A papaja igen hatékony a rák elleni küzdelemben...

A papaja sok C- és A vitamint tartalmaz, több mint 20-féle aminosavat kalciumot és vasat (részletesebben itt olvashatsz róla). Az gyümölcsből kinyert enzimet az élelmiszeripar húspuhítóként használja, a gyógyászatban pedig az emésztési problémák kezelésre alkalmazzák.

A Nam Dang és munkatársai (Floridai Egyetem) vizsgálatokkal igazolták, a Papaya kivonatának rákellenes hatását és a szokásos kezelésekkel ellentétben nincsen toxikus mellékhatása a normális sejtekre.

A papaja rákellenes hatását igazolták kutatók

A papaja leveléből készült kivonat és a belőle készült tea igen hatékony a rák elleni küzdelemben - közölték kedden amerikai kutatók.

rak_papaja.jpg

Nam Dang, a Floridai Egyetem kutatója és japán kollégái bizonyítani tudták a népi tapasztalatot, mely szerint a papaja nagyon hatékony számos ráktípus, például az emlő, a méhnyak, a máj, a tüdő és a hasnyálmirigy tumorja ellen. A kutatók szárított papajalevelekből készítettek kivonatot. Kimutatták, hogy ez a kivonat elősegítette egy citokin nevű molekula termelődését, amely fontos jelzőanyagként vesz részt az immunrendszer szabályozásában. A tudósok a Journal of Ethnopharmacology című szakfolyóiratban arról számoltak be, hogy a kivonat kedvező hatása miatt felhasználható több ráktípus elleni terápiában. A papaját elterjedten használják a népi gyógyászatban szerte a világon, különösen Ázsiában. Deng elmondása szerint például az ausztrál őslakosok és a vietnámi lakosok is jó eredményeket értek el a növényből készült szer használatával.

A vizsgálatokban azt is megállapították, hogy a papaja kivonata nem toxikus a normál sejtekre, így elkerülhető lehet vele a szokásos rákkezelések gyakori mellékhatása. A laboratóriumi kísérletekben tíz különböző típusú rákos sejtből készített tenyészetet tettek ki négyféle erősségű papajalevél-kivonatnak. 24 óra elteltével azt tapasztalták, hogy valamennyi sejtkultúrában csökkentette a tumornövekedést a papaja, ráadásul a hatás annál jobb volt, minél töményebb volt a kivonat.

(Forrás: informed.hu)

További oldalak:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hozzászólások

Megmagyarázná valaki?

Uramatyám, most olvasom, hogy a kamilla felkerült a rákot okozó hatóanyagok hivatalos listájára??? Most ez komoly? Remek, mert én egy héten 3-4-szer biztosan iszom, á la natúr. Eddig abban a hiszemben éltem, hogy a legsokoldalúbban felhasználható gyógynövény, de most ezzel összezavarodtam.

Megmagyarázná valaki? Tervezem a részvételt Vali előadásán, de addig is nyugtassatok meg. Nagyon köszönöm!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A kamillával évszázezredek óta semmi baj!

Azokkal a gonosz emberekkel van nagy baj, akik érdekszövetséget alkotva akarják elhitetni velünk, hogy a kamilla rákkeltő, de csak azért, hogy megvegyük a valóban rákkeltő szintetikus gyógyszereket. Többek közt az előadáson ennek a "maffiának" a működéséről is lerántjuk a leplet!

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

Ezen én már meg sem lepődöm!

Folyamatosan próbálják "lejáratni" az évszázadok óta használt gyógynövényeket, úgy látszik most a kamilla van soron! Ne aggódj, szerintem, ami az elmúlt évszázadokban tapasztalati úton már bizonyított, nem valószínű, hogy hirtelen rákkeltővé válna. Kérdezd majd nyugodtan Valit az előadáson, biztosan kifejti majd neked bővebben.

Hol lehet megnézni egyébként ezt a hivatalos listát?

Értékelés: Nincs

Kamilla

Kedves Mártu!

Na akkor megnyugodtam. Hivatalos listáról én sem tudok, a Vali előadására vonatkozó invitáló-meghívó soraiban olvastam, ahol is arról van szó, hogy-hogy kerülhet autó fagyálló a kozmetikumokba, a kamilla meg hogy kerülhetett erre a bizonyos listára. Szóval, majd erre is megtudjuk a választ az előadáson. Csak én annyira elképedtem ezen, hogy azonnal szerettem volna választ kapni. És köszönöm a gyors választ! 

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel