Június

Szedd magad meggy - Frissített adatok

Jelentős figyelmet érdemel ez a szemet gyönyörködtető, mélybordó és emellett rendkívül jó ízű gyümölcsünk is. A legkorábbi meggy június elején érik, de akadnak olyan fajták is, amik érési idejüket csak június végén érik el. Sok gazdaságban pontosan azért ültetnek különböző fajtájú meggyfákat, hogy a szüretelési időt meghosszabbíthassák.

A magyar gyümölcsnemesítők kiváló eredménye az, hogy a magyar meggyfák világszinten is nagy elismertségnek örvendenek, elsősorban a nagy fajtaválaszték és a kiemelkedő minőség miatt. 


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-meggy
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Szedd magad cseresznye - Frissített adatok

Általában június közepén érik hazánk egyik legnépszerűbb gyümölcse, a cseresznye. Különleges zamatával könnyen meg tud hódítani minket. Annak ellenére, hogy csak a lehető legritkább esetekben dolgozzuk fel, és inkább csak gyümölcsként fogyasztjuk, mégis sokan örömmel gondolunk erre a gyümölcsre, és szívesen fogyasztjuk. 

Mint minden gyümölcsnek, a cseresznyének is nagyon sok pozitív hatása van a szervezetünkre. Nézzük, mik is ezek!


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-cseresznye
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Duna, az élet bölcsője. Az Őrző

Duna... Ha meghalljuk azt a szót, hogy Duna, mindenki másra asszociál(hat) - ki a táncegyüttesre, ki a szimfonikus zenekarra, ki a televíziócsatornára, míg mások a hajózásra, de akár a keringő kecses hullámzása is megjelenhet lelki szemeink előtt, és még hosszan folytathatnám a sort. Abban biztos vagyok, hogy legtöbbünknek a folyót jelenti, a - régmúlt időben még - "kék szalagot", amely 19 országot szel át, és 81 millió embert kapcsol össze.

A Duna mindenkinek mást jelent

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Gondolatok a Duna-parti életről

A Duna csak folyt

"A Duna csak folyt. És mint a termékeny,
másra gondoló anyának ölén
a kisgyermek, úgy játszadoztak szépen
és nevetgéltek a habok felém.
Az idő árján úgy remegtek ők,
mint sírköves, dülöngő temetők."

(József Attila: A Dunánál)

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Szent Iván-éj: az éjszaka, amikor mindent láthatsz, érezhetsz

A legrövidebb és egyben legcsodálatosabb éjszaka. Az éjszaka, amikor megnyílnak a világok kapui, amikor tündérek bújnak elő a mohás kövek mögül. Lidércek apró lámpásokkal repkednek az erdők mélyén, és mi földhöz ragadt emberi lények átadjuk magunkat a fénynek, a mágiának, a boszorkányságnak. Elhisszük a mesét és a szerelmet, bőséget, ölelést remélve szökkenünk a tűzön át.

Az ünnep központi eleme a tűz

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Vegán paradicsomos-kókuszos leves

Én nagyon levespárti vagyok. A hagyományos, bonyolultabb leves receptektől a gyors, egyszerű krémlevesekig mindent szeretek. Zsófi (a recept beküldője) gondolatolvasó, mert én is éppen paradicsomból készültem egy gyors levest összedobni a családnak. Éppen azon gondolkoztam, hogy mit teszek bele, és íme szembejött velem ez a recept a Boszorkánykonyhában. Megnéztem, minden van itthon, így megyek, és el is készítem.  Csak annyit fűznék hozzá, hogy ebben az időszakban még nincsen szabadföldi paradicsom, a fóliás paradicsomok helyett inkább házi vagy bio paradicsomlevet ajánlok. (verebedit)

Paradicsomleves kókusszal

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Apák napja

Szerintem egy férfiból nemcsak akkor válik apa, amikor a gyerek megszületik, hanem még előtte, amikor állapotos a párunk. Mindhárom gyerekem már a pocakban reagált a zenére, a hangokra és arra, ha odatettem a kezemet. Ez utóbbi tetszett a legjobban, mert általában pár másodpercre rá már a kezem alatt dudorodott a pocak, odatolta a kezét. Így utólag belegondolva lehetett talán a feneke is, de kit érdekelt, kommunikáltunk. Detti hasa szépen gömbölyödött és nőtt, egyenesen arányosan az étvágyával.

Gyermekeim, Levente, Ildi, Gergő

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Magyar feltalálók napja

A híres énekesek, színészek, sportolók életét szenzációhajhász, olykor misztikus történetek lengik körül, mintha ők "más" emberek lennének. Az átlagembernek sokszor érthetetlen, hogy tud valaki valamiben a legjobb lenni, világraszólót alkotni! Igaz ez a feltalálókra is, hisz igazából emberi aggyal felfoghatatlan, hogy a "semmiből" hogyan lesz egyszer csak golyóstoll (Bíró László), számítógép (Neumann János), dinamó (Jedlik Ányos), vagy C-vitamin (Szent-Györgyi Albert)...

Jedlik Ányos találta fel a szódát

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Június, a pirosan duzzadó, megannyi lehetőséget rejtő hónap

A hétvégén örömittasan pattantak ki a szemeim, az első gondolatom az volt, hogy még pár nap, és itt a június. Én személy szerint imádom ezt a hónapot. Lassan kifutunk a suliból, már inkább kint vagyunk, mint bent. Már nyomtatom a konyhába a hatalmas hónap táblázatokat, ki, merre, mit fog csinálni a nyáron?! Itt a nyár, végre kiesem a langymeleg idilli, hétköznapi és sablonszerű életemből. (Már amennyire az enyém az.) Lassan nem kell este visítani fél tízkor, hogy ki vannak-e hegyezve a ceruzák, reggel a szottyant szürkeségben, az utcasarkon észbe kapni, hogy ma sem viszünk tornacuccot…

Június a piros hónap

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

A meggy gyógyhatásai

A fás szárú meggy Kisázsiából és a Balkánról származik. A csonthéjasok - így a meggy is - kemény magját húsos terméshéj veszi körül. A gyümölcshúst pedig hártyás vagy bőrszerű héj.

Forrás: 
http://www.angyalszarny.eoldal.hu/cikkek/nepi-praktikak/a-meggy-gyogyhatasai-.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Itt a levendula szezonja, használjuk a lakásban vegyszerek helyett! A Tudatos Vásárló tippjei

Virágzik a levendula! Ez jó hír azoknak, akik szeretnék elkerülni a felesleges és káros vegyianyagok használatát háztartásukban.
 
A levendulavirággal és -szárral természetes módon tarthatjuk távol a molyokat a szekrényből: elég csak használt harisnyába vagy kis textilzacskóba csomagolt adagot berakni a ruhák közé.
Forrás: 
Tudatos Vásárló
0
Értékelés: Nincs

Hadjárat a palackozott víz ellen: aki aggódik a környezetért, a csapvizet választja

Európa- és Amerika-szerte egyre többen hagynak fel palackozott vizek vásárlásával, s isznak inkább vezetékes ivóvizet. Sokakat a környezettudatosság tesz csapvíz-rajongóvá: a vászonszatyor elterjedése után az újratölthető palack lehet a legújabb ökodivat.

Az amerikai Jennifer Phillipst azért gyötörte hosszú ideig bűntudat, mert munkahelyén nem gyűjtötték szelektíven a hulladékot. A Nashwille-i ügyvédi iroda értekezletein hátrahagyott üres műanyag palackokat kezdetben hazahordta, hogy a háztartási hulladékával együtt a lakásához közeli szelektív gyűjtőbe vigye. Ma már büszkén újságolja, hogy a cég már kancsóba töltött jeges csapvízzel kínálja a megbeszéléseken résztvevőket. A csapvízre váltással a vállalat évente háromezer palacktól kíméli meg a városi szemétlerakót.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel