A víz nem oltja a szomjúságot és nem előzi meg a kiszáradást

Az EU megint számunkra nagyon fontos dolgokkal foglalkozik, de természetesen csakis értünk teszi. Jövő hónaptól hivatalosan a víz nem oltja a szomjat és nem véd a kiszáradás ellen. Azt hiszem az adónk jó helyre megy... Gratulálok! 

Tegnap óta a víz hivatalosan nem jó a kiszáradás és annak első jele, a szomjúság ellen sem. Ezzel a bölcs határozattal zárult a szavazás az Európai Parlamentben és a jövő hónaptól kötelező érvényűvé válik nem csak nálunk, de az Egyesült Királyság területén is. Mielőtt azt gondolná bárki is, hogy a képviselőinknek elment a maradék józan esze is, hadd világítsak rá a problémára kicsit.  

a_viz_nem_oltja_02A harc évekkel ez előtt kezdődött. A gyógyszeripari terjeszkedést lassította az a tény, hogy az emberek spontán képesek voltak meggyógyulni pusztán attól, hogy a tényleges és nyilvánvaló táplálkozási hiányukat kezelték - általában nem orvosok. Ekkor nagy bölcsen kitalálták és a bürokrácián átnyomták azt a javaslatot, hogy ne lehessen egészségre vonatkozó állítást tenni semmiféle olyan élelmiszerre, ami nem ment keresztül klinikai vizsgálaton és a gyártó nem bizonyította annak hatékonyságát. 

Mivel egy ilyen vizsgálat akár 10 évig is eltart és költségei sok százmillió forintba is kerülhetnek, ezt kevesen vállalták magukra. 

Mellékhatások szájról-szájra 

A legtöbben inkább azt az utat választották, hogy letörölték a termékeik dobozáról a gyógyhatásra vonatkozó állításokat és semmitmondó állításokat írtak a termékismertetőkbe és tettek a reklámokba. Emiatt történhet meg ma az, hogy a kefir nem járul hozzá a a jó emésztéshez, hanem csupán "tehetünk vele valamit egészségünk érdekében". A C-vitamin nem csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, hanem "az egészség egyes számú védőbástyája" lett. 

Az ostobaság így terjed szájról-szájra és a valódi tudás lassan feledésbe merül. Ki szed azért C-vitamint, hogy védőbástyát egyen? De talán a skorbut ellen, az egészséges fogíny érdekében, a megpattant erek ellen szívesen ruházna be egy filléres megoldásba. 

A víz az egyik leghatékonyabb gyógyszer. Főleg ha dehidratált valaki. Erről pár éve írtam már. Itt volt az ideje, hogy megregulázzuk. Nem csodálkoznék, ha egy-két éven belül megjelenne az a víz a reklámokban, aminek gyógyhatása is van és szabadalmi oltalmat élvezne a gyártója, vagy csak gyógyszertárakban lehetne forgalmazni. 

Multinacionális érdekek szolgálatában 

Érdekes példa lehet például egy étolaj, amit a krill nevű hideg tengeri rák húsából lehet nyerni. Erről mindenki tudja, hogy fogyasztása nagy mértékben csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Egy kanadai cég ezt klinikai kutatásokkal igazolta. Ma egész Európában csak ez a kanadai cég állíthatja ezt a krill olajáról. Pedig az talán Önnek is egyértelmű, hogy nem attól függ egy étel haszna vagy kára, hogy melyik gyárban állították elő, hanem attól, hogy mi van benne. 

Lehet bármilyen jó egy gyógynövény, egy vitamin vagy egy élelmiszer készítmény, csak az állíthat róla bármit az egészséggel kapcsolatban, aki ezt előtte megfizette. 

Mi a dehidratáltság? 

a_viz_nem_oltja_01

Bár orvosilag komplexebb a dolog, de a lényeg egyszerű: akinek kevesebb víz van a szervezetében, az hajlamosabb a kimerültségre, a betegségek elkapására és a szövetei gyorsabban öregszenek. Kevés víz fogyasztása mellett lelassul a szervezet méregtelenítő képessége, a vesékben pangás jön létre, ami számos közvetlen és közvetett tünet kiváltó oka. Az ízületek kopásának egyik legjobb ellenszere a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás. Ezt számos kutatás támasztotta már alá és megfigyelésekkel is igazolható. 

Elfárad és kimerül a nap végére? Sokszor nem hiányzik más, mint egy liter víz a szervezetéből. 

Fájnak a tagjai? Igyon több vizet és pár nap alatt látványos javulást figyelhet meg a csukló, a könyök és a térdízületek állapotában. 

Persze ezt csak én állíthatom, mert én nem gyártok palackozott vizet. Ha gyártanék, egy ilyen kijelentésért 2 év börtönt kaphatnék Angliában. 

Az EU válsága nem csupán pénzügyi 

Sőt talán elsősorban nem is az. Talán éppen azért látjuk ezt a mesterségesen keltett hisztériát a pénzünk körül, hogy közben ne vegyük észre, hogy egy másik, rejtett terven dolgoznak a háttérben. A céljuk nem más, mint hogy eltitkoljuk azt a tudást az emberektől, ami a saját egészségük megóvása érdekében létfontosságú lenne. Ha már semmit nem tudnak majd a helyes táplálkozásról, a napfény fontosságáról, a gyógynövények alkalmazásának módjáról, az ivóvíz lényegéről, akkor pedig jól kontrollálható lesznek. 

Egy ilyen jogszabály megalkotása 4-5 évbe és egy nagy talicska pénzbe kerül. Természetesen a visszavonása is ennyi időbe és ennyi pénzbe kerülne, ha lenne valaki, aki ezt finanszírozza. A gépezet lassú és bürokrata. Gyorsabb mozgásra csak sok pénzzel lehet rávenni és ez kevés nagy cégnek áll rendelkezésére. Mondjuk egy CocaCola vagy egy gyógyszergyár képes arra, hogy klinikailag igazolja a nyilvánvalót és onnantól kezdve az ő palackjukban lévő víz olthatja a szomjat. 

Persze nem volt egységes az Európai Parlament sem a kérdésben, de a többség megszavazta a rendeletet. Roger Helmer képviselő odáig merészkedett, hogy "Hatalmas hülyeségnek" titulálta kollégái munkáját. Én némileg hajlok arra, hogy vele értsek egyet. Azt nem tudom, hogy a mi képviselőink miként szavaztak, amennyiben egyáltalán bementek aznap dolgozni. 


További Hírszem: 

Forrás: 
http://www.naturhirek.hu/index.php/natur-hirek/hirek2/europa/769-a-viz-nem-oltja-a-szomjusagot
4.545455
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (11 votes)

Hozzászólások

Csodálatos forrásaink

Magyarország nagyhatalom gyógyvizekben és forrásokban. Sok Szent helyünk is van, ahol a források vize amellett, hogy tiszta, friss, finom, még hatalmas gyógyító erővel is bír. Mi is mindig forrásvizet fogyasztunk. Érdemes ezekre a helyekre ellátogatni:

Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (9 votes)

Forrás

Valaki ehhez tudna linkelni egy hivatalos forrást? Keresgélek már egy ideje, de sehol sem találtam erről a döntésről semmit és egy cikk sem tartalmaz forrásmegjelölést. Előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Hoax?

Ahura

Pár órát eltöltöttem a cikk által felvetett problémát okozó, uniós döntés megkeresésének, de nem jártam sikerrel. Még tárgykőrbe sem vettek hasonló témákat. Remélem itt nem a mákostészta betiltása, vagy az uborka hajlászöge szintű legendagyártásról van szó. A többi hozzásszólóval pedig mélységesen egyetértek, mindennek nézzünk utána, és ha valamit mégsem értünk, az nem feltétlenül a gonosz erőinek titkos ármánykodása.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Ne igyál vizet!?

Az EU képviselők megszavazták, hogy a víz nem alkalmas a szomj oltására és a dehidráltság csökkentésére. Sajnos elődeink ezt nem tudták (persze nekik nem volt ilyen "okos" EU-juk) ki is haltak. :D

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Mi lesz a következő lépés?

Szándékosan mérgezik majd a csapvízet, hogy mindenki csak palackozott vízet fogyasszon? Lehet, hogy az ívóvíz készleteink folyamatos csökkenése szándékos manipuláció? Lehet ideje lenne a nyereség orientált gazdasági elveken változtatni? Lehet, hogy a multicégek és más intézményeink, melyek az ember életét hívatottak volna megkönnyíteni, a fejünkre nöttek és "ők" nehezítik, teszik tönkre az életünket? Lehet, hogy az emberi faj kipusztulásának valódi oka a kapzsi nyereség vágy lesz? Vajon mikor jövünk rá, hogy ez az embertelen, az embert lenéző, semmibe vevő rendszer elavult, már akkor amikor az a alapjait létrehozták, és ideje lenne változtatni rajta?

Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (7 votes)

Egyre inkább azt gondolom,

Egyre inkább azt gondolom, hogy a legnagyobb örökség, amit a gyerekeinknek átadhatunk, az a TUDÁS, tanítsuk meg őket, hogy mindent kérdőjelezzenek meg, nézzenek utána (nem csak hivatalos forrásokból), mert csak abból lesz egészséges, tudatos TÚLÉLŐ, aki a jövőben tudni fogja, hogy a víz megvéd a kiszáradástól, a cukor betegséget okoz, a fehér liszt ártalmas. Ezen ma még nevetünk talán, mert annyira nyilvánvaló, de pár év múlva már azt nevetik ki, aki azt mondja a junk foodra, hogy talán nem a legegészségesebb választás. Vagy fujjogtatni fognak arra, aki elrág egy almát, csak úgy, nyersen. Sajnos én egyre inkább egy ilyen világot látok körvonalazódni, főleg itt, ahol én élek (Észak Amerika). :(

Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (5 votes)
deakc's picture

emberiség vs. józan ész

Sajnálom, hogy az ember eljutott arra a szintre, hogy "aki mer az nyer" alapon tesztelgesse, hogy mi az egészséges. Hiszen ha igazán olvasott az ember már mindent bebizonyítottak kutatók és annak ellenkezőjét is, ha nem ugyanazon nemzet szülöttei akkor mások. Gondoljunk csak bele a kutatók pénzért dolgoznak! Honnan jön a pénz? A lobbiérdekek mentén a pénzes emberek cégeinek piacát hivatott segíteni, tehát minél nagyobb átverések születnek annál nagyobb a profit (minél kisebb költségen született terméket minél nagyobb haszonnal eladni pl.:fluorid, margarin, rossz minőségű csapvíz)... Kell folytassam, hová vezet ez?

Kinyírjuk magunkat! Talán meg is érdemeljük, hiszen a többség ezek szerint elveszett ebben az információs áradatban, persze hiszen a többség hinni akar benne, hogy nem lehetünk (mint emberiség) ennyire rövidlátóak. Jelentem lehetünk!

Én ezért sem vállalok gyermeket! Sajnálnám az utódaimat, és a saját tehetetlenségemet sem bírnám elviselni egy ilyen környezetben szinte valószínűsíthetően bekövetkező betegség kapcsán...

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (3 votes)
Fahey's picture

Hülyék Paradicsoma

Mostanában, ahogy az ehhez hasonló cikkeket olvasom, egyre többször jut eszembe a Hülyék Paradicsoma (Idiocracy) című film - nem véletlenül. Szépen haladunk a benne felvázolt idiokrácia felé... Ebben a filmben volt, hogy - miután egy multi felvásárolta az egész élelmiszeripart, az ő üdítőitalukkal kezdték locsolni a termőföldeket - mert abban elektrolit van. Aztán csodálkoztak, hogy miért nem nő semmi. - De mi az az elektrolit? - kérdezte a távoli múltból (a mi jelenünkből) odacsöppent főhős. A választ persze senki nem tudta, csak a cég reklámszlogenjét szajkózták az agymosott amerikai polgárok, mint a papagájok. (Később kiderül, hogy az elektrolit sima konyhasó.) Aztán szegény főhőst majdnem kivégzik, miután azt a javaslatot meri tenni, hogy talán vízzel kéne locsolni a földeket az üdítő helyett... A poént nem lövöm le, de lassan tényleg itt tartunk. A filmet amúgy ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy jót nevetni. Látszólag egy tipikus, idióta amerikai vígjáték, de a társadalomkritika és az utópia, amit felvázol, már korántsem vicces. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)
timeeeee's picture

Hülyék Paradicsoma

Ezta  filmet én is láttam, meglehetősen idegesítőre van csinálva (bár gondolom ez is a célok között volt), de tökéletesen rávilágít arra, hogy ha így haladunk, akkor hova érünk...a mondanivalója miatt tényleg érdemes megnézni, én is csak ajánlani tudom. Elgondolkodtató...

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 votes)

A minap megnyitottam a

A minap megnyitottam a csapot, inni szerettem volna egy pohár vizet.Nem ittam meg, mert már korábbról tudtam, hogy fogyasztásra nem alkalmas.(csak az érzésre voltam újra kíváncsi, milyen az mikor egy tudatlan ,,oltani" szeretné szomját.)  Korábbi tapasztalatom alapján a tiszai csapvíz, kiszárítja a torkot, és egyre többet és többet kéne inni ebből a klóros valamiből, hogy egyáltalán egy picit jobban érezzük magunkat, a dehidratáltság miatt. Ellenben, ha kimegyek az artézi kútra, a termál fürdők kútjához, vagy hazánk hegyi patakjaiból iszom, azok valójában oltják a megfáradt vándor szomját!  

Tetszett, ez a cikk, de a nagypolitikát ha lehet hagyjuk ki minél inkább.Az elvtársak úgyis az alkoholos italok szomjoltó hatására szavaznak. (van elég alkoholista köztük)     

Költői kérdés:lehet hogy igazuk van?!

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 votes)
evad's picture

Baromság

Elképesztő, hogy nincs jobb dolguk, mint nyilvánvaló dolgok kimondását nehezíteni... azt nem mondom, hogy megtiltani, hiszen valamennyien megtaníthatjuk a gyermekeinknek, hogy a víz a legjobb szomjoltó. Mellesleg eddig sem volt ráírva a vizespalackokra, hogy "a termék megelőzi a kiszáradást és remek szomjoltó". Nekem az a véleményem, hogy ezzel az intézkedéssel csak kinevettetik magukat. Azt nem tudom, hogy az orvosokat hogy fogják rávenni, hogy ne tanácsolják a betegeknek, hogy igyanak sok/több vizet. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Nem kell őket rávenni semmire.

"Azt nem tudom, hogy az orvosokat hogy fogják rávenni, hogy ne tanácsolják a betegeknek, hogy igyanak sok/több vizet"

Az én bőrgyógyászom szerint a baromi száraz bőröm és a kevés víz ivása nem lehet összefüggésben (Tényleg keveset ittam.)

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)
timeeeee's picture

Bőrgyógyászat...

...na ez az a hely, ahol semmin nem szabad meglepődni (sajnos). Bemegy 10 ember 10 különböző bőrproblémával, és mindannyian ugyanazzal a 2-3 recepttel a kezükben jönnek ki. Régen - amikor viszonylag gyakran el kellett oda látogatnom valami kiütéssel - úgy éreztem magam, mint valami kísérleti nyúl, mert csak totóztak a kenőcsökkel (egyik sem ért semmit ráadásul), tipikus mondat a "kenegesd még akkor egy pár hetet, aztán ha nem múlik, kipróbálunk mást". Aztán ezt meguntam...kb 7 éve nem jártam ott, bár szerencsére több mint egy éve nem is indokolt

Találkoztam már olyan "bőrgyógyásszal", aki nem tudta hogy az övsömörnél előjöhet mellékhatásként ízületi fájdalom, és ugyanez az ember azon a véleményen volt, hogy tönkreteszem a vesémet és a bőrömet is azzal, hogyha napi 5 liternél több folyadékot viszek be a szervezetembe... tenném hozzá, hogy 180 cm vagyok, kb 75-76 kg, és télen megiszom a 6 litert naponta, de nyáron a nagy kánikulákban akár a 10 liter is lecsusszan a torkomon. Tény, hogy ez több mint a szükséges mennyiség, de én ezzel sokkal jobban vagyok, mint régen. A vesémmel semmi gond, és a bőröm is köszöni szépen, nagyon jól érzi magát... nem lóg cafatokban a szárazságtól, nem úgy, mint amikor napi 1,5 liter víz megakasztott.

Néha elgondolkozom azon, hogy hogyan kerülhetett olyan diploma a kezébe, amilyen.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

"Vajon miért?"

Nos... egy kicsit én még

Aztán odamegyek, esküszöm odamegyek közéjük és

Aztán meg amikor ezek majd na akkor röhögök a markomba, hogy aha, mégsem működik jól a betegségügy?!

ÁÁÁÁÁÁÁÁ a hajamat tépem! Bár jól bírja, mert se bolti samponom se balzsamom se festékem, EZÉRT erős ;-) Vajon miért? :-)

Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (5 votes)
Zandra's picture

Ez elképesztő!!!

Voltam egy előadáson, ahol azt mondta az előadó, hogy "minél erősebb a FÉNY, annál jobban szorul vissza a sötétség!" Szeretném hinni, hogy ez a "sötét" oldal félelemteli kapálózása....

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Antal Vali's picture

Van egy mondás:

Minél nagyobb a fény, annál élesebb az árnyék.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
korena's picture

Atya ég!

Esküszöm nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek! Számomra az egész sztori nevetséges, de sírni tudnék, ha belegondolok, hogy ez hova nőheti ki magát. Eszembe jutott a margarin története. A mai napig emberek százezrei rendíthetetlenül kenik, mert az olyan  marha egészséges... a szüleimet képtelen vagyok meggyőzni az ellenkezőjéről :( már át van mosva az agyuk... ugyan ez lesz a vízzel is????

Kitalálnak majd egy vízhelyettesítő szuper készítményt és ráveszik az embereket, hogy az aztán a csuda dolog! A víz bezzeg... és az emberek benyelik és lenyelik és sorvadnak... 

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 votes)

Mar letezik

Mar letezik ilyen. A fincsi petpalackba toltott szensavas asvanyviz...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

vaj vs. margarin

A képen a világos színű, az vaj. A sárgák margarinok: az egyik egy sima, a másik egy "koleszterincsökkentős, provitaminos". Felhívnám a figyelmet a döglött hangyákra...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel