Nyár

Szedd magad őszibarack - Frissített adatok

Az őszibarack képes megszépíteni a bőrt, védi a szívet, de még csontépítő hatásai is vannak. Nevét valószínűleg az érési idejéről kapták még a legelső fajták.

Manapság már az 500 különböző fajtája miatt az érési ideje jóval kitolódott, így a friss őszibarackot hosszabb időn át élvezhetjük. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy június végétől szeptember közepéig folyamatosan találkozhatunk vele a földeken. 


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-oszibarack
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Július 19. Telihold: A káosz és a fájdalmak elengedésének ideje

Az utóbbi napokban (és az elkövetkezőkben is) hirtelen, váratlan fordulatok tarkítják életünket, nehéz bármit is előre megtervezni, mert szinte mindig keresztbehúzzák számításainkat.

Félelmekkel, fájdalmakkal teli a világ, ugyanakkor a tragédiák után végre mutatkoznak az együttérzés és összefogás jelei, ami nem titkolt célja ennek az időszaknak. Sokan elérkeznek végre ahhoz a mélyponthoz, ami a totális összeomlást jelenti számukra, így elkezdhetik újjáépíteni saját magukat. Talán látja már mindenki, hogy a helyzetét egyedül magának kell megoldania. Csak Ő maga fejtheti meg a titkot, jöhet rá arra, hogyan mászhat ki a gödörből. A mélységek hatására felébred a szeretet, és elkezdik az emberek más szemmel látni a világot. Talán rádöbbennek arra, hogy mindenki a saját csatáját vívja, és nem bántani, hanem támogatni kell egymást.

telihold

Forrás: 
http://elozoeletek.blogspot.hu/2016/07/julius-19-telihold-kaosz-es-fajdalmak.html?m=0
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Szedd magad sárgabarack - Frissített adatok

Annak ellenére, hogy a sárgabarack csak június végétől augusztus elejéig érik hazánkban, mégis egész évben érdemes lenne fogyasztanunk. Szerencsére a felhasználása elég sokrétű, így télen is könnyedén élvezheti a szervezetünk a magába foglalt tápanyagokat aszalva, lekvárként vagy akár befőttként is.

Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-sargabarack
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Szedd magad meggy - Frissített adatok

Jelentős figyelmet érdemel ez a szemet gyönyörködtető, mélybordó és emellett rendkívül jó ízű gyümölcsünk is. A legkorábbi meggy június elején érik, de akadnak olyan fajták is, amik érési idejüket csak június végén érik el. Sok gazdaságban pontosan azért ültetnek különböző fajtájú meggyfákat, hogy a szüretelési időt meghosszabbíthassák.

A magyar gyümölcsnemesítők kiváló eredménye az, hogy a magyar meggyfák világszinten is nagy elismertségnek örvendenek, elsősorban a nagy fajtaválaszték és a kiemelkedő minőség miatt. 


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-meggy
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Szedd magad cseresznye - Frissített adatok

Általában június közepén érik hazánk egyik legnépszerűbb gyümölcse, a cseresznye. Különleges zamatával könnyen meg tud hódítani minket. Annak ellenére, hogy csak a lehető legritkább esetekben dolgozzuk fel, és inkább csak gyümölcsként fogyasztjuk, mégis sokan örömmel gondolunk erre a gyümölcsre, és szívesen fogyasztjuk. 

Mint minden gyümölcsnek, a cseresznyének is nagyon sok pozitív hatása van a szervezetünkre. Nézzük, mik is ezek!


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-cseresznye
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

A kenyér ünnepe kicsit más szemmel, más szemüvegén át

Rendhagyó blogot kaptok tőlem. Mondhatnám, hogy Tőlem Nektek, de ebben az esetben nem lenne igaz. Nektek szól ugyan, de kivételesen nem tőlem. A blog gondolata a Sziget Fesztiválon született, ahol is "jajgatva" meséltem a családomnak, akikkel kimentünk, és a köztünk ülő gyerekeinknek, hogy nekem határidős munkám van. A kenyér ünnepe, augusztus 20. Még elő is jött jó néhány vicces gondolat, aztán hagytuk a témát, majd Balázs másnap délután megkérdezte, hogy állok az írással. 

Az ünnep mindenkinek mást jelent

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Balkéz-balszerencse? Avagy az egyformaságra törekvő emberi ostobaság!

Balkezesek világnapjaAz egyformaságra törekvő emberiség tragédiája, avagy még ahhoz is lelki erő kell, hogy elfogadjuk, hogy a gyerekünk balkezes? A balkezesek világnapja alkalmából elkezdtem kicsit utánakutakodni, mi is a helyzet ezen a területen. Azzal tisztában vagyok, hogy a huszadik század közepéig verés és a szülői erőszak sugallása volt a hivatalos pedagógia, a "csúnyakezét" használó gyerekkel szemben. Számomra érthetetlen még a köznyelvben elfoglalt helye is a bal kéznek.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Hullócsillag! Kívánj valamit!

Fákkal övezett rét közepén hanyatt feküdve, kéz a kézben bámulni a csillagos eget. Azt hiszem, mindannyiunk fejében megvan ez a romantikus kép. Mindenkinek vérmérsékletétől és gondolatvilágától függően romantikus. Számomra ez már a naplementében ellovagolunk, cukormázzal leöntött giccs kategória. Ugyanakkor mégis hordoz magában valami megmosolyogtatóan szépet.

Perseidák

4.88889
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (9 votes)

Ételmérgezés, ételfertőzés - Gyerekbajok

ÉtelmérgezésAmikor ételmérgezésről beszélünk, valójában olyan megbetegedésekről van szó, amelyeket az elfogyasztott élelmiszer, illetve az abba belekerült egészségre ártalmas mértékű biológiai vagy kémiai szennyeződés okoz. Tehát ide soroljuk a baktériumok és a vírusok okozta ételfertőzéseket, valamint a növényvédőszer-maradékok és az élelmiszer előállítás során véletlenül belekeveredett vegyi anyagok okozta megbetegedéseket is.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Egy csecsemő életében minden nap a szoptatás világnapja!

Nagyon örültem, amikor megkaptam a lehetőséget, hogy írjak a szoptatásról, hiszen anyaként és dúlaként is szívügyem ez a téma. Sok kismamával beszélgettem, és a saját bőrömön is megtapasztaltam annak idején, hogy milyen őrületes hiedelmek és félelmek övezik ezt a természetes folyamatot! Bízom benne, hogy ezzel az írással sok édesanyának segítségére leszek a szoptatás csodájának megélésében! 

Anyatejes táplálás világnapja

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Táplálkozás és mozgás nyáron

Többen is mondják a környezetemben, hogy ők elvannak nyáron egész nap gyümölccsel, nem kívánnak enni semmi mást. Nekem ez fura. Én simán megeszem a hurka-kolbászt vagy a marhapörköltet 40 fokban is, feltéve, ha van hozzá kovászos uborka. Persze, nem mondom, hogy ez így egészséges...

Fagyit házilag is készíthetünk

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Balatoni hal - omega zsírsavak

"Te vega vagy?… De halat azért eszel, nem?..." Nem, egy vega nem fogyaszt halhúst sem. Bár olyan vegát közvetlen közelről ismerek (töredelmesen bevallom, én vagyok az), aki kúraszerűen hal- vagy krillolaj kapszulát igen. Most biztos sok vegetáriánus felkapja a fejét, hogy az hogy lehet?! Az a helyzet, hogy az emberi szervezet az omega 3 zsírsavak közül csak az EPA-t képes hasznosítani, ami viszont csak állatokban található meg.

Az EPA csak állatokban található meg

4.92857
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (14 votes)

Mire figyeljünk nyáron utazás alatt és itthon?

A nyári időszakban több hányás-hasmenéssel járó betegség terjed, a magasabb hőmérsékleten az élelmiszerek is gyorsabban romlanak. Az utóbbi évek enyhe telei szintén kedveznek a vírusoknak és más kórokozóknak. Ilyenkor az utazások száma is jelentősen megemelkedik, így a távoli országokból hazánkba érkezők behurcolhatnak különféle kórokozókat, betegségeket, de egy trópusi országban akár egy utazás kapcsán is fertőződhetünk.

Nyári időszakban könnyebben megfertőződhetünk

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

A változékonyságában állandó Hold

Pontosan 46 éve az Apollo-11 legénységének két tagja, Neil Armstrong és Edwin Aldrin először lépett a Holdra.

Az emberiséget kezdetek óta lenyűgözte a Hold! Egyes vallások istenségnek tekintették. Az ókorban a rómaiak és a görögök is imádtak hold istenségeket. Mivel női istent láttak benne, a görögök Szelénének, a rómaiak Lunának nevezték. Mezopotámiában a holdisten férfi alakban jelent meg, így ott Mannátnak hívták.

Hold napja július 20.

4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (12 votes)

Nyaralás okosan - ökosan

Mivel rengeteg időt töltünk munkával, jogosan érezhetjük, hogy az év pár hetében egy kis pihenés jár nekünk. Ettől függetlenül a nyaralásunkat is megtervezhetjük tudatosan, minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyva. A természettel összhangban lévő utazásra hazánkban is rengeteg lehetőség van, főleg, hogy az igazán "zöld" kikapcsolódás alapfeltétele, hogy minél közelebb legyen, és az utazással minél kevésbé terheljük a környezetünket. A repülővel megtett út károsítja leginkább a levegőt, így érdemes módjával igénybe venni. Ez nem azt jelenti, hogy kevésbé lenne élménygazdag a kikapcsolódásunk, csak más…

Magyarországon is vannak gyönyörű tájak

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel