Hormon

Hogyan szüljek? - Alternatív választások

Mindannyiunk célja, hogy a szülés ne szorongást okozó, lelki traumákkal járó élmény legyen, hanem a biztonság érzésével várt ünnepi esemény. Ahol az anya nem a megfélemlített páciens szerepében van, hanem aktív résztvevő. Főszereplő. 

Elgondolkodtató kérdés, hogy mit jelent az alternatív szülés. Választást, hogy otthon vagy kórházban? Vagy a szülési módok, pózok, lehetőségek jelentik az alternatívát?

Forrás: 
http://www.nlcafe.hu/csalad/20080905/hogyan_szuljek_-_alternativ_valasztasok/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hormon, vagy mozgás? MOZGÁS!

Még mindig csak itt tart az orvostudomány?!!! Hiszen homeopátiával Aviva tornával helyes életmóddal szinte azonnal elmulaszthatók a tünetek. Egyéb természetes kiegészítésekkel az ok is szüntethető! Orvosi konszenzus a menopauza tüneteit kezelő hormonterápia körüli kérdésekről (Informed)

Forrás: 
https://docs.google.com/a/antalvali.hu/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=13dab5ee41c2fd70&mt=application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document&url= https://mail.google.com/mail/u/1/?ui%3D2%26ik%3D6b7cadb69a%26view%3Datt%26th%3D13dab5ee41c2fd70%26attid%3D0.1%26disp%3Dsafe%26realattid%3Df_helk3ioe2%26zw&sig=AHIEtbQz44mCp6CgAHyJ9mgANTglQzSRmw
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Elfeledett szervünk: a pajzsmirigy

Készítettem egy összeállítást természetesen a teljesség igénye nélkül, a pajzsmirigy lehetséges betegségeivel kapcsolatban, ugyanis az a meglátásom, (már csak azért is, mert érintett voltam/vagyok a témában) hogy nagyon keveset tudunk ezekről a betegségekről és tévesen félrediagnosztizáljuk magunkat (ahogyan én is tettem, annak idején, még szerencse, hogy épp bőrrel megúsztam).

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Fürtös vagy rövidágú a poloskavész?

Ez is, az is. És még poloskafű, Cimicifuga racemoska, indián(asszony)gyökér, (fekete)kígyógyökér, csörgőgyökér és Black Cohosh. 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nevetni kell, ennyi az egész

Egymás után nyílnak a Hahotaklubbok

A nevetés az ember áldásos kiváltsága. Jókedvre derít, boldogságot, vidámságot, békét teremt, örömet szerez, jót tesz testnek és léleknek, közösségi kapcsolatoknak, fejleszti a személyiséget. Testmozgásnak is kiváló. A kacagás belső kocogás néven is ismert. Növeli az egészséges önbizalmat, kibontakoztatja a játékos teremtő-képességet. 

Forrás: 
zoldujsag.hu
0
Értékelés: Nincs

Helyes táplálkozással enyhíthetők a klimax tünetei

Sok növény tartalmaz olyan vegyületeket, amelyek bizonyos női nemi hormonokhoz hasonlítanak, ezért hatásuk hormonszerű lehet. A közelmúltban vita indult ezek esetleges veszélyeivel kapcsolatban. Osztrák kutatók összegezték a legújabb szakirodalom következtetéseit az American Journal of Medicine legújabb számában.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Tej, sajt, gyümölcsjoghurt hatása a szervezetünkre

Tudományos körökben ma már egyáltalán nem vitatják a fehérjék kalciumcsökkentő hatását. Az elmúlt ötven év kutatásai egyértelműen bebizonyították, hogy a szilárd csontokat biztosító pozitív kalciummérleg elérésének legegyszerűbb és leglátványosabb eredményeket hozó étrendi módja a napi fehérjefogyasztás visszafogása! A tejüzemeknek természetesen más a véleménye, de ez érthető.

tej-sajt-joghurt

Forrás: 
http://zoldujsag.hu/tej-sajt-gyumolcsjoghurt-hatasa-a-szervezetunkre/#
4.333335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (6 votes)

Hús? - Huss! - 2. rész

Elõzõ számunkban megemlítettük a húsevés kérdésének néhány megközelítését. Most a biológiai, az orvosi antropológiai és a kémiai szempontokat fejtjük ki részletesen.

Forrás: 
http://www.napfenyes.hu/eletmod-gyogyitas/taplalkozas/enni-vagy-nem-enni
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Mindig friss tejet a babának!

anyatejAz anyatej összetétele napszaktól függően változik – tudósítanak spanyol kutatók. Ezt figyelembe véve praktikus tippet adnak a szoptató anyáknak: nem mindegy, hogy a baba azon frissiben kapja-e meg a tejet. A nappali tej élénkít, mint minket a kávé, tehát a baba nem alszik jól!

Forrás: 
natursziget.com
0
Értékelés: Nincs

Egészségesen, erősen a változókor után

A várható életkor emelkedése nem jelenti egyben azt is, hogy egyre több erőtlen, gyenge, beteg idős ember alkotja a fejlett társadalmak népességének jelentős százalékát. Lehetünk egészséges, boldog, energikus férfiak és nők ötvenen túl is. Ehhez az kell, hogy napirendünkbe szokásként épüljön be a rendszeres testedzés, úgy, mint az esti fogmosás vagy az étkezések. 

Forrás: 
fitway.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nem veszélytelen ez a bevett terápia!

A prosztatarák egyik bevett kezelési módja, a hormonterápia növelheti a betegeknél a szívproblémák kockázatát, jelentették be kutatók kedden a Berlinben zajló európai onkológiai találkozón.

0
Értékelés: Nincs

Ne az eseményt, a tablettát ritkítsuk!

Az "esemény" utáni, 72 órán belül bevett sürgősségi fogamzásgátlók nagy hormontartalmú tabletták. Nem szabad sűrűn kapkodni őket, mert súlyos következményei lehetnek!

0
Értékelés: Nincs

Vitatják az antibakteriális szappanok biztonságosságát

Több millió háztartásban használnak antibakteriális szappant illetve tisztítószert annak reményében, hogy azok segítenek megőrizni a család egészségét. Felmerül azonban a kérdés, hogy ugyanaz a vegyi anyag, mely képes megölni a különböző baktériumokat, vajon veszélyt jelent-e ránk?

Forrás: 
webbeteg.hu
0
Értékelés: Nincs

Mellrák: nagy árat fizetünk hanyagságunkért?

Idén is lehet sétálni a rózsaszínnel kivilágított Lánchídon, felhívva a figyelmet a mellrákszűrés fontosságára. A második leggyakoribb rosszindulatú megbetegedésről lévén szó, a tájékoztatásra kétségkívül nagy szükség van. Jó eséllyel gyógyíthatnánk például a korán felismert eseteket.

Forrás: 
hvg.hu/egeszseg
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel