Július

Szedd magad őszibarack - Frissített adatok

Az őszibarack képes megszépíteni a bőrt, védi a szívet, de még csontépítő hatásai is vannak. Nevét valószínűleg az érési idejéről kapták még a legelső fajták.

Manapság már az 500 különböző fajtája miatt az érési ideje jóval kitolódott, így a friss őszibarackot hosszabb időn át élvezhetjük. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy június végétől szeptember közepéig folyamatosan találkozhatunk vele a földeken. 


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-oszibarack
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Július 19. Telihold: A káosz és a fájdalmak elengedésének ideje

Az utóbbi napokban (és az elkövetkezőkben is) hirtelen, váratlan fordulatok tarkítják életünket, nehéz bármit is előre megtervezni, mert szinte mindig keresztbehúzzák számításainkat.

Félelmekkel, fájdalmakkal teli a világ, ugyanakkor a tragédiák után végre mutatkoznak az együttérzés és összefogás jelei, ami nem titkolt célja ennek az időszaknak. Sokan elérkeznek végre ahhoz a mélyponthoz, ami a totális összeomlást jelenti számukra, így elkezdhetik újjáépíteni saját magukat. Talán látja már mindenki, hogy a helyzetét egyedül magának kell megoldania. Csak Ő maga fejtheti meg a titkot, jöhet rá arra, hogyan mászhat ki a gödörből. A mélységek hatására felébred a szeretet, és elkezdik az emberek más szemmel látni a világot. Talán rádöbbennek arra, hogy mindenki a saját csatáját vívja, és nem bántani, hanem támogatni kell egymást.

telihold

Forrás: 
http://elozoeletek.blogspot.hu/2016/07/julius-19-telihold-kaosz-es-fajdalmak.html?m=0
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Szedd magad sárgabarack - Frissített adatok

Annak ellenére, hogy a sárgabarack csak június végétől augusztus elejéig érik hazánkban, mégis egész évben érdemes lenne fogyasztanunk. Szerencsére a felhasználása elég sokrétű, így télen is könnyedén élvezheti a szervezetünk a magába foglalt tápanyagokat aszalva, lekvárként vagy akár befőttként is.

Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-sargabarack
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Egy csecsemő életében minden nap a szoptatás világnapja!

Nagyon örültem, amikor megkaptam a lehetőséget, hogy írjak a szoptatásról, hiszen anyaként és dúlaként is szívügyem ez a téma. Sok kismamával beszélgettem, és a saját bőrömön is megtapasztaltam annak idején, hogy milyen őrületes hiedelmek és félelmek övezik ezt a természetes folyamatot! Bízom benne, hogy ezzel az írással sok édesanyának segítségére leszek a szoptatás csodájának megélésében! 

Anyatejes táplálás világnapja

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Balatoni hal - omega zsírsavak

"Te vega vagy?… De halat azért eszel, nem?..." Nem, egy vega nem fogyaszt halhúst sem. Bár olyan vegát közvetlen közelről ismerek (töredelmesen bevallom, én vagyok az), aki kúraszerűen hal- vagy krillolaj kapszulát igen. Most biztos sok vegetáriánus felkapja a fejét, hogy az hogy lehet?! Az a helyzet, hogy az emberi szervezet az omega 3 zsírsavak közül csak az EPA-t képes hasznosítani, ami viszont csak állatokban található meg.

Az EPA csak állatokban található meg

4.92857
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (14 votes)

A változékonyságában állandó Hold

Pontosan 46 éve az Apollo-11 legénységének két tagja, Neil Armstrong és Edwin Aldrin először lépett a Holdra.

Az emberiséget kezdetek óta lenyűgözte a Hold! Egyes vallások istenségnek tekintették. Az ókorban a rómaiak és a görögök is imádtak hold istenségeket. Mivel női istent láttak benne, a görögök Szelénének, a rómaiak Lunának nevezték. Mezopotámiában a holdisten férfi alakban jelent meg, így ott Mannátnak hívták.

Hold napja július 20.

4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (12 votes)

Szedd magad nektarin - 2015-ös frissített adatok

A nektarin ismertebb neve: kopasz barack. Mivel az őszibarack egyik alfajáról van szó, így helyes a megnevezés is. Ez a gyümölcs egy igazi vitaminbomba. Hűtőben tárolva akár 3 hétig is képes megőrizni tápértékét. Mivel igen magas a vitamin- és ásványianyag-tartalma, így éréskor érdemes minél többet fogyasztani belőle.


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-nektarin
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel