Idegrendszer

Ez történik az agyadban az olvasást követően! - Megdöbbentő!

Az Emory Egyetem tudósai különös felfedezésről adtak hírt. Egy könyv vagy egy újságcikk elolvasása után az agyban valódi, mérhető változások történnek, amelyek az elolvasást követően még öt napig kimutathatók. Ezért nem mindegy, hogy mit olvasunk, hiszen öt napig az olvasott anyag, cikk, regény, életünk részévé válik.

olvasas_merheto_valtozasokat_okoz_az_agyban

Forrás: 
http://superiorhirek.hu/ez-tortenik-az-agyadban-az-olvasast-kovetoen-megdobbento/
4.42857
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (7 votes)

Istenek nektárja: Parlagfű

A parlagfű általános megítélése nagyon eltérő, ugyanakkor az ókori mitológiában ambrózia néven az istenek nektárjaként, kedvenc italaként jelenik meg.

A parlagfüvet az örök élet és a szellemi emelkedettség fenntartásához szükséges növényként tartották számon. Nézzük meg, melyek a vitatott növény jellemzői, milyen hatással bír az emberi szervezetre, melyek a javasolt felhasználási módjai? 

Forrás: 
http://www.pozitivnap.hu/eletmod/istenek-nektarja-a-parlagfu
4.75
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (4 votes)

Betegebbé tette a védőoltás

Három évig harcolt Gudics Andrea a különböző hatóságokkal, hogy beteg kislányát ne kelljen beoltatnia – mindhiába. Júliánál az oltás végül idegrendszeri szövődményekhez vezetett. Andrea példásan neveli sérült kislányát, mégis el akarták venni tőle az oltás miatt. 

Forrás: 
http://www.borsonline.hu/news.php?juliat-betegebbe-tette-a-vedooltas&op&hid=53882
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A hiperaktivitásért felelős lehet az ólom...

A figyelemhiányos hiperaktivitás (Attention Deficit Hiperactivity Disorder, ADHD) genetikailag az estek 70 százalékában meghatározott az eddigi kutatások alapján.

A maradék 30 százalékra a kutatok eddig nem találták meg a megfelelő magyarázatot, ám két tanulmány arra az eredményre jutott, hogy az ólom (idegméreg) tehető felelőssé a hiperaktivitásért, és a figyelemhiányért.

0
Értékelés: Nincs

Guillain-Barre szindróma - "esetleges" mellékhatások

A mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, gondolom ismerős?

A sajtó továbbra is a pánikkeltésre koncentrál, a szövődményekről, idegrendszeri megbetegedésről keveset lehet olvasni vagy hallani. A brit kormány külön megkérte a neurológusokat, hogy fokozottan figyeljenek a Guillain-Barre betegség esteleges előfordulására, mivel a korábbi oltás nyolcszorosára növelte a "lehetséges" megbetegedések számát! Milyen következménye lehet egy egészséges fiatalnál a nem várt mellékhatásnak?

0
Értékelés: Nincs

3 őszi gyümölcs öregedés ellen

Bár szinte minden gyümölcsöt megvehetünk évszaktól függetlenül, mégis érdemes az idénynek megfelelőt választani: nemcsak finomabb, de összetevői is értékesebbek!

Forrás: 
freespirit.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A sokoldalú szója

A régi kínaiak a föld húsának nevezték a szóját, így fejezték ki, mily nagyra becsülték e hüvelyes növény táperejét. A hüvelyesek az elsõ termesztett zöldségfélék. Sok történet, mese fûzõdik hozzájuk. Fajtagazdagságuk majdnem egyedülálló: kb. 150 féle különbözõ hüvelyest termesztenek napjainkban. Csak egy növény dicsekedhetett ennél nagyobb változatossággal: burgonyából az inkák fénykorában több mint 600-félét termesztettek!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Elsőként dokumentálták a placebo hatás végbemenetelét

A szótárban így találjuk: placebo lat gyógyszert utánzó, de hatóanyagot nem tartalmazó készítmény. Ki tudja, mióta használ az orvoslás ilyen gyógyszernek tűnő készítményeket? Annyi bizonyos, hogy használata ma már szélesebb körben elterjedt, mint azt gondolnánk.

Forrás: 
fitway.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nyomelemek

Nevükhöz hűen csak nyomokban, egészen icipici mennyiségben szükségesek a szervezet számára, ugyanakkor ez a nagyon kicsike mennyiség egyben létfontosságú is!

Forrás: 
http://www.3x3.hu/cikkek/nyomelemek
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Az új influenza oltásra két nappal meghalt a nő

Két nappal az új védőoltás beadása után meghalt egy 64 éves asszony. A krónikus beteg boncolását rendelte el az ÁNTSZ, hogy kiderüljön, van-e ok-okozati összefüggés a vakcina és a tragédia között. A gyártó tudomása szerint ilyet a világon még sehol sem regisztráltak.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hús? - Huss!

Ez a cikksorozat, mint a címébõl már sejthetõ, azt a kényes kérdést fogja boncolgatni, hogy miért is kell kizárni a húst az ember étrendjébõl. A választ számos megközelítésben olvashatjátok, ez a bevezetõ rész csupán felsorolja a szempontokat, melyek a következõ számokban részletesen ki lesznek fejtve.

Forrás: 
http://www.napfenyes.hu/eletmod-gyogyitas/taplalkozas/enni-vagy-nem-enni
4.11111
Értékelés: Nincs Átlag: 4.1 (9 votes)

Angyalgyökér, alias orvosi angelikagyökér

Angi (azaz Angelika) barátnőm épp ma hívott fel. Ez megihletett és gondoltam, iziben megosztom veletek a tudnivalókat a fitoterápiás tanulmányaim során elsőként tanult gyógynövényről, az orvosi angelikáról.

Angyalgyökér (Angelica archangelica)

4.857145
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (7 votes)

H1N1: oltassunk vagy inkább ne?

Hosszú várakozás után van magyar vakcina, 650 ezer adagot adhatnak be első körben a háziorvosok. A H1N1 vírus ellenanyagának azonban nem mindenki örül, esetleges mellékhatásairól megoszlanak a vélemények. Megnéztük, van-e alapjuk az oltóanyaggal kapcsolatos félelmeknek.

0
Értékelés: Nincs

Védőoltás: Igen vagy nem?

„Szigorú oltási rendszerünket, a lakosság 99%-os átoltottságát tőlünk nyugatabbra és keletebbre egyaránt irigylik” – így a Tiszti Főorvosi Hivatal illetékese.  Valóban nagyfogyasztónak számítunk Európában: az utóbbi évtizedben majdnem a duplájára emelkedett a kötelező oltásaink száma, de megszaporodtak és népszerűek a fakultatív vakcinák is

Védőoltás

Kétélű kard a védőoltás is?

Forrás: 
ideal.hu
4.5
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (8 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel