Hogyan jön össze a paradicsommadár Elvis Presley-vel, avagy: Első Aviva élményeim

aviva4-200x.jpgHa hiszitek, ha nem, két hete még meg sem fordult a fejemben, hogy Aviva tanfolyamra menjek. Egy jó barátnőm ültette a fülembe a bogarat, ők ugyanis évekig vártak az első kisfiukra. Nemrégiben került náluk szóba a kistesó tervezése, így utánanézett azoknak a módszereknek, amelyek segíthetnek a mielőbbi gyermekáldásban. Az én történetemhez úgy kapcsolódik az övéké, hogy a 20 hónapos Zelmi lányom anyatejfogyasztása még vetekszik 3-4 nagyobbacska csecsemőjével, így a saját termékenységemre sem fogadnék a lottón. Kistesót pedig lassacskán majd mi is szeretnénk.

A tanfolyam vasárnap kora délután volt, a gyerkőcöt elhelyeztem a nagyszülőknél, aztán bekocsikáztam a Bionom Központba. Csöndes kis csapat fogadott: Asszonyok, fiatal lányok vegyesen, mindenki gondolataiba mélyedve. Pokrócok, törölközők, kulacsok vártak bevetésre készen. Ahogy körbeültünk beszélgetni, kezdett oldódni a hangulat. Zsuzsa elmesélte, hogyan sodorta az élet 40 után a természetgyógyászat, a Kriston intim torna, majd az Aviva-módszer felé. Aztán kicsit szidtuk a férfiakat, akiket úgy kell elvonszolni egy ilyen tanfolyamra, pedig a meddőség gyakran rajtuk múlik.

aviva3-150x.jpgA pasikérdés után Zsuzsa mesélt a misztikusnak hangzó Mazdaznan életformáról, a lúgosítás fontosságáról, sőt még vizelet pH-t is mértünk!

Az elméleti kérdések megtárgyalása után belevágtunk a délután forró részébe! Mert bizony ez a torna egy cseppet izzasztó. Én bizony igen sportos lányka voltam fénykoromban, de mióta Zelmi megszületett, az energiáimat nem a sportolásban élem ki. Az első gyakorlat utáni kétségbeesésem után szerencsére kiderült, hogy nem az a lényeg, hogy merre kell fordulni, azt csak az unalom ellen találták ki. No, erre tényleg jó volt! A gyakorlatok egyébként nagyon viccesek, jó hogy nem volt a teremben tükör, különben dőltünk volna a nevetéstől. Megtanultuk hogy járnak a kismajmok, mi az a pumpa és a rakéta, mit kell végezni, ha egy pár nappal előrébb szeretnénk hozni a menstruációnkat mondjuk egy utazás miatt, és hogy mely gyakorlatok fontosak, ha kisbabát szeretnénk. A zene pedig annyira jó, hogy önkéntelenül is mosolyogni kell a torna alatt! 

Szerencsére az első gyakorlati blokk után következhetett egy kis pihenés. Leültünk, jól betekertük magunkat a sálainkba, pokrócainkba, és részletesen átbeszéltünk mindent. Melyik gyakorlat jó ciszták esetén, melyiket kell csinálni, ha görcsös a menstruáció, melyiket, ha a baba a legfontosabb cél...

A rövid pihenés után belevágtunk a második részbe. Szerencsére itt több gyakorlat földön ülős, fekvős volt, így lazíthattunk egy kicsit, de legalábbis az illúziója megvolt. A tornát egyébként elég hetente kétszer végezni, és létezik egy rövidített, 15 perces változata is. Így igazán nem igényel sok időráfordítást. Zsuzsa gyakorló órákat is tart, sőt, könyvet is lehet beszerezni, így garantáltan mindenki el tudja sajátítani ezeket az egyedülálló gyakorlatokat.

aviva2.jpg

Mióta elvégeztem a tanfolyamot, igyekszem otthon heti kétszer avivázni. Mindenképp beszámolok majd nektek, hogy milyen változást tapasztaltam.

És végül: Hogy jön össze a paradicsommadár Elvis Presley-vel? No, ezt bizony nem árulom el, tudd meg magad! Nem kell soká várnod, ugyanis vasárnap Aviva tanfolyam lesz Zsuzsával a Bionom Központban! Szombaton, a Bionom Fesztiválon pedig bemutató órán vehetsz részt!

Gyertek!

Mártu


Kapcsolódó tartalmak:

baba-elsosegely-konyv

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Hozzászólások

Vetélés után Aviva

Kedves Zsuzsa!

Egy ismerősömmel kapcsolatban szeretnék érdeklődni.

Szeretnének második babát, de már többször volt vetélése az első harmadban. Az első baba is nehezen fogant meg. Úgy tudom, hogy nincs szervi baja.

Ajánlottam az Aviva tornát, nekem nagyon jók a tapasztalataim vele.

Az lenne a kérdésem, hogy most a vetélés és egészségügyi küret után mikor kezdhetné el az Aviva tornát.  A 18 alapgyakorlatot kellene végeznie?

Ha egy idő után megfogan a baba, akkor a tornával járó erős hasprés nem árthat? Ebben az esetben mikor kellene abbahagyni a tornát?

Köszönöm, ha válaszolsz, üdvözlettel: Marcus

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Aviva torna vetélés után

Szia!

Nagyon drukkolok az ismerősödnek, hogy minél előbb megfoganjon a 2. baba.

A vetélésekkel kapcsolatban Pogány Zsuzsi írt egy blogot, amit jó lenne, ha az ismerősöd is elolvasna: A gyakori vetélések okai címmel találod az oldalon. Zsuzsa ezt írta a blogban:

"

Egy olvasó személyes kérdése miatt történt. Idézem a levelét:

„Kedves Zsuzsa!

Az antalvali.com oldalon láttam, hogy jövő vasárnap tart aviva tanfolyamot a bionom központban. Érdeklődnék, mielőtt jelentkezem, hogy ha magzat elhalása miatt volt két héttel ezelőtt küretem, akkor jelentkezhetem-e, elvégezhetem-e a tanfolyamot jövő hét végén. Illetve ebben az esetben is segítséget jelenthet-e esetleg a torna.
Üdvözlettel
H.K.”

Most is csak javasolni tudom az Aviva tornát, már a vetélést követő első menstruáció alatt is ajánlatos a torna végzése.

Ilyenkor a feladat a méhnyálkahártya helyrehozása, megerősítése. Az esetlegesen elhangolódott hormonrendszer visszaállítása."

Pogány Zsuzsi rendszeresen tart Aviva tanfolyamot, itt lehet rá jelentkezni.

Értékelés: Nincs

aviva hatása (?)

Létezik, hogy az aviva "homeopátiás" elven felerősít tüneteket/rosszabbodást okoz?

Három hónapja végeztem el a tanfolyamot, azóta heti 2x vagy 3x végzem a gyakorlatokat (van hogy az oktatóval). Az amúgy pontos ciklusom felborult (először 4-5 nappal korábban jött, aztán majd egy héttel később), a fájdalmas görcsök nem igazán maradtak el és előfordul pecsételés. Szinte állandósult egy fura érzékeny/diszkomfort érzet a medencémben, szúr többször a petefészkem, a házasélet sem mindig kellemes......Ez normális? A nyáron voltam luknézőben, akkor minden okés volt.

Értékelés: Nincs

aviva torna

Sziasztok!

Azt tudom, hogy az Aviva tornát nem ajánlatos hormonális fogamzásgátló szedése mellett végezni. A kérdésem lehet, hogy butuska lesz: kell, hogy elteljen valamennyi idő az utolsó fogamzásgátló bogyó és az Aviva torna elkezdése között, vagy amint a bogyót letettem, már mehetek is tornázni? 

Köszönöm a segítségeteket!

Zsófi

Értékelés: Nincs
Pogány Zsuzsanna's picture

Hogyan hagyjuk abba a fogamzásgátlót

Kedves Zsófi. Nem akarlak áltatni, de kemény napoknak nézhetsz elébe most. Az Aviva tornát elkezdheted akár azonnal is, és még többet használsz magadnak, ha a méregtelenítést is elkezded ezzel egyidőben.

A torna hatása a külső hormonális kezelés alatt nem észlelhető, hiszen az erősebb hatás, mint a szervezet normál funkciója (pont ezt akarja és tudja elnyomni). Ha elkezded a méregtelenítést, máj tisztítást, a torna hatása előbb fog érvényesülni és a tabletta elhagyása miatti kellemetlen tünetek is hamarabb múlnak el. 

Egyszóval minél előbb méregteleníts és kezd el a tornát.

Szeretettel

Zsuzsa

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

Újra menstruálok 2 és fél év kihagyás után!

Megígértem a cikk végén, hogy beszámolok az elért eredményekről, nem is kellett sokáig várni!

Mindössze 3 alkalom Aviva torna után ismét megjött, szinte hihetetlen! Ez a módszer tényleg szuper hatékony!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)
Antal Vali's picture

Aviva torna ide vagy oda

Nekem soha nem volt gond a menstruációmmal, és egyéb nőgyógyászati problémák sem voltak túlzottan jellemzőek rám. Ennek ellenére én is részt vettem egy tanfolyamon. Azon kívül, hogy jó móka volt, engem elsősorban Pogány Zsuzsa személyisége ragadott meg. Olyan magától értetődően beszél a tabukról, hogy még a legprüdebb ember is azonnal ledobja  a gátlásait. Néha az az érzésém, hogy csak a vele való beszélgetés is van olyan hatékony, mint maga az Aviva. Hisz a legtöbb nőgyógyászati, menstruácós és meddőségi probléma hátterében a lélek gátjai állnak.

Ha rajtam múlna, én minden nőnek kötelezővé tenném a Pogány Zsuzsa féle Avivát!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)
paripa's picture

De jó ötlet Vali!

Tedd kötelezővé az Avivát!

Legalább itt az antalvali.com olvasói közt....., aztán majd országosan is...

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Hortenzia's picture

Első találkozásom Zsuzsával

Első találkozásom Zsuzsával már eredményességről szólt.  Amellett, hogy megismerhettem egy újabb remek személyiséget, embert, a soron következő mensesem is sokkal jobban viselődött.  Nekem az első nap elég görcsösen szokott eltelni és még a második napon is szenvedek, ha nem is annyira.
Viszont most ez elmaradt. Nem is gondolkodtam el azon, hogy ez miért lehet, csak élveztem, hogy nem érzek fájdalmat.
Majd két hét múlva jött a felismerés, hogy lehet, hogy egyetlen egy Aviva már ilyen hatásos volt?

Megemlítettem Zsuzsának, és Ő csak mosolyogva bólogatott.
Engem meggyőzött és testmozgásnak sem utolsó.

Köszönöm,
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel