Sosem késő?!

Valóban tisztulni akar a szépségIPAR? Vagy csak rájött, hogy a vásárlókat egyre nehezebb átverni?

A nagyhírű világcég, a Johnson&Johnson 2012 nyarán bejelentette, hogy 2015-ig kivonnak minden veszélyes eredetű, egészségre káros anyagot a termékeikből. Csak kérdés, hogy ők milyen összetevőkről gondolják, hogy veszélyesek...

2011-ben, amikor életbe lépett a RICH kozmetikumokra vonatkozó új szabályozása, már ígéretet tettek egyszer arra, hogy a 2013 évvégéig biztonságos anyagokra cserélik a termékeikben fellelhető összes aggályos összetevőt, kezdve a babaápolási termékekkel. Szerinted ez megtörtént? A hosszú lecserélési időszak csak arra volt jó, hogy túladjanak az összes mérgező babaápolási szeren, hogy ne maradjon semmi a nyakukon. És természetesen mindezt egy médium sem verte nagydobra, ezért ne gondold, hogy ez alatt a 2 év alatt senki sem vett a kisbabája számára veszélyes „ápolószereket"! Mert nem csak egyedül a Johnson házatája bűzlik...

sosem_keso_01

Akkor miért pont a Johnson van a reflektor fényben?

A Johnson&Johnson számára most minden bizonnyal a lé(t) a tét, hiszen 2009 óta több mint 30 terméküket kellett visszahívniuk a piacról azért, mert kiderült, hogy egészségre ártalmas, veszélyes, és a bőrápolás szempontjából káros anyagokat tartalmaznak. Vagyis hatalmas csorba esett a cég imidzsén, ami eddig a hozzáértés és a hitelesség látszatát próbálta kelteni. Ez éves bevételükön is meglátszott, ezért most minden áron vissza akarják szerezni a hitelüket a vásárlóknál.

smink-es-hajszin-milyen-aron

A nyilatkozatban, amit 2012 augusztusában tett közzé a cég, arra hívták fel a figyelmet, hogy "mindig fontos volt számunkra az emberek véleménye". Ezen kívül azt is elmondták, hogy "nagyon odafigyelünk a vásárlóinkra, mert fontos, hogy nyugodtak legyenek, bármely Johnson&Johnson terméket használják is".

Csak azzal nem számoltak, hogy ez a nyilatkozat egyben beismerő vallomás is volt, hogy ezek szerint egészen eddig mérgezték a fogyasztóikat - sok esetben potenciális rákkeltő anyagokkal?

Konkrétan mit is ígért a Johnson&Jonhson?

  • 2013 decemberéig a babaápoló szerekben nem lesz többé formaldehid, és dioxán sem, helyettük új és biztonságos összetevőket fejlesztenek ki - a formaldehidet és dioxánt valóban kivonták, de a helyettesítő anyagok csak egy fokkal jobbak, mint elődeik, de semmi esetre sem biztonságosak.

nem-vettem-figyelembe

  • 2015 végére minden potenciális rákkeltő-, illetve „aggodalomra okot adó vegyi anyagot" kivonnak a felnőttek számára készült termékeikből. Azaz: nem lesz bennük triklozán, ftalát, parabének, és olyan illatanyagok sem, melyek árthatnak - lassan itt az év vége, de ezt még nem vettük észre...
  • Az állati eredetű összetevőket is kivonják - csak részben történt meg!
  • Ez a Johnson&Johnson következő márkáira vonatkozik: Aveena, Neutrogena, Clean & Clear, and Lubriderm - a többi leányvállalta márkái továbbra is mérgezőek maradnak?

A Johnson&Johnson azt is elismerte, hogy sok termékük több verzióban készül el, mások az összetevők vagy az arányok, attól függően, hogy a világ mely részén árulják azt. Ez vajon nem diszkrimináció, és nem azt jelenti, hogy a termékek nagy részének van egy „biztonságosabb", és egy veszélyesebb, egészségrombolóbb verziója is? Vajon milyen indíttatásból védenek, és milyen indíttatásból mérgeznek bizonyos felhasználói csoportokat? És vajon kik kapják a veszélyes összetevőket tartalmazó verziót? Valószínű nem azok, akik már annyira tudatosak, hogy egy terméket ne a márka, ne a reklámok hangzatos ígéretei szerint, hanem  a benne lévő összetevők szerint ítéljenek meg, és válasszanak ki.

Te mernél 2015 után Johnson&Johnson terméket vásárolni?

És tudd, semmi garancia nincs arra, hogy a egyedül a Johnson&Johnson mérgez minket! Csak ők voltak az elsők, akik a fenti nyilatkozatukkal bevallották! Úgyhogy jobb, ha Te is használod a Hatóanyag keresőt!


Felhasznált cikk: http://www.cbsnews.com/news/johnson-johnson-to-phase-out-potentially-harmful-chemicals-by-2015/

 


További Hírszem:

baba-elsosegely-konyv

Forrás: 
http://www.cbsnews.com/news/johnson-johnson-to-phase-out-potentially-harmful-chemicals-by-2015/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hozzászólások

Antal Vali's picture

Lejárt a határidő kedves Johnson & Johnson!

És még mindig hemzsegnek az aggályos anyagok a kozmetikumaikban - élen a babaápoló szerekkel. Ígérgetésben és szemfényvesztésben elsők! De a termékeik azóta is veszélyesek és csapnivalóak.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Pffff....

Az a szégyen, hogy eddig is van/volt benne. Kíváncsi lennék arra mit válaszolnának, hogy egyáltalán miért van babatermékben veszélyes anyag? A másik szégyen az, hogy egy kis kessért cserébe "megszerzik" bármelyik szakmai kamara ajánlását. Nálam babacuccokban (is) a Weda a nyerő.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hú, de megnyugodtam

Aha!!! Hogy mekkora kő esett le a szívemről, úgy megnyugodtam .  Akkor ezek szerint már nem kozmetikai cég lesznek, hanem vizet fognak árulni a dizájnos kis flakonjaikban. Emlékezetem szerint ez az egyetlen összetevő a termékeikben ami bizonyítottan nem káros. Na jó, lehet, hogy némelyik tartalmaz icipici növényi kivonatot is és nem csak aromát (levendulás babahabfürdőjének óriási reklámja volt, tudtommal levendulát nyomokban sem tartalmazott).

Kőolaj kivonásáról nem esett szó, mi lesz így a babaolajával (=tömény kőolajszármazék), mit fognak a kórházak ajánlásával árulni 2015 után??

Na ,mindegy ők mossák kezeiket, 3 évig nyugodtan árulnak mindent továbbra is, addigra meg úgyis mindenki elfelejti ezeket az igéreteket. Bár lehet, hogy előrukkolnak "paraben free" termékekkel aminek a víz után a  2. összetevője lesz a mineral oil..... Már rég vannak ilyen termékek más cégnél, nekem kizárólag gyógyszertárban kapható méregdrága kencéket próbáltak így eladni.

Ja, úgy hallottam, hogy a "csöppetsemcsíp" babasamponja valóban nem csíp, mert érzéstelenítő vegyszer van benne.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Én sajna megtapasztaltam....

Sziasztok!

Örülök is, meg nem is a hírnek, ugyanis az én babámnál a fent említet cég termékei miatt ekcémát diagnosztizáltak, úgy tönkre tették a bőrét... Hála Istennek, nem kentem rá a puccos, orvos által felírt szteroidos krémeket, hanem a jól bevált Kleopátra fürdőt és a shea vajat használtam, míg el nem múltak a sebek, és azóta (kb. egy éve) semmi gond! Egyébként én egy másik cég termékeit használom azóta rendszeresen, és remekül beváltak.

Egyébként utólag néztem csak meg, hogy csupán annyira vették a fáradtságot a Johnson's-nál, hogy ráírták a termékekre, hogy a bőrt irritáló összetevőket tartalmaznak. Gondolom ők emiatt tudnak lelkiismeretfurdalás nélkül aludni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

"Csöppentsemcsíp",

így minek is húnyná be a szemét a kisbaba/gyerek - legalább így tuti biztosan bekerül a nyálkahártyáján keresztül az, aminek még véletlenül sem kellene...

Sok-sok évvel ezelőtt - még mielőtt Valiékkal találkoztam volna - kezembe került egy japán professzor angol nyelven íródott tanulmánya, amelyben azt taglalta, hogy számára feltűnően sok japán gyerek, még jóval az iskolába kerülésük előtt szemüvegessé vált. Éveken keresztül igyekezett rájönni, mitől lehet ez figyelte szokásaikat (televíziós, számítógép, étkezés, stb.), de valahogy csak nem találta a közös pontot. Mikor is - talán családon belül? nem emlékszem, de nem is ez a lényeg - szemtanúja lett egy kisbaba fürdetésének és furcsának találta, hogy hajmosás közben a gyerek nyitott szemmel mosoly pedig folyik a szemébe a samponos víz... Ezek után ezen a vonalom kutakodott tovább és arra a következtetésre jutott, hogy a szem nyálkahártyáján bejutó SLS és társai okozzák a szemkárosodást.

Azóta is többször igyekeztem rátalálni a fent nevezett írásra, de nem találom... pedig elolvasását legszívesebben kötelezővé tenném a - leendő - szülők körében!

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
paripa's picture

Forradalmi porhintés....

Remélem tudjátok, most hány "bamba" ember elolvad a gyönyörűségtől, hogy lám a J&J milyen jóságos és jóakaratú cég, máris ugrik a lendületbe, és igérnek mindenfélét!

Aztán az ígéreteket kenje magára a jónép. Még 3 év, a "kitolási szakasz". Addig meg bármi történhet, még akár jóval bambábbá is válhatnak sokan és elfelejtik az igéreteket.

Most ők lehet, nem is tudnák bírósági perek nélkül kihagyni a belevaló mérgeket, mert a mérgek előállítói is ragaszkodnak a létükhöz. Ez ám fontosabb, mint a használók egészsége.....

Én a fenti cikket szerteszét küldtem, megjegyzéssel, hogy nem kapkodják el a mérgek kivonását. Ez egy kommunikációs játék, vagy ha úgy tetszik, egy trükk, ez a 3 évre kitolt igérgetés!

Abban biztos vagyok, innen, közülünk egy szem emberke sem használja a J&J cég termékeit. Nekünk ez csak arra jó, hogy figyelmeztessük ismerőseinket, lám, ezek elismerik a mérgeket és még továbbra is használják. A három évre kitolt igéret, nekem csak a "bla-bla" kategória, hiszem, ha akarom....

Szeretettel Adri

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kezdenek rájönni, hogy a drága

Kezdenek rájönni, hogy a drága reklámok ellenére nem tudnak annyi profitot szerezni, mint amennyit szeretnének. Lassan nyílnak a szemek, hál'Istennek!!!! Küldöm ezerrel az ilyen cikkeket és hasonlókat más oldalakról. Már régen nem bízom a "jónevű, megbízható"  nagy cégekben. Inkább magam kutyulom. Na, kiváncsi leszek mit fognak csökkenteni a [email protected]!

Üdvözlettel

Zita

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Vígh Kata's picture

Eddig sem, és ezután sem...

.... fogom megvenni a Johnson termékeket megvenni.

Kérdés, mi tart 1, aztán további 2 évig? Ennyi ideig tart nem beletenni a triclosant és társait? Ennyi idő alatt végleg lehúzhatja a rolót a többi világmárkával együtt, mert ez az idő bőven elegendő arra, hogy aki ma nem ismeri a natúr, károsanyagmentes termékeket, az is megismerje.

Én 20 perc alatt összedobok egy krémet, vagy 10 perc alatt megrendelem a neten átutalással együtt, vagy 30 perc elég egy bioboltban történő mazsolázgatásra, cimke olvasással együtt.

Tudom, egy technológiát megváltoztatni nem fél óra, de 1-3 év??? Nem kivenni (kivonni) kell, hanem nem beletenni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Margoczy's picture

SzépségIPAR

Hiszem ha látom........

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel