A Schüssler-sókról általában

Az elmúlt napokban merültek fel témaként a Schüssler-sók itt, az AntalVali.com-on. Találtam egy jó kis összefoglalót a hatás-mechanizmusukról, ha érdekel, olvasd el. :-)

Melinda


Az a kijelentés, miszerint a só egészséges, az első pillanatban talán megdöbbentően hangzik. Az igazság azonban az, hogy só nélkül nem lenne élet. A tengervízben, amely minden élet alapja, az ásványi sók oldott állapotban találhatók. Terápiás alkalmazás során - mint mindig - az adagolásról és a megfelelő fajta kiválasztásáról van szó. A látszólagos ellentmondás eltűnik, ha ásványi sókról vagy ásványi anyagokról beszélünk, és nem egyszerűen csak sókról. Hogy mennyire fontosak az ásványi anyagok egészségünknek, azt a 19. század végén fedezte fel Jákob Moleschott holland kutató.
Moleschott felismerte, hogy az ember csak akkor marad egészséges, ha a sejtek életéhez szükséges ásványi anyagok állandóan rendelkezésre állnak a megfelelő mennyiségben és a megfelelő arányban. Erre a felismerésre alapozva fejlesztette ki szenzációs terápiáját egy orvos, Wilhelm Heinrich Schüssler.

schüsslerSchüssler éveken át terjedelmes tanulmányokban véreredményeket értékelt. Végül krematóriumokban elégetett holtak hamvait is megvizsgálta. Arra a következtetésre jutott, hogy az emberi életnedvek és szövetek, csontok és szervek különböző arányban tartalmazzák az egyes ásványi sókat. Egy pontban mindig megegyeztek az eredmények: minden esetben 12 ásványi vegyület fordult elő, függetlenül attól, hogy kinek a vérét vagy hamvait vizsgálta. Ebből arra következtetett, hogy ez a 12 ásványi vegyület nélkülözhetetlen (esszenciális) az emberi szervezet számára, hogy hiányuk betegségeket okoz, és ha biztosítjuk őket a szervezet számára, akkor ezek a betegségek gyógyíthatók. így született meg a terápia koncepciója.

Mindig is nagy hatással volt Schüsslerre Christian Friedrich Sámuel Hahnemann terápiája, akinek Schüssler előtt két évtizeddel Párizsban nagy praxisa volt. Hahnemann módszerét 1807 óta homeopátiának nevezik. A homeopátia alapja az úgynevezett hasonlóság elve: „Hasonlót a hasonlóval gyógyítani.”. Eszerint az az anyag, amely okozza a betegséget, sikeresen alkalmazható egy hasonló betegség gyógyítására, ha azt az anyagot lehetőleg kis adagokban adjuk be. Ezért erősen hígítják vagy - a homeopátia nyelvén szólva - „potenciálják” az anyagokat. Hahnemann a hígításhoz vizet, alkoholt és tejcukrot használt. A hígítási arány 1:10-től egészen a már szinte elképzelhetetlen 1:1 000 000 000 000-ig terjed. Schüssler az ásványi sókkal folytatott terápiához ezt a potenciálást vette át. Viszont felszámolta a homeopátiában használt, átláthatatlanul sok szert.

A tizenkét só
Schüssler kizárólag az általa felfedezett tizenkét fő sóval dolgozott. Úgy kellett őket átalakítani, hogy a test beteg sejtjei számára is elérhetők legyenek. A kálium- és magnéziumfoszfátok például fontosak az izomsejteknek, a vasat a vér- és hámsejtekbe kellett eljuttatni, a nátrium az agy, a nemi szervek, a szív és a máj számára fontosak.
Mivel testünkben a sejteket védőhártya, membrán veszi körül, az ásványi sók, amelyeket magunkhoz veszünk, ebben a formában nem képesek a sejt belsejébe bejutni, ahol szükség van rájuk. A homeopátiában alkalmazott hígítással azonban az ásványi anyagokat olyan finoman eloszlatják, hogy képesek lesznek áthatolni a védőburkon. Schüssler ezért a tizenkét ásványi sóból homeopátiás potenciákat készített, hűen felismeréséhez: „Minden sót oly mértékben kell hígítani, hogy az az egészséges sejtek működését ne zavarja, viszont képes legyen megszüntetni az esetleges zavarokat.” Így kapcsolódott össze az ásványi terápia és a homeopátia, és megszülettek a Schüssler-sók, amint azokat manapság is használják.
schusslersoA homeopátiás előkészítésnek köszönhetően a sók már az emésztőrendszer első szakaszában, a szájüregben hatni kezdenek. A hígított gyógyító sókat már itt felveszi a nyálkahártya. Nagy részük egyáltalán nem jut a gyomorba vagy a bélbe, ahol a gyomorsav és más emésztőnedvek megváltoztathatnák összetételüket.
Schüssler, miután a homeopátiás sók hatásáról meggyőződött, terápiás céllal alkalmazni kezdte őket praxisában. Amikor Oldenburgban diftériajárvány volt, több mint 1000 gyereket kezelt Kálium-chlo-ratum ásványi vegyülettel, és szenzációs gyógyulási eredményeket ért el. Kevésbé látványos területeken is sikeres volt. Izomgörcsökre például Magnesium phospho-ricum sót adott, ami néhány pillanat múlva csillapította a fájdalmat.

Egy új népi gyógymód
Schüssler sikereinek gyorsan híre ment, egyre nagyobb volt az érdeklődés terápiás sói iránt. Gyógymódja hamarosan meghonosodott az úgynevezett népi gyógyászatban. Manapság a Schüssler-sók számos terápiának állandó részét képezik. Aki használja őket, egyre egészségesebbnek érzi magát, mert a test öngyógyító erőit aktiválja, ezzel optimális módon erőssé és ellenállóvá teszi a szervezetét.
A biokémia mint fogalom Dr. Wilhelm Heinrich Schüsslertől származik. Ő maga nevezte így azt a rendszert, amelyben kémiai és biológiai folyamatok egymásba fonódnak. A modern kémia tőle vette át ezt az elnevezést. A Schüssler által használt kémiai ásványi vegyületeknek a kémia nyelvén más nevük van. Például: Schüssler Kálium chloratum sóját a kémia kálium-kloridnak nevezi.
Mivel ezek a kémiai vegyületek nagy hatással vannak a sejtekben zajló biológiai folyamatokra - mint azt Schüssler felfedezte -, ezért a biokémia szó igen találó.

A sók hatása a testben
A biokémiai terápia során a sejtek szükség esetén - például egy megfázásnál - értékes segítséget kapnak. Az erős hígítás folytán az ásványi anyagok potenciái éppen oda kerülnek, ahol a testnek sürgősen szüksége van rá. A Schüssler-sóknál tehát nem a szervezet ásványi sókkal történő alapellátásáról van szó. Ezek a táplálékkal kerülnek a testünkbe. Néha azonban éppen csak kis mennyiségek hiányoznak. Dr. Wilhelm Schüssler molekulaeloszlási-zavarról beszélt. A megfelelő anyag nem a megfelelő időpontban van a megfelelő helyen. Ezek lehetnek például mag-néziumionok, amelyek nem állnak az izmok rendelkezésére, bár a táplálékunk elegendő mennyiséget tartalmaz. Ilyenkor fájdalmat érzünk az izmokban, de akár görcsök is előfordulhatnak. A nagyon finom hígítású Magne-sium phosphoricum D6 potencia viszont azonnal megszünteti ezt a hiányt. A mag-néziumrészecskék utat találnak az izomsejtekbe, ahol sürgősen szükség van rájuk, és ekkor a fájdalom megszűnik.

Az ásványi anyagok életfontosságú természetes anyagok, amelyeknek nincs mellékhatása. Nem gyógyszerekről van szó vagy esetleg drogokról. A Schüss-ler-sók - mivel gyorsan befogadják őket a sejtek (abszorpció) - képesek a megzavart ásványháztartást helyreállítani. A zavar megszűnik, a szervezet öngyógyító erői újra aktívak lehetnek. A Schüssler által kifejlesztett gyógyszerek tabletta formájában szedhetők. Léteznek golyócskák vagy folyékony szerek is, de ezek kevésbé használatosak. A tejcukorban oldott sók - a Silicea kivételével - mindenkor egy savas és egy bázikus elemből állnak. A megnevezésekben az első tag mindig a bázikus elemet jelöli, a második a savasat. Például: Magnesium (bázikus) phospho-ricum (savas).
A Schüssler-sók nagyfokú hatékonysága és összeegyeztethetősége ezen az egyensúlyon alapszik. Ha azonban hígítatlan formában, nagyobb dózisban tiszta ásványi sót juttatnánk testünkbe, hosszú távon káros, betegséget okozó lerakódásokra kellene számítanunk. Schüssler hígított ásványi kombinációi ezzel szemben kockázat nélkül használhatók.

 

Forrás: 
http://www.zoldujsag.hu
3.4
Értékelés: Nincs Átlag: 3.4 (5 votes)

Hozzászólások

Fluor Schussler soval

Sziasztok! Tanacsot szeretnek kerni fluor temaban. A ferjem es a vedono szerint egyertelmu, hogy a negy honapos babanknak fluort kellene adnunk. En meg persze kuzdok az ellenkezoeert. A homeopatias doktornom azt javasolta, hogy adjam neki calcium-floratumban. Ez szerintetek jo megoldas vagy akkor is csak fluor es inkabb igy se adjam neki? Nagyon koszonom a segitseget! Eszter

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

Miért kell fluort adni egy négy hónapos

babának? A Schussler só adható...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Fluor babanak

Jo kerdes... Olaszorszagban elunk es itt normalis, hogy a fogzas megindulasa elott, az egeszsegesebb fogak erdekeben, negy honapos kortol pippetaval fluort adnak a gyerekeknek.... Koszonom szepen a valaszt!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ha még szoptatsz, akkor untig elég az anyatej!

Szerintem egy ekkora baba szervezetét veszélyes pluszban bevitt fluorral terhelni. A Schüssler valóban elég lehet, ha mindenképpen ragaszkodsz valamihez.

Értékelés: Nincs

Fluor

Nagyreszt meg szoptatom, de ki kell mar sajnos potolni tapszerrel. Most negy es fel honapos, talan jobb lenne mar hozzataplalni, mint tapszerezni, ez is aktualis dilemma. Megvettem egyebkent a fluort schussler-ben, de meg bontatlan... :)

Értékelés: Nincs

Fluor és pajzsmirigy

A legújabb kutatások szerint a fluor és bróm felhalmozódása a szervezetben hozzájárul a pajzsmirigy problémák elterjedéséhez, a jód nem megfelelő hasznosulásához. A témát Wolfgang Köbel bővebben is ki fogja fejteni következő előadásában (reményeim szerint :) ).

A fluorról itt is olvashatsz hasznos információkat!

Értékelés: Nincs

Magne B6 helyett Schüssler-só

Sziasztok! Napi 3x2 Magne B6-ot kell szednem terhességi görcsökre (van, hogy sajnos többet is igénylek-7. hónapban vagyok) Most olvastam a Schüssler-sókról ezért arra gondoltam, hogy kiválthatnám valamelyik sóval. Sajnos nincs olyan orvos a közelemben aki értene hozzá, de ha köztetek van hozzá értő, vagy tapasztalattal rendelkezik, mert ilyen esetre kapta, akkor nagyon megköszönném, ha segíteni tudna. Nagyon köszönöm előre is.

Értékelés: Nincs

Magnézium pótlás

Én beírtam a keresőbe: magnézium pótlás és ezt a hozzászólást találtam többek között.

A Stadelmann féle felépítőszer alkalmazása: naponta 2-3szor egy kiskanálnyit (nem fém) a szájban hagyni felolvadni.

Ha külön veszel Schüssler sót, akkor a Magnesium phosphoricum-ot speciálisan ajánlják: oldjunk fel 10-12 tablettát és tegyük egy pohár forró vízbe. Keverjük el a
tablettákat, majd ezt követően lassan kortyolgatva fogyasszuk, lehetőleg melegen.

Szokásos alkalmazása a sóknak: naponta 3-6szor 1 - 2 tablettát bevenni, elszopogatni.

Várjuk a tapasztalatokat másoktól is!

Értékelés: Nincs

Schüssler

Ez a forró hetes, nem? :)

Értékelés: Nincs

Forró 7-es

DE!!

Értékelés: Nincs
Flifli's picture

calcium pótlása schlüsser sókkal

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem volna, hogy a calcium phosphoricummal, és calcium fluoratummal pótolhatom a calciumot a szervezetemben, addig amíg meg tudom Tőletek rendelni valamelyik alga készítményt? Külföldön élek jelenleg, és több dolgot is rendelnék megint Tőletek, csak ahhoz egy kicsit még várni kell (anyagilag), addig viszont ezt szedném.

Előre is köszönöm

Kérlek benneteket, van két hozzászólásom, illetve kérdésem, a mostanin kívül, meg tudjátok jeleníteni, hogy választ kapjak rá, mert a rendelésemhez az is fontos lenne. Nem értem hogy működik Nálatok, mert azt már észrevettem, hogy ami azonnal (1-2 nap) nem jelenik meg, az már nem is fog, és választ sem kapok. Csak legalább megjelenne, hátha valaki tud érdemlegesen hozzászólni. Nem szemrehányás ez, de nem ez az első eset. Ráadásul ez nem csak az Én "érdekem" lenne...más is tud belőle infót szerezni. Persze mindenkinek a saját kérdése a legfontosabb, de tényleg észrevettem, hogy ami 1-2 napon belül nem jelenik meg, az valahogy eltűnik ....Remélem ezért nem kapok büntit, és ez sem fog megjelenni :)

Andi

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (2 votes)

Meg nem jelent hozzászólás

Kedves Andi! Visszanéztem itt az oldalon és utoljára egy júliusi hozzászólásod nem jelent meg. Egy későbbivel kapcsolatban (köldöksérv) pedig ha jól emlékszem magánban leveleztünk. Melyik kettőre gondolsz? Hova írtad? Ebben az évben 53 hozzászólásodat jelentettük meg és kezeltük. Igyekszünk sokszor visszanézni az elmúlt időkben írodott hsz-okat, ha kell utánanézünk és magánban írunk.

Biztos van mit fejlődni és nem árt ha mindig átgondoljuk hogyan lehet jobban, hatásosabban "dolgozni".

A Schüssler sókat bátran alkalmazd amíg a konkrét ásványi anyag tartalmú termékeid meg nem érkeznek. Önmagában és mikro - makro elemek szedésével együtt is hozzájárul azok beépüléséhez, hasznosulásához a szervezetben.

Értékelés: Nincs Átlag: 3.8 (5 votes)
Flifli's picture

hozzászólások

Szia!

Köszi a válaszod! A Stadelmann felépítőszert nézegettem a bioboltban és az alá írtam hozzászólást, ill. kérdést. Tehát a bionom bioboltra kattintva, az adott termék alá írtam hozzászólást. Nem tudom, hogy az Nektek máshol jelenik e meg, mint amikor ide írunk.

köszönettel

Andi

Értékelés: Nincs
Rita87's picture

Méregtelenítés

Sziasztok, 

olvastam, hogy a schüssler sókat méregtelenítésre is lehet használni.

Lenne egy olyan problémám, hogy nagyon zsírosodik az arcom (+mitesszer), és a fejbőröm is, a hajam pedig ritkul emiatt erőteljesen. azt hallottam, hogy a stressz is kiválthatja ezt a zsirosodást, és a hajritkulást is. étkezéssel nincs gond, törekszem hogy minél több zöldséges ételt egyek, és gyümölcsöket, napi többször, 2-3 l forrásvízzel.

Szerintetek elég hozzá a schüssler só?  

Előre is köszönöm mindenki válaszát

Rita 

Értékelés: Nincs
Beáta's picture

Rita87-nek méregtelenítés

Szia Rita!

Nagyon dícséretes dolog, hogy egészségesen étkezel, de egy dolgot tudni kell, hogy ha a szervezeted nincs kitisztulva akkor az ok, hogy egészségesen étkezel de a mérgek csak keringenek a szervezetedben és "teszik a dolgukat", sok kellemetlenséget, betegséget okozva ezzel. Az elsődleges cél az alapos méregtelenítés, és az egészséges táplálkozás, életforma váltás. Semmi finomított termék, cukor, tartósítószer, aroma, színezék stb. 

Olvasd el a Nagy méregtelenítés című bejegyzést, sok hasznos ötletet kapsz és nem utolsó sorban egy alapos méregtelenítés receptet !

A szép bőrhöz is három dolog szükségeltetik: táplálás belülről, rásegítés kívülről és harmonikus lelki élet!

Sok sikert!

Beáta

 

Értékelés: Nincs

Haj és schüssler sók

Kedves Rita! Nagyon hatásosak a Schüssler sók, de kiegészítő terápiában! Tehát csak azokkal nem fog a hajproblémád sem megoldódni. Kérlek ezzel kapcsolatban olvasd el ezt a hasznos írást!

Értékelés: Nincs
Boskó-Dénes Henrietta's picture

Mindenkinek köszönöm a "vasas" segítséget!

Sziasztok!

Köszönet mindenkinek a segítségért!

Igyekszem mindent beszerezni és fogyasztani, a nyers parajon kívül :) ,s remélem hamarosan beszámolhatok a pozitív eredményekről!

 

KöszönetteL:  Heni

Értékelés: Nincs
Boskó-Dénes Henrietta's picture

Vashiányra melyiket,vagy mi mást?

Sziasztok!

Vashiánnyal küzdök!!! Erősen. A hematológus az eddigi 1 szem helyett 2×2re emelte a Ncensored2.gifa szedését 1 hétre, majd azután székletminta vétel 3 napig, s újabb vérvétel. Nos én eddig sem szedtem a vastablettát, hanem nyáron ettem és ittam a sok zöldséget, zöld turmixokat. Szedtem a fermentált mézet, Huminiqumot, Emóciót, de sajnos nem lett jobb a vas felszívódása. A széklet negatív lett, tehát ott nincs gond! Az alatt az 1 hét alatt reggel és este is szedtem a Humit és mellé napi egyszer 15 csepp Graphe Vitalt, s 15-ös lett a vasam az 1 hét alatt!!! Viszont a doktornő szerint a vasraktáraim ezzel nincsenek feltöltve, így felírta 3 hónapra a vastablettát, 2×1 dózisban,s január végén újra vérvétel. A vashiány minden tünetét elég erősen produkálom a hajhullástól a depresszióig, ráadásul újra tanulni kezdtem, s nem igazán bírok este fenn maradni, nem bírok koncentrálni, feledékeny és szétszórt vagyok. Szeretném valamelyik sóval támogatni még a vas felszívódását, ezen tüneteket kezelni, ezért szeretném tudni, melyiket ajánlod? Vagy ha nem a sók közül, akkor a szedetteket kiegészítve még mit szedhetnék a Bionóm áruházból?

Esetleg (téli) zöldség, gyümölcs ,más étel, ami segíthet? (Nyáron sok spenótot sóskát ettem főzve(sajnos), de a zöld turmixba is raktam.

Most kiderült hogy vesekövem van, így ezeket már nem eszem!)

Köszönöm!

Heni

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

Boskó-Dénes Heninek

Szia Heni!

Látom, hogy már nem olyan friss a bejegyzés -úgy tűnik mostanában fáziskésében vagyok..  - hátha hozzá tudok még esetleg járulni egy információval a vashiányodra, bár remélem azóta javult az állapotod/közérzeted és nem kényszerülsz gyógyszer szedésére..

Szóval kiderült egy ismerősömnél, hogy glutén érzékeny, persze sokáig nem derült ez ki nála, de neki sem tudott felszívódni, beépülni a vas, sehogyansem  Aztán nagy nehezen valakinek eszébe jutott ennek jobban utána nézni és így derült nála ki, hogy a tönkrement vékonybél-flórája miatt nem tudott hasznosulni - és gondolom még egy csomó minden ásványi anyag sem.

Jobbulást és elnézést, ha már tárgytalan, hátha azért majd valakinek hasznos lesz még....

üdv:bandesz

Értékelés: Nincs
Boskó-Dénes Henrietta's picture

Glutén érzékenység és vashiány

Szia Bandesz!

Köszönöm! A férjemnél colitis ulcerosa volt a diagnózis, majd amikor elhagyta a glutént az étkezéséből, meggyógyult ebből a gyógyíthatatlannak mondott betegségből.

A jövő héten megyek újabb vérvételre, s ha annak az eredménye sem lesz jó, a nagy odafigyelésem az étkezés terén és a szedett szerek ellenére, akkor  tényleg megpróbálom én is a gluténmentes diétát! Igen, majd  jelzem én is az eredményt,  hátha másnak is hasznos lesz!

Köszönöm mégegyszer!

Szép nyarat kívánok!

Heni

 

Értékelés: Nincs

Vas sikersztori

Sziasztok! Egy sikersztorit szeretnék veletek megosztani. Amióta az eszemet tudom, két állandó betegségem volt: székrekedés és súlyos vashiány. Egész életemben vizsgálgattak, elemezgettek engem, de a sok kínzás mit sem ért, senki soha nem tudja a mai napig megmondani, mi a bajom. Szóval a történet két szálon fut.

1.: Nyáron voltam vérvételen (évente 1x muszáj ellenőrizni a vasat) és 5.5 lett  Rendeltem spirulina algát a bionomból és elkezdtem enni, mert mindenki nagyon ajánlgatta itt a közösségben. Finom volt, pont jó volt a májtisztító turmixban is, ittam, mint a jógyerek.

2.: De nehogy már csak a vasam legyen rossz, jött a másik gondom is hamar: néhány hete egy esti pizzázás után úgy beállt az emésztésem, hogy szó szerint megkötött bennem minden. Két hétig nyűglődtem, mire végre valahára valami hatni kezdett. Niki, aki mint "ügyfélszolgálat" tartotta bennem a lelket és és az ő tanácsait megfogadva ráálltam a gluténmentes táplálkozásra. Eközben orvostól orvosig jártam. Végül elküldtek egy vastagbél-tükrözésre (ma volt, jelentem túléltem altatás és bódítás nélkül), előtte pedig egy kontroll vérvételre. A vizsgálat előtt keserűsót kellett innom, ami a doki szerint gyönyörűen kipucolt. Diagnózis: semmi komoly, masni a belemen, de semmi ami ok lehet a székrekedésre.

Viszont - és itt jön a sikersztori - megkaptam a labor leletet is. A vasam 14,4!!! Soha nem volt ilyen "magas"  Boldogság!

Nem tudom, hogy mától kezdve mi lesz az emésztésemmel, ezt még valahogy ki kell kísérleteznem. Sajnos ma egyszerűen nem bírtam tovább, ettem kenyeret egy hónap után, de az biztos, hogy valamilyen módon bedolgozom majd a gluténmentességet a diétámba. Már csak azért is, mert a vasam ilyen jó lett és ezt három dolog együttes hatásának tulajdonítom: alga, gluténmentes étrend, C vitamin pótlás. 

Mindenkinek, aki vashiányban szenved, elsősorban ezt a három dolgot tudom javasolni. Nem merem azt mondani, hogy csak az alga okozta, vagy csak a gluténmentes étrend. Úgy gondolom, mindenképp együttes hatás volt. Röviden összefoglalva, 1 hónapig ez volt a diétám: Reggel 3 dl szobahőmérsékletű víz, citromlével, almaecettel vagy anélkül, utána rögtön fél liter májtisztító turmix algával, supra balance-szal (emésztésre) és C vitaminnal (kb. 1000 mg/nap adagban). Este kefirgombás kefir útifű maghéjjal. Nap közben pedig sok zöld színű zöldségnövény és persze a gluténmentesség. 

Azért osztom ezt meg veletek, mert egyrészt majd megőrülök a boldogságtól, másrészt szeretnék jó példa lenni, igenis lehet vasat pótolni szintetikus szerek nélkül is. Nem utolsó sorban pedig "Ügyfélszolgálat Nikinek" szeretnék 1000 és millió köszönetet mondani, nagyon sokat segítettek válaszai!

Jó gyógyulást mindenkinek!

Utóirat: ultrahangos doki azt mondta, gyönyörűek a belső szerveim. 3 éve még tropára voltam használódva, azóta viszont már antalvalis vagyok 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

"Sikersztori"

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

"Ügyfélszolgálat Niki"

Veled együtt örül! Nagyon büszke vagyok Rád!

... és köszönöm a visszajelzésed, ilyenkor mindig elönti szívem a boldogság, hogy van értelme annak, amit csinálunk!

Az emésztésedet is szépen rendbe tudod rakni, ha elakadsz, ismered az elérhetőségeket

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

szösszenetek a vasról Heninek

Szia Heni!
Többen is írtak már, hasznos dolgokat, csak egy pár kiegészítés: Két irányba kell elmenni, természetesen:
1. a tápanyag-felszívódás fokozása, bélflóra helyreállítás (de ezt már úgyis tudod, hiszen itt az oldalon a lányok hangsúlyozzák elégszer, hogy szinte minden betegség esetén erre "megy ki a játék")
2. a vastartalmú tápanyagok fogyasztása. A Niki által említetteken kívül jók az algák, a frissen préselt búzafűlé, egyéb magas klorofilltartalmú növények és a méhpempő.
Érdekességképpen idemásolok egy idézetet:"A japánok az összetört édes rizs (mocsi / mochi) és a fekete üröm keverékét használják vérképzőnek; ez a párosítás kihajtja a vérelégtelenséget előidéző parazitákat is. (...) Az ürmös mocsi könnyen előállítható otthon is, ha a mocsihoz porított ürömlevelet teszünk."A mochi nevű édes rizs itthon is kapható, de hogy fekete ürömhöz hogy jutsz hozzá, azt nem tudom, valószínűleg gyógynövényboltokban. Ha esetleg érdekel a mochi receptje, írj és átküldöm. Általános gyengeségre is jó erősítőszer.
Harmadik pontként az aggodalom és szorongás is idetartozik. Ez károsítja a lép-hasnyálmirigyet és annak vérképző, tápanyag-feldolgozó képességét. "A lép-hasnyálmirigy irányítja az egészséges vér és az erek szempontjából létfontosságú tápanyagok kiválasztását." A jógában, tai-chiben, chi-kungban vannak ezt a területet erősítő gyakorlatok, ebben az irányban is érdemes elindulni.
Végül pedig, ha gyógyszertári vastablettával próbálkoznál, akkor majd figyeld magad, különösen a tabletta abbahagyásakor. Van egy sejtésem, hogy okoz egy kis függőséget (bár ezt még nem erősítette meg senki), de egy kis odafigyelés ilyenkor nem árt.
Sok sikert! Menni fog, de nem lesz gyors folyamat (hosszabb mint csupán 3 hónap, ha nem ideiglenes megoldást szeretnél...) wave.gif

Értékelés: Nincs
Juzus's picture

Vashiányra melyik Schüssler-só?

Ferrum phosphoricum, még hozzá veheted Calcium phosphoricumot is és homeos bogyóból a Ferrum metallicumot és, hogy erőre kapjál pedig a China rubrát.

Ha így, ez mind egy kicsit soknak tűnik, akkor a itt webáruházban megtalálod az egészet egy dobozkában. Érdemes mindig benézni, mert nap, mint nap kerülnek fel új termékek.

Értékelés: Nincs

Juzust kicsit kiegészítem.

A homeobogyókat illetően....A ferrum metallicumot akkor szokták adni, ha szedi a vastablettát valaki, mert segíti a vas beépülését. A china rubra pedig a test saját vérkékpzőrendszerét "kapcsolja" be, én rendszeresen ezt szedem, ha úgy érzem hiányom van. És jobb mint bármi más. Csak ennyit szerettem volna. Üdv: Lenóka wave.gif

Értékelés: Nincs
Juzus's picture

Köszönet Lenókának a kiegészítésért

Egy biztos, hogy ezekkel a szuper készítményekkel sikerül Heninek és mindenki másnak az egészségén javítani, hiszen mindenkinek az a legfontosabb és a legdrágább. :)

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Heninek vashiányra

Szia Heni!

A "sók"hoz nem igazán értek, azt meghagyom másnak...

Viszont amiben tudok segíteni, hogy milyen ételeket lenne érdemes fogyasztanod, hogy a vasraktárod feltöltődjön. A legjobb források:

  • nyers paraj (bár jelenleg nincs itt az ideje :-S, így inkább jelen helyzetben nem ajánlom)
  • bio teljes gabonák
  • hüvelyesek
  • mák, mogyoró, dió, napraforgómag, földimogyoró (persze nem a pörkölt, sós változat), mandula, zabpehely
  • szárított vargánya
  • kénezetlen, cukrozatlan aszalt gyümölcsök (füge, sárgabarack, szilva, szőlő, stb.)
  • petrezselyem

Amit mindenképpen meg kell említeni, hogy a vs felszívódásához szükség van C- és E-vitamin jelenlétre. A vérben a rézhez kapcsolódik, vele kombinálódik.

A NewChapter cégnek van kifejezetten erre a problémára egy terméke: Every Woman's Iron Support.  A SpiruWell is segíthet...

Kitartás!

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Schüssler só-fluoratum??

Sziasztok! Tud valaki segíteni abban hogy a Schüssler sókban milyen vegyületben szerepel a fluor? Calcium-fluoratum... ez mit takar? Kémiai tanulmányaim során nem találkoztam ilyennel és a neten sem találtam. Mert ugye a fluor és egyes vegyületei káros hatásait már felgöngyölítettük...

Értékelés: Nincs
Juzus's picture

Ártalmas-e a Calcium-fluoratum?

 Megértelek Judith, hogy kételkedsz és igazad is van, hiszen ezt hangoztatjuk ezen az oldalon.

Viszont Calcium fluoratum, Schüssler – só egy homeopátiás ásványi só, amelyet szintén potenciálással készítenek, mint a „bogyós testvérét”. Az emberi szervezetben fellépő hiányt ez nem pótolja, sokkal inkább elősegíti a kalcium-fluorid képzését és beépülését a szervezetben, tehát a szervezet öngyógyító folyamatit használja fel.

Alapanyaga: kalcium-fluorid (CaF2): azaz folypát, mely megtalálható a fogzománcban, csontokban, felhámsejtekben, agyban, vesékben, izomszövetekben, szemekben, stb. .Véráramlást könnyíti és erősíti az erek falát.

Itt bővebben olvashatsz a sókról, érdemes.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Fogyasi Kura Schüssler soval

Kura:Nr:4, Nr:9, Nr:10. A hasznalati utasitas teljes mertekben megegyezik az immunerösitö kuraval.Leepitik a test sulyt, etvagyat csökkentik, leepitik a toxikus anyagokat,Eltavolitjak a salakanyagokat stb. stb. Sok sikert! En mar sikerekröl tudok beszamolni, leadtam rögtön töle , es mersekeltek az etvagyamat. Sziasztok:Rubina

Értékelés: Nincs

más sók is???

Szia Rubina! Érdekelne a fogyás is (esetleg a te te tapasztalatod, történeted is) és az immunerősítés is. Szedek más fajta Schüssler sókat más problémákra. Azt olvastam, hogy 4 fajtánál ne szedjünk többet egyszerre. Én már így is 5-nél tartok. Megoldható-e az, hogy a mostaniak közül 1 fontosat társítok (napi 3x1) az általad ajánlott kúra mellé? Vagy ez hogy működik? Köszönöm válaszod, vagy esetleg más válaszát is. Sziasztok, Edit

Értékelés: Nincs

őszi immunrendszererősítés schüssler sókkal

sziasztok,

böngészgetés közben az alábbi oldalra bukkantam: http://schuessler-salze-liste.de/kuren/herbst-kur.htm. sajnos németül van, és nincs időm lefordítani az egészet, de röviden: a felhasználandó sók:

Nr. 3. Ferrum Phosphoricum D12

Nr. 5. Kalium Phosphoricum D6

Nr. 6. Kalium Sulfuricum D6 a kúra hossza: 3-6 hét

1. forró vízben feloldunk 3-3 bogyót mindegyik sóból és megisszuk (vigyázat nem szabad fémkanállal megkavarni)

2. 3 napig napi 6x1 bogyó, vagy 3x2 bogyó minden sóból (hagyjuk, h szétolvadjon a szánkban). Utána igyunk meg egy nagy pohár vizet

3. 3-6 hétig napi 3x1 bogyó minden sóból (ne felejtsük el a vizet utána)

Összesen minden sóból kb 80 bogyóra van szükségünk, azaz 1-1 doboz elég is hozzá. Ha valaki végigcsinálja írja meg a tapasztalatait. Én is jelentkezem utána : )

sointunen

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
hbogi87's picture

Pont tegnap kezdtem a kúrát,

az általad említett oldalon találtam én is az utasítást.

Amit most, a 2.nap végén tapasztalok az az, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbnak érzem magam és megszünt a makacs, jobb lapocka tájékán jelentkezö hátfájás, ami hetek óta kínoz nap végén. Mivel szoptatok, így a babámon is tapasztalom az áldásos hatást, ö is sokkal nyugodtabb, könnyebben elalszik.
A kúrám végén még jelentkezem  , egyébként pedig mindenkinek ajánlom a sókat, mert nekem szó szerint lábra állni segítettek! 

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Schüssler kúra?

Egy kis segítséget kérek, mert nem értelmezem jól a leírást.

A 3 lépés közül válaszhatunk, hogyan visszuk be a sókat? vagy ezek a lépések egymás után következnek?

A kúra időtartama mind három esetben 6 hét?

 

Értékelés: Nincs

Szia, bocs

Szia,

bocs, így hogy újraolvasom, tényleg nem volt egész világos a leírás.

Szóval a cikk szerint a lépéseket egymás után kell elvégezni. Az első két lépés előkészíti a szervezetet, utána következhet a 3-6 hetes kúra. Remélem beválik.

Én a héten szeretném elkezdeni:)

Értékelés: Nincs

két dolgot hozzáfűznék

Szia!

Jó kombináció.

1.-hez annyit, hogy amikor forró vízben oldod fel, akkor ne egy ültő helyedben idd meg az egészet, hanem egész napra elosztva.

A másik, hogy szerintem a nagy pohár vizet nem utána, hanem előtte célszerű inni, mivel a száj nyálkahártyájáról szívódik fel és ha utána iszol "lemosod".

Heni

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel