Augusztus

Szedd magad őszibarack - Frissített adatok

Az őszibarack képes megszépíteni a bőrt, védi a szívet, de még csontépítő hatásai is vannak. Nevét valószínűleg az érési idejéről kapták még a legelső fajták.

Manapság már az 500 különböző fajtája miatt az érési ideje jóval kitolódott, így a friss őszibarackot hosszabb időn át élvezhetjük. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy június végétől szeptember közepéig folyamatosan találkozhatunk vele a földeken. 


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-oszibarack
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A kenyér ünnepe kicsit más szemmel, más szemüvegén át

Rendhagyó blogot kaptok tőlem. Mondhatnám, hogy Tőlem Nektek, de ebben az esetben nem lenne igaz. Nektek szól ugyan, de kivételesen nem tőlem. A blog gondolata a Sziget Fesztiválon született, ahol is "jajgatva" meséltem a családomnak, akikkel kimentünk, és a köztünk ülő gyerekeinknek, hogy nekem határidős munkám van. A kenyér ünnepe, augusztus 20. Még elő is jött jó néhány vicces gondolat, aztán hagytuk a témát, majd Balázs másnap délután megkérdezte, hogy állok az írással. 

Az ünnep mindenkinek mást jelent

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Balkéz-balszerencse? Avagy az egyformaságra törekvő emberi ostobaság!

Balkezesek világnapjaAz egyformaságra törekvő emberiség tragédiája, avagy még ahhoz is lelki erő kell, hogy elfogadjuk, hogy a gyerekünk balkezes? A balkezesek világnapja alkalmából elkezdtem kicsit utánakutakodni, mi is a helyzet ezen a területen. Azzal tisztában vagyok, hogy a huszadik század közepéig verés és a szülői erőszak sugallása volt a hivatalos pedagógia, a "csúnyakezét" használó gyerekkel szemben. Számomra érthetetlen még a köznyelvben elfoglalt helye is a bal kéznek.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Hullócsillag! Kívánj valamit!

Fákkal övezett rét közepén hanyatt feküdve, kéz a kézben bámulni a csillagos eget. Azt hiszem, mindannyiunk fejében megvan ez a romantikus kép. Mindenkinek vérmérsékletétől és gondolatvilágától függően romantikus. Számomra ez már a naplementében ellovagolunk, cukormázzal leöntött giccs kategória. Ugyanakkor mégis hordoz magában valami megmosolyogtatóan szépet.

Perseidák

4.88889
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (9 votes)

Szedd magad nektarin - 2015-ös frissített adatok

A nektarin ismertebb neve: kopasz barack. Mivel az őszibarack egyik alfajáról van szó, így helyes a megnevezés is. Ez a gyümölcs egy igazi vitaminbomba. Hűtőben tárolva akár 3 hétig is képes megőrizni tápértékét. Mivel igen magas a vitamin- és ásványianyag-tartalma, így éréskor érdemes minél többet fogyasztani belőle.


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-nektarin
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Ma van az anyatejes táplálás világnapja

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) augusztus 1-jét az anyatej, egyben a szoptatás világnapjává, az azt követő napokat pedig anyatejes világhétté nyilvánította.

Az anyatejes táplálás a mamának és a babának is jót tesz

Forrás: 
http://www.ujpest.hu/hir/5601/Ma_van_az_anyatejes_taplalas_vilagnapja/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Mindennapi kenyerünk: mit eszik a magyar?

Augusztus 20. nemcsak az államalapítás, hanem az új kenyér napja is. A pékszövetség a kenyérfogyasztás népszerűsítését tervezi, mivel a statisztikai adatok szerint egyre kevesebb pékárut eszünk. Mire figyeljünk vásárláskor, illetve hogyan készül a tökéletes betevő? Ünnepi összeállítás.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel