Ízületi gyulladás

Zöldkagyló - az ízület megóvás nagymestere

A zöldkagyló akkor keltette fel a kutatók figyelmét, amikor az új-zélandi őslakosok életkörülményeit vizsgálták. 

Az Új-Zélandon őshonos maori törzs a 19. században beözönlő európaiak miatt nehéz időkkel kellett, hogy szembenézzen. Földjeik nagy részét elvesztették, folyamatos vándorlásra kényszerültek, amihez óriási erőnlétre volt szükségük. A metsző hideg és a fizikai igénybevétel nagy megterhelést jelent a szervezet számára, mindezek ellenére a maorik mégsem szenvedtek soha ízületi gyulladásban, reumában és hátfájásban, ami a nyugati társadalmaknál már szinte általánosnak volt mondható.

Forrás: 
http://napidoktor.hu/cikk/84.25521/Zoldkagylo--az-izuletmegovas-nagymestere
4.7
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (10 votes)

Ízületi gyulladásra bevált módszer a csipkebogyó

Klinikai kutatások kimutatták, hogy a csipkebogyó jelentősen képes csökkenteni az ízületi gyulladásos betegeknél fellépő tünetek súlyosságát. Becslések szerint az Amerikai Egyesült Államokban 1,5 millió felnőttet érint ez a betegség, amely egy igen fájdalmas és gyakran maradandó, autoimmun folyamat. Ilyen esetekben az immunrendszer megtámadja, sőt, akár még kárt is tehet a test ízületeiben, porcaiban és csontjaiban.

csipkebogyo_1.jpg

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/042303_rose_hips_rheumatoid_arthritis_herbal_medicine.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Civirsh! Az ízületet tisztító, méregtelenítő és zsírégető gyakorlatsorozat

civirsh.jpg

Korábban - legidősebb gyermekem pocakba kerülése előtt - több mint 5 évig gyakoroltam harcművészetet (az ATMAN iskolában). Imádtam. Imádtam a formagyakorlatokat, szinte meditatív állapotba kerültem végzésük alatt, és szerettem az órákig tartó "faállást" is. Persze az elején szenvedtem tőle, de hamar megszoktuk egymást.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (19 votes)

Gerson-terápia a rák ellen

Sokan hallottak már a főként a rákbetegségek gyógyításában forradalmi újításnak számító Gerson-terápiáról, amely a magyar származású Beata Bishopnak és munkatársainak köszönhetően nálunk is elérhető. Igaz, még kevesen mondhatják magukat gyógyult „gersonosnak".

Forrás: 
http://www.natursziget.com/egeszseg/20090507-gerson-terapiaval-a-rak-ellen
4.142855
Értékelés: Nincs Átlag: 4.1 (7 votes)

A közönséges fájdalomcsillapítók rontják az immunrendszer hatékonyságát

A fájdalomcsillapítók szedése veszélyezteti az influenza elleni oltás hatásosságát - állapította meg Richard P. Phipps, a Rochester Egyetem mikrobiológia, immunológia, környezeti orvostan tanszékének professzora, aki évek óta tanulmányozza a fájdalomcsillapítók és az immunrendszer egymásra hatását.

0
Értékelés: Nincs

Védőoltás: Igen vagy nem?

„Szigorú oltási rendszerünket, a lakosság 99%-os átoltottságát tőlünk nyugatabbra és keletebbre egyaránt irigylik” – így a Tiszti Főorvosi Hivatal illetékese.  Valóban nagyfogyasztónak számítunk Európában: az utóbbi évtizedben majdnem a duplájára emelkedett a kötelező oltásaink száma, de megszaporodtak és népszerűek a fakultatív vakcinák is

Védőoltás

Kétélű kard a védőoltás is?

Forrás: 
ideal.hu
4.5
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (8 votes)

Mi fán terem? Bab

A babnak rengeteg fajtája ismert. Elsősorban levesnek használjuk, de találkozhatunk velük salátában vagy egytálételként is.

Babfajták

Különféle alakváltozat, de egy növény: a Phaseolus vulgaris. A bokros zöldbab hüvelye sárga, zöld, lila, hengeres vagy lapos. Feldarabolva (olykor egyben hagyva) készítünk belőle levest, salátát, egytálételt. A magasra terjeszkedő karósbab esetében inkább a kifejtett szemeket hasznosítjuk zsengén vagy szárítás után.

Forrás: 
tudatosvasarlo.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Gyógyító masszázs

A masszázs a legrégibb és legegyszerűbb gyógymód. Alkalmazható mozgásszervi betegségek, izomfájdalmak kezelésére, javítja a vérkeringést, fellazítja a letapadt izmokat, stresszoldó hatásának köszönhetően enyhíthetjük vele a fáradtságot és az álmatlanságot is.

Gyógyító masszázs

Forrás: 
http://vasarnap.ujszo.com/vasarnap/200937/gyogyaszat/gyogyito-masszazs
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Méz jótékony hatásai és felhasználása

A méz igazi kincsestár, különleges tápanyagokat tartalmaz, rengeteg dolgot orvosol, és még a szépségápolásban is hasznát vehetjük - eláruljuk, mindezt hogyan használhatod ki magad is.

Forrás: 
www.nemzetihirhalo.hu
2.8
Értékelés: Nincs Átlag: 2.8 (5 votes)

Mi fán terem? Paradicsom

Az igazi, napérlelt paradicsom hazánkban június közepétől szeptember közepéig terem szabadföldön. Nyersen, sütve-főzve, szeletelve vagy pürésítve egyaránt használjuk.

Forrás: 
.
0
Értékelés: Nincs

Ha fáj a gyomra, egyen ananászt!

A népi gyógyászatban szerte a nagyvilágban kialakultak olyan helyi szokások, amiknek a hatásosságát utóbb a korszerű orvoslás is megerősítette. Vajon hol, milyen titkokat tudnak a helyi gyógyítók, amelyeket érdemes ellesni?

Svédország - hasmenés ellen feketeáfonya
0
Értékelés: Nincs
Tartalom átvétel Tartalom átvétel