Influenza

Természetes gyógymódok kismamáknak várandósság idején

Természetes gyógymódok várandósság idejénMár egy ideje gondolkoztam azon, hogy nekiülök és írok arról, hogy betegség esetén mit használhat biztonsággal egy kismama, és mi az, amit érdemes kerülnie (nem gondoltam volna, hogy néhány hét múlva ennyire életszerű lesz a betegség ). Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy örök dilemmája ez a várandós anyukáknak, pláne amikor a közelgő influenza járvánnyal riogatják az embereket. Ebben az időszakban fokozottan érzékeny a kismama - nemcsak lelki, hanem fizikai téren is - ezért sokkal könnyebben elkaphatja az aktuális influenzát.

4.809525
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (21 votes)

Mennyi D-vitamint ajánlott szedni?

Az influenza ellen nem a C-, hanem a D-vitamin véd. A magyarok több mint 90 százaléka azonban tél végére D-vitaminhiányos.

A tél végére a 18 év feletti magyarok 91 százaléka D-vitaminhiányos, az emberek felének ráadásul nem hogy az ideális, még a minimális szintet sem éri el a D-vitamin ellátottsága. Az a 9 százalék, akiknek a D-vitamin-ellátottsága a normál tartományban van, többségében csontritkulással kezelt betegek, akik betegségük miatt kénytelenek kiemelten figyelni a D-vitamin-szintjükre.


Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20140225-d-vitamin-napi-dozis-csontritkulas-cukorbetegseg.html
4.77778
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (9 votes)

A tudomány feltárja: a nyugati étrendminta halálos betegségek vektora

Folyamatban lévő kutatások azt mutatják, hogy a nyugati étrend joggal tekinthető "betegségokozónak", társulva az influenzával és mai más fertőző betegségekkel.

Forrás: 
http://naturahirek.hu/a-tudomany-feltarja-a-nyugati-etrendminta-halalos-betegsegek-vektora/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Hagyományos Kínai orvoslás (TCM) - hasznos tanácsok megelőzésre és immunrendszerünk erősítésére

A hagyományos Kínai orvoslás a megelőzésre a testmozgásra fontosságára és könnyezetünk megfelelő fertőtlenítésére helyezi a hangsúlyt járványos időszakban.

A mindennapokban használható egyszerű és könnyen alkalmazható megoldásokat kínál immunrendszerünk erősítésére. Dr. Chen Zen-nek köszönhetően megtudhatjuk, mire figyeljünk a lakásban, milyen ételt fogyasszunk, miket kerüljünk, és mivel indítsuk a reggelt, hogy emésztőrendszerünk megfelelően működjön, ami elengedhetetlen az influenza elleni védekezésében.

Forrás: 
http://www.paramedica.hu/200902/08_alternativ2/index.htm
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Meghalt egy beoltott férfi - szervezetében kimutatták a H1N1 vírusát

Meghalt egy 49 éves férfi, aki korábban már megkapta az új influenza elleni védőoltást. Mielőtt meghalt, magas lázzal kezelték.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy több gyerek is megbetegedett egy nevelőotthonban annak ellenére, hogy novemberben megkapták a H1N1 elleni védőoltás. - Bujdosó László (Veszprém megyei tiszti főorvos) arra a felvetésre, hogy lehetséges-e, hogy a védőoltás nem elég hatékony a gyerekeknél akkor ezt válaszolta: soha nem állították, hogy a vakcina teljes védettséget nyújtana, de nincs jobb eszköz az új vírus által előidézett járvány megfékezésére.

0
Értékelés: Nincs

Miért nem oltattam be magam H1N1 ellen? - Hajdú Ráfis Gábor

A H1N1 kampány – a korszerű egészségügy kórtünete. Az egészségteremtés valódi összefüggéseit elvesztő orvoslásé, amely arcán egyre növekvő babiloni rémülettel figyeli a világot, és mivel nem érti, ezért kétségbeesetten kontrollálni szeretné azt. Félelmében másokban kelt félelmet, és kapaszkodik – jelen esetben – a védőoltások mindenhatóságának illúziójába. Ez a félelem az, amely a védőoltásból, ebből az egyes esetekben hatékony eszközből, irreális, csodatévő mítoszt fabrikált. A csodák pedig vonzó dolgok. Ezért a mítosz talaján gyökeret vert az oltóanyaggyártás virágzó üzlete.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Sertésinfluenza (H1N1), atípusos tüdőgyulladás (SARS), madárinfluenza (H5N1) világjárványok az elmúlt években...

Az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) sok esetben vádolták már pánikkeltéssel. Korábban az atípusos tüdőgyulladás (SARS) és a madárinfluenza (H5N1) estén is világméretű járványt hirdettek...

Az eddigi statisztikai adatok alapján a jelenlegi "világjárvány" sem lesz olyan "erős", mint azt korábban állították, bár a WHO továbbra is hangoztatja, hogy az új vírus akár egy-két évig is fertőzhet.

Tartalom:h1n1_h5n1_vilagjarvany.jpg

0
Értékelés: Nincs

Kecskeinfluenza (Q-láz) Hollandiában...

A sertésinfluenza (H1N1) után jön a Kecskeinfluenza (Queensland-fever)?! Hollandiában a kecskék és a juhok körében tejed a Q-láz. A kormány megelőzésként tervezi, hogy beoltatja a teljes állományt.

Forrás: 
hirextra.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Antioxidánsok és az influenaza (FASEB Journal)

A "modern" tudomány továbbra is a gyógyszerben és az oltásokban látja a megoldást. A FASEB Journal novemberi számában megjelent tanulmány szerint az antioxidánsok igen sokat segíthetnek az influenza elleni védekezésben.

A szabadgyökök és az antioxidánsok megfelelő egyensúlya nagyon fontos az egészség szempontjából. A kutatás során az influenza M2 fehérjéjét vizsgálták, amely meggátolja a tüdő hámsejtjeiben található nátriumcsatornák működését. A nátriumcsatornák a fertőzés során keletkezett folyadék eltávolításában játszanak kulcsfontosságú szerepet. Az M2 fehérje ezt úgy éri el, hogy felszaporítja az említett szabadgyököket...

Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Miért nem oltatom be magam H1N1 ellen? - Dr. Ládi Szabolcs - kutatóorvos

Egy orvosi beavatkozás tervezésekor az elsődlegesen mérlegelendő szempont mindig az, hogy a beavatkozás várható előnye nagyobb-e, mint az azzal járó kockázat. Tegyük mérlegre a tényeket, és nézzük meg, hogy mit tartalmaz a mérleg két serpenyője.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Európa Tanács - vizsgálat a H1N1 világjárvány, a gyógyszergyártó cégek és a WHO kapcsolatáról!

Dr. Wolfgang Wodarg, aki jelenleg a PACE (az Európa Tanács Parlamenti Taggyűlése) Egészségügyi Bizottságának az elnöke, terjesztette elő az indítványt, amely a sertésinfluenza körüli kampányt, a gyógyszergyártó cégeket és a WHO-ra gyakorolt (szakmai) hatást vizsgálja.

A H1N1 elleni kampány „az évszázad egyik legnagyobb botránya” - melynek következtében több millió embert oltottak be elégtelenül tesztelt vakcinával – egy olyan járvány prevenciójaként mely kevésbé veszélyes, mint szezonális társai...

0
Értékelés: Nincs

Influenza elleni védekezés - az immunrendszer természetes erősítése...

Az influenza elleni védőoltás nem nyújt teljes körű védelmet! A vírus idővel mutálódik, és a gyógyszeripar nem képes lépést tartani. Bár egy oltás akár több vírustörzset is tartalmazhat, nagy valószínűséggel nem lesz hatásos a "család" összes tagja ellen.

Forrás: 
tgymagazin.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A D-vitamin és az influenza kapcsolata - új vizsgálatok

A D-vitamd-vitamin.jpgin szerepe az influenza megelőzésében az eddigi kutatási eredmények alapján egyre nyilvánvalóbb. R. Edgar Hope Simpson kanadai tudós 1981-ben vetette fel az összefüggést a D vitamin hiánya, és a influenza között. Egy amerikai kutatás szintén ezt az elméletet támasztja alá amely 19.000 személy bevonásával készült. 

"Sok ember még mindig nem látja be, hogy a D-vitamin, ellentétben az oltásokkal, bizonyítottan jó módszer a fertőzéses megbetegedésekkel szemben" R. Edgar Hope Simpson

Kanada több tartományában felfüggesztették a 65 évnél fiatalabbak beoltását, mivel az eddigi tanulmányok alapján a szezonális influenza oltás után kétszer nagyobb a valószínűsége, hogy megfertőződnek az újinfluenzában. 

Forrás: 
https://www.natursziget.com/nagyvilag/20091123-h1n1-ellen-d-vitamin-es-testmozgas
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Megfáztál? Ez a 9 étel meggyógyít!

megfazas.jpgAz alábbi ételféleségek nem helyettesítik az orvost, de jelentősen javíthatnak a náthás vagy az influenzás beteg közérzetén. Chili paprika, gőzölgő tyúkhúsleves - csodát művelnek, mint a többi ételajánlatunk is!

Forrás: 
medipress.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

EGY DECI VODKA - Váncsa István szösszenete a H1N1-ről

Németországban a tél végéig harmincötezer polgárt visz el az influenza, írja a Bild című napilap egy dr. Adolf Windorfer nevű epide­mio­ló­gusra hivatkozva. Ott van az orvos fotója is, olyan, mintha valami katasztrófafilmből lépett volna elő, ránéz az olva­só, és a hideg kileli.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel