, mint közvetlenül a második világháború előtt. Vajon ettől legalább ötször olyan egészséges is? Természetesen nem. Ellenkezőleg: a német lakosság átlaga ma sokkal gyakrabban beteg, mint azelőtt. Hirtelenül így lett egy olyan iparágból, amely azért keletkezett, hogy betegségeket gyógyítson, új betegségek kiindulópontja." (Kurt Blüchel: Weisse Magier, Fischer Verlag, 1976)

Az emberi szervezet tökéletes. Még az önmaga iránt tanúsított barbár magatartás ellenére is az esetek többségében legalább 30-40 évig betegeskedés nélkül él. Az ember korábban nem érzett fájdalmakat, de egyszer csak számos betegség támadja meg. Azonnal a kórházhoz fordul segítségért, az orvos pedig, amikor felteszi neki a kérdést, honnan erednek ezek a kórok, azt feleli neki: "Mit akar Ön, hiszen ezek a korral járó betegségek." Szemüveget rendelnek a betegnek, eltávolítják salakanyagokkal, kövekkel, baktériumokkal telített szerveit, kioperálják daganatait, stb. Az okok pedig, amelyek ehhez az állapothoz vezettek, senkit nem érdekelnek, beleértve magát a beteget is. Az emberek kifejlesztették a vegyi alapú gyógyszereket. A szervezetet azonban nem lehet becsapni. A szervezetnek csakis természetes eredetű gyógyszerekre van szüksége. Mi pedig tulajdonképpen egy tömegpusztító élelmiszer- és gyógyszeripari korszak feltételei között élünk.

Azt hiszem, az emberek többsége józan ésszel gondolkodva egyetért azzal, hogy nem az a járható út, hogy kiirtunk mindent körülöttünk, ami virágzik, pollent termel, mindent, ami élő. Az sem megoldás, hogy az allergiások szervezetét teletömjük kemikáliákkal, gyógyszerekkel, mert így olyan mellékhatások alakulhatnak ki, amelyek súlyosabb betegségeket idézhetnek elő, mint maga az alapbetegség.

Abból kell kiindulni, hogy miért van ma annyi beteg, így pollenallergia is. 60-80 évvel ezelőtt kevesebb ember volt és több pollent termelő növény, tehát egy emberre fajlagosan több pollen jutott, mint napjainkban, és mégsem volt ennyi allergiás, asztmás beteg. A virágporok nem veszedelmesek, hanem hasznosak (az egyik legértékesebb táplálékunk). Van, aki a lisztre érzékeny, és mégsem mondjuk, hogy veszedelmes a liszt. Korábban tisztább volt a környezetünk és az emberek is egészségesebben táplálkoztak, többet mozogtak, türelmesebbek voltak egymáshoz, nem zúdult rájuk annyi stressz, annyi elektroszmog, mint napjainkban.

A táplálkozás is nagyon sokat jelent az immunrendszer erősítése szempontjából. A mai átlagember sietve, kapkodva eszik, akár otthon van, akár úgynevezett gyorsétkezdékben. Nem rágja meg jól az ételt, emellett egyoldalúan táplálkozik, az élelmiszeripar által gyártott különféle tartósítószereket, ízfokozókat, állományjavítókat, mesterséges színezékeket, "természet azonos" aromákat, emulgeáló-szereket, stb. tartalmazó, agyon sütött-főzött, hőkezelt ételeket fogyasztja. Az ipari élelmiszerekben levő különböző vegyszerek annyira feldúsulnak az ilyen táplálékokat fogyasztó emberekben, hogy a szervezetük immunrendszerét teljesen leköti az ezen anyagok elleni küzdelem, s ha ilyenkor virágzik egy parlagfű, egy fűzfa, egy ürömféle, akkor annak az egyébként hasznos pollenjei már teljesen megzavarják a szervezetet (autoimmun reakciók).

De nemcsak az ipari élelmiszer-előállítás során mérgeződik az étel, hanem a megtermelés során is, mivel többnyire ez is iparilag történik. Például az állatok, hogy minél előbb vágásérettek legyenek, különböző kémiai anabolitikus szereket kapnak, hogy minél előbb meglegyen - mozgás nélkül - az izomtömegük. Az ember az ilyen szereket a hússal együtt elfogyasztja, ezek a szerek egy idő után feldúsulnak, kummulálódnak a szervezetben, ami aztán mérgezi a szervezetet, gyengíti az immunrendszert. Régen az állatok izomzata a mozgástól (legelő, rét) alakult ki, nem tartalmazott ilyen szereket. Az állatok tápláléka sem tartalmazott annyi káros anyagot, mint napjainkban. Az iparszerűen tartott állatok, hogy ne kapjanak el egymástól különböző állatbetegségeket (száj- és körömfájás, tüdővész, takonykór, streptococcus, fakultatíve patogén baktériumok stb.), állandóan, - tápba keverten - különböző gyógyszereket, antibiotikumokat kapnak, melyeknek maradványai szintén belekerülnek a húst fogyasztó ember szervezetébe. Ma már antibiotikumért nem a patikába kell menni, hozzájutunk a hús- és a tejboltok termékeiből is.

Az állatok táplálékának egy részét a közutak, szennyező ipari üzemek közvetlen közelében termelik meg. Az árokparti széna még alomnak sem alkalmas, nemhogy tápláléknak. Benne van a kipufogógázok szennyeződése, az úton elrobogó járművek gumipora, fékbetét pora, kuplungbetét pora, stb. Az elektromos vezetékekkel körülvett nagyüzemi csirkék és pulykák mindegyike leukémiás! Beteg állatokat etetnek a húsevőkkel! Ez is bioterrorizmus!

A közutaktól számítottan 50-80 méteren belül termelt növények annyi koncentrált mérget tartalmaznak, hogy ha el is keverednek a többi, távolabb termelt növénnyel, akkor is mérgezik az állatok szervezetét, így a húsát, tejét, tojását is. Az ember közvetlenül is fogyaszt ilyen módon termelt élelmiszereket, amelyek szintén az immunrendszert gyengítik. A megoldás az lenne, ha minden út mellett kb. 50 méter széles, minden gyár, légszennyező üzem mellett kb. 100 méter széles erdősávot telepítenének, ami felfogná a gépjárművek, gyárak által kibocsátott mérgeket és tisztítaná a levegőt. Be kellene indítani egy olyan mozgalmat, hogy "Erdősávot az utak, a gyárak mellé!", a parlagfű irtása helyett.

A közönséges diesel motorok kipufogógázának koromszemcséit kiszűri az orrunk csillószőrzete. A legújabb "korszerű" HDI, TDI diesel motorok üzemanyagát olyan finomszemcsékké porlasztják szét, hogy azt már nem szűri ki a csillószőrzetünk, hanem belekerül a tüdőnkbe, ott lerakódik, megbetegíti azt. A különböző mesterséges illatanyagok (dezodorok, öblítők, WC szagtalanítók, légfrissítők, stb.) is feldúsulhatnak, de enélkül is kiválthatnak allergiás reakciókat. Hasonló hatást vált ki a molyirtó naftalin is.

A természetes életmód, a természetes ételek, a "kóser" dolgok adják meg a lehetőséget a túlélésre. Ha megszegünk egy törvényt úgy, hogy nem tudjuk, hogy amit tettünk az törvénysértő, megbüntetnek, ugyanis van egy szabály, miszerint a törvények nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól. A természet törvényeinek nem ismerése sem mentesít a felelősségre vonás alól. A felelősségre vonás betegség formájában jelentkezik! A "kóser" étel vércsoport szerint fogyasztva védi az emberek egészségét és szaporodóképességét!

Nemcsak a hús- és húskészítmények, valamint a tej- és tejtermékek fogyasztását kell kerülnie az allergiás, asztmás betegnek, hanem az egyéb gyorsan bomló fehérjefélék -gomba, tojás, stb.- fogyasztását is. Ez még a biohúsra is vonatkozik. A hullamérgek az állat leölése után azonnal megjelennek az állat szervezetében. (Nem véletlenül hívják a vegetáriánusok - én is az vagyok már 16. éve- a húslevest hullateának vagy dögteának!) A gombák esetében is hamar keletkeznek olyan fehérje méreganyagok (toxinok), amelyek akár halálosak is lehetnek. S hogy a hús ne büdösödjön, szebb színe legyen, iparilag salétrommal és egyéb olyan szerekkel kezelik, amelyek szintén mérgezést okoznak. Az utóbbi idők döghús-botrányairól, pestises, madárinfluenzás, prionos húsairól már nem is szólok, mert ezek önmagukért beszélnek!

Mi természetgyógyászok holisztikus szemlélettel gyógyítunk, a test, a lélek, a szellem vizsgálatával és figyelembevételével, tehát nemcsak tüneti síkon kezelünk. Lelki dolgaink, lelki jelenségeink kivetülnek a fizikai-testi síkra is. A test a lélek temploma és a lélek megbetegítheti és meg is gyógyíthatja a testet.

Az emberiség legnagyobb megtartó ereje a szeretet, ami annyit jelent, hogy elfogadom a másikat, a másságot, azaz szeretem. A szeretettel gyógyítani lehet magunkat is, mást is. Magunkat is szeretni kell. El kell fogadtatni magunkat a világgal. Örülni kell annak, hogy egyáltalán vagyunk, élünk. Sajnos a civilizálódás, az urbanizáció távolabb sodorta egymástól az embereket, a szeretet helyett a harag, a gyűlölködés, az irigység, a közömbösség dominál. Minél kevésbé tudja valaki elfogadni a másikat, tudata alatt az énje is válogat, hogy kit szeret, kit nem. Erősen válogatnak az emberek azok közül, akiket szeretni lehetne. Akiket nem szeretnek, azokra allergiásak, mérgesek. Tüsszögéssel, köhögéssel fejezik ki, ha valakit vagy valamit nem tudnak elfogadni, szeretni. Persze ezt nem szemtől szembe nyilvánítják ki, ahhoz nem elég bátrak (főnökök, rokonok). Az el nem fogadott dolgok, helyzetek, személyek helyébe alacsonyabb tudati síkú dolgokat helyeznek, amelyek nem tudnak visszavágni, ilyen például a virágpor, a kutya-, macskaszőr, a szőnyegpor, a poratka, ásványi anyagok, gázok, gőzök, stb. Ezek az emberek tudat alatt védekeznek a szeretet ellen, mert nem bírják elviselni annak terhét, mivel akkor nekik is viszontszeretniük kellene. Allergiások másokra és mindenre. (Javasolom elolvasásra Don Miguel Ruiz: A toltékok ősi bölcsessége c. sorozatának könyveit.

Sokan vágynak a szeretetre, ezért tartanak kutyát. A kutyába bele lehet rúgni, meg lehet szidni, akkor is szereti a gazdáját. A gazda, ha ugyanazt tenné a társával, nem kapna szeretetet tőle. Az emberek nem tudnak úgy szeretni, hogy "Szeretlek! Mi közöd hozzá!", hanem várják a viszont szeretetet, feltételeket szabnak, elvárásaik vannak, stb.

Minél inkább szeretettel közelítünk élő és élettelen környezetünk felé, ez a szeretet visszasugárzódik, visszatükröződik felénk, meggyógyulunk. Ha mosolygunk valakire, legtöbbször mosolyt is kapunk vissza! A mosoly nem kerül pénzbe! A homo sapiens nem arra teremtetett, hogy ölje egymást. Ha mi öljük a természetet, az is öl bennünket. Nem igaz, hogy nem előzhető meg az allergia, az asztma és nem gyógyítható meg teljesen a beteg. Nem a természetet kell kiirtani, hanem nekünk kell visszaidomulnunk a természethez. Az evolúciós folyamatban az ember szervezete évezredek alatt alakult ki és mindig harmóniában volt a természettel. Az utóbbi 50 évben annyira eltávolodtunk a természettől, hogy ilyen gyorsan nem tud az emberi szervezet reagálni a változásokra, s diszharmónia alakul ki, megbetegszik. Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, az embernek megvan a tudása, megvannak az eszközei, csak nem használja egyiket sem, vagy nem úgy használja, ahogy kellene. A természet körforgásában minden növénynek, állatnak megvan a szerepe. Ha ezt a körforgást megbolygatjuk, ennek előre be nem látható következményei lehetnek, felbomlik az ökológiai, biológiai egyensúly. Nem a parlagfüvet, nem a libatopot, nem a fűzfát, nem a lisztet adó búzát, stb. kell kiirtani, hanem helyes életmóddal, helyes táplálkozással kell erősíteni az immunrendszerünket, kerülni kell a káros geopatogén zónákat (vízér, Hartmann-háló), és akkor az sem árt meg, ha virágporfelhőben járunk.

Hazánkban úgy akarnak védekezni az allergia ellen az illetékesek és mindenféle egyletek, hogy a parlagfű irtására szólítanak fel. A parlagfüvet csak vegyszerekkel tudnák véglegesen kiirtani, ha egyáltalán véghez lehetne ezt vinni. A parlagfű is a természet része és kipusztításával felborulna a természet rendje. A vegyszeres irtás több kárt okozna az embereknek és a természetnek, mint a parlagfű az embereknek. A parlagfű után aztán jönnének a többi allergének, az ürömfélék, a libatop, a nyírfák és még sorolhatnám a növényeket s végül nem volna körülöttünk természet, mert a kultúrnövényeket is irtani kellene, mert aki allergiás, az előbb-utóbb a kukorica, a búza, stb. pollenjeire is érzékennyé válna, s így lassan kipusztulna az emberiség is.

Engem nem tudnak megbüntetni a parlagfű nem irtása miatt, ugyanis én úgy irtom a parlagfüvet, hogy megeszem! Lajos Atya óta tudom, hogy a parlagfű az emberek számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztom, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem-, vagy zeller-zölddel, - önmagában sem rossz!- és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre ( leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs). Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek és leszárítom, majd szárítva tárolom, s így egész évben tudom az ételeimbe, ételeimre tenni a szárított, megőrölt porát. Sokan nem hitték el, hogy jómagam eszem a parlagfüvet, ezért rám küldték a különböző tv-s társaságokat is, akik felvették, ahogy a parlagfüvet fogyasztom.

Veterán dobóatléta vagyok és sokszor vannak olyan monstre versenyek, ahol több órán keresztül kell dobálni különböző súlyú nehézkalapácsokat. Ilyenkor szoktam a teljesítményem fokozása céljából a verseny színhelye körül talált parlagfűből fogyasztani, önmagában és nyersen. El is neveztek a sporttársaim fűevőnek. Aztán megdöbbentette őket, hogy a parlagfű-evésem után kb. 20 percen belül egyre javultak az eredményeim. Néhány követőm is akad majdnem mindig és náluk is hasonló teljesítmény javulásokat lehetett tapasztalni.

Pár évvel ezelőtt el akartak adni nekem egy gyufás-skatulyányi zöld port több tízezer (!) forintért. Kérdeztem, hogy mi van a dobozban és miért olyan drága? Erre azt felelték, hogy a szervezet őssejt termelését fokozza a zöld por és ezáltal minden betegséget helyrehoz a szervezetben. Nem vettem meg a port pedig tudtam, hogy egy keletet, nyugatot is megjárt, neves magyar orvostól származik, hanem megízleltem s megszagoltam. Kellemes volt a meglepetésem, ugyanis a zöld por, a parlagfű pora volt, amelyet jómagam már régóta napi szinten fogyasztok! Lajos Atya nekem is beszélt arról, hogy a parlagfű minden betegséget helyrehoz a szervezetben, de nyilván azt Ő sem tudta, hogy ezt a szervezet őssejt-termelésének fokozásával éri el. Szerintem sem baj, ha nem ismerjük az elméletet, hanem csak az adott növény hasznosságáról győződünk meg a fogyasztása során. Az is igaz, hogy akiket eddig meg tudtam győzni arról, hogy a parlagfű rendszeres fogyasztása milyen hasznos, bármilyen betegségük is volt, meggyógyultak belőle, még a rákból is, vagy a parlagfű allergiából is.

A fentiek ismeretében merül fel a kérdés, hogy akkor miért irttatják velünk a parlagfüvet? Ráadásul még büntetés kiszabását is kilátásba helyezik, ha nem irtjuk azt! Nekem erre is meg van a válaszom! A Földünk túlnépesedése már napjainkban is veszélyezteti  a Föld valamennyi élőlényét és lakóját is! Ez ellen a Világkormánynak ( én csak háttérhatalomnak nevezem) tennie kell valamit. Nos a világunk ezen urai fő részvényesei a gyógyszeriparnak is. Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy a parlagfű, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor senki nem venne gyógyszert, és akkor nem lenne óriási bevétele a világ urainak, s még így a Föld is túlnépesedhetne. Ezért a világ urai, a  fizetett bértollnokaikkal és bértudósaik által úgy rendelkeztek, hogy elsőszámú közellenségnek kiáltották ki a parlagfüvet, ezt az embernél is intelligensebb, több Föld-történeti katasztrófát is átélt csodálatos ősi növényt, hogy a tudatlan és megtévesztett embereknek még véletlenül se jusson eszébe, hogy a kötelező irtás mögött egy más célja van ezen uraknak. Ez a cél pedig a lakosság gyérítése, a Földünk megóvása a túlnépesedéstől.

A gyógyszerek mellékhatásai következtében ugyanis, csak Magyarországon minden órában meghal egy ember, de sokkal többen halnak bele abba, amit a patológusok már régóta tudnak, hogy minden második felboncolt embert tévesen diagnosztizáltak és tévesen gyógyszereztek, mivel nem az volt a halál oka, amivel kezelték a betegségüket!

Weixl-Várhegyi László feltaláló, mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta, természetgyógyász, a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesület tagja, a  Tudományos Rendőrség alapító tagja és szóvivője

Forrás: 
Weixl-Várhegyi László írása
4.5
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (42 votes)

Hozzászólások

Személyes tapasztalat parlagfűről

"A háborítatlan ősgyomtársulás nem engedi megtelepedni a parlagfüvet." Sokat járok, mint gombász a természetben. 

Megfigyelésem arra a következtetésre juttatott, hogy a parlagfű csak ott tud megtelepedni, ahol a talajt, amit az "ősgyomtársulás" elfoglalt, sérülés éri. Munkahelyemen alkalmam volt ezt kisérleti úton is megfigyelni. A mai "betonkertészet" csak a torzsra nyírt lágyszárú növényzetet látja szépnek, ahelyett, hogy néha a lenyíratlan növényzet kibontakozásának szépségét is élvezni tudná.

Megjelent a parlagfű egy példánya. Volt ráhatásom, hogy hagyjuk háborítatlanul, ismeret bővítés céljából sem árt, ha megfigyeljük e növényt. Gyönyörűen fejlődött, a libatop, katáng és még sok más régről ismert társaságában. Egészen szép, derékig érő bokor lett belőle. Munkatársaim is gyakran meglátogatták a fűnyírás alól mentesült vadont. A következő évben ezen a területen 32 tő parlagfű jelezte, hogy aggresszíve terjed. Munkatársaimat kérve, hogy e vadont ne háborgassuk a lépéseinkkel sem, ismét kivontuk a művelés alól. Így vártam a fejleményeket. Harmadik évben jött a meglepetés, amire kiváncsi voltam. Parlagfű mentessé vált a terület. Pitypang, bakszakál és a többi harcolt egymással a létért, de parlagfű egy sem. Az ősgyomtársulás kiszorította a betolakodót.

Kár, hogy fotókkal nem dokumentáltam, de semmi különös szándékom nem volt a kisérlettel, csak a kiváncsiságomat elégítettem ki.

Üdv mindegyiteknek, egy hetvenkedő nyugdíjas.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Antal Vali's picture

A parlagfű a talaj orvosa

Több, mint két évtizede figyelem és tanulmányozom a parlagfüvet. Ezt a tapasztalatodat én is alátámaszthatom. Ugyanis a parlagfűnek talajméregtelenítő funkciója van. Ahol kibújik, azt a területet parlagon kell hagyni, ugyanis ott akkor baj van a talajjal. Vagy szennyezett (kémiailag vagy energetikailag), vagy kimerült, elfáradt. Egészen addig, és olyan mennyiségben szaporítja magát, hogy a feladatát maradéktalanul el tudja látni. Ha elkészült, akkor diszkréten félrevonul, és a magjai egészen addig alszanak, amíg újra fel nem bukkannak azok a körülmények (mérgezés, kimerülés), amelyek csírázásra bírják.

Érdekes módon, a mezőgazdaság iparosodásával egyidőben jelent meg Magyarországon a 19. század végén. Eleinte csak a parlagon hagyott területeken bújt ki, ugyanis akkor még tiszteletben tartotta a mezőgazdaság azt, hogy a fóldet 2-3 évenként pihentetmi kell. Majd amikor ezt már nem tartották be, hanem inkább műtrágyétrak, és egyéb talajjavító szereket vetettek be a termésátlag növelésére (kvázi elkezdték kizsigerelni a termőföldet), akkor jelent meg a megművelt területeken is. 

A városokban és a kiskertekben való tömeges megjelenését pont arra az időszakra regisztrálják (1960-as évektől, de a csúcs a 20. század legvégétől tartja magát), amikor elterjedt a tömeges autózás, egyre több ipari gyárkémény pöfékelt a levegőbe, és egyre inkább szennyezték a gyárak a vizeinket, talajainkat és levegőnket - leginkább vegyi anyagokkal. 

Érdekes módon, Demeter (biodinamikus) gazdaságokban szinte egyáltalán nem látni parlagfüvet, ha elvétve mégis, akkor nem irtják, mert az jelzés a gazdának, hogy ott dolga van a növénynek.

Valójában a parlagfű nem allergén! Tömeges allergiát azóta írják a rovására, amióta irtják! Ugyanis azóta nem tudja elvégezni a dolgát, és a szennyező anyagok koncentrációja minden évben magasabb lesz a pollenjeiben emiatt. És valójában nem a növényre vagyunk allergiásak, hanem az általa kiválasztott mérgekre.

Mi a megoldás? Pontosan az, amit Te is megfigyeltél! Nem kéne kiírtani, hanem hagyni kéne, hogy elvégezze a dolgát!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
mandomika's picture

A média szerepe

Fel nem foghatom ésszel, hogy ilyen információk miért nincsenek a köztudatban! Én is a média áldozata voltam idáig és most igencsak megleptek a fentebb leírt dolgok és egyre inkább felháborít, hogy a média milyen szinten tudja hipnotizálni az embereket. Egy hasonlatot hoznék fel egy fesztivállal ami szintén megsínyli (a fesztivállakókkal együtt) a média negatív (vissz)hangját. Ez a fesztivál O....a, a hatalmas drogtanya, ami tele van csúnya gonosz, rossz emberekkel, akik közveszélyesek a megváltozott tudatállapotukban és ezért módszeresen ki kell irtani őket.
Hát ez a mondat pont annyira jellemzi a helyzetet, mint ahogy a parlagfüvet azonnali hatállyal ki kell irtani mert csúnya is meg büdös is meg egyébként is káros!
Ha meglátnak egy parlagfüvet legelő embert teljesen kiborul a birka társa, hogy a másik mivel mérgezi magát és megbélyegzi az illetőt úgy, hogy nem tud a dolgok valódi hátteréről. Én ha manapság kimegyek az utcára vagy új társaságba kerülök és meglátják a fesztivál szalagot a kezemen, rögtön hátra hőkölnek és látom a szemükben ahogy végigfut bennük, hogy vajon milyen drogfüggő vagyok és eddig hány nem kívánt betegséget kaptak el tőlem ebből kifolyólag és vajon most is be vagyok-e állva. Majd mikor kellemesen kinevetem őket és megpróbálom elmagyarázni, hogy a világ legnyugisabb helye és ott mindenki mosolyog és béke van meg szeretet és nyugodtság és kultúra és ez után a fesztivál után nem kell szemetet szedni a bagázsnak, mert a békés hippi-goa közösség egy cigicsikket nem dob el lényegében,még mindig látom az illető szemében, hogy ugyan meglepődött,de még mindig nem igazán hisz nekem, MERT A TV MÁST MONDOTT!!! Hát kérem, hol itt az egyenlő eséllyel indulás?!
Ezzel az egésszel csak a mély felháborodásomat szerettem volna kifejezni..igazából mindennel kapcsolatban, ami mostanában folyik.
Egyébként hálás köszönet az oldalnak és az itteni lakóknak, hogy folyamatosan nyitják fel a szemem :)
Dominika 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Henn Mónika's picture

Agymosottak és a hippik :))

Szia Dominika!

Igen, sajnos ez így van, az emberek hajlamosak nagyon felületesen ítélkezni, a média pedig tesz is rendesen érte, hogy lehetőleg minél félreinformáltabbak legyenek a "tömegek".  Rendszeresen van "szerencsém" hallgatni az emberek vélemyényét az élet fontosabb és jelentéktelenebb dolgairól a vonaton (vagy akár az ismerőseimet) és sokszor nem jön hogy higgyek a fülemnek  ... Nagyon neki tudok ilyenkor keseredni, hogy mégis mi a  fene jöhet még?!

De vannak bíztató jelek is . Akár ez az oldal, hogy ennyien vagyunk itt, még ha sokan kényszerből is találnak rá, amikor már valamilyen egészségügyi gonddal köszködnek, és sehogy sem találják rá a megoldást. Vagy, a fesztiál, amit te is említettél: nekem óriási élmény volt, amikor először elmentem egy hasonló eseményre! Fantasztikus érzés volt, hogy végre nem kell magyarázkodni a furi ételeid/megvaid/szappanaid/hajad/ruhád és egyéb dolgaid miatt, hogy vééégre megfér mindenki egymási mellett. Hogy nincs lökdösődés, szemetelés, nem kritizálják egymást az emberek. Hogy nem vagy állszentnek titulálva, ha nem zabálsz minden nap húst, de néha mégis eszel egy kicsit, ha nincs más, vagy ha éppen megkívánod. Olyan hellyel, fenoménnal, fesztivállal meg végképpen nem találkoztam addig, ahol sok-sok EZER ember gyűljön össze, és az agresszió semmiféle jele ne legyen érzékelhető (értem ez alatt akár a verbális formáit, vagy az inszisztens bááámulást ), mitöbb, az emberek őszintén mosolyogjanak egymásra.

Ez belőlem is most nagyon kikívánkozott: magávalragadó érzés volt sok-sok nem agymosott, pozitív, elfogadó, segítőkész ember között lenni! Jajj, már alig várom a nyaraaat!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Flifli's picture

édes üröm

Sziasztok!

Az édes ürömről szeretnék kérdezni, mit tudtok róla, honnan lehetne beszerezni..stb..tapasztalat esetleg valakinek.

köszönettel

Andrea

Értékelés: Nincs

Édes üröm

Ez parlagfű. Próbálkozz bio boltba, vagy gyógynövény üzletekbe. Szárított formában talán hamarabb kapsz. Ha nem, meg kell várni az idei termést.

Szendvicsekre ajánlják, vagy tea formájában inni. Én ezt a növényt magamban vad sárgarépának neveztem el, mert teljesen olyan az illata. A sárgarépa levet is ajánlják rákra. Azt olvastam, hogy 2.5 kg répának a levét kell naponta meginni nyersen. (gyümölcscentrifuga) A parlagfű is a fészkes virágzatúak családjába tartozik, mint a sárgarépa. Az édes ürömként emlegetett növényről a facebookon azt írták, hogy 16 óra mulva meggyógyította a rákot. Hát nem tudom. Visszajelzéseket nem olvastam.

ű

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Édes üröm

Szia Olibella!

Elolvastam amit írtál, és gondoltam megkérdezem, hátha tudod, hogy még ilyenkor lehet-e találni? Gondolom erdők, mezők mentén, ahol a gyógynövényeket szedjük! Érdekes, mert ezt a növényt még nem fedeztük fel, pedig járjuk az erdőt! Nekem most nagy szükségem lenne rá !!

Válaszodat előre is köszönöm!

Vali :)

Értékelés: Nincs

Allergia - mit tegyek?

Sziasztok!

Szeretnélek megkérdezni Benneteket, hogy parlagfű allergiára mit javasoltok? Sok-sok éve szenvedek tőle, hol jobban, hol kevésbé, de inkább jobban, többször megfordult a fejemben, hogy bemegyek a gyógyszertárba, de eddig még elkerültem , vagy azért mert családalapításon gondolkodtunk, vagy azért, mert éppen terhes voltam - vagy szoptattam. Olvasgattam sokat utána, rátok pár hónapja találtam, pont benne egy tavaszi fáradtság és rengeteg munka közepén, akkor az Emóció nagyon jól feltöltött (pár nap alatt olyan érzésem lett, mint aki ki akar ugrani a bőréből, annyira tele lettem energiával  - pedig csak napi 1 kupakkal ittam). Visszatérve a kérdésemre: sópipa gondolom igen, és még mivel turbózzam fel magam? Egy erős hónapom van még, aztán beindul...

Előre is köszönöm a segítséget! Szép napot! Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Allergia okai és megoldások

Kedves Gabi! Megpróbálom röviden összefoglalni a legfontosabb tudnivalókat az allergiáról. Ebben az esetben az immunrendszer nem megfelelő működéséról beszélünk.

Okai:

- rendes bélflóra hiányossága, 80%-ban ettől függ az immunrendszer működése

- emésztőrendszerben bárhol előforduló gyulladás

- tápanyag hiány, egészségtelen és/vagy hiányos étkezési szokások miatt

- méreganyagok felszaporodása

- túlzott higiénia, fertőtlenítés

- sok por (porral együtt a pollenek is mélyebbre jutnak)

- idegen anyagok, vegyszerek bekerülése (káros kozmetikai szerek, gyógyszer, oltás)

- folyadékhiány (melegben jobban kiszáradnak a légutak is)

- káros szenvedélyek

- fokozott állati fehérje bevitel (10% feletti), főleg tej és nem bio tejtermék

- adalékanyagok

- egyszerű szénhidrátok és finomított élelmiszerek fogyasztása

- vegyszerrel kezelt zöldségek: ha nem kell a növénynek a kórokozók ellen védekeznie, akkor kevesebb tápanyagot fog tartalmazni, "elgyengül" a minősége

- C, B5, Q10 vitaminok hiánya (nyilván ez együtt jár a többi vitamin hiányával is)

- omega 3 zsírsav csökkent bevitele, mely gyulladást generálhat

- Mg, Ca, cink hiány

- nehézfém szennyezés

Lehetne sorolni, de most jöjjön a megoldás fizikai szinten: teljes méregtelenítés, tápanyag feltöltés helyes étrenddel és organikus (bionom) kiegészítőkkel.

Ami közvetlen hat az immunrendszerre: béta-glükán, gyógygombák, bélflóra helyreállítók.

Jó hatású allergia esetén: a fenti felsorolás ellentétei, sóterápia, fokhagyma, hagyma, csalánkivonat, coral calcium, lazacolaj, gyömbér, kurkuma, lapacho, ginzeng, máriatövis, gyermekláncfű, alga, Huminiqum, Antioxidánsok (erre is kiváló forrás az Emóció), mozgás, stressz kezelés.

Egészséges életmód nélkül semmire nincs megoldás. Szeretnék idézni kedvenc természetgyógyászomtól:

" Az emberek mindent ugyanúgy csinálnak tovább, mégis mást remélnek"

Te biztosan nem így fogsz gondolkodni, igaz?

Allergiamentes életet kívánok!!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Goji még mindig és a pollenek

Szia!

Szoktam olvasgatni ezt a fórumot, néha megdöbbenek, néha a fejemet csóválom, hogy mi az oka? Az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás elengedhetetlen természetesen, de néha már túlzásokba estek azért. Mindent ráfogni a gyógyszerekre, a nem bionómból vásárolt termékekre, azért átcsap a ló túlsó oldalára. Én már tettem is fel kérdéseket a Goji Berry kapcsán, és kaptam is válaszokat rá, hogy nem mérgező az érett bogyó, viszont nálam jelen van a pollen allergia, és az ebben szenvedőknek ellenjavalt a fogyasztása, szóval nem mérgezés áldozata lettem, csak majdnem megfulladtam tőle kis túlzással. A gondom csak annyi, hogy ezt miért nem tüntetitek fel a leírásban, miért kell az embernek saját magán megtapasztalni, és kizárólag külföldi szaklapokból értesülni róla? Egy nagyon ígéretes hatású gyümölcs, amit sajna nem ehetek. Ha netalán orvos vagy, akkor esetleg megcáfolhatod ennek ellenkezőjét, én örülnék a legjobban, hogy csak véletlen egybeesés volt, amit a jelenleg is aktív felső légúti gondomnak tudhatok be. Válaszodat előre is köszönöm.

Üdv. Zoltán

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Goji és a döbbenet

Kedves Zoltán!

Allergiának azt nevezzük, amikor a védekezőrendszerünk túlzott reakciót produkál olyan anyagokra, melyek normális körülmények között nem váltana ki választ a szervezet részéről. Tehát nem működik megfelelően, segítenünk kell neki... erre pedig kiváló többek között a goji is...

Most hosszú lenne leírni az összefüggéseket, ezért javaslom, hogy olvasd el a gojiról szóló könyvet, amiben csak a 6. fejezethez - ez szól kimondottan az immunitás erősítéséről - 51 hivatkozás tartozik!!!

Amire figyelni kell, nagyon nem mindegy, hogy milyen helyről származik a táplálék, mert a vegyszerek, amelyekkel kezelhetik bizony okozhatnak kellemetlen tüneteket.

Egyéni érzékenység pedig mindenkinél fennállhat erre külön felhívni a figyelmet nem lehet. Egyébként a gojit kimondottan ajánljuk allergiában szenvedőknek. Férjem is évtizedekig küzdött a pollenallergiával, több tisztítókúra után - ami nagyobb mennyiségű gojilét is tartalmazott, hogy  a máját tisztítsuk! -, teljesen elmúlt neki.

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Megint Goji

Kedves Niki!

Köszönöm a választ! De szép is volna, ha elég lenne valóban egy ilyen kis gyümölcs ahhoz, hogy soha ne legyünk betegek legalább 100 éves korunkig. Mint azt tudjuk, ez képtelenség, ugyanis ebben az esetben nem is lennének beteg emberek. A betegségek sem köthetőek egyértelműen a táplálkozáshoz, mert nagyon kétlem, hogy egy 3 éves kisgyerek a helytelen táplálkozás miatt lett cukorbeteg, kapott vastagbélgyulladást, vagy leukémiát. Azért lehet, még egy próbát teszek vele, utána meglátjuk.

Üdv. Zoltán

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Goji, helyes táplálkozás és a gyermekbetegségek

Kedves Zoltán!

Tiéd a döntés, ahogy jónak látod!

DE bizony a szervezet számára nem megfelelő táplálkozás sokat ront a helyzeten, légyen szó gyermek- vagy felnőttkori betegségekről. Bár ez összetett, ott kezdődik, hogy az édesanya hogyan táplálkozott, milyen életmódot élt, amikor a kis pocaklakó beköltözött...

Gyere el most szerdán (okt.8.) Vali előadására, épp a gyermekbetegségek és a táplálkozás lesz a téma!

... és a fentebb ajánlott könyvet is újból ajánlom szíves figyelmedbe ill. a Kína tanulmányt! Bár még rengeteg a táplálkozás fontosságáról szóló könyvet találsz ITT!

Niki

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

allergia

Kedves Tünde!

Nagyon köszönöm Neked ezt az alapos választ! Igen, mindenképpen tenni szeretnék ellene, egyéb esetben nem kérdeztem volna meg! A leírt megoldásaid egy részét már "csinálom, alkalmazom", a hiányzókat pedig szépen lassan, mindig egy kis előrelépéssel. Az sajnos nem megy nálam, hogy egyik napról a másikra, de fokozatosan úgy gondolom meg tudom valósítani! (a héten a kávézásomon változtatok: napi 2 kávéból 1 rendes kávé lett, a másikat erre cseréltem: instant kávé Ganoderma Lucidum kivonattal, az hogy tej helyett növényi tej, barna cukor helyett pedig kókuszvirág cukor, már egy ideje megy , illetve az Immun Elixiremet is ma fogom először megkóstolni )

Még egyszer köszönöm, további szép napot! Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

pollen allergia

Én pont csak a parlagfűre nem vagyok allergiás...akkor nekem nem jó ha parlagfüvet eszek?

Értékelés: Nincs

Ambrosia

A parlagfű latin neve ambrosia. A régi görög istenek eledele és itala volt az abrózia és a nektár. Nem hinném, hogy a parlagfűvel mérgezték volna magukat szándékosan. Inkább bennünket "etetnek".

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Sian's picture

Ambrózia

Egyszer már leírtam, de akkor most megint :)

Tehát: szerencsés vagyok, mert nincs allergiám, semmi bajom a pollenekkel. Kamaszkorom óta érdekelnek a gyógynövények (is).

Épp ezért szeretném elmondani, hogy függetlenül attól, hogy kinek mire jó, mire nem, és mire használja a parlagfüvet, csak egy dolgot szeretnék tisztázni, mert borzasztóan zavar, hogy van, ahol még szalagcímeket is gyártanak belőle.
A parlagfű tudományos nevét Carl Linné (1707−1778) a híres svéd botanikus, a kettős nevezéktan megalkotója adta 1753-ban, és semmi köze az istenek eledeléhez. Szívesen nevezte el a növényeket az akkoriban ismert híres botanikusokról, közéleti személyekről, ismerősökről. Linné mélyen vallásos ember is volt, így szenteket, szentéletű embereket is bevont a névadói körbe. Nem véletlen, hogy Ambrosius neve is képbe került. Ambrosius (Ambrose) milánói püspök (ma a város védőszentje: Szent Ambrus), a 4. század híres embere, az egyházi liturgia rendezője, a Te Deum Laudamus kezdetű egyházi himnusz szerzője volt. Ő lehetett a névadó alany. (Forrás: Dr. Juhász Miklós)

Még egyszer: attól, hogy a parlagfű nem az istenek eledele, semmit nem csökken az értéke, de nem szabad féligazságokat hangoztatni, mert az a mondanivaló másik felét is tönkreteszi.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

parlagfűről videó

A parlagfűről találtam egy videót sok-sok hasznos infót összesürítve 7percben, receptekkel együtt! Hátha valami kimaradt innen ami a videóban benne van!

http://www.youtube.com/watch?v=91r_yNzr4-I

Értékelés: Nincs Átlag: 3.3 (11 votes)

Parlagfű a cserépben...

Sziasztok!

Szombaton ültettem 2 tő parlagfüvet, hogy itthon is legyen mindig friss. Sajna a levelei kókadnak, fonnyadnak, nagyon hullik a virágpor és eléggé úgy tűnik, hogy nem érzi itt jól magát. Hogy vészelhetné át a telet ez a növény? Hogy nevelgessem? Víz? Nap? Hőmérséklet?

Vagy csak szárítva tudom eltenni?

Másik kérdésem pedig a fogyasztandó mennyiséggel kapcsolatos. Párom allergiás rá, s szombat óta eszi, de nincs túl jól szegény. Egy nap 2-3 kisebb, felső részről szedett levelet eszik, ez elég? Vagy túl későn kezdte el enni, ilyenkor már nem is hat?

 

Köszönöm előre is a választ!

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (1 szavazat)

Parlagfű

Szerintem nehéz cserépben nevelni, mert ő a sanyarú körülményeket szereti és a föld is kicsi neki, ráadásul nincs feladata a cserépben, amire teremtetett. Ez csak az én véleményem...

Az adagolásban sajnos nem tudok segíteni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Gyógyszertárad

       Gyógyszertárad 

Szeretnél jó egészséget?

Ne gyomláld a parlagfüvet!

Néhány levél reggelente,

energiát kapsz örökre.

 

Természet a gyógyszertárad,

"E"-ket nem kell megtaláljad,

ha a tyúkhúrt is fogyasztod,

betegségre nem lesz gondod.

 

Az állatok intelligensek,

épp ezért ők herét esznek,

próbáld Te is, ne berzenkedj!

Egészség kell? Ne késlekedj!

 

Gyermekláncfűtől kicsattansz,

oly nagyon magasra pattansz,

mint egy gyermek játék közben,

Ki a felhőkig felröppen.

 

Gyógynövénnyel teli kerted

megteremti a gyógyszered,

a természet vegyszermentes,

mellékhatásoktól mentes.

 

Ő a Te Házi Orvosod,

segítséget Tőle kapod,

fordulj Hozzá bizalommal,

ellát Téged minden jóval.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (4 votes)

parlagfű

Kedves Vali!

Szeretnék a parlagfűből szörpöt készíteni. Lehet? mennyit lehet belőle fogyasztani? Ajánlhatö másoknak vagy tilos. Esetleg egy jó recept? 

Köszönöm! Anikó

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

Gondolom áztatással

is ki lehet nyerni hatóanyagait.... tapasztalatom nincs vele, biztos megosztják Veled azok a Kedves Olvasók, akik sikeresen használják.

Saját felelősségre fogyaszd!

Niki

Értékelés: Nincs

Aszthmára parlagfű?

Üdv!
Kiskorom óta szenvedek az aszthmámmal és az allergiás tünetek legyengítenek. Kimutatták még annó, hogy a parlagfűre vagyok allergiás, ilyenkor nyáron befulladok tőle, köhögök, így most is. Az lenne a kérdésem hogy mekkora esélye lenne annak, ha parlagfüvet fogyasztanék, hogy kigyógyuljak az allergiámból?
És miképpen kell fogyasztani , hány napig szárítsam és használjam fel??
Köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Allergia, asztma

Kedves Somodi91!

Az allergia egy összetett probléma, hogy többet megtudj róla, kérlek, használd az oldal belső keresőjét, bal oldali menüsor tetején találod.

Gyógyulást kívánok,

Niki

Értékelés: Nincs

Parlagfű mint gyógyhatású gyógyszer

Sziasztok!

Itt olvastam a parlagfűről először, és komolyan vettem mindent.....

1999-ben lettem allergiás, az édesanyámról akkor derült ki, hogy súlyos beteg (azóta meggyógyult). Legyengült az immunrendszerem és így jött ki rajtam.

Sajnos 12 éve minden nyáron 6 hónapon keresztül szedtem a -et. Fáradt voltam tőle, utáltam a nyarat főleg amikor füvet kellett vágni. De tavaly nyáron (2011) elolvastam ezt a cikket, da addigra már 10 szem tabletta elfogyott. Gondoltam ha az állatok nem pusztultak el és van aki már próbálta akkor nincs mit veszítenem. Elmentem olyan helyre ahol nem járnak autok és ettem nyersen a friss hajtást, keserű mint a gyógyszer, de akkor is megettem (onnantól nem ettem a tablettát). Minden nap 1 levelet. Semmi bajom nem volt se tüsszögés, se orrfújás, és a szemem sem viszketett. Abba hagytam az evést 4 nap múlva megint kijöttek a tünetek. Újra elkezdtem enni,de az íze nem változott. Úgy döntöttem leszedek egy pár friss hajtást, megszárítottam összedaráltam. Sikerült vennem kapszulákat megtöltöttem és naponta egyet mindeig bevettem. Egész nyáron semmi bajom nem volt, gyógyszert azóta sem szedtem!!!!!!!!! 

Télen hetente egyet beszedtem, nem voltam beteg nem voltam influenzás az immunrendszerem is megerősödött. De van még egy dolog amiért jó, hogy felélénkít nem vagyok tőle álmos. Ha éjszakára kell mennem dolgozni akkor előtte veszek be egy szemet.

Az ismerősömnek is ajánlottam aki kint dolgozik a földeken mindig bedagadtak a szemei, ő is elkezdte szedni pár nap múlva neki is eltűntek a tünetei.

Remélem ezzel a kis információval tudok segíteni másokon is. Meg kell próbálni én is így kezdetem! A parlagfű ingyen van! :) 

Ha nem ajánlják nekem ezt az oldalt akkor a minapig gyógyszert kell ennem!

Köszönöm!

Üdvözlettel:

Melanie

 

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (6 votes)

Nem csak allergiásoknak

Szervusz Melani,

és Mindenki, aki emlékszik még az ősi tapasztalatra: fűben-fában az orvosság.

Engem a gyógynövények felé, a humán orvosi kezelések mellékhatás-láncolatai fordítottak.  Szerencsére, ebben nagy segítségemre volt egy gyógyszerész ismerős is. Férjem  sugárkezelés és gyógyszerterápia után, én szteroid terápia után, bal lábbal alig csoszogva kezdtük a "zöld életet" 4 évvel ezelőtt.  Fél év után elhagytuk a gyógyszereket, további egy év után azt is elfelejtettük, hogy betegek voltunk. Két éve fedeztem fel a parlagfüvet, mint gyógyító növényt. Azóta  mindketten naponta egy késhegynyit teszünk levesünkbe, és nem érezzük, hogy 64 évesek elmúltunk.

Amit lehet, nyersen teszünk el a nyár zöldségeiből és gyümölcseiből. A savanyúságok levét sem öntjük ki télen, hanem elfogyasztjuk. Teát  saját gyűjtésű füvekből, virágokból készítünk. 

Végül is, paradoxon, de hálásak vagyunk a gyógyszerek mellékhatás-láncolatának, mert olyan útra térített, amely nem betegséget gyógyít, hanem egészséget ad.

Üdv

Gitta

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Ndomi1125's picture

Echinaeara allergiás lett a gyerek?

Nagyon szeretném a segítséget, lelkes követője vagyok Antal Valinak és a web site-jának.

A kisfiam 4 éves és a múlt héten larrigita-ja volt, tengerpart mellett élünk, minden nap kivittem a friss levegőre közben kapott ippophaet és aloa vera juice-t. Beszereztem neki az echinaeara kapszulat (itt Görögországban nem talaltam a grepfuitcseppes verzióra), a gyereknek a fülére húzódott a váladék (a sós vizes orrmosástól meghánytatja magát), csepegtettem a fülébe 2 csepp frissen kifacsart vörös hagyma lét, felmelegítettem sóval a fül környéket és bekentem olívaolajban felhígított 2csepp teafa olaj, 2levendula olajjal és kapott fel kapszula echinaeat tejben feloldva, elmúlt fél óra alatt a fülfájdalma, másnapra felszakadt a váladék (zöldes színű, könnyen kifújható volt az orraból) aztán egész nap kinn játszott a szabad levegőn és estére a másik fülére panaszkodott hogy fáj, bekentem a fület az olajban feloldott tinkturaval és kapott megint fél kapszula echninaet.

Nemsokára észrevettem, hogy az arc oldala, amire a füle fájt bedagadt, azon az arcán volt szunyogcsipés. Gennyes középfül-gyulladasa nem lett, a fájdalom elmúlt, láza nem volt .... A kérdésem az, hogy a bedagadt arc az echinaeara való allergia vagy az váltotta ki a szúnyogcsípesre való érzékenységet??? Pedig azt olvastam az echinaea az allergiára való hajlamot mérsékeli. Ezekben a napokban a válla felett megnagyobbodott egy nyirokcsomó, a másik válla felett 2hónappal ezelőtti megnagyobbodott nyirokcsomó még mindig nem múlt el... Gondolnom kellene kötőszöveti rendellenességre? Nekem van.

Az echinaeat adjam a gyereknek imunerostitonek vagy ne duma többet?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

echinacea-ra allergia

Kedves Ndomi1125!

Úgy vélem, hogy nem kimondottan az echináceára jelent meg az allergiás hajlam kisfiadnál - bár a mai meglehetősen szennyezett világban ezt nem olyan egyszerű kijelenti, hiszen többek még a kamillára is tüneteket produkálnak -, hanem elképzelhetőnek tartom, hogy a tejben való feloldás lehet a ludas. Korábban is tejben oldottad fel? 

Ha olyan szert szeretnél adni Kisfiadnak, ami az immunrendszerét erősíti, viszont allergiás reakciót SENKInél nem vált ki, akkor a béta-glükánt javaslom.

Elképzelhetőnek tartom, hogy nyirokcsomó megnagyobbodás hátterében csak a fertőzés áll, ami Kisfiad "elkapta". 

Niki

Értékelés: Nincs

lelkes parlagfűfogyasztók

sziasztok!

Én új vagyok itt, és nagy örömmel olvastam a parlagfűről szóló írást.

Férjem, Anyukám és én is fogyasztom a parlagfüvet, a szárát is, a leveleit, a virágát is. És hiszünk is a jótékony hatásaiban, amikből van is néhány amiket magunkon is tapasztalunk.   Bátyám egyik fia nagyon pollenallergiás, mindenféle növényre, én el sem tudnám sorolni, mennyiféle növényre. Az egyik szobánkban otthon nyár végén szárítottunk parlagfüvet (télre készülve), erről a bátyám fia semmit nem tudott. Átjött hozzánk, és a szomszéd szobában beszélgettünk, majd bementünk a parlagfüves szobába is. Döbbenten kérdezte, hogy mik ezek a növények? Mikor megtudta, hogy parlagfű, nagyon meglepődött. Amíg nálunk volt, semmilyen allergiás reakciót nem tapasztalt magán, és utána sem, amikor hazament. Ezt csak érdekességképpen meséltem el, amúgy nem értek az allergiához, soha nem voltam az, a férjem sem.

Szóval mi is lelkes parlagfű-fogyasztók vagyunk, így télen sem vagyunk náthásak, az influenzát sem ismerjük. Pedig én egy kávézóban dolgozom, heti öt napot, reggeltől estig, sok ember bejön, náthásan, orrfolyósan, prüszkölve is, még sincs semmi bajom!   Férjemnél ugyanez a helyzet, semmi baja nincs neki sem. 2011 tavasza óta esszük a parlagfüvet, általában 3 hónapig naponta egyszer, porítva körülbelül egy teáskanálnyit, természetes állapotában meg amennyit éppen jólesik. Aztán egy kis szünet, egy-két hónap, és újra.

Anúgy meg örülök hogy itt vagyok, nagyon tetszik az oldal!

Értékelés: Nincs
Cinnamon's picture

Parlagfűvel kapcsolatos kérdés

Sziasztok!

Én azt szeretném kérdezni, hogy a Bionom bioboltban lesz majd valamikor parlagfű tea is?? rolleyes.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

Ha a törvények egyszer

Ha a törvények egyszer engedik, miért ne! :)

 

Értékelés: Nincs Átlag: 3.5 (2 votes)

Parlagfű és rákos eset

Sziasztok!

A napokban hallottam/olvastam először a parlagfű jótékony hatásairól. Édesapám rákos és több helyen azt is írták, hogy az ilyen rosszindulatú folyamatokat is megállíthatja, visszafordíthatja. mml.gif Próbálunk még szedni parlagfüvet, de már egyre nehezebb találni. Tudja-e valaki, hogy be lehet-e szerezni valahonnan szárított formában. Előre is köszönöm!

Szép napot mindenkinek! wave.gif Csilla

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A rák és a parlagfű

Valóban regisztráltak olyan eseteket, amikor a parlagfű jótékonyan befolyásolta a daganatos betegségek kimenetelét, de nem minden ráknál, és nem minden esetben! nagyon körültekintően és elővigyázatosan lehet csak alkalmazni. Ha nem hozzáértő alternatív orvos-rákterapeuta javasolja, akkor én kesztyűs kézzel bánnék a parlagfűvel, mert nem megfelelő dozírozása és alkalmazása esetén az ellenkező irányba is billentheti a mérleg nyelvét.

Amirő viszont tapasztalataink vannak szép számban, hogy megállította a káros sejtburjánzást, sőt akár vissza is fordította azt, az az Immun Assist Critical Care Formula, ami több cordyceps faj kivonata magas 1-3-1,6 béta-glükán tartalommal, a szuperkritikus kurkuma kivonat, probiotikus szelén, növényi gyulladásgátló (Zyflamend), a Canadian Essence tea és a Manju. És természetesen a szigorú daganatos diéta, ami teljesen tiltja a cukrot, a fehérlisztet, az állati fehérjét és a műételeket. Jótékony hatással van a rákra a vegetatív idegrendszer harmonizálása is, amire a legalkalmasabb szer a Moksa-elixír.

Persze mindezeket számtalan gyógynövénytea ivásával is ki lehet egészíteni, de a dozírozást illetően mindenképpen forduljatok hozzáértő szakemberhez (pl. Dr. Ládi Szabolcs).

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
exi's picture

81 éves úr parlagfűvel kapcs. tapasztalatai, hasznos tanácsai

"A parlagfüvet 2010. augusztus óta szedem, és fogyasztom. Nekem, amikor elkezdtem fogyasztani a füvet, hétmillió volt az őssejt állományom. A fű szedésével jelentősen megnőtt, most eléri a 20-22 milliót. Nem panaszkodhatom, nincs allergiám, nem volt minek elmúlni. A fű fogyasztásával viszont az egészségi állapotom stabilizálódott, jelentősen nőt az energiám és a teherbírásom. Nehéz testi munkát is gond nélkül, rendszeresen tudok végezni (kaszálás, sarlózás, kapálás, favágás, stb.). Különösképpen nem érzek nagy fáradságot, illetve a fáradtságérzetem normálisnak mondható. Az én koromban (egy hónap múlva betöltöm a 81. évet), ez nem szokványos.
A fű feldolgozása és tárolása: A szedésnél célszerű vágó szerszámot (kés, olló) alkalmazni. Lehetőleg a zsenge hajtásokat kell szedni. Ha eső után szedem nem mosom meg, egyébként célszerű zuhany alatt lemosni, majd gumival összefogni csomókban felakasztani száradni. Amikor a víztől megszáradt, a vastagabb szárakról le kell fosztani, és árnyékos helyen, lepedőre kiteríteni. Párás időben nagyon nehezen szárad. Ezért szárítás közben többször meg kell forgatni, esetleg meleg helyre tenni (nem felfűtött sütőre gondolok) és pozdorjaszárazra szárítani. Ezután célszerű ollóval apróra összevágni, majd tenyérrel összemorzsolni. Ezt követően a morzsalékot kávédarálóval könnyen porrá lehet őrölni. Fontos, hogy csak pozdorjaszáraz port tároljunk, különben penészes lesz. Célszerű, viszonylag kisebb üvegekben, flakonokban tárolni, és időnként szellőzés céljából kiönteni és ismét pozdorjaszárazra szárítani. Én a frissen szedett fű egy részét összeaprítom, és amit azonnal nem fogyasztok el, a mélyhűtőben tárolom, később ezt fogyasztom, illetve főzéskor, ezzel ízesítem az ételt. A fű nagyobbik részét, a fent leírt módon megszárítom, és porrá őrlöm. A por egy részét elteszem télire, illetve részben elajándékozom."
Forrás: http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=254035604640409&id=123998190977485¬if_t=feed_comment_reply#!/permalink.php?story_fbid=254035604640409&id=123998190977485¬if_t=feed_comment_reply

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A Rezisztencia és a parlagfű

Aki -NAGYON- jót szeretne magának olvassa el mert nekem sokba került rájönnöm: (<-Ez főleg annak szól aki eszi a parlagfüvet mégis rosszul van->)

Nos azok akik folyamatosan eszik a parlagfüvet (Én 2 óránként ettem) és ugyan olyan rosszul vannak mint előtte azoknak van egy infóm. NEM szabad nagyon sokat és gyakran enni! Ugyan is ha gyakran esszük a szervezetünk ellenállásba kezd. Vegyük például ha minden nap Kb. 5 Mebucaint elszopogatunk annak nem lesz jó vége mert a szervezetünkben a baktériumok ennek hatására rezisztensé válnak. Nos itt ugyan az a helyzet, ha a parlagfűből nagyon sokat eszünk gyakran, akkor semmi értelme sem lesz, ezért azt javaslom, hogy senki se egye kiló számra óránként, most már én is például csak akkor szoktam 3-4 levelet, ha érzem hogy kezd viszketni az orrom, vagy a szájpadlásom,a hatás garantált! 

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)
Pitta Dosha's picture

Parlagfüvet enni = homeopátia

Aki tart a parlagfű evéstől vagy kicsit szkeptikus ez ügyben (mint én), annak sztem érdemes előtte kipróbálnia a homeopátiás szereket, ill konzultálni homeopatával a mennyiséget, koncentrációt illetően. A parlagfűre kifejlesztett homeopátiás bogyó neve nem véletlenül Ambrosia Artemisiaefolia - ez is parlagfüvet tartalmaz, de nem sokkoló mennyiségben, hanem megfelelő koncentrációban. Nem véletlenül vacillálnak rajta egyébként mostanában, hogy receptkötelessé tegyék a homeopátiás szereket is - mert ahogyan az előző hozzászóló írta, rosszat is lehet tenni (rezisztencia?) a nem megfelelő mennyiségben történő szedéssel. Úgyhogy ezt is csak mértékkel, átgondoltan!

Értékelés: Nincs
timeeeee's picture

A parlagfüvet mikor kell leszedni?

Az udvaron, a cserepes virágainknál néhány cserépben felfedeztem parlagfüvet. Le fogom szedni, és kiszárítani, csak azt nem tudom, hogy mikor érdemes. Olvastam a cikket, hogy zsenge korában szokta leszedni a cikk írója, de lehet máskor is? Virágzáskor, virágzása után is, vagy csak zsengén? Vagy netán teljesen mindegy? És ha nem mindegy, miért nem? Lehet hogy maflaságnak tűnnek a kérdéseim, de érdekel :)

A választ köszönöm! :)

Értékelés: Nincs
berill's picture

Nekem bevált

Amikor először hallottam a parlagfű pozitív hatásairól, kicsit kételkedve fogadtam. Mivel eléggé meggyőző volt a cikk, és hittem annak, aki megosztotta velem, ezért kipróbáltam. Elég sok dologra vagyok allergiás /házipor, pollenek, mogyorófélék, kutya- macskaszőr, atka, parlagfű, és még folytathatnám.

Idén tavasszal is előjött az allergiám elég korán, ezért elhatároztam, hogy kipróbálom a parlagfüvet. Megkóstoltam, megettem pár levélkét, utána elkezdtem nagyokat tüsszenteni, úgy éreztem, felerősítette az allergiámat, mint minden természetes gyógymód az elején, de utána 2-3 napon belül mintha elvágták volna, eltünt az allergiám. clap2.gif

Ettem rendszeresen, utána kicsit elhanyagoltam, vissza is tért az allergiám, de amikor újra eszem, nyoma sincs az allergiának. Használjátok egészséggel! Berill

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

allergia állatszőrre

szia,

olvasom, hogy elég sokmindenre vagy allergiás és segített a parlagfű...
A férjemnek egyre erősebb (befulladásos) allergiás tünetei vannak. Ő azt állítja, hogy tuti a kutyára és a macskára (mindkettő lakásban él velünk, korábban házban laktunk, az állatok ritkábban voltak velünk egy fedél alatt, és akkor az allergia sem volt még).

A kérdésem az, hogy tényleg lehet-e, hogy több év után, intenzívebb kutyával, macskával együttléttel tényleg kijön az allergia?

Ha tényleg állatszőrre allergiás a férjem, akkor merre érdemes elindulni, mit érdemes kipróbálni?

Köszönöm előre is az ötleteket, segítséget

Ági

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Allergia

Szia Ági! Az allergia immungyengeségből, ebből következően a bélfóra hiányából ered, erről már írtam itt és ezeket a blogbejegyzéseket is ajánlott elolvasnod. Nagyon valószínű, hogy a férjed bélflórája valami miatt legyengült (antibiotikum, finomított élelmiszerek, stressz...) és ezáltal az immunrendszere is, így alakult ki nála az allergia. Tudatos életmódváltással és egy átfogó méregtelenítéssel minden allergia kezelhető!

Értékelés: Nincs

Koszi Epermami a valaszt.

Koszi Epermami a valaszt. Etkezesre odafigyelunk, antibiotikumot az elmult idoszakban tobbszor szedett, mert tuszos mandulagyulladasa volt zsinorban haromszor....bar az allergia mar meg volt elotte is. A belflora rendberakasara allnek ra. Hol kezdjem? Ezeket a termekeket ismered: New Chapter Probiotic Cleanse, New Chapter Probiotic All-Flora? VAgy egy candida kurat tanacsolsz inkabb?

elore is koszi

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

allergia

Kedves Ági!

A New Chapter termékeket kiválónak találjuk és ajánljuk is.

A candida kúrába ajánlatos lenne férjednek belevágni, de érdemes lenne egy kíméletes méregtelenítés is, bár ezt inkább csak tavasszal, kora nyáron ajánlom. Persze, ez az ajánlás nem egyszerű "látatlanban", hiszen azt sem tudom, hogy hány éves a férjed, milyen egyéb "panaszai" vannak, milyen egészségügyi állapotban van, mióta figyeltek oda az étkezésre, és előtte hogyan étkeztetek, milyen az életmódja, stb. ...

Viszont a bélflóra segítésével, a táplálkozás odafigyelésével galibát nem lehet okozni, csak nyerhetünk vele...

... az allergia lelki oldalával foglalkoztatok már? ...

Niki

Értékelés: Nincs

parlagfű

Nagyon örültem ennek az írásnak, magam is fogyasztom a parlagfüvet, igaz nem olyan rég óta. Egy dolgot viszont hozzátennék a cikkhez. Erre szeretnék reagálni, idézem: "A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket, sem a búzát a földeken. Ezt az érzékenységet nem allergiának hívják, hanem glutén- és laktóz érzékenységnek!" Nem vagyok orvos, de érint a dolog, hiszen van a családomban lisztérzékeny, vagyis cöliákiás. Nagyon kimerítő tájékoztatást kaptunk a gasztroenterológus professzortól e téren. Létezik búzaliszt-allergia és létezik a lisztérzékenység. A kettő nem ugyanaz. Tudjuk, hogy az allergia az immunrendszer túlzott reakciója azzal a bizonyos anyaggal szemben. Ilyen a búzaliszt allergia. A lisztérzékenység valóban nem allergia. Ugyanis a szervezet nem túlzott reakciója váltja ki ezt a dolgot. A lisztérzékeny, cöliákiás, glutén-érzékeny embereknél a vékonybélben nem termelődik egy enzim, ami nem bontja le a glutént, gliadint. Mivel ez az enzim nincs ezeknél az embereknél a gliadin letarolja a bélbolyhokat ezzel megakadályozza a táplálék felszívódását. Úgy tessék elképzelni ezt, mint a cukorbetegeknél, ahol vagy részleges, vagy súlyosabb esetben szinte nincs is inzulin termelés, ami ugye lebontaná a cukrot. Valami hasonló itt is a helyzet. Nagyon kell vigyázni a természetgyógyászoknak, miről beszélnek, mert egy-egy félresikerült kijelentéssel presztízs-veszteséget okozhatnak maguknak is másoknak is. Ettől függetlenül szeretnék családomban példamutató lenni, és szeretném rávenni őket, fogyasszák bátran a parlagfüvet. Nagyon nagy reményekkel nézek a jövőbe, hátha segít az őssejt termelésével visszaállítani az enzimtermelést és hátha meg lehetne gyógyulni egy olyan "betegségből", ami az orvostudomány mai állása szerint egész életen át tart. Nekem kicsit keserű az íze, de ennyit megér. cserépben is tartom, és ahogy a cikk írója mondta, úgy írtom, hogy megeszem:-)

Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (4 votes)
salenaria's picture

Nagyon megdöbbentett ez az írás

Nagyon megdöbbentett ez az írás a parlagfűről és rájöttem, hogy mennyire befolyásolhatóak is vagyunk - legalábbis én, mert szintén elhittem hogy ez csupán egy ártalmas, semmire sem jó gyomnövény. Így szeretném megköszönni, hogy újat és fontosat tanulhattam.

Talán a megevésével egyenlőre nem próbálkoznék, mert nálam ez asztma formájában jelentkezik, és szörnyű érzés kétségbe esetten levegőért kapkodni, ráadásul úgy hogy ha alszom, egyszerűen belekerül az álmomba és nem ébredek fel arra, hogy fulladok. Viszont gyógyszert nem vagyok hajlandó szedni, de természetes úton én is felvettem a harcot. Gyuri bácsi a bükki füves-ember segít ebben (ha nem is közvetlenül regular_smile.gif ) a lándzsás útifűlevél teával. Nem hat azonnal, de nem is akarom. Ez egy szelíd és természetes gyógymód: 3 hónap alatt enyhülnek a tünetek, de egy éven át kell mindennap éhgyomorra fogyasztani belőle ahhoz, hogy teljesen elmúljon az allergia, és ez nem csak a parlagfűre értendő hanem más pollenre, porra, kutya-macska szőrre egyaránt (az utóbbiakra hál'istennek nem vagyok allergiás).

Hát ebbe vágtam bele, már több mint egy hónapja iszom, és- bár lehet hogy pszichés- de úgy érzem már most is jobb, de folytatom, mert hiszek a sikerben!

Értékelés: Nincs
SzinyeiEdit's picture

Parlagfű köszönöm...avagy egy idióta önvallomása..

S.O.S.!!! Felbuzdulva az íráson ma szedtem friss parlagfüvet, 6 szálat, kb 20 cm-eseket.. Mivel iszonyat rossz íze volt, szinte ehetetlen,ezért a búzafű préssel kinyomtam a levét, amit meg is ittam.. Tömény hányinger volt az íze, de mivel rendkívül allergiás vagyok, iszonyatos tünetekkel minden évben, ezért azt gondoltam, hogy a végeredmény a fontos.. és hittem ezerrel.. Ez történt reggel 8-kor.. Mára szabadságot vettem ki, mert rendkívül sok dolgot el kell intéznem.. Most mindjárt dél van, nem bírok felkelni, a szemeimen nem látok át, bedagadt, bevizesedett mindkettő, ég, viszket, borzalmasan eltorzult az arcom, szörnyen fojtogat a köhögés, az orrom folyik, rosszul érzem magam és nem bírok elindulni itthonról.. Még nincs is itt az allergiaszezon?!! Köszönöm a tanácsot, nagy csalódás volt.. úgy tűnik én vagyok a kivétel, mert mindenkinek csak jót tesz ez a növény, egyedül nekem árt.. Remélem túlélem a mai napot, most lehet azt mondani, hogy az én hibám volt, mert hiszékeny vagyok és beteg ember lévén az utolsó szalmaszálba is kapaszkodom, ha arról van szó, hogy jobban leszek. Tényleg nem kényszerített senki, hogy a szervezetembe bevigyem, úgyhogy az én hibám.. ..és az én bajom.. :(

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Editke71's picture

Parlagfű fogyasztók klubja

Szia Edit! Nem akarlak zargatni, csak olvastam a hozzászólásodat és ezen felbátorodva én is teljes meggyőződéssel neki láttam a parlagfű irtásának, de úgy hogy fogyasztom! Ennek örömére még klubbot is alapítottam az iwiwen, had örüljenek. teeth_smile.gif Mondja a mondás, hogy 1 fecske nem csinál nyarat, meg aztán, széllel szemben pisilni nem lehet!!! Hahaha!!! yes.gif Csak erősen kell nyomni, megy az!!! Hát nyomjuk együtt!!! clap2.gif Feltéve, ha te is ilyen elszánt vagy. Ambrosia artemisifolia, (Parlagfű) fogyasztók klubja. Ez a klub neve!!! Üdvözlettel: Edit regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

én is allergiás voltam...

szia én csak annyit kérdeznék, mit eszel nap mint nap, tej tojás, húsok?.. változtattál -e a szokásaidon? nekem a jóga, gondolkodásbeli változás illetve étrendbeli változás segített.

Értékelés: Nincs
exi's picture

parlagfű (főleg SzinyeiEditnek)

Sajnos még a parlagfüves allergia engem is érint(ami remélem nemsokára múlté!). Számomra is nagyon meggyőző volt ugyan a fenti cikk, valamiért mégsem mertem belevágni a lakmározásnak. Aztán Gyuri bácsi vitt előre az ügyben(ismét), interjút adott a Család-barát magazin ápr.13-i adásában az allergiákkal kapcsolatban(kinti kereső kiadja). Érdemes megnézni.

Gyorsan szereztem is egy icipici növénykét, elcsipkedtem, kiadagoltam, és bedobtam a fagyasztóba. Kb. 2 hete szépen onnan eszegetem, szerintem finom, sima "zöld" íze van, teljesen semleges. Eleinte éreztem tüneteket, de csak átmenetileg, csökkentett formában, és enyhült is pikkpakk smirksweat.gif (Szóval simán elviselhető volt, napról-napra jobb, pár napja már szinte észre sem veszem, mondjuk én nem is igen figyelek oda rá, csak szétrágom, és teszem a dolgom..) Már nevelgetek is az erkélyen 2 cseréppel :)

Úgy tervezem, amíg nem virágzik ott is lesznek, aztán fagyasztó, vagy ahogy a cikkíró, én is szárítani fogom rolleyes.gif
Nem akarok okoskodni, csak a saját tapasztalataim megosztani( és azért másokat se rettentsünk el!). Szóval nem tudom milyen mennyiséget fogyasztottál a felszedettekből, mert erre nem tértél ki.. De a hozzászólásod, és a tüneteid alapján a SOK-ra tippelek.. Talán a fokozatosság ebben az esetben is érvényes lenne hmmm.gif És én amivel kezdtem(jelenleg is tart még) kb. 4-5 cm-es kis zsenge növény volt(egy db), gondolom nem mindegy ez sem!

Mindenesetre mielőbbi jobbulást kívánok, sorstársi öleléssel: exi

Értékelés: Nincs
SzinyeiEdit's picture

..még mindig a parlagfű.. :)

Kedves exi, Jola és a többiek!

Köszönöm, a harmadik menetet már én nyertem, no nem kiütéssel, sokkal inkább már máshogy reagált a szervezetem erre a parlagfüves anyagra.. Szóval, valószínűleg tényleg több volt a sok(k)nál az első adag, én leszedtem vagy 6-7 kb 20-25 cm-es szálat és nem elrágtam, vagy ilyesmi, hanem búzafűpréssel kinyertem a levét, gondolom ez már szinte koncentrátum mennyiség és persze azt megittam.. lehet, hogy elrágcsálva finom "zöld" ízű, de úgy töményen iszonyatosan keserű volt és hát rendesen megkínzott..

Azóta igen kis mennyiségeket viszek be a szervezetembe, azt is inkább elkeverem valamilyen lében, de most kísérletezek a szárításos eljárással.. csak valami kapszulát nem tudom, hogy lehet-e venni a gyógyszertárakban, mert akkor abba beleadagolnám és úgy nyelném le. (A héten utána fogok érdeklődni..)

Mindenesetre nem adtam fel, és egy nagyon érdekes történet.. éppen tegnap történt.. A Párom teljesen egészséges, nem allergiás, nem asztmás és tegnap délután voltunk együtt "parlagfű vadászaton", (mert nem mindegy honnan szedem), hoztunk is két nagyobbacska tövet, úgy 40-50 cm körülieket.. gondoltam, hogy ezeket most nem fogom kifacsarni, hanem megszárítom, erre este elkezdett iszonyatosan prüszkölni az én Emberem, folyt az orra, viszketett a szeme.. ezzel szemben nekem semmi de semmi allergiás panaszom nem volt!!

Nem tudom, hogy a parlagfű okozhatta-e ezt Nála, de én egyre inkább kezdek megerősödni abban a hitemben, hogy nekem ez a "kúra" használni fog!! Szóval tényleg valószínű, hogy mértékletesebbnek kellett volna lennem..

Köszönöm Jolának és a többieknek a bíztatást, remélem augusztus-szeptemberre már vígan élhetem önfeledten a hétköznapjaimat és ha nekem segíthet, akkor segíthet másokon is majd a jövőben ez a zöld növényke.

Egyébként az utóbbi időben azzal is kísérletezem, hogy csalánnal együtt préselem a levét, ezáltal jobb az íze is egyrészt, másrészt a csalánra is allergiás vagyok.. Így két legyet egy csapásra.. :) Mindenkinek kitartást kívánok és azt, hogy legyünk egészségesebbek a természet erejével, szeretettel Színyei Edit

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Üres kapszula

Szia Edit!

Üres kapszulát bioboltokban vagy webáruházakban találhatsz, gyógyszertárban még nem adtak, de talán ott is érdemes megkérdezni.

Néhol kapszulázógépet is árulnak, azt nem vettem, hanem kézzel adagoltam.

Üdv:

Eszter

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Parlagfű

Mind nagyon örülünk a pozitív fejleményeknek, csak így tovább Edit!

Értékelés: Nincs

Parlagfű-kúra kismamáknak is?

7 hónapos kismamaként merjek belevágni a fűevésbe, persze csak kis a mennyiséges változatába? regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

Én nem kísérleteznék vele

Ha tökéletesen egészséges kismama vagy, rendben van a bélflórád, emésztésed és méregtelenítettél a babavárás előtt, akkor kis mennyiség nem okozhat gondot, de sohasem lehet tudni!

Megmaradt bennem, hogy néhány hónappal ezelőtt egy új mézes hajpakolással csináltunk allergiatesztet az egyik szerkesztőségi összejövetelen. Ez azt jelentette, hogy Jola (ő az egyik szakértőnk, allergológus szakasszisztens) mindenkinek kent egy pici anyagot a csuklójára, aztán vártunk, hogy valakinél lesz-e valamilyen reakció. Én akkor már babát vártam, és nekem nem adott, pedig milyen ártalmatlan dolognak tűnik!

Szóval én azt javaslom, hogy inkább ne. Ha allergiás vagy a parlagfűre, akkor inkább a bélflórádra koncentrálj, igyál meg egy-két üveg Emóciót vagy fogyassz néhány üveg mézesrostot (csak a szűzbogáncs nélkülit!).

Értékelés: Nincs
Évke's picture

allergiára kutyaharapás szőrével - avagy Edit, nem vagy idióta

Kedves Edit!

Félreértés ne essék, nem értek az allergia témához, nem is voltam az soha, hál'Isten. Viszont egy mezőgazdász barátom így gyógyította meg magát, ahogyan te próbálkoztál. Ő a gabonákra volt iszonyatosan allergiás, ezért bezáratta magát a magtárba... És azóta semmi baja. Hátha ezzel a sokkal te is kibillentetted az immunrendszered, és ezután könnyebben megbirkózik vele. Drukkolok neked! Üdv

Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (5 votes)

Parlagfű

 Szia Szinyei Edit!

Kérlek, hogy emailon vagy az alatta lévő telefon számon jelentkezzél. a problémád megbeszélése ügyében !!!

Várom a hívásod!

Értékelés: Nincs
Hunny's picture

Ez vajon mi?

Sziasztok!

2 héttel ezelőtt megfázásos tüneteim lettek, kis végtag fájdalom, orrfolyás és dugulás. Azóta is folyamatosan be van dugulva az orrom, nem igazán folyik, más tünetem nincs. Allergiára gondoltam itt a nagy parlagfű szezonban. Figyelgettem, hogy ezt mennyire befolyásolja a környezetem, és arra jutottam h semennyire! no.gif Vagyis mindegy hogy nagy városban vagyok, vagy vidéken, süt a nap és 25 fok van, vagy épp csak 15 fok és szakad egész nap az eső (anyum is allergiás és utóbbi esetben semmi baja gyógyszer nélkül is). Az orrom folyamatosan dugul, éjjel nem tudok aludni, mert nem kapok levegőt. Orrcseppet több mint 1 hete használom, ez már túl sok, le kéne állni vele, de nem megy sad_smile.gif Ötletletek?

Előre is köszönöm:

Hunny

Értékelés: Nincs
Plútó's picture

Ez nem parlagfű Hunny! Akár

Ez nem parlagfű Hunny!

Akár egy egyszerű vírusfertőzés miatt is símán vackolódhatsz 2 hétig orrdugulással, orrfolyással, amennyiben nincsen a toppon az immunrendszered. De a nyálkahártyák lehetnek rossz állapotban pl. a szervezetben elszaporodott gombák miatt is. Ha mégis allergia, az ki fog derülni egy pár hét alatt, de hogy nem parlagfű, az szinte biztos... Kicsit jobban neki kellene hasalni az okok kiderítésének!

Addig is a szintetikus orrspray helyett, ami valóban padlóra küldi a nyálkahártyát, ha tartósan alkalmazzák, készíts házilag egy kíméletesebb orrtisztítót: 2 dl vízbe tégy egy csipet tengeri vagy himalájai sót, és cseppents bele 2-3 csepp levendula illóolajat, majd töltsd bele egy tiszta, gyógyszertári fújós üvegcsébe. Ezt bátran alkalmazhatod, hatékony, és nem teszi tönkre az orrnyálkahártyádat. Jobbulást!  wave.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (2 votes)
Hunny's picture

Plútó köszönöm!:D

Köszönöm a válaszod bow.gif , nagyon örülök neki, hogy van olyan orrspay ami nem tesz tönkre regular_smile.gif Holnap meg is fogom csinálni, ma már eléggé elfáradtam, nincs kedvem bemenni a városba levendula olajért shades_smile.gif Azért szerencsére a helyzet már javul, pl ma hajnal óta nem dugult be az orrom mml.gif

Nagyon köszönök mindent!

Hunny wave.gif

Értékelés: Nincs

parlagfű allergia kezelése gyógynövénnyel?

Sziasztok! Szeretném a hozzáértők segítségét kérni parlagfű allergia ügyben. Egy ismerősöm szenved tőle, egyre erőteljesebb tünetekkel. Tisztában vagyok vele, hogy ennek megszüntetése összetett dolog. Gyógyszert nem szed, a gyógynövények irányába még mutat némi hajlandóságot (a lelkiek kezelése, „hagyományostól” eltérő orvoslás még szóba sem került, nem igazán nyitott rá). Vagyis a kérdésem az, hogy tudtok-e ajánlani olyan teakeveréket, gyógynövényeket, amelyek enyhíthetik a tüneteit? Valahol kezdeni kell:-). Köszönöm Manjo

Értékelés: Nincs

Allergia, parlagfű

Ahogy olvastam az írást, egyetértettem, majd nem, aztán megint...Abban feltétlenül, hogy az orvostudomány az egyik fő kórokozó. Én pl. sosem vettem be egy antibiotikumot sem, amit az orvos felírt. Igazából csak azért mentem orvoshoz, ha beteg voltam, mert ki kellett, hogy írjon táppénzre. De hogy a parlagfű mindenre jó, még a rákra is? Az örök kétkedők közé tartozom, nem hiszek az olyan csodaszerekben, amik MINDENRE jók. Mondjuk irtani tényleg nem kellene, mert ilyen erövel minden növényt ki lehetne. Én konkrétan a parlagfűre nem vagyok allergiás, viszont ezen kívül majdnem mindenre. Állatszőrök, pollenek és gyümölcsök! Nem tudok enni, mert amint eszem egy falatot, szemem, szám, torkom viszket: alma, körte, meggy, barack, cseresznye, ribizli, szilva. Csak a dinnyékre, narancsra és banánra nem vagyok allergiás. És a sokat szidott tejre sem. Kb. 10 éve én is próbáltam a tisztítókúrát. Egy természetgyógyász azt javasolta, hogy ne egyek semmilyen állati eredetű ételt, és elmúlik az allergiám. Be is tartottam, egy februári napon kezdtem Nem ettem, ittam tejet, tojást, húst, finomlisztet, mérsékeltem a cukrot is. Abban az évben még ki jött az allergiám, gondoltam, lassan megy a dolog. Ámde következő évben szintén, még erősebben kijött+még hozzá jött a szójaallergia. Ugyanis a nagy kúra közben arra is allargiás lettem. Az egésznek egy előnye volt: 8 kilót fogytam. Viszont sokkal fáradékonyabb lettem, többször voltam megfázva, náthás. Szóval nekem a vega étrend nem jött be, még az allergiám sem múlt el, pedig közel két évig csináltam. És SEMMI eredménye sem volt. Tehát nálam nem vált be az, hogy ha valaki nem iszik tejet, nem allergiás. Ez így nem igaz. Azóta is minden évben kijön, kb. 2-3 hónapra. De nem szedek semmit, sosem szedtem, hanem inkább szenvedek, és várom, amíg elmúlik. A nővéremnek Zirtecet írtak fel, de egy idő után nem használt. Ezt én nem akartam. Egy időszak volt, amíg nem jött ki, amikor a kisfiamat vártam, és amíg volt valamennyi tejem.

Értékelés: Nincs
huszti camill's picture

allergia

...nos, szeptember közeleg, tombol az allergiánk a családban, mindannyian, más-más szinten élvezzük, próbálom elhinni ezen oldal bizonyosságait, én 25 éve viselem a kínt, nosza, most jött el az ideje...

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

camill allergiája...

Hidd el, működik! Próbáld ki....  és ha bármilyen segítségre szükséged van írj nekem nyugodtan privát üzenetben, de ide is az oldalra.. regular_smile.gif 

Értékelés: Nincs

tippek pollenallergia elviseléséhez

Én nem az allergia kiváltó okairól vagy a megszüntetéséről írnék, csak néhány TIPP AZ ELVISELÉSÉHEZ (pollenallergia esetén):

Termékneveket nem írok, az interneten rá tudsz keresni:

 1. orröblítő kancsó (jógás körökben lehet kapni), enyhén sós, langyos vízzel kell az egyik orrlyukba helyezni megfelelően, úgy hogy a másik orrlyukon folyjon ki a víz és fordítva. Nem könnyű megtanulni a használatát, először mindenhol folyik a víz, csak ott nem ahol kellene. Fontos, hogy közben a szád nyitva legyen - különben nem kapsz levegőt.
 2. Patikákban kaphatóak több típusban is az orrlyukba helyezhető filterek, amik a különböző polleneket, egyéb mikroszemcséket szűrik ki. Elég bizarrnak hangzik, de szenzációs - egyszerű - magyar találmány! Ne aggódj, külső szemlélő nem látja, hogy mi van az orrodban...
 3. Két tiszta ujjad begyére csöppentett olívaolajjal kenegesd be a szemhéjadat, orrlyukaidat és a füledet. Célja, hogy a pollenszemcsék beleragadjanak, és ne menjenek tovább.

Természetesen hosszú távon nem a tünetek csökkentése, hanem az allergia megszüntetése a cél, de ehhez nem értek. Egyébként pedig most rövidtávon a túlélés a cél: nem lehet lecsapolni a tavat, ha közben a krokodilok fojtogatnak...

Tünetmentes napokat kívánok, Ági

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
huszti camill's picture

allergia

köszönöm, az utóbbit feltétlen kipróbálom :)

Értékelés: Nincs
Pitta Dosha's picture

elméletek

Sziasztok, Én pár hónapja köremailben megkaptam ezt a világmegváltó parlagfűevő irományt, és akkor eléggé feldühített. Mivel semmit sem szabad ilyen prófécia-szerűen megírni, kinyilatkoztatni. Hiányzik az egésznek a tudományos háttere, túl ezoterikus szempontból közelít a dologhoz. Másrészt felelőtlenségnek tartom hogy valaki kinyilatkoztat - és a hozzászólások alapján megítélve - ilyen sokan kérdések nélkül követik. Rögtön pár helyesbítés: Nem a parlagfűé az ambrózia illat. A parlagfűnek nincs is jó illata, illetve jó illatú illóolaja. Az ambróziák közé más növény is tartozik, a parlagfű pontos neve: ambrosia artemisiaefolia. A parlagfű Amerikából került át az Európai kontinensre, ahol NEM ŐSHONOS - erőszakosan terjedő, az őshonos fajokat kiszorító gyomnövény. Aki szeretne parlagfüvet fogyasztani gyógyszerként, annak pedig a rágcsálás helyett (amit túl is lehet adagolni, és akkor az allergiásoknál pont az ellenkezőjét éri el) én inkább a homeopátiás készítményeket ajánlanám, melyekben a parlagfű a megfelelő koncentrációban található. A homeopátiás gyógyszer neve pedig - meglepő? - ambrosia artemisiaefolia.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

allergia

Üdv.A lap szenzációs.Egy kissé más oldalról közelíteném meg az allergia tünetmentessé tételét.Mivel természetgyógyászati és népgyógyászati űgyben mindenevő vagyok,százával olvasom az infókat.Béky László nem akárki ezen a terűleten,mégsem tudott évekig segíteni önmagán allergia űgyben,mig rá nem akadt a mágnesterápia jótékony hatásaira.Ő mondja,egycsapásra minden megváltozott...A "szenvedőknek" ajánlom kutakodjanak a mágnesterápia mentén.Nekem más jellegü a problémám,ha valaki tud valami infót,megoszthatná velünk:A pékipar E-adalékanyag- erdeje is mint tudjuk,rengeteg mellékhatással(ha jól tudom allergia kiváltókkal is!)jár,ezért védekezésképpen sokan sütögetjük a házikenyeret,de ha mindez igaz-és ez itt a kérdés!-valamilyen rendelet kényszere folytán már a malomipar belepakol adalékokat csomagolás előtt a lisztekbe,akkor hát tényleg nincs semmiféle "menekülési útvonal"?Ezek tényleg szándékosan ölnek?Tudtok valamit a témáról?Üdv.minden gondolkodó fórumozót!

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

liszt, adalékok?

 Én is boltban veszem a lisztet, de már fontolgatom a búzavételt nagyobb kiszerelésben, a teljes szem eláll! Olcsóbb is, vagy ugyanannyiért már biobúzát kapsz!

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

van menekülési útvonal!

Nem saját ötlet, de egy ideje mi így sütjük a kenyeret: megvettük egy évre előre a búzát, és itthon megőröljük a régi "közértes" kávédarálóban. A frissen őrölt lisztből utolérhetetlenül finom a kenyér. A darálóhoz pedig néhány ezer Ft-ért hozzá lehet jutni. Boltból csak só kell hozzá, kovásszal sütünk. Komlóval ízesítem (saját termés), így tartósabb is.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

komlóval ízesített kenyér

Hogyan ízesíted komlóval? A termését megőrlöd valahogy? Nekünk is van komlónk, csak eddig nem tudtam. Mikor kell leszedni?

Értékelés: Nincs

komló

A komló pont mostanában alkalmas a szedésre! A tobozkák elkezdenek kicsit sárgulni, akkor jó. Nagyon alaposan kell megszárítani, és utána száraz helyen tartani. Vagy lefagyasztani. Sütéshez kb. egy marék komlót beáztatok egy kis vízbe egy éjszakára, a levét használom, jól kinyomkodom a tobozokat. Jellegzetesen kesernyés íze van, szerintem ez az igazi házikenyér íz:-)

Értékelés: Nincs

komlót keresek

Sziasztok,

komlótobozt keresek hajpakolás céljából. A boltokban csak 30 grammos kiszerelésben kapható, de nekem nagyobb tételre volna szükségem. Van esetleg tippetek, hol tudnék szedni vagy szárítottan vásárolni úgy egy kg-nyit? Köszi, F.

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

Sütés

 Nagy vagy!

A daráló-megoldás óriási ötlet!!! Engem is az tart vissza, hogy nincs "kedvem" kiadni egy kisebb vagyont egy házi malomért!

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)
Plútó's picture

Konzol - tudsz erről valamit?

Én nem hiszem, hogy a bolti lisztekbe beletennének valamit, de az biztos, hogy a pékségek legtöbbje előregyártott lisztkeverékekből készíti a termékeit. (Meg persze léteznek boltban is kapható kenyérsütőgépbe szánt liszkeverékek, de gondolom nem ez a kérdés.)

Itt Konzol szakértelmére lenne szükség!

Értékelés: Nincs

a parlagfű íze

Én is megkóstoltam, több helyről is szedtem, de szinte minden esetben mérhetetlenül keserűnek éreztem. Szeretném tesztelni a hatását, ezért az kérdezem, hogy mi az a mennyiség, ami már hatásos lehet. Annyit megeszek, de több nem megy. Nagyon keserű.

Értékelés: Nincs
zsazsy's picture

parlagfű- a gyógyszer

van egy nagyon jó előadás a www.tisztahangok.com-on- ez egy csodás életmód rádió, rengeteg hasznos témával. itt hallgathatsz bele miért is gyógyszer a parlagfű.akit érdekel, itt megtudhat róla mindent. pl azt hogy hogyan, mikor kell leszedni, hogyan kell leszáritani, mik a praktikák vele... de nemcsak vele, hanem az összes gyomnak hitt növénnyel. egész-ségetekre! zsóka angel_smile.gif

Értékelés: Nincs

A parlagfű fogyasztásához néhány gondolat.

Szevasztok! Néhány héttel ezelőtt olvastam először a parlagfű fogyasztásáról,aztán eljutottam erre az oldalra és megpróbáltam a lehető legtöbbet elolvasni ebben a témában. Majd gondoltam egy nagyot és merészet,szedtem parlagfüvet, némi feldolgozás után azóta (július eleje) fogyasztom. Nem sok,de van itt is olyan hozzászóló,aki maga is fogyasztja,de szinte valamennyiüknek közös jellemzője (Várhegyi László csak a kivétel),hogy bizonytalanok. Bizonytalanok a szedést illetően,bizonytalanok a szedett anyag feldolgozását illetően,bizonytalanok a fogyasztott mennyiséget illetően. Természetesen a bizonytalanok közé sorolom magamat is! Azt remélem,hogy ezen az oldalon,esetleg némi tematizálás után(és ezen csak az oldal üzemeltetője tud segíteni) egymásra találunk azok,akik gyorsan és egyszerűen ki tudjuk cserélni tapasztalatainkat a parlagfű fogyasztásával kapcsolatban. Elmesélem tehát röviden azt a keveset,amit eddig tapasztalatként összegyűjtöttem. A júliusban szedett parlagfűnek még zsengék és viszonylag nagyok voltak a levelei. Én az utaktól távol szedtem,gondolva a szennyeződésre. Otthon kíméletesen,ám alaposan megmostam a leveleket,majd elkezdtem szárítani. Nagyjából egy jó hét után lett olyan zörgős,csontszáraz az anyag,hogy kávédarálóval nagyszerűen lehetett le,vagy megdarálni. Ettől kezdve fogyasztom,naponta 2 (kettő) mokkás kanállal. Én is keserűnek érzem kicsit,ezért egy kenyér katonára teszem,csipetnyi vegetát hintek a tetejére -ez eltakarja a keserű ízt- és úgy fogyasztom,általában reggel és este,étkezések előtti percekben. Július óta már kétszer gyűjtöttem "anyagot",azóta persze már virágzott is a növény,de leszedtem a virágzás előtti bimbós részeket is. Szedés közben szerintem,aki nem vagyok egy botanikus,talán a fehér ürömmel lehet összetéveszteni,mert annak mindkét oldalán zöld színű a levele,bár a levelek szeldelése és a tőlevelek hossza nem egyforma. A fekete üröm szintén nagyon hasonlít a parlagfűhöz,azonban annak a levél fonákja ezüstös fehéren molyhos. Remélem,hogy jól tudom,ha valakinek más a véleménye, szívesen meghallgatom. A július óta történő parlagfű fogyasztásomnak,mivel ez még kevés időnek számít,komolyan értékelhető, un. szignifikáns hatását nem érzékeltem. Vannak viszont olyan "mintha" érzések,mintha teherbíróbb,terhelhetőbb lennék. Egy biztos,nem tapasztaltam eddig negatív hatását. Mivel elég sokat fotóztam is a növényt,aki esetleg igényli,annak küldök egy-egy fotót a növény könnyű felismeréséhez,bár itt a neten is található elég sok fotó. Végezetül nagyon szeretném megtudni más,a parlagfüvet fogyasztó,véleményét,tapasztalatát is,amit előre is köszönök!

Értékelés: Nincs

Sziasztok! A parlagfű szárát

Sziasztok!

A parlagfű szárát is meg lehet enni vagy csak a leveleit?

Értékelés: Nincs
Alex1's picture

Parlagfű

Amíg zsenge, ízesítését lehet fokozni petrezselyemzölddel, zellerzölddel. Mindet összevágni apróra, és a szenvicsre rászórni vagy ételekre szórni. Lehet megszárítani, porráőrölve pedig a téli időszak-ban is fogyasztható.

Értékelés: Nincs

A parlagfű szárát - a kecske a tetejét...

A válasz: CSINÁLD, NE KÉRDEZD! Mivel is kezdjem? Az én "alergiám"-at a parlagfűre 2009 ősz után mertem tünetmentesnek titulálni. Olvastam korábbi hozzászólásban olyat, hogy "kis életmódváltás", de ahhoz hogy életmódot váltsunk még kell "egy kis szemléletváltás is" és ha nem szeretnénk lemondani bizonyos dolgokról akkor már nem is olyan kicsi dologról lenne szó. Én szakítottam azzal a "hagyománnyal" hogy halgassak a szüleim esetleges olyan javaslataira, ami arra utalt: NE VEGYEK KECSKÉT! Vettem tavaly nyáron kettőt is és nem bántam meg. Előző nyarakon is iszogattam kecsketejet, de mégis csak a saját termelésű a legfinomabb. Arra, hogy a parlagfüvet csak holnap fogom megkóstolni először, felénk ezt szokták mondani: "Ennyi eszöm nem vót!". A kecske kedvenc eledelei közé tartozik, de legjobban a zsenge részeket szereti. Pl. a tetejét.

A kérdésem a szerkesztőséghez: Mennyi kazein van a kecsketejben az anyatejhez viszonyítva? Köszönettel: Bajusz Péter

Értékelés: Nincs
dorka12345's picture

"Arra, hogy a parlagfüvet

"Arra, hogy a parlagfüvet csak holnap fogom megkóstolni először, felénk ezt szokták mondani: "Ennyi eszöm nem vót!". A kecske kedvenc eledelei közé tartozik, de legjobban a zsenge részeket szereti. Pl. a tetejét"

A nyuszik is nagyon szeretik!!!

...

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A kecsketej kazein tartalma

Az állati tejeket a bennük lévő két jellemző fehérje alapján két csoportba osztjuk:

 • Kazeintejekre: A kazeintejekben a fehérjetartalom nagyobb része a kazein, ilyen a kérődzők teje, a tehén-, juh és kecsketej.
 • Albumintejekre: Az albumintejek jellemzője a nagy albumin és globulintartalom, kevesebb kazeintartalom. Pl. az egypatások teje, a kancatej,a szamártej és az emberi anyatej is ide tartozik

A tehéntej fehérjéi:
Legjelentősebb a kazein: 2,9 % átlagosan, ez az összfehérje 78-80% . 0, 4 albumin és 0,2 % globlin, ezek együtt savófehérjék.

A fő ok, amiért kerülni kell az állati tejeket, az a protein. Az emberi tejben több a tejsavófehérje és kevesebb a kazein. Utóbbit sokkal nehezebb megemészteni, ezáltal bélrendszeri vérzést válthat ki, ami vashiányhoz vezet.

Az állati tejek ásványi anyag-tartalma sem ideális (ráadásul fel sem szívódik!). A kecsketejben például túl kevés a B-vitamin-folsav.

Emberi fogyasztásra biológiai tápérték szempontjából egyedül az emberi tej alkalmas.

tejek összehasonlítása
Összetevők,tápérték  Anyatej Tehéntej Kecsketej
Kalória (Kcal) 70 61 69
Fehérje (gr./100g) 1 3.3 3.6
Szénhidrát (gr./100g) 6.9 4.7 4.5
Zsír (gr./100g) 4.4 3.3 4.1
Víz (gr./100g) 87.5 88 87
Kalcium (mg/100g) 34 130 120
A vitamin (mg/100g) 64 53 56
D vitamin (mg/100g) 0.03 0.03 0.03
C vitamin (mg/100g) 5 1 1.3
E vitamin (mg/100g) 0.3 0.7 0.7
B1 vitamin (mg/100g) 140 400 480
B2 vitamin (mg/100g) 36 162 138
Pantoténsav(mg/100g) 200 300 300
Biotin (mg/100g) 0.8 2 2
Niacin (mg/100g) 200 100 200
Folsav (mg/100g) 5.2 5 1
B12 vitamin(mg/100g) 0.3 0.4 0.1
B6 vitamin (mg/100g) 11 42 46

Az rengeteg betegség, amelynek kiváltó oka a tej, azért keletkezik, mert a tejfogyasztás a csecsemőkor után nem természetes. Az ember az egyetlen olyan emlős, aki felnőtt korában is tejet fogyaszt, ráadásul más - idegen - emlősfaj tejét!

Minden tej összetétele fajspecifikus. A természet pontosan úgy alkotta meg, hogy az adott faj kölykének fejlődési üteméhez, testösszetételéhez legmegfelelőbb legyen. Egy másik (deciliteres mérőszám szerint mérő) táblázat szerint:

tejek összehasonlítása
összetevő anyatej tehéntej kecsketej
Fehérje (g/dl)  2.4 9.0 10.0
Kálcium (mg/dl) 88 238 315
Vas (µg/dl) 1.5 0.1 0.2
C-vitamin (µg/dl) 4.9 2.0 2.0

A tehéntej és a kecsketej kb. négyszer annyi fehérjét és kálciumot tartalmaz, mint az anyatej. Ez az embercsecsemőnek akár végzetes is lehet. A borjúnak és a kecskegidának azért van szüksége ilyen sok fehérjére és kálciumra, mert fiatalabb korában és sokkal hamarabb kell megtanulnia járni, futni. A fejődési üteme lényegesen gyorsabb, mint az emberi csecsemőé, akinek viszont szüksége van vasra és C-vitaminra, ami a tehén- és kecsketejben nem található elegendő mennyiségben. Ha gyermekkorban túl kevés vitamin, de túl sok tejkálcium jut a szervezetbe, akkor csontképződési zavar léphet fel, a csontok könnyen törékennyé válhatnak.

A tej fő összetevői: a tejzsír, tejfehérje (pl. kazein), tejcukor (laktóz). A kazein lebontásához rennint termelnek a nyálmirigyek; a laktóz lebontásához laktáz termelődik a vékonybél nyálkahártyájában. A legtöbb emberben három éves kor után nem termelődik rennin és laktáz. Tehát a tej és tejtermékek emésztése felnőtt korban a megfelelő enzimek hiánya miatt eleve tökéletlen!

Az Amerikai Orvosok Egyesületének hivatalos szaklapja szerint a tejfogyasztásra vezethetők vissza az alábbi betegségek:

 • allergia,
 • vesekőképződés,
 • felszívódási zavarok,
 • hasmenés,
 • vashiányos vérszegénység,
 • csontritkulás,
 • stb..
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Kiralytommy's picture

Jak

Sziasztok,

Tudja esetleg valaki, hogy a jaktej melyik csoportba tartozik? Kazein vagy albumin?

Köszi.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A jaktej

Én úgy tudom, hogy a jak párosújjú kérődző, azaz kazeinos a teje.

Értékelés: Nincs
Flifli's picture

Tej vagy tejszín

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Sajnos tudom már hogy a tej nem jó, talán a tehén tej rosszabb, mint a kecske tej, ezért a kávémhoz azt iszom. Szeretem a kávé ízét, de feketén nem tudom meginni. Már leszoktam, csak napi egyet reggel iszom, talán nem akkora bűn. A kérdésem az lenne, ha már mindenképp iszom, melyik a jobb kecsketejjel vagy tejszínnel? Próbáltam a rizstejet, ez nem jött be. A mandulatej nem volt vészes, de azért nem az igazi...

Egy "hibát" sajnos elkövettem, a fiam szereti nagyon a kakaót(kecsketejből, otthon bio tejet vettem neki, de már azt is olvastam valahol hogy a bio is lehet átverés) bár már azt is tudom, hogy a kakaó sem jó, igaz hogy lerakódik a vérerekben?

Bár már egyre több teát is iszik hál isten, a nálatok vásárolt gyümölcsteákból..szóval azért próbálok nála is áttérni.

Szóval a lényeg, ti mivel isszátok a kávét? Ha valaki tud más alternatívát, szívesen fogadom..

Andi

 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Tejjel

Szia Andi!

Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy a tej minden más étellel összeférhetetlen, vagyis önmagában, önálló ételként (nem elírás, nem a tej nem ital) fogyasztható, mással keverve nem ajánlott...

Viszont úgy vagyok vele, ha ritkán megiszom egy kávét, akkor azt azért teszem, mert élvezem az illatát, az ízét, tehát a magam örömére.. és a kávét én tehéntejjel szeretem... így úgy iszom... tudom, savasít, meg egyebek, de maga az élvezet, hogy hetente a barátnőmmel beülünk a Napos oldal-ba, nagyon jót beszélgetünk, élvezzük egymás társaságát és jóízűen megiszom egy latte-t, sokkal kevesebbet árt, mintha azon görcsölnék, hogy "jézusmitigyakakávéhelyettpedigaztkívánomdesavasítkávétkívánokdenemihatok"...

Ha az ember egészségesen táplálkozik, szervezete nem szenved tápanyaghiányban, nem lesz szüksége a reggeli kávéra, mert anélkül is frissnek és üdének érzi magát :)

Az viszont jó hír, hogy a tejszín nem összeférhetetlen étel, tehát mással együtt fogyasztható, így ha szereted, akkor igyad azzal a kávét. Váljék Egészségedre! A testvérem pl. a rizs-, mandulatejes kávéjához mindig önt egy löttyintést tejszínt és szerinte úgy élvezetes. Hozzá kell tenni, hogy Ő szinte kávén él (no comment), így nem meri tejjel bevállalni, úgy véli, hogy így kevésbé rombolja szervezetét.

Fiad kakaó ivása szép lassan alább hagy, légy türelmes. Igazából a kakaót azért nem ajánlom, mint fentebb is írtam, a tej összeférhetetlen étel... A kakaópor és az instant cukrozott kakaó között óriási különbség van. Az utóbbi igen, lerakódik, sőt...

Különben jó hír, hogy hamarosan kapható lesz chox-os kakaópor is, kimondottan gyerekeknek :)

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 votes)
Flifli's picture

kakaó

Köszönöm a válaszod Niki, akkor a tejszínre szavazok:)

Hál Isten (bár az elején igen), de nem a cukrozott instant kakaót adom a fiamnak, hanem fairtrade, tehát bevizsgált holland kakaóport és az van ráírva, 100% kakaóbabból. Akkor úgy értelmezem, ezzel jót cselekedtem, hogy váltottam..és mézzel édesítem neki. Lassan-lassan talán át tudom szoktatni a teára, de nehéz, az itt vett gyümölcsteákat szereti, most is rendeltem, ha kiér ide majd megint próbálkozom:)

Andi

 

Értékelés: Nincs

Házi bocitej?

Sziasztok!

Mi eddig nagyon szerettük inni a bolti tejnek nevezett löttyöt angel_smile.gif , mivel falun lakunk ahol sok boci van (Kárpátalja), megkértünk valakit, hogy hadd vegyünk tőle tejet. Bocs, de nem tudom elképzelni az életemet tej nélkül.

Szóval akkor nyersen igyuk néha, és persze előtte kérdezzem meg, hogy mit adnak a bocinak?

És a kefírgombával készített kefír házi bocitejből jöhet?

Köszi Eszter

Értékelés: Nincs

Tej élet erő egészség

SZIASZTOK!! Bizonyosan mindenki emlékezik ezekre a jól hangzó szlogenekre, amelyeket évtizedeken keresztül - és még most is belénk sajtolnak. A tej élet erő egészség!!!

Azért szólok hozzá, mert a tej az én vessző paripám, évtizedek óta harcolok, hogy megértsük a lényegét. De sajnos nem. Higgyétek el Valinak mindenbe igaza van, csak csodálom a fantasztikus hozzáértését mindenhez. A tejről annyit, a bocinak is csak néhány hónapig van szüksége az anya tejére, ő ösztönös lény, magától tudja, az ember szintén így van ezzel, csak ő másképp gondolja.

Az asztma, allergia szinte megszűnik, ha a tejtermékeket elhagyjuk, erre már rengeteg a bizonyíték, csak amikor a médiából az "áldásos" reklám folyik, joghurt, puding, rudi stb. - amitől feláll a szőr a hátamon - , addig ezt nehéz megállni, de meg kell. Ne dőljünk be a multik haszonszerző reklámjainak, mert utána jön a gyógyszer reklám a puffadásra, stb., összefonódás, jól ki van ez találva.

A régi öregek a frissen fejt tejből készítettek szelett tejet, vagy cikória kávésat, vagyis kenyeret szeltek bele, szinte megrágták, így az nem egyből a gyomorba jutott, hanem a szájban lévő emésztési enzimekkel érintkezett, és nem okozott nekik emésztési gondot. És nem felforralva, hanem a frissen fejt otthoni NYERS tejből. A bolti borzalmak (tejek), pasztörizáltak, stb. a hő hatására már szinte semmi hasznos anyag nem tud felszívódni belőlük, én úgy hívom, halott étel, az ásványi anyagok, vitaminok felszívódáshoz szükséges enzimek 40-50 C fokon elpusztulnak. És ezért van mindez. Egy savas ételről beszélhetünk. A gyerekeket, ha nem szoktatnánk a tejes, cukros nyalánkságokhoz, nem lennének egész télen betegek, torok-mandula-arcüreg, stb. problémával.

A kecsketej nagyon értékes, de egyben a gyomornak nehéz megemészteni, ha valaki este megiszik egy pohárral, lehet, hogy nem tudja miért alszik nehezen, és miért álmodik össze-vissza. Ha már tej, akkor csak a savanyított formáját fogyasszuk, mint aludttej, túró, stb. A jó példa ki kell próbálni aludttejet készíteni, a bolti tejből, és a házi frissen fejtből, a bolti ehetetlen keserű borzalom lesz, ha nagy nehezen megalszik. A házi nyersből meg Isteni gyomorkímélő, bélrendszer működését javító valódi étel. Ez talán elég jó példa, hogy milyet fogyasztunk, ha már fogyasztani akarunk tej terméket.

Miért van ennyi görbe hátú, csontgyenge, beteg, "táposnak" nevezett gyermek manapság sajnos, a fentiek miatt, és hogy nem szeretnek rágni, csak a pempőke, én csak ennek nevezem, cukros reklámozott nyalánkságokat.

Jó egészséget kívánok, és fogadjuk meg Vali tanácsait, mert azok mind valósak!!

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)

KÖSZÖNET

Köszönöm a kimerítő választ Vali! Mértéket kell tartani mindenből. A Kálciumból és a fehérjéből is, de szeretném felhívni a figyelmet őseink többezer vagy talán 10.000 éves álattartó és tejfeldolgozó múltjára. Sokszor előfordult már, hogy nem az történt valakivel aminek kellett volna attól, amit elfogyasztott. Én a kecsketejet még fogyókúrázóknak is ajánlanám vacsorára, mert ha nem eszünk hozzá semmit akkor is laktat, de nem hízlal 0,5-0,7l kecsketej.

Értékelés: Nincs

Sziasztok! Közel 20 éves

Sziasztok!

Közel 20 éves voltam, amikor rosszul lettem és taxival kellett hazavinni egy 2 percre lévő lakáshoz, mikor nyírták a füvet. Sorozatos eszméletvesztéseim voltak télen-nyáron. Mindegy, hogy a buszon sokan voltak, vagy kevesen. Aztán kiderülgetett, hogy a korai virágzású fáktól kezdve elég sokminden a listán van, olyan növények pollenjére vagyok allergiás, ami megtalálható majdnem mindenhol. (érdekesség, hogy a parlagfű nincs közöttük), ugyanakkor kerülnöm kell a búzaföldeket.

Aztán kiderülgetett, hogy rossz evő vagyok. Ugyanis amikor étkezésre került volna sor, már kiskoromban elbújtam inkább. Hogy miért? Mert míg mamáméknál a parasztos kajákat részesítették előnyben, nálunk is adott volt a tojás-tej-paradicsom. Folyamatosan aggódtak, hogy nem eszem őket és bajom lesz. Azért volt bajom, mert ettem. Kakaón nőttem fel és most már 10 éve nem iszok tejet, és kevés tejterméket fogyasztok. Megy a hasam és belázasodok tőle, hogy ne említsem a folyamatos pattanásnak kinéző csalánkiütéseket.

A cikket örömmel olvastam és meggyőződésem, hogy van alapja, én még csak az allergén ételek-italok elhagyásánál tartok.

Értékelés: Nincs

Allergia...

Sziasztok! Már több éve, hogy télen nyáron fújom az orrom (a normálistól jóval többször).Úgy gondoltam, hogy biztos mindenre allergiás vagyok, mivel minden évszakban elkísér ez a dolog. Eü.-ben dolgozom,de ez nem volt elég ok arra,hogy allergiatesztet csináltassak. Mivel elolvastam az allergia elleni gysz.mellékhatását. Azt mondtam: miért ne fújhatnám továbbra is az orrom naponta többször, már egész megszoktam. Viszont feleslegesen miért terhelném a szervezetemet ilyen marhaságokkal. Nemrég úgy alakult, hogy köhögtem, és a tüdőgondozóba lementem vizsgálatra (hörgőgyulladásom volt). Ha már itt vagyok(mondom), csináltattam 1 allergiatesztet is, mivel 1 vérvétel volt az egész. Mikor megjött az eredmény, meglepődve láttam, hogy semmire nem vagyok allergiás!!!!!!!!!! Ekkor kezdtem megijedni, hogy akkor biztos valami komolyabb bajom van. Na,de az orvos "megnyugtatott" hogy attól még lehetek allergiás, hogy amire megnézték, arra nem vagyok. Megjegyzem szinte mindenre megnézték. Persze nem a világ összes allergizáló tényezőjére, az igaz. Minden esetre a helyzet nem változott, de e miatt már csöppet sem nyugtalankodom. Nem kérek a mellékhatásokból. Köszönöm elvagyok így. Persze ha valakinél erősebbek a tünetek, az nem tud mit tenni, gysz.-t kell szednie. De ha nem muszáj, feleslegesen ne mérgezzük magunkat. Erre a parlagfűre azért rácsodálkoztam, de mindig tanul az ember valamit - ezért is jó ez az oldal. Tavaly előtt nálunk is volt a lépcső előtt, a virágok között, anyám még locsolta is(nem tudtuk, hogy mi az)a macskáknak olyan jó árnyékot adott - mert hogy szép nagyra megnőtt ám. Aztán a Tv-ben láttuk a képét(még jó, hogy nem a "kékfénybe"mutatták),így kihúztuk, kidobtuk. Kár,hogy akkor még nem ismertem ezt a történetet. Megkóstoltam volna.... Minden jót!! Sziasztok. krém

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

Tej és nátha

Kedves Krém!

Sose voltam beteges, de a teleket ált. végigtrombitáltam. 15x10-es csomagban vettem a zsebkendőt. Idén télen leálltam tejtermékekről (kiv. a joghurt és a kefír), ha nagy ritkán veszek, akkor hosszú érlelésű sajtot, itt kevésben van sok íz :) Érdekes módon azóta a szekrényben áll a sok Pzs!

Egy próbát megér!

Mikor teli a levegő pollennel, akkor prüszkölök kicsit, de hát a potól is, a nyálkahártya tisztul ilyenkor. Ha nagyon durvának érzem, bekapok pár homeóbogyót (hagyma), olcsó és hatékony!

Üdv

Móni

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sziasztok!Egy kicsit

Sziasztok! Egy kicsit szkeptikus vagyok, de meg lehet győzni bármiről. Az írással kapcsolatban furcsálltam azt a részt, hogy az emberek 90%-a allergiás a búzára, és 80% a tejre. Már bocsánat, de szerintem ha ez így lenne, akkor konkrétan senki nem enne kenyeret, és nem inna tejet, márpedig millió liter szám fogy a tej és szerintem nem az emberiség 20%-a issza meg. Nagyon maximum 10-15%-ig lennének hihetőek ezek a számok. Egyébként én is ki fogok menni és szedni fogok az út széléről parlagfüvet és ha ízlik tartani is fogok itthon, mert miért ne, baj nem lehet belőle. Még egy kérdésem lenne, a hozzászólásokat olvasgatva megakadt a szemem azon, hogy az allergia érzelmi okokra visszavezethető lenne. Elképzelhetőnek tartom, hogy van ilyen is, de alapvetően nehéz ezt elhinni. Itt vagyok én példának. Orvos nem diagnosztizált, de azt hiszem laktóz-érzékeny vagyok (a szerencsés 80% tagja... ). Kb. 12-14 éven át napi 2-3 liter tejet ittam meg. Víz helyett is tejet ittam, imádtam, ittam magában, ettem müzlivel, akárhogyan. Aztán feltűnt, hogy reggel, ahogy megiszom az első kortyot szaladhatok is wc-re. Egy darabig nem tulajdonítottam neki jelentőséget, aztán rájöttem az összefüggésre. Azóta heti egyszer kétszer iszom, úgy, hogy majdnem egy évig talán nem is ittam egyáltalán tejet. A kérdésem a következő, hol itt az érzelem a háttérben? Egyszerűen besokallt a szervezetem, mert annyit tejet ittam, mint amennyi vizet (kellene) egy felnőtt. Nincs semmi feltételes reflex. Ha így lenne, most se ihatnék tejet. Szóval elhiszem, hogy vannak emberek, akiknek pszichológiai okokra vezethető vissza az allergiája. De vannak, akiknek nem. Köszi!

Értékelés: Nincs

re: szkeptikus és a parlagfű

Szia Hidasip! A 90 és a 80% az tényleg túlzás , de ha nem számítjuk a "birkákat", a "marhákat" és a többi "vadállatot" akkor már lehet hogy kijön. Azt tudtad -e, hogy felnőtt korban a gyomor már kevesebb tejbontó (tejoltó) enzimet termel vagy szinte lenullázódik ez a képesség? Másik dolog, hogy lehetőleg ne az út széléről együnk, mert az "fertőzött" a kipufogógázoktól! A feltételes reflex pedig tényleg nem ebben a történetben helytálló, hanem ott amikor azt mondod jéghideg kecsketej és nekem beindul a nyáltermelésem. Gabr kérdésére válaszolva ezt ki szeretném bővíteni. Üdv Bajusz Péter

Értékelés: Nincs

Parlagfű

Sziasztok! Székhez szögezett amit olvastam, és reagálnék pár dologra! Ez a "kutyaharapást szőrével" esete. Egy parlagfű allergiásnak nagy bátorságot kell generálnia ahhoz, hogy parlagfűvet egyen - bár nagyon meggyőző amit írtál- ! Felbukkant az írásban az "összeesküvés elmélet" amitől Nekem mindig ellenérzésem támad, hiszen azzal mindent meg lehet magyarázni. Gondoljuk tovább: aki a gyógyszeriparban bármilyen módon is érdekelt - tulajdonos, alkalmazott, részvényes, orvos stb., stb... talán az az emberi populáció vélhetően 30%-a! Van kb. 30% aki nem fogyaszt nevezett iparág termékeiből, és marad 40% akit megtalál a "vesszen a gyógyszeripar" szlogen! Ezek nem egzakt számok, pusztán vélelmeim. Semmi érdekeltség nem fűz a gyógyszeriparhoz, mégis úgy érzem, hogy azért nem "Írtandó"!! Pusztán logikai érvelés: a fejlődésnek gátat szabni nem lehet! Ez is a természet törvénye.

Az idők kezdetén az emberi átlagéletkor 15-30 év volt. Jőtt az ipari forradalom, és vele az urbanizáció annak összes szennyével, és a kizsokmányoló társadalom okozta stressz és járulékok, ám mindennek ellenére mit tapasztalunk: ma az emberiség átlagéletkora 70 év felett van! Nagyobb a korral járó elhasználódás, elöregedés, mivel megérjük azt! Amennyiben visszatérek írásod vezérelvéhez a természet mindenhatóságának elvéhez, akkor a természetes kiválasztódás is annak része!! Minden egyed túlszaporodása egy másik egyed rovására törénne, és akkor jön a természet és megakadályozza klf. természeti csapások alakjában: tűz,víz.pestis, Galaxisból érkező tárgyakkal ütközés stb.;stb. A technikai fejlettségünk okán módunkban van előrejelzésekre és kivédjük "Természet" támadásait - kiegyenlítésre törekvő akaratát-, ám akkor mi lesz az egyensúly elmélettel??

Nézzetek körül szűkebb - tágabb értelemben: mit csinálunk Földünkkel, légterünkkel és már a Világegyetemmel is! Szennnyezzük, szennyezzük és szennyezzük. A legutóbbi amerikai űrsiklót is pályamódosítani kellett, mert egy keringő "szenny" ütközéssel veszélyeztette!!!Ott vagyunk minden kilométerkőnél!! Állatok, fajok tömegei tünnek el "áldásos" tevékenységünk következtében, mert ennünk, laknunk, fogyasztanunk kell! Amennyiben a teljes emberi populáció a természet adta táplálék felé fordul hányan laknak jól majd, és meddig tart a forrás?? Nem tudom érthető-e amit feszegetek?? Nem megy ma már a "mű" anyagok nélkül semmilyen formában /gyógyszer,élelem,ruha/ mert a természet nem elég "gyors"ekkora népesség fenntartására. Ez a "műanyagok" létének oka és eredete: pótolja a természetest, mert annak forrása véges, és szakaszosan termelődik újjá /lásd évszakok/. A lényeg: ne menjünk mindig mindennek ellen! Fogadjuk el, hogy is-is! Lehet, hogy ez középszer, de gondoljunk a mérlegre: az is akkor van egyensúlyban, ha mindkét oldalát egyenlő mértékben terheljük.

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

Parlagfűlegelés

Csak egy rövid észrevétel: az allergiásoknak a pollen árt, tehát a fiatal növényt nyugodtan ehetik, nem kell bátorságot gyűjtögetniwave.gif

Értékelés: Nincs
evad's picture

Egyensúly?

 Kedves Elzakutya!

Értem valahol az érvelésedet, de nem tudok egyetérteni vele. Az átlagéletkor azért is volt korábban olyan alacsony, mert a nagymértékű csecsemőhalálozás rontotta a statisztikát, a 20. századtól pedig pontosan ennek a kiküszöbölése emelte azt. Persze, hogy vannak egyéb tényezők is, de azért érdekes, hogy a leghosszabb ideig élők (150 év) Ázsiából kerülnek ki, amit nem tekinthetünk a nyugati orvoslás sikerének...

Nem tudom, hogy a természet mennyi embert tudna eltartani, hiszen a feltételek is mindenhol mások. Viszont nekem az is eszembe jut, hogy sokkal kevesebb étel is elég lenne, az ipari társadalmakban az emberek valós szükségletük sokszorosát fogyasztják el. Persze azért is, mert amit megesznek abban nincs elég tápanyag, ezért nagyobb mennyiségre van szükségük. De nem kellene ennyi, ha természetes ételeket fogyasztanának! 

Az igazi egyensúly akkor valósul meg, ha a természettel egyensúlyba kerülünk. Az az egyensúly, amire Te célzol, szerintem nem valósulhat meg, mert az egyik oldal folyamatosan kizsákmányolja a másikat.

 

Értékelés: Nincs

pszichológus allergiára

sziasztok, egy pszichológusról tudok, aki kezel allergiát, ő Dr. Biró Gyula klinikai szakpszichológus. Édesapám dolgozott vele, én személyesen nem ismerem, de a neten több helyen megtaláltam a nevét, pl. itt: "Az allergia úgynevezett pszichoszomatikus betegség, a tünetek kialakulásában, lefolyásában, súlyosságában a betegség testi alapjain túl lelki tényezők is közrejátszanak. Minden testi élményünkhöz kapcsolódik valami lelki jelentés, amit nem is észlelünk, és minden lelkiállapotnak van valamilyen testi megnyilvánulása. Az allergiás megbetegedésnél gyakran meghatározható a tünetek lelki háttere – állapítja meg Dr. Biró Gyula klinikai szakpszichológus. Ilyen többnyire a virág- vagy a házi por, a különös szagallergiák, kiütések. Az emberekben lévő frusztrációk, kapcsolati problémák sokszor áttolódnak szimbolikus tárgyakra. Így van ez a fóbiák esetében is. "

Értékelés: Nincs

Parlagfű

Évek óta megbüntetnek horribilis összegre mert állítólag az 1000 m2 es szántómon parlagfű terem. Szerintem a föld önmagában nem lehet ártalmas senkinek sem megműveletlenűl, hacsak nem akarják a büntetésekkel rákényszeríteni a tulajdonosokat az eladásra, ugyanis a probléma csak az útmenti, átminősítésre, beépítésre váró területekkel van !? Dűl az olaj a tengerekbe, rengeteg az autó, autópálya és vasút leépítése folyamatos!! Véget kell vetni végre a maffiák uralmának !! Más mezőgazdászok véleménye is a cikkel azonos a cél a föld átjátszása idegenek kezére, ha hagyjuk, - minden módszert bevetve

Értékelés: Nincs

Váry Orsinak

regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

parlagfű

Megkóstolta már valaki? Már a cikk íróján kívül. Messziről jött ember azt mond, amit akar...

Klára

Értékelés: Nincs
Eszter1975's picture

Én is ettem parlagfüvet

Megkóstoltam.Azért az ambróziáról más elképzelésem volt, de ehető.Olyan jó markáns "gaz" íze van.Ennél pontosabban nem tudom leírni.Azért azt hozzá kell tennem,hogy én nem vagyok allergiás rá, ezért mertem megkóstolni.Egyébként is nagy legelő vagyok, mert marékszám tömöm magamba a spenótot, sóskát, kaprot,petrezselyemzöldet a kertben.Már a gyerekek is utánoznak clap2.gif

Értékelés: Nincs
Móni71's picture

Finom a parlagfű!

Én is kpróbálok (majdnem ) mindent, rögtön kimentem legelni, és jelentem: naggggyon finom!!!! Legalábbis nekem ízlett, de bárki megkóstolhatja:)

Móni

Értékelés: Nincs
Enistone's picture

Móni71 parlagfűevése

Szia! Milyen volt az íze? Édes, sós, savanykás? Milyen? A szárát is megkóstoltad? wave.gif

Értékelés: Nincs

ez a parlagfű...

Nekem az ambrózia név piszkálta a fantáziám: kimentem én is a kertbe, de csak szaglászásig jutottam. Érdekes illat. Összeszedem magam és megkóstolom. Persze ebből kiderül, van a kertben parlagfű :-)... csak pár szál...

Értékelés: Nincs

gyógyszer érzékenység miatt alternatív megoldás!

Mivel 2009 novemberétől gyógyszer érzékennyé váltam, kerestem-kutattam olyan alternatív megoldásokat, ami rendben tart kívül-belül. regular_smile.gif Most már igazat adok azoknak az embereknek, akik hátat fordítottak a gyógyszertáraknak, és másokat is lebeszélnek róla, mivel a kozmetikai termékek és a gyógyszerek túlzott fogyasztása hatalmas problémákat okoz az emberek szervezetében. cool.gif Mikor elmész az orvosodhoz és megvizsgál, majd kiír mindenféle kapszulát, kenőcsőt, általában kiváltod drága pénzért, és mind be is veszed. Ugye így van? Ez azért van, mert te megbízol az orvosban , az orvos megbízik a tanárban ,a tanár megbízik az ő tanárában és így tovább. devil.gifAkkor miért nem gyógyulunk meg? hmmm.gif

Értékelés: Nincs

megszabadulnék az allergiámtól

Sziasztok! Nagyon magával ragadt ez az írás. Megint új lendületet kaptam, hogy megszabaduljak az allergiámtól. Csak annyit tennék hozzá a "kóser" ételekhez, hogy az USA-ban lehet venni "kóser" kólát is. Ami így sem túl egészséges. Sziasztok, Edit

Értékelés: Nincs
Jegimacko's picture

tévedés lehet

A cikkben ez a rész azt hiszem tévedés lehet! "A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket, sem a búzát a földeken. Ezt az érzékenységet nem allergiának hívják, hanem glutén- és laktóz érzékenységnek! " Ha ez így lenne, nem lenne sem búza, sem tejfogyasztásunk! Lehet, hogy 9 és 8% akart lenni? Az én fiaim allergiásak. A nagy csak penészgombára. Nincs is baja úgy általában, de a minap leült egy orchidea cserép mellé, és rögtön elkezdett nehezebben lélegezni. A kicsi minden létező virágzó növényre jelzett vizsgálatkor, de a legnagyobb mértékben poratkára. De mióta kosarazik, nincs tünete. Az adjunktusunk szerint mindenkiben ott a hajlam az allergiára, de ha elég erős az immunrendszer, akkor nincs tünete. Vagyis amellett, hogy én is hibásnak tartom a benzingőzös levegőt, a rossz immunrendszer is okozza az allergiás tüneteket. Amiről saját magunk is tehetünk. hmmm.gif

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Nem elírás Jegimackó!

Valóban ennyien nem bírják emészteni a búzát és a tejet, csak sokan nem is tudják, hogy mik a tünetek, és eszik tovább nyugodtan. Ugyanis az emberi enzimkészlet nagyon hiányos amiatt, mert nem eszünk kellő mennyiségű élő ételt, Ennek pedig az a következménye, hogy bizonyos enzimek hiányában nem tudunk bizonyos ételeket bontani, amelyek ezáltal nem emésztődnek, hanem elrothadnak toxikus anyagokká, amelyek mérgezik a testünket. 

A gabona és tejfehérje intoleranciának számos olyan tünete van, amellyel simán együtt élünk, nem is gondolva arra, hogy ez probléma lehet. Merthogy nem ezt fújta fel a gyógyszeripar problémaként! (Pedig ezek a tünetek legalább olyan kellemetlenek, mint a tüsszögés, orrfolyás, stb.) És a gyógyszeriparnak az csak direkt jó, ha nem tudunk róla, mert az ételintoleranciák újabb fizetőképes betegeket gyártanak, akik veszik a puffadásgátlókat, a hashajtókat, a savlekötőket, emésztést elősegítőket, a fejfájás gyógyszereket, a szemüveget, pattanástalanítókat, ekcéma ellenes krémeket...

Értékelés: Nincs
Nimrod's picture

Tej

Nagyon érdekes, mert pár hónapig nem fogyasztottam nagyon tejet. Volt, hogy valami kajába belekerült, de ritkán. Nyersen nem ittam. És érdekes volt, hogy szépül a bőröm. De nem tudtam be ennek különösebb ételt. Pontosabban azt hittem azért, mert kevesebb fehér lisztes ételt és cukrot eszek. De az utóbbi időben elkezdtem tejet inni, meg kefírt, meg joghurtot enni és tejfölt is. És ha visszagondolok azóta egyre többet tüsszögök és folyik az orrom és a nyakamra, az állcsontom alatt jött ki egy pár pattanás és a szám körül is 1-2. A homlokomon pedig romlottak a mindig is jelenlévő mitesszerek és oda is kijött egy nagyobb. Ezt most tudjam be a tejnek? Mert igazából mostanában előfordult fehér lisztes étel és cukor is. De igazából azt eddig is többet ettem, mint mondjuk tejet. De mondjuk leginkább a tejet nem ittam pát hónapig. Joghurt, túró meg ilyenek azok ritkán mentek. De tej nem. És most kezdtem el úgy megint "nyersen" inni. Lehetséges h allergiám van? Tejallergia ilyen kisebb tüneteket is produkálhat? Régen nem voltak ilyen tüneteim egyébként a tejtől. Az lehetséges, hogy mitóta egészségesebben táplálkozok és mindenben próbálom az egészségeset választani (tisztálkodási szerekben is) és ha eszek vmi "rosszabbat" akkor könnyebben kijön rám valami?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Nimródnak tejről, cukorról, fehér lisztről és a jelekről

Szia Nimród!

Amit írsz, minden belejátszhat a pattanások kiújulásába: a tej, a cukor, a fehér liszt, az adalékanyagok... Mindhárom bűnös lehet, sőt, bűnös.

Utolsó kérdésedre válaszolva: igen, tiszta állapotban hamarabb és konkrétabban reagál a tested a neki nem tetsző dolgokra. Ennek örülj, mert így egyértelműen és időben látod, mi jó neked és mi rossz. Megúszod egy-két pattanással, más esetben viszont felhalmozódva, súlyos betegségek formájában ütközött volna ki.  

Értékelés: Nincs

Parlagfű TE csodás

Bár én még az életmódváltás elején állok - másfél hónapja kezdtem el a Candida diétát/tisztitó kúrát (valamint a "tiszta" létet), de annyira jó volt volt olvasni ezt az írást, köszönöm, hogy megosztottad velünk Vali. Rengeteg dologra allergiás vagyok 4 éves korom óta, valamint asztmás is, de az új életem első percétől kezdve tudom, hogy képes leszek letenni az allergia/asztma elleni gyógyszereimet, mert meg fogok "gyógyulni" és ennek érdekében mindent képes vagyok megtenni. El sem tudom mondani milyen óriási segítség, hogy vagytok. Egyszerűen iszom a szavaitokat. Köszönöm.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Eszter1975's picture

tejfogyasztás=allergia

Engem a legjobban az a rövidke mondat érdekel, hogy aki nem iszik tejet, az nem is allergiás.Én nem iszok, és nem vagyok allergiás, a férjem iszik, és allergiás...de tud valaki hivatalos kutatásról?Ha nincs ilyen,és az ismerőseim körében bizony megtenném.Nagyon tanulságos lenne.

Értékelés: Nincs
Pitta Dosha's picture

tej + allergia

Sziasztok, Tudom, hogy ez nem mai poszt volt, de most olvastam. A párom imádja a tejet: egészséges, szép a bőre és nem allergiás. Én sosem szerettem a tejet (nagyon keveset fogyasztok csak és nem "közvetlenül") és allergiás vagyok. Szóval szerintem nincsen szentírás. Különbözőek vagyunk. Van ahol a kultúra része a nyerstej-fogyasztás, és egészségesebbek azok a hegyi népek mint mi... Üdv zs

Értékelés: Nincs

Tejbontó enzimek-vannak, vagy nincsenek?

Ez így rendben is van Zsófi, csak az arányokra érdemes odafigyelni.

A laktózt- tejcukor a laktázenzim bontja, a kazeint pedig a kimozin enzim. Ezeknek az enzimeknek az aktivitása gyerekkorban magas, de később aktivitásuk csökken, vagy teljesen eltűnnek. Azaz, többen emésztik tökéletlenül a tejet. Nem is kell, hogy tüneteket okozzon, a mai tudásom szerint (Vali részletesen leírta) az egyik fő gond pont az, hogy ha emésztjük is a tejet, a benne lévő kazein- fehérje, mint erős ragasztóanyag működhet(az asztalosok ebből készítették régen a legerősebb ragasztóanyagot) a bélrendszert tekintve. A reformtáplálkozás azért részesíti előnyben a kecske ill. juhtejet a tehéntejjel szemben, mert ezek kazeintartalma alacsonyabb, könnyebben emészthetőek.

Más részről nem sikerült még megállapodni, hogy mennyire egyértelmű a tejfogyasztás és az emésztési képesség a genetikával, ezt a vércsoport- származás elméletekben szokták bővebben taglalni. Ha ezt is figyelembe vesszük, a Kárpát-medence lakosságának 40%-a A vércsoportú, vagyis agrár típus, és inkább az erjesztett tejtermékeket(már lebomlott a tejcukor) kéne számításba vennie...ugyanakkor bőven szenved a finomított szénhidrátok terhelésétől (fehér kenyér stb). Ez bőven nagy általánosítás, figyeljük magunkat!

Értékelés: Nincs
Pitta Dosha's picture

tej

Szia, Köszi a választ. Ezek alapján a szempontok alapján a tejtermékek közül mi az ami kerülendő? Sajtfélék közül pl. mit lehet fogyasztani? Tejföl? Túró? Tejszín? Teavaj? Azt tudom, hogy a joghurt, aludttej és a kefír jöhet. Köszi a segítséget. Üdv, Zs

Értékelés: Nincs

A tejtermékekről

Ha egyébként rendben van az egészségi állapotunk, akkor arra érdemes figyelni, hogy a tejtermékeket ne felejtsük ki az állati fehérjékből, amikkel nem ajánlott túlterhelni a szervezetet.  Ajánlott arány kb. 10% az egész táplélékmennyiséghez képest. Ha kívánjuk együk bármelyiket, de megbízható forrásból, lehetőleg házi vagy manufaktúrában készült, de legalább élőflórás minőségi termékeket. Nem az éréstől, hanem a cserzőanyagtól sárga és növényi zsírral készült trappista jellegű sajt és az UHT tej nyilván nem ez a kategória. Inkább keveset, de jót együnk.

Értékelés: Nincs

"Félelmetes parlagfű"

Döbbenetes,ahogy sorra derülnek ki a világméretű átverések! Ez a cikk a legfantasztikusabb cikk, amit eddig olvastam! clap2.gif Gyönyörűen összefoglalja mindazt, amit én több hónapos kutakodás után találtam! Mivel én is allergiás voltam a parlagfűre, és kísérleti nyuszinak éreztem magam, ahogy egymás után írták fel a jobbnál jobbnak mondott gyógyszereket, persze sikertelenül, ezért megelégeltem a dolgot, és utánajártam. Ráébredtem, hogy a parlagfű nem is akkora mumus, mint ahogy azt szeretnék velünk elhitetni, sőt, ami számomra is új, igazán hasznos növény. Nos, egy kis életmódváltás után, gyógyszermentesen (!) immáron harmadik éve kutya bajom. Még az is lehet, idén megkóstolom én is ezt a "félelmetes gyomnövényt"! Üdv, Athina

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Amit az allergiáról ír az szenzációs

A növényt tán kicsit túlértékelik a cikkben, erős túlzás azt állítani, hogy a parlagfűért odalennének az állatok(najó, a kecske megeszi), és egy-két emberöltő óta van velünk ez a növény Észak-Amerikából. Nem kedvelem ezeket az "életerős" behurcolt fajokat (a mi kertünkben épp a kanadai aranyvessző dívik), bár minden attól függ, mitől számítjuk- még az őshonosság is... Aztán meg néha megfordul a játék, és Isten tervez, ember végez

De amit az allergiáról ír, az szenzációs, nem véletlen, hogy a 70-es évek óta jegyzik mumusként, mióta is van ennyi autónk és gyomirtónk?....

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Parlagfű

Ez az írás számomra megdöbbentő és fantasztikus volt. Egyébként az egész honlap fantasztikus úgy, ahogy van. Minél többet olvasgatok, egyre inkább erősödik bennem az érzés, hogy mennyire jó, hogy rámtalált az oldal. Köszönöm minden közreműködőnek. clap2.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel