Hormonkészítmény

Tej, sajt, gyümölcsjoghurt hatása a szervezetünkre

Tudományos körökben ma már egyáltalán nem vitatják a fehérjék kalciumcsökkentő hatását. Az elmúlt ötven év kutatásai egyértelműen bebizonyították, hogy a szilárd csontokat biztosító pozitív kalciummérleg elérésének legegyszerűbb és leglátványosabb eredményeket hozó étrendi módja a napi fehérjefogyasztás visszafogása! A tejüzemeknek természetesen más a véleménye, de ez érthető.

tej-sajt-joghurt

Forrás: 
http://zoldujsag.hu/tej-sajt-gyumolcsjoghurt-hatasa-a-szervezetunkre/#
4.333335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (6 votes)

Hús? - Huss! - 2. rész

Elõzõ számunkban megemlítettük a húsevés kérdésének néhány megközelítését. Most a biológiai, az orvosi antropológiai és a kémiai szempontokat fejtjük ki részletesen.

Forrás: 
http://www.napfenyes.hu/eletmod-gyogyitas/taplalkozas/enni-vagy-nem-enni
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Nem veszélytelen ez a bevett terápia!

A prosztatarák egyik bevett kezelési módja, a hormonterápia növelheti a betegeknél a szívproblémák kockázatát, jelentették be kutatók kedden a Berlinben zajló európai onkológiai találkozón.

0
Értékelés: Nincs

Mellrák: nagy árat fizetünk hanyagságunkért?

Idén is lehet sétálni a rózsaszínnel kivilágított Lánchídon, felhívva a figyelmet a mellrákszűrés fontosságára. A második leggyakoribb rosszindulatú megbetegedésről lévén szó, a tájékoztatásra kétségkívül nagy szükség van. Jó eséllyel gyógyíthatnánk például a korán felismert eseteket.

Forrás: 
hvg.hu/egeszseg
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Álszerzőkkel népszerűsítették a nők hormonpótló kezelését

Újabb leleplező dokumentumok bizonyítják, hogy egy gyógyszeripari cég "szellemírókat", azaz más nevében író szerzőket bérelt föl a hormonpótló kezelés népszerűsítéséhez.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Egészséges spermák: hasznos tanácsok a termékenység fokozásához

Ha problémái akadnak a fogamzóképességgel, akkor fontos tudnia, mit tehet azért, hogy egészséges ondóval járuljon hozzá a sikerhez. Ezt szeretnénk elősegíteni az ondósejtek egészségével kapcsolatos összefogaló cikkünkkel, amelyet a Mayo Clinic weboldalának anyaga alapján készítettünk.

A sperma élete

A sperma mennyisége és minősége férfiról férfira változik, és számtalan tényezőtől függ - ezek némelyike befolyásolható, mások nem. Az nem várható el, hogy az összes olyan faktort a kezünkben tudjuk tartani, amelyek javítják a fogamzás esélyét, de bizonyos lépéseket tehetünk azért, hogy spermánkat jó formába hozzuk.

Az ondósejtek (vagy spermiumok) a herékben születnek. A herezacskó speciális, hasüregen kívüli helyzeténél fogva a herék a testhőmérsékletnél kissé alacsonyabb hőmérsékleten vannak, ez kell az egészséges sperma termeléséhez. Fontosságban az ondósejtekkel egyenrangú az ondófolyadék - a férfi ivarmirigyek: a prosztata és az ondóhólyag váladékainak keveréke -, amely a spermiumokat védi és táplálja a petesejthez vezető hosszú út során.

nem-vettem-figyelembe

A spermiumok a mellékherében - egy mindkét heréhez külön-külön csatlakozó kanyargós csőtekercsben -, az ondófolyadék összetevői pedig képződésük helyén várják az ejakulációt. A célbajutáshoz a sperma három követelménynek kell, hogy megfeleljen: ezek a mennyiség, a minőség és a mozgékonyság.

Forrás: 
origo.hu
4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (10 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel