Huminiqum szirup és kapszula formában

Huminsavat, fulvosavat és mikroelemeket tartalmazó étrend-kiegészítő szuszpenzió. Immunerősítésre, méregtelenítésre, ásványi anyagok pótlására, a szellemi és fizikai teljesítőképesség javítására. Magyar alapanyagokból, magyar szellemi tőkével, magyar munkaerővel előállítva.

huminiqum_szirup-kapszula.jpg

Tartalom:

Mi a különbség más étrend-kiegészítőkhöz képest?

A legtöbb étrend-kiegészítő készítmény egy-egy specifikus területen hat. Némelyik immunerősítő, némelyik mikroelem pótló, mások erős antioxidánsokat tartalmaznak. A Huminiqumban mindezen tulajdonságok harmonikus kombinációban találhatók meg kiegészítve a huminsavak kiemelkedően erős antivirális és méregtelenítő hatásaival.

Miben jobb a Huminiqum a piacon lévő más huminsav alapú étrend-kiegészítőknél?

 • huminsav tartalma jóval magasabb a megszokottnál
 • tisztább és koncentráltabb formában tartalmaz huminsavakat (erősebb antivirális és antioxidáns hatás)
 • szélesebb spektrumon tartalmaz mikroelemeket (szedését nem szükséges kiegészíteni más mikroelem pótlókkal)
 • a mikroelemeket természetes kelátos kötésben tartalmazza (mentes a mesterséges mikroelem pótlók okozta mellékhatásoktól)
 • 100%-ban természetes (nem tartalmaz tartósítószereket, színezékeket és mesterséges aromákat)

Huminiqum

A huminsavak a növényi eredetű biomassza több tízezer (millió) éves bomlási folyamataiban keletkeznek (növény - tőzeg - lignit - barnaszén - feketeszén - gyémánt) A huminsav képződés kiindulási vegyületeinek a fás növényi részek lignin molekulái, valamint a flavonoid szerkezetű vegyületek tekinthetők. A természetes huminsav és fulvosav számos ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában.

A huminsavak kémiai értelemben egyrészt természetes quinon vegyületek, másrészt természetes polimer molekuláknak tekinthetők, melyek alap építő egységei a kis molekulájú fulvosavak. Egy részük tehát felszívódik a szervezetbe (antivirális, energiatermelő katalizátor, immunrendszer erősítő és méregtelenítő hatás), más részük viszont a bélrendszerben maradva serkenti, szabályozza a bélflórát, felvehető állapotban tartja a tápanyagokat, megköti és kiüríti a toxinokat.

A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint "természetes antivirális hatóanyagot" és "alternatív antibiotikumot" a modern tudomány is felfedezte.

A Huminiqum étrend kiegészítő a szervezet számára szükséges mikroelemeket, huminsav és fulvosav komplexek formájában tartalmazza természetes arányban. A készítmény hatóanyagát világviszonylatban is egyedülálló, Magyarországi természetes ásványokból vonjuk ki.

A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.

Összetétel:

 • Hatóanyag - Mennyiség 250 ml-ben - 4 ml napi adag RDA%
 • Huminsav - 11880 mg - N.A.
 • Fulvosav - 1250 mg - N.A.
 • Nátrium (Na) - 1690 mg - 1,36%
 • Kálcium (Ca) - 560 mg - 1,10%
 • Magnézium (Mg) - 206 mg - 1,10%
 • Vas (Fe) - 131 mg - 15,6%
 • Cink (Zn) - 131mg - 15,0%
 • Kálium (K) - 187 mg - 0,09%
 • Mangán (Mn) - 37 mg - 15,0%
 • Réz (Cu) - 11 mg - 15,0%
 • Bór (B) - 5,6 mg - 4,5 %
 • Molibdén (Mo) - 1,9 mg - 15,0%
 • Jód (I) - 1,2 mg - 15,0%
 • Króm (Cr) - 1,2 mg - 15,6%
 • Szelén (Se) - 0,93 mg - 18,8%
 • Fluor (F) - 0,19 mg - 0,2%
 • Vanádium (V) - 112 mg - 0,1%
 • Kobalt (Co) - 75 mg - N.A.

RDA% - Ajánlott napi bevitel %-a. (Az Amerikai Egészségügyi Minisztérium szerint)

Élettani hatások

A nemzetközi szakirodalomban az alábbi fontosabb élettani hatásokat állapították meg eddig a huminsavakkal kapcsolatban

Antioxidáns, gyökfogó: Rendkívüli hatékonysággal megköti a szervezetben keletkező szabad gyököket, melyek számos betegség forrásai.

Az enzimaktivitást növeli: Az enzimek és vitaminok az életerő forrásai. Ezek alakítják át a felvett táplálékot energiává és biokémiai építőanyagokká. A huminsavak növelik az enzimaktivitást. Ha vitaminok és enzimek mellé fulosavat juttatunk, akkor azok biológiai hatékonysága megnő.

Antivirális hatás: A huminsavak antivirális hatása a humán gyógyászatban régóta ismert és a huminsav talán a természet egyik legerősebb vírus ellenes hatóanyaga.

Növeli a sejtmembrán áteresztő képességét: Beviszi a szervetlen ásványi anyagokat a sejtmembránon.

Szerves kelátképző: A szervetlen ásványi anyagokat és mikroelemeket "szerves" vegyületekké alakítják, bejuttatják a sejtekbe. Az élettani szempontból fontos ásványi anyagokat a természetben egyedülálló módon, könnyen cserélhető formában kötik meg, míg a toxikus nehézfémekkel oldhatatlan kötést alakítanak ki és kiürítik a szervezetből.

Optimalizálja az ásványi anyagok felvételét: Biztosítja a szervezet számára az optimális ásványi anyag felvételt, azáltal, hogy a túlsúlyban lévő anyagok felvételét gátolja, míg a kisebb mennyiségben jelenlévő anyagok felvételét elősegíti.

Megköti a toxinokat: Fizikai- kémiai szerkezetükből adódóan a huminsavak szinte valamennyi vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe került toxikus anyagokat hatástalanítják és kiürítik. A legújabb amerikai kutatási eredmények szerint egy átlagember vérében 170 idegen anyag található.

Helyreállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát: A" modern" táplálkozási szokások a szervezet elsavasodását okozzák. Az elsavasodás számos betegség okozója (pl. narancsbőr, reuma, asztma, elhízás, csontritkulás, hajhullás, élősködők, gombák). Szervezetünk e folyamatok ellen úgy védekezik, hogy a savakat ásványi anyagokkal semlegesíti és a keletkezett sókat elraktározza. Tehát ez a folyamat is a szervezet számára felhasználható mikroelemek szintjét csökkenti.

Felhasználási javaslatok

A készítmény nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot (ízesítő, stabilizáló, tartósító, stb...). Ízesítését mindenki ízlés szerint végezze, ha a termék eredeti természetes íze zavaró.

 • Szirupos formában a szükséges adagot egy pohár folyadékban (víz, tej, joghurt, gyümölcslé, stb...) elkeverve fogyaszthatjuk. Ízét kellemesebbé tehetjük, és hatását fokozhatjuk, ha 1-2 csepp citromlevet adunk hozzá.
 • Reggel étkezés előtt, illetve este étkezés után 15-20 perccel ajánlott bevenni.

Ajánlott napi adagolás

 • Általános roborálásra: 1x2-3 ml vagy 1x2 db
 • Mikroelem hiányos tünetek kezelésére: 1x4 ml vagy 2x2 db
 • Sav-bázis egyensúly helyreállítására: 1x5 ml vagy 1x2 db
 • Fáradtság, levertség érzet esetén: 1x5 ml vagy 1x2 db
 • Fizikai megterhelés, versenyzés: 2x3 ml vagy 2x2 db
 • Szellemi kimerültség esetén: 2x4 ml vagy 2x2 db
 • Vérszegénységi tünetek, menstruáció: 2x3 ml vagy 2x2 db
 • Áldott állapotban, szoptatós anyáknak: 1x2-4 ml vagy 1x2 db
 • Betegség utáni lábadozás: 2x3 ml vagy 2x2 db
 • Gyerekeknek: 1x2 ml vagy 1x1 db

A Huminsavak csodája

A természet biztosított számunkra minden tápanyagot, ahhoz, hogy hosszú, egészséges és aktív életet élhessünk. Sajnos nem élvezhetjük teljes egészében mindezen földi javakat mert táplálékainkat oly módon termesztjük és dolgozzuk fel, hogy azok nagy része nem használható a szervezet számára. Ezen az sem segít, hogy a teljesen kimerített talajainkon termesztett növényeket és az állatokat mesterséges szteroidokkal serkentjük nagyobb növekedésre.

A szántóföldi növények egyre több mikroelemet vonnak ki a talajokból, ugyanakkor utánpótlás nincs. Mindezek eredményeképpen tudományosan igazolható hogy a gabonákban és a gabona alapú élelmiszerekben folyamatosan csökken a mikroelem szint. Ugyanez igaz az állati eredetű termékekre is, hiszen a gabonákkal egyre kevesebb mikroelemet vesznek fel.
A mikroelem hiány a táplálkozási lánc végén álló emberi szervezetben is megjelenik. A következményekkel nap, mint nap szembesülünk, az un. civilizációs betegségek elterjedése révén allergia, stressz, immunrendszeri problémák, daganatok, elhízás stb...). Érdemes idézni a kétszeres Nobel-díjas kémikus Dr. Linus Pauling megállapítását:

"Nincs az élő szervezetnek az a megbetegedése, ami ne lenne visszavezethető valamely mikroelemek hiányára..."

A mikroelemek és ásványi anyagok hiánya a szervezetben elsősorban az enzimek és vitaminok működését gátolják. Ezért hiába fogyasztjuk a vitaminokat, ha nincs jelen a megfelelő mikroelem, akkor azok hatástalanok maradnak. Az analitikai módszerek fejlődése mára lehetővé tette a nagyon kis mennyiségben jelen lévő elemek mérését. Ezen elemzések azt igazolják, hogy egy élő szervezet működéséhez több mint 70 mikroelem és ásványi anyag folyamatos jelenléte szükséges.

A szervezet hatékonyan azonban nem tud felvenni akármilyen ásványi anyagot vagy mikroelemet. Ehhez un. szerves molekulakomplexek kellenek, melyek átjutnak a bélfalon és a sejtfalon is.

A legjobb megoldást, mint mindig, a természet fejlesztette ki a természetes huminanyagok (huminsav és fulvosav) formájában, melyek nemcsak, mint a mikroelemek felvételét segítő szerves komplexképző molekulák tűnnek ki, hanem a sejtek energiatermelését is serkentik és a szervezet méregtelenítésben is fontos szerepet játszanak.

A huminanyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban keletkeznek (növény-tőzeg-lignit-barnaszén-feketeszén-gyémánt). A természetes huminsav és fulvosav legalább 70 féle ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában. Érdemes megjegyezni, hogy világ legjobb minőségű, legtisztább huminanyag lerakódása Magyarországon található.

A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint"természetes antivirális hatóanyagot" és "alternatív antibiotikumot" a modern tudomány is felfedezte. A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.

A HYMATO PRODUCTS Kft. huminsav és fulvosav alapú -nemzetközi piacokon is elismert -termékeit Magyar alapanyagokból Magyar szellemi tőkével és Magyar munkaerővel állítjuk elő.

4.272725
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (11 votes)

Hozzászólások

Terhesvitaminnal Huminiqum

Sziasztok!

xxx-val egyutt lehet Humit szedni?

Koszonom a valaszt elore is!

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Szedheted vele együtt

Szia Juve!

Szedheted vele együtt nyugodtan!

Boldog babavárást, jó egészséget kívánok!

Értékelés: Nincs

Huminiqum és fogamzásgátló

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a készítményben lévő máriatövis kivonat gyengítheti a fogamzásgátló hatását ?

Én nem méregtelenítés céljából szedném, hanem vashiányos hajhullás miatt tanácsolták nekem.

 

Válaszotok előre is köszönöm!

Üdv, pingipongi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Fogamzásgátló Huminiqummal

Szia! 

Ne egyszerre vedd be a kettőt, hagyj köztük legalább két órahossza szünetet! 

Értékelés: Nincs

Nyirokrendszer

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a nyirokrendszer tisztítására is jó ez a termék? vagy mit ajánlanátok rá? nagyon ksözi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Nyirokrendszer tisztítása

Szia! 

A Huminiqum egy nagyon jó alap-termék, rengeteg pozitív tulajdonsága van, hatalmas löketet adhat a szervezet tisztításának, a nyirokrendszer tisztulását is beleértve. De azt biztosan nem várod el egyetlen terméktől, hogy teljes mértékben kiméregtelenítse a szervezetedet, mert olyan termék nincs, ami ezt egyes-egyedül megoldja. 

A nyirokkeringést (ezáltal a tisztulást) még EZEKKEL a termékekkel támogathatod. Az angyalgyökérbalzsam pl. egy szuper turbós krém, a duzzadtabb nyirokcsomóra kenve is segít azt eldolgozni, elszállítani a benne lévő cuccot. 

Értékelés: Nincs

Huminiqum mellé vitaminkomplex?

Sziasztok!

Szeretnénk Huminiquom-ot rendelni a párommal, és mellette szeretnénk vitaminkészítményből is feltankolni.
Látom, hogy a most elérhető vitaminkomplexekben is a vitaminok után ott sorakoznak az egyéb összetevők között a Huminiqum-ban is megtalálható ásványi anyagok, ezért azt szeretném kérdezni, hogy itt az átfedés miatt kell-e figyelni a mennyiségekre a vitaminkomplex kiválasztásánál? Mit ajánlanátok mellé férfinek, illetve nőnek?
Van itthon Q10 koenzim és K2D3.

Köszönöm!
Nóri

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Nóriéknak vitaminok

Szia! 

A Huminiqumban jó sok ásványi anyag megtalálható, de túladagolástól nem kell tartani akkor sem, ha történetesen a "multivitaminotok" is tartalmazza ezeket az anyagokat. A Huminiqum pont azért nagyszerű (többek között), mert szabályozza az ásvényi anyagok arányát a szervezetben. Amiből kevés van, annak segíti, amiből pedig sok, annak gátolja a beépülését. 

Egyébként ajánlott időnként váltogatni a komplex tápanyagforrásokat, hogy minél átfogóbb legyen az ellátottság. 

Az én véleményem az, hogy érdemes szedni 

Persze, ezek mellett is fontos az egészséges táplálkozás, egészséges életmód. 

Értékelés: Nincs
Tulipiros's picture

Humi hatása a májműködésre

Sziasztok!

Jól értelmezem, hogy a májműködést is támogatja? Kifejezetten a májat, vagy a méregtelenítő hatás miatt azt tehermentesíti? Milyen hatása van a méregtelenítő szervekre úgy általában? És az epére?

Végigolvastam a cikket, bocsi, ha egyértelmű dolgora kérdezek rá.

Üdv: Tulipiros

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Hogyan támogatja a máj munkáját a Huminiqum?

Szia Tulipiros!

A Huminiqum máriatövist tartalmaz, melynek egyik fő hatóanyaga a szilimarin. A szilimarin serkenti a méreganyagok lebontását a májban,  valamint "aktivizálja a májsejtek gyógyító mechanizmusait, és az új májsejtek képződését. A hepatocyták (májsejtek) sejtmembránját átjárhatatatlanná teszi a mérgekkel szemben. Serkenti az epetermelést, ezáltal segíti a zsírok lebontását is. Tulajdonképpen a máj teljes működését élénkíti és kedvező módon befolyásolja."

Ezen túlmenően a Huminiqum fő alkotóelemei a huminsavak, melyek szintén támogatják a méreganyagok lekötését és eltávolítását. Erről ezt olvashatod a terméklapon:

"A huminsavak kémiai értelemben egyrészt természetes quinon vegyületek, másrészt természetes polimer molekuláknak tekinthetők, melyek alap építő egységei a kis molekulájú fulvosavak. Egy részük tehát felszívódik a szervezetbe (antivirális, energiatermelő katalizátor, immunrendszer erősítő és méregtelenítő hatás), más részük viszont a bélrendszerben maradva serkenti, szabályozza a bélflórát, felvehető állapotban tartja a tápanyagokat, megköti és kiüríti a toxinokat."  A szervetlen ásványi anyagokat és mikroelemeket "szerves" vegyületekké alakítják, bejuttatják a sejtekbe. Az élettani szempontból fontos ásványi anyagokat a természetben egyedülálló módon, könnyen cserélhető formában kötik meg, míg a toxikus nehézfémekkel oldhatatlan kötést alakítanak ki és kiürítik a szervezetből. Fizikai- kémiai szerkezetükből adódóan a huminsavak szinte valamennyi vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe került toxikus anyagokat hatástalanítják és kiürítik. 

A "modern" táplálkozási szokások a szervezet elsavasodását okozzák. Az elsavasodás számos betegség okozója (pl. narancsbőr, reuma, asztma, elhízás, csontritkulás, hajhullás, élősködők, gombák). Szervezetünk e folyamatok ellen úgy védekezik, hogy a savakat ásványi anyagokkal semlegesíti, és a keletkezett sókat elraktározza. Tehát ez a folyamat is a szervezet számára felhasználható mikroelemek szintjét csökkenti."

Az epeműködést keserű anyagok fogyasztásával is serkentheted (pl. ezerjófű, tárnicsgyökér, útifű, pitypanggyökér, angelikagyökér, ürömfű, benedekfű, cickafarkfű, fahéj, gyömbér). Az ezekből készült gyógyteákat kúraszerűen ajánlott fogyasztani (3-4 hetente váltogatni őket), étkezések előtt fél órával.

A méregtelenítést támogathatod továbbá búzafű, árpafű fogyasztásával (szintén tartalmaznak keserű anyagokat IS, klorofillban gazdagok), chlorella és spirulina algákkal (ez esetben nagyon lényeges a bio minősítés), de a Nyírfanedv is jótékonyan hat a folyamatra. 

Szép napot neked!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Tulipiros's picture

Máriatövis és huminiqum

Nagyon szépen köszönöm a részletes választ, a második idézetre emlékeztem a terméklapról, de a máriatövisre nem emlékszem, most sem találtam, úgyhogy az nekem új volt. Köszönöm! Így már mindent értek. :D

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
verebedit's picture

Máriatövis és a huminiqum esete

Szia!

A Máriatövist a Huminiqum Összetételénél találod meg, a kapszulában több van belőle, mint a szirupban, ezért a listában is előrébb szerepel.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Immunerősítés céljából és HPV

Immunerősítés céljából és HPV elleni küzdelem miatt kezdtem el a Huminiqum szirup szedését, második konizációs műtét után vagyok túl, szerencsére még rákmegelőző állapotban voltam...Rendeltem még béta-glükánt és ezüst kolloidot is. Szedek C vitamint D3 vitaminnal csipkebogyó kivonattal. Ezek szedhetőek együtt?

A másik kérdésem, hogy a Humi hatására elképzelhető-e éles bal oldali alhasi fájdalom, mert a székletem is keményebb lett, furcsa kavics szerű dolgok jönnek belőlem...Öt napja szedem folyamatosan, az első napokban a fejem is fájt.

 Köszönöm a segítséget! :)

Értékelés: Nincs

HPV, Huminiqum

Szia.

A Huminiqum szedése mellett  fontos a folyadékfogyasztás megemelése, főleg víz formájában. Ha kevés folyadékot iszol akkor keményebb lehet a széklet ami okozhat alhasi fájdalmat. De az alhasi fájdalomnak sok oka lehet, így ha nem múlik akkor fordulj kérlek orvoshoz a panaszaiddal! Huminiqumnak van méregtelenítő hatása, fejfájás is előfordulhat a szedésének kezdetekor.

Vitaminok és a béta-glukán, Huminiqum szedhetőek együtt. Ezüst kolloid szedéséről nincs tapasztalatom, de a többi terméktől időben eltolva használd!

HPV-ről ezt a hozzászólást olvasd el kérlek! 

Melyek a jó és hatékony táplálék-kiegészítők? írást is érdemes elolvasnod.

Jó egészséget kívánok!

Értékelés: Nincs

Súlyos fogyás és ételérzékenység

 

Kedves Vali! Érdeklődöm, hogy a szirup és tabletta között van-e különbség az összetevők mennyiségét és a tartósítószer, egyéb adalék anyagok mentességét illetően? Roborálásra gondoltam, hogy használom, mert nagyon lefogytam, elvesztettem az eredeti súlyom több mint 20%-át, és nem sikerül visszahíznom. Igaz, hogy nincs is nagyon étvágyam, és egy csomó mindent nem ehetek, mert érzékenyen reagál rá a szervezetem (tilos: glutén, laktóz, tojás, természetesen a szója is) ezenkívül úgy érzem, hogy a rizs, burg. sem tesz jót. Ha tudnál abban tanácsot adni, hogy milyen szénhidrátokkal próbálkozzam, amelyeknek magas a kalória értékük, nagyon megköszönöm. Akkor vagyok a legjobban, ha nem eszem, nem iszom semmit. A gasztroenterológusom immunológushoz küldött Sjögren szindrómára gyanakszik, jövő hétre kaptam időpontot. Válaszodat előre is nagyon köszönöm ieva!

Értékelés: Nincs

Huminiqum szirup és tabletta között van-e különbség

Köszönöm szépen a válaszod!

Még az érdekelne, hogy a szirupnál feltüntetett mg mennyiségek (pl. vas 131 mg), az a teljes üvegre 250 ml-re vonatkozik, vagy az egyszeri 4 ml adagra? Ez azért fontos számomra, mert nem szedhetek túl sok vasat, mivel időnként túlraktározza a májam. Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm

ieva.

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Huminiqum vastartalma

Szia Éva!

Én a szirup adatlapján nem látom részletesen feltüntetve a mennyiségeket, itthon meg csak kapszulám van, így nem tudom megnézni neked. 

A kapszulánál viszont ezt írja: 

1 db kapszula tartalma:
 Fulvosav: 120mg
    Huminsav: 50mg
    C-vitamin: 41mg
    Máriatövis: 21 mg
    Szilícium: 4mg
    Vas: 1,8mg
    Cink: 1,3mg
    Mangán: 0,4mg
    Bór: 0,1mg
Ezen kívül tartalmaz még: Rezet, molibdént, jódot, szelént és krómot is.

Mit mondott az immunológus? Igazolták a Sjögren szindrómát?

Amennyiben biztos a diagnózis, érdemes fokozottan figyelni az esetleges társbetegségekre, és ilyen irányban is elvégeztetni bizonyos szűréseket, mint pl. cöliákia, pajzsmirigy Hashimoto betegsége, SLE. 

A D-K vitaminok és az omega-3 zsírsavak rendszeres bevitele nagyon lényeges, valamint a Tiszta cordyceps vagy az Immune Assist CC. is komoly támogatást nyújthat!

Jó egészséget kívánok neked!

Értékelés: Nincs

Huminicum szirup és tabletta között van-e különbség

Szia Kinga!

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat! Még nem tudok semmit az immunológiával kapcsolatban, csak levették a vért, kb. 2 hét múlva lesz meg az eredménye. Utána írok majd. A gyógygombákról Bartha Ákos egy Youtube előadáson azt mondta, hogy a T1 vagy a T2 immunsejtes betegségek esetén nem szedhetők sajnos.

 Üdv Éva

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Gyógygombákról

Szia Éva!

Miért mondta, mivel indokolta, hogy ellenjavallja a dolgot?

Kifejezetten furcsállom, mivel a Cordycepset különösen ajánlják RA és lupus esetén is, valamint bármilyen gyulladásos folyamatnál. Félre ne érts, semmire nem akarlak rábeszélni, de kíváncsivá tettél. Ha nem okoz fáradtságot, megköszönném, ha átküldenéd az előadás linkjét!

Sjögren szindróma esetén például a T-sejtes érintettség csupán egy része a folyamatnak, a B-sejtek is kulcsszerepet játszanak a folyamatban.

Úgy tartják, hogy a T-sejtes folyamatot belső (genetikai)- és külső tényezők speciális kombinációja indíthatja el, ezzel kiváltva az autoimmun választ. A külső faktorok küzül több lehetséges kórokozót említenek, mint EBV (Epstein-Barr vírus), humán herpesvírus-6, de"a primer Sjögren-szindróma indukciójában és fenntartásában újabban a coxsackie-(különösen az A13 és B4) vírusoknak is jelentőséget tulajdonítanak."

A Cordyceps modulálja az immunrendszert és csökkenti a gyulladásos folyamatokat."A Cordyseps sinensis magas poliszacharid és glükoprotein tartalmának köszönhetően egyrészt immunmoduláns hatást vált ki, másrészt általában gátolja a vírusos és mikrobás fertőzéseket a nukleotidokhoz hasonlónak nevezett különleges molekulák egyedi összetételének köszönhetően (különösképpen a 3’deoxyadenosinevagy cordycepin  és egyéb, 3-as pozíciójú dezoxi nukleotidokhoz hasonlók). Ezek a módosított nukleotidok képesek fellépni a vírusos és mikrobás fertőzésekkel szemben, de a sejtekéivel is, melyek helyrehozzák a rendszerhibákat úgy, hogy megszakítják a DNS vagy az RNS molekulalánc szintézisét a replikációs folyamatok közben."

Írj majd, milyen eredményeket kaptál!

Csupa szépet neked! 


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
verebedit's picture

Ételérzékenység és súlyos fogyás

Szia!

A Huminiqum szirup és a kapszula összetétele között nincs különbség, de ezt Te is megnézheted a termékek adatlapján az összetevőknél.  Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vizsgálat eredménye, remélem hamar kiderül, hogy a mi a problémád. A diétában szívesen segítek Neked, mivel nekem is hasonló diétát kell tartanom. Ha gyulladás van a szervezetedben valóban nem tesznek jót a nagyon magas keményítő tartalmú ételek. Gabonák közül inkább a köles, hajdina, quinoa és amarant fogyasztását javaslom Neked. Figyelj az ételtársításra is, vagyis állati fehérjét ne fogyassz együtt gabonafélékkel, illetve magas keményítőtartalmú zöldségekkel. Húshoz párolt zöldség, saláta passzol. A gabonaféléket fogyaszthatod kásaként önmagukban, vagy köretként is, a Boszorkánykonyhában sokféle receptet találsz.  Nem ajánlom az állati tej és tejtermékek fogyasztását sem, helyettük inkább  növényi tejet illetve tejtermékeket fogyassz!  Házilag is készíthetsz növényi tejet, a recepteket itt találod, de ha nincs időd vagy kedved főzőcskézni, akkor itt válogtahatsz a jóminőségű növényi tejek közül.

A huminiqum nagyon jó ásványi anyag feltöltésre, de ezenkívül szükség van még bélflóra harmonizálásra és vitamin feltöltésre is. Természetes bélflóra harmonizáló étrend-kiegészítőket itt találsz, nekem a legjobban az Emóció vált be. Az allergiáról éredemes az Allergia című blogsorozatot elolvasni.

Értékelés: Nincs

Melyiket mikor lenne optimális?

Sziasztok!

Fiaimnak (2 és 4 évesek) szeretném adni a folyékony huminiqumot, emóciót, nyírfanedvet, grape vital-t, de nem tudom, hogy melyiket mikor lenne optimális, a nap mely szakában és melyiket melyik után, mennyi idő kimaradással? Még kapnak homeopátiás bogyókat is. Azokkal egyidőben is adhatom a fentieket? Segítségeteket előre is nagyon köszönöm. Üdv,A.

Értékelés: Nincs

Kisfiúknak étrend-kiegészítők

Szia,

A termékeken és az adatlapjukon rajta van az ajánlott adagolás, hogy mennyit és mikor érdemes adni.

Huminiqum szirup: Gyerekeknek: 1x2ml

"Felhasználási javaslatok: A készítmény nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot (ízesítő, stabilizáló, tartósító, stb…). Ízesítését mindenki ízlés szerint végezze, ha a termék eredeti, természetes íze zavaró.

 • A szükséges adagot egy pohár folyadékban (víz, növényi tej/tejszín, gyümölcslé, stb...) elkeverve fogyaszthatjuk. Ízét kellemesebbé tehetjük, és hatását fokozhatjuk, ha 1-2 csepp citromlevet adunk hozzá.
 • Reggel étkezés előtt, illetve este étkezés után 15-20 perccel ajánlott bevenni.
 • Ha gyógyszer szedése indokolt, akkor ügyelni kell arra, hogy a két készítményt ne egyidőben szedjük be!

Emóció gyerekeknek 1x2-10-15 ml. Kisebb adagolással kezdjétek és fokozatosan növeljétek. Betegségek esetén az adag nyugodtan növelhető! Bármikor iható a nap folyamán, reggel éhgyomorra vagy este lefekvés előtt az ideálisabb, de napközben is bármikor iható ha úgy kényelmesebb. Gyógyszertől min. 1,5-2 óra eltéréssel vegyétek be!

Huminiqum és Emóció adhatóak egymás után is.

Nyírfanedv: nincs meghatározott adagja, több féle módon is iható, erről kérlek olvasd el adatlapján leírtakat. Mivel a felbontott üveget 5 napon belül meg kell inni, ezt vedd figyelembe az adagolásnál! Célszerű lenyelés előtt kicsit a szájban tartani, mert a nyálkahártyán keresztül is fel tudnak szívódni a hasznos anyagok belőle. Bármikor iható, de energetizáló hatása miatt késő délután és alvás előtt nem adnám. Kivétel ez alól (lázas, hányós, hasmenéses) betegség.

Grape Vitalt csak betegség esetén javasolnám, megelőzésre, és állandó szedésre nem. Testsúly szerint kell adagolni (nem életkor szerint) ahogyan szerepel az üvegén. Antibiotikummal együtt nem adható, a többi gyógyszer szedése mellett kérdezd meg  a kezelőorvost róla, hogy lehet-e. Ez grapefruit mag koncentrátum, míg a grapefruit gyümölcshús és lé befolyásolhat bizonyos gyóygszereket, de a grapefruit magkivonat másként működik. Min 1,5-2 óra eltéréssel ad a többi étrendkiegészítőtől, főleg az Emóciótól, vagy más bélflórára ható termékektől!

Homeopátiás szereket homeopata orvos javasolta? Mire szedik?  Homeopátiás szerek előtt és után kb. 20-30 percig nem ajánlatos enni, inni (max. vízet), fogat mosni és étrend-kiegészítőket sem szedni. Hogy időletolással befolyásolhatják-e a homeopátiás szereket az étrend-kiegészítők vagy sem azt a homepota orvostól kérdezd meg!

Szerintem a Gyermekmegörző is érdekelhet


Értékelés: Nincs

Valami komplex?

Sziasztok!

Bocsánat, hogy ide írok, de nem tudtam besorolni sehová a kérdésemet :)

Van valamilyen komplexebb étrendkiegészítő, ami máj-epe-vese, és egyben béltisztító is?

Köszönöm a segítséget!

Üdv,

Viki

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Komplex

Szia! 

Már válaszoltam erre a kérdésre ma, de lehet, hogy elkeveredett... 

Szóval vannak komplex termékek, de olyat nem tudok mondani, ami mindegyik kritériumnak egyszerre megfelel. 

Linkelek termékeket, amelyek több dolgot is hivatottak támogatni, esetleg kettőből össze tudod válogatni, amire szükséged van: 

Értékelés: Nincs
BéBé Vinyő's picture

2in1-ben ?-em: Méregtelenítés, pajzsmirigy és a Humi?

Sziasztok!

1. ?  Antibiotikum "kúra" után a bélflóra erősítés mellett, a Humi segít "kitessékelni a muszályból bevitt antibiotikumos szennyeket"?

2.  ?    Pajzsmirigy alulműködés (TSH 5,3) esetén szerintetek fogyasztható ez a termék a "Kálium-jodid" miatt? => ( + az adott esetben "anti TPO pozitívitás is van" -> erre nem jó a jódot tartalmazó cucc!!!, mert bezavar...).

Köszönöm a figyelmet:

Értékelés: Nincs

Huminiqum és a jód

Szia,

Huminiqum segíthet a gyógyszermaradványok "kipucolásában", de ahogyan te is írtad a bélflóra támogatása fontos.

Hogy kell-e vagy tilos a természetes jód pajzsmirigyproblémák esetén abban  nem mindig értenek egyet a szakemberek. Kérlek a kezelőorvosoddal egyeztess erről!

Elfeledett szervünk: a pajzsmirigy írást és Vali hozzászólását ajánlom elolvasásra az Autoimmun pajzsmirigy és a jód kapcsolatáról, és egy másik hozzászólást a Pajzsmirigy alulműködésről. Természetes jódot tartalmaznak például az algákHuminiqum, Múmió is.

Nem írtad, hogy szedsz-e gyógyszert. Ha igen akkor a gyógyszer és Huminiqum bevétele között kb. 4-6 óra teljen el.

A gyógyszerek és a kiegészítők befolyásolhatják egymás hatását, ezért a kezelőorvossal, hozzáértő szakemberrel konzultálj mielőtt gyógyszer mellett valamelyiket szedni kezded.

Értékelés: Nincs
BéBé Vinyő's picture

Humi és a pajzsmirigy

Szia!

Köszönöm a választ és a belinkelt mellékleteket => belemerülök a témába!

Szerencsére gyógyszert nem szedek!!!... s bízom benne, h számomra meglelem az egyéni megoldást => mivel ez a "ügy" nagyon összetett és függ más belső mechanizmusoktól pl. cukor intolerancia... alaposan szeretném körbe járni és feltárni, h valójában "KI IS VAGYOK ÉN?" ebben a pillanatban....

Köszönöm az útba igazítást:

Értékelés: Nincs

kovasav tartalom humiban

Sziasztok!

Szeretnék méregtelenítésre használni humit, de kis kétely merült fel bennem a kovasav tartalma miatt. A homeopátiás schüssler-sók közül a 11-es a silicea (kovasav-gél), aminek a leírásában ez szerepel:

" Ne alkalmazzunk Siliceát, ha szervezetünkben valamilyen idegen anyag található. Leggyakrabban traumatológiai műtétek utáni csavarok, lemezek, pacemaker, fogamzásgátló spirál, esztétikai implantátumok (pl. mellimplantátum), fogimplantátum, illetve különböző stentek."Ugyanis a homeopátiás Silicea közismert tulajdonsága, hogy kilöki a szervezetből az idegentesteket.

Nekem van fogszabályzóm, illetve spirálom is , szedhetem szerintetek  a humit? Vagy ez csak a homeopátiás szerekre vonatkozik?

Attól is tartok, hogy kioldja a fémet a fogszabályzómból...mert az is nehézfém:)

Köszi a választ,

Zsani

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Kovasav és az implantátumok

Először is azzal kezdeném, hogy a schüssler-sók, a homeopátia és a Huminiqum is teljesen máshogy hatnak! Míg a homeopátia és a schüssler - a szakirodalom szerint - elenyésző mennyiségű anyag hatását képes tetemesen felerősíteni, addig a Huminiqum kimutatható - bár mikroszkópikus - mennyiségben tartalmazza az anyagot magát. A Huminiqum gazdag mikroelemekben - Dr. Csicsor János szerint szinte az "egész mengyelejev táblázat" benne van. Persze minden csak elemi mennyiségben, amitől nem hinném, hogy károsodnának a szervezetedben lévő fémek. Igen nagy mennyiségű kovasavat kéne elfogyasztanod ahhoz, hogy ez bekövetkezzen. Semmivel nincs benn több kovasav, mint amennyit a nyers zöldleves tápláléknövényeink, és teljesőrlésű gabonáink is tartalmaznak, csak a Huminiqumban rendkívül optimális öszzetétel veszi körül a kovasavat, hisz huminsavakba van ágyazva. 

Nyugodj meg, nem fog leesni a fogszabályzód tőle, viszont sokkal egészségesebb leszel!

Értékelés: Nincs

Huminiqum szirup mellett

Sziasztok!

Meg szeretném kérdezni hogy a huminiqum szirup mellett a 16 hónapos kisfiamnak szükséges-e még kálcium magnézium készítményt adnom vagy ez a termék teljes mértékben fedezi a számára szükséges napi vitamin forrást? Ti mit ajánlanátok esetleg mit kéne még adnom neki?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs

Huminiqum, kálcium és magnézium

Szia!

A Huminiqum főként ásványi anyag forrás, nem vitamin. Miért szeretnél pluszban kálciumot és magnéziumot adni neki? Megelőzésnek vagy van valami panasza?

Magnézium, az élet karmestere cikkből és az alatta lévő hozzászólásokban is találsz tanácsokat hogyan lehet hatékonyan pótolni.

Vali cikkét érdemes elolvasnod: A 7 legnagyobb banális tévedés a csontritkulással kapcsolatban

Ha szükséges akkor kúraszerűen kaphat ezekből valamelyiket kisfiad: Cormin por,  OsteominNC Bone Streinght  mehet mellé folyamatosan a  K2D3 Forte csepp vagy  D3 csepp.

További  tanácsokat a  Gyermekmegőrző blogban találsz.

Értékelés: Nincs

Huminiqum kovasav tartalma

Sziasztok!

1 hete kb.már írtam nektek, de sajnos valamit elronthattam, mert azóta se jelent meg a hozzászólásom.:-( Remélem most sikerül, mert nagyon várom a válaszotokat!:-)

A kérdésem a humi kovasav tartalmára vonatkozik. A schüssler sók küzül a 11-es tartalmaz siliceat (kovasavat), amiről a következőket írják:

"Nem ajánlott a 11-es számú Schüssler só (Silicea) adása, ha a szervezetben idegentest található, mert a homeopátiás Silicea közismert tulajdonsága, hogy kilöki a szervezetből az idegentesteket. Ez Schüssler sóként való alkalmazásánál is megfigyelhető, azaz ne alkalmazzunk Siliceát, ha szervezetünkben valamilyen idegen anyag található. "

Én hordok fogszabályzót, és a térdemben is van egy csavar.

Fentiek alapján javasolható a humi szedése, vagy inkább tartózkodjak tőle nehogy "kilökje" a fémeket a testemből?

Köszi a választ,

Zsani

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Kovasav

Szia Zsani! 

EZT a cikket ajánlom figyelmedbe, a kovasavval kapcsolatosan. Ebben fel van sorolva néhány szilícium-forrás, köztük pl. a barna rizs, a köles, a hagyma, a sárgarépa stb. A logikád szerint ezeket az ételeket sem lenne szabad fogyasztani annak, akinek valamilyen fém található a testében.

Nincs olyan ellenjavallat a Huminiqummal kapcsolatban, hogy ne lehetne szedni azoknak, akiknek idegen test van a szervezetében. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Humi kovasav tartalma

Szia Melinda!

Köszönöm, a válasz megnyugtató:) Ezek szerint csak a homeopátiás szerekere vonatkozik. Erre voltam kíváncsi:)!

Szép Napot,

Zsani

Értékelés: Nincs

Nehézfémkivezetés - tünetek

Sziasztok!

Kb. két hete csinálok egy kúrát (nehézfémkivezetés a cél), amelyben napi 2*2 huminiqumot, 3*2 Chlorella és Spirulina (Rainforest)-et és 3*15 csepp koriander kivonatot szedek. Eddig annyit észleltem, hogy a székletem színe feketés lett, valamint gyakran fejfájásom is van. Ezek lehetnek egy ilyen méregtelenítés mellékhatásai? 

 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Méregtelenítés mellékhatásai

Szia! 

Lehetnek ilyen mellékhatások! 

Értékelés: Nincs

Sérült bélflóra

Kedves Melinda!

Köszönöm szépen a gyors választ! Még egy olyan kérdésem van, hogy sérült/hiányos bélflóra esetén is hasznos lehet a kúra alkalmazása? 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Sérült bélflórára probiotikum kell

Sérült bélflóra esetén bélflóra harmonizáló készítményt érdemes szedni, pl. Emóció, Méz almarosttal (van májméregtelenítős változata is) és/vagy Szinbiotikus fermentpatron

Megelőzésre elég az Emóció, ha gond van, én kettőt egész biztosan bevetnék közülük. 

Értékelés: Nincs

Cukorbetegség

Sziasztok!

 

Sikerült rávenem a 12 éves lányom, hogy a kapszulás formáját szedje a Huminak.

Beteg lett, és nagyon nehezen akart gyógyulni. Beszereztem a kapszulás formáját, és azt olvastam, hogy betegség esetén 2*2 kapszulát javasolt bevenni. Meddig?  kb betegség után még 1 hétig?

Mivel inzulinos cukorbeteg, szeretném folyamatosan adni , 12 éves és lehet reggel 1, és este 1 et adni?

Ilettve meddig adható folyamatosan?

Nemrégen rendeltem a gyógynövény cseppekből a dibétesz tinktúrát.

Adhatom a kettőt együtt?  Ott is azt írja , hogy étkezés előtt kell bevenni a cseppeket.

kÖSZÖNÖM SZÉPEN : Évi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Cukorbeteg 12 éves

Szia Évi! 

Jól gondolod, a betegség után néhány nap - 1 hétig érdemes még az emelt adagot szedni a Huminiqumból, utána visszatérhettek a napi 2x1-es adaghoz. Folyamatosan is lehet szedni, bármeddig! 

A diabétesz tinktúrával együtt is lehet szedni, azért én várnék a kettő között 1 órát, ha lehetséges. Az viszont kúraszerűen szedhető, ahogy a leírásában is szerepel, kell szünetet tartani két kúra között!

Gondolom, az egészséges táplálkozás, testmozgás fontosságával tisztában vagytok, a cukorbetegség vonatkozásában is. Ha nem, szívesen írok bővebben is erről, vagy linkelek. De a kereső segítségével magad is találsz hasznos infókat. 

Értékelés: Nincs

Humi

Kedves Melinda!

Igen a testmozgással, étkezéssel tisztában vagyunk, sajnos 7 éve cukorbeteg.

Ez így nagyon jó, hogy folyamatosan adhatom neki. Szeretném ha az immunrendszere fellenne tunigolva. Elég sok betegséget összeszed, és nehezen gyógyult ki belőle. 

Igen olvastam, hogy a tinktúra csak kúraszerűen adható. de így , hogy írtad, hogy kell idő közte, ezt nem tudtam, reggel éhgyomorra megkapja majd a Humit. délben, és este majd a tinktúrát, lefekvéskor pedig megint a Humit.

Köszönöm szépen a gyors válaszod! 

Szép Napot, bár itt sajnos esni fog

 

Értékelés: Nincs

Cukorbetegség gyermeknél

Szia donatto!

Olvastad már ezeket a cikkeket?:

A cukorbetegség és az inzulinrezisztencia - Életmód és étrend cukorbetegeknek!

A cukorbetegség és az inzulinrezisztencia - keleti szemszögből

Gyermekmegörző

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Csöpi's picture

2 évvel ezelőtti tapasztalat

Sziasztok!

Kb.2 évvel ezelőtt szedtem a Humit,épp igy tél előtt,immunerősités céljából,mivel gyorsan meg tudok fázni,előtte évekig nem voltam lázas,csak megfázás volt csurgó orral,köhögés,de mikor a Humit szedtem,40 fokos láz kapott el hirtelen.Lehet ez a méregtelenitési folyamat amit a Humi elinditott?Kicsit félek tőle most ,mert sajna ugy dolgozok,hogy ha beteg is vagyok pár nap alatt rendbe kell jönnöm mert egy öreg bácsit ápolok,és nem maradhatok otthon ágyban feküdni.Most a Bioconnectet,D-vitamin cseppeket,Halolajat,Emóciót akarom megrendelni igy tél előtt,rendeljem még meg hozzá a Humit is?Köszönöm a választ

Értékelés: Nincs

Immunerősítés Huminiqummal vagy nélküle?

Szia Csöpi!

A Huminiqum átmenetileg megváltoztathatja széklet színét, állagát, van akinek az orra folyik tőle. De a láz valószínűleg teljesen mástól lehetett. Fontos, hogy a Huminiqum mellett sok (lehetőleg tisztított) vízet igyál és éhgyomorra vedd be egyedül, majd némi idő eltelte után a többi étrendkiegészítődet.

Ha nem szeretnéd most a Huminiqumot szedni akkor próbáld ki a Múmiót, bővebben itt olvashatsz róla.

Jó termékeket választottál, esetleg egy vitamin komplexet pl. Vadon Gyöngye szedhetnél mellé, további immunerősítő tippeket itt is találsz:

Hogyan irtsunk bacit természetes módszerekkel?

Őszi immunerősítés nem csak gyerekeknek

Járványmegelőzés természetes módszerekkel és az immunrendszer szerepe

 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hasmenés Huminiqumtól?

Sziasztok!

Biorezonancias vizsgalatom 21 hos kisfiamnak Huminiqumot javasolt a doktornö sok massal együtt. Korabban tölem mar kapott (meg szopik), de most napi fel kapszulat kap mano mannaba, es azota napi 4-5 szeklete is van, es neha olyan, mintha menne a hasa, de a szeklet normalis (megis atazik a pellus). Azt olvastam, hogy nehany embernel szekrekedest okoz, de ezt a hasmeneses szekletet is okozhatja? Arra gondoltam, hogy tisztulhat igy? Etvagyaval nincsen gond, es kap meg melle emociot, halolajat este k-vitamin es D-vitamin valamint napközben E-vitamint.  Ezek közül a K-es E-vitamin az uj meg neki, a Humi mellett. 

Köszi, inselle

Értékelés: Nincs

Széklet megváltozása Huminiqumtól?

Szia inselle!

A Huminiqum megváltozathatja a székletet, van akinek az orra folyik egy darabig tőle. Ha kisfiad jól érzi magát és esetleg nem kapott el valamilyen fertőzést akkor ez a változás egy idő után elmúlik majd.

Jó termékeket adsz neki, arra figyelj, hogy egyik vitamin se legyen szintetikus.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Megnyugodtam

Köszönöm a valaszt, megnyugodtam. A vitaminok mind a Bionom boltbol vannak, egyik sem szintetikus. :)

Értékelés: Nincs

Huminiqum+antibiotikum

Tisztelt Ügyfélszolgálat! Szakmai kérdéssel fordulnék Önökhöz: 15 hetes terhes kismama vagyok, de egy hosszabb kórhazi bentlét és antibiotikum kúra alatt sikerült szert tennem a Clostridium diff.nevű bélbaktériumra, amit most antibiotikummal kezelnek. A nőgyógyászom tanácsolta hogy Huminiqumot is szedjek most. Kérdésem, hogy szabad-e azt most az antibiotikum mellett elkezdenem? Nem okozok vele most még nagyobb bajt? A jelenlegi baci hasmenést okoz, mivel begyulladt tőle a vastagbelem. köszönöm segítségüket!!! Horváth B.Bea

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Clostridium difficile baktérium fertőzés

Szia Bea, ez a betegség sok esetben a túlzott antibiotikum szedéstől alakul ki, mivel az antibiotikum kipusztítja a hasznos bacikat a bélben, így tud elszaporodni a Clostridium difficile. A Huminiqum szedése jó ilyen esetben, csak időben eltolva fogyaszd a gyógyszertől, (min. 2-3 óra vagy ha megoldható akkor 4-6 óra) és nagyon fontos még, hogy regeneráld a bélflórádat, mert enélkül nagyon elhúzódhat a dolog. Én bevetném az Emóciót, gyümölcslébe cseppentve a Fermentpatront, és a Mézrostot is fogyasztanám napi háromszor, de a Borsmentaolaj kapszula is alkalmazható.

Hogy szervezeted könnyebben leküzdje a fertőzést, az immunrendszeredet is ajánlott felturbózni, egy béta-glükán kúra elengedhetetlen ilyen esetben, és mivel várandós vagy, a Perfect Prenatal vitaminkészítmény is sokat segíthet! Írj majd, hogy alakultaka dolgok, addig is boldogságos babavárást kívánok Neked!

Értékelés: Nincs

Savtalanításhoz

ásványi anyag pótlásra (a felszabadult, korábban raktározott savak semlegesítésére) jó lehet a Halpástétom?

Köszönöm a választ előre is!

Értékelés: Nincs

Sav-bázis egyensúly beállítása

Szia galledit!

Halpástétom egy elég sokat tudó készítmény, nagyon jó hatássl van az egész test működésére, így jó választás lehet ha csinálsz belőle egy kúrát és ősszel vagy tavaszal belefogsz az átfogó méregtelenítő kúrába.

Konkrétan sav-bázis egyensúly beállítására több terméket is választhatsz, mint például az algák és a fenti cikkben szereplő Huminiqum.

Boszorkánykonyhában sok receptet találsz amik segítségével könnyebb lesz betartanod a Bionom étkezés szabályait.

Értékelés: Nincs

Energiahiány, immunerősítés

Sziasztok!

Nem tudtam hova írjak. Ide sikerült.

Anyukámnak szeretnék segíteni. Epekővel műtötték, utána kiderült, hogy veseköve is van, vesénél szűkület is. Károsodott is a veséje. Közben a méhében is találtak valamit... aranyere lett. Műtétek várnak még rá. Hónapokig hányt, hasmenése volt. Rengeteget fogyott. Nincs energiája. Milyen készítményeket javasoltok, rangsorolva? Nem igazán engedheti meg magának. Majd segítek.

Köszönöm!!!

Értékelés: Nincs

Immunerősítés több probléma esetén

Szia!

Mivel sok problémája van anyukádnak és valószínűleg gyógyszereket is szed vagy műtétek miatt fog kapni ezért hozzáértő szakembernek kellene összeállítani a személyre szabott terápiát, mivel a gyógyszerek és a természetes kiegészítők befolyásolhatják egymás hatását, ezért kérjétek ki a kezelőorvosa véleményét is!

Életmódváltás és táplálkozás megreformálása fontos lenne, amennyire tudja iktassa be életébe a  Bionom étkezés szabályait,  megfelelő recepteket a Boszorkánykonyhában találtok.

Mivel  a gyógyszerek, a műtétek és az állandó hasmenés is károsítja a bélflórát ezért a bélflóra regenerálása fontos lenne és vitaminokkal ásványi anyagokkal feltölteni a szervezetét jó minőségű étrend-és táplálékiegészítőkkel

Immunerősítésről itt  is olvashatsz.

Jobbulást kívánok!

Értékelés: Nincs

Immunerősítés

Sziasztok!

Halpástétom kúrát kedtem el (36 naposat) néhány napja Huminiqummal és LongoVital+Acaival.

Ezután allergiára (immunerősítésre) a BioConnectet és petefészek cisztára a Női tinktúrát gondoltam szedni. Ezek mellé mehet továbbra is a Huminiqum a LongoVitallal vagy érdemes másra váltani illetve még ezeken felül valami szedni (pl. Immune Assist) ?

Válaszotokat köszönöm: Detti

Értékelés: Nincs

Allergia, petefészek ciszta

Szia Detty21!

Petefészek cisztára Hortenzia javaslatait olvashatod, és több olvasó  beszámolt sikerélményeiről itt és itt is.

A felsorolt termékeket szedheted együtt is, de több terméket is választhatsz még immunerősítésre. A Női Tinktúrát alkohol tartalma miatt időben eltolva vedd be az Emóciótól vagy más bélflóra regenerálótól amivel a felszívódásodat is javíthatod.

Sok sikert kívánok!

Értékelés: Nincs

Javaslatok

Kedves Detti!

Nagyon köszönöm a gyors választ!

Üdv. Detti

Értékelés: Nincs

Huminiqum 2 éves gyermeknek

Sziasztok!

Kétéves kisfiamnak szeretném adni a Huminiqumot, de több kérdés is felmerül, mert a fiam asztmás, és reggel-este befújós szteroid gyógyszert kap, ami a hörgőkben hat. Ennek hatását vajon befolyásolja a Huminiqum? Mennyi idő teljen el a gyógyszer és a Huminiqum beszedése között? A sziruppal próbálkoztam, de nem ízlett neki, nem is itta meg az egészet. Kérdés, hogy a napi adagot több részletben elosztva is megihatja? Vagy milyen más formában ajánljátok az ilyen kicsi gyereknek a szer fogyasztását? A kapszulát valamilyen formában? Hogy érdemes adagolni?

Köszönöm, 
Km 

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Gyermeknek Huminiqum szirup, vagy kapszula?

Szia Km, a gyógyszer, és a Huminiqum között teljen el 2-3 óra, amúgy úgy adagolod Neki, ahogy a legjobban be tudjátok illeszteni a napjába. Az a lényeg, hogy ne érezze kényszernek, szívesen elfogadja. A Huminiqumnak nagyon markáns íze van, sok felnőttnek is kihívást jelent a szirup fogyasztása, ezért inkább a kapszulát lenne érdemes adni Neki. Ha nem tudja lenyelni, akkor könnyen szétszedhető, kiönthető belőle a por. Nálunk annak idején mézbe keverve könnyebben csúszott, vagy még a Csíkvándi baracklének van olyan erőteljes íze, ami elnyomja a Huminiqumét.

A Múmió is hasonló élettani hatással bír, igaz, hogy az íze ennek is nagyon megosztó, de sok gyerkőc szereti szopogatni, így ezt is érdemes kipróbálnotok...

Ha beütöd a belső keresőnkbe az asztma kulcsszót, akkor sok érdekes tartalmat találsz, olvasgasd el őket, hiszen életmódváltással, és a lelki háttér feloldásával nagyon jól kezelhető ez a betegség!

Értékelés: Nincs

Huminiqum + Q10 + Multivitamin együtt?

Sziasztok!

Reggel mehet egyszerre a Humi (kapszulás), a Q10, és a GOL Raw One for Men multivitaminja?

 

Köszönöm előre is!

Értékelés: Nincs

Nyugodtan mehetnek együtt

Értékelés: Nincs
mani77's picture

Ugyanaz a szirup és a kapszula?

Sziasztok! A szirup és a kapszula összetevői ill. hatoanyagtartalma megegyezik? A fenti leírásban a szirupra vonatkozóan szerepelnek az adatok, a kapszula adatlapján is találtam egy listát.... Nekem úgy tűnik, nem egyezik... Szirupot szedtem korábban, az ízét elviseltem, de ha nem ettem rá valamit, rosszul lettem tőle. Viszont azt is olvastam, hogy jobb a hatása, felszívódása a szirupnak. Mennyiségre és tartalomra meg a kapszula tűnik jobbnak.... Tudom, azt szoktátok tanácsolni, hallgassunk a megérzéseinkre... de most mindkettő egyformán vonz.

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Huminiqum szirup és kapszula

Szia Mani, a fenti leírásban megtalálod a szirup, és a kapszula adagolását:

Ajánlott napi adagolás:

 • Általános roborálásra: 1x2-3 ml vagy 1x2 db
 • Mikroelem hiányos tünetek kezelésére: 1x4 ml vagy 2x2 db
 • Sav-bázis egyensúly helyreállítására: 1x5 ml vagy 1x2 db
 • Fáradtság, levertség érzet esetén: 1x5 ml vagy 1x2 db
 • Fizikai megterhelés, versenyzés: 2x3 ml vagy 2x2 db
 • Szellemi kimerültség esetén: 2x4 ml vagy 2x2 db
 • Vérszegénységi tünetek, menstruáció: 2x3 ml vagy 2x2 db
 • Áldott állapotban, szoptatós anyáknak: 1x2-4 ml vagy 1x2 db
 • Betegség utáni lábadozás: 2x3 ml vagy 2x2 db
 • Gyerekeknek: 1x2 ml vagy 1x1 db

Ennek segítségével dozírozni tudod, bármelyiket választod! Ha nem tudsz dönteni, fogyaszd felváltva, egyszer a szirupot, aztán a kapszulát.

Értékelés: Nincs
mani77's picture

Összetétel

Szia Epermami! Köszönöm a gyors választ, de nem az adagolás lenne a kérdésem. Konkrétan az összetevők és hatóanyagtartalom érdekelne, ami a sziruphoz fentebb fel van sorolva de a kapszulara vonatkozóan nem találtam meg, illetve egy rövidebb lista van a kapszula adatlapján. Köszönöm

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Huminiqum összetétele

Szia Mani, nem tudok Neked más össztétel listát írni, mint ami a termékadatlapon van... Azért írtam az adagolást, mert abból kiderül, hogy egy adott problémára milyen mennyiség ajánlott a szirupból, és a kapszulás változatból, ami arra enged következtetni, hogy ugyanaz a mennyiség van bennük ezen adagok fogyasztása során. Na, ez a mondat jól sikerült...:)

Nem szeretném elbagatelizálni a kérdésed, de biztos, hogy ezek az apró dolgok olyan lényegesek Mani?:) Szerintem sokkal fontosabb, hogy a Huminiqum fogyasztása mellett milyen a táplálkozásod, mennyi folyadékot iszol, és milyen érzelmekkel éled az életed! Nem hiszem, hogy ebben az esetben a mg különbségek határozzák meg a készítmény hatásosságát, hanem az, hogy közben hogy érzed magad, és milyen módon támogatod még a szervezeted!:)

Értékelés: Nincs
Eviti's picture

Perfect Prenatal mellé kiegészítésnek

Sziasztok!

7 hónapos csak anyatejes a törpim, eddig folyamatosan szedtem a 3 szem Perfect Prenatalt, de most egy kicsit variálnék. Ha csak napi 2 szem PPt szednék, mit ajánlanátok mellé kiegészítésnek? A költséghatákonyság nem utolsó szempont  Esetleg Longo Vital vagy Longo Vital Acai? Vagy valami más?

Krill kapszulát szedek még, Emóciót, és D-vitamin cseppet (utóbbit már jó ideje elfelejtem bevenni, előfordulhat, hogy nem kívánja már a szervezetem annyira).  A táplálkozásom jelenleg katasztrofális, igen távol áll a bionomtól 

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Szoptató anyukának Huminiqum

Szia Eviti, én a Perfect Prenatal mellé inkább Huminiqumot, vagy Mumiot szednék még, hogy biztosítsam a megfelelő ásványi anyag bevitelt. Átmozgattam a fenti tartalom alá a kérdésed, olvasd el kérlek, hogy lásd, milyen komplex készítmény a Huminiqum. A Mumioról itt olvashatsz bővebben.

Értékelés: Nincs
Eviti's picture

Huminiqumot meg is rendeltem

Köszönöm, már meg is rendeltem :-)

Értékelés: Nincs

Spirál és Huminiqum?

Sziasztok,

Nagyon szeretem ezt a termeket, de elbizonytalanodtam, h szedhetem-e. 6 hete tetettem fel spiralt (rez-ezust anyagu) es nem szeretnek meg tobb rezet bevinni a szervezetembe, de latom, h rez-szulfatot is tartalmaz, szerintetek szedhetem? Ha ezt nem, esetleg masik termeket tudnatok ajanlani helyette?

Lehet, h buta kerdes, de ha a nehezfemet is meregteleniti, hogy kerul bele a rez-szulfat? :)

Koszonom szepen!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Réz-szulfát

Szia! 

Nem "kerül" bele sehogy réz-szulfát, maga a huminsav, a Huminiqum alkotóeleme természetes formában tartalmazza. Ugyanúgy, mint pl. a spenótba vagy a céklába se tesznek vasat, hanem tartalmazza a növény. 

Túladagolni nem fogod, mert a Huminiqum természeténél fogva szabályozza az ásványi anyagok arányát a szervezetben. Amiből kevés van, annak segíti, amiből sok, annak gátolja a felszívódását. 

Szerintem az egyik legjobb dolog, amit szedhetsz. 

Értékelés: Nincs

Mennyit és mikor?

Sziasztok!

Biztos van ilyen infó, de én nem találom. Mikor és mennyit szedjen a Humi kapszulából egy felnőtt nő? Ha reggel is kell szedni, akkor milyen időeltolással, mert éhgyomorra megy a pajzsmirigy gyógyszer, reggeli közben meg az IR gyógyszer? köszi

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel