Természetes kivonatokat használ a kiegészítő daganatterápiában dr. Ládi Szabolcs

A rosszindulatú daganat a beteg közreműködésével alakul ki; életvitele, táplálkozása ehhez jelentősen hozzájárul, és bár sok más tényező is szerepet játszik benne, gyógyítása éppen ezért nem nélkülözheti a beteg „munkáját", életmód- és szemléletváltását - vélekedik dr. Ládi Szabolcs kutatóorvos, az alternatív daganatterápia egyik hazai úttörője, akinek sok gyógyíthatatlannak tartott beteg köszönheti az életét.

Módszeréről, a természetes hatóanyagokról, a betegek és orvosok hozzáállásáról, eredményeiről és terveiről nyilatkozott a Természetgyógyász Magazinnak.

dr_ladi_szabolcs.jpg

kép: KisLac

Ön kitűnő eredménnyel végzett 1997-ben a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, később családorvos és homeopátiás szakember lett. vizsgázott fototerápiából, végül a daganatos betegek felé fordult. Két éve a világhírű prof. dr. Paul Claytonnal, az Oxfordi Egyetem oktatójával megalapította Budapesten a Szent-Györgyi Albert Nemzetközi Alkalmazott Táplálkozástudományi Intézetet. Mi vitte az alternatív gyógyítás és a rákbetegek felé?

Kezdettől fogva a holisztikus gyógyítás és a természetes módszerek érdekeltek, de szigorúan tudományos alapokon. Azért döntöttem úgy, hogy családorvos szakvizsgát teszek, mert a családorvosnak van a legnagyobb terápiás szabadsága, és mert így meg tudtam oldani, hogy a szakirodalom mellett találkozhassak is olyan nemzetközi hírű orvosokkal, kutatókkal, akik a holisztikus szemlélet hívei, és külföldön, a helyszínen tanulmányozhassam módszereiket. Sokat utaztam, hogy tapasztalatokat gyűjtsek. A saját szememmel akartam például látni, hogyan gyártják Mexikóban az amigdalim, honnan származnak azok a hatóanyagok, amiket javasolok. A gyógyító munka folyamatos tanulással jár. A rák szorosan összefügg az életmóddal, a táplálkozással, és meggyőződésem, hogy a megelőzéséhez, gyógyításához is ezen keresztül vezet az út. Azt tapasztalom, hogy a gyógyult rákbeteg szó szerint új életet kezd. megváltozik a szemlélete, gondolkodásmódja is.

De éppen a rákgyógyításban ragaszkodnak az orvosok a kialakult protokollokhoz. Hogyan fogadják, amikor ön mást javasol a betegeiknek?

Az orvosok egy része valóban a nélkül ellenzi és támadja az alternatív daganatterápiát, hogy megismerné, más részük őszintén megmondja a betegének, hogy nem tud róla nyilatkozni, hiszen nem ismeri. Szerencsére sok olyan kolléga van, aki tájékozódik, és amikor látja, hogy itt tudományosan megalapozott, kutatásokkal alátámasztott anyagokról és eljárásról van szó, akkor támogatja. Van például egy onkológus-radiológus szakorvos, akivel szorosan együttműködünk, napi szinten konzultálunk, sok családorvos is partner a természetes gyógymódokban. Meggyőződésem, hogy egyetlen orvos sem tudhat mindent, és mivel nincs két egyforma betegség és páciens, mindenki számára egyedileg kell meghatározni a terápiát.

Mostanában sokat hallani az ún. B17-vitaminról! Arra kérem, úgy magyarázza el nekünk, hogy mi ez a hatóanyag és hogyan működik, hogy orvosi diplomával nem rendelkező olvasóink is megértsék.

A B17 egy speciális cukormolekula. Köztudott: a daganatos sejtek szeretik a cukrot, hiszen energiát remélnek tőle, így a vérkeringésből gyorsan magukhoz vonzzák. A daganatos sejt felveszi a B17-vitamint abban a reményben, hogy az számára hasznos lesz. Csakhogy ennek a vitaminmolekulának a végén van egy ciáncsoport, ami felhasználás közben leszakad, és gátolja a daganatsejt légzési folyamatait.

Hogyan lehetséges, hogy az egészséges sejteket nem mérgezi?

A daganatos sejtek a B17-et gyorsan magukhoz vonzzák, de az egészséges sejtekben nincs jelen az az enzim, a béta-glukozidáz, ami a ciánt leválasztja a cukormolekuláról, van viszont bennük a ciánt semlegesítő rodanáz nevű enzim. Ezzel magyarázható, hogy a B17-vitaminnak káros mellékhatása nincs. Mindez persze, amit elmondtam, rendkívüli egyszerűsítése a folyamatoknak, az érthetőség kedvéért.

Úgy hallottam, hogy azokon a külföldi klinikákon, ahol a módszert alkalmazzák, a B17-vitamin mellé adnak még C-vitamint, dimetil-szulfoxidot, B15-vitamint, enzimeket és béta-karotint, továbbá más, természetes növényi kivonatokat is. Ezek milyen célt szolgálnak?

A C-vitamin antioxidáns, több biokémiai folyamat fontos eleme, a többi hatóanyag lényegében többféle hatásmechanizmussal segíti a szervezet működését, vagy tudományosan bizonyított módon támogatja az immunrendszer működését. 

Ezek többségükben olyan, természetes módon stimuláló anyagok, amelyek a hiperhigiénikus táplálkozás kialakulása előtt természetes úton bekerültek a szervezetbe. A béta-glükán molekula például, ami egy élesztőgomba sejtfalából származik, képes megvédeni halálos kimenetelű vírusfertőzésektől is. Patkánykísérlet igazolta: amikor az állatoknak ezt beadták, majd 48 órával később egyébként halálos erősségű antrax-. vagyis lépfenefertőzésnek tették ki őket, a béta-glükán segített kivédeni a fertőzést, és az állatok nem betegedtek meg. A Pentagon utasítására az amerikai hadsereg is adja ezt az anyagot a katonáknak azokban az országokban, ahol biológiai fegyver bevetésétől tartanak. Vagy például egy éve köztudott, hogy az ún. D-vitamin-kötő fehérjéből származó makrofágaktiváló faktorból egy héten egyszer 0,2 milliliter izomba beadva elképesztő hatékonysággal mozgósítja az immunrendszert. A gyógy- és fűszernövény-kivonatok, például a gyömbér és a kurkuma daganatellenes hatását az MD Anderson Cancer Center is igazolta, a legutóbbi, Costa Ricán megtartott konferencián ezek vizsgált hatásáról tartottak előadást. Amit én javasolok, az mind tudományosan igazolt hatóanyag.

Az ön által alkalmazott terápia lényege, ha jól értem, a szervezet méregtelenítésén, az immunrendszer csatasorba állításán, az emberi szervezet természetes állapotának helyreállításán alapszik- A hagyományos rákterápiák, a kemo-és sugárterápia viszont ennek éppen az ellenkezője. Azt jelenti ez, hogy ön a hagyományos terápiát nem tartja jónak?

Mint említettem, együttműködöm onkológusokkal, és az a véleményem, hogy minden beteg és betegség esetén egyénre szabottan kell a legjobb megoldást megtalálnunk. A kemoterápia a gyors anyagcseréjű ráksejteket mérgező anyagok adagolását jelenti, ami sokszor csak lassítani képes a betegséget, teljesen felszámolni nem. De sok esetben az akadémikus módszerekkel együtt adott természetes anyagokkal sokkal jobb eredményt lehet elérni, mint külön-külön bármelyik módszerrel. A beteg szervezet működésének helyreállításához sokszor egyéb módszerekre is szükség van. A rákbetegek többsége egyébként az orvosa által előírt kezelés mellett más készítményeket is szed, amiről azt olvasta vagy hallotta, hogy használ. Az említett konferencián elhangzott például, hogy a kemoterápia és bizonyos gyógy-növénykivonatok együttes alkalmazása növeli a hatékonyságot, a kettő jól kiegészíti és segíti egymást. De hogy az adott rákfajta és beteg esetén a terápiák milyen kombinációjától várható a legjobb eredmény, azt olyan szakembereknek kell meghatározniuk, akik ismerik a különböző lehetőségeket, akár konzultáció útján. Nagyon fontosnak tartom a különböző szakorvosok együttműködését, de a legfontosabb, és ezt nem hallgathatjuk el, a beteg pszichés állapota. Valami elvezetett a rák kialakulásáig, és ha a beteg ugyanúgy és ugyanazzal a szemlélettel és módon él tovább, akkor sokkal kisebb az esély a gyógyulására. Szerencsére a betegek többsége felismeri ezt. és keresi az új utakat. Ha ezeket meg tudjuk mutatni neki, azzal segítünk a legtöbbet.

Engedje meg. hogy egy percre még visszakanyarodjak a B17-terápiához. Milyen rákfajták estében várható ettől a legjobb eredmény?

Óva intek mindenkit attól, hogy azt gondolja, mindenféle daganatos betegség kiegészítő kezelésére alkalmas az amigdalin, vagy népszerű nevén B17-vitamin. Nagyon hatékonynak bizonyult primer májdaganatoknál, bizonyos tüdődaganatok és agyi tumorok esetében, megfelelő egyéb anyagokkal kombinálva emlő- és vastagbélrák esetében. Szarkómáknál kevésbé hatásos. A táplálkozásterápiával kombinált immunterápia sok esetben olyan betegeknél is eredményre vezet, akiket gyógyíthatatlannak minősítettek. A daganat kialakulásának többnyire nem egyetlen oka van, és a terápia sem korlátozható egyetlen módszerre.

Aki egészségesen táplálkozik, annak nincs szüksége táplálék-kiegészítőre. De lehet ebben a világban jól táplálkozni?

Ha valaki nem tudja megoldani, hogy kizárólag jó minőségű bioélelmiszereket fogyasszon, akkor egyénre szabottan kell megnézni, mire van szüksége, és csak biogazdálkodásból származó, igazoltan jó minőségű táplálékkiegészítőkkel érdemes pótolni a hiányt. Lehetőleg minél kevésbé feldolgozott, minél egyszerűbb, ökológiai gazdaságokból, származó alapanyagokból kell elkészíteni az ételeket. A helytelen táplálkozás az emberiség óriási kockázata: negyven százalék hal meg szív és érrendszeri elváltozások miatt. 25-35 százalék daganatos betegségben, és akkor még nem beszéltünk a cukorbetegségről vagy a krónikus légúti betegségekről, ezek javarészt mind a rossz táplálkozás, életmód következményei. Ez így nem mehet tovább. Meggyőződésem, hogy az emberek igénye, egészségtudatos életmódja kiköveteli majd a vegyszerek korszakának visszaszorulását, az egészséges táplálékok előállítását.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy mint minden terápia, így ez is pénzbe kerül.

b17_barackmag.jpgKétségtelenül. A B17-et Mexikóban gyártják. Az anyagot barackmagból vonják ki, egyetlen ampullához 600-800 magra is szükség van. Ráadásul a vámot és az általános forgalmi adót is meg kell fizetni a magyar jogszabályok szerint. A tisztán természetes alapanyagokból gyártott gyógy- és fűszernövény-koncentrátumok elkészítése sem olcsó. Ezeket mindenkinek magának kell beszereznie. A legkomolyabb tudományos háttérrel rendelkező hatóanyagokat és természetes növényi kivonatokat a nemrégiben, több társammal együtt alapított Biogenic termékpalettájában integráltuk. Ezzel a „misszióval" nem csak az embereknek szeretnénk egy egészségesebb élet lehetőségét megmutatni, hanem a természet ökológiai egyensúlyának helyreállítását is támogatjuk....

Zimber Szilvia

(Forrás: Természetgyógyász magazin 2009.november XV. évfolyam 11. szám 40-42 oldal) - Köszönet érte Kata426nak

További oldalak:

Forrás: 
Természetgyógyász magazin 2009.november XV. évfolyam 11. szám 40-42 oldal
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Hozzászólások

Tüdőrák

Szeretném a segítségeteket kérni!
Sógornőm két éve küzd mellrákkal, mikor úgy tűnt, tünetmentes több műtét és sugár-kemoterápia után, a következő kontroll ct-n kiderült, hogy mindkét tüdejében van kezdemény. Az első kemoterápiás kezelés teljesen hatástalannak bizonyult. Bármilyen módszert, hatóanyagot kipróbálnánk. Sokat olvastam Dr. Ládi Szabolcsról, hozzá el lehet menni, hogy milyen kezelést, hatóanyagot ajánlana, vagy hol keressek valami segítséget? Olvastam a Cannabis olajról, de ha még be is tudnám szerezni, azt sem tudom, milyen módon, mennyiségben, hogyan kell adagolni? Külföldi oldalakon abszolút a rák ellen pozitívan fellépő hatóanyagnak publikálták. Mit kéne tennünk, hogy hátha meg lehet gyógyulni innen? Nagyon nagyon köszönöm előre is!! Andi

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Melldaganat és tüdőrák

Szia Andi! 

Dr Ládi Szabolcs elérhetőségéről nekem ezek az utolsó információim:

Andrássy út 43

 Budapest

 1061

 Magyarország

+361-920-2098

A Vadkender olajról én magam nem tudok sokat, de ezt a cikket és a hozzászólásokat is érdemes elolvasni. Táplálkozással és természetes-étrendkiegészítőkkel is sokat segíthet a sógornőd az állapotán. A cukor a daganat tápláléka, ezért ki kellene éheztetni, vagyis kerülje a cukros ételeket, a finomított szénhidrátokat (finom liszt, fehér cukor) tartósítószeres ételeket. A daganatos betegek táplálkozásával, és az étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban Vali egy régebbi hozzászólásában nagyon jól összefoglalta a teendőket.

Nagyon sok előadáson hallottam már, hogy a Candida kúra sokat segít a daganatos betegek tüneteinek enyhítésében. Érdemes megpróbálkozni vele, hiszen egy nagyon egészséges étrendről van szó, mivel tiltja a cukor, az állati tejtermékek (kivéve az erjesztett tejtermékek), a tartósítószeres ételek, a finomított szénhidrátok fogyasztását.

A természetes-étrendkiegészítők közül, addig is amíg a sógornőd eljut Dr Ládi Szabolcshoz, a bétaglükános étrendkiegészítőket javaslom, ezek közül a legjobb az Immun Assiste Critical Care.  Arra kérlek, hogy ha a sógornőd szed valamilyen gyógyszert, a természetes étrend-kiegészítők szedéséről tájékoztassa a kezelőorvosát, mivel a gyógyszerek és az étrend-kiegészítők kölcsönösen befolyásolhatják egymás hatását. 

A bétaglükánok tumorterápiában betöltött szerepéről éppen Dr Ládi Szabolcs írt egy cikket, melyet itt találsz.

Mielőbbi gyógyulást kívánok a sógornődnek! 

Értékelés: Nincs

Neopátia és rákos daganat

Sziasztok!

Egy 83 éves bácsi ismerősömnek szertenék segíteni. Ideggyulladásban szenved a lábaiban. Leletét nem láttam, azt mondja, hogy poly-neopátia és radikulo pátia szerepel benne (nem tudom, hogy helyesen írom-e), orvosok szerint gyógyíthatatlan. Ha így is van, mit javasoltok a tünetei enyhítésére? Cayenne Star, Zyflamend, esetleg valami más?

Ezenkívül, sajnos, rákos daganatot találtak hasfalán. Nagyon kockázatos lenne a műtét és nem is vállalja. Erre mit javasoltok? Semmit nem tud az alternatív gyógyászatról, ezért próbálok segíteni neki ebben.

Választ köszönöm!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Neuropátia és tumor a hasfalon

Szia!

Megértem és minden elismerésem, hogy segíteni próbálsz a bácsin, nagyon közel állhat hozzád. 

Általában azoknak tudunk segíteni, akik a saját problémáikkal fordulnak hozzánk, mert tudják milyen gyógyszert szednek, milyen vizsgálaton voltak....stb, ezek az adatok mind fontosak ahhoz, hogy megfelelő terméket ajánljunk és minden hozzászólásban azt is elmondjuk, hogy egyeztessen  a kezelőorvosával. Én most csak annyit tudok segíteni, hogy megadom Neked Dr Ládi Szabolcs elérhetőségét, az a legjobb, ha a bácsi veszi fel vele a kapcsolatot. Dr Ládi Szabolcsról több cikkünk is van az oldalon, többek között ez a fenti írás is vele készült, érdemes elolvasni.

Dr Ládi Szabolcs a legutóbbi információim szerint itt érhető el:

Andrássy út 43

 Budapest

 1061

 Magyarország

+361-920-2098

 

Értékelés: Nincs

Az idősek és a természetes gyógymódok

Köszönöm Edit! Ez így van, szeretem a bácsit. Úgy tapasztalom, az ő korosztálya nemigen ismer más lehetőségeket a hagyományos orvosláson kívül. Kinyomtatom neki a cikket és a válaszod 

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Idősek és a természetgyógyászat

Kedves Kisrozs!

Nagyon drukkolok Neked! Remélem sikerül a bácsit meggyőznöd az igazadról! Tudod, valahol megértem őt, mert a történelmünkben volt pár évtized, amikor nem lehetett az alternatív, természetes gyógymódokról beszélni, rendesen ment a nép agymosása, az igazi füves emberek sajnos csak titokban működhettek. 

Van akinek szerencséje volt, mint pl. nekem gyermekkoromban, mert az én nagyszüleim még az első világháború előtt születtek, ismerték ezeket az embereket és hittek bennük, engem is sokszor a szülőfalum "füves" embere gyógyított meg.

Remélem a bácsi is fogékony lesz a régi-új tanításokra. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Daganat kutyánál

Sziasztok... Tanácsot  szeretnék  kérni Kutyusomnak  a  hasán vannak  daganatos  csomok...Homeopatias  injekciokval  elég  szépen  kordába  lehet  tartani.havonta  kapja....  Van  amikor  sajna  szemlátomast egyik naprol  a  másikra  megnőnek  a  csomok :-\ Az  állatorvos  szeretné  ki operalni..DE 11éves  kutyusrol  van  szoo..Én  tartok  az  operaciotol  vagyis  az  altatástol.. Természetes  modszerekkel  hogy  lehetne  legalább  elérni azt  hogy  NE növekedjen a  daganat... Örömmel  fogadom a  tanácsaitokat

Értékelés: Nincs

Daganatos kutyus

Nagyon sajnálom szegény kutyust... a lehető legjobbat kívánom neki.

Hát... nem vagyok állatorvos... de szerintem nagyon fontos - ugyanúgy, mint az embereknél -, hogy mit kap enni. A tápot feltétlenül felejtsétek el. Én adnám neki az em-bio kutyának kiegészítő takarmányt, és ugyanúgy teljes értékű ételeket (gluténmentes gabonát, nyers húst, zöldségeket) adnék neki. 

A kurkumáról tudjuk, hogy milyen hatásos a daganatos betegségek esetén. Valamilyen gyógygombában is gondolkodnák, valamint a manjura gondoltam még. Az antioxidánsok is nagyon fontosak a daganatos betegségek során. A HappyDog egészség medál is szóba jöhet.


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kutyus

Drága  Aniko..Nagyon  köszönöm

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Essiac (gyógynövényes elixír)

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy René Caisse gyógyító teájáról milyen véleménnyel vagytok. Itt találtam a receptet:

A Bionom boltban kerestem, nem találtam hozzávalókat.

Köszönettel:

Ana

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Essiac a 100 éves rákmegelőző receptúra

A tea történetéről itt írtam egy cikket. Mivel a modern kutatások már tökéletesítették a receptet, ezért mi ezt ajánljuk.

Kiváló receptnek tartom, de az a tapasztalatom, hogy a házi kísérletezések eredménye nem hozza azt a hatást, mint a kész keverékek, mert az innen-onnen összevadászott hozzávalók nem mindig származnak megfelelő helyről, és megfelelő gyűjtésből.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Genoderma májrákra?

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hallottatok-e már olyat, hogy ennek a gombának a fogyasztásától bárki is meggyógyult volna áttétes rákból? Fontos lenne, hogy találjak valami valóban hatásos gyógymódot vagy szert, mivel az egyik ismerősöm édesanyjánál áttétes májrákot diagnosztizáltak és nagyon szeretnék neki segíteni, minél hamarabb! Ha szerintetetek ez a gyógygomba megoldást jelenthet, akkor milyen formában és dózisban kell fogyasztani, hogy hasson, vagy van-e valami más javaslat, ami hatékonyabb lenne ennél a típusú ráknál. Sokféle terméket lehet találni a neten, ami természetes és gyógyulást ígér, de nincs idő mindet kipróbálgatni és az sem mindegy, milyen gyógymódra költi az ember a pénzét, mindenképpen valamilyen valóban hatásos szerre lenne szükség, ami tényleg hat. Én a természetes gyógymódokban hiszek, szerintem a kemoterápia nem fog rajta javítani, meg kell találni helyette a megfelelő természetes alternatívát. Ha tudna nekem segíteni bárki a tanácsával, akkor kérem, írja meg! Előre is nagyon köszönöm!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Májrák kiegészítő terápiája

Kedves Borbi!

Átmozgattam a hozzászólásodat a fenti cikk alá, amely pont a témába vág, érdemes elolvasni.

A gyógygombák csodálatos szerek, ilyen esetben is segíthetnek, de ha már ekkora a baj, ennyi sajna önmagában nem elég .

Érdemes elolvasni Vali ajánlásait is, valamint a többi kommentet is.

Ha megfelelő szakembert kerestek, Böbi kolléganőmmel vegyétek fel a kapcsolatot ([email protected]).

Gyógyulást, kitartást az ismerősödnek!

Értékelés: Nincs

nyirokmirigy-daganat

Sziasztok!

Kutyámnál előre haladott nyirokmirigy-daganatot diagnosztizáltak.Tudom, hogy """""csak 1 kutya""""", de nekünk Ő a mi pici lányunk nagy és erős bátyja. Az egész testében fellelhető a daganat, ami jóindulatú. A nyakánál sárgadinnye nagyságú a daganat. Az orvos 20hetes kemoterápiát javasolt, de nem szeretnénk ennek kitenni.

Összeválogattam dolgokat, az adagolással kapcsolatban kérném a segítségeteket, ill. további javaslatokat is szívesen fogadok.

6éves Bullmasztiff-ról van szó, most 52kg(fogyott 10kg-ot)

Amit rendeltem: -Hermés víz: napi 1,5l-re gondoltam, ezt kiegészítve Nikken vízzel, amit -Happy Dog medállal kezelnék. Estére a nyakára rakom a medált.

-All Flora:2x1, - Biconnect Pure:2X1, -Embio Pet a kezelt vízbe, -New Chapter C-vitamin:2x1 vagy inkább Noni-t adjak???

Lazaolaj Q10-1evőkanál, -Humi:1x2 szem

Kapott gyógyszereket: Qua...el, Augm...in, és 1 szteroid készítményt is

A táplákozását is szerettem volna megreformálni. Most találtam megfelelő "hentest". Az állatorvos azt mondta, hogy hőkezelés után adjam csak neki oda a húst, mert nem kölyök kora óta kapja, ne legyen gond a nyers hús az amúgy is legyengült szervezetének. Eddig lazacos száraz eledelt kapott, most a beduzzadt nyaka miatt(nehezen nyel) bivaly konzervet kap, amihez még keverek barna rizst és répát. Alma a "fogkefe", de minden zöldség és gyümölcs befutó nála. Szerintetek érdemes kiváltanom a konzervet a háztáji husival?

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Értékelés: Nincs

Kedvenc kutyusunknak

Nagyon sajnálom a kutyusod, remélem van még valami esélye a jobbulásra/gyógyulásra. Épp itt találtam egy hozzászólást kutyusnál nyirokmirigy rákra.

Célszerű lenne, hogy minden étele és itala a hermes vízből készüljön. Nagyon jó ötlet a happy dog medál is, és a kutyusnak való em bio takarmány. Ezek a tumor ellenes hatású készítmények.

A táplálkozással kapcsolatban szerintem, mint az embereknél is a teljes értékű ételekre kellene törekedni. A tápot én lecserélném. Ez egy jó összefoglaló írás a kutyák táplálásáról, és érdemes az alatta lévő hozzászólásokat is elolvasnod.

Legjobbakat kívánom

Értékelés: Nincs

Mellrak

Sziasztok, 

Edesanyamnal rosszindulatu mell daganatokat diagnosztizaltak es jovo heten ugy nez ki meg is operaljak. 

Gondolkozasaban "bionom" de taplalkozasban meg van mit hozza tennie, tudnatok-e tanacsokat, bionom termekeket javasolni amivel javithatja specifikusan a mellrak elleni kuzdelmet? Az altalanos dolgokat mar tudjuk (tej, liszt, cukor, hus, guten) Ezeken kivul mit egyen, igyon es mit ne? Vagy ha mar van errol forum atiranyitanatok oda? 

Jelenleg azon tevodik hogy belevagjon-e a mutetbe (es elveszti a mellet) vagy varojon 8 hetet a kovetkezo idopontig - hatha vissza fordithatja ezeket a folyamatokat, akinek van ezzel tapasztalata - megirna-e hogy erdemes kockaztatni? 

Nagyon szepen koszonom!

 

Értékelés: Nincs
Hortenzia's picture

Rosszindulatú daganat

Én a helyetekben, főleg hogy vacilál, felkeresném Dr. Ládi Szabolcsot és a leleteimmel együtt elmennék hozzá. Ő meg fogja tudni mondani, hogy merre tovább.

Elérhetősége Böbinél: lakatbobe kukac antalvali pont hu

Vali pont nem rég ezt ajánlotta:
http://bionom.hu/comment/23448/mellrakra

Illetve még ajánlom olvasásra ezt az összefoglalót is:

http://eletmodszer.com/masutt_olvastuk/taplalkozassal_a_rakmegelozesert 

Erőt, egészséget kívánok Nektek!
Hortenzia

Értékelés: Nincs

Vese tumor

Kedves Szakértők!

Szeretnék Tőletek tanácsot kérni: Apukámnál a minap vese tumort diagnosztizáltak es hamarosan meg kell műteni(szerecsére áttét nincsen). 57 éves és nagyon aggódunk miatta. Eddig soha semmi baja nem volt, nem dohányzik, sportol. Mit javasoltok? Mit szedjen a műtétig? és utána?Esetleg egy gyengébb méregtelenítést tudnátok javasolni? Hogyan kezdjen neki? Nagyon köszönöm a gyors segítséget!

Üdv

Betti 

Értékelés: Nincs

rákos beteg

Kedves Betti! Diagnosztizált rákos betegségekkel nincs lehetőségünk és kompetenciánk hozzászólásban foglalkozni, remélem ezt megérted.

Mindenképpen érdemes lenne személyes konzultáción részt venni! Egyrészt Wolfgang Köbelt (rendeles.wk kukac gmail.com), másrészt dr. Komáromy Hedvig és Valastyán Gyöngyvér együttes tanácsadását (lakatbobe kukac antalvali.hu) javaslom.

Biztos vagyok benne, hogy ilyen segítő családtagok mellett meg fog gyógyulni!!!

Értékelés: Nincs

rák - már kutyáknál is...

Sziasztok!

Tudom, hogy a problémám messze nem olyan egetrengető, mint itt sok hozzászólóé, de nekem nagyon fontos lenne, hogy választ kapjak rá... Kutyusomnak nyirokmirigy-daganata volt, fél évig kemót kapott, úgy néz ki, hogy segített rajta. Viszont mostanában újra duzzadtak a nyirokmirigyei és bár remélem, hogy nem a ráktól van, de azért szívesen megelőzném a bajt valami kiegészítővel. Viszont nem tudom, mit kéne adnom neki. Segítenétek ebben? Mit adjak egy kutyának, hogy megelőzzem nála a daganatot? Szerintem nem gond, ha humán a szer, amit ajánlotok, legfeljebb majd én is eszem-iszom vele :) Nagyon köszönöm előre is a segítséget!!!

Kata

Értékelés: Nincs
panni6207's picture

21 C Immunity (Organic Mission)

Kedves Antal Vali!

Nem tudom kihez forduljak, ezért ide próbálok írni, hátha tudsz segíteni.

Meghallgattam Prof. Dr. Paul Clayton Ph.D előadását az 21 C Immunity-ről. Ebben beszél a májsejtek regenerációjáról, rákos daganat májáttétével kapcsolatban. Azt állította, hogy a máj regenerálódott, a tumorsejtek szinte elolvadtak a  Beta glükán hatására, de azt nem tudtam kivenni, hogy az Olive Beta G Force, vagy a 21C Immunitiről van-e szó. Mert igaz hogy az utóbbiról is beszél, de az elején még mintha  nem továbbfejlesztett változatot említette volna. Ez számomra nem egyértelmű. Egy rokonomnak szeretnék segíteni, akit egy kórházi kezelés alkalmával hepatitisz-c-vel fertőztek meg. Mivel a cirrózis is tönkrement májsejtekről szól, érdekelne, mi az esélye annak, hogy egy Hepatitis-c talaján kialakuló májcirrózis, 21C Immunity segítségével elmúlik, azaz a máj regenerálódik. Az interneten való böngészés közben elbizonytalanodtam, mivel nem vagyok tisztában mi a különbség az 21 C Immunity és az Olive Beta G Force - immunerősítő között. Ezen kívül azt olvastam a Biosziget oldalán, hogy a Olive Beta G Force - immunerősítő MEGSZŰNT, helyébe a továbbfeljesztett 21C olajfalevél kivonatot, béta glükánt és brokkoli kivonatot tartalmazó készítmény lépett, ami a hozzászólásom tárgya. Érdekelne, hogy ha olyan jó volt az Olive Beta G Force, miért kellett "tovább fejleszteni", és ez a "továbbfejlesztés" nem változtatta-e meg az összetevők jótékony szinergikus hatását. Ezen kívül találkoztam a Bionom Biobolt (Bétaverzió) című weboldalon -- (http://bionom.hu/biobolt/etrend-taplalek-kiegeszitok/maximmun-beta-glucan.html?page=1) -- a Béta glükán - Maximmun WGP Beta 1,3/1,6 Glucan tartalmú étrend-kiegészítő kapszulával(VitaFree), 30 db., ami szintén nem azonos sem az Olive Beta G Force, sem a 21 C Immunity-vel. Szeretném tudni, hogy a fentebb említett esetre, melyik a legalkalmasabb készítmény, és miért van ennyi féle változata, mert több weboldalon más-más kiszerelésben és néven szerepel, pl.: BetaRight Beta Glucans  néven.   

Köszönettel: Kalinkáné Győrössy Anna


Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Béta-glükán és a májsejt-regeneráció

A májsejtek regenerációja a WGP 1.3-1.6 béta-glükánnak köszönhető. A béta-glükán nem más, mint egy élesztőgomba (Saccharomyces cerevisiae) sejtfalából kivont hatóanyag, ami nagyon erőteljesen képes aktiválni az immunrendszert, az öngyógyító folyamatokat, a regenerálódást. Ezen tulajdonságainak köszönhető, hogy kiválóan alkalmazható bármilyen betegség, rák és autoimmun betegség esetén is.

A májrákkal kapcsolatban komoly klinikai kutatásokat végerztek az1.3-1.6 béta-glükánnal:

Az első képsorozaton egy pt02-es tumor gyógyulása látható:

majrak_pt02-1

majrak_pt02-3

majrak_pt02-2

Ezen a sorozaton pedig egy pt03-as tumor alakulását követhetjük nyomon.

majrak_pt03-1

majrak_pt03-2majrak_pt03-3

Ami fontos: az eredményeket nem valamilyen márkájú szerrel érték el, hanem magával a hatóanyaggal, azaz a WGP 1.3-1.6 béta-glükánnal. Az általad felsorolt szerek közül a 21C Immunity, az Olive beta G Force, és a Maximmun is ugyanezt a hatóanyagot tartalmazza. A Maximmun teljesen tiszta formában, a másik kettőhöz adtak hozzá még olyan egyéb hatóanyagokat, amelyek támogathatják a béta-glükán munkáját.

Én mind a hármat próbáltam és/vagy teszteltem, és az volt a tapasztalatom, hogy a tiszta Maximmun hatékonyabbnak bizonyult, mint a továbbfajlesztett változata: az Olive beta G Force. Lehet, hogy emiatt fejlesztették azt is tovább, és így született meg a 21C Immunity.

WGP 1.3-1.6 béta-glükánt tartalmaz még az ImmunElixír is, amit szintén szoktunk kiegészítő rákterápiára alkalmazni a magas ORAC érték és flavonoid tartalom miatt.

Az általam leghatékonyabbnak tartott WGP béta-glükán tartalmú készítmények között megtalálod az ImmuneAssist Critical Care-t is, amely nem csak az 1.3-1.6 béta-glükánt, hanem az egész béta-glükán spektrumot is tartalmazza, és kimondottan rákosoknak lett kifejlesztve. Az ezzel kapcsolatos tanulmányokat is megtalálhatod a neten.

A BetaRight béta-glükánnál hatékonyabbnak bitonyultak a Wellmun WGP béta-glükánt tartalmazó készítmények. Ne kérdezd, hogy miért, mert nem tudom. Lehet, hogy a gyártási és kivonási eljáráson is múlik.

Édesapám is májrákos, és ő szedte szinte mindegyiket (most épp a 21 C Immunityt teszteli), és úgy vettük észre, hogy az Immun Assist Critical Care-t szerette legjobban a szervezete (3x2-t szedett). Bár ő még szed mellé Szuperkritikus kurkuma kivonatot (3x2 - Turmeric Force - New Chapter), issza az Emóciót (2x30 ml - ami szintén tartalmaz természetes béta-glükánt), eszi az ImmunElixírt a rendkívüli magas antioxidáns tartalom miatt (3x1 mokkáskanál - ebben is van Wellmun WGP 1.3-1.6 béta glükán), kap még C Food Complexet (3x1 - New Chapter) és Huminiqumot (1x2) is. És issza a Canadian Essence teát, ami viszont egy csoda, és gyógyír a májnak, hisz sejt szinten képes regenerálni a sejteket.

Már másfél évvel túlélte azt az időpontot, amit az orvosok jósoltak neki... Jól van, nincsenek fájdalmai, és alig várja a peca és kiskert szezont. Jön-megy utazgat, túrázgat...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
panni6207's picture

Béta-glükán és a májsejt-regeneráció

Kedves Vali!

Nagyon köszönöm az alapos válaszodat, ezek szerint a Maximmun a leghatékonyabb az összes közt. Egyetlen dolog nem világos még számomra, amit az elején a cirrózissal kapcsolatban kérdeztem. Mivel  a cirrózids nem rák --- bár igaz hogy kialakulhat belőle az is --- , vajon a Béta glükán a cirrózisos sejtet is képes regenerálni? Mert mindenütt azt olvasom róla, hogy visszafordíthatatlan folyamat. Igaz a rákra is azt írják, viszont ha egy szervből eltávolítják műtét útján a rákos daganatot, még van esély arra, hogy az ép részen  ne képezzen áttétet, de a májcirrózis, elvileg teljesen más. "Miért veszélyes a májcirrózis?
A májcirrózis nyomán a májban göbök jelennek meg, s a betegség a máj szerkezetének mind jelentősebb, visszafordíthatatlan átépülését okozza. A májzsugorodás megnevezés megtévesztő lehet: nem az egész szerv zsugorodik (annak kiterjedése sokszor inkább növekszik), hanem a májnak a működő része lesz egyre kisebb. A májcirrózis egy kritikus mértéket elérve önmaga is sok – akár végzetes – szövődmény kialakulásához vezethet, a májelégtelenség vagy vérzések kialakulása mellett az egyik ilyen szövődmény lehet a rosszindulatú májrák. A májcirrózis nem gyógyítható, szövődményeiben évente mintegy 7 ezer ember hal meg Magyarországon."

Nos ezért érdekelne hogy az Immunity, vagy a Maximmun, ugyanolyan hatékony lehet-e cirrózisban, mint rákban.

Amennyiben ez járható út, még ezen kívül a Goji berry-t javasolták mellé, sajnos első körben többre nincs keret, és fogalmam sincs hogy mennyi idő áll rendelkezésre a kísérletezéshez, mert ezek szerint minden ember más-más módon reagál ezekre a készítményekre, van akinek ez a jobb, van akinek amaz. Pedig jó lenne tudni mi lenne a leghatékonyabb.

Köszönettel: kalinkáné Panni

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A májrák és a májcirrózis is egyaránt összetett problémák

De mindkettő esetében vannak azonos momentumok, amelyekt szem előtt kell tartani. A kiegészítő kezelést illetően mindkettőnél érdemes:

 • az immunrendszer öngyógyító és önregeneráló folyamatait támogatni 1.3-1.6 béta glükánnal (és itt nincs jelentősége, hogy melyikkel)
 • megfelelő mennyiségű antioxidáns (magas ORAC értékű) tartalmú szereket a szervezetbe juttani (goji, ImmunElixír, Acai, Cordyceps)
 • valamint olyan szereket fogyasztani, amelyek májtámogató, májtisztító, májsejt regeneráló hatással bírnak (goji, ImmunElixír, máriatövismag tartalmú szerek, mint pl. a szűzbogáncsos apiterápiás almarostos méz, noni, nyírfanedv, Emóció, Canadian Essence tea)

Ha nem túl tág az anyagi keret, akkor az ImmunElixírt, a gojit és a Canadian Essence teát javaslom első sorban.

És persze fontos, hogy az illető olyan étkezést folytasson, ami nem támogatja a további májkárosodást, illetve nem terheli a májat. Erről a kíméletes májtisztító kúránál olvashatsz bővebben.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
panni6207's picture

A májrák és a májcirrózis is egyaránt összetett problémák

Nagyon köszönöm a segítséget! :)

Értékelés: Nincs

Egy érdekes és megfontolandó cikk a rákról

Lehet, hogy ezt már mindenki olvasta, hallotta, vagy éppen tapasztalta, de nem árt néha a hallottak felfrissítése sem!!

Ha levelemmel valakit megbántok, akkor írjon, hogy ne küldözgessek ilyen " furcsaságokat", amit én jó tanácsnak szánok.

Üdvözlet: Margó/Culi

U.i. Éppen most tiltotta le, igen szigorúan a testvérem orvosa, hogy bármilyen alternatív megoldásokat keressek. Csak Magyarországon törzskönyvezett, vagy a magyar Gyógyszertárakba kapható szereket szabad használni! Mellékhatás????? Nem számít! Különben nem fogadja vissza a Kórházba!!!! Tehetek én valamit, mikor az egész környezetében eddig is ártalmas vegyszer voltak??? Nem segíthetek a testvéremnek sem!!

Ajánlom figyelmetekbe. A cikk írója egy onkológus orvos!!! 


Miután évekig azt mondták az embereknek, hogy a kemoterápia az egyetlen módja a daganatok megszüntetésének (a kulcsszó a megpróbálják), a Johns Hopkins kutatóintézete végre elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is:    

 1. Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében. Ezek a ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk több milliárdra fel nem szaporodik. Amikor egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek nem képesek észlelni a ráksejteket, mivel azok még nem érték el a     kimutatható mennyiséget.
 2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.    
 3. Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok elszaporodjanak és daganatokká fejődjenek.
 4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi, hogy annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti,     táplálkozási és életmódbeli tényezők.
 5. Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat megszüntethessük, az étrend megváltoztatásá-ra és étrend-kiegészítők bevitelére van szükség, ezekkel fogjuk megerősíteni immunrendszerünket.    
 6. A kemoterápia során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrendszerben, stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb szervek: a máj, vese, szív, tüdő stb. - károsodását is okozhatják.
 7. A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti, roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és szerveket.    
 8. A kemoterápia és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a daganat méretét. Azonban a kemoterápia és a besugárzás hosszan tartó alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni.
 9. Amikor a kemoterápia és a besugárzás hatására a testbe túl sok méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és komplikációknak.
 10. A kemoterápia és a besugárzás hatására a ráksejtek mutációval ellenállóvá válhatnak, ami meg-nehezíti elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire.
 11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.    
 12. A ráksejtek táplálékai:
  a. A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb. aszpartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy nádcukorgyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiség-ben. Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás a tengeri só.
  b. A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával, esetleg helyette édesítőszer-mentes szójatej fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.
  c. A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas,  különösen a rákban szenvedők számára.
  d. A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.) és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük a babot is tartalmazó ételekből. A friss zöldséglevek biztosítják az élő enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek növekedését. Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élő enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségből készült leveket fogyasztani (mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát is!). Azon kívül, naponta két-három alkalommal fogyaszszon nyers zöldségeket is. Az enzimek már 40 Celsius elpusztulnak.
  e. Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. Víz! Csak tisztított,  szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni.
 13. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódását okozza. A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel, amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetővé teszik a szervezetben lévő ölősejtek számára, hogy a rákos sejteket elpusztíthassák.
 14. Egyes táplálék kiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben (IP6, Florssence, Essiac, anti-oxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak - EFA-k - stb.), hogy lehetővé tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek elpusztítását. Más táplálék kiegészítők, mint pl. az E-vitamin köztudottan apoptosist (programozott sejthalált) okoznak, ami a szervezetünknek a normális eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, nemkívánatos vagy felesleges sejtektől.
 15. A rák a szellem, a test és a lélek betegsége. A proaktív és pozitív szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy túlélőkké válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté teszi. Tanuljunk meg szeretet-teljes, megbocsátó lelkületű emberré válni. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.
 16. A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. A napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami bevethető a ráksejtek elpusztítására.

Végül még néhány praktikus tanács:

 • Ne használjunk műanyag edényt a mikróban. 
 • Ne tegyünk műanyag vizespalackot a mélyhűtőbe.
 • Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.

A dioxin-tartalmú vegyszerek rákkeltő hatásúak, elsősorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül mérgezőek az emberi testsejtek számára. Ne tegyünk vízzel telt műanyag palackot a fagyasztóba, mivel a műanyagból dioxinok szabadulnak fel. Nemrégen Dr. Edward Fujimoto, a Cast le Kórház Wellness Program Managere egy TV program keretében magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot. Ismertette a dioxinok veszélyességét és azok ártalmait az emberek számára.

Azt mondta, nem szabad mikróban ételt melegíteni műanyag edényben.
Ez fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A zsiradék, a hőhatás és a műanyag kombi-nációja dioxint szabadít fel, ami bejut az élelmiszerbe, majd végül a szervezetünk sejtjeibe. Azt javasolta, hogy használjunk műanyag helyett üveg- vagy kerámia edényeket az ételek melegítéséhez. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül. Tehát a félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb. át kell tenni a csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír nem rossz, csakhogy nem tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha üveget használunk.

Elmondta, hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a papíredények használatára styofoam helyett. Ennek az egyik oka a dioxin-probléma volt. Azon kívül a műanyag fóliák ugyanilyen veszélyesek, ha a mikróban főzött ételt ilyennel fedjük le. Amint az étel forrni kezd, a nagy hő hatására a mérgező anyagok kiolvadnak a csomagolóanyagból, és belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt papírtörölközővel inkább.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Zsoó's picture

termékek kellenek

Sziasztok! Supra Live és Beta-G force kéne

Sajnos az áruházban nem lehet kapni Supra Live-ot és Beta G force-ot, csak jövő héten lesz, nekem viszont holnapig kéne, mert megyek vissza Angliába (ha minden igaz, mivel ma mentem volna de a hó miatt törölték a járatomat). Ha van valakinek feleslegesen 1-1 dobozzal, légyszi szóljon. Budapesten leszek. Köszi szépen Üdv Zsoo

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel